F**k boy f**k boy whatcha gonna do – Bad Boys: Ride or Die

Tudjátok milyen volt ez a film? Mint egy tökéletes termék. Tudom, valakinek már viszket is a tenyere, hogy bevésse a filmipar szót, az utóbbi kihangsúlyozásával, de ahogy a 3. Bad Boysnál, úgy itt is a szenvedély legcsekélyebb csíráját sem vettem észre. Na jó, Martin Lawrence még jobban összeszedte a komikus magát.

A történet teljesen semmilyen. Előveszik még kicsit Cypert.. izé, a halott rendőrfőnököt, aki valami komolyabb dolog után kutatott, és azért tették el láb alól. Nyilván most Mike és Marcus kénytelen magára venni a feladatot, főleg, hogy a síron túlról érkezett üzenet kapcsán maguk is veszélybe kerülnek. Viszont csak egy ember tudja azonosítani az összeesküvés végrehajtó kezét, gondolom kitaláljátok, hogy Mike távoli kölyke az.

Nem is merülnék el jobban a sztoriban, de annyira vicc, hogy amíg Vin papa pihen, addig a Bad Boys franchise szépen befarolt a családnak fenntartott helyre, hiszen az amúgy gyilkos gyerek gyorsan a csapat része lesz. És a végére már építik a következő tagot a plusz jelenettel. Gondoltuk volna, hogy pont a rosszfiúk veszik át a stafétát?

(Ennyi monitorbámulást egy akciófilmbe, mintha tv-sorozatot néznénk)

Azt is el kell ismernem, hogy a Bad Boys 3-nál ez jobb lett. Több volt a pénz, így kicsit elszabadultak, kevesebb volt a dumás expozíció, halmozták az elmegy-akciójeleneteket, és 1-2 véresebb pillanat kifejezetten jólesett, hiszen ilyen komolyan vehetetlen filmnél lehet ilyesmit mondani.

Ezen kívül ahogy a fent említettem, még Lawrence is viccesebb volt, ami jelentősen megdobta az élményt, mert jutott neki pár tényleges poén, jobban benne volt a szíve a szerepben. Will Smith helyzete kicsit furcsább a slap utáni években, mert valahogy nem fért el a sztárság a vállain, de ez lehet csak részemről volt így.

Viszont nem véletlenül használtam a szenvedély szót az elején, mert bár Michael Bay több gagyit is letett az asztalra, de mégis képes megvalósítani a vízióját általában. Ahogy olvastam valahol, hogy igen, ez a vízió egy 5 évesé, de mégiscsak szerzői tőle a film. Avagy Bay amikor látványt csinál, akkor teljesen áthatja a tudat, hogy cool lesz. Valami új. Valami menő. Mármint a fejében. Persze ez mellé tud menni, de legalább próbálkozik.

Ellenben Adil El Arbi és Bilall Fallah duója ismét csak a Bay best of megidézésére képes. Gondolom az Ambulance megnézése után pattantak ennek a rendezésébe, hiszen az FPV drón (vagy hogy hívták) használva van itt bőven. De pattannak a gázpalackok, és a kemény karakterek körül pörög a kamera, és mégis, tudom, hogy a shit just got real meme lett, de Bay legalább tök komolyan bele mert állni (múltkor is emlegettem), szerinte menő, az itteni rendező duó meg mintha szégyellné, az idézések egy része (ne üssetek) cringe konkrétan.

Fura ilyet mondani a Bad Boysnál, de ha ez egy random akciófilm lett volna a semmiből ezekkel a színészekkel, akkor lehet feljebb húznám, de a Bad Boys 2 mögött, ahhoz hasonlítva sajnos csak árnyéka magának a rosszfiú duó, jó szívvel is csak közepest téve az asztalra.

human
írta
2024. 07. 01. 01:57
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “F**k boy f**k boy whatcha gonna do – Bad Boys: Ride or Die” bejegyzéshez

  1. Jó volt, élveztük a mozit, de nem szabad az első két részhez hasonlítani. Ennek a harmadik rész mellett van a helye. Azt a szintet meg hozza.

  2. Igen én is inkább a harmadik rész mellé tenném, és attól azért jobban sikerült, bár nekem azért a 3. rész is tetszett :)

    Plusz jól emlékszem, hogy ebben Bay is cameózott egyet?

  3. Másik fórumra írtam:

    Egy fokkal jobb, mint a harmadik része, de még így is nagyon gyenge, az első kettőt semmilyen tekintetben meg sem közelíti. A sztori egy két mondatban felskiccelt sablon, a karakterek harmatgyengék, a képi világ egy tévésorozat szintje, az akciókat és poénokat meg hagyjuk is. Marcus idétlenkedése nem tudom, miért lett az új rendezők keze alatt kisarkítva, de kurva gáz, amit Martin Lawrence leművel a háromban és ebben, ezért komolyan megkaphatná az Arany Málnát. Fletcher visszatérése szerintem senkinek nem esett le a moziban, én igen nagyot vigyorogtam rajt, de hogy őt is a kapitány után kellett küldeni… Reggie meg megint nosztalgiára jó volt, egyébként baromira karakteridegen volt a dzson vikjezése’. A gonoszok Bad Boyshoz méltatlan idióta faék gyökerek, a polgármester egy tucatkarakter, a bosszú-szál és a családi drámázások, Mike semmiből elővett és öncélú feleségével az élen pedig megint az írók munkáját minősíti.
    Pozitívum, hogy egy kis igyekezetet a helikopteres résznél éreztem, illetve jó volt hallani a klasszikus első rész témáját.

    2/10

  4. ************ SPOILER *************

    Film vége fele a stéges jelenetnél mikor Mike hezitál hogy kitudja iktatni a rosszfiú górét, nekem az annyira nem adta, jobb lett volna úgy hogy végig a csaj mögött bújkál hogy ne tudja Mike instant fejbelőni, eközben meg végig a csaj mellett volt a feje akármikor letudta volna lőni…

  5. Szerintem tok jo volt, nem arult zsakbmacskat. Nem igazan vette magat komolyan, nehol kimondottan jol nezett ki es az akcio jelenetek is abszolut rendben voltak az egyik kimondottan latvanyos volt. Vegig szorakoztato volt, porgott es kb a poenok fele ult is. Martin Lawrence tepsi fejére meg szinte mar rajatszottak az arcaba nyomott nagylatoszogu obikkal szinte mar az eleg volt, hogy rohogjek meg sem kellett szolalnia.

    SPOILER ON

    Es vegre igazsagot szolgaltattak a Culának is.

    SOILER OFF

  6. Tehát a Bad Boys filmek az 1 és a 2!
    A többi mondjuk úgy,hogy jobb lenne elfelejteni!

  7. @Zombeeka

    Pontosan! Én ennek még adtam egy esélyt moziban, de többet Bay nélkül nem nézek, az biztos. (Mármint hogy ő rendezi, nem úgy, hogy velem jön.)

  8. Lostos says:
    2024. July 1 at 10:42
    ************ SPOILER *************

    Film vége fele a stéges jelenetnél mikor Mike hezitál hogy kitudja iktatni a rosszfiú górét, nekem az annyira nem adta, jobb lett volna úgy hogy végig a csaj mögött bújkál hogy ne tudja Mike instant fejbelőni, eközben meg végig a csaj mellett volt a feje akármikor letudta volna lőni…

    ez nem arról szólt hogy nem lett volna lehetősége lőni pont az a lényeg hogy simán egy mezei rendőr is simán foghatta volna a fegyvert. Előjött a pánikbetegség ezért bénázott.

  9. Remekül szórakoztunk! Nekem a régi idők akciófilmjeit hozta vissza (80-as, 90-es évek), amikből valljuk be, egyre kevesebb van. Martin Lawrence vitte a hátán a poén faktort, nekem nagyon tetszettek a beszólásai! Megemlítem, hogy a fiatalabb generáció, azaz lányom is remekül szórakozott, ő azt mondja, hogy végre nem egy depis akciófilmet látott, ahol lassítják a jeleneteket, és a főhős meghal a végén.
    Szóval még több ilyet!
    A végén a plusz jelenet is adta! :-)
    8/10

  10. ” végre nem egy depis akciófilmet látott, ahol lassítják a jeleneteket, és a főhős meghal a végén.”

    miket mutogatsz te neki, mert ilyenből azért nincs sok.

  11. Való igaz, lányom 19 éves kora ellenére nem egy nagy filmnéző ember (inkább könyveket olvas), nyilván jóval több filmet nem látott, mint amit igen, de amiket megnéz, vagy megnézünk együtt, és van mit kibeszélni, azt kibeszéljük. Tegnap a Bad Boys kapcsán jött fel részéről a fenti megállapítás. Felhozta példának a messzi távolból az Endgame-et, majd utána az Extraction 1-et, az utóbbi időkből pedig a John Wick 4 és a Monkey Man jött fel. Ezekkel szemben állapítottuk meg, hogy a Bad Boys verte mindet. Vagy előtte, az Equalizer 3. is verte mindet. Nyilván ez szubjektív, saját vélemény, de visszatérve a Bad Boys-ra, egyszerűen jó volt, nekünk (két generáció) bejött! Most már rádumálom, hogy a HEAT-et pótolja be! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.