Kidumáló: Rebel Moon – Part Two: The Scargiver

Vagyis megjött a Rebel Moon: 2. rész – A sebejtő. Hú ez a cím még mindig.

Érdekes amúgy, hogy Zack Snyder filmjének folytatását alig tolta a Netflix hivatalos accountja, pedig ez a heti nagy premier. Mondjuk az első rész a Top20 legjobban nyitóba sem került be náluk az emlékeim szerint, szóval annyira nem meglepő. Legalább viszonylag olcsó volt, ha már nem hozott Red Notice (igen, az egy Netflixes film címe volt, még ha nem is rémlik!) számokat?

A trailer ködös emlékei alapján a teljes Hét szamuráj sztori lesz itt, avagy a csapat összeszedése után jöhet a falusiak kiképzése. Hogy a nácik… izé, nem tudom mi a filmbeli elnevezésük, miért nem dobnak rájuk csak simán egy bombát, az érthetetlen, de hát ez a gabona a minden, ha itt nyer az ellenállás, akkor fellázad a galaxis. Vagy volt valami másik szál, és már rögtön nyer is a lázadás az egész galaxisban.

Aki látta megmondhatja, mert nincs az az isten, hogy miután nem tetszett az első rész kidobok 2 órát az életemből most erre.

43 hozzászólás a “Kidumáló: Rebel Moon – Part Two: The Scargiver” bejegyzéshez

  1. Szerintem aki a Dűnét látta, látta ezt is. Mellesleg kb annak a wish-ről rendelt változata ez a cucc.

  2. Az első részt kb háromnegyed óra után kikapcsoltam, mert nem tetszett, hogy mennyire “vértelen”. Viszont azt olvastam vhol, hogy mostanság kiadják annak a résznek a bővített, felnőttesebb verzióját. Ha ez tényleg így lesz, akkor talán utána bepróbálom ezt is.

  3. Számomra teljesen hihetetlen, hogy ezen kívül nincs semmi nézni való, hogy van aki már mindent is látott, hogy erre tudjon időt szánni az életéből.

  4. jé, ez már most kijött? úgy értem sehol nem láttam róla egy pisszenést se, ha nem látom a posztot, sose tudom meg. pedig követem a filmes híreket, azt pl. fejből tudtam, hogy a Late Night with the Devil mától streamelhető. :D

    meg is lesz az esti program, huhu.

  5. Van Netflix előfizetésem, de ezt akkor is csak torrentről letöltve fogom végigpörgetni, mert nincs az az isten, hogy Snyder-t akár csak a nézési statisztikával is segítsem :O

  6. Ed Skrein karakterének ki lett adva az ukáz al első rész végén, hogy élve kell elfognia őket vagy ő kerül a kínpadra. Azért nem bombázhatja porig az összes putrit.

  7. Nagyon nehezen csúszott le…az első kikapcsolás akkor volt mikor egy vissza emlékezésben, van 4 hegedűs, akik a “filmzenét” nyomják…aztán mikor felpörögnek az események vadabbul hegedulnek ott mindenki előtt🤣Azt hittem rosszul látok…mondom ez mi??? Az első rész még elment, de ez szerintem borzalom volt..voltaképp újra néztuk az első rész harcát is..Szegény Sofiat sajnálom csak. Sokkal több van abban a nőben.

  8. Szerintem rosszabb volt, mint az első rész. Lényegében feltalálta az unalmas akció sci-fit. Azt meg nem értem, hogy egy földművesnek miért kell mindenhol folyamatosan koszosnak lennie, még munka után otthon is.

  9. “Arattak, 3x volt belassítva hogy dobálják a termést”

    Annál a jelenetnél konkrétan egy ilyen Magyarország reklámfilm jutott eszembe.

  10. Annyira átgondolatlan az egész. 3 napig folyamatosan arattak, a kiscsajnak mikor volt ideje elkészíteni azokat a személyre szabott kézműves etetőkabátokat, amit aztán egy érzelmes jelenetben átadott?

  11. Fogalmam sincs, hogyan sikerült sz*rabb második részt csinálni úgy, hogy tippre ebben több volt az akciójelenet… de valahogy mégis összejött nekik.

    Még a mélynek szánt, flashbackekbe ágyazott nagymonológokkal együtt is papírvékony figurák, senkiről nem tudunk meg semmivel sem többet, mint az a semmi, amit eddig megtudtunk, a karakterépítés kimerül abban, hogy pl. az évekig alkoholista tábornok most vizet iszik (jelentőségteljesen lassítva), mert rájött, hogy részegen nem lehet falut menteni. Egyébként csak nekem szúrta a szemem, hogy a film végén kiderül, hogy ő az egyetlen, aki tudja, hogy ***SPOILER ON*** a halottnak hitt hercegnő mégis él? ***SPOILER OFF*** Hogyan? Miként? Mióta? Miért? Nyilván majd a belengetett további hat rész egyikében választ kapunk, mert akkora high concept a dolog, hogy létszükséglet a folytatás, különösen az eddigi “sikerek” fényében.

    Azt már inkább hagyjuk is, hogy 3 nap alatt learatnak egy amúgy p*csányi földdarabot (ráadásul még liszt is készül a cuccból), a maradék kettőben pedig nagyjából 4 snittben kiképzik a falubelieket, akik még életükben nem fogtak fegyvert, nem, hogy emberre kellett volna lőniük (na persze, ha valaki képes levágni egy szalmabábu fejét, akkor már született tehetség), ÉS PLUSZBAN felhúznak egy komplett alagútrendszert, amit még alá is aknáznak. Na persze az űrnáci fejes a 3% alatti testzsír arányával együtt ugyanennyi idő alatt újra akcióképessé tápolja magát a piros és kék ledcsövekkel a koponyájában, szóval nem is kell meglepődni.

    Az említett hegedűs jelenet már csak hab a tortán, az akkora wtf, hogy még szekunder szégyent is elfelejtettem érezni, de az biztos, hogy filmtörténeti jelentőségű “így semmiképp se csináld” idézet lehet belőle, mert az aztán tényleg az iskolapéldája annak, hogy minél tovább nézed, annál rosszabb lesz. Habár ez mindkét filmre igaz.

    Ui: csak és kizárólag a katasztrófa turizmus miatt néztem végig egy ennyire hivány első rész után a folytatást

    Ui 2: viszont az, hogy Snyder még az Interstellar fekete lyuk dizájnját is képes volt ellopni, az már tényleg megbocsájthatatlan

  12. Az első rész ehhez képest 12 oscár díjas mestermű. Szóval akinek az első sem tetszett, az gondolhatja, hogy mi vár rá a másodikban :D

    Az egész filmet egy szóval tudom jellemezni: kínos. Végigtekertem a felétől kezdve, de bár még annyit se néztem volna meg.

  13. Az első részt végig néztem, nem tudom mikor láttam olyan gyenge filmet utoljára, az Aquaman 2 lehet h méltó kihívója lett volna csak azt 40 perc után offoltam. Ennek semmi pénzért nem fogok neki.

  14. Gunslinger: ez nem így működik h valaki azért nézi ezt meg mert már “mindent látott”. Hanem ez érdekli egyszerű, “látványos”, buta film, sokaknak erre van igény. Az értelmes filmekre meg amin gondolkodni kellene arra nincs igénye sokaknak.

  15. EPIC, EPIC, EPIC!!!

    SPOILER VÉGIG!
    Követelem, hogy a harmadik részben tanítsanak meg szőlőt szüretelni!! Látni akarom ahogy a fürtöket lemetszik, kosárba teszik, majd a présbe, ahogy a főszereplő menyecske a többivel együtt tapossa, majd az édes must a szereplők poharába, onnan pedig a szájukba kerül, kicsitt mellélöttyintve. És mindezt LASSÍTVA, HOSSZAN, nem sajnálva rá a filmidőt, hogy minden mozdulatot meg tudjak jegyezni!!!
    Merthogy hála ennek a résznek, a gabonaaratás már megy, sőt a feldolgozás is! Köszönöm Snyder Úr, én ennek egy sima oktatófilmben biztos nem néztem volna utána.

    Amúgy nem gondoltam volna, hogy 1 db helyszínen fog játszódni a film, kivéve a flashbackek. Ekkora harcot még nem láttam egy faluban, ezt el kell ismerni.

    Volt itt minden. Bibliai utalások sora: ugye a tábornok neve Titusz, aztán Jézus a gabonamezőn a tanítványaival, az élet vizének a kulacsba bugybantása…., volt feltámadás, és még a gyermek sem halt meg valójában.
    Aztán volt itt agancsos robot, akinek az első rész után sokkal nagyobb szerepet gondoltam, de végül egy rövid jelenetben derült csak ki, hogy gyakorlatilag eccerű fegyverekkel sebezhetetlen.
    Volt Robin Hoodos felkészítés a harcra, Rambo 5 féle gerilla hadviselés a föld alól, és még biztos sok minden, amit már nem tudott az agyam feldolgozni.
    Meg, hogy szekercével harcolni lőfegyverek ellen……what????
    Szóval nincs új Hollywoodban, legalábbis kevés.

    De a csúcs a komolyzenei jelenet volt, ahol is a hegedűs a fő haláleset alakulásával arányosan húzta a nótát egyre dramatikusabban… tejóég, mit akart ezzel Snyder??? Cikibe hozni magát még jobban?

    De voltak jó dolgok is.
    Tetszett a látvány. Na nem a lassítások hada – mehhh -, hanem úgy általában a CGI. Nekem nem a Dűnére emlékeztetett, sokkal inkább a MoS-ra, legalábbis az űrhajók és azok mozgása, meg az ellenséges katonák páncélzata miatt.
    Jó volt, hogy az OP főhősnő sérül – főleg érzelmileg -, vagyis hogy nem volt ez neki egy könnyű ujjgyakorlat, egyszerű diadalmenet.
    Kellett, hogy veszítsünk el tagokat az alapcsapatból, és ez is megvolt.
    A feltámasztott, súlyosan szeretethiányos és amúgy agybeteg főgonosz parancsnok is jól nyomta, Őt tehetséges színésznek gondolom.
    Ötletes volt, ahogy feljutottak az anyahajóra, ott még sajnáltam is az egészségügyis kadzsikat.

    Nem utáltam annyira mint az első részt, gondolom azért, mert már fel voltam készülve és nem ért váratlanul, mint a first episode. Az agyam asszimilálódhatott valamelyest.

    A filmet 55%-ra értékelem, minden bizonnyal az áldott jó szívem miatt. ;-)

  16. mindkettő megvolt.
    végtelen kínszenvedés volt ez a sok indokolatlan lassítás…színészi játék katasztrófális.
    látvány jó volt

  17. Ha csak képeket montázsolnánk ki a két filmből (leginkább a Veldt bolygóról készülteket) akkor nagyszerű diavetítéseket lehetne tartani, látványos és szép lenne. Tuti siker.

    De ez?!?!?!

    Azt a büdös kóchengeres, drótostót kurvaisteni… egyik szemem sír, a másikat kínomban kinyomtam.

  18. Egy szóval tudnám jellemezni a filmet: katasztrófa. Nem értem ezt a Snydert hogy bírt ekkorra rakás hulladékot rendezni. Komolyan így már nem is tetszik annyira a holtak hajnala, meg a 300. Hihetetlen ez az egész, felháborító! Az acélember szerintem a legjobb Superman film, nem értem egy rendező hogy bír ennyire “elromlani”

  19. Én nem akarom elhinni, hogy senki nem szólt neki a gabonaaratásos jelenetek miatt. Hé Snyder ez egy akciófilm, nem szocialisata tervgazdálkodási propaganda alkotás.

    A hegedűs rész meg az év cringe jelenete.

  20. Te jó ég ablakon kidobott idő :(
    Ez nem is wish-es dűne 2 hanem azt osztva még 2vel … :D
    olyan szinten volt érdektelen a film, hogy közben zenét válogattam filmet néztem bele tekertettem stb …

    Közben nem értettem az epic lassítgatásokat, mert kb 30 percet azok visznek el…
    Ezekhez képest a Valerian egy mestermű volt, és a John Carter is … nem is értem ,hogy a netflix miért nem azokat veszi meg és dobja piacra azok legalább már meg vannak írva…

  21. Outcast:
    A családi tragédia után szerintem elborult … Elhiszem én hogy a szakma nem akarja hagyni hogy elhagyja magát …. de ezzel a két résszel kb romba döntötte saját karrierjét… :(

  22. Emberek, itt lett volna a lehetőség, hogy az első rész csalódása után _ne_ nézzétek meg a másodikat, hátha leesik a netflixnek, hogy ez félrement. De nem, ti javítjátok a statisztikát, amit majd lobogtathat Snyder :).

  23. @tüske:

    Mert csak netflix előfizetéssel lehet megnézni? Mikor tele van vele a torrent-galaxis meg az összes online site? Rajtam nem múlik a statisztika, mert nincs netflix-előfizetésem.

  24. Nah az első óra elég döcögős volt, néhol nem tudtam, higy sírjak, vagy nevessek, de onnan ahogy SPOILER – feljutnak a hajóra eskü tetszett! Onnantól volt ritmusa, volt tétje a dolgoknak, az ellenséges katonáknak is volt arca. Valahogy az is tetszett, hogy a
    nemfénykardot puszta kézzel nem lehet megfogni. Tetszett, hogy a fő szerelem úgy hal meg, hogy Kora épp nem rá néz, mert elvonja a figyelmét a harctér, de mi nezők még épp elkapjuk a pillanatot. Szóval volt benne egy csomó ilyen apró dolog ami tetszett. Az egész marha jól néz ki végig. Kár, hogy a 4 órányi anyagból 1 sikerült ilyenre. Minden esetre a végén úgy éreztem, hogy jöhet a többi, ha az utolsó óra szintjét hozza. Ha nem, akkor tényleg kár bele az energia.

  25. Én bírom Snyder-t, meg általában a filmjeit is. Itt az első rész még egynek oké volt, de ez a második rész egy annyira patetikusan túltolt SZAR, hogy mást nagyon nem tudok mondani rá. Untam az egészet.
    Ilyen az, amikor nincs egy kreatív kontroll a rendező felett és ő elszáll és csak az agymenéseit tolja unalomig. Ilyen volt Waititi is a Thor 4-ben. Abból sem lett semmi jó, ha még emlékeztek arra az MCU-s förmedvényre.
    Spoiler.
    Gyenge volt, hogy csak egyetlen helyszínen játszódik gyakorlatilag az egész. És igazából továbbra sem tudunk meg semmit erről – az amúgy érdekes – világról, nyernek egy fight-ot és kész. A nagy zsarnok továbbra is “rémuralja” az impériumot (Dűne), áhh hagyjuk. Jó is lehetne ez, de tényleg szinte l*f*szt sem tudsz meg sem a szereplőkről, sem magáról a környezetről, a világról. Szomorú. Talán majd a 8. részben (már ha adnak neki pénzt) eljutunk oda, hogy leszámoljanak hiperlassításban a zsarnokkal is… Az egészben az a legszörnyűbb, hogy mindezt full komolyan gondolják. Megnéztük haverommal a Godzilla X Kongot, mert annyi meló volt, s olyan fáradt voltam, hogy azt mondtam havernak, hogy most egy olyan filmre van szükségem, ami kiégeti az agyamat, nem kell gondolkodni, csak nézni a látványt nyálcsorgatva. És tök jól szórakoztam azon a filmen, mert egyáltalán nem vették komolyan az egészet. De ez itt most egy fostenger.

  26. Azt hittem vicceltetek az aratással. De nem.

    Synder kiváló PR anyagokat forgathatott volna Rákosiéknak. :)

  27. Ez a film, pont olyan volt, mint a fing szag nélkül, elsőre felkapod a fejed, aztán csinálod tovább a dolgodat.
    Sok vizet nem zavar, érzelmileg nem csodulsz túl, látvány még akad, történet nyílegyenes, mehh, inkább nézek egy rossz meccset, ott legalább élő emberek játszanak, nem ilyen AI karakterek.
    Kíváncsi voltam mire sikerült eltapsolni egy kisebb város éves költségvetését, de erre nem voltam felkészülve.

  28. ne hívjunk minden rosszat AI-nak, így oson be a tényleges AI fos. Ez itt kemény munka eredményeként fos.

  29. Amúgy feltűnt még valakinek, hogy a falu mögötti hegyről indokolatlan mennyiségű víz folyik le azon a hatalmas vízesésen? Annak ellenére, hogy a hegy nagysága és alakja nem indokolna ekkora vízhozamot?

    Ja és végig volt egy működő hajójuk? Vagyis teljesen feleslegesen mentek keresni valakit az első részben aki elviszi őket máshova?

    Persze nyilván a Director’s Cut erre mind választ fog adni. :)

  30. @Crash:

    A hegycsúcsról lezúduló hatalmas tömeg vízesés nekem is szemet szúrt; ez fizikai és geológiai képtelenség. Honnan a csudából terem ott az a rengeteg víz? A hegycsúcson van egy láthatatlan, hatalmas tó? És az utánpótlás?

    A működő hajót legalább meg tudom magamnak magyarázni: Kora lezuhant vele, eszméletlenül húzták ki belőle, szerintem azóta se árulták el neki, hogy az űrhajót hol találja. Most tudta meg ő is, hogy hol van (bár lehet, hogy nem is kérdezett rá). Az, hogy még működik is, az már ráadás.

    Én inkább a faszén-meghajtású űrhajókra lennék kíváncsi, hogy ezt most hogy? Nem volt kéznél kerozin? Ilyen füstöt még a Wright-fivérek repülőgépei sem okádtak magukból.

    Megannyi kínzó kérdés… :)

  31. ‘Én inkább a faszén-meghajtású űrhajókra lennék kíváncsi, hogy ezt most hogy?’

    Snyder-punk? :D

  32. Hogy függhet egy csillagközi utazást és halottakat feltámasztó techonógiát birtokló galaktikus birodalom egy marék búzától??? És ez a plot.

  33. azért mert csinált egy agyatlan kátványos filmet zöld háttér előtt, majd egy tényleg jó filmet hősökről akik figyelnek, azért adnak neki meg mindig rakás pénzt, hogy elköltse.
    tényleg epic lett, de epic semmi, epic nulla.

  34. Fostenger, nem kérdés, de egyvalami nagyon bökdös. Nekem nem jött át, hogy egy pár szekér gabonáért miért éri meg atutazni többször is a fél galaxist, elveszíteni harci eszközöket, amiknek az értéke darabonként bőven meghaladja a várt hasznot. Legalább valami csodagabona lett volna, mint a fűszer, de nem. Elképzeltem, hogy a hajón, visszaúton, sütik a kenyeret a katonák.Meg mondja is egyszer valaki, hogy annyit vigyetek, ami a hazaútra elég. Ekkora bődületes marhaságot hogy lehet kitalálni? Mennyivel egyszerűbb lett volna telepeseket hozni a bolygóra és termelteni velük az élelmiszert, ha már máshol nem lehet. Szervezett áruszállítás lánc és töredék pénzből megvan oldva a hadsereg élelmezése. Ehelyett lemennek kutyába és marakodnak egy kis falu éves termésén, ami annyi lehet, amit egy rendes gazdatüntetésen egyszerre elégetnek. Hát ki talál ki ilyet? A többi sületlenseget hagyjuk is, nincs hozzá energiám. Ja, fogalmam sincs, miért néztem meg, mit vártam…

  35. Nekem az első rész tetszett, talán azért mert sokat nem vártam tőle.
    De az új rész valami celluloid pusztító szar cunami volt.
    A birodalom katonái látják a hőjeleket a közösségi házban, de a többiben nem….
    A szén tüzelésű űrhajó kapcsán annyi kérdésem lenne.
    A birodalom katonái meg hűek voltak a SW rohamosztagaihoz. Gyakorlatilag senkit nem találtak el :D
    Legalább ez a két óra valami hű volt a címéhez.
    A Sebejtő egy 2 órás sebet ejtett az életemben.

  36. Kövezzetek meg de igenis volt mélysége a karaktereknek, szerintem jó volt a sztori nekem újranézős, és elengedtem 1-2 könnycseppet, szóval én gazdagabb lettem és a zene is volt és sokkal jobban jöttek ki a lassítások is.

  37. És tényleg van slow-mo búzázás, valami hihetetlen hogy sikerült szarabbra összehozni ezt mint az elsőt. Az olyasmire meg mint a “2. rész közepére rakjuk be ultracringe elbeszélgetésbe az “eredettörténeteket” ” vajon melyik idiótának lehetett az ötlete de tényleg, annyi faszság van benne hogy már idegesítő.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.