Megvan a Dawn of the Jedi egyik írója

Beau Willimon (Andor, House of Cards) társírója lesz James Mangold filmjének, aminek a címe, a Dawn of the Jedi gondolom sok rajongót felpörget már a 2023-as bejelentése óta, hiszen akkor került elő ez a név először.

Az erő… eredete lesz benne a téma, és 25 000 évvel az eddig látottak előtt játszódik.

20 hozzászólás a “Megvan a Dawn of the Jedi egyik írója” bejegyzéshez

  1. Már látom a felúszó betűket: “Még annál is sokkal régebben, egy messzi-messzi galaxisban…”.

  2. Jól hangzik, végre megismerhetjük az első midikloriánt, ki vagyok váncsi melyik színész adhatja majd a hangját. :DDDD

  3. A Disney láthatóan nem akarja elengedni a brandet amíg bírják pénzzel. Igazából nem hülye ötlet, hogy kiadnak 3 filmet amiknek semmi közük egymáshoz és amelyik siker lesz az lesz majd innentől az “igazzy” Star Wars a többit meg szépen csendben elfelejtik.
    Csakhát ha a mostanában produkált felhozatalt nézzük, akkor könnyen lehet, hogy mindegyik bebukik és akkor nézhetnek bután.
    De ha optimistán nézem akkor meg az Andor írói gárdáját szívesen megnézem, hogy kötöttségek nélkül mit tudnak produkálni.

  4. lehet, hogy bennem van a hiba, de nem értem ezt a 25000 évet. Egy galaxis (vagy újabban annál is nagyobb fiktív univerzumban, ekkora távlatban az erő jelenlétén kívül mi köti össze az eddig megismertekkel? Tudom, hogy vannak ilyen tematikájú játékok, könyvek, stb., de az SW eredetileg nem adaptáció. Ha 25000 évvel ezelőtt is ugyanilyen űrhajók röpködtek, akkor valahogy illene megmagyarázni, hogy a technológiai fejlődés miért és mikor fékezett be, ha meg technikailag is ugrunk visszafelé 25000 évet, akkor el se tudom képzelni, az milyen lesz, de nem SW, az biztos. Ha meg űrhajók se lennének, (persze hogy lesznek) akkor meg pláne nem. Szóval az ilyen mértékű időugrásokkal fenntartásaim vannak, és nem értem, mi szükség van rájuk. De legalább nem kell attól tartani, hogy tele lesz fanservice elemekkel… Bár, ha akarják, megoldják azt is.

  5. csuszu1:
    majd itt hozzák be a próféciát ahol egyensúlyt hoz majd egy jedi.
    FOGADJUNK.

  6. csuszu1
    A régebbi (nem kánon) sztorikban és képregényekben ekkor kezdik használni a hiperhajtóművet (tehát bolygórendszerről rendszerre azóta tudnak utazni). Van még bennük pár exotikum, pl. az első fénykardok vezetéken kapták az energiát egy táskaként hordott akkumulátorról (… :D), de egyébként a technológia nagyjából tényleg ugyanaz. Biztos lehet majd nevetgélni ezeken ha így lesz, de szerintem nem ezen fog múlni hogy jó lesz-e. Én sajnos kritikátlanul rohanok mindenre ami SW, úgyhogy a siker nem rajtam fog múlni. :D

    Régi nünükém, hogy elég lenne simán jó filmeket/sorozatokat kitalálni, aztán elhelyezni a SW univerzumban valami mellékszál mellékszálaként, és tódulna rá a nép, még a legelvontabb művészfilmekre is. Az Andor valami ilyesmi, de a legjobb példa talán a Joker, ami ugyanilyen jó film lenne a háttérben meghúzódó DC szál nélkül is, de fele ennyi olyan embert nem érdekelt volna, akik szerintem utána kicsit sem bánták hogy megnézték.

  7. jesustomer, ja, vagy trilógia lesz és ez lesz a legvége! :) Igazi fordulat! :)
    Kenike: jogos, lássunk egy jó filmet, a többi másodlagos. Csak hát elgondolkodtam, hogy ilyen és hasonló blődségek hemzsegnek sokszor az egyébként jó filmekben is. Nem értem, hogy az alkotás folyamatában ezeket hogy nem veszi észre senki. Csak majd én a moziba foghatom a fejem! :)

  8. Tök jó, hogy kezdenek elszakadni a Skywalker érától végre, csak kicsit későn. Ezt már valamikor 2015 körül meg kellett volna tenni, mielőtt a sok ötlettelen etőltetett selejttel (nekem a Rogue One is ezek közé tartozik) kigyökérkezelték ezt az univerzumot.

  9. Eleinte az Acolyte-al is úgy voltam hogy de jó végre egy SW sori ami nem az Égjárókról szól aztán kijött az előzetes. Itt a készítők azért pozitív gondolkodásra adnak okot de már nem várok semmit.

  10. Ez még akár érdekes is lehet. A készítők kapcsán legalább nincs hatalmas hiba.

    @Kenike
    +1
    Ebben én is teljesen egyetértek. Már az sem zavarna ha leforgatnák a Gyűrük urát SW köntösbe csak kicserélve a neveket meg helyeket. Bármit, csak legyen már egy tényleg minőségi eredmény. De annyira hiányom van, hogy már a micsoda nő SW változatára is beülnék.

  11. Engem Tökre nem érdekel, unalmas már ez. Megint ez erő, h keletkezett jaj… Andor is borzalmas volt, inkább a jövőben játszódna.

  12. Unpopular opinion: az Andor nem/sem volt jó. Emiatt engem zavar, hogy legtöbbször pozitív példaként/kiindulási pontként kerül hivatkozásra.

  13. alig várom, remélem lesz benne jó sok erős független színesbőrű nő… James mangold neve az indie 5 után rossz előjel. tehetséges rendezőből a disney propagandistája lett

  14. NE aggódj. Nekem se jött be az Andor, meg azért a baráti körben sokaknak nem… Ha azt a szintet hozzák az is bukni fog….

  15. ibenny:
    Pontosan ugyanezt gondolom!

    JKJ most figyelj!
    “Az Andor objektíve középszer. Legfeljebb neked tetszett. Ettől még nem lesz jó.” Érdekes nem? :)

    Annyira borzalmasan legyalulták a SW-ot hogy jött vmi kicsit is jobb, az Andor és el vannak ájulva. Pedig csak a többi szennyhez képest jó. Magában nézve: túl komolyan veszi magát, el van nyújtva, és valójában semmi tétje nincsen az egésznek. És pár helyen kb ugyanolyan gagyi mint a többi. A vége extra jelenet tetszett, az egész sorozat alatt vártam valami hasonló revelációt, és nagyon csalódott voltam, aztán ez egy jól eső kis meglepetés volt. De ennyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.