Lord of the Rings: The Hunt for Gollum majd 2026-ban

Gondolom a nap híre, hogy Andy Serkis filmet rendez a Lord of the Rings univerzumban. Természetesen jó stúdió berendelés módjára… előzményfilm. Brr. Oké, ezen mindig kiakadok, de olyan keveset szoktak tényleg hozzáadni a sztorihoz az ilyenek, még ha szórakoztatón is sikerülnek.

Peter Jackson producer, elvileg felügyel és “minden lépésnél ott van”, gyakorlatilag ki tudja, az írók pedig Fran Walsh, Philippa Boyens, Phoebe Gittins, Arty Papageorgiou. Már most 4, pedig még egy átírás sem volt. Elvileg nem reboot vagy újragondolás, hanem eddig nem ismert történetszálak feldolgozása.

A jó öreg Zaslav is megszólalt a témában:

Lord of the Rings is one of the most successful and revered franchises in history and presents a significant opportunity for our theatrical business

human
írta
2024. 05. 10. 02:18
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Lord of the Rings: The Hunt for Gollum majd 2026-ban” bejegyzéshez

  1. Valahol “imádom”, hogy Zaslav mennyire nem is próbálja tettetbi, hogy egy érző-lélegző emberi lény, már a nyilatkozataiból is mindig egyből látni, milyen magasról tesz a filmekre és csak a profitmaximalizálás érdekli.
    Andy Serkist meg hiába imádom mint színész, az eddigi rendezései (mind a választott projekt, mind a téma) nagyon középszerűek lettek, így félve tekintek erre a projektre és kíváncsi vagyok, tényleg hagyják-e elkészülni.

  2. Nem is értem, pedig nem volt egy szeretnivaló arc :D csinálnának akkor már inkább Aragornról előzménysztorit.. azt még talán meg is nézném

  3. Meg ha lenne is kraft Szmeagol/Gollam sztorijában, a lenyeget, fő fordulatokat már ismerjük, ez így sehova nem vezet. Persze a nosztalgia sokakat bevihet a moziba, de a kedvencek hiányában hamar kifulladhat az édeklődés. Esetleg flashback-ek, animált meg digitálisan megfiatalított szereplőkkel?
    Inkább a szilmarilok sorira gyúrnának…

  4. Olyan jól sikerült a tavalyi Gollam játék hogy most meg is filmesítik. Bravo.

  5. Szerintem azért csinálnak róla filmet, mert ha ezt a karaktert “tiporják szét” egy gyenge, középszerű filmmel, az mégsem akkora bűn mint ha Aragorn-nal, vagy más fontosabb szereplővel tennék. Kisebb a “damage” amit okozhatnak.

  6. Ha elviszik valami sötétebb “megy a csapat levadászni, de végül őket vadásszák le egyesével” stílusba, talán még jól is elsülhet. De ha olyan negédes, műmájer fos lesz, mint a sorozat, akkor inkább ne.
    Peter Jackson producerként való jelenléte meg kábé akkora garancia, mint James Cameron a legújabb Terminél…

  7. vicces hogy mindig buknak ezek a keserves előzmény próbálkozások, aztán valamelyik producer egyik nap felkel és feltalálva a spanyol viaszt előáll ugyanazzal az ötlettel csak épp most egy másik IP másik karakterére próbálja felhúzni ugyanazt a kudarcra ítélt az ötletét..

    Valami véget nem érő ciklusba került a szimuláció amiben élünk.

  8. Én előre meg merem kockáztatni, hogy legalább akkora siker lesz mint a híres Lord of Ring: Gollum játék.

  9. csak ne Gollum-mal. láttuk hogy sikerült a játék ami köré épült…

  10. A producerek olyan kis kapzsik, mint Gollum. Legyen akkor az előzménysztoriban mindjárt romantikus szál is, meg öljék meg Gollum kiskutyáját még, amire fel ő bosszút esküdjön.

  11. Elvileg Gandalf és Aragorn vadászott rá, kapták el majd adták át a Tündéknek. Figyelembe véve előbbi kettő korát, őket majd újra kell castingolni. Miközben Legolas pont azért ment Völgyzugolyba, hogy jelentse, hogy Gollam megszökött, így Orlando Bloom szintén visszatérhet, hogy valamiért nézzék a rajongók. Figyelembe véve, hogy nagyrészt bolyongás lesz az egész, viszonylag olcsón is meg lehet csinálni, nem kell nagy harcjelenet CGI-jal, ugyanakkor a tájak gyönyörűek lesznek, ez már a Rings of Powernél is erősen összejött. Én megeszek bármit, ami Lord of the Rings, szóval hajrá!

  12. Sawyer:

    Fellowship of The Ring-bol.

    A lenyeg annyi, hogy Bilbo Rivendell-beli koltozese es Frodo utazasa kozott 20 ev telt el. Tehat 20 evig volt meg Frodonal eldugva a gyuru azutan hogy Bilbo rahagyta.

    Frodo 33 eves volt pont, amikor Bilbo elhagyta a Shire-t, es 50 evesen indult el a sajat kuldetesere a gyuruvel.

    Ez ido alatt Gandalf probalta levadaszni Gollum-ot, es igen Aragorn segitsegevel tortent mindez. Gandalf nem volt benne meg biztos benne, hogy az Egy Gyuru volt Bilbo birtokaban es minden lehetseges forrast meg akart vizsgalni, ezert pl. Ellatogatott Minas Tirithbe es vegul pedig Saruman bebortonozte Orthanc-ban, ahonnan a sasok szabaditottak ki.

    De a lenyeg az, hogy evekig probaltak Gollumot becserkeszni. Eloszor elment a Misty Montains-hoz, ahol Bilbo ereditileg ratalalt a gyurure es talalos-kerdesezett Gollummal, de az mar nem volt ott. Volt, amikor mar majdnem elkapta, de aztan kicsuszott a kezei kozul. Vegul Aragornnal egyutt sikerult elkapniuk es kikerdezniuk a Gyurut illetoen, vegul pedig a Mirkwoodi Elfek (ahonnan Legolas is szarmazik) bortonoztek be Gollumot, de onnan elszokott. Ezt Legolastol tudjuk meg, aki a Rivendellben elmondta, a tanacs gyulesen.

  13. Eszükbe jutott, hogy van még jól hozó franchise amiből még nem csináltak végeláthatatlan sorozatot képregényt videojátékot egyre romló minőségben tehát nem tiportak teljesen a sárba. Alig várom hogy ez a tökéletes és személyes kedvenc trilógia is a star wars marvel Indiana Jones sorsára jusson a totális érdektelenségbe

  14. @Tudodki Hobbit trilógia, és a Rings of Power sorozat az mi volt ,ha nem az egyre remoló minőség aztán a sárba tiprás?

  15. Aratnok: nyilván ezért ragadtam ki, bár persze egy részvényeseknek szóló cuccon lehet én is így fogalmaznék azért.

  16. human: Nekem az ijesztő benne, hogy mindig mindenhol így fogalmaz, akkor is amikor átlag filmes újságíróknak nyilatkozik – lehet tényleg azért, mert tudja hogy figyeli az őt etető kéz, de ez nem teszi kevésbé szomorúvá a helyzetet, hogy egy ilyen mentalitású ember irányítja a jelenlegi kb 3-4 megmaradt nagyobb stúdió egyikét (ráadásul egyelőre úgy néz ki, hogy a Warnernek idén kimagaslóan jó éve lesz, ami önmagában nem lenne baj, sőt, Zaslav szempontjából viszont azt jelenti h kukázhat akármennyi más projektet, nem csak marad, de emelést is kap:(

  17. Megalaz: Igazad van ezeket a traumákat én sikeresen kitöröltem a fejemből, számomra csak a “szent trilógia” létezik :D Talán ilyen Acolyte szintig eddig még nem értünk le a Gyűrűk Urával, de ha Zaslavon múlik nem állunk meg

  18. Pont arra keltem ma, hogy totál megnéznék egy hótfelesleges Gollum spinoffot arról ahogy kergetik a szerencsétlent bizonyára nagyon izgalmas kalandok közepette. Remélem ez is 3 részes lesz.

  19. davychonks

    Köszi!
    A filmben Gandalf odalovagolt Minas Tirithbe egyet nyomozni és ment is vissza a Megyébe, kábé pár hét telhetett el. Hova lesz ez a hosszú vadászat berakva? Illetve a könyvben még Frodó elindítása előtt elfogja Szarumán Gandalfot?

    Egyébként a filmben mindig is furcsa volt, hogy Szauron és az orkok annyira hirtelen visszatérnek, gondolom, hogy a könyvben az a sok év jobban megalapozza ezt.

  20. Sawyer:
    Ez csak a könyv időrendjébe illeszthető bele. Az eredeti sztoriban 17 év telik el Bilbo szülinapja és Frodo elindulása közt. Közben Gandalf többször visszatér “ránézni” Frodo-ra, és csak évek múlva kezd gyanakodni, hogy Bilbo varázsgyűrűje az Egy Gyűrű. Gollamot már korábban elkezdték keresni Aragorn-nal, mikor elkezdett növekedni a homály és megtudták, hogy elhagyta a Ködhegységet, mert róla tudták, hogy vonzza a Gyűrű.
    A filmekben igazából nem tudjuk, mikor emnnyi idő telik el, mert nem érzékeltetik, de ha úgy nézzük, hogy csak a fontosabb momentumokat látjuk, belefér, hogy egy-egy jelenet közt több év is eltelhetett.

  21. @Scorpion82

    Igen, de a filmben senki nem öregszik 17 évet (mondjuk Gandalf több ezer éves kora mellett nála fel sem tűnne), utalás sincs rá, így furcsa lesz a filmek idővonalába beilleszteni.

  22. jó olvasni ezeket, főleg, hogy csak alátámasztják, hogy mi a francról akar szólni. mármint oké, vadászgatnak rá, de a lényegi Gollum story már benne volt a Gyűrűk ura filmekben, mit tud adni, ha most látjuk kicsit bővebben kibontva tényleges lezárás nélkül (hiszen az már megvolt)

  23. @human: én a Fűrész 10-nél éreztem ugyanezt. Jó szar és értelmetlen is lett.

  24. @Sawyer:
    Betudható a Gyűrű hatásának, hogy Frodo nem öregedett, hiszen Bilbo 60-akárhány év alatt is alig öregedett valamit, amíg nála volt…
    De tényleg óriási hiba Gollamnak saját filmet adni. Egyszerűen nem értem, mi szükség erre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.