4-4 Day nap volt

Minden franchise szeretne egy napot magának? Ez most a Fantastic Four napja volt tegnap, ezt ünnepelték a poszterrel.

Nem mellesleg a héten kecsap lett volna, de akkor ide is elfér, hogy Julia Garner lesz Shalla-Bal, avagy a Silver Surfer.

14 hozzászólás a “4-4 Day nap volt” bejegyzéshez

  1. Komolyan…női Silver Surfer. Istenem!
    Ez a szereposztás perceről percre jobb lesz.

  2. Figyelembe véve, hogy az eddigi F4 filmek jó esetben is csak középszerűek lettek, nem teljesen tökmindegy, hogy Surfer férfi, nő vagy egy kakadu lesz?

  3. Julia Garner?!??
    Ne csinálják már velem, én tényleg nem akartam már ezt nézni (meg fogom csak hogy teljes green screenben és mocapelve de halljam a hangját – igen persze:(

  4. polovcev: bizonyos embereknek nem mindegy. kíváncsi leszek mit szólt volna, ha tényleg LaKeith Stanfield kapja meg, aki szintén esélyes volt elvileg :)

  5. Én , mint ‘bizonyos ember’ úgy gonodolom egy fehér férfinek kellett volna kapnia a szerepet. És nem vagyok rasszista vagy nőgyűlölő, csak már a ’80-as években is ‘olvastam’ (akkor még nem jelentek meg magyarul, bár itt nyomtatták őket) e képregényeket, és így gyalázatnak tartom a castingot.

    S most jöhetnek az ellenséges megnyilvánulások felém.

  6. “már a ’80-as években is ‘olvastam’ (akkor még nem jelentek meg magyarul, bár itt nyomtatták őket) e képregényeket, és így gyalázatnak tartom a castingot.”

    Már a 80-as években is olvastad? Ahhoz képest nem tudod, hogy van a képregényekben egy női verzió is és azt adaptálják. Inkább ez a gyalázat, meg az, hogy kisfiúk nem tudnak túllépni ha nők vagy színesbőrűek (nem csak feketék) kapnak valami szerepet.

    Itt ülnék egész héten ha le kéne írjam, hogy mennyire nincs túl sok köze a képregényekhez az MCU-nak és nem cak casting terén. Annyira unalmas már ez a rinya a casting miatt, mintha az lenne a legnagyobb gond az MCU-val manapság.

  7. Fehér férfinak kizárólag?

    Azt hittem a Surfer földönkívüli és úgy csillog mintha alufóliába csomagolták volna.

    Mellesleg ha a 80-as évek óta olvasod, akkor pontosan tisztában vagy azzal, hogy a képregények többsége mindig is az aktuális eszméket, ideákat követte. Nem véletlen bukkantak fel az első fekete protagonisták az 1960-as évek végén, 1970-es évek elején, amikor a polgárjogi mozgalom az aranykorát élte.

    Az FF minden tagja fehér volt, akárcsak az Avengersé vagy az első X-men csapaté. Plusz Batman, Superman, Wonder Woman, Spiderman etc.

    A képregények elsődleges közönségét fiatal fehérek képezték, ennek megfelelően a karakterek hozzájuk álltak közelebb.

    Engem speciel sokkal jobban zavar, hogy a 30-as évei elején járó Hannibalt egy majd 70 éves színész fogja alakítani, aki pontosan annyira reprezenátlja helyesen a karthagói elitet, mint amennyire tette ezt a Netflix Kleopátra sorozatának főpszereplőnője a Ptolemaida dinasztiával.

  8. polovcev:

    “Azt hittem a Surfer földönkívüli és úgy csillog mintha alufóliába csomagolták volna.”
    Igen, és emellett egyértelműen férfi, és egyértelműen fehér férfi arcberendezésileg.

    “Mellesleg ha a 80-as évek óta olvasod, akkor pontosan tisztában vagy azzal, hogy a képregények többsége mindig is az aktuális eszméket, ideákat követte.”
    Akkor miért nem a mostani aktuális eszméket és ideákat helyesen ábrázoló, megfelelő etnikai, nemi, szexualitási arányokkal bíró képregényekből készül a film?
    Ja, merthogy azok a kutyát nem érdeklik, és nincs egy elég nagy beépített rajongó körük, akik esetleg még betévednek a moziba az újabb egységsugarú, a nem létező modern ízlésű nézőközönségre optimalizált futószalagtermékre.

    “Nem véletlen bukkantak fel az első fekete protagonisták az 1960-as évek végén, 1970-es évek elején, amikor a polgárjogi mozgalom az aranykorát élte.”
    Szuperkirály, akkor miért nem róluk készül film? Ja, mert ugyanaz a helyzet mint az előző pontban.
    Sőt ennél tovább megyek, a legtöbb nagyobb képregényvonalnak vannak alternatív verziói a saját univerzumukban, de ugye róluk sem készül film sosem.

    “A képregények elsődleges közönségét fiatal fehérek képezték, ennek megfelelően a karakterek hozzájuk álltak közelebb.”
    Meg fogsz lepődni, ez a szituáció keveset változott. Lásd a Marvels meg a Madame Webb ultrafeminista girlpower mozik nézőinek nemi eloszlását.

    Sosem értettem igazán, miért olyan nehéz megérteni, hogy ha valaki szeret egy karaktert akkor azt a karaktert szeretné viszontlátni a vásznon, nem az átszinezett, átformált, modern trendekhez igazított verziót.
    Nem vagyok kíváncsi a néger szupermenre, de nem vagyok kíváncsi a fehér falconra sem.
    Sőt, ha valaki elémállna, hogy tessék, itt van az “Everything everywhere all at Once” új verziója, ahol a kínai családot lecseréltük egy alsómocsoládira, hogy végre te is azonosulni tudj a szereplőkkel, azt is kiröhögném.

    És noha alapból kevesen vágnak eret azért mert x szereplőben hollywood már megint feldúsította az ösztrogént és/vagy a melanint, amit ez azonnal jelez (főleg az utóbbi évtized tükrében) mindenkinek az az, hogy a készítők tojnak a történet eredeti verziójára.
    Mert ha ennyire alap dolgokat hajlandóak átírni pusztán aktuálpolitikai trendek miatt, akkor minden mást is ugyanígy egy vállvonással át fognak variálni. És az aktuális hollywoody írószakkör fanfictionjére az utóbbi évek teljesítménye alapján nem vagyok kíváncsi.
    És a számok alapján ezzel egyre többen vannak így.

  9. Hm. Nem vagyok szakértő de a gugli szerint már 1968-ban volt női Silver surfer a képregényekben.

  10. Shalla-Bal – nő , Norrin Radd – férfi .

    Ezüst utazó megkérte Galactust hogy teremtsen egy másik olyan lényt mint Ő. a kozmikus egyensúly érdekében. Shalla – Bal igy született meg. Késöbb feláldozta magát .

  11. Az meg a másik, hogy valószínüleg futurisztikus alternatív világban fog játszódni (a háttérben lévő városkép is ezt sugallja holott elv 60as évek) szóval lehet női surfer ez engem abszolút nem érdekel. Később behozhatják a férfit is

  12. Imádtam Julia Garnert az Ozarkban, egy tehetséges színésznő. De ezzel a castinggal számomra el is bukott a film pedig nagyon vártam. Persze lehet jönni azzal h volt már női Ezüst Utazó igen kb. a storyk pár százalékában amit mindenki utált vagy kevésbé kedvelt mint a férfi verziót. Az a baj h a Marvel továbbra sem a nézőknek akar megfelelni hanem az aktuál-politikai elvárásoknak, mondom ezt balosként…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.