Blockbuster watch: Furiosa, Garfield, Bad Boys 4

Pótlásnak az utóbbi hetek mert teljesen letörve néztem a számokat, mivel szeretem a blockbuster filmeket is, és örültem volna, ha több Furiosa-szerű próbálkozás születik. De előbb a friss.

A Bad Boys: Ride or Die 56 millió amerikai dollárt szerzett az első hétvégéjén, a világ többi része ehhez hozzátett 49-et, így már 105 milliónál jár. 100-ba került, szóval ebből siker lesz. A képet az árnyalja, hogy covid előtti utolsó blockbuster volt az előző rész, ami a januári temetősebb hangulatban nyitott 62 millióval anno, és zárt összesítve 424-en, ami az új filmnek biztos nem lesz meg.

A Mad Max: Fury Road előzményfilm premierjének bevétele meg sem közelítette azt, amiből ágazott. Avagy a Furiosa csak 26,3 millióval nyitott kinn pár hete, ami kevesebb, mint a fele a Fury Road 45-jének, és onnan hatalmas esésekkel halad lefele Anya-Taylor Joy. Mostanra csak 144 milliónál jár világszinten. Nyilván ez az újabb Mad Max film miatt érdekes kérdés, de lehet a “fő” karakterre még kaphat pénzt Miller, és talán megkapjuk a végső történetét.

Ami érdekesebb volt, hogy Chris Pratt nem oszt vagy szoroz animációban, mivel a Mario-filmmel milliárdba repült a hangja, erre a Garfielddel ennek a közelébe se nézett, csak 24 millióval nyitott a hétfőutáló macska, de mivel kevés családi film van, így csak 42%-ot esett, 14 milliót hozott odakinn a második hetében. Világszinten már 193-nál jár. Igazából így már siker is, hiszen csak 60-ba került. Hmm, akkor hiába nem Mario, Pratt megint hozta amit a stúdió elvárt.

Közben az előbbi “alig van családi film” tematika az IF-et is felhúzza, világszinten már 161 milliónál jár, de persze még mindig sima bukta, hiába hozott most is 8 milliót még Amerikában a 4. hetén.

Mi volt még, ja igen, a The Watchers jött, látott, és tipikus mostani horror szinten nyitott 7 millióval. Shyamalan lánya nem robbantott semmit a rendezésével.

Sok cikk született már a mozi haláláról a fenti számok, na meg a Fall Guy és a többiek kapcsán, és igen, ezek a hónapok már ezerrel kéne dübörögjenek bevételek alapján, erre eddig siralmasnak néz ki az idei nyár. Na de a tavalyi BarbenHeimert nehéz is lenne behozni.

22 hozzászólás a “Blockbuster watch: Furiosa, Garfield, Bad Boys 4” bejegyzéshez

  1. az új Bad Boys egy érdekes példája lesz sztem annak, h a marketing egy sokadik résznél számít-e. Az első trailert a filmhez talán másfél hónapja dobták ki, azóta pedig összvissz egy final-t raktak össze. Persze vannak interjúk és talkshow-s megjelenések, de az,h enmhogy egy évvel, de még fél évvel sem volt semmi teaser a filmből, egy érdekes húzás lesz a történelemkönyveknek. Vagy nem bíztak benne, és nem akartak pénzt ölni bele feleslegesen, vagy bíztak benne, de szűk volt a gatyamadzag.

  2. “de lehet a “fő” karakterre még kaphat pénzt Miller, és talán megkapjuk a végső történetét.” – a próféta szóljon belőled!!

  3. Én szerettem a Furiosat, első nap ott ültem a moziban és azt látom hogy vannak a teremben 10-en. Nagyon szomorú ezt látni. Mentem időben, gondoltam majd majd sorba kell állni a popcornál, erre ez fogad, egy kihalt vidéki Cinema City.

  4. Nem értem a Furiosa hűvös fogadtatását. Tényleg nem egy Fury Road, de simán jó film. Az “indokolt”, hogy ne legyen akkora sikere, mint az elődjének, de mintha eleve bukásra lett volna ítélve (legalábbis pénzügyileg). Sajnálnám, ha emiatt kérdésessé válna egy esetleges hatodik rész.

  5. Én imádtam a Fury Road-ot, hatalmas élmény volt a mozban, így tényleg elfogulatlanul álltam neki a Furiosának, de mintha nem is ugyanaz a rendező, vagy stáb hozta volna össze a két filmet. Megérdemelten bukik.

  6. jé, a kritikák után én azt hittem, tömve lesznek a termek. de ez így tényleg nagyon harmatos, azta. akár buktának is nevezhetném, ami nagyon meglep, hiszen igazi színes-szagos, csihipuhi nyári izé. ráadásul már nem is nagyon van most hasonló. még ilyet.

    mondjuk engem sem érdekelt, de amúgy is évente kétszer veszem rá magam, hogy moziba menjek, pedig itt van 10 percre 2 nagy multi is, jók, újak.

  7. Amiatt miért érdemli meg a Furiosa a bukást, mert nem olyan mint a Fury Road?
    Miért kellett volna azt majmolnia?
    Mint két filmnél tetten érhető Miller stílusa. Szerintem nagyon is gond, hogy egy ilyen film bukik.

  8. Bad boys best. Sokan nem értik, hogy ennek megvan a maga rajongó tábora. Ha újabb jön, az is siker lesz.

  9. én is azon gondolkodom pár hete, hogy kéne egy summary post az elmúlt évekről és hogy tényleg milyen mélyen van a mozis ipar, mert ahogy vergődnek a blockbusterek, az tényleg brutális (a nem covid időszakot leszámítva).

    és eközben meg egy teljesen felejthető franchise 4. darabja arat, mert manapság ez a nyitás giga siker. szóval ha ez az év nem nyírja ki az önálló címeket és éleszti fel még jobban a buta IP-k folytatásait, újrázásait, akkor semmi.

  10. A Garfield nagyon csúnyán szétverte a 4 szer annyiba kerülő Furiuosa című girlboss filmet

  11. nekem tetszett a furiosa is meg a bad boys 4 is… örülök hogy jók a BB4 bevételei, mert szerintem jobban sikerült mint a 3. rész és a bevételeknek köszönhetően meg várható az 5. :)

  12. Emma: és a háromszor annyiba kerülő Kaszkadőr Boss filmet is! És valójában egyiknek sem a tényleges ellenfele, hiszen gyerekfilm, avagy a Kung Fu panda-t kellett elvernie, esetleg az IF-et.

  13. Sosem értettem meg azokat az embereket, akik örülnek valaki, vagy valami bukásának, és gyorsan be állnak a mögé, aki, vagy ami nyerésre áll.

  14. Mülek Ferenc: szerintem Emma inkább kultúrharcolt az amorális stúdiók csatájában valahogy.

  15. Willt követem az instan… A Bad Boys valami döbbenet marketinget kapott, szó szerint az egész világot bejárta a két főszereplő. Láttam őket,!New Yorkba, Miamiba, Dubai, Párizs, rengeteg menő infulenzer szerepelt velük együtt. Szerintem Will mindent egy lapra tett fel, hogy képes e az Oscar díjas fiasko után újra blockbustert osszehozzni…

  16. A RedLetterMedia csinált egy kibeszélőt a Furiosa számai után: The Death of Movie Theaters – Beyond the Black Void. Nézős!

  17. BB4 közepesen jó, vagy szar, ahogy nézzük. Reggie szólója viszont vagány volt!!

  18. BB4 nekem kellemes meglepetés volt. Voltak benne gáz részek, de összességében annyira nem vette komolyan magát, hogy simán szórakoztató volt. Pl. a 2-dik rész anno még komolyan vette magát Bay-jel, ez viszont nagyon nem. Voltak jó akciók is benne, kivételesen Lawrence se tolta túl a kretént.
    Furiosa-t jövőhéten még megpróbálom elcsípni. Tegnap megnéztem a Fall Guy-t annak ellenére, hogy kint van már a bővített (majd pár hónap múlva azt is megnézem), beültem a simára a moziba. Szerintem egész jó volt, voltak benne vicces részek meg fasza jelenetek. Nem váltja meg a világot, de simán lecsúszott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.