Megvan az új X-Men film írója?

Bár az X-Men hatalmas vérfrissítés lehet az MCU-nak, úgy tűnik írónak Michael Lesslie (The Ballad of Songbirds & Snakes) a kiszemelt. Elvileg iszonyat sok emberrel találkoztak, amikor vége volt a WGA sztrájknak… és erre jutottak.

13 hozzászólás a “Megvan az új X-Men film írója?” bejegyzéshez

  1. Hát akkor szerintem már temethetik is a filmet…. Mert ez az éhezők viadala előzmény, amilyen hosszú volt legalább annyira unalmas is … :S

  2. Azért a korrektség jegyében, mielőtt máris temetjük az egész projektet, tegyük hozzá, hogy emberünk angol színházi tapasztalattal jön, csinált egy Shakespeare-átiratot Justin Kurzel rendezővel (Macbeth), írt egy John le Carré-adaptációt, amiből Park Chan-wook rendezett minisorozatot (The Little Drummer Girl), éppen egy Hamlet-adaptáción dolgozik, ill. ő írja a Now You See Me folytatását. Nem azt mondom, hogy máris biztos a siker, csak hogy azért a bizalmat megérdemli.

  3. jszkfer

    tetszik hogy milyen előkelő módon kihagytad a felsorolásból az Assassin’s Creed filmet :D

  4. Nyilván! Mert az ügyeletes Optimista Kapitányként próbáltam egyensúlyba hozni a mérleget, de ha az Assassin’s Creedet is hozzáadom, az egész mérleg lesüllyed a mocsár mélyére. :) Viccet félretéve, csak azt mondom, hogy a pasas teljes CV-je alapján simán lehet ez siker és kudarc is.

  5. Szóval az új író is DEI és ESG szempontokat fogja figyelembe venni a mélyen kidolgozott karakterek és érdekes történet helyett. ahogy ez most már alap a majdnem összes script esetében

  6. @Emma DEI és ESG szempontokat kifogásolni pont egy X-Men film kapcsán röhej a részedről.
    Pont az X-Men esetén, ami mindig is a kirekesztett kisebbségek teljesen egyértelmű metaforája volt.

  7. Sajnalom hogy nem az X-men 97 csapatabol valasztottak valakit. Hiaba animacios mese, ott nagyon jol eltalaltak az x-men mondandóját és csapatát

  8. @Megalaz

    Igen viszont még mindig az ábrázolás mikéntje. És az említett szempontokat figyelembe vevő filmek nagyon nagy része nem azt akarja elérni, hogy szimpatizálj az kisebbségekkel hanem megpróbálnak bűntudatot ébreszteni benned olyan dolgokért amikhez igazából semmi közöd a való életben de ha nem így teszel akkor akár bűnrészes is lehetsz szerintük.

  9. gore:
    “tetszik hogy milyen előkelő módon kihagytad a felsorolásból az Assassin’s Creed filmet :D”

    Ami ugyebár szintén kasszát robbantott :D sőt még “kritkai siker” is lett :DDD

  10. Crash:

    Melyik vonatkozó film próbált meg bűntudatot kelteni? Ahol egyértelműen azonosítani lehetett. Komolyan kérdezem, érdekel.

  11. @Crash

    “filmek nagyon nagy része nem azt akarja elérni, hogy szimpatizálj az kisebbségekkel hanem megpróbálnak bűntudatot ébreszteni benned olyan dolgokért amikhez igazából semmi közöd a való életben de ha nem így teszel akkor akár bűnrészes is lehetsz szerintük”

    Az már döfi! :D

    “a filmek nagy része nem azt akarja elérni, hogy szimpatizálj a kisebbségekkel” – mármint nálad nem ezt éri el (mondjuk nálad meglepő is lenne), tehát ez egy általános igazság a filmek célját illetően.

    “hanem megpróbálnak bűntudatot ébreszteni benned olyan dolgokért amikhez igazából semmi közöd a való életben de ha nem így teszel akkor akár bűnrészes is lehetsz szerintük” – megint csak a saját szubjektív megélésedet azonosítod egy valójában nem létező agendával.

  12. Lehet, h. a csávó tud drámát írni, meg színdarabot prezentálni, de azokkal a mozifilmekkel zátonyra futott, amelyeknek szórakoztatni kellett volna. Nem jósolok nagy jövőt így az X filmnek sem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.