A WB talált rendezőt a Matrix 5-nek

Igen, miután a Wachowski testvérek a 4. résszel a feltételezések szerint direkt szart csináltak, és még a WB-t is leoltották benne, így egyértelmű, hogy a stúdió ezt nem hagyhatja… ezért csinálnak egy mátrix filmet nélkülük!

A kiszemelt rendező Drew Goddard, akinek a Bad Times at the El Royale és a The Cabin in the Woods rendezése köthető a nevéhez, a két cím között 7 éves szünettel ugye. Nem szarok ezek, az tény, csak hát…

A történetről még nem tudni, de “új ötlet, ami bővíti a franchise világát”, szóval tippre nem Neoékkal akarnak kezdeni valamit.

Illusztrációnak ez az ideillő kép.

human
írta
2024. 04. 03. 21:39
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “A WB talált rendezőt a Matrix 5-nek” bejegyzéshez

  1. “Igen, miután a Wachowski testvérek a 4. résszel a feltételezések szerint direkt szart csináltak” mármin nem vágom: Valóban nyilatkozott ilyet vagy csak szarkazmus?:) (Szerintem is bődület sz*r volt, de az viszont egy nagy csavar lenne, ha ezt a rendező(nő)k is elismernék:))

  2. Oké, és a feltételezések szerint anno a 2. és 3. részekkel is direkt szart csináltak vagy csak kétszeres véletlen volt? Emlékszem az elsőt imádtam, baromi hangulatos, kreatív, valami más volt a szó minden jó értelmében. Aztán elmentünk haverokkal a második részre moziba…atyaisten…ennek idén 21 éve és még mindig érzem azt a mérhetetlen csalódást, amit ott és akkor éreztem, azt hittem nem tudják azt megfejelni, max kijavítani ugyanazon évben a 3. résszel, tévedtem, az még rosszabb lett. A 4.-et sosem láttam, aki látta azt mondta örüljek neki, hogy nem, az 5.-et meg szintén nem fogom. Próbálom mimdig az első film utolsó jelenetét felidézni, hogy egy szép emlék maradjon egy anno több mint ígéretesnek ígérkező franchise egyetlen része, amit kaszáltak az első rész után és sosem történtek meg az azt követő filmek. 21 éve dolgozom ezen keményen és most ez a hír…

  3. Én azon kevesek közé tartozom, akik nem utálták a 4-dik részt és Goddarddal várom az 5-diket is.
    Én többszöri megnézéssel, de szerettem a második és harmadik részt is, persze közelépben sincsenek az első rész hatásának, de nálam simán lecsúsztak…

  4. Az első örök és sérthetetlen. A második és a harmadik és iszonyú jó, én sose értettem az utálatot. A 2. végén az építészes jelenet nagyon sokat ad az egészhez. Autópályás üldözés? És még sorolhatnám. A 3.ból pedig Zion ostromát szerintem 10x is megnéztem külön anno. :)

    A 4. rész, bár volt benne jó ötlet, szégyenteljes blaszfémia.
    Szóval az 5. rész nem létezik, ha el is készül.

    Az eredeti rendezők pedig továbbra is fiútestvérek bármi is történt a fejükben azóta.

  5. megértem akik utálják a 2-3. részt, összességében szerintem sem túl erősek, viszibt vannak bennük olyan elképesztően jó akciók, karakterek, stb, ami miatt ha nem is egészben, de egy-egy rész miatt sokszor elő szoktam venni ezeket is.
    A 4. az egy-két (de tényleg csak ennyi) szép vizuált leszámítva teljesen felejthető volt, eszembe se jutott újranézni.

  6. Bander

    Tökéletesen leírtad, így gondolom én is. A trilógia tökéletes, kerek egész. Ezt szarta telibe a 4. rész. És még majd az 5.

  7. huha

    én imádom a trilógiát, 4. rész nem az a százezerszer újranézős, mint az első 3., de elvoltam vele és Drew Goddard munkáit is csípem (úristn, ő írta a Cloverfield-et!!!44), látatlanul nem akarom már most lefikázni, de egyelőre nem látom, mi újat lehet még kihozni belőle. Mindenesetre mikor tegnap szembejött variety-n, nem dobtam magam a padlóra örömömben

  8. Én imádom a Mátrix-trilógiát. Egy nagy kerek egész, kár volt folytatni a negyedik résszel. Már nem is emlékszem rá. Ez az ötödik is tök felesleges még ha a végén jó is lesz, akkor is.

  9. blady: újat mindig ki lehet hozni bármiből, új szereplőkkel, új élethelyzetekkel, csak ugyanabban a világban. Én írtam a Mátrixhoz egy prequelt, amely elmeséli, hogyan került Mouse-hoz a vörös ruhás nő-program (stb.), szóval mindig lehet történeteket kitalálni, a kérdés csak az, hogy ezek jók-e.

    Amúgy most attól félek, hogy a Mátrix is a Terminator meg a Star Wars sorsára jut, húzni fogják róla az egyre vékonyabb bőröket, ehh…

  10. A Matrix 4 egy geg, komolyan vehetetlen. Akkor kapcsoltam ki, mikor Neo kb a kamerába nézve magyarázni kezd a fogyasztói társadalomról vagy a felesleges folytatásokról vagy valami aktuális trendről a filmiparban, nem tudom már, de egyértelmű volt nekem, hogy az nem egy Matrix film, hanem egy fricska.

    Ez az új jöhet, ha senki nem lesz benne az eredeti 3 részből. Az Animatrix is jó, lehet ez is jó lesz.

  11. Jó hogy valaki említette az Animatrix-ot, abban egy-egy epizódbaan több a hangulat és az ötlet mint a teljes 4. részben ami egy értelmetlen, unalmas gyalázat volt gyakorlatilag. Erre fel 5. rész… inkább hagyjuk, hacsak nem lesz valami szuper kritikai fogadtatása (ergo csoda) akkor még VoD-on sem nézős ezek után…

  12. A 2-3 részt elég méltatlanul húzták le, örülnénk ma olyan “rossz folytatásoknak”, mint azok. Egy komoly bűnük, hogy az önmagában is tökéletes és kerek 1. rész ütősségét nyilván nem tudták már hozni, és az abban bemutatott klasszikus hősi-megvilágosodási utat törvényszerűen tovább kellett fűzni valamilyen irányba. Ezt Wacho-ék szerintem merészen ugyan, de végül kreatívan oldották meg.
    A 4. rész teljes dekonstrukcionizmusára, mítoszrombolására viszont semmi szükség nem volt, de ezt maga a film is bevallja. Innentől kezdve szerintem már csak valamiféle előzménysztori lehetne érsekes, akár a Mátrix korai verzióiból (amit megpendítenek a második részben is a vámpírokkal, vérfarkasokkal). Optinizmusra nincs sok ok.

  13. A film világának szabályrendszere kb. végtelen folytatást elbír, az említett Animátrix is baromi jó volt (a Második reneszánsz című epizód tokkal-vonóval jöhetne élőszereplősben). A transzhumanizmus téma beemelése is nagyon adja magát, de egy csomó irányba el lehetne vinni, és amekkora konzumproli vagyok, én úgyis megnézem. :D

  14. Ha van tökük (…), akkor meghúzzák azt a fanfiction irányt, hogy a John Wick a Mátrix-univerzumban játszódik, és JW igazából Neo egyik újabb alteregója, imádnám. :D

  15. Összetett dolog ez, szerintem. Az első film tényleg korszakos alkotás, ám a folytatások nem tudtak ahhoz felnőni szerintem. A 4. rész meg teljes mértékben fölösleges volt, főleg úgy ahogy azt megcsinálták. Ugyanakkor azt gondolom, hogy soha nem volt annyira releváns a téma mint most, amikor napról napra sodródunk közelebb egy disztópikus “valóság” felé. Szóval alapvetően nem zárnám ki azt, hogy ne lehetne a mátrix világában egy érvényes, új történetet mesélni, de hát majd kiderül mit süt ki a WB…

  16. Mindig értetlenül állok a 2-3 rész méltatása előtt. Én a 2. részt a valaha készült egyik legrosszabb folytatásának tartom, egy istentelenül nagy baromság, üres csillogás, mert imádta mindenki az akciót az elsőben hát nesze, itt van 10x annyi.

    A 4. rész számomra sokkal értékelhetőbb volt, az legalább próbált más és új lenni, még akkor is ha nem volt jó. Mert nem volt jó.

    Én igazából örülnék ha hagynák a francba, de nyilván ez vágyvezérelt gondolkodás a mai világba. De ha már 5. rész, akkor legalább Drew Goddard bíztató.

  17. Van annyira gazdag a Mátrix univerzuma, hogy bőven elférjen egy vagy több új történet belőle.

    Érdekes, hogy mindenki készpénznek veszi a konkrét folytatást, pedig közel sem tűnik valószínűnek, hogy továbbvinnék azt a vonalat, amit a rendező (szerintem is direkt) elkefélt.

  18. Üres csillogás és baromság a második rész?… Ez elég érdekes…Hányszor láttad?
    Én szerintem 5-6x. Kíváncsi vagyok mernéd-e állítani hogy tökéletesen érted a történet minden részét? Különös tekintettel a film utolsó harmadára?

    Az üres csillogás alatt pedig a továbbra is korszakalkotó VFX-et érted?….(pont mint az 1-ben) És a kreatív, hosszú bunyókat? (pont mint az 1-ben…? Hm hm…
    Én meg az ilyen lehordások előtt állok értetlenül…

    Valaha készült legrosszabb folytatás? Pacific Rim 2, de nem gondolkoztam, csak úgy mondom. Godzilla king of monsters. Azt ne merd mondani hogy ezek jobb filmek mint a Mátrix Újratöltve :D SW The Last Jedi….és így tovább és így tovább…komolytalan megjegyzés.

  19. @Bander:
    Én sem értem, miért válik mindenki hirtelen kisujjeltartós romkocsmás szabadbölcsésszé és kezdi számonkérni a mély filozófiai tartalmakat, amikor a Mátrix 2-3 szóba kerül. Pont az a gond, hogy az emberek nagy része nem veszi azokat a szimbolikus utalásokat, amikkel tele van 2 és a 3. rész is.
    Inkább azt látom, az a gond, hogy az ütős meglepetést és a konyhafilozófiát az első rész kimaxolta, az átlag közönség meg hasonlóra számított a folytatásokban is. Lehet vitázni azon, hogy szükség volt-e rájuk, de az adott keretek közt bőven kihozták a maximumot belőlük. A sztori is érdekesen van tovabbfűzve, bármilyen istenkáromlásnak is tűnik a Reloaded kiválasztottmítosz-rombolása, a harmadik rész végül helyreteszi ezt is.
    Arra sem sok filmtrilógia képes, hogy az első része önmagában is egy teljes értékű, lezártnak tekinthető történet legyen, és bárki eldönthesse, hozzászámítja-e a folytatásokat, vagy nem.

  20. Első rész óriási élmény volt anno moziban 15 évesen. Máig egyik kedvenc filmem. Második részt úgy vártam mint a Messiást és sokakkal ellentétben nem csalódtam. Harmadik rész már nagyon nem jött be. Animátrix szintén jó volt a maga idejében. Negyedik rész jajj.

  21. Matrix 3. 2003.nov.
    zion ostroma…
    az akkori korszak legkomplikáltabb jeleneteként említették,és vban az is volt.
    oriási élmény volt.
    természetesen a matrix 1 volt az igazi varázs,de sztem a 2.3.rész is nagyon elvezhető film volt.

  22. Szerintem az új ötlet: a ChatGPT 5 vagy a Q* lesz az új Építész; az emberek meg valójában megnyerték a háborút, csak a jövő új programjait tesztelik egy gépi virtuális közegben.

  23. @Bander
    Tekintve, hogy nem vagyok mazochista, ha nem tetszik egy film, nem nézem újra. Szerintem max 2x láttam a második részt, a revolutions megy egynek is sok volt.

    Szerintem Az eredeti, első rész tökéletes volt, sosem kellett volna folytatni DE

    Abban egyet tudok érteni, hogy a Reloaded önmagában nem katasztrófa, sok kérdést feldob, amiket akár meg lehetett volna értelmesen is válaszolni, kár hogy nem ez történt. Ehelyett csináltak egy pseudo értelmiségi, félig keresztény, félig keleti filozófiával átszőtt sehova nem vezető harmadi részt ami olyan sekélyes és fájdalmas dialógusokkal van tele mint a

    – Mit gondolsz meddig tarthat ez a béke?
    – Ameddig csak tarthat!

    Hát köszi. Abba nem akarok belemenni hogy lett az Orákulum önmaga paródiája és hogy erőltették össze az összes féligazságot és sehova nem vezető megjegyzést valami látszólag koherens dologgá, szerintem a 3. rész konkrétan last jedi szintű szar (ha már felhoztad ezt műremeket példának)

    Ha tudnám függetleníteni magam a 3. résztől, lehet jobban értékelném a 2. részt, de nem nagyon tudom. Számomra a mátrix egy tökéletes film. A folytatásokat inkább próbálom ignorálni.
    A pacific rim 2 azért rossz példa, mert már az első rész sem volt legendás. Innen nézve a folytatás tök mindegy milyen élből nem lehet akkora csalódás. Minden idők legrosszabb folytatásai számomra azok a folytatások, amik egy legendás filmet folytatnak, érezhetően rosszabb minőségben. A reloaded számomra ilyen. A revolutions meg…

  24. Az a jó a Mátrix univerzumban, hogy bármennyi folytatás elfér benne, hiszen bármikor lehet rebootolni: valaki nyom egy reset gombot, és kezdődhet egy új szimuláció, új szereplőkkel.

    A rossz (közepes) folytatások meg törvényszerűen azzal járnak, hogy előbb-utóbb el fog készülni egy új film, mert _mindenki_ (a stúdiók és a közönség is) szeretné, hogy ne a gagyi filmre emlékezzünk, mint utolsóra.

    A baj az, hogy ha egy folytatás jól sikerül, akkor meg azért lesz következő film :D, sakk-matt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.