A Megalopolis rendes előzetese

Francis Ford Coppola feltehetően utolsó filmje. Iszonyat pénzből egy teljesen szerzői darabot kapunk a mindenről. Egy birodalom bukásáról.

Azért ha nem is tetszett a múltkori részlet, akkor is próbáld ezt még be.

25 hozzászólás a “A Megalopolis rendes előzetese” bejegyzéshez

  1. Hát fú. Ez a trailer is több kérdést vettet fel mint választ. Képivilága az tuti lesz :D

  2. Bőven meggyőzött, soha nem is kéne ennél hosszabb és konkrétabb trailert. Itt a hangulat, a látvány (nagyjából), a nevek, amint lehet nézem.

  3. Odabaszós, igen ilyennek kell lennie egy trailernek. Nem kell itt elmesélni a filmet, sem lelőni az összes akció jelenetet.

  4. a végén trollkodás az a Kylo Ren félig vörös arc? hehe.

    nyilván meg kell nézni, de van rá egy ötszázasom, hogy az se fogja megérteni, aki azt mondja, hogy értette. szóval gyanús, hogy egy öncélú recskázós művészfilm lesz, ami egyébként egyáltalán nem gond, sőt.

  5. 120 millió (nagyrészt saját) dollárból készítette, ez “iszonyat pénz”? Egy művészfilmre lehet, hogy az, de inkább ezt nézném meg egy olyan ikonikus rendezőtől, akinek a legtöbb filmje később érett mesterművé, akkor is ha majd egy árva kukkot se fogok belőle érteni, mintsem egy újabb Aquamant, Marvelst, stb., amik ennél sokkal többe kerültek alaphangon és viccnek is rosszak voltak, mert se nem nevettem rajtuk, se nem élveztem őket. Valszeg a hollywood-i stúdiók fejesei úgy álltak fel a bemutatása után, hogy “Ez meg mi a f*sz volt basszus, mit néztem én éppen?!” Mondjuk én anno a Vérző Olaj és a Nem vénnek való vidék stávlistáit is bambultam üres tekintettel (mai idősebb fejjel biztosan más filmek lettek), szóval nekem ez nem lenne nagy újdonság.🙂
    A múlt ősz után, mikor számomra két nagy rendező is leszállított két számomra abszolút felejthető, mondhatni unalmas és semmi extázist nem adó filmet (Napoleon, Megfojtott virágok), totálisan nem értem miért nem adnak pénzt Coppolának (még kevesebbet is mint az előbb említetteknek), hogy bemutathassa moziban a szélesebb közönségnek a filmjét… Annyi, de annyi sok szar film és sorozat özönlik ránk rahedli pénzekből, hogy nem értem miért nem lehet megtámogatni egy ilyen rendezőt még egyszer utoljára. Ha lenne stúdióm és milliárdjaim, nekem ez egy presztizs lenne kiadni Coppola utolsó filmjét, akkor is ha nézhetetlen, csak magáért a tényért, hogy én adhattam ki. Eközben a Gladiátor 2 olyan 310 milliónál jár marketing nélkül, befejezetlenül…

  6. Zolsan: rendező saját zsebből mikor tesz be ennyit, ezért iszonyat pénz valójában, mert ez igazi, nem egy milliárdos hatalmas cég kockáztatása.

  7. Nem lehetne ezt a trailert kitolni egy órásra? :) Annyira jól össze van rakva, már csak ezt megérné megnézni így :)

  8. human: úgy értve az iszonyat pénzt teljesen jogos, sőt, mélyen egyetértek ezzel ebben a kontextusban.

  9. Nagyon tetszetős. Szomorú, ha nem mutatják be moziban. Az operatőrének már rég kijárna az Oscar-jelölés, remélhetőleg most megkapja.

  10. “totálisan nem értem miért nem adnak pénzt Coppolának”

    Mert az elmúlt közel 30 évben a rendezései összesen nem hoztak 20 milliót (a 97-es Rainmaker óta gyakorlatilag semmi köze a filmpiachoz). Míg egy Scorsese, Scott a mai napig tud közönségsikereket szállítani, ő olyan régóta nem, hogy a 40 alatti nem filmkedvelő közönség max hallotta a nevét és talán látta a Keresztapát. Hülye lenne bárki pénzt adni neki.

  11. Azért nem semmi, hogy semmit nem költenek hirdetésekre, mégis szalad vele a szekér. Lehet a következő Oppenheimer féle meglepetés lesz (ha nem is akkora).

  12. abelh: 40 éve “készíti” ezt a filmet, nem egy kapkodó idegbeteg na, nem is egy pénzcsináló, nem egy termékeny alkotó és nem is egy 40-eseknél fiatalabbaknak filmet készítő közönségcsalogató…viszont anno 40 éve azért bezsebelt 5 Oscar-díjat valamikre, amik BÁRMIKOR újranézhető filmek kivételes írásokkal és rendezésekkel. Más rendező EGY olyan filmért/forgatókönyvért a lelkét is eladná, persze a többségüknek egész életükre nem jut EGY olyan siker. Csak magamat tudom ismételni: ha stúdióvezető lennék én adnék neki, mert egy ilyen embert még éltében kell tisztelni, nem majd halála után…

  13. Értem, de a filmiparról beszélünk. Ha még fel lehetne hype-olni azzal, hogy legendás rendező utolsó filmje, akkor talán minimálisan piacképes lenne. Vagy ha az elmúlt évtizedekben lett volna egy rendezése legalább, amire a szakma egyértelműen kiemelkedő alkotásként tekint, akkor azt mondanák, hogy a díjak miatt majd megéri, de nem hisznek a minőségében sem és okkal.

    Szóval értem én ezt a sztorit, de kicsit túl van romantizálva.

  14. Várjuk meg majd a kevésbé elfogult kritikákat,aztán lelkendezzünk… vagy
    nem!

  15. Már évek óta nem láttam olyan trailert, ami ennyire meggyőzött volna. Nagyon várós!

    Remélem hoz egy Apokalipszis most színvonalat.

  16. Nekem már a pár napja kikerült teaser is tetszett, ezt pedig tegnap reggel láttam először és azóta többször is megnéztem. Remélem adják majd itthon feliratosan moziban, mert szeretném úgy megnézni, pedig az utóbbi években egyre kevésbé érzem azt, hogy bármit is megnézzek.
    Lehet erre a filmre nézve negatív a hasonlat, de valamiért pozitív értelemben a Watchmen jut az előzetesről az eszembe.

  17. És igazából miről akar szólni ez a film? Mert ömlengünk itten meg el vagyun alélva (én is :D) de nem nagyon sikerült levágnom, hogy mit akar majd ez a film tulajdonképpen :D

  18. ezt gondoltam én is, de nem baj, majd megtudjuk, miközben nézzük a filmet:D sokszor nem is szeretem előre tudni

    “Eközben a Gladiátor 2 olyan 310 milliónál jár marketing nélkül, befejezetlenül…”

    wha?? már januárban befejezték a forgatást és tesztvetítés is volt, ami után tudtommal nem kellett beiktatni ilyen-olyan utóforgatásokat:D Nem akarom védeni, de mégis, nyilván könnyebb/költséghatékonyabb úgy leforgatni valamit, ha nem b_sz be ~4 hónapra egy sztrájk… Megalopolisszal ellentétben egy gladiator 2-nek amúgy sincs szüksége több milliós marketingre..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.