Blockbuster watch: fagyott majmok

Megjött a Godzilla x Kong, futott még a Ghostbusters, és a Dune 2 továbbra is mozikban. Ennyi?

A Godzilla x Kong úgy tűnik a népeket nem törte le, vagy épp ki voltak éhezve valami nagyobb blockbusterre, mivel a jelenlegi becslések szerint 80 millát majomkodott össze az első hétvégéjén Amerikában. Világszinten pedig 194-nél jár. A budget elvileg 135 millió volt, szóval… ez is pozitívra fog kijönni valószínűleg. Természetesen metacritic 47%, a rotten kritikusok 55%-a szerint nézhető, de hát for the fans és “fuck the elite” (??) gondolkodás szerint ez nem semmi. Legközelebb, ha azt mondjátok, hogy a kritikusok lehúztak valamit, és azért bukott, azért majd derengjen fel, hogy mekkora baromság manapság már, mivel blockbustereknél látszólag semmit sem jelent, csak a reklám számít. Mondjuk részemről nem tudom mit láttak a reklámban.

Ezen kívül a Ghostbusters: Frozen Empire 15,7 millióra tehető, ez 65%-os esés, nem szép, a Dune Part Two pedig 11,3-at hozott, szóval még mindig tartja magát. Összesítve már 600 milla fölött a sivatagi kaland.

Ha jól látom csak a Monkey Man nyit a héten, az nem fenyegeti egyik nagy nevet sem. Talán majd április 12-én a Civil War, de igazából az is csak kis stúdiós, szóval egyáltalán nem 80 milliós nyitás várható, vagy hatalmas bevétel. Április 19 a következő tényleg nagy blockbuster, a The ministry of Ungetntlemanly Warfare, reméljük jobban megy majd, mint az Argylle.

10 hozzászólás a “Blockbuster watch: fagyott majmok” bejegyzéshez

  1. A rózsaszín sugárhányás valamint Kong fém boxkesztyűje bevonzotta a nézőket…

  2. Én szombaton megyek majd Godzilláékra. Én akarom látni imaxben a nagy pusztulást. Ha már az előző körből kimaradtam.

  3. És a Godzilla x Kong hétfői bevételei még benne sincsenek, ami szintén dob rajta, mert hosszú hétvége. Három nap alatt ez nagyon szép teljesítmény, plusz a hétfővel meg majd extra szép lesz. Egyébként meg úgy néz ki, hogy erre az éves húsvéti hétvégére jó EGY blockbustert ráküldeni, tavaly a Mario is húsvétkor startolt és az év második legsikeresebb filmje lett. Értelemszerűen ettől nem várhatóak olyan számok, de szerintem simán nyereséges lesz, nem is tudom várunk-e bármilyen nagyobb blockbustert moziba mostanában. Egyébként meg tényleg érdekes, hogy az emberek tudják, hogy agypusztítást kapnak, mondhatjik sokadjára, és mégis örömmel mennek érte úgy látszik.😀 Egyébként hogyan került “csak” 135 millióba, amikor egy The Marvels kétszer ennyi volt? Fel tudták használni az eddig megalkotott szörnyeket vagy mi a titok? Az emberi szereplők szinte teljes nélkülözése?

  4. “nem is tudom várunk-e bármilyen nagyobb blockbustert moziba mostanában.”

    ott írom a posztban mi jön nagyobb

  5. A látszat ellenére lehetséges hogy a Marvelsben több a VFX shot, mint a godzillában, bár nem tudom, de lehet.
    A sztárok gázsija is tuti számít. Brie Larson, Samuel L Jackson vs B listás nem tudom kik.

  6. Nemtom mi a répa van Guy Ritchie és az angol forgalmazók között, de a Operation Fortune után (ami sose kapott UK mozis bemutatót, mert többek miatt az orosz-ukrán konfliktus miatt is el lett halasztva) az Ungetntlemanly Warfare-nek sincs még időpontja itt.

    Godzillára én is megyek, mert guilty pleasure (meg mert Odeon előfizetéssel ingyen van a mozi). Megnéztem az előző 4 filmet, nincsenek elvárásaim. Totális agyzsibasztásra számítok…

  7. Zolsan: ” Egyébként hogyan került “csak” 135 millióba, amikor egy The Marvels kétszer ennyi volt?”

    Már a bejegyzés olvasása közben, az első gondolatom pontosan ez volt.
    Valami nagyon nem kerek azzal a Marvels számmal.

  8. Hát most értem haza a KonDzilláról. Minden Godzilla filmet moziban nézünk a barátaimmal pojjénból, de amit itt láttam,azt konkrétan nem hiszem el!!!!!!!!

    Úgy a háromnegyedéig tudtam benne keresni a pozitívumokat, nade utána…… Ha bárki bármi rosszat gondol az első részről – a Mutósról -, akkor ezt feltétlenül nézze meg, hogy AZT át tudja gondolni!

    Jószerencsét azoknak, akik moziban fogják nézni, lesz miről beszélgetni utána hazafelé. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.