Karate kölyök

Azt hiszem most megtanultam, hogy vannak nosztalgikus filmek, amiket bizony nem szabad elővenni újra. Egy Ferris vagy egy Die Hard tartja magát, de a 14 évesen tetsző Karate kölyök bizony csak a nosztalgia homályában volt elfogadható film, mert most az újranézés során csak pár k**vaélet szaladt ki a számon.

Karate kölyök

Minden bennevan ami miatt jó tinifilm. Srác új városba költözik, és eleinte kis senki, de gyorsan a menő gonoszok ellenfele lesz, jól megverik párszor, erre bölcs öreg tanítómester 2-3 hónap(!) alatt feketeövest karatést nevel belőle. És még a lány is az övé lesz. De ezt minek írom, hisz mindenki tudja.

Ahol meg vérzik, az hogy ez bizony egy bazira gyenge film. Légbox (olyan messzire csapnak egymástól, nevetséges), videóklipp szerű jelenetek – sajnos nem a legjobb 80-as évek beli muzsikával – amik szinte kilógnak a a film egységéből. Meg ilyesmi. Na meg elég naív is az egész.

Ezt bizony hagynom kellett volna a múlt homályában azt hiszem.

16 hozzászólás a “Karate kölyök” bejegyzéshez

  1. ahaha es ennek meg van 2 folytatasa is. en nemreg az amerikai ninja-t neztem meg ujra, az viszont meg mindig kokemeny:D

  2. Najah én is le akartam tölteni hogy nosztalgiázzak, de felnyitottad a szemem :) Azért az a cölöpös power-kick az király :)

  3. Én tegnap fejeztem be az RTL-en a Nicsak ki beszél? trilógiát, és lányként még mindig lelkes vagyok rá. De most megint 5-6 évig nem erőltetném. Karate kölyköt már kisjányként sem szerettem:(

  4. az egyik első videokazink volt…most felidéztél egy csomó emléket. akármilyen szar, bármikor megnézném.

  5. Velem ugyanez esett meg a Ninja színre lép valamint a Karatetigris c. filmmekkel, de érdekes az ősrégi Az Istenek fegyverzetével teljesen más a helyzet… azt bármikor…

  6. Delta Kommandó, Riválisok, Az összes film aminek a címében benne van h “nindzsa” és “karate” anyáááád :DDD

  7. riválisok:
    “te sárga vagy?”
    “cságaaa”
    érdekesség, hogy a doom 1és 2 idbehold kódjában a plusz betűk (a fényhez és a berserkhez) egymás után írva pont a rivals szót alkotják.

  8. kiskoromban talán ezt a filmet láttam a legtöbbször, kazettáról néztük, volt hogy naponta többször is, fejből tudok még mindig részeket :) Nem tudom, most hogy hatna rám ha újra megnézném.

  9. Én meg nem is láttam soha. valahogy nem hiányzik. Annak idején sem kellett feltétlenül minden szart megnézni.

  10. Ez igaz, de a kábel tv-s időszakban (amikor még alig voltak videotékák és a piacra jártunk alámondásos másolt filmekért) csak ilyenek voltak, persze a jobbakat moziban megnézte az ember, de a magyar tv kívül nem sok lehetőség volt.

  11. Azért milyen gáz, hogy ezt a filmet (és további 3 részt) is John G. Avildsen rendzte, akinek a Rocky első (és sajnos 5. részét is) köszönhetjük. Amúgy a Rocky 5-ért é a Karate Kid 3-ért megkapta az Aranymálnát is :)
    Hát ilyen film ez…

  12. Hát a film anno nekem is tetszett, de azt hiszem most nem nézném meg újra. sok igazság lehet benne amit most írtál róla, és ez is sarkall arra, hogy inkább ne romboljam le az álmot.

    Viszont most került fel ez a videó fel a youtube-ra, mely erős hatsa alatt volt a karate kölyök . filmnek. Érdemes megnézni, ez mulatságos:

    http://www.youtube.com/watch?v=uFlQNtL8F9s

  13. Szar az a youtubeos videó. SZerintem tök jó film a Karate kölyök 1-2-3 . Semmi szar nincsen benne.

  14. Ez aztán egy nagy marhaság, hogy valaki azt nézi a filmeken, hogy mi benne az eredeti, és mi a mű!Ez egy film, és senki nem fogja szétverni igazából a másik fejét!!!A másik meg az, hogy ez egy nagyon jó film volt!Gondolkodjatok csak el… azt hiszitek, hogy a Mátrix vagy a Star Wars az igaz talán?:)Ébredjetek fel. EGyik film sem igaz, de nem ez bennük a lényeg, hanem minden filmnek van valami mondanivalója!Észre vehetnétek végre, és ne azt lessétek, hogy hol a trükk, meg a baki!!!

  15. Viki: azért vannak filmek, ahol a színészek igazából püfölik egymást. Ilyen pl. az Universal Soldier 2, ahol Van-Damme és Michael J. White ténylegesen verte egymást a hitelesség kedvéért vagy az Undisputed, Snipes és Ryhmes bunyója is valódi volt.

    Érdekes a Mártix említése, a werkfilmben benne van, hogy hónapokig gyakorolták a verekedéseket, és mindennemű védőfelszerelés stb nélkül csinálták (kivéve a repülést meg a hasonló manővereket). Fishburne panaszkodott is, hogy tele van kék-zöld foltokkal :-)

    De amúgy igazad van, a film az film, nem kell benne keresni a valóságot, úgy hangulatosabbak :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.