Beetlejuice Beetlejuice-előzetes

Vannak kik 1988 óta vártak erre a folytatásra. Legalábbis több cikknél is várva várt folytatásként láttam emlegetve a Tim Burton által rendezett 2. részt.

A Deetz család kénytelen visszatérni Winter Riverbe, ahol a legfiatalabb szarik anyja figyelmeztetésére, és háromszor kimondja a Beetlejuice nevet. Aki erre fel is tűnik.

Annyira durva, hogy már a betűtípusról süt a gagyi, meg a díszletekből, meg… kár ezt a csekkgyűjtést látni Tim Burtontól mostanában, amikor régen legalább vizuálisan különlegesek voltak a filmjei. Igen, a Wednesday sem szép tőle.

12 hozzászólás a “Beetlejuice Beetlejuice-előzetes” bejegyzéshez

  1. Ez a CGI hótszar, ekkora nevek mellett ilyen szutyokkal előállni vicc. Fogadok az lesz rá a kifogás hogy a régi stopmotion-re akar hajazni. Keaton pedig még mindig el tudja adni a szerepet, de ahogy ez kinéz 40 éve oké volt, ma már kurvagáz.

  2. Még tegnap este elkezdtem végignézni az előzetest, de a vége előtt abbahagytam, annyira érdektelen. Igaz, én az első résznek sem vagyok rajongója.

  3. Én csak utólag láttam az eredetit, de nagyon szerettem. A Wednesdayben van rengeteg ötletes vizuális megoldás, de valóban lerontja a Netflix big budget sorozatokra jellemző gumicukros CGI, ettől függetlenül számomra szórakoztató YA sorozat volt.
    Én ezt a filmet várom, pillanatnyilag azt sem tudom, human miért pikkel rá – létjogosultsága ugyanannyi van, mint az alatta posztolt Beverly Hills Cop folytatásnak: nosztalgia, egy-két régi szereplő újra, mindenki jól elvan, csekkbeváltás. Azért, mert ezt moziba is kipróbálják, nem csak streamingen (félve jegyzem meg, nem biztos hogy jó ötlet), még nem kéne így lehordani. Plusz azért az eredeti sem állt annyira távol a B-filmes trashtől, pont ez adja a báját annak, aki szerette, hogy milyen örömmel merül el ezekben.

  4. Gagyi betűtípus? Nem értem, az elő rész is ugyanilyen volt. Nosztalgia. A szörnyek mozgása meg stop motion lesz akárcsak a régi filmbe.
    Idén kb ezt az egy filmet váron, gyerekkori kedvencem az első rész.

  5. Szerintem sem rossz ez így elsőre. Van 1-2 műanyag, vagy (direkt?) béna díszlet és jelenet, de szerintem ez koncepció, nem bénázás.

    Nem láttam az elsőt, de a premierig szerintem pótolom és ha az bejön, akkor jöhet ez is.

  6. a Wednesday siralmasan néz ki egy Sleepy Hollowhoz képest.

    ezt azért “hordom le”, mert láthatóan gyenge, és kurva szomorú, hogy egy auteur rendező itt tart.

    a BH4 pedig izé, a 3. rész után még javulás is kinézetre? tök más ligában játszik.

    de igen, mindkettő csekk projekt persze.

  7. Furcsa módon, bármennyire szerettem fiatalon Tim Burton filmjeit, ezt a filmjét én nem tudtam megérteni. Mármint számomra annyira nincs sztorija, ami kitöltene egy teljes filmet. Szerintem is B-filmes trash kategória. Mintha egy trash rövid filmet nyújtottak volna ki egész estésre.
    Lehet hamarosan újra nézem, hátha ezúttal más benyomást hagy bennem.

  8. Marcos:

    nem úgy volt, hogyha lejár az idejük és/vagy a dolguk, akkor mennek tovább? (mármint a mennyországba). Szerintem már csak az volt a dolguk, hogy felneveljék a kiscsajt, vagyis egy-két évet maradhattak.

  9. human: Tulajdonképpen teljesen igazad van, de azért to be fair, a Sleepy Hollow jobban néz ki, mint a filmek kb. 90%-a, még Burton szinten is kiemelkedő, és megismételhetetlen darab (még a Batman visszatér ért a közelébe, de az is csak közelébe).
    Tudom hogy lehet ez rossz gondolkodás, de szerintem Burtontől olyat már nem szabad várni, mert másik korban, más eszközökkel készült, így én inkább a mostani Burton munkákkal vetem össze. Ez pedig egy Alice, Dumbo, vagy Miss Peregrine-hez képest szerintem bőven egy jobb irány látványban, sőt nekem tetszik is, hogy vegyítve van a régi technika és a CGI, jobban illik ehhez a filmhez (a Wednesdaynél pedig sokkal jobban néz ki, pedig(!!) szerintem abban is voltak érdekes vizuális megoldások, mind a kettéosztott szoba, mind a fő szörny Burton rajzaiból inspirált kinézete, mind a szereplők/tanárok jelmezei tipikus burton-ös, csak hát ugye CGI és műanyag rátelepszik, de még így is több/jobb, mint egy Alice volt).
    A Beverly Hills Cop III esetében nem értünk egyet, de ez szinte biztos azért van, mert én nagyon fiatalon láttam utoljára – nekem soha nem volt meg, miért tartják annyival rosszabbnak az elsőknél. A dumák kevésbé ütnek, mert kasztrálták a nyelvezetet, ez igaz és baj is, de a Disney Land szerű parkban öldöklés, meg az egész sztori szerintem jó volt, vizuálisan meg tényleg visszafogottabb talán, de számomra nem volt kudarc – na de ez már itt nagyon off.
    Lényeg a lényeg, én vállalom hogy Burton az egyik gyengém, de ezzel együtt is várom ezt tőle, és nem látom benne a gagyit, szerintem pont a mai eszközökkel is, de a régi hangulatát akarja hozni, ami már önmagában üdítő, illetve szereplőgárdában is elég jó újakat szerzett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.