Bosszúállók (The Avengers)

Joss Whedon. Megcsinálta. Az Iron Man első része óta nem volt ilyen fasza Marvel-film, sőt, a Thor és az Amerika kapitány is arról mesélt nekünk az utóbbi évben, hogy a Marvel belesüppedt valami rutinba, de szerencsére Whedon most kirángatta őket ebből.

Thor és Amerika kapitány az Avengersben

Konkrétan az Avengers nem hozott igazán újat a stílusba. Ellenség, első csapás és nem folytatom, hátha valaki nem ismeri az ezeréves rutint, viszont valami veszettül szórakoztató volt. A konkrét történetről annyit, hogy Loki le akarja igázni az emberiséget, ezért szövetséget köt egy űrbéli hadsereggel, hogy azok cserébe azért a bizonyos kockáért segítenek neki leigázni az embereket. Akció akciót követ, aminek során kénytelenek összeállni a föld szuperhősei, mert más nem tudja felvenni ezzel a fenyegetéssel a harcot.

Nyilván baromira örültem volna, ha Whedon nagy dobbantásának a látványos filmek közé a Serenity számít majd, hiszen akkor még oda forgathatott volna folytatást, de azért nem lesz probléma az sem, ha a Bosszúállókkal bizonyít a pénztáraknál. Bár kénytelen volt kompromisszumokat hozni, de ezért bőven érezni a forgatókönyvön a keze nyomát, nem csak simán leforgatta valaki más írását.

a film legjobb párosa

Igazából tényleg az van, hogy az Avengers szinte tökéletes blockbuster. Egyrészt baromi látványos. Bár az egyik fő jelenetet kénytelenek voltak ellőni az előzetesekben, de szerencsére két nagyobb harc van és egy.. áh, majd meglátjátok. A másik pedig, hogy eszméletlen beszólások vannak benne. És nem csak Iron Man részéről. Ott érezni legjobban Whedont, amikor valamelyik karakter humorral oldja a nehéz helyzetet. Nyilván Downey karakterétől elvártuk, ha már beugrik az Avengers gerincének, de szerencsére a többiek sem fukarkodnak az egysorosakkal.

Hihetetlen, de tényleg sikerült ennyi hőst egy filmbe rakni úgy, hogy elfértek egymás mellett, nem lett túlzsúfolt az egész. Természetesen Robert Downey jr. a legjobb, de Scarlett is remekel, Edward Norton cseréje is bevált Hulknál, Chris Evans baromi jó Amerika kapitány még mindig… látszik, hogy a forgatókönyv fogta meg a színészeket a külön filmjeikben, hiszen még Tom Hiddleston is jobb volt itt sokkal, mint a Thorban.

Bosszúállók értékelés

Részemről 9/10, jól indította a nyarat (Battleship majd jövő héten, de nem bízok annyira benne). örülök, hogy Whedon rendezőileg is fel tudott nőni a nagyobb szabású akciójelenetekhez, ami tévéből érkezve annyira nem szokott sikerülni az embereknek. A 3D-vel különösebb bajom nem volt, közel sem Titánok harca gagyi. Majd írok egy posztot, hogy miért nem szeretem magát a 3D-t.

ui: nem tudom honnan vette pár kommentelő, hogy két jelenet lesz a végefőcímben, biztos valami gagyi siteról. Vagy a mozigépész kiszúrt mindenkivel? Az biztos, hogy nekem csak a feliratok közepén volt egy jelenet (feloltották a villanyt a béna mozisok…), nem kellett volna megvárni az utolsó karaktert.

167 hozzászólás a “Bosszúállók (The Avengers)” bejegyzéshez

  1. most jöttem a moziból, nagyon tetszett. sima 2d-ben néztem de nem bántam meg. a végén pedig nem csak én tudtam, hogy extra jelenet is lesz

  2. Már sikerült kétszer látnom, és azt kell hogy mondjam, újranézéskor csak jobb lett.

    Az éjfélin nálunk is mindenki kivárta az extra jelenetet, de velem együtt volt egy pár megszállott, aki az egész stáblistát végigülte, de azt már feleslegesen!

  3. Most néztem meg Lurdyban. kevesen voltunk de a film nagyon jó volt. Csak a kis jelenet a végén az … . zavart meg engem aki nem nagyon ismeri a képregény univerzumot. :D
    Jöhet a folytatás. És jöhetnek a külön filmek is :)

  4. mivel ez a film topikja, így szerintem innen törölve lesznek a mikor megyek kommentek, bocs srácok. mindjárt pattintok egy heti bemutatók posztot is, oda lehet majd ezeket.

  5. Tegnap láttam, új kedvenc lett és sokáig az is marad :D :D
    Am a végén a bónusz jelenetet valaki leírhatná, hogy pontosan mi is történt mert kicsit zavaros nekem………..

  6. SPOILER

    ha jól tudom az thanos a végén aki elég combos a marvel világban. a halálba szerelmes és ezért ki akarja írtani a fél galaxist. csak neki lila a feje a filmben meg mintha piros lett volna

  7. Beszartunk a filmen! IMAX 3D, bár én a normál filmnézősdit jobban szeretem… Kegyetlen jó volt! Sok oltás, sok poén, mégis egy végtelenül komoly film. 9/10, de lehet az 10/10es is… :D Oldják a feszkót az apró csipkelődésekkel, de hála istennek az idegenek eredettörténetét nem vették bele. Még csak az kellett volna. Na meg a kredit… :D

  8. SPOILER, LEGKÖZELEBB JELÖLÖM MERT MENŐ VAGYOK, DE MOST MÉG BEÍRJA HUMAN HELYETTEM

    Akkor Thanos volt a bónusz jelenetben?

    Thanos tuti Avengers 2be lesz

    Amíg az nem jön ki addig ez lesz a favorit :D

  9. csak Whedon és a jó kritika miatt, de megnézzük. jó, hogy épp az Ironmant említed, azt volt az egyetlen, ami tetszett a “felvezetésből”. na okés, akkor hajrá.

  10. SPOILER

    Az egy dolog hogy Thanos van a legvégén de ki az aki beszél hozzá?

    Mert 2 alakot mutatnak a végén nem?

  11. Én ma láttam 2 kor Szombathelyen, jó sokan voltunk, pedig azt hittem ilyen időpontba nem jönnek sokan :D Végre egy film ami nem 1,5 duma és 20 perc akció, hanem végig pörgött, lekötött pedig aztán 2.5 órás. Szerintem Iron Man dumái és Hulk jeleneti nagyon vitték a primet, de nem mintha bármelyik jelenetnek is bánkódnia kellene, tökéletes kikapcsolódás volt, MINDENKÉPPEN moziban nézzétek ha tehetitek. Nálam 10/10.

  12. Hmm nem sértésből Human de ha bejön ennyire valami a Batmanen kívül az tényleg jó lehet :D

  13. Nagyon élveztem, bár a közepe fele, amikor még az anyahajón voltak, egy kicsit ellaposodott, de utána rendesen felpörgött.

    Hulk is nagyon jó volt, bár azt kicsit jobban ki lehetett volna fejteni, hogy hirtelen hogyan lett annyira értelmes a második átváltozásnál.

    Kis megjegyzés: film előtt Snowwhite előzetes, és amikor elért oda, hogy beszól a tükör, hogy “jön egy nálad szebb”, és mutatják Stewartot..
    Hát, az egész mozi hangosan felröhögött!:D

  14. Egyetértek, tökéletes blockbuster, nagyon gyorsan elrepült a játékidő.

    Nem one-man show lett, hanem próbáltak mindenkinek ugyanannyi játékidőt, ugyanannyi szöveget írni, hogy meglegyen az egyensúly.

    Leginkább az tetszett, hogy minden jelenetben minimum két hős volt a színen, az összecsapások a képességeikhez voltak tervezve és ezért jól együtt éltek az aktuálisan színen lévők.

    IMAX vásznon gyönyörű volt, a 3D-re is odafigyeltek a készítők. Szinkronra is kellően odafigyeltek: gördülékeny és nem túlzóan humoros.

    Mindenkinek ajánlom, aki teheti, hogy IMAXben nézze meg.

    – SPOILER –

    Mivel több fórumon felvetették, hogy Joss Whedon mindig megöl valakit, végig azt vártam, hogy mikor hal meg “Robin” (nem ugrik be a csajszi neve).
    Az extra jelenet szereplőjét nem ismertem eddig (Red Skullra ment a tipp), de örülök, h gyorsan megtudtam, ki az.

    Egy kérdés: ki volt az a fickó, aki a visszaváltozott Hulknak hozta a ruhát? Az cameo volt? Vagy csak egy random szereplő?

    – SPOILER VÉGE –

  15. Mark Ruffalo OLYAN TELITALÁLAT volt , hogy aki még nem látta el sem fogja hinni milyen jól müködik vele Hulk karakterje . A film pedig 10/8 .

  16. Zirowe: Hulk-ot azért nem mondanám valami túl értelmesnek, gondolj csak a Thor Hulk poénra, meg a Lokis jelenetre a vége felé(legnagyobb poén a filmben). Amúgy ennyire minden filmben értelmes volt.

  17. most jöttem meg a moziból, és kb a haverokkal úgy éreztük h ezt még egyszer meg kell nézni így nagyvásznon.
    a film azért ütött nálam ekkorát mert messze sokkal rosszabbra számítottam. de ez baromi jó lett. nem voltak igazán nagy ellentétek a hősök között. pedig a trailerben h kiröhögtem black widow-ot a kis pisztolyával.
    Tony atom volt megint. Kapitány is jobban adta mint tavaly. Hulk zúzósra sikeredett.
    örülök h a plusz jelenetre nem kellett egyedül bent maradnom a teremben.
    simán jár a 9/10 :D és ha ez a film megbukik akkor baj van.

  18. Nemrég jöttem haza a moziból. Azt kell mondjam, hogy ez egy remek film lett, teljesen készek lettünk tőle. Végig pörgött. Mark Ruffalo telitalálat Bannerre. Eddig egyik színészre sem illett igazán a karakter, hiába Norton, nem volt hihető annyira mint B.B. De Ruffalo k*rva jó volt. Hulk is piszok mód meg volt csinálva, teljesen reális volt és felismerhetőek voltak a mimikán a színész nyomai. Csak szuperlatívuszokban tudom dicsérni a filmet. + egy csomó mindent már felsoroltatok előttem. 9/10 nálam is. Kíváncsi leszek Batman felér-e hozzá.
    Jajj micsoda poénok voltak a filmben, még zúzás közben is, Hulk és Thor…. xD

  19. human: Ma néztem meg. Úgy tudom én is, hogy kettő extra van benne. Ebből mi megkaptunk egyet

    SPOILER- ESKÜ JELÖLÖM LEGKÖZELEBB

    Thanost. Az amcsik jóval utánunk látják a filmet, de ők szerintem már kettőt kapnak! Mert a Twitteren volt egy szösszenet, hogy még forgatnak egy jelenetet. A Castle előtt kint USA-ban pedig volt egy Avengers előzetes. Aki ebből nem jött volna rá, az a sok hangya és bakacs hasonlatból megtudhatja mi lesz az. Ha nem csal a gyanúm, és ha minden infóm helyes: Castle előtt az Avengers, az arra hajaz, hogy a Castleból a csávó lesz a Hangya. Már őt is jelölték ki, de csak később írtak vele szerződést, így még bőven van idejük leforgatni egy extra jelenetet. Túl sokat hangyáztak a filmben! Nem véletlenül!

  20. Kibebaszott nagy volt. HULK SMASH!!! És én is megvártam a végét a második extráért, faszom… :-))

  21. ennyi kellett. egy profi képregényíró írta és rendezte, egy olyan, aki már korábban is írt szuperhős csapatról sztorikat.

  22. Kiváló volt! Az apróságok tetszettek benne igazán:

    SPOILER!!!!

    Amikor Banner első lépése a Shieldben az volt, hogy felmérje az őröket és a hely védelmét. :D

    Vagy amikor Vasember utalt a szívének meghódítására… :)

    Meg persze az Amerika kapitányos kártyák, a Legolasos poén… és még sorolhatnám. :D A szinkron ugyancsak kiváló volt a beszólások terén!

  23. A film remek volt, nekem (marvel fanként) simán 10/10, mind a színészek, mind Wheadon remekül teljesített, apoénok nagyon ott voltak az akció pedig remekü lett megcsinálva.

    SPOILER

    human: innen indult az egész “lesz még egy jelenet a végén” dolog: http://www.comicbookmovie.com/fansites/rockerdude22/news/?a=57894
    Itt írták azt, hogy Stark és Banner Coulson testén dolgoznak és arany-zőld fémmel borítják be vagyis létrehozzák a Visiont. Most ez vagy csak pletyka, vagy leforgatták és nem került bele, vagy csak a U.S premier után fog belekerülni az már más kérdés.

  24. A legjobb szuperhősfilm az új Batman széria után, ja és látványba lazán veri az Avatar-t…

  25. Most jöttünk a filmről, eszméletlenül vitte a prímet.

    A 3D totálisan felesleges volt az utolsó 20 percig, akkor viszont jól meg volt csinálva.
    (bár alapból nem látom értelmét a 3D-nek)

    Végig pörgős, nagyon állat humorral átszőtt filmet kaptunk. Remélem bőven behozza az árát, és Whedon csinálja a 2. részt is.
    9.5/10

  26. Nagyon jó volt, ajánlott film!
    Az új Hulk/Banner jó választás volt.
    Az negatívum számomra a Sólyomszem volt, jobb alakítás is lehetett volna. A másik Thor szinkronhangja.
    De így is 95/100.

  27. SPOILER

    Harry Dean Stanton cameo volt aki ruhát hozott Hulknak.

    Egyébként nem ismerem Bruce Banner karakterét a képregényekből, ott is inkább kicsit szerényebb és úgymond “geekebb” mint Ruffalo alakításában? Nekem legalábbis ez tűnt fel Ed Nortonnal szemben. Mondjuk logikus hiszen alapvetően tudós a pali.

  28. Anonimized: Csak magadat okolhatod,hogy szinkronnal nézted.Te biztos szereted ha kiherélnek egy filmet, akkor meg lehet enni amit főztél :)

  29. Én borzasztóan szkeprikus voltam a filmmel kapcsolatban, még az előzetesek sem igazán tetszettek, egyedül akkor kezdtem bizakodni amikor láttam, hogy Whedon fogja csinálni, mivel ő az egyik kedvenc íróm. De álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire fogom élvezni, simán 9/10 volt, az eddigi legjobb Marveles film. Vasember hozta a formáját, amiért szerettem a filmjeit, de nekem itt Hulk lett a kedvencem annak ellenére, hogy mindkét előző film kb nézhetetlen volt. Az új színész nagyon jól hozta a figurát, a film végén pedig hatalmas jeleneteket kapott a CGI Hulk:).

  30. Hát ez kurva látványos volt, ráadásul jól összehozták a csapatot történetvezetésben is, így kell ezt csinálni!
    Michael Bay kezdheti összeszedni magát mert idén ez már a második film (első a csatahajó) ami odabaszósabb látványt nyújt mozivásznon mint bármelyik Transformers rész.

    9/10

  31. Micsoda spoiler aknamezőn kellett átgörgetnem. Azt mondjátok meg, a 3D jó vagy sem? Már abban fogom megnézni, tuti, csak érdekel.

  32. Malachi : Nem igazán értelek.Nyilván túlzás, de aki egy Wheedon alkotást szinkronnal gyaláz meg, az nem tudja mit cselekszik, tehát nem is ember:)

  33. Joss Whedon is my hero.
    Veszettül szórakoztató volt. Whedon remekül összehozta a csapatot, senki nem lógott ki, szépen egyenrangúak voltak. Mindenki jó volt, mindenki vicces volt, jobb, mint a saját mozikban. Loki pedig remek ellenlábas volt.

    SPOILER

    Coulson megölésének volta valami külső oka (színész távozás, stb.), vagy csak kellett egy nevesített áldozat?
    Illetve lehet, hogy a jövőben Maria Hill veszi át a szerepét a többi filmben?
    Örülök, hogy még Pepper Potts is belefért két pillanatra.
    Óriási poénok voltak, az ember nem győzi megjegyezni őket, de az “Én félisten vagyok, nem …” volt a legnagyobb.

    PLUSZ JELENET SPOILER

    Én skrullt mondanék az arcos figurára, de nem vagyok otthon igazán a képregényekben.

  34. hú hát én direkt vettem kólát, hogy legyen egy kis izgalom is a film alatt. nagyot csalódtam pozitívan, mert ugye “az egész filmet ki lehet rakni a trailerekből” hátde nem is. amikor az anyahajó felszállt csak annyit mondtam, hogy: NOT BAD.
    eléggé faszányos volt így visszagondolva. nagyon megérte. Joss Wheadon tényleg megcsinálta, bár a fireflyban is nagyon jól használta a különböző karaktereket.
    én is végigültem a stáblistát. ez is mutatja, hogy tényleg királyság a javából. és még szomjaztam rá. sőt még eléggé sokan voltak így a teremben.
    várós, ha lesz második rész, remélem robbant a pénztáraknál. meg a pókember is. aztán ő is jöhet majd. :D

  35. Hát meg kell mondjam, abszolút nem voltam elájulva tőle. Bár a Firefly óta hatalmas Whedon-fan vagyok, de az Avengers egyszerűen egy közepes film lett, jó dumákkal és jó akciókkal. Loki és az idegen sereg fenyegetése abszolút súlytalan volt, kb semmi feszültség nem volt a filmben, és szörnyen kiszámítható is maradt. Baromi hosszú volt a felvezetés, konkrétan unatkoztam a film első felén, ha nem lettek volna a szokásos Whedon-dumák, tuti bealszom. Pontozni nehéz lenne, mert azért a nagyobb költésgvetésű filmek közül idén eddig ez volt a legjobb, de akárhogy nézem, 7/10 fölé nem tudom kihozni, és még ez is lehet, hogy kicsit túlzás. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, mert látványos és vicces, de ha fizetnének érte, akkor sem ülném végig mégegyszer azt a halál unalmas első egy-másfél órát.

  36. False: Én is tudom milyen az, amikor valami jobb eredetiben, de sznobizmust érzek a levegőben körülötted őszintén szólva :D

  37. Jómagam külföldön élek. Tegnap néztem, esti vetítés.

    Terem veyges összetétel: 14-60ig.
    Általában az angolok egyébként is bunkók moziban: telefon minden mennyiségben, csipogás, film közben felállás, pisire menés, stb.
    Most kuss volt.
    Azt sem tudom mikor tapasztaltam olyan utoljára, hogy a film közben, egyes jeleneteknél az egész terem tapsolni kezd!

    Elképesztő!

    A film kiváló, ütős és egyébként Hulk for President! :)

    Mark Ruffalo a legjobb választás volt banner szerepére.

    9/10 – főleg a béna Shield oldalborda csaj miatt (elképesztően irritáló volt)

  38. false a többi szinkron megfelelt csak Thor nem jött be, de majd megnézem eredetivel is

  39. Lehet nagy hulyeseg, de nekem kapasbol Fatum doktor ugrott be a vegen levo szereplore… az lehet?

  40. hol lehet nem szinkronosan megnézni?

    Spoiler:

    Az ott a végén Thanos, mint már feljebb írták, elég nagy képregényrajongónak tartottam magam, de utána kellett néznem itthon, h ki is ő. A moziban azt hittem h Galactus.

  41. szerintem a moziműsorban ki lehet szúrni, egy ER felirat van az időpont mellett pl. a port.hun

  42. A multkori John Carter kritikád után elmentem a moziba, de az számomra nem érte meg a jegy árát, viszont ezzel a kritikával teljesen egyetértek, élveztem minden percét, rohadt jó kis múvi lett :D!

  43. Nagyon tetszett a film,jók voltak poénok,minden karakternek jutott “elég hely” az akciókon kb beszartam :)

    egyetlen jelenet nem tetszett:

    SPOILER

    Amikor Loki letérdeltette a népet Németországban, és az öreg felállt olyasmi dumával hogy ” soha nem hajolunk meg az ilyenek előtt”. Feltételezem már jó párszor oda lökte a frankót sok ilyen teleportálni képes, idegen bolygóról származó lándzsával hadonászó kis punkoknak…Nem tudom hogy ezzel Hitlerre akartak asszociálni vagy csak elrontottak egy amúgy is béna típus jelenetet, de a lényeg hogy ott kicsit beijedtem hogy lesz még ilyen gagyiság.

    Ezt leszámítva nálam 10/9

  44. SPOILERVESZÉLY!

    Hát ez valami katasztrófa volt, emberek. Idén eltemethetjük Brad Bird, Andrew Stanton és Joss Whedon művészi, egyéni vénáját is. A mainstream megette őket villásreggelire! Bassz! Nyomjatok már egy üdv-öt, Antal Nimród felé is, útban lefelé. Köszönöm szépen. Üdv!

    A történet akkora hatalmas zéró, hogy arra már szavak sincsenek. Van itt nyúlás- a Függetlenség napjából, ja nem! Mert egy az egyben ugyanaz, egy kis Baljós Árnyakkal és Transformers 3-mal megspékelve. + Avengers…!? Te jó ég! Joss! WTF!?

    És, ha már ő…
    Joss Whedon “keze-nyoma” kimerül néhány viccesebb beszólásban, gegben és egy-két művészibb beállításban, Scarlett irányában, de egyébként a film maga iparosmunka. Ordít róla és bűzölög tőle! Nem ezt vártam tőle. Nagyon nem.

    Kész szerencse, hogy láttam az előző részeket, mert egyébként gecimód el-lettem-volna veszve, ugyanis a Film nem veszi a fáradságot, hogy elmagyarázza ki-kicsoda, mi-micsoda, csak történik, ott van. Magyarázat nuku. Karakterfejlődés dettó! Örvendhetnek az igazán gyíkok…

    Ja. Karakterek. Mindenki ugyanolyan, mint a saját filmjében, se előre-se hátra, Scarletet kivéve, meg talán RDJ-t, de a többiek! Említésre se méltóak!

    És Joss!
    Csak azért mert Clark Gregg benne volt az összes felvezető filmben, még nem jelenti azt, hogy Ő egy Book-Wash-szintű elveszíthető, Ú-de drámai, motiválós halált haló karakter lenne. Szart se tudunk róla, jóember! Ő csak egy easter-egg volt eddig! Ja, és járt egy csellistával. Hű. Ettől még Thor is kibukik…? Én is kibuktam. Ja-nem! És, ha már az easter-eggeknél tartunk… Itt lett volna a kitűnő alkalom, Nick Fury kibontására is, de nem. Azt ugye nem kell… Helyette kaptunk egy-két közelebbit Sam szomorú arcáról.

    Összegezve – és a pofátlan, arcátlan, jellemző – folytatást előkészítő záró jelenetről már ne is beszéljünk! – Nagyot csalódtam Joss Whedonban.

    6,5/10

  45. Bad-Joe-Ben-Joe Sixshoota’: “Kész szerencse, hogy láttam az előző részeket, mert egyébként gecimód el-lettem-volna veszve, ugyanis a Film nem veszi a fáradságot, hogy elmagyarázza ki-kicsoda, mi-micsoda, csak történik, ott van. Magyarázat nuku. Karakterfejlődés dettó! Örvendhetnek az igazán gyíkok…” szerintem eza egyik pozitívuma a Marvel univerzumnak a filmek között, lassan építik a képregényesre hasonlító világot, így nem kell minden egyes kicseszett filmben előlről elmondani mindent. Ezért kaptak a karakterek saját eredetfilmeket. Így is két és fél óra.

    SPOILER

    A halálban egyetértek amúgy, én amiatt vontam le a pontot. Kell valami drámai halál, sajnos ez Whedon egyik gyengesége.

  46. Én ezt értem human, de ez az is jelenti, hogy autómatikusan elvárják az embertől, hogy megnézze, és lehetőleg fizessen is érte. Erős hangsúly a fizessen-részen. Jobban szeretem a saját lábán megálló filmeket, bocsánat.

  47. Spoiler

    Kedves human!

    Mielőtt a túlvilágra kerülnél javaslom tanulj meg boxolni vagy megtudod miaz a dráma !

    Üdv,

    Agent Phil Coulson

    Na de komolyan egy negyed pontot minimum adhatnál rá

  48. Gabesz: a probléma, hogy Whedonnál népszerű ez a húzás. “Ó, nem elég mély? Let’s do this!”

  49. A közepe körül, közepe előtt volt egy kis unalmasabb rész, azt leszámítva büntet, többször harsogott a nézőtér, tele volt olyan jelenetekkel, hogy az ember a száját tátotta.
    9/10 szemrebbenés nélkül.
    A 3Dn igazából meglepődtem, mert sokkal rosszabra számítottam, viszont… Sok jelenet sötétben játszódik, és gyakorlatilag egy fátyolos ködön kívül SEMMIT nem lehetett látni. Ugyanígy zavaróan sötét volt még néhány jelenet, ahol letoltam a szemüveget, mivel a beszélő karakter általában “nem volt 3D-s”. :S
    Szóval ez nem a film rovására megy, csak az itteni szar mozira, hogy nem képes választási lehetőséget nyújtni.
    Összefoglalva, aki csak görget, annak:

    Látvány: 11/10 :)
    Akció: 10/10
    Történet: 8,5/10
    Marvel/Avengers hangulat: 10/10
    3D: a konvertálás szép volt, de nekem sötétebbnek tűnt, mint eddig bármi más, ami zavart.

    +++
    Bad-Joe-Ben-Joe Sixshoota: Az ilyen sznob filmnézésen és kritikán mindig háborgok magamban. Egyszerűen írd le, hogy nem tetszett a film, mert az ilyen álkritikus-prózai megfogalmazás olyan hiteltelenné tesz téged, mint egy Kirsten Stewartot.

  50. eddig csak némán olvastam a kommenteket, mert nem tudtam volna semmi újat hozzáfűzni, csak egy több mondtaban kifejtet vuhúúú, hogy mennyire tetszett

    Ben-Joe:

    SPOILEREK

    na ne már!

    Brad Bird, Andrew Stanton és Joss Whedon azért került egy kalap alá, mert a Disney, vagy a nagy költségvetésű filmek miatt

    igen, ez tipikus, hogy amikor nagy költség vetés, dizájn, effektek szóba kerülnek, akkor a történetet, művészi értéket kedvelők szájhúzva menekülnek

    én magam is a történet miatt szeretem az összes filmet, ha valami forgatókönyvileg szar, akkor az nekem teljesen szar

    Bay és a Transformers a durva effektekkel, mehet a levesbe, sok akció sztárt felsorakoztató Expandables, szintén, semmi sztori

    na de ide azt mondani, hogy kaptafa?

    adaptáció kérem, fogták a képregényeket, és kanyarítottak belőlük

    persze, úgy hogy aki nem tud a képregényekről, annak is legyen valami, ezért lett benne sok akció

    és abszolút jó akciók

    sokáig húzta mindenki a száját a film előtt, hogy ennyire karaktert nem lehet kellően szerepeltetni, vagy a másik gyakori szájtépés arra ment, hogy mit akar a nyilas, meg a nagy cicis a 4 másik szuperhős mellett

    most senki nem hangoztatja ezt, érdekes

    én írtam már korábban hogy Whedon nagyon ért a csapat dinamikához és a széthúzáshoz

    miről is szólt a bosszúállók képregény, ja hogy pont így kezdődött? na, ne tényleg?

    képregény hű, akció dús, karakterek jól vannak szerepeltetve, vicces, látványos, van történet is

    hát mi az isten kell még?

    ez a Nolan féle Batman ellenpólusa, ahol a realitás talaján állunk, itt szuper katonák, idegen hadsereg, galaktikus kocka, stb van

    és bizony isten, hogy félnék a 3. batman helyében, hogy fel tud-e nőni ehhez

    persze én bízok Nolanben, de az majd nyáron kiderül…

    ja és @human: Carlson kötötte össze őket, mindegyik ismerte, na jó Hulk nem, de akkor is

    és igen Whedon meg szokott ölni valakit, de ez is a modern képregény világra jellemző pl. Batman halála

  51. Bad-Joe-Ben-Joe Sixshoota’!

    Mi az hogy elvárják a nézőktől,hogy nézzék meg az előzőeket is? persze hogy elvárják,hiszen ugyanazok a szereplők,karakterek szerepelnek benne.
    Az meg hogy ebben a filmben is elkezdik magyarázni,hogy ki,mit,miért,hol csinált,akkor az tönkretette volna a filmet. Direkt ezért készültek az előzményfilmek,hogy ebben már ne kelljen magyarázni.
    Ez megint csak kukacoskodás,és igaza van Predashnak,mond ki kerek perec hogy nem tetszett, mint hogy próbálod magyarázni.

    A film parádés, és magasra tette a lécet az idei filmek esetében. Minden a helyén,egyensúlyban a sztori az akcióval,semmi sincs túlzásba véve.
    A sok szereplő megfelelő játékpercet kap,nincs elhanyagolva senki.
    Mark Ruffalo meg a legjobb Hulk,akit találhattak a szerepre.
    Mindenki nézze meg aki teheti,mert nem Bay-féle robbantsunk fel mindent cucc az egész,hanem komoly a film mondanivalója is.
    Persze akkor lehet normálisan értékelni a filmet,ha a helyén kezeli a néző. És ez egy akció-képregényfilm,a legjobb fajtából.
    Spoiler: És a sok beszólás egymásnak gondoskodik arról,hogy ne laposodjon még véletlen se el a film! és külön jó,hogy nem csak Tony szórja a poénokat,hanem beszáll Thor,Banner,és CapAm is. Bravó. Spoiler.

    Spoiler: Az utolsó jelenet meg érdekes. Ugye felbukkan Thanos,aki a Chituri(?) vezérrel beszélget. Nekem úgy tűnt,hogy igazából Loki bosszúját arra használták fel,hogy felmérjék a Földiek erejét,egy nagyobb szabású akvióhoz.Spoiler.

  52. Figyelem, aki nem látta még a filmet, az ne 3D jegyet vegyen. A film több mint fele sötét tónusú, nem érvényesül a 3D, a lencse leszűri a részletek színeit.

    A film nekem nagyon adta!!!

  53. Megnézném én szívesen 3D nélkül de ezek a szerencsétlenek itt Kecskeméten KÉPtelenek anélkül adni így hát nem nézem meg.

  54. Soknevű kommentelő: hipster vagy? Ma már elég ciki azzal keresni a feltűnést, hogy juszt is szembe mész a konszenzussal. Egyetlen észrevételed se igazán állja meg a helyét, ez bizony minden objektív szempont szerint egy nagyon jól összerakott, szinte hibátlanul kivitelezett nyári közönségfilm. De tényleg, mindenkinek jár a saját vélemény, ízlések és pofonok különböznek, meg minden – de te olyan dolgokba kötsz bele, amik tökéletesen működnek ebben a műfajban és ebben a filmben.

    De már ennyi is sok volt a figyelemből, amire szerintem utazni próbálsz…. szerencsére hiába (különösen vicces, ahogy minden filmes blogba betolod ugyanezt a kommentet… “attention whore” tipikus esete).
    Whedon végre megkapja az őt illető elismerést, a film meg szinte biztosan az év legnagyobb pénzcsinálója lesz, és a nézők is elégedetten jönnek ki a moziból. Mindeni jól jár, csak te nem :)

  55. Láttam…láttam..lááááttam!!!Óriási poéonok,imádtam minden percét.De alig váromhogy dvd-nlássam sima fapados 2d-ben EREDETI HANGGAL!!!!!!! 11/11 szerintem..:))

  56. Ez a film szinte tökéletes volt. Mivel nem ismerem töviről hegyire a képregényeket, így az összehasonlítástól eltekintenék.
    A történet nagyon egyben volt, odafigyeltek a részletekre, hogy logikailag minden a helyén legyen, és még némi mélységet is kapott a film.
    Két aprócska dolog lógott ki szerintem.

    !!SPOILER!!
    Az egyik, amikor az elején Nick Fury-t Hawkeye csak vállon lövi, ahelyett, hogy egyből megölné, ezzel minden problémát megelőzve. De ez könnyedén magyarázható pl. azzal, hogy nem vette át 100%-ban az uralmat az elméje felett Loki.
    A másik, ami már inkább nem tetszett, az a Coulson ügynök halála, illetve amit az kiváltott. Kicsit… nem is tudom… talán giccsesnek éreztem, ahogy mindenki totál mélabúba fordult és átértékelt mindent, holott egy szinte noname katona volt csupán.
    !!SPOILER!!

    Az akciójelenetek és a látvány nagyon baba volt. Lehet, hogy furcsa egy képregényfilmnél ilyet mondani, de túlságosan nem ragaszkodtak el a valóságtól. A verekedések gyönyörűen meg voltak koreografálva, a robbanásokat sem vitték túlzásba. A 3D szerintem nagyon rendben volt, az egyik, ha nem a legjobb volt, amit eddig élőszereplős filmben láttam.
    A szinkron is pazar volt. A fordítás nem herélte ki a beszólásokat, amik egyébként zseniálisak voltak, néha hangosabban röhögtek/röhögtem a film alatt, mint az Amerika piténél. A kis utalások és a Stan Lee cameo csak hab volt, a tortán.

    A hősök képességeivel is nagyon jól sakkoztak, talán csak Captain America és Hulk lógott ki egy kicsit, legalábbis számomra. Az elején, amikor még csak “nyomoztak” CA kicsit feleslegesnek tűnt, ami maga a kapitány is érzett, ami számomra hatalmas pluszt jelentett. A csatában egy kicsit gyenge láncszemnek éreztem, hisz ha jól tudom, ő a leggyengébb és legsebezhetőbb mind közül. Cserébe talán a katonai múltja és a jelleme miatt jobb vezető.
    Hulk pedig, Hulkként szintén nem sok extrát tud pl. Thorhoz képest. A fizikai ereje nagyobb, de ugyanúgy Thor is szinte halhatatlan, a pöröllyel a kezében szinte ugyanúgy tud zúzni, de pluszban még a villámlás és a repülés is ott van.

    Mindent összevetve, egy laza 9/10 jár a filmnek.

  57. tényleg 9/10, egy dolog zavart, de arról nem tehet a rendező. szegény Thor kár, h nem igazán tud jó arc lenni, mert a saját filmjében már átesett a nagy “jellemfejlődésen”. Jobb lett volna, ha hozhatta volna a sör vedelő-böfögő-viking stílust.

    hulk ftw!!!

  58. Annyira vártam már, és tegnap sikerült megnéznem. Nem kellett csalódnom, végig pörgött, hatalmas poénok voltak. Hulk kurva jó volt, nem biztam benne az előzö 2 film miatt, de Whedonnak sikerült jól bánni vele, Mark Ruffalo meg tökéletes választás volt. Ami még megkoronázta a filmet az a taps a végén. Rég nem találkoztam már ezzel..

    Ma szerintem újra megnézem :)

  59. Dennis: nem volt rossz az IMAX szerintem. Bár én jobban szeretem a normál mozit, de most így néztem meg. Mondanom sem kell, hogy nem egyszer fogom még megnézni moziban. Mi utolsó sorban, középről néztük. Nem volt rossz. Tetszett… :)

  60. nekem bejött, sőt jobb lett mint amire számítottam és szerintem ennek a filmnek pont ennyi játékidő kellett h legyen
    tetszett a fényképezés is, baromira bejött h nem csak szimplán a közelről kameráztak, hanem voltak távoli képek is, na meg az alternatív megoldások (visszapillantó, felboruló autó)
    néha még libabőrös is lettem, nem beszélve a poénokról
    jó írja human, baromi jól szórakoztam

    (különösen tetszett, mkor banner még az átváltozás előtt odasétál az idegen monstrum elé,
    meg stark mark 7-ese, bár a megint köralakú arc reaktort nem vágom h honnan jött viszont sokkal jobb az előzőnél)
    ez hosszú lett most

  61. hopp hopp, bocs ez lemaradt
    részemről 7. sor közepe (néha 8.) már bevált hely;
    engem még harry dean stanton feltűnése is megmosolyogtatott, bár itt nincs semmi cameo dolog, de azért jópofa volt

  62. kiszámíthatósággal egyet értek de ez egy képregényfilm, mindenki tudja mi a vége (nolan batmanjei sem mások)de, hogy unalmas lenne legfeljebb neked:) én jól szórakoztam és 1 percet sem untam a filmből.

  63. Én nem vok annyira elégedett.
    Nem volt valami nagy szám a múvi.
    Látványos volt és pár jó poén is volt, és egyben volt a sztori, ennyi.
    Ennek kellene lenni ugye az alapállásnak, ilyennek kellene lenni minimum minden filmnek, Transzformátoroktól Torpedóig, az hogy gyakran ezt a színvonalat sem érik el, attól ez még nem az év filmje, egynek jó, közben kólával pisivel, de egy kicsit azért vághattak volna rajta, mert az eleje elég unalmas volt. Az imaxban meg szarul is nézett ki, soha többet nem nézek semmit háromdében.

  64. SPOILER

    aki thanosal beszélt a film végén szerintem Ronan.
    Amúgy a fekete özvegy volt szerintem a legjobb.

  65. Istenem, imádom Loki-t! Annyira szánalmas, egyszerre szimpatikus, sajnálni való, ellenszenves, és elmebajos. Nem tudom ki hogy van vele, de engem már a Thor-ban is annyira megvett, hogy az egyik kedvenc karakteremmé vált (képregényfilmek témában). Minden egyes mozzanatánál a vásznon kirázott a hideg, és azt éreztem, hogy beszarok :D ilyen utoljára Ledger Jokerénél volt (persze Joker jobb, de valahogy Loki sincs tőle messze, legalábbis számomra). Csak azt sajnálom, hogy valószínűleg már nem nagyon fog feltűnni egyik filmben sem, max cameo, vagy egy kisebb szerep erejéig.

    !!SPOILER!!
    Bíztam benne, hogy a következő részre előveszik a Hydrát és Red Skull-t, esetleg Dr. Doom-ot (ütne egy F4 cameo), de hát akkor Thanos. Emiatt még véletlenül sem lettem csalódott, sőt. Talán rá pont nem gondoltam.

  66. Kedves Cikk író! Kérlek ne a mozisokat okold azért mert felkapcsolódik a villany! Ez ugyanis automatikus és a gépház kapja a jelet és a forgalmazó helyezi el mindig a jelet! Szóval ez igazán nem a mi sarunk! Másrészt! Ha mindig megvárnák azt hogy csak az ucsó karakter után kezdenének el a folyosós kollegák takarítani akkor sosem végeznének. Ugyanis sok barom szétszór mindent és igen nagy a rumli film után!!! Üdvözlettel: Egy EX Hollywood Multiplexes DP Mozis!

  67. Red Skullt miért emlegeti mindenki? ő nem meghalt a CapAm végén? lehet rosszul tudom,csak egyszer láttam moziban.

    Az meg szerintem a végén Thanos mellett a chituri vezér volt,aki Lokival is beszélt a filmben nem egyszer. még a hangja is ugyan az volt.

  68. Kiki_Zuzu: hali, Marvel filmek végén az iron Man 1 óta mindig van jelenet, nyugodtan meg lehet várni vele a takarítást és villanyoltást, plusz akkor talán többen várják is ki, ha a fények nem utalnak arra, hogy kifelé.

  69. Én értem és Én is nagy filmbuzi vagyok és mindig megvárom a film végét ha lesz valami ha nem… Csak annyit szeretnék mondani hogy ez nem konkrétan a “BÉNA MOZISOK” hibája… Forgalmazót kell basztatni ezért a hazait és nem is a külföldit! Itthon az a cél egy nap minél többször játszák a filmet, mert ugyanis az első hét az ami szinte csak a forgalmazóé és a mozinak nem sok haszna van belőle! Ezért jó ha egy film mondjuk 3-4 hétig full házzal megy (régi szép idők) mert hétről hétre egyre többet kap a mozi a jegyek után és egyre kevesebbet a forgalmazó! Nos ha mondjuk minden filmnél konkrétan megvárnák a film végét akkor 30 perces kiesések lennének és akkor mondjuk nem 5-6 szor játszák egy nap csak 3-4 szer mert annyit enged a nap! Csak kicsit felkaptam magam ahogy leírtad hogy Béna Mozisok! Ne hari, de gondolom megérted az Én oldalamat is…..

  70. SPOILER

    csababarca: nem hal meg. Vagyis nem tudni, de valószínűleg nem. Mivel, ahogy a filmből is kiderült, a Kocka egy kapu, átjáró egy másik világba, és a Red Skull pont azt tapizta, így valószínűleg máshol landolt, nem a pokolban… :D Szóval még élhet.

  71. SPOILER, ESKÜ TUDOM, HOGY JELÖLNÖM KÉNE, FOGOM IS A JÖVŐBEN

    Értem,köszi. Viszont nyilván nem Red Skull volt,egyáltalán nem is hasonlított rá! az Thanos volt,egyértelmű.

  72. Jó. Kicsit tényleg átestem a ló túloldalára, de baromi nagyot csalódtam, mert Whedontól nem ezt vártam volna.

  73. A triviából:

    According to Director Joss Whedon, The original cut of the movie was over 3 hours long. There will be about 30 minutes of the excised footage included in the DVD Release, most of which revolves around Steve Rogers (Captain America). Whedon revealed that one of these scenes involved Rogers struggling to adjust to the modern world in his Brooklyn apartment and another revealed Steve Rogers’ reunion with Peggy Carter, his love interest from Captain America: The First Avenger.

    De a 30-perces, súlytalan Transformers 3 rip-off az persze kellett bele, de egy ilyen kimaradt. Pedig csak néhány perc lett volna, gondolom. Szép.

  74. Ma néztük meg, és hatalmas film, nagyon tetszett!
    örülök, hogy nem kellett Joss Whedon-ban csalódnom! :)

  75. A történet váza tényleg elég kaptafa jellegű, amiben viszont tényleg nagyon jó a film, az a karakterek közötti kapcsolatok bemutatása és hogy viszonylag egyenlő súllyal bírtak. Azzal egyetértek, hogy karakterfejlődés nem volt, de pl. a múltjuk bővebb bemutatását már túlzásnak találtam volna (azért így is van szó arról hogy nagyjából ki, honnan, miért). Egyértelműen az eddigi legjobb Marvel film, a legutolsó hasonló Marvel-es próbálkozáshoz, a Fantastic Four-hoz hasonlítani sem lehet (annyival jobb), de ellenfronton (DC) nekem a Watchmen jobban tetszett. Bár a képregényeket nem ismerem, kiváncsi vagyok hogy a 2. rész után mi lesz majd (pl. egy X-Men vs Avengers-t biztos megnéznék).

    A hibák ellenére is megérdemel minden dícséretet Whedon. Jó éve lesz a Marvelnek filmes szempontból, szerintem az Avengers és Pókember kombinálva bőven 1 milliárd USD felett fog teljesíteni.

    SPOILER:
    Legvége. Komolyan, a feletteseknek (akik amúgy kicsodák is pontosan?) miért csak az jut eszébe, hogy nuke-oljuk Manhattant? Bár arra nem pontosan emlékszem, hogy azt ki veti fel hogy juttassák fel a portálba a bombát (talán Fury?), de akkor már miért nem ez volt rögtön az első felvetés?

    Sajnos a fő jelenet akarva-akaratlanul engem is a Transformers 3-ra emlékeztetett, kár hogy eszembe juttatta azt a borzalmas filmet…

  76. Jimnastique: biztos vagy ebbne? Az Iron Man 1 végén Fury akar dumálni az Avengersről és a Hulk előtt 2-3 hónappal mutatták be. Rá is kerestem: “Marvel Studios uses post-credits scenes to develop connections for its cinematic universe, starting with Iron Man which had Samuel L. Jackson appear”

  77. delkantara: kicsit kevered szerintem, bár nyilván a Pókemberből is kap maga a Marvel, de a Marvel studiosnak semmi köze nem lesz hozzá. Ez utóbbi gyártja az igazi, összefüggő Marvel filmeket az Iron Man 1 óta (bár volt egy punisherjük:).

  78. SPOILER

    Biztos egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem elég gyenge volt. Pontosabban nem gyenge, hanem inkább olyan semmilyen. Bruce Banner szellemes lett, meg vagy négy percig szórakoztam is a film végi csatajeleneten, de leginkább csak unottan üldögéltem, meg a fejem fogtam az olyan jeleneteken mint a “Thor beolvas Lokinak, de Vasember odahömbölödik, csak hogy verekedjenek egy irdatlant, teljesen értelmetlenül”, de főleg “az ügynök halála” feletti kesergésen, meg az Amerika Kapitányos kártyák felett elejtett “I needed to push” beszóláson. Az ironikusnak szánt poénok inkább önparódiába fordították a filmet. Szerintem.
    Ami leginkább fárasztó, hogy lassan minden évszakra jut egy nagyvárost leromboló múvi, ebben a hónapban konkrétan ez már a második.
    Egyébként szerintem nagyjából ezzel a filmmel fulladt ki a képregényfilm műfaja egy darabig, hiszen az összes nagyágyút ellőtték már. Már a sokadik folytatás jön a sikeresebb feldolgozásokból, a Pókember konkrétan rebootolódik tíz év után, én nem is értem hova tudnának innen lépni.

  79. Az Avengers számomra nem működött. Untam. Legfőképpen a forgatókönyv és a rendező az amin elcsúszott a film.

    Egy ilyen vállalkozásban nyilván benne van a nagy ütés a bukás és a középszerűség. Én a harmadikat éreztem végig a film alatt.

    A rendező patikamérlegen mérte ki a szereplők jelenlétét a vásznon, kínosan figyelve arra, hogy egyszerre legalább 2, vagy 3 szerepeljen a vásznon. Így abba a hibába esik, hogy egyenrangúként próbálja kezelni a karaktereket, holott egyáltalán nem egyenrangúak a képregényben. Nincs egy vezérkarakter, aki irányítaná a többieket, jellegtelenné válnak az egyes karakterek jellemzői, Stark messze nem olyan bohó, mint a saját filmjében, Captain America meg teljesen elveszik, holott képregényekben ő az aki leginkább elől jár.

    Ebből a korrektségből sajnos az következik, hogy rövid párbeszédekbe silányul a film, amelyet a karakterek egymással folytatnak. Egymáshoz való viszonyuk nem tud kibontakozni, se karakterfejlődés, se csoportszellem nem tud kialakulni, nincs kohézió, ami sajnos a forgatókönyvet is kárhoztatja.

    A forgatókönyv legnagyobb hibája, hogy egyrész egyfajta in medias res kezdéssel belevágunk a semmibe, vagyis van egy kockánk, de ha nem láttuk az előző filmeket, akkor fogalmunk sincs, hogy miért és mi az. A legnagyobb gond mégis az, hogy az egész film alatt nem is érezzük, hogy fontos lenne ez a dolog, mint ahogy azt sem érezzük, hogy ténylegesen bármi is veszélyben lenne. Erőtlen a fenyegetés amit Loki jelent, és a forgatókönyv hiányosságai miatt nincs esélye ezt komolyabban kifejteni. A film majd kétharmada, több mint egy óra egy kamaradráma, zárt helyen, valljuk meg a szűk hely nem tesz jót a szuperhősöknek. Kint felvétel szinte csak a film legvégén van a végső akcióban.

    A következetlenségekbe és égő jelenetekbe persze bele lehet kötni, de felesleges kötözködés lenne olyanokban, hogy a S.H.I.E.L.D. főhadiszállását 5 kommandós lerohanja, vagy amikor Loki előtt mindenki letérdel, de egyformán és ütésre (a film egyik leggázabb jelenete).

    Mivel nincs kellően erős gonosz és motiváció a szuperhősök is gyengének tűnnek. A film első felében szinte nem is használják az erejüket, akciót alig látni, ami van az erőltetett – Ironman és Thor összecsapása.

    Az egész filmben annak ellenére, hogy karaktere teljesen a háttérbe szorul Loki a legerősebb, bár intrikussága, mely a képregényekben olyan jól kijön, itt teljesen visszaszorul, vannak rá nyomok, de nem tud ténylegesen kitörni.

    A rendező feleslegesen erőlteti a moralizálást és érzelmek kitörését, jellegtelen karakterek halálával akarja motiválni a meglehetősen letargikus hősöket. Így inkább erőltetettnek tűnnek a motivációk, nem érzi az ember, hogy teljes szívből küzdenek. A filmből másfél óra telt már el, mikor végre azt mondhattam, hogy “na..ejj..igen!” Az első képregényes akció az volt amikor Ironman megpörgeti a turbinát. Ez tényleg olyan volt amit egy képregénytől vár az ember.

    A végső harcba nem lehet belekötni, látványos meg minden, tényleg csak néz az ember, nincs kamerarángás, tisztán látható minden akció. Az utolsó 20 perc úgy ahogy megmenti a filmet, csak az a gond, hogy előtte marhára unatkoztam.

    Kevesebb karakter jobb lett volna, vagy súlyozni a karaktereket. Hawkeye karaktere amúgy sem olyan mint a képregényben teljesen feleslegesen van jelent (abban az összesen kb 5 percnyi időben amit a vásznon tölt), ugyanez igaz Black Widow-ra is. Neki egyáltalán nem jönnek ki a tulajdonságai, szerepe arra korlátozódik, hogy legyen egy nő a filmben és legyen vele egy meglehetősen szentimentális – és teljesen felesleges – szál.

    Hulk karaktere ugyan eltalált, de túlértékelt, a film jelentős részéhez nem tud hozzátenni érdemben.

    Külön kiemelendő a film zenéje, ami csapnivaló. Amikor a S.H.I.E.L.D. főhadiszálllásának parancsnoki hídján pásztáz a kamera és szól az a nyolcvanas évekbeli b-űrfilm zene, azt hittem rosszul hallok. A zene súlytalan, sokkal jobb lett volna valamilyen elektonikus, vagy erősebb tónusú zene.

    Összességében The Avengers nem rossz film, de nem is az évezred filmje. Nem igazán tett jót a rendező és a fogtatókönyv találkozása a cselekménynek, súlytalan fenyegetés és főgonosz, sok és erőltetett párbeszéd.A film nagy része zárt térben, díszletek között játszódik, kevés a nagytotál, ami epikussá tehetné a filmet. Vannak jó pillanatai, az akciókra nem lehet panasz, a látványra sem, bár néha-néha megbicsaklik egy-egy erőltetett lens-flare. Hulk viszonylag jóra sikerült.

    Jobb, mint a Thor és Captain America, de ha ez az évszázad filmje, mint ahogy sokan állítják, akkor nagy bajban van a filmgyártás.

    Jó erős közepes, nem tudott epikus alkotássá felnőni.

    6/10

  80. Minek kell ennyit spoilerezni? Pár véleményt akartam olvasni csak a kritika mellett, erre a kommentek másból sem állnak, mint SPOILER, SPOILER, SPOILER…

    Poénok lelövése nélkül nem megy, hogy írjatok róla? Human se lődözte le minden második jelenetét a filmnek. És most erre a nagy izgalomra átmegyek Hulkba és kivágom a gépem az ablakon. :)

  81. “Senki nem meri kimondani itt, hogy a film unalmas és kiszámítható? Pedig az volt.”

    Lehet, hogy azért, mert mások számára nem volt az. A kiszámíthatóság meg…hát képregényfilm, sejteni lehetett, hogy mi lesz a vége.

    “A forgatókönyv legnagyobb hibája, hogy egyrész egyfajta in medias res kezdéssel belevágunk a semmibe, vagyis van egy kockánk, de ha nem láttuk az előző filmeket, akkor fogalmunk sincs, hogy miért és mi az.”

    De lehet, hogy épp emiatt csinálták az előzményfilmeket, hogy ne itt kelljen mindent magyarázni. (Így is 130 perc a játékidő kb.)

  82. “Biztos egyedül vagyok a véleményemmel,” el lehet ám olvasni a kommenteket, és rögtön láthatod: nem vagy egyedül. Hogy lennél, egy film sem tetszhet mindenkinek, a “csak nekem nem tetszett” hatalmas önbecsapás, hibás feltételezés, mint mindig (van aki azért csinálja, hogy ő mennyire egyéniség, szembemegy a tömeggel, az a legrosszabb). Segíthetek átfogalmazni “Úgy látom a pozitív vélemények vannak többségben, akkor most leírnám, hogy nekem miért nem tetszett:”

  83. SPOILERES

    Nagyon nagy film!!! A poénok nagyon ütöttek :)
    Nekem nagyon tetszett, csak 1 valamit nem értek igazán.
    Miért beszéltek arról hogy már volt egy feloszlatott Avengers csapat? Nem most jöttek össze először? Mert a történések alapján erre lehetne következtetni.
    Carlson haláláért nagyon kár, szerintem jópofa volt, meg tényleg ő tartotta a kapcsolatot szinte mindenkivel.

  84. ha mar human megemlitette: tegnap ugy jottunk ki a mozibol, hogy ennel jobb film nincs is aztan beultunk a csatahajora… es kiderult, hogy tevedtunk :)

  85. Kiki-Zuzu-nak igaza van. Plusz még annyi, hogy a nézők 90%-a nem várja meg az extra jelenetet és ők csak botorkálnak a sötétben, ha nem kapcsolódik fel a világítás. Jobb helyeken leoltják az extra jelenetnél. ;)
    Peace!

  86. human:

    Nem olvastam el az összes kommentet, kb. a felét láttam, az mind magasztalta a filmet, erre reagáltam. Még egyéniségnek sem tartom magam, hogy is tehetném, amikor az egyik kedvenc Marvel filmem az első Punisher :D

  87. Sziasztok!

    Tudja valaki a szám címét ami akkor szól mikor megérkezik Ironman , a Captain America – Loki harchoz a film elején?

  88. SPOILEr

    Crias,a filmben azért mesélnek előző csapatről, mert a jelek szerint volt már egy egyszerűbb csapat. A filmben rengeteg utalást tesznek régi történésekre. Ezek a történetek, mint pl Hulk lelakta Manhattant, mind a képregényekből származnak.

    Az Avengers történetek elég szerte ágazóak, sok változatban dolgozták már fel, de vannak bizonyos visszatérő elemek, ezekre utaltak. Ez nekem, mint képregényolvasónak nagyon tetszett.

    Nekem az egész film tetszett. Remélem Coulson ügynök valahogy feltámad. Van az az utalás, hogy a kártyák a szekrényében vannak, nem a zsebében, az gyanús nekem. Maga az egész figura olyan szerethető, nem lenne jó, ha eltűnne.

    Csodás film volt. A szinkron is egészen tetszett. Páran nagyon kritizálnak itt mindent, én semmivel sem értek egyet, szerintem szuper volt.

    Red Skull valóban nem halt meg, elrepült máshova a kockával, talán AmKap kettőben visszatér.

    A mellékszereplők is tetszettek, Hawkeye is nagyon adta, bírom a színészt az MI4 óta.

  89. A Pókemberrel együtt túllépni az 1 milliárd dollárt? Hehehehehe.

    A filmet még be se mutatták a jenkiknél és már százmillió dollár felett jár. Az egymilliárd simán meglesz, de még a másfél is benne van a pakliban.

  90. Én is azok táborába tudok csatlakozni, akik imádták a filmet :) Először bántam a 3D-t, mert így az összes zsebpénzem ráment, de igazából megérte, sokkal jobban csinálták meg, mint az eddig általam 3D-ben látott filmeket.
    És innentől spoilerezek a filmből:
    Nagyon látványos volt, főleg, amikor hozták azt az “űrkukacot”, és lerombolta az épületeket, meg amikor Hulk “Smash”-üzemmódba váltott, és átnyargalt az üvegeken, eszméletlen jól nézett ki.
    Coulson ügynök (Jól írom?) halálát rettenetesen sajnáltam :( Amikor jött fegyverrel, sejthető volt, hogy nem győzi le Lokit, de a halálát egyáltalán nem vártam. Még jó, hogy nem a zakójában voltak az Amerika Kapitányos kártyák, mert az csak még elkeserítőbben hatott. Az, hogy mindenkit miért ösztönzött annyira a tragédia, azt én sem értettem, az oké, hogy Fury meg Maria Hill, akikkel együtt dolgozott, szomorúak, de, hogy ezután miért akarták jobban kicsinálni Lokit a szuperhősök, ott kicsit sántított a dolog. (bár még a Fekete Özvegy is ismerte, de lényeg a lényeg: egy kicsit tényleg furcsa volt. Ezt még abszolút el lehet nézni nekik)
    Ami meglepett, hogy egész sokat szerepelt Cobie Smulders, bár igazából a szerepe csak annyiból állt, hogy komoly arccal nézi a monitort, azt hittem, csak időről-időre fel fog tűnni, pedig egyfolytában ott állt valahol a háttérben. És nem rántotta el kilométerekre a pisztolyt, amikor lőtt! Akkor ennyit fejlődött a HIMYM 5. évad óta, akkor még egyfolytában úgy sütötte el, hogy utána jól felkapta a fegyvert, hogy minél jobban félremenjen… (még jó, hogy nem igazi fegyver volt)
    Jó volt a szinkron, és az is, hogy vittek egy kis humort az egészbe, a 10 dolláros fogadás az elején jó volt :)
    És gondolom lesz még folytatás, nem is gondolom, biztosan lesz, ez amolyan “felvezetés” volt, és főleg, mivel valószínűleg szép kis összeget fog hozni, nem kérdés a 2. rész

  91. Spoiler
    Coulson ügynököt én is sajnálom. Miért ösztönzött mindenkit a tragédiája? Mert Őt mindenki ismerte, és az elmúlt filmekbeli reakciók alapján is, nem utálták.
    Pepper Potts-al elég jóban voltak, ez hatással lehetett Tonyra, mert a barátnője egyik barátja (talán nevezhetjük annak) meghalt.
    Amerika kapitány: ha úgy vesszük Coulson is katona volt, a hazájáért harcolt, úgy halt meg. Ráadásul ismerte, nem “ismeretlen katona” volt a számára. Épp ez ne húzná fel a kapitányt? Ráadásul a kap. nagy tisztelője volt, bár ez lehet nem számít. De az igen, hogy hitt a kapitányban és a többiekben. Harcolt a végsőkig.
    Thor: rendes volt hozzá (akadékoskodhatott volna Thorral, de nem tette), és Natalie Portmanhoz is, a Thor film végén. Gondolom ezért is mondta Thor, hogy tekinthetik szövetségesnek.
    Black Widow, Hawkeye, Maria Hill a munkatársai, Fury a főnöke. És elég közel dolgozott Furyhoz, szóval nem egy 20-ad rangú valaki volt Coulson, akit senki sem ismert.
    Úgyhogy ezekből kiindulva számomra nem furcsa, miért lett mindenki “zabosabb”.

  92. Az lenne a kérdésem, hogy angolul alapfokon értőknek mit ajánlotok, nézzük meg eredeti nyelven vagy szikronnal? Milyen a szinkron, akik így láttátok?
    Eredeti nyelven sajnos jó pár dolog kimaradna, amit nem értünk, szinkron meg sajnos levon a film élvezeti értékéből, és a szinkronos posztban minden fenntartásunk meg lett fogalmazva.

    (Egyébként minden filmet feliratosan nézünk, ha tehetjük-sajnos egy ideje inkább házimozin-, mert az igazi élményhez nélkülözhetetlen a színészek eredeti hangja, de jelen esetben sajnos ez lehetetlen.)

  93. SPOILER

    Bástya
    Persze azt tudom hogy az eredeti avengers-t a Hangya, Darázs, Ironman, Hulk, Thor alkotta, kicsit furcsa volt hogy kapásból a közepébe vágnak és nem volt úgymond csapatépítés (nem azt mondom hogy ez hátrány :) ) és az előzményfilmek után én valami ilyesmire számítottam.
    Ettől függetlenül nekem nagyon tetszett sokáig kedvenc marad!!! (Mondjuk nekem az eddigi előzmény filmek is egytől egyig tetszettek).
    A Fekete özvegy nekem valahogy nem jött be, nem volt benne semmi extra (csak pisztolyt használt, meg hadovált valami különleges képességéről de abból nem sokat mutatott, azon kívül hogy nagyon jól tud verekedni meg van egy karpántja amit nem is használt most, van valami különleges képessége?).

    Már alig várom a Thor2-t :) Meg a következő Avenger-t :)

    Ja nekem a szinkronnal nem volt semmi gondom.

  94. Eruoglik: szinkron vs. felirat. Attól függ mennyire vagy alapszinten. Ill., hogy mennyire tudod olvasni a szöveget, nézni a filmet,és hallgatni a szöveget egyszerre?
    Nekem, mint sok más embernek nem volt lehetőségem feliratosan nézni, nekem nem kellett döntenem. De az én tudásommal jelenleg a szinkron a nyerő, és biztosan bosszantott volna, ha ilyen jegyárak mellett kihagyok ezt-azt, mert feliratot olvasok. Itthon meglehet állítani, vissza lehet léptetni, moziban nem.
    Amúgy majd miután kijött DVD-n, nézheted szinkronosan, vagy feliratosan is… mint írtad házimozid van, szóval nem egy ősi 17 colos monitoron fogod bambulni, lesz élmény.

  95. A Marvel/DC univerzum kimaradt az életemből.
    Láttam Batmant, Pókembert, Thor 3D-t, de, hogy mikor ki kivel/ellen van, azt nem tudom.

    Valaki fel tudná sorolni, hogy a Bosszúállóknak pontosan melyek az előzményfilmjei?

  96. Bosszúállók előzmény filmjei:
    Vasember 1, Vasember 2, A hihetetlen Hulk, Thor, Amerika Kapitány.

  97. Papírom nincs ugyan róla csak középfokú, de 6 éves korom óta tanulok angolul. A MOM-ban a 3D vetítés miatt nincs felirat, így 1-2 beszólást nem teljesen értettem (meg pár mondatot a közönség röhögése nyomott el) szóval aki nem érti a nyelvet elég jól, nem tud átlagos könyvet szótárazás nélkül elolvasni meg ilyneek, az inkább a szinkronosra menjen.

    Viszonyításnak mittomén, Game of Thrones első 1-2 részéhez is még kellett a felirat, amíg megszoktam a sorozat nyelvét, bár ott ugye a britt akcentus volt a nehezítés. Alapvetően a Star Wars angol verzióján nőttem fel ;) az volt a fő tanulási eszköz, ez annál azért valamivel nehezebb, néha nagyon gyorsan beszélnek (főleg Stark beszólásainál)

  98. Igazából sok újat nem tudok róla írni mint amit már leírtak az utolsó percig lekötött és tényleg nem volt elnyomva 1 karakter sem. Szóval nagyon bejött többször újranézős kategória az biztos. Hulk volt az abszolút kedvenc!
    SPOILER
    Tudtam hogy Warmachine nem lesz benne hiszen nincs köze a Bosszúállókhoz de azt hittem azért kb olyan szinten megemlítik( mint pl Thor csaját) de ez igazából csak kukacoskodás annyira nem számít :D
    Kedvenc jelenetem:
    Amikor Hulk és Thor állnak egymás mellett( asszem lenyomtak valakit közösen már annyira nem emlékszem) aztán Hulk egy hírtelen mozdulattal poénból kiüti :D

  99. a film szerintem is nagyon jó volt, próbálok olyasmire kitérni, amiről eddig még nem nagyon esett szó

    SPOILER

    -amikor loki, megszúrja thort azzal a tőrrel vagy mivel, annak van valami mögöttes tartalma (legyengíti, egyebet csinál vele) vagy csak simán annyi, hogy thor is rádöbben, hogy sérülékeny és ezért halandó is?

    -a “másképp emlékszünk Budapestre” megjegyzés engem is érdekelne, ezt így fordították, vagy az eredetiben is ez volt a szöveg?

    -hulk miért volt olyan kezelhetetlen a repülő anyahajón? ott lokinak köszönhetően alakult át (a jogart is a kezébe veszi) düh-ből, és azért nem bírt magával? már csak azért, mert a végén amikor neki megy a nagy géphernyónak elég összeszedettnek tűnt, és (többnyire) csak az ellenséget ütötte.

    -csak engem érdekel annyira, hogy nick furynak mi történt az egyik szemével? :D (a képregények sajna nem voltak meg)

    -én vártam volna, hogy happy (jon favrau) is becameózzon egy picit, vagy legalább megemlítsék, úgy mint mondjuk portmant.

    -számomra a hulk vs. loki rongybaba jelenet tetszett a legjobban.

  100. Alapból kezdjük ott, hogy Fury fehér. (félreértés ne essék nem azért írom, mintha bármi bajom lenne bármely emberrel, vagy bőrszínnel), csak alapjában fehér. A szemét elvileg a világháborúban vesztette el, az alap karakter onnan indult, valamilyen repesz találta el, de nem egyből vakul meg, egy idő után elkezdi hordani a szemkötőt. De komolyabban nem foglalkoznak vele a képregényekben, legalábbis én nem futottam bele ilyen történetbe, hogy pontosan hogyan. De lehetnek átfedések, vagy ellentmodások, mert az újabb kiadások, mint Ultimate sokat változtatnak a karaktereken (ott lett fekete karakter Fury).

    Akit érdekel Nick Fury érdemes megnézni a David Hasselhoff-os verziót, egyáltalán nem gyenge.

    Hulk alapból szürke volt, később zöld, majd visszatért a szürke egy ideje meg már nem is követem… :D Alap Hulk ha jól emlékszem a napnyugtával visszaváltozott Bannerr-é, nem volt még így hozzákötve a düh. Igazából a képregényekben is tudja kontrollálni a cselekedeteit, a legbrutálabb a Secret War-ban amikor egy egész hegyet dob rájuk Fátum és ő megtartja, hogy megmentse a szuperhősök csapatát. (Mondjuk ott a végső csata annyira kemény, hogy még a lába is eltörik, meg utána újra kezdi elveszteni a kontrollt a cselekedetei felett, szóval ez történetfüggő és hullámzó, hogy Hulk éppen kontrollálja, vagy elveszti az “eszét”) De pl a Civil War előtt éppen ő zúzza le Vegast és megöl több tucat embert, és ez is kiváltója a Szuperember regisztrációs törvénynek (nem mellesleg a Civil War a SHIELD vezetésében is váltást hoz), szóval ahogy írtam éppen a története válogatja, hogy mennyire kontrollálja. Pl a World War Hulk-ban annyira betesz mindenkinek, hogy a SHIELD börtönébe zárják, valami 5 km mélyre a föld alá.

    Captain America azért is volt annyira zavaró az Avengerben, mert abszolut nem hozta azt a karaktert amit megszokott tőle az ember, pl a Secret Wars alatt is ő a vezér, de pl. a Monolith bosszújában is oroszlánrésze van, nem beszélve a Civil War alatt Ironman legfőbb ellenfele.

  101. brianaspirin – az eredeti is budapest.

    akik rinyálnak, hogy nem lehet érteni az előzményfilmek nélkül, azok hol voltak az elmúlt pár évben? a kezdettől fogva egyértelmű volt – és ki is lett mondva -, hogy a marvel erre építgeti a filmeke,t hogy összeálljon majd a végére. szerintem kurva jó lett a film, komoly képregényrajongóként azt kell, hogy mondjam, remekül emelték át a karaktereket, a 616 és az ultimate universe ötvözése is jó lett.

    /SPOILER thanos kellemes lesz majd a második részben, főleg mert a thorban felbukkant már az inifinity gauntlet. /SPOILER OFF

  102. kameraman – ez eleve ötvözése volt a 616-nak és az ultimate-nek (ld még hawkeye ruhája), ráadásul ott furyt direkt jacksonra hasonlítva kezdték rajzolni, mert már akkor szó volt róla, hogy esetleg lehet majd film.

    cap vezető szerepe _kicsit_ tényleg hiányzott (bár engem nem zavart), a civil wart viszont ne keverjük ide, annak semmi köze a karakterek jellemrajzához, az millar személyes játszótere volt

  103. “Ugye csak vicceltél ezzel a HIMYM-es dologgal?”
    Miért, most nem rántotta el egyfolytában a pisztolyt? :D
    Mert a fejlődést többnyire erre értettem, Smulders nem alakított nagyot.

  104. drrudeboy
    Én az alapozást az újabb rajzfilmsorozattal kezdtem ha minden igaz a 2. évadot már elkezdték vetítik amcsiban.
    Ott speciel Ironman volt a vezér, ami érthető is ha jól belegondolunk, Stark egy zseni AC pedig “nem ért semmihez se”, meg az előzményfilmek alapján is én Starkot mondanám dominánsnak, míg AC egy katona aki teljesíti a parancsokat ez is megjelent a filmben is, bár azért egyértelműen senki se volt most “vezér”, de ehhez képest még így is “erélyesebb” volt mint amire én számítottam.
    Persze nem kell összekeverni a képregénnyel, de én az előzményfilmekben sem éreztem azt hogy AC mekkora vezér lenne, persze ez az idővel változhat és biztos változik is, de én személy szerint Starkban több vezetői képességet látok.

  105. HULK ill. Banner megfogta a jogart amely felfénylett és ezért támadt mindenkire Hulk-ként. Mikor lezuhant helyrezükkent és mikor másodjára átalakult már rendben volt. Egyedül Vasemberre nem hatott a cucc!:)

  106. drrudeboy: igen Ultimate alapján készülnek a filmek, de sajnos ez a “star wars-osodás” régóta jellemző a képregényvilága. Annyi változatban jelennek meg a szereplők, hogy nincs két ember, aki ugyanazt tartaná alapnak. (Civil war azért rendesen megkeverte a posványt, nem lehet mellette csak úgy elmenni, a Marvel vezető sorozata volt jó egy évig, gyakolatilag ez mentette meg szerintem a Marvelt, vagyis hódított vissza sok olvasót, akik inkább a relativ újabb kiadók, mint Dark Horse, Image felé fordultak, ráunva a szuperhősökre. De én mindenképpen egy korszakváltásnak nevezném – ami még nem forrott ki teljesen a Marvelen belül – , úgy mint anno a bronzkorban, amikor szintén előjöttek a szuperhősök negatív, sokszor agresszív tulajdonságai, vagy éppen morális válságot éltek meg )

  107. Akkor most egy kérdésem lenne SPOILERrel…

    A Hangya lehet, hogy benne lesz a következő részben? Mert kint írtak egy szerződést valakivel, és után állítólag még forgattak egy jelenetet, amit bőven van még idejük megeffektelni, meg megcsinálni normálisan. Mert én sem ismerem a képregényeket annyira, de az reális, hogy ő legyen benne? Mert nekem az már nagyon sok lenne. Összemegy, aztán megnő… tiszta sz@r.

    Spoiler off.

  108. Nekem összességében tetszett a film, pedig nem vagyok mindig oda a képregény-akciófilmekért.
    Először is, ha valaki olyannal támadja a filmet, hogy nem volt benne karakterfejlődés, akkor megnézem, hogy ennyi embernél az az illető hogy hozza össze bármelyik jellemnek is a boncolgatását. A másik pedig, az ne legyen már probléma egy ilyen filmben, hogy mindenki azonos mennyiségben van jelen. Ugyanis a film címe AVENGERS, nem más… Igen, ez ront a kapcsolatok bemutatásán, ezzel egyetértek, de szerintem ez a korrektség kell egy ilyen filmben mind a rajongókkal szemben, mind a színészekkel szemben.

    Egy dolog volt ami zavart engem… Én szeretem Loki karakterét(főleg a színészt, mert nagyon jól játszik), ezért nem igazán jött be, hogy ekkora nevetség tárgya lett többször… Persze, kell a vicc a filmbe, de nekem kicsit sok volt. Tudom, hogy Loki nem a fizikai erejéről híres, mint Thor, hanem a trükkjeiről és az átveréseiről, de pont ezért egy kicsit több bajkeverést, és cselt belerakhattak volna. És persze kicsit komolyabban vehették volna az ő karakterét…

    Amúgy a színészekkel teljesen meg vagyok elégedve, mindenki hozta a formáját:) RDJ nagyon jó volt, és nekem igenis tetszett Blackwidow karaktere is…

    “Hihetetlen, de tényleg sikerült ennyi hőst egy filmbe rakni úgy, hogy elfértek egymás mellett, nem lett túlzsúfolt az egész.” – Ezzel pedig teljesen egyetértek.

    Szerintem 8/10

  109. rendben volt ez, amennyire egy ilyen képregényfilm rendben lehet. a korábbiakhoz képest meg kifejezetten felüdülés – Iron Man szint. jó kis program, megéri a jegy árát, elszáll a két óra.

    SPOILERZ

    valaki kérdezte, hogy Hulk/Banner mitől lett hirtelen csapatjátékos – na ezt én sem értettem. ott amikor szétesett a csapat majd hirtelen varázsütésre megint összeállt, az a rész nekem kicsit hézagosnak tűnt.

    kameraman – a képregények bármilyen ismerete nélkül nekem abszolút világos volt, hogy AmKap a csatában átvette a vezér szerepet. szóval szerintem nem sikkadt el a karaktere. fel is tűnt, mennyire hallgattak rá a társai.

  110. Spoiler

    US-ben forgattak még egy jelenetet, egy szerződés megírása után, ami hozzánk nem jutott el. Lehet, hogy az a Hangya lesz? Mert őszintén remélem, hogy nem!!!

  111. Spoioler:

    “valaki kérdezte, hogy Hulk/Banner mitől lett hirtelen csapatjátékos – na ezt én sem értettem. ott amikor szétesett a csapat majd hirtelen varázsütésre megint összeállt, az a rész nekem kicsit hézagosnak tűnt.”

    Loki feldühítette a hajón az összes szuperhőst, mert Hulk volt a cél, hogy verjen szét mindent. Arra játszot, hogy a hősök egymás ellen fordulnak és szétverik az anyahajót, miközben megfékezik a Hulk-ot. A Loki spell-je érezhető volt, amikor mindenki vitatkozott meg erősködött:

    Capt.: gyerünk öltözz be, megverekszünk…stb.

    Loki szította a feszültséget, és Hulk teljesen kikelt magából.

    Amikor közös volt az ellenség kontrollálni tudta ki ellen ment. Ennyi.

    A film 9/10 számomra, a Marvel képregényeken nőttem fel. Amerika Kapitány végre jó kezekbe került, végre stratéga volt, Ő volt az ész a harcban. Az egyetlen negatívum a filmben a meghal az anyahajó, meghalnak a lények volt.

    Az év filmje eddig, a TDKR és az új Alien film még jön. DE szórakoztatásból csillagos 5-ös az Avengers.

  112. Nagyon jó film volt. Egyedül a Black Widow és Hawkeye tűnt iszonyat feleslegesnek és gyengének a többi négy hős mellett. Mégis mit képesek ők felmutatni? Harcművészek? Profi gyilkológépek? Ennyi?

  113. Olyan dolog történt ma a moziban (1ébként teltház volt) ami a prakszisomban majdnem példa nélküli. a közönség konkrétan tapsolt 1-2 jelenetnél, annyira tetszett nekik. (és 1ébként nekem is)
    SPOILER főleg Hulk vitte a prímet, ovációt váltott ki a teremben Loki lerendezése
    SPOILER off.
    Az egész film látványos volt, vicces és szórakoztató ráadásul egy nem keményvonalas képregény,marvel arc, mint én is le tudta vágni, hogy ki kicsoda mit tud, miért stb.
    9/10
    és Hulk for president

  114. Igen, Angliában is tapsolt a közönség annál a résznél. A másik, amikor oldalra öklöz egy bizonyos szereplőt… :D :D :D

  115. Soha többet IMAX3D. Amikor nem ronda volt, akkor szimplán fel sem tűnt a plusz dimenzió. De legalább a film jó volt. Mármint rohadtul jó.

  116. Sziasztok! Az előzményfilmek ismerete nélkül is érthető és élvezhető a film? A barátnőm egyiket sem látta.

  117. Élvezhető az biztos az előző filmek nélkül is már csak a látvány miatt is. De szerintem úgy hogy 1 előzmény filmet sem látott nem igazán fogja érteni hogy ki miért olyan amilyen meg a többi részlet amit ez a film már nem mond el. A tökéletes filmélményhez szerintem látni kell az előzőket is :)

  118. Én is a héten néztem meg IMAX 3D-ben, és felejthetetlen élmény volt!
    Tökéletesen eltalálták az arányokat, mindenkivel annyit foglalkoztak, amennyit kellett, a film vége meg konkrétan térdre kényszerítette az Avatart, vagy a Transformers 3-at. Jó, az utóbbit nem nehéz, de a zúzda ahhoz hasonlatos volt.
    Meglepődtem, hogy egy ilyen műfajú filmben voltak olyan poénok, amiknél lefordultunk a székről a haverokkal! Hulknak jót tett, hogy kicsit poént csináltak az állatias viselkedéséből :)
    És szerintem teljesen korrekt volt a 3D. Nem volt kihívó, sem fárasztó a szemnek, és nem is hanyagolták el! IMAX-ben meg meseszép volt az egész!
    9,5/10

  119. Hát ez zseniális film volt.

    Szerintem hosszú idő óta az első, ahol mindenkinek eltalálták a szinkronhangját. Amikor láttam, hogy elment 90 perc féltem, hogy nem marad elég idő a zúzásra, de félelmem nem bizonyult jogosnak.

    Hulk zseniális. Nyikhaj istenke!

    Sima 9/10.

  120. Hát nem értem miért istenítik mindenhol ezt a filmet, azt aláírom hogy az utolsó 20 perc az látványban mindent visz! De nem a látványtól lesz 1 film jó!
    Az első 1,5 óra totál unalmas és logikátlan, a szuperhősök meg idegesítőek és gyerekesek ahogy egymással küzdenek és veszekednek! A sztori pedig az olyan szinten 0 hogy a számomra az eddig abszolút 0 transformers ehhez képeszt oscar díjas sztori! 5 mondatban el lehet mondani az egész filmet! Loki pedig totál hitetlen gonosz, semmi súlya nincs, csak úgy van, nem csinál semmit, komolyan még a whiskys rabló is veszélyesebb nála!:)

    Az én értékelésem 10/5

    A vége az viszont tényleg elismerő munka, majd ha meglesz full hd-ba, akkor a végét még megnézésem párszor, de a film 90% számomra az eddigi legrosszabb szuperhős film!

    Spoiler

    A repülő erődnek mi az értelme? A film közepén sokat ott vannak, ott a központ, vagy legalábbis onnan irányítják a kocka keresését, amikor ezt megtehetnék a földön is 1 bunkerbe vagy bárhol ami 1000x biztonságosabb lenne mint 1 repülő ami le tud zuhanni… komolyan semmi szerepe nincs annak a erődnek a látványon kívül, egyszerűen csak ott repül és majdnem lezuhan ezen kívül semmi értelme nem volt! Aztán lehet nem figyeltem ép a nagy unalmamba de elméletileg láthatatlan volt, akkor hogy találták meg és szálltak le rá loki emberei? Arról nem is beszélve hogy nem igaz hogy 1 ilyen modern erőd biztonsági rendszere nem veszi észre ,hogy valakik közelednek, de még a fedélzeten se látja senki hogy baz figyeljetek már ép leszállni készülnek valakik… vicc! Engem az ilyen dolgok rohadtul tudnak idegesíteni!
    Aztán Thor hogy jött vissza, Loki is mondta hogy el se tudja képzelni milyen sötét erőkkel kellet lepaktálnia… aztán ennyivel el is volt intézve, de mégis hogy, én erre rohadtul kíváncsi lennék.
    Hulk pedig hirtelen értelmes lesz és nem tépi szét azonnal azt akit meglát:S miért? Sőt végén már beszél is:S
    Az erőviszonyok is lol, Thor isten, de mégis mintha hulk erősebb lenne, Hulk a végén 1 ütésél leterít 1 olyan repülő izét, ennyi erővel thor pl eldobhatná a kalapácsát úgy hogy az végigmenne egyszerre az összes nagy dögön, de e-helyett szerencsétlenkedik, igazából Thor csak a saját filmjében a jégorjások elleni közdelembe volt erős, abban az 5 percben, aztán utána abban filmben is gyenge, és a bosszúálokban is túlságosan gyenege!
    Lehet meg kéne néznem most az összes eddigi filmet mert én nagyon nem tudom hogy a csaj az kicsoda? Vártam hogy meghaljon de sajnos nem halt meg, sőt a film végén Amerika kapitány már vérzett de a 40 kilós csajnak még mindig semmi baja nem volt…
    Az idegen sereg tagjait olyan simán elpusztították mintha csak sima emberek lennének! Sőt a járműveiket sima robbanós nyíllal de még kis pisztollyal is le tudták szedni LOL! Esetleg valami pajzs vagy szuper erős fém stb nem kéne 1 idegen fajnak…. mert ha ilyen könnyű őket leszedni akkor Rambó is bealhatna a bosszúálokba és többet érne mint a többiek együttvéve! XD A végén az atom szintén felrobantja a másik világban lévő főbázist, persze pajzs az ott is luxus…
    De az is szúrta a szemem mikor Thor megjelent és elvitte a gépből lokit, vasember utánuk ment, aztán elragadta loki közeléből thort és harcolni kezdtek, idő után amerika kapitány leállította őket, következő jelenet hogy már azon a felesleges erődön vezetik lokit… na kérdem én hogy került vissza hozzájuk loki? Esetleg miután lezavarták egymás verését odament lloki hogy figyeljetek már bocs de velem mi lesz elfelejtettétek hogy nemrég ép elfogtatok és be akaratok zárni, most itt hagytok vagy mi?:)) Egyszerűen falra tudok mászni az ilyen szintű vágásoktól! Na de befejezem mert a végtelenségig tudnám mondani a számomra idegesítő dolgokat!

  121. Én sem vagyok egy nagy képregényismerő de pár kérdésedre válaszolok:
    – Az a nagy repülö izé erőd az a Hellicarier és eredetileg is a SHIELD egyik bázisa a képregényekben.
    Marvelnél Thor és Loki is csak “demi-god” ergo félisten nem sebezhetetlen, míyg a Hulk ereje a dühéből fakad, minél dühösebb annál erőseb, ezen felül nehezen sérül és azt is gyorsan gyogyulja
    Az hogy miért volt kzzesebb a végén elöször én is furcsáltam de elejt egy oylan modnatot (SPOILER) hogy a titkom az hogy mindig dühös vagyok, én ebből arra következtetek hogy már rég tudja kontrolálni a hulkot nagyábol, de megesik hogy majdnem emghal (mert ráesik a plafon a hellicarierben) és akkor a hulk teljesen átveszi az irányítást.
    BlackWidow (a 40 kilos kiccsaj volt ő :P ) története szintén érdekes ha jol tudom aképregényekben, de itt nem ovlt idő kifejteni, illetve hozzá kell tneni hogy ő mégis csak szimpla ember, egy kém, ő nem is Avenger csak simán segít a srácoknak…ennek ellenére kcisit fölös volt szerintem is.
    Ja és hogy miért nem vették őket észre…első blikkre mert Loki a trükkmester elrejtette a srácokat?

  122. Igénytelen hatásvadász mesefilm, gyerekeknek és geekeknek…
    Egyetlen pozitívuma ha van kivel nevetni a szörnyülködés helyett… Sajnos az ilyen semmitmondó alkotásokat túlnövő TDK ritka, annak ellenére hogy láthatólag van rá igény, talán nagyobb is mint ezekre.

    10/3

    Kendőzetlenül a csatajeleneteknél izzadtak csak, az első felét töltsétek otthon a szeretteitekkel…

    ne nézd meg, csak ha nem tudsz minden abc betűhöz egy hőst kötni.

    Kezdve a Münchausen Thor-ig, aki feldobja a kalapácsot és elhuzatja vele magát, át a Legolason meg a csajon, aki hihetetlen fontosnak lett beállítva, egészen azokig a butábbnál butább párbeszédekig. szemét…

  123. ja és az, hogy thor, hogy jött a földre szerintem azért nem lőtték le mert majd a thor 2-ben fontos lehet itt meg csak rész információ. Kb szándékosan kihagytak sok olyan információt ami a ironman3ban thor2 ben meg AC2-ben majd megmagyaráznak. Egyébként én már nem is filmeket látok benne és nem úgy értékelem magamban hanem egy jó sorozatot amire sokat kell várni. Pl mekkora lenne ha vége mondjuk az egésznek ezekkel a szereplőkkel 40 perces részekre “idő rendben vagy flashbackekel össze vágni az egészet:D

  124. Bzzzz: Arra leszek kiváncsi, hogy mikor fullad ki a frencsájz. MElyik film lesz az a bukás, ami után vége. Mert így jól hangzik, hogy thor 2 IM3 CA2, meg nyilván A2, de egy idő után sok. Főleg, ha tényleg igaz, hogy behozzák Pymet (ant-man) vagy Wasp-et (benne azért szinte biztos vagyok, mert feszülős ruhája van, szóval ha még egy nőt akarnak a filmbe tenni, akkor ő lesz az eyecandy-nek – mondjuk nem tudom, hogy melyik képregényszéria szerint nézik, mert elvileg meghalt..)(Jó lenne, alap karakterei a Bosszú angyalainak) (Mondjuk ha igazán nagyon akarnának lépni és egy giga crossovert csinálni, akkor behoznák az A2-re csapattagnak Scarlet Witch-t és összehoznák ellenük Magnetot meg Uatu-t, mellettük meg az X-eket.)

  125. Hagyjuk már ezeket a “Függetlenség napjából nyúlták le” posztokat, semmi eredeti ötlet etc. Bakker egy 1963-as képregényt dolgoztak fel ami még a mai napig is nagyon sikeres. Majd ha találsz egy filmet 63 előtt amire hasonlíthat akkor ugrálj Bad-Joe-Ben.
    Thanos for President, bár lehetne a következő rész kicsit földhöz ragadtabb is, Thanos inkább Fantastic Four. (Leszámítva az elmúlt 10 évet)

  126. A film dinamikája is képregényekből ismerős, egyszer állunk és beszélgetünk, egyszer harcolunk aztán hirtelen megint beszélgetünk szakadozás volt, teljesen élettelen beállított.. Ez képen jó, vásznon zavaró és izzadt…

  127. Még nem olvastam végig a kommenteket, de úgy láttam eddig, hogy a 3D-ről főleg negatív vélemények érkeznek..

    Habár általában nekem sem jön be a 3D, mert csak olcsó trükk, itt úgy éreztem valamiért, hogy jól használták és jól is működött. Ez főleg a mélységekkel való játéknak köszönhető, és az érdekes és számomra néhol váratlan beállítások igencsak feldobták az amúgy sem unalmas képi világot.

    A filmre egészben tekintve pedig nagyon tetszett, az egyik legjobb képregényadaptációnak tűnik most frissen a moziélmény után, bár nem is tenném egy kategóriába a Nolan féle Batman filmekkel.

  128. Xyz86: SPOILEREK

    “amikor ezt megtehetnék a földön is 1 bunkerbe vagy bárhol ami 1000x biztonságosabb lenne mint 1 repülő ami le tud zuhanni…”
    gondolom lekésted a film elejét, ott épp egy 1000x biztonságosabb bunker omlott át kínába.

    “1 ilyen modern erőd biztonsági rendszere nem veszi észre ,hogy valakik közelednek, de még a fedélzeten se látja senki hogy baz figyeljetek már ép leszállni készülnek valakik…”
    biztos rosszul figyeltem, de észrevették őket, csak egy jedi visszatéres trükkel kicselezték a leszállást. furcsáltam is, hogy szinte csak én nevettem, senkinek nem esett le…

    “Hulk pedig hirtelen értelmes lesz és nem tépi szét azonnal azt akit meglát:S miért? Sőt végén már beszél is:S”
    erre már válaszolt más pajtás, beszélni meg mindig is tudott…

    ” de a 40 kilós csajnak még mindig semmi baja nem volt…”
    ez a téma kb. a kerékpáros-autós, emeszpés-fideszes szinten mozog, gondolom mekkora siker lett volna egy ndk úszónő vagy diszkoszvetőnő…ne légy b…i :)

    “Esetleg valami pajzs vagy szuper erős fém stb nem kéne 1 idegen fajnak…. ”
    nem kéne, minek? nincs nekik és kész, majd az idegen faj egy idegen tudósa kifejleszti 34 év múlva, még nincs nekik, ennyi. azért mert idege faj, meg fejlett, nem lehet mindenük, bölcsek köve meg örök élet meg minden faszom…

    ne idegeskedj, remélem valamiben tudtam segíteni. a sok idegeskedés árt az egészségnek, meg a színnek…nézd meg dr. bannert :D

  129. Xyz86 SPOILER
    ha a nagy fröcsögés helyett figyeltél is volna a filmre, akkor egy csomó kérdésre megkaptad volna a választ

    – A repülő erőd a SHIELD bázisa. Azt kihagyni óriási hiba lett volna egy képregényfilmből, de rendben ezt nem kell tudni egy sima mozinézőnek.
    – Loki emberei hogy találták meg? Talán úgy, hogy Sólyomszem Shield ügynök, ergo nyilván tudott róla. A tudása megmaradt attól, hogy Loki az irányítása alá vonta.
    – Miért repülhetek simán oda? Benne van a filmben, hogy az irányítás azonosítja őket, még rádió beszélgetés is volt, hogy fegyvereket visznek. Vagyis hamis azonosítóval az irányítás baráti gépnek könyvelte el. Eszükben sem jutott, hogy támadás lesz belőle.
    – Thor Hulk erőviszony rendben volt. Elégé egálban voltak. Hogy Thor miért nem nyírta ki mindegyik lényt a pöröllyel? Mit gondolsz? Talán mert abból nem lett volna film, ha fél perc alatt agyonvág mindenkit? Sőt, ha nem kapcsolják be a Tesseractot, akkor eleve nem lett volna gond sem, meg film sem. Thor meg azért volt gyenge a saját filmjében, mert ha nem tűnt volna fel, a jégóriásos harc után a fater kiátkozta és halandóvá téve a Földre küldte.
    – Loki hogy került hozzájuk a bunyó után? Talán úgy, hogy eleve hagyni akarta, hogy elfogják? A Kapitány mondja is Starknak a gépen, hogy gyanúsan könnyen elkapták.

    Az nem baj, ha nem tetszik a film, de ezt ne hülyeségekkel indokold.

  130. még múlt héten néztem a filmet, nekem tetszett, de egyvalamit nem értettem és nem értek még mindig:

    a shield központ önmegsemmisítője azért indult be, hogy a Tesseract kontrollálhatatlan erejét megfékezze azzal, hogy ráomlasztja a bázist nem? namármost miért nem állította le valaki, mondjuk fury a folyamatot, miután a Tesseractot elvitték?

  131. Szemely szerint nekem tetszett a film, azt kaptam amit elvartam egy ilyen kepregeny filmtol 2 ora tomeny, es latvanyos szorakozast. (eleg drama es szenvedes es valosag van az eletembe, orulok ha erre a 2 orara neha elfelejthetem :D )

    Spoiler?

    Nekem pont az tetszett, a karaktereknek volt olyan kepesseguk ami nagyon jol hasznosithato volt egy egy harc alatt. Pl. Hawkeye aki kepes volt meglatni a gyenge pontokat ezzel is segitve a csapatot. Illetve, hogy a Black Widow sem volt katona, sem szuperhos, csak egy kem (amit emlitenek is), szerintem ha innen nezem, a lehetosegihez kepest megfelelo volt amit plusszban a csapathoz tudott tenni. America kapitanynal pedig a “leadership” az a plusz, hogy megfeleloen tudta szervezni a csapatot, hogy kevesen is utokepesek lehessenek. Az ominozus eset az ugynokkel szerintem kellett, hogy a csapat tagjai lassak, meg ha veszve is van minden ha nincs erod es gyenge vagy is, muszaj probalni, hogy megmentsd azt ami fontos neked, magyarul motivalta tette oket hogy igenis kozosen zuzzak le amit ellenuk kuld a sors:P. (bar ez lehet belemagyarazas en igy vettem le)

  132. todie2d:
    2szer néztem meg a filmet, nem önmegsemmisítés volt, hanem a teleportáció után az a kék energia felkúszott és megakadt a plafonnál és szépen lassan kezdett nőni.
    Elsőre én sem láttam, de másodjára már figyeltem, szal a felgyülemlett energia robbant fel. Majd nézd meg ahogy áramlik felfele mintha folyadék lenne.

    A film jó, lehet szidni, hogy nem reális, de mit vártok egy szuperhős filmtől?

  133. SPOILERES

    Trib
    Még mondták is hogy instabil lett az átjáró… Nem a plafonon akadt meg, arra jó volt hogy loki át tudjon jönni, de egy sereget nem tudtak volna áthozni ezért is dolgozott még rajta a prof és ezért kellett az elterelés is hogy legyen ideje fejleszteni a kaput…

    Amúgy Thor a saját filmjében nekem spec túl erősre sikeredet azzal kezdődött hogy ádáz háborúban alig birták legyőzni a jégóriásokat kis Thor gyerek meg lenyomja egymaga őket (mert a cimbik inkább csak fékek voltak).
    Amúgy a halhatatlanság kérdésére a válasz az hogy ha jól emlékszek akkor haltak meg Asgardiak sőt Odin egyik szemét is kikapták, szóval úgy halhatatlanok hogy sokáig élnek de koránt sem sérthetetlenek. (Ha jól emlékszek persze)
    De amúgy nekem Thor az abszolút kedvenc de a többiek is nagyon jók voltak :) Hulk poénjai meg nagyon ütöttek :D

  134. crias, trib: méh mindig zavaros: akkor ha jól értem, akkor az átjáró azután is nyitva maradt, hogy a megnyitásához szükséges energiaforrást, a Tesseractot már elvitték?

  135. Mindent elmondtatok előttem, nekem nagyon tetszett. Mark Ruffalonak akkora piros pont mint maga a Hulk, végre valaki megfogta a szerepet.
    Akkora cool jelenetek érik egymást…elképesztő

    SPOILER

    Külön jó volt, hogy Vasember páncélját realisztikusra csinálták, hogy mikor megsérült, alig tudott stabilizálódni meg repülni vele. Okos.

    A másik piros pont a készítőknek, mikor a végén Thor elviszi Lokit és Loki szájára azt a maszkot teszik. Ami teljesen belenyúl a mitológiába, ahol Loki száját összevarrták, miután megbüntették.
    Ennek a momentumnak iszonyúan örültem

    9/10 (várom a rendező vágás plusz 30 percét:))

  136. Hu basszus ma megnéztük haverommal nagyon nagy, iszonyat király volt a 3d is, alig várom a köv Marvel filmet, brutál nagyon nagyon nagyon tetszett:), alig várom, hogy a polcra tegyem blu-ray ben:)

  137. Ma néztük IMAX 3Dben. Elképesztően jó film élmény volt.
    Egyértelműen 10/10. A folytatást már most nagyon várjuk! :)

  138. mozi után elképzeltem ahogy Professor X vagy Rozsomák ül otthon: A Földet valami idegen faj támadja? It’s not of my business

    a filmre visszatérve amúgy hatalmas volt, imádtam ahogy valahogy mindig kombinálták két hős erejét és szuper-támadásokat hajtottak végre :) libabőrös lettem amikor bennt veszekedtek a kabinban, lenyűgöző volt ennyi hőst egyszerrel átni

  139. SPOILER

    Nem volt rossz, de tényleg azt gondolom, hogy valahol itt kéne kezdődnie egy superhero movienak, és legyen még feljebb.
    Volt pár hülyeség benne, minden filmben van: mi a francnak repülnek fel azzal a nagy akármivel, hogy legyen honnan lezuhanni, ez előre látható.
    Az ügynök halála(!) tényleg ilyen wtf volt, mintha ezer éve haverok lettek volna, persze ilyen popcorn movieba nem rakhatnak bele túl sok halált, a Manhattanes részeken sem látsz egy embert se meghalni.
    a 3d-től továbbra sem vágom hanyatt magam, tele van alulvilágított jelenetekkel, ahol szinte semmit nem látni.
    A Hulk-Loki jelenet volt a legjobb, na ott az egész mozi röhögött 1 percig.

  140. Loki ellen a teljes Avengers-gárda? Minek? A Hulk egymagában is elég lett volna..

  141. A 6/10-es táborhoz csatlakozom, csak hogy erősítsem ezt az oldalt :). Igyekszem egyre kevesebb kritikát elolvasni a filmek előtt, itt is csak annyit tettem, hogy megnéztem a fontosabb oldalakon a % vagy pont értéket (rottentomatoes, imdb, filmbuzi). Igen meglepődtem a 9/10…97% stb eredményeken és óvatosan reménykedni kezdtem. Szerencsére óvatosan. Átlagos marvel mozinak éreztem kábé egy Thor, szórakoztató, utána fiúkkal sör mellett jól lehet róla beszélgetni. Aztán elfelejted. Úgyhogy igazából csak az foglalkoztatott, vajon miért kapott ilyen magas pontot szerte a világban (konkrétan americicában). Az egyetlen épkézláb tippem a sok jól sikerült gyerek felnőtt stb mentő jelenet…igazi 9/11 hangulat uralkodott a végső csatában. Ezt egyetlen igazi hazafi sem nézhette érzelemmentesen…odaát. Azért remélem Nolan a saját mércéjét fogja megugorni és nem ezt. Béke. Zs.

  142. herr: Mármint Smash, ugye? :)
    A film egyébként nekem 10/10, tökéletes szórakozás, képregényhangulat, a két és fél óra úgy elszállt, hogy észre se vettem. Már kétszer láttam (3D-ből csak az IMAX ér valamit, az viszont király), ha lenne pénzem, még vagy 3x-4x beülnék rá.
    Whedon tényleg megcsinálta.

  143. Üdv mindenki!

    SPOILER

    Nem szoktam megjegyzéseket írni, de úgy gondoltam ,hogy ide muszáj :P Nekem nagyon bejött a film, volt egy-két kritika amivel nem értettem egyet. (Pl.: Nagyon kiszámítható a történet. Tény, aláírom nem kell egy Shelock Holmes-nak lenni, hogy megtudd mi a vége :) De szerintem egy Avatártól még mindig változatosabb :D) A másik amin megakadt a szemem az az, hogy sokan nem értik, hogy miért motiválta annyira a hősöket Coulon (Nem tud, hogy, hogy kell írni)ügynök halála. Szerintem egy kis fantáziával simán elképzelhető, hiszen Tony Starkal is volt kapcsolata (Még, ha nem is sok), Thor mivel egy viking istenről van szó, szerintem alapból olyan, hogy tiszteli a harcosokat akik az életüket áldozzák a célért (Már csak a viking legendák és hozzáállás alapján, (A képregényben nem vágom mennyire jelenik ez meg, én az alap történetekről beszélek a vikingekről :P)) Amerika Kapitány szintén ez a kategória nekem kicsit, minden katonát a sajátjának tekint így minden egyes tag elvesztése személyesen érinti :) Zárásként talán annyit, hogy ez azon ritka filmek egyike amit meg fogok venni DVD-n :) Jah, és, ha valaki esetleg már ezekre a dolgokra válaszolt volna, vagy lezártátok volna a témát, nem olvastam végig még az összes HSZ-t :)

  144. Megmondom, mikor fulladnak ki a képregényfilmek:
    ha film készül végre a Secret Warsból.:)

    ja és egy zseniálisan sötét, brutális Spawn remake-et is el tudnék viselni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.