Kidumáló: Joker: Folie à Deux

Ha már az utóbbi idők legnagyobb premierje, akkor legyen neki kibeszélő? Rávenni nem tudtam magam, mivel ahogy említettem a heti premierek posztban, nem csak a musicalek indulnak hátulról, de még a kritikák sem fényesek a Joker 2-nél. Sőt, az első rész sem volt a legnagyobb kedvencem.

Az mondjuk mindig meglep, amikor azt kapja, hogy “tipikus Todd Phillips folytatás” és a Hangover 1-2-t emlegetik, amikor az két ugyanolyan film, csak az egyik alpáribb, izzadtabb és mocskosabb. Inkább a Hangover 1 vs 3 tűnik ide jobb összehasonlításnak, hiszen még stílust is váltott nagyjából ezúttal, mivel ha jól veszem ki, akkor a musical körítés mellé tárgyalótermes dráma a Joker: 2 üzekedő elmezavart jelentős része.

Amúgy, és ezt most pozitívan értem, szerintem vicces, hogy két ennyire auteur mű, mint a Megalopolis és a Joker 2 ennyire közel jött egymáshoz. Rendben, utóbbi rendezője azért kapott végtelen pénzt a filmjére, mert az első résszel iszonyat sokat kaszált, de ránézésre nem sok stúdió kontroll volt a kreativitáson most, nagyot mert markolni. Hát ennyire tellett? Vagyis kommentekben esetleges nézők is kifejtik, szerintük mennyire.

Ami a trailerekben tetszett, és nyilván az első rész kapcsán adott, hogy technikailag biztos szép a film, és talán Phoenix is komolyan vette a folytatást. Lehet ennyi pozitívum akad itt? Na halljuk!

35 hozzászólás a “Kidumáló: Joker: Folie à Deux” bejegyzéshez

  1. Most jövök a moziból. Óriási csalódás. Valszeg nemsokára bekerül majd minden idők legrosszabb folytatásai közé,és teljesen megérdemelten. Ez valami borzasztó rossz film lett. Alig lehet végigszenvedni. Nem is tudok róla semmi érdemlegeset írni. Gyorsan felejtsük el,hogy megtörtént.Vége.

  2. Mi tegnap néztük premier napon, lehet én vagyok még a naív, de az első rész után ez egy olyan film volt amit filmkritika szalagcímek által generált előítélet nélkül akartam látni (tudom, sokhelyről már jött ez az, de a Venom 2-ről is volt aki premier előtt pozitívat írt, úgyhogy bíztam valamiben)

    de utólag nem is értem, miben?

    annyira erős a kontraszt, a főszereplők (JP és Lady Gaga) is odateszik magukat színészi játékban,(bár kémia köztük semmi), a fényképezés szerintem az éneklős jelenetknél brutál jó és itt ki is fogy a pozitívum.

    a filmnek nincs elég sztorija egy 2+órás filmre, de szerintem még egy 50perces sorozatrészre is gyenge lenne. Nagyon lassan indul be és van 1 pont egy zenés résznél amikor azt hittem fordulópont jön (stílusosan pont a “The Joker” számnál) de aztán visszaesik ugyanoda és a lezárással

    INNENTŐL SPOILER

    teljesen el is veszít, az, hogy a robbanás után gag-ként behozza 2facet, az hogy a fanbaitre ráugrik és meghúzza, hogy tényleg Arthur csak az ideológia akiből a Joker karakter kinő egy másik személyben, az hogy ennyire visszaesett a Venom szerű képregényes húzásokhoz, nekem nagyon nagy csalódás. Azt nem tudom felhozni, hogy a trailerek megvezetőek voltak, és minden jelenet amit pozitívként vártam belőle, csak egy képzelet/álom és semmit nem ad a sztorihoz.

    SPOILER VÉGE

    Végszóként, csalódtam, azt hittem jó lesz, de csak azt kaptam, amit megérdemeltem

  3. Tegnap láttuk.
    Majdnem felálltam film közben,mert annyira felháborÍtóan rossz volt.Azt vártam,hogy mikor jön a csavar,hogy az egész átverés.
    Meggyalázta számomra a karaktert,akit imádtam az első részben.
    Azt mondták,hogy megosztó lesz.Szerintem nem lesz az,mert ez egyszerűen xar.
    Ami az elsőben működött,azt itt nagyon elszabták.A történet egy nagy nulla.
    a musical rész sem működik,mert túl sok,és nem oda való általában ahol ellövik.
    Totálisan látszik,hogy ezt tényleg nem akarták megcsinálni.Egyedül a film kinézetén látszik,hogy minőségi,de ahogy mondják:
    Ha becukrozod a xart,abból nem lesz sütemény,hanem xar marad ugyanúgy.
    Ne nézzétek meg moziban semmiképp.

  4. Sajnos tegnap pont raertunk és beültünk rá. Aki istent ismer ne tegye. Ezt a filmet nem gondolhatták komolyan. Ebben a filmben semmi nem működik. Se a story, se a kémia, sem a logika. És ezt még nyakon öntik rengeteg énekléssel/tánccal ami azonnal kirangat a filmből, ha véletlen beszipantott. Többet énekel benne Gaga, mint egy koncerten. Botrányosan rossz, nagy kár volt elkesziteni.

  5. nemár bszki, olyan zseniális dolog volt az első részben, hogy idegből röhög, a halucinációs jelenetek nagyon jók voltak, stb.
    ezt a filmet Lady Gaga miatt nem akartam megnézni, de nehogy már Philips bszta el.. ez nagyon nagy kár.

  6. az első rész váratlanul pozitív élmény volt nekem, de azóta se kívántam rá, hogy újranézzem, itt viszont végig azt éreztem a marketing alatt, hogy ezt még lehet, hogy itthon se nézem meg, mert egyrészt nem én vagyok a musicalek célközönsége, másrészt borzasztóan izzadtságszagú volt ez a “nem musical, csak sokat énekelnek benne” magyarázkodás, harmadrészt nekem Gaga sose volt és valószínűleg nem is lesz színész, ráadásul a zene, amit csinál se fekszik számomra

    szóval részemről látatlanban ez egyelőre önigazolásnak tűnik az értékelések alapján, de aztán, ha kijön lakosságilag, lehet, hogy mégis ráveszem majd magam, hátha rá tudok cáfolni önmagamra

    cserébe viszont ezennel nálam ez az “auteur” is felkerült azon kifejezések közé, amiktől a hideg futkos a hátamon, ennél momentán csak a ma nagyon divatos “antihős”, vagy az “antagonista” elcsépeltebb (utólag is elnézést a nyelvtann*ci közjátékért)

  7. Szerintem okés (6/10) film. Tökéletesen bemutatja egy megbomlott elme képzelgéseit és vágyálmait, valamint hogy miképp hat a “sztárság” egy amúgy is labilis emberre. Kicsit az ezra miller esete jutott eszembe miközben néztem a filmet.

    Gaga amúgy továbbra sem erős színész, nem tudom őt miért erőltetik (oké a hangja nagyszerű, de jó hangú és JOBB színésznő kombinációt azért lehetett volna találni) viszont érdekes karaktert írtak neki főleg a “őrülj meg, mutasd meg a vadállatot” típusú hozzáállását találtam jó ötletnek. Jó példázat rá, miképp hat a toxikus közeg egy emberre.

    Egyrészt persze megértem miért van ennyi csalódott hang, a film messze túl hosszúúúúúúúúúúúúúú. De tényleg legalább 2x hosszabb mint ami indokolt lett volna. (ezt sajnos nagyon gyakran érzem manapság) A zenei betétek is totál unalmasak egy idő után. 1-2 szám még jó is lett volna, mert jó ötlet volt, csak túl lett tolva. Nagyon.

    Másászt, minden hibája ellenére, ez még mindig sokkal érdekesebb és tartalmasabb számomra mint bármi amit a szuperhős zsáner kipréselt magából a 2019-es Joker óta.

  8. Spoileres:
    Az egész film az eredeti kommentárja akar lenni, nem is folytatása.
    Több a “‘member this?!” pillanat mint egy átlag Star Wars folytatásban. A vicces hogy az egész film csucspontja is egy ilyen pillanat, amikor a bohóc kollega kiakad a tanúk padján hogy mi az isten vált Arthurból. Ez az egyike a kevés pillanatnak ami tökéletesen hozza az elso film hangulatát, mondanivalóját és emberségét. Gagával semmit nem kezdenek, Joker meg két teljesen döbbenetes (rossz értelemben) jelenetben hal meg képletesen és fizikailag. A zenés részeknek semmi értelme. 4/10

  9. Az idei év legrosszabb filmje amit láttam!

    A cselekmény nagyon gyenge,inkább Arthur fleckre koncentrál mint jokerre, ami engem kiábrándított.Arrhur folyamatos szenvedésének ismételt bemutatása teljesen felesleges volt, és hiányzott a karakter fejlődése ami az első részben volt. A musical elemek idővel fusztrálóvá, idegesítőé válnak, és ez kurvára fölöslegesen meghosszabította a filmet.
    Voltak a filmben nagyon jól megcsinált jelenetek, főleg az operatőri munka, de nem tudta hozni az első rész erőteljes katarzisát, drámaiságát!
    Nagyon megbántam hogy moziban méztem, pedig éreztem hogy nagyon nem lesz jó film.

  10. giskard_reventlov: jött két rossz auteur film és ennyi, akkor már szitokszó? jön két rossz képregényfilm akkor az is annyi? két rossz dráma? nem nézek több drámát?

  11. amit én egyelőre, látás nélkül látok, az az, hogy mindenki ki van akadva, hogy NEM azt kapja, amit várt – miközben Gaga/Lee már a ttailerben is arra buzdítja Phoenix/Flecket, hogy Joker legyél baszki, az vagy, miért lennél más, ne legyél!
    ez mindenképp érdekes. kedden nézős.

  12. Malachi: igen, köszi, pont így
    Human: nem baj, bár, ha létezik rá magyar kifejezés, miért ne

    tényleg bocs, ha félrement, nem személyeskedni akartam

  13. Nekem se a szó nem tetszik sem a műfaj.
    nem vagyok kárörvendő,de sajnálom,hogy ez még azoknak sem tetszett akik kíváncsiak voltak rá…

  14. Ez a film az első DLC-je, csak teletömték indokolatlan zenével és énekekkel.

    Az elsőből készülhetne egy bővített változatnak úgy, hogy a tárgyalás a plusz jelenet, sokkal jobban működne. Az a +30 perc ami ebben a filmben “érdekes” beleférne az előbbibe.

    (gaga még mindig hihetetlenül jó énekes/zenész, nekem mondjuk a szinészi játéka se lógott ki a sorból)

  15. Most nem azért, hogy az ügyeletes okostájást játsszam, de nem tudom, min lepődött meg a filmvilág. Phillips nem egy nagy formátumú rendező. Szórakoztató filmeket csinál, stílusosan, de azért na. A Joker első része egy vállaltan összelopkodott-ollózott alkotás volt, amiben Phillips lemásolta a kedvenceit. Szerintem egyébként egy iszonyú vontatott, megalomán, helyenként kifejezetten ciki alkotás, de tény, hogy azért össze lett félcelve. És talán Phillips a siker, pénz stb. után elhitte, hogy van benne elég kraft, ötlet, tehetség ezt túlfokozni egy tárgyalótermi zenés cuccal, de valszeg nincs. Pedig az hülyeség, hogy a karakterben, sőt az előző filmben nem volt annyi lehetőség, hogy ezerféle úton tovább lehessen vinni.

  16. Összeségében lerántja a leplet az első részről, hogy a Joker/képregény eredet csak egy marketinghúzás

    A végén az erőltetett Ledger utalás meg nagyon gáz volt.

  17. volt benne Ledger utalás is? uuu… öcsém akkor ezt megnézem, megyek katasztrófaturistának.

  18. Megértem a nézőket, akik fanyalognak, hogy nem lett “hűha odabaszós” Joker karakter végül Arthurból. De ha belegondoltok, pont ez az egész film mondanivalója, hogy bízunk egy álarcban, számítunk valamire, amiről azt hisszük, ami – aztán csalódás, ha meglátjuk mögötte a valót. Pont ez történt a filmbéli huligán rajongókkal (meg Gaga karakterével is, aki lelépett egyből amint fénye veszett a főszereplőnek) is és most velünk is a kommentszekcióban. Én is csalódott vagyok, mert vártam egy fasza Joker-t, de az tagadhatatlan, hogy a műnek hatása van: pont arra mutat rá, hogy hogyan gondolkodunk ezekről. Mennyire akarjuk az odaképzelt jellemet, és mennyire lapos, ha kiderül, hogy annyi nincs benne.

  19. A nézőteri reakciók alapjan szegény kizárólag képregényfilmeken felnőtt nézők váratlanul szembe találták magukat egy tényleges filmmel. Ezért megy a fanyalgás.

    Az első részt a széles közönség szerintem félreértette, Todd csak ihletésül, hangulatkeltésre használta a DC karaktereit, helyszíneit. Egy korrupt világ által semmibe vett beteg, megtört kisember tragikus története volt, de a film végi váratlan fordulat, kvázi felemelkedés miatt szerintem sokan elfelejtették a film kezdő másfél óráját.. Azt hogy Arthur valójában nem egy Batman nemezis, csak egy szerencsétlen beteg ember.

    *innentől SPOILER!!! *

    Todd tudta mit csinált és ott folytatja a második résszel a karaktert ahol abbahagyta. Nem csinált belőle szupergonoszt ahogy a nézők várták. Arthur nem lett varázsütésre más, továbbra is egy szenvedő beteg ember. Nincs Joker, sose volt.. Csak Arthur. A nézők többsége Harley szemével látta őt, Jokert idealizálták ,kérik hogy váljon azzá, hozzon anarchiát abba a korrupt világba. De Arthur fokozatosan beismeri hogy ki ő. A tárgyalótermi Joker maskara, a beszéd mind csak show amit a rajongók miatt csinál, nem ö maga. Amikor a törpe szembesíti azzal milyen hatással volt rá a tette. Amikor a számára amúgy kedves őrök megölik a rabtársát, miatta.. Fokozatosan visszalendítik őt a valóságba és letörli a maszkot. Ahogy a nézők is csalódottak, úgy Harley is elfordul tőle. Tragikus történet a beteljesületlenségről.

    Joker : 7/10
    Joker 2: 8/10

  20. Akkor nem kell Jokernek hívni a filmet és nem kell a marketinget Jokerre felhúzni, ja hogy akkor kutyát nem érdekelte volna az első film sem.

  21. Megalaz: hasonló gondolatokat máshol is olvastam már és ha ebben van bármi, akkor ez egy zseniális film, ami egy befejező részre vár(na) szvsz.

  22. Megalaz: ez klasszikus szalmabáb érvelés, olvass el, hallgass meg egy “igazi” negatív kritikát. Épp azért hozott az előző rész 1 mrd felett mert nem klasszikus Jokert hozott, hanem lehúzta a valóságba. Ehhez képest most a nézői es kritikai összvelemeny ritkán látott egységet mutat amk kb. Egy 4/10nek felel meg a pontok alapján.

    Az egyik legnepszerubb régi fanteoria adja a film (egyik) magját mégis most mindenki utálja. Többnyire mert nincs annyi lélek, ötlet és minőségi kivitelezés a 2. részben, egy helyben toporgunk.

    A számok alapjan ez nagyobb flop lesz jelen állás szerint mint a Flash vagy a Megalopolis, ami durva.

  23. igen, pont ezt húzza alá, hogy csinált egy filmet amiben kb összelopott egy csomó jelenetet meg történetet régi filmekből és rásütötték a Joker címet.
    marhára jó döntés volt….

  24. Megalaz

    Pontosan. Ezt a két filmet zsenik csinálták . És igazi mozikat alkottak, amelyek bemutatják a sötét valóságot. Vicces hogy a sok negatív kritikus nem jön rá, hogy valójában ők is úgy reagálnak mint harley a filmben. Az első részt amúgy sokan azért kritizálták, mert magukra, vagy a saját közösségükre ismertek jokerben, míg a másodikat meg azért, mert nem azt a mesét kapták, mint amire Harley is vágyott a filmben. Hanem a kőkemény valóságot. A kéoregényekben megismert mítoszok, valójában így néznek ki a valóságban. Ez az amit fájdalmas beismerni.
    Sokat adott ez a két film. Hihetetlen hogy a mai filmes felhozatalban, ezt meg merték csinálni.

    10/10-es mind a két film.

  25. Már az első résznél is nyilvánvaló volt ,hogy ezt a filmet a kutya sem nézte volna meg,ha nem az a címe,hogy Joker!

  26. Tudom, hogy nem mérvadó annyira az Imdb, no de már most csak 5,3-on áll ez a filmecske, és még megy lejjebb is. Biztos nem véletlen.

  27. Eddigi életem során 2 film közben jöttem ki a moziból.
    Az első a méltón sz@r Vas volt talán 2003 körül.
    A másik pedig 20 évvel később ez a mű”.
    Gaga pedig nem színésznő sajnos.

  28. Iszonyú csalódás az első után.

    Ha a Joker minden idők egyik legerősebb filmje, akkor ez a folytatás minden idők egyik legpocsékabb folytatása. Számomra az is felfoghatatlan, hogy ezt a filmet ugyanazok készítették – végig olyan, mintha valami fanfiction lenne, olyan bölcsészhallgatók projektfilmje, akik azt hitték, értették az első részt, annak tematikáját, de csak a mémek által felfújt részletekben és felületességben vesztek el.

    Kicsit spoileres leszek, de nem szeretem a spoiler taget, szóval innentől saját felelősségre.

    Az első rész ugye azzal ért véget, hogy Arthur a saját, elfojtott, kirekesztett és gyenge személyiségét feloldotta Jokerben, és a maszk által adott magabiztosságot, és a “valós” énjét egyesítve, elfogadva ül a börtönben. Megbízhatatlan narrátor, de egy biztos: arra a társadalom általi feltétlen elfogadásra már éhsége, mint amire még Arthurként volt – az, hogy a Joker szimbólum lett, tőle teljesen független, nem a közönségnek játszik, a közönség legfeljebb csak a hatalomérzetet, a magabiztosságát duzzasztja.

    Ezt a folytatás egyből lenullázza: kapunk egy “gyorstalpalót” az előző részből, szépen szájba rágva (ami az elsőre amúgy nem volt jellemző): Arthur egy hasadt személyiség, és a Joker csak egy alterego, mindez a gyerekkori bántalmazása eredménye, de Joker nem Arthur (khm, de, épp ez volt az első rész lényege: Joker nem csak egy felvett alterego, hanem a kötöttségektől, szorongásoktól mentes Arthur, amit bár Arthur múltja “éltet”, de abszolút tudatos személyiség).

    Arthur pedig ugyanott van, mint az első rész elején: nyünyüke, gyenge, elesett, a börtönön belül abszolút nem Joker. Mintha olyasmit akarnának sugallni (azaz szájba rágni), hogy ha Jokertől elvágják a közönséget – a börtön falain kívül lévő népszerűségét – akkor nem tud Joker lenni. És ez egy hatalmas hiba: az első részben Arthur teljesen magától alakult Jokerré, nem mások lenyűgözésére, sőt, pont hogy Jokerként szabadult meg attól a kényszertől, hogy másokat akarjon megnevettetni és másokkal akarja elfogadtatni magát, az csak egy járulékos nyereség volt. Mekkora ziccert hagytak ki azzal, hogy nem láthatjuk, vajon Jokerként hogyan tudná kezelni a börtönt, hiszen Joker karaktere – a filmen kívül, de valahol abban is – a magabiztosságon, a manipuláción alapul. Itt ezt nem kapjuk meg, az első rész íve fullosan nullázódik. Arthur szenved, és ez a nyomorpornó, meg a girhes háta a főszereplő majdnem két és fél órán át, mert a karakter egészen az utolsó jelenetekig egy tapodtat se halad előre.

    És akkor ott van Harley karaktere. Ugye a cím arra az állapotra utal, amikor két személy osztozik ugyanazon a tévképzeten, és egymást kergetik ugyanabba a tébolyba.

    Ez alapján hihetnénk, hogy Harley egyfajta “ellenpólusa”, vagy ellenkezőleg, “kiegészítő” karaktere lesz Jokernek, legalább olyan jól felépítve, és kettejük beteges kötődésen alapuló kapcsolata lesz a főszereplő, ahogy egymást húzzák le, és mégis tartják a saját tévképzetükben épelműnek a másikat.

    Na nem, ez túl nehéz volt.

    E helyett kapunk egy sima, mezei groupie karaktert, aki kapcsán Arthurral lévő két rövid beszélgetése után el kéne hinnünk, hogy itt már eszeveszett beteg szerelem alakult ki. Arthur oldaláról van egy hangyafasznyi megalapozottság – valaki, aki azt mondja neki, úgy jó, ahogy van – de Harley oldalán ez felszínes, kidolgozatlan, abszolút nem derül ki, hogyan jutott oda, hogy rajongjon Arthur Jokeréért. Csak elmondja, hogy ja, tök menő voltál, szóval én most nem tudok nélküled élni. Aham, reasonable.

    És még ez is lenullázódik aztán a végén: itt van a film egyetlen “karakterfejlődésnek” lévő része – miután a majdnem két és fél órás filmben van nettó 10 percnyi Jokerkedés, Arthur végül tudatosítja magában, hogy ez a perszóna csak bajba sodorta, és nem a valós önmagához hozta közel az embereket, így többé nem Jokerként “harcol” a szabadságért, hanem Arthurként elfogadja az ítéletet a gyilkosságokért (ja, igen, a film kánonba teszi, hogy minden gyilkossága valóban megtörtént az első részben, szóval aki azért tartotta jó filmnek azt, mert hogy “akár el is képzelhette az egészet”, az beszopódik most sajnos). Harley meg fogja magát és kimegy a teremből, mert ő bizony Jokerért, és nem Arthurért rajongott. Váó. Ez kb. az a szint, mint mondjuk egy rocksztár életrajzi film, ahol a feleség lelép, amikor elkezd lecsúszni a sztár, vagy sebezhetővé válik. Tényleg ennyi? Ez a nagy Folie à Deux a két karakter között? Nebasszmárfel. De igen, ennyi, ez a film íve, itt van vége.

    Ja, nem, ott, hogy Jokert halálra szurkálja egy másik rab, ugyanazzal a csattanóval, amivel Murray-t lőtte le ő az első részben. És ennyi, nincs ív, nincs folytatás, ez a karakter ennyi volt.

    Nem beszéltem a zenei vonalról, de pont azért, mert ebben a formában NULLA a hozzáadott érték, sőt: kifejezetten kilógnak a filmből, fillerként szolgálnak, elnyújtanak amúgy abszolút egyértelmű és felületes jeleneteket. A betétdalok fele nem a filmhez írt, míg a nagyzenekari háttérzene szinte 1:1-ben az első rész újrázása.

    Nem volt szükség erre a filmre, de ha már elkészítették, vehették volna a fáradságot, hogy az első részhez hasonló komolyságot, komplexitást és ívet adjanak neki. Mert ez így paródiának is kevés.

  29. “Ha a Joker minden idők egyik legerősebb filmje…” Sosem volt az. Inkább közönség által legtúlértékeltebb (valszeg sosem látták azon filmeket, amelyekből össze lett lopkodva), a kritikusok által a közepes mezőnyben foglalt helyet. Metacritic-en első rész 59%, második jelenleg 45%. Számomra ebben a második részben volt a remény, hogy majd számomra (még egyszer: számomra) feljebb húzza az általam nem annyira kedvelt elsőt. Elolvasva a kritikákat ez sosem fog megtörténni, mert meg sem fogom nézni így már. Egy filmnek tervezték anno, mindenhol lenyilatkozták ezt nagypofával, aztán amikor átlépte a milliárdot, már nagyon kellett ez a rész, aha, értem. “Kellett” egy olyan második rész, ami “lezárja” a milliárdig egyszerinek tervezett történetet, aha, értem. SPOILER “Kellett”, mert ki kellett derülnie, hogy a főszereplő két részen át, akiről mindkét film a címeiket kapták, nos, ő tulajdonképpen nem a Joker, de a film nem lehetett volna egyszerűen csak “Arthur”, mert akkor a büdös életben nem lett volna egy milliárdos bevétele, közönségsikere, és ez a kijózanítóan pocsék második része, ahol rájövünk: át lettünk cseszve rendesen. De legalább maguk a készítők is mosz már nemcsak a kritkusoknál, hanem a közönségnél is elcseszték még az első részt is ezzel a másodikkal. Így kell egy marha szerencsésen túlértékelt első filmet lehúzni a klotyón örökre, átírva egy második részben az abban látottakat, gratulálok a készítőknek.

  30. Tegnap néztem meg, és nekem tetszett. Nem volt az az átütő erejű film, mint az első, de attól még ez simán egy átlag feletti alkotás nekem.

    Féltem a musical-tól, de teljesen kezelhető volt szinte az összes dalbetét. A legtöbb kifejezetten rövid volt, és nem is volt annyira kiszakadva a valóságtól.

    Nehéz film, komoly témával, egy megbomlott elme szenvedését látjuk benne, szóval ne várj vicces, felemelő érzéseket.

    Nagyon szép volt végig, szerintem nem unalmas, gyorsan elszaladt a műsoridő. Nem szabad az első filmet várni, mert akkor csalódni fogsz. Ez egy másik film.

    SPOILER

    A gyerek Batman és Joker közti időbeli szakadékot is szépen áthidalták, bár én is jobban örültem volna annak, ha kiteljesedik a Joker én.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.