Bad Boys for Life

Ilyen, amikor valaki a Fast and Fruious franchise-t tekinti példaképének? De közben még Michael Bay lába nyomát is be kéne töltse. Ebből nyilván egy teljesen súly, de sajnos elszállás nélküli valami születik, amiben pont az előbb említett rendező feltűnése a legviccesebb.

Ez a film konkrétan olyan volt, mintha valami tv sorozatot néznék. Hawaii Five-O, vagy Deputy, vagy ilyesmi. És ami a legszomorúbb, hogy ezt az akciójelenetekre is értem. Nem azt mondom, hogy amatőr, de mindenféle feszültséget és ötletet nélkülözött a többség. Konkrétan egy GTA-n és Uncharteden felnőtt, nem filmes víziójú dolgot kaptunk, ami így valójában a másolat másolata (akármilyen jók is a játékok:).

A történet szerint valaki Miamiban gyilkolászik egy régi ügy miatt, és ebben Mike Lowrey is nyakig benne van, így “one last ride” módon a rosszfiúk is belekeverednek. Ennek a gyomorfekélyes főnökük nem annyira örül, na meg a helyükre tervezett fiatalokkal teli osztag sem repdes.

Mielőtt teljesen nekem ugrotok: a Will Smith & Martin Lawrence duó rohadt szórakoztató a filmben. Sőt, az “újoncok” is, akiket a trailerben láttunk. Vagyis összességében dumában minden mellényúlás mellett is hozza az eddigi Bad Boys filmek hangulatát ez az új.

Viszont minden másban elhasal a Bad Boys for Life. A tempó siralmas. Nem azért, mert Lawrence nem tud futni, hiszen a jeleneteket ennek fényében írták, hanem csak öntik az infót, egyik unalmas jelenetből mennek a másikba. Valahogy nem gördül az egész, hanem fejek beszélnek egymásnak, nem a történés mozdítja a cselekményt.

A másik probléma, hogy Bay filmjei magukban, a komolykodással, keménykedéssel működnek. Hogy amikor ő megpörgeti 360-ban a kamerát, akkor azt tényleg hősiesnek szánja sokszor. Shit Just Got Real. Viszont ez pont emiatt vicces is, hogy komolyan adják elő, és ezzel Bay tisztában van valószínűleg. Na most itt meg ironikusan kikacsintanak, mert 2020-ban, a Deadpool utáni időkben nem lehet máshogy. És ez nem áll jól a filmnek.

Szóval oké, még ha a buddy cop rutin, a két karakter egymás ugratása vicces, a repülőgépes poénkodás üt, és még jó párszor el lehet röhögni a vígjáték részeken magunkat, a Bad Boys filmek az akciókról is szólnak, és 2 órában azzal, amit itt mutattak, sajnos nem nőttek fel hozzájuk. Főleg nem a másodikhoz, ami maximumra tekert mindent. Amikor itt majmolni próbálták a motoros üldözésénél, akkor konkrétan az órámra néztem, hogy hol tartunk.

Arról nem is beszélve, és tudom, ez a film nem a drámában és a következményekben erős, hiszen meghal egy informátoruk erre a kocsin sírnak, ennek ellenére nekem visszás a film vége, ami egyértelműen a Fast and Furious-szerű csapat és franchise építésről szólt. Bármi áron. Csak gondoljatok bele, hogy mi minden történt a filmben, mielőtt a végefőcímbeli jelenet érkezett.

26 hozzászólás a “Bad Boys for Life” bejegyzéshez

  1. Most jöttem ki a moziból. És sajnos igen,ez akárhogy is próbálták folytatni a korábbi részek hangulatát,stílusát,de nem sikerült! Súlytalan és tényleg gyenge részek egymás után fűzve. A cikk elolvasása elött is függetlenül nekem is a Halálos iramban filmek ugrottak be,hogy azokat nézve volt ilyen érzésem. Tényleg csak és kizárólag a Will Smith és Martin Lawrence duó vitte a filmet a hátán (ígyahogy),de egyébként maradt a semmilyen érzés. Kár,hogy nem igazán sikerült hozni az előző részek hangulatát!

  2. A közönség meg két pofára zabalja, szóval 2020-ban már ennyi is elég lesz. És még hol a vége a nézők leépítésének :)

  3. Ma néztük meg a filmet cimborákkal. Egyszer nézős lett, több időt nem áldozunk rá. Mondanom sem kell, hogy az első két rész rojtosra volt nézve. A dumák jók voltak, valahogy az akció nem jött át. Meg az ellen lábas front volt gyengétől is papírabb minden értelemben. Ha kemény és kidolgozott az ellenség, szerintem akkor van lehetősége a jó fiúknak hozni a filmet. Remélem nem áll bele a földbe a cucc, pontosabban jöjjön méltó folytatása egyszer vagy hallgassanak inkább.
    (A moziterem kb. a harmadáig volt.)

  4. Vannak hibái a filmnek de nekem jobban bejött,mint amit a kritikák festenek le róla.Nyilván jobb lett volna ha Joe Carnahan nem lép le.
    Azért a 6 Undergroundnál jobb volt.

  5. @piemaker

    JOE CARNAHAN? :D
    Képben volt mint rendező?

    Arról amúgy van infónk, hogy miért nem a legendás Bruckheimer – Bay duó hozta kalap alá a dolgot ?

  6. Olyan papírvékony karakterek voltak, hogy hihetetlen. No meg az első rész kiborulásaihoz képest itt alig volt valami érzelem, pedig egyszer legalább indokolt lett volna.

  7. @human: Tudni, miért dobbantott? Jól jött volna neki, mert jó ideje sajna csak VHS-re dolgozik Carnahan, igaz az egyik kedvenccel, Grilloval, aki szintúgy többet érdemelne az élettől

  8. Nekem összességében tetszett, jó volt, megérte a mozit, viszont a vége nem. Azt így nem kellett volna. Az tényleg olyan volt mint Jason Statham esete a Halálos irammal.

  9. Jó film volt. DE! Egyszer nézős, mivel se dinamika, se minőségi akció, sima jelenetek egymás után bedobva, inkább a vígjáték elemek vitték el. A film vége meg, bleh wtf. Inkább ne is folytassák.

    Az első 2 részt láttam vagy 10x, ebben meg csak a nosztalgiafaktor dolgozott főleg szerintem. Az viszont jó volt.

  10. A 2.nal nem jobb az tény, de azért voltak benne jó poénok, és túl tolt részek is, most azokba ne menjünk bele. Igen, tényleg a fast and… hasonlít, de azért meg lehet nézni moziba. Egy esti mozinak pont jó.
    Ez a film pont arra való.
    És Bay cameozott egyet 😁

  11. Teljesen egyet értek human kritikájával.

    Kaptunk egy önmagában nem rossz filmet.
    Viszont az első kettő fényében ez egy kicsit uncsira és gagyira sikeredett.

  12. Teljesen rendben van a film. Egy percet sem unatkoztam rajta, kellemes volt a nosztalgia faktor! :) Újra nézős, amint… ;)

  13. Szerintem ez a film nagyon jó volt. Tökös akciók, emberekkel és nem tultolt fast and furius módon. A dumák a helyükön voltak. Ami hiányzott az tényleg egy kicsit a karakter mélység. Azért az érzelmi reakciók nem mindig voltak a helyukon…. Abból az 1 erősebb volt. De rég láttam számomra ennyire élvezhető filmet. A 4. résztol tartok kicsit

  14. A Sony nagyon azon van, hogy minél több sikeres franchise-a legyen. A Jumanji-val jó lóra tett, a MIB-vel befürdött, a Ghostbusters-el a női rettenet után újra nekifut, és most úgy néz ki, hogy a Bad Boys is össze jött nekik. Függetlenül a filmek minőségétől, én szurkolok nekik, csak úgy mint a többi stúdiónak. Nagyon nem bánnám, ha végre felzárkóznának a Disney mellé, és kicsit visszaszorítanák az egeres céget, mert már hányingerem van tőlük.

  15. SPOILER!!!!

    Azért én ultragáznak tartom, hogy egy kvázi tömeggyilkost bevédeenek a végén, meg előrevetítik a free from jail kártyát is, csak azért mert a főhős sohasemlátott eltitkolt fia. Holott kapásból kellett volna kinyírni mindenféle érzelgés nélkül, már csak a régi karakter(ek) kinyírása miatt is.

  16. Wittgen:
    Én is pontosan ugyanezt gondolom. Ez így erkölcsileg elég érdekes lenne, már ha ez lesz a folytatásban.

    Egyébként pedig én is örülök, hogy a Disney ellen másnak is van sikeres filmje. Szóval, ennyiből örömteli. Amúgy meg egy 6/10-es film volt szerintem. Egyszer jó, de semmi extra.

  17. erre utaltam a posztban is a befejezés kapcsán :)

    (azért ne már, a jelenlegi Sonynak nem lehet szurkolni, hiszen ugyanazok a fos és közepes filmjeik amik eddig buktak most sikeresek kb., semmit nem változtak a stúdiónál. tökéletes példa erre ez a Bad Boys is.)

  18. Az első 5 percben a hideg rázott a nosztalgia miatt, aztán ez szépen lassan elmúlt és átfordult óranézegetésbe.
    Az arányokat mellélőtték, az elején vicces Martin Lawrence nonstop mókamaratonja, de amikor már a film fele lement, kaptunk két béka valaga alatt nagyzoló anya-fia párost főgonoszként, minimális akciót, azt is a bazári gagyi fajtából, na akkor voltam úgy, hogy ezt is sikerült elrontani. Nem olyan mértékben, mint a Star Warst vagy Terminátort, de messze elmarad a minőség a Bay-féle klasszikusoktól.
    Már az előzeteseknél furcsálltam, hogy az ellenségekből egy képkockát sem mutatnak, nem csoda, hát nem lett volna mit. Két papírvékony, hiteltelen bohóc, anyuka az összes jelenetében kb. a teraszon áll, telefonban “kicsi fiamozik”, a gyerek meg jámboran “anyucizik”, hogy mikor ölheti már meg a fő célpontját. Röhej. Egyébként is, nézzétek csak meg, ez a rendezőpáros valami balkonbuzi lehet, teli van a film erkélyekkel.
    Az akciókról lerí, hogy nem volt saját koreográfia, hanem Bay-t másolták. Nevetséges, hogy Bay olyan helyzetekben alkalmazta az alulról forgós, lassítós beállítást, mikor tényleg valami epikus drámai jelenet történt, ezek meg tök lényegtelen szituációkban. Akciófilm besorolás szempontjából nekem is egy az egyben az ugrott be, hogy valami B-kategóriás, olcsó sorozatepizódot nézek.
    Aztán ott van a millió klisé, logikátlanság, legjobban az maradt meg, amikor beküldik az azért nem olyan túl kicsi drónt a rosszfiúk közé, és senkinek nem tűnik fel, hogy ott lebeg mellettük pár méterre. Arra már ki sem térek, hogy mint valami videojátékban, PONT akkor kezdenek el PONT arról beszélni, ami PONT kell bizonyítékként a rendőröknek.
    Képi világ: Baynek sikerült olyan atmoszférát teremteni, főleg a második résszel, ami még ma is sok mozifilmet lealáz, itt meg mind az effektek, mind a színezés… :) Előszeretettel alkalmazták az élénk színeket, csilivili rózsaszín és lila, nagyon nem illett bele. Ráadásul mindent tök közelről vettek, távoliak nuku.
    Ugyan ott volt az idős cula, akin jót röhögtem, de hiányzott számomra Marcus családja, ami a korábbi két részhez adott egy jó kis biztos pontot, de még Teresa is csak biobábként funkcionált.
    A két főhős: Will Smith jól hozta a karaktert, de Martin Lawrence-ből sok volt. A repülőgépes poénon még mindig röhögök, de sajnos a sok agyatlan dialógus – főleg a kocsira zuhanó hullánál – elvette a film komolyságát. Ugyanaz a dilemma, mint az új star warsoknál, folyamatosan tolják a mókamikit, amikor meg bedobnak egy drámai jelenetet, tök nem tudom átérezni. Gondolok itt arra, mikor kiderül az a bizonyos “csavar”…
    Igazából minden jelenetről süt az ötlettelenség, és ez a régiek kiöregednek, helyette pedig kapnak maguk mellé egy ripacs, beszólogató, tiszteletlen ficsúrt, ez nem működik. (Az osztaggal kibékültem, az nem volt annyira gáz). A szappanopera egy ilyen név alatt pláne nem.
    Aztán én nem tudom, hogy ezek a helikopteres zuhanások meg Mexikó, mexikóiak miért ekkora divat manapság (lásd: termi 6), a vége nekem nagyon a Die Hard 5-re hajazott. Ha nem tudnám, hogy Sony, azt hinném a végső drámázásnál, hogy egy disney okádék.
    Két nagy ziccer is ki lett hagyva, ami nemtörődömség, vagy csak a régi filmeket nem látták az írók: az egyik, mikor a patkányokat mutatják az egyik osonásnál, simán elsüthették volna, hogy Marcus a kettőben látta “jancsi patkányt töcskölni juliska patkányt”. A másik, mikor az izmos gyerek mondja, hogy pszichológiai kezelésre jár, na ott egy “szúú-szááá”-t is elvártam volna :D
    Summa summarum: akció-vígjáték helyett ezek egy izzadságszagú paródiát tettek le az asztalra, rég lejárt klisékkel, B kategóriás akciókkal. Nagyon hiányzott ebből a filmből az egyik legalapvetőbb recept: hogy igazi FÉRFIAK harcoljanak badass rosszarcok, és ne a isaura és a pereputtya ellen. Johnny Tapia és a raszta gengszterek forognak a sírjukban ezektől a bohócoktól.
    + 1 pont a zenékért, de ezen minőség mellett az eltörpül.

    3/10

  19. Na jó, leginkább a Warner-nek szurkolok a Disney ellen. Talán nekik van a legnagyobb esélyük, meg amúgy is ők a kedvencem, meg még az Universal. :)

  20. – ez nem egy michael bay film

    + ez nem egy michael bay film. sokkal több benne a szív és a lélek.

    igazából minden rendben volt és, de sincs!!

    sokkal jobb, mint, amit vártam, mert nem egy bőrt akartak még lehúzni, hanem elmesélni egy új történetet a megszokott szereplőkkel, úgy ahogy a halálos fegyver franchisenál is remekül müködött.

    minden nagyon jól van adagolva és ott ahol kell. a humor, a “badboysos” feelgood feeling, a brutalitás (van), a dráma és a csavarok is – de még az egyik csavar hiánya is odavág, egy csavaré, amire azt hiszed, hogy az elejétől építik fel (ha ez spoiler, bocsi)

    ha azt nézzük, hogy bay elsője mennyit kopott 25 év alatt, ez a legjobb badboys film. 8/10 imádtam♥

    ps, a vége tényleg gáz

  21. Azt még fontos megemlíteni, hogy nem feküdtek meg a trendnek, nem pg13!! Vannak káromkodások és véres jelenetek is szép számmal! Ez a legvéresebb epizód a trilógiából.
    Nálam újranézős lesz, jön majd a blu-ray a polcra.

  22. Nekem tetszett. Hozta a Bad Boys filmek hangulatát és ez az ami “naggyá” tette az előző filmeket is (szerintem, nekem). Láttam megannyiszor a többit is, de azok sem voltak erősek sem főgonoszban, sem történetben és annyira akcióban sem. Bocsánat, lehet szentségtörés, amit mondok. Nem védeni szeretném ezt a filmet…, azt gondolom, hogy ez egy szórakoztató film volt, működtek a dolgok nálam. Abban egyetértek, hogy kevesebb volt az akció és lehetett volna jobb is, a történet faék, a főgonosz(ok) izé, de azok csak adalékok volakt. Megmondom őszintén még a vége is tetszett, sőt várom a várható folytatást, esetleg folytatásokat. A 2-höz nyilván nem ért fel, de az egyet azért súrolja szerintem. A szomorú inkább az, hogy ez a film meg merte játszani, azt amit a Skájvolker kora nem mert, mégha egy kis ideig is, pedig azt is élveztem a moziban. :D (hozzáteszem azon csak legalább 15 évvel fiatalabb fiatalok ültek benn és kijőve elismerően nyilatkoztak róla). Picit öregedőnek érzem magam néha, más prioritásokkal, elvárásokkal, szubjektivitással, mégis ez a film bejött, szerintem újrázom majd, a 2 film után simán jó…kíváncsi vagyok mit hoznak ki a következőből az neccesebb lehet…

  23. Igen, itt az egész filmből áradt az F&F érzet amire a “zenék” fele is rátettek egy lapáttal. Még a repülős jelenetről is a Hobbs & Shaw ugrott be. Egynek elment, de ez elég messze van a másodiktól.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.