Blockbuster watch: Kung Fu Panda 4 vs. Dunc 2

Az utóbbi két hétben érkezett nagyobb premiernek a Kung Fu Panda 4., na meg a mostani hétvégén az Arthur the King, amiben Mark Wahlberg melengeti a szíveket.

A Dunc folytatása a 2. hetében lazított rengeteg vásznon, amikor jött a Panda, hogy kihívja a hóra, és el is verje. Mondjuk ebben a felállásban ez nem annyira meglepő. Számilag viszont nagyon szép, hogy a Dune 2 csak 44%-ot esett, 46,2 milliót hozva a konyhára a második hétvégéjén. Sivatagi móka a 3. hetében is szépen tartotta magát, 28,5 milliót hozva, így Amerikában már 204,7 milliónál jár, világszinten pedig 494,1-nél.

Eközben a Kung Fu Panda 4 simán kezdett 58 millióval az első hétvégéjén, a franchise második legjobb kezdését produkálva, hiszen csak az eredeti Kung Fu Panda 60,2 milliója van efölött. Hozhatta tehát az elvárásokat, hogy csak 48%-ot essen onnan, 30-at hozva a másodikon. Így már 107,7-nél jár Amerikában. 80-ból készült, tuti siker, és újabb bizonyíték arra, hogy valójában a családok teljesen ki vannak éhezve szinte bármire mostanában.

Ezen kívül sunyiban ott az új Blumhouse, az Imaginary, ami 3000 moziban vetítve csak 9,9 milliót hozott a Kung Fu Panda premierjének hétvégéjén, de onnan nem sett nagyot, csak 44%-ot. 13 millából készült, két hét alatt már 21,1-nél jár világszinten, szóval simán siker lesz ez is, mindenféle nagy név nélkül mutatja, hogy a horror zsáner továbbra is kelendő, csak nem szabad elszállniuk a költségvetésekkel.

human
írta
2024. 03. 18. 17:22
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Blockbuster watch: Kung Fu Panda 4 vs. Dunc 2” bejegyzéshez

  1. Kérdés: ezt a bizonyos új magyar “történelmi kalandfilmet” nem nézed meg, nem lesz kritika? Észrevettem, hogy magyar filmekről már egyáltalán nincs kritika, de hírek és előzetesek, semmi se igazán. Na nem mintha ezt szemrehányásként érteném, ne érts félre, fogalmam sincs mikor láttam utoljára magyar filmet, és rászánni se akarom magamat, de főleg azért, mert te/ti teljesen ignoráljátok őket, így engem sem mozgatnak meg az ajánlásotok nélkül, tényleg csak kíváncsiságból kérdem. Ha lesz olyan, amit egy “filmbuzinak” látnia kell, akkor azért szólsz majd?🙂

  2. a Petőfi film előzetese volt kinn szerintem. Pénzt tuti nem adok rá, mert nem nézett ki jól, minden politikai kérdést félretéve.

  3. Általánosságban kérdeztem leginkább. Voltak itt mostanában más magyar filmek is (Semmelweis, Kálmán-nap stb), és a többi oldalakon sajnos beleviszik a politikát majdnem minden magyar film kritikájánál beleviszik magába a kritikába, amit nem értek miért fontos egy filmnél. Ezért lennék néhanapján kíváncsi néhány filmnél a te politikamentes véleményedre, csak mint adott filmről, akár otthon nézve, mert ha te ajánlasz egy magyar filmet, azt valszeg megnézném. (Nem tudom mások itt hogy vannak ezzel). Azt hozzáteszem, hogy mivel külföldön élek, ezért nekem nem is fontos mozis bemutatásnál egyáltalán a kritika, mert hozzám is akkor jut el max, mikor kiadják otthoni nézésre.

  4. Elég nehézpolitika mentesen beszélni a magyar filmekről. mivel az összes valamilyen módon érinti a magyar politikát. A Petőfi film például tele van a kormány propaganda üzeneteivel. Tudom, mivel láttam.

  5. Dűne 2 estimated budget az imdb-n jelenleg 190 millió. Ugye ehhez még hozzá kell számolni a marketinget is? Kb ilyesmi bevétellel számolhattak amúgy, vagy a 300 domestic / 7-800 millió világszinten jobban festett volna?

  6. Azért vannak jó magyar filmek is évente párat lehet találni. Az utóbbi 5-6 éveben, pl Reisz Gábor filmjei vagy a 6 hét, elfogy a levegő, legjobb tudomásom szerint.
    Persze ezek nem mainstream kategóriások, mint aminek a Petőfit szánták, ellenben jók :-)

  7. A Larry nagyon jó volt tavaly. A Zanox és az Együtt kezdtük is korrekt filmek. Sok tehetséges filmes van Magyarországon, szomorú hogy a nagy filmeket nem ők kapják, hanem kóklerek.

  8. Zolsan, az Andy Vajna korszak alatt egy rakás jó magyar film kijött, csak utána kellene nézned. van bőven.

  9. ugyan 100 fölé tippelték egy kicsivel a Dűne kezdését, de engem még ez a 82 is meglepett, hiába volt jó a trackingje, azért mégis csak pont a duplája az elsőnek. 300 otthon szerintem nincs benne, de WW 700 millió mellett nagyon szép sztori lesz ez a kasszáknál (nyilván nem milliárdra lőttek anno).

    őszintén nem olvastam híreket, nem tudom berendelték-e a következőt, de amikor megláttam a nyitást, az volt az első gondolatom, hogy na jöhet a harmadik simán. szép eredmény ez mindenhogy már.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.