Orvlövész (Shooter)

Nincs ok a kertelésre, ami miatt beül az ember, azt szerintem szállítja a Orvlövész, azaz egy mesterlövészes akciófilmet. Nagy éltetésre sincs igazán ok, hiszen elég bugyuta, és akkor még finoman fejeztem ki magam.

Orvlövész - Mark Wahlberg és sok dolog felrobban

Azt hiszem rendelkezem valami bizonyos fegyver-fetisizmussal, de a mesterlövész puskák egyszerűen tetszenek, így az első jelenet, vagyis balul elsülő akció enyhén szólva is tetszett. Egyszerűen durva lehet, hogy nagy lázadóként utazol egy gépfegyvert markolva az úton és a semmiből érkező golyótól szétrobban a fejed. Na elég ennyit a fegyver-fetisizmusból.

A történet nem valami bonyolult, kisilabizálható az eddigi filmes ismeretek alapján már a trailerből könnyedén, de azért lássuk. Rosszul elsült akció után eltűnik a föld színéről 36 hónapra Marky Mark, de valójában a neten lóg valami semmi hegység tetején. Itt felkeresi Danny Glover (Halálos fegyver), hogy az elnök ellen merényletet terveznek, és csak ő, a kiborult régi mesterlövész tudja kiszúrni a másik lövészt, de persze ez átverés, és csak rá akarják kenni a bulit. A felháborodás elé: semmit nem árultam el ami nincs a trailerben.

A film nyilván vérbugyuta, megtűzdelve olyan párbeszédekkel, hogy az ember a fejét fogja tőle, de azt mondom, hogy az akció nagy átlagban teljesen rendben van. A szereplő gárda is egész jó a két említett néven kívül, főleg sorozat nézőknek: nő a Jack és Bobby-ból, nő a Boston Legal-ból, egy bizonyos orosz akcentusú ürge a 24-ből, ilyesmi. Némi groteszk humor is belefért a nagy vérengzésbe.

Orvlövész értékelés

Oké, ez egy 6/10, nem bánom, hogy megnéztem, de valszeg nem nézném újra belátható éveken belül. Azt sajnálom, hogy az izgalmas mesterlövészes részeket meg a városi üldözést meg kellet szakítaniuk egy ilyen “rohan a mezőn fedezék nélkül és 6 gépfegyveres meg egy helikopter lő rá mégsem találják” el jelenettel.

Ja, van egy önmaga paródiája lassított jelenet, amikor Mark Wahlberg lassított felvételen próbál coolan menni, napszemüveggel az arcán, de annyira vicces az egész, hogy a kacajt benntartani elég nehéz volt.

55 hozzászólás a “Orvlövész (Shooter)” bejegyzéshez

  1. Azon a jeleneten én is gondolkoztam (a TOP GUN kúlan vonulóson). Nem, tudom, hogy a vágószobában miért nem vették észre, hogy egyszerűen túl hosszú lett. Ha fele ennyi ideig tart, eléri a hatását. Gizda eksün-Hiro vonul a Ray Ban-el a fején. De így tényleg egészen viccesre sikerült.

    Egyébként én is hasonlóra értékelném. Ha akciófilmekhez méred, abszolút a jók közé tartozik, egyszerűen nem kell mást, vagy többet várni tőle. A Whalberg fivérekkel pedig már-már ott tartok, hogy miattuk megnézek egy filmet /sorit, szerintem Mark, Matt Damonhoz hasonlóan remek kis akcióhőssé vált, pedig előbbi valami 170cm magas (nem az a kimondott Arnie, LOL), utóbbi pedig régebben kifejezetten geek-nek tűnt.

    Viszont egy jó tanácsot had adjak: úgy üljetek be a filmre, mint egy James Bondra – ne keressétek a realitást, ez a gyerek egy páncélozott duracelnyuszi.

    Marky Mark nyomott egy Jack Bauert, ennyi.

  2. Én is letudtam a Shooter-t moziban és hatalmasat csalódtam benne. Hosszú, szörnyűek a karakterek és a párbeszédek, egyedül az akciójelenetek és az operatőri munka érdemel említést. Mark Wahlberg korrekt, de egy gyengébb rendező irányítása alatt ő is belesüllyed a középszerbe, a többieket meg már ne is említsük. Elég felejtős film, ami régimódinak akar látszani, közben csak simán gyenge. 4/10-et ér, így utólag jobb lett volna kihagyni.

  3. SPOILEREK

    jó akció? röhej volt ez, fájdalom.
    vörös leddel villogó bombák a bokor alá?
    bejárati ajtón berontó kommandósok, miközben a többiek kinn várnak kb?
    kisebbségi fbi-osból fél délután alatt profi sniper lesz?
    clint eastwoodos acélbetét a ruha alá, mert a sniperek nem fejre lőnek, mi?
    és persze nem hátulról. meg fel a hegybe gyalog, mi? közben cipelik
    a sparherd tetejét magukkal.
    bűnrossz volt, ne ámítsuk már magunkat hombres

  4. “van egy önmaga paródiája lassított jelenet, amikor Mark Wahlberg”

    MW a betonarcu onmagaban onmaga parodiaja. mar a nevenek hallatan tonkremennek filmek, es akkor meg a vaszon kozelebe sem ment.

    Stallone hozza kepest egy ezerarcu szineszisten.

  5. Nem feltetlen fejbe lonek. Hasloves a szakaszvezetobe, hogy menteni kelljen utana allkapocsloves szinten neki, hogy ne tudjon parancsokat osztogatni. Aztan johet a szakasz es gyors visszavonulas. wikipedia->sniper warfare

    Ennyit a mesterlovesz-fetisizmusrol. )

    De ha sniper-film, akkor maradok a Lopakodoknal. Meg az Enemy at the gates-nel.

  6. c14: Nézd meg a Boogie Nights-ot, meg a Téglát, ha értenél a színészethez, vagy a filmekhez akkor nem pofáznál ilyeneket. Ebben a filmben is jó volt a karakter ábrázolása by the way.
    Tényleg nem volt egy nagy durranás a film, de én már hiányoltam a mozikból egy jó kis Old School Action Moviet-t, és ez a darab sem marad alul a régi Schwarzi filmekkel szemben. Mark Wahlberg meg egyszerűen cool, és nagyon okosan választ szerepeket. (Hogy dolgozhatna együtt egy rossz szinész Scorsese-vel? Vagy jelen esetben a Kiképzés rendezőjével?)

  7. Tyler, mielott verbe alaznank teged azzal, hogy osszevetjuk a Departedben nyujtott teljesitmenyet Leonardo DiCaprio-nak, Matt Damon-nak es MW-nek, lenne egy kerdesem, ketto lesz belole:

    mivel Te ertesz a “szineszethez” (hogy ennek mi koze az alakitasahoz?), ezert szeretnem megkerdezni, hogy mitol jo, illetve mi a jo MW “szineszeteben” (akar ebben a filmben)?

    legalabb egy erosebb bovitett mondatban, ha lehetne, de kerlek probald meg kerulni a “szineszet” kifejezest, vagy legalabb nezd meg a szotarban/szakkonyvekben a jelenteset.

    csak batran, en mar alig varom ^_^

  8. Azzal , hogy nekem általában bejönnek Mark Walhberg filmjei , szerintem nem vagyok egyedül. Az meg hogy nem egy színész, hát ó. Stallone se nagy színész palánta, de ettől függetlenül még tetszenek a filmjei.
    C14: elég lekezelő a stílusod.

  9. Peter:
    “Azzal , hogy nekem általában bejönnek Mark Walhberg filmjei , szerintem nem vagyok egyedül.”

    ugye nem errol beszelunk, ez igy okes is.

    “elég lekezelő a stílusod.”

    ez igy igaz.

  10. A lassított felvételen coolan menést a szakzsargon “hero walk”-nak hívja. :)

  11. c f*cking 14: Mi a jó a színészetében? Ez egy nagyon egyszerű kérdés. Hiteles, elhiszi neki az ember azt amit a vásznon lát tőle, ennyi. És ez nem csak az én véleményem.
    Egyébként úgy lealáztál, hogy azóta is sírok.
    Nagyon kemény gyerek vagy ahogy látom…….. vagy inkább bunkó paraszt…….. nem tudok dönteni……. legyen az utóbbi.
    Amúgy ízlések és pofonok. :-)

  12. OFF: Húha, ha az Ellenség a kapuknál-t dícséritek, akkor nem bírom ki, hogy ne szóljak… annak elismerése mellett, hogy aki szimplán filmként nézi, annak tetszhetett…
    Én speciel nehezen bírtam végignézni, mert: aki kicsit is ismeri az oroszt/történelmet, az sokat fog röhögni, vagy sóhajtozni kínjában – oké nem dokufilmet várok, de egy kis valósághűség nem ártana bele. Ráadásul a CS-t játszó barátom is fogta a fejét tőle.

    Bizonyos filmek akkor jók, ha aránylag keveset tudsz a témáról, különben a bakik, csúsztatások zavaróak, és elrontják a műélvezetet – ez főleg az amerikai filmekre igaz: mondom ezt úgy, hogy különben szeretem őket.

  13. Éppen tegnap este néztem meg a filmet, és mi tagadás kettős hozzáállásom volt a filmhez.

    Mint minden jóra való kölyök aki szereti a katonás dolgokat azok jó része szerelmese a sniperes-es filmeknek, és játékoknak. A filmben lévő mesterlövészes jelenetek, és a rejtőzködések nagyon feeling-esek voltak.

    Bár ahogyan az egyik itt írt személy mondta a hegyekben lejátszódott egyik végjelenet egyikében ahol az FBI-os srácot mellbe lövik, fejlövés helyet az már engem is zavart. Lövészek szinte minden esetben fejre, azon belül is többnyire az orr allá céloznak, és lőnek, hogy az ott becsapódott lövedék ne csak simán megölje az illetőt, de hátul kilépve a lövedék szétroncsolja a kisagyat, és a nyúltagyat, így a tagnak még csak reflexszerűen sincs esélye elsütni a fegyvert miután holtan esik össze, (amolyan végső mozdulatként.)

    Nem a kötekedés végett, de ha jól láttam (javítsatok ki, ha rosszul láttam) a drága jó lövészünket a film első szakaszában kegyetlenül tüdőn lőtték, és eddig én még nem sok embert láttam aki képes lett volna ennyit mozogni, és akciózni miután ott eltalálták.
    Senkiből sem lesz pár órán belül viszonylag jó lövész, hiszen jól tudjuk, hogy ez nem csak tehetség, de egy élet kemény gyakorlása kell hozzá, hogy valaki jól tudjon lőni, így az FBI-os srácot nem is értem, hogy miként tudott lőni.

    A film története sok helyen egy régi filmre a KÜLÖNÖSEN VESZÉLYES című filmre hasonlított ahol a korántsem működő trükkel az ottani lövész JÉGTÖLTÉNNYEL kellett volna kilőnie a célpontot. Az további átverések, és sok más jelenet hasonlított az abban a filmben látottakra, bár nem volt teljesen ugyanaz.

    Úgy, hogy a lényeg a lényeg, a The Shooter című film összeségében nézhető, ha nem kezdünk el minden nem oda illő jeleneten filózni, hogy az már pedig a valóságban nem úgy megy. A főszereplős lövészes jelenetek egy az egyben jók, és kellően feeling-esek, de a többi már lehet nem, így ha ezek a jelenetek melyeket talán érdemes többször is megnézni. Pl: A film elején lévő jelenetet, ahol egy kb 800 méterre lévő gyorsan mozgó járműben lévő tagokat kilőtte a puskájával, ami azért nem kis teljesítmény, de lehetséges, egy profi számára.

    UI: Aki szereti a Sniper-es játékokat, azoknak pl ajánlom a SNIPER ELITE című játékot, melyben egy német mesterlövészt alakíthatunk, akivel az 1945-ben lévő rommá lőtt Berlin utcáin kell küldetéseket végrehajtani, és írtani az orosz katonákat.

  14. A SNIPER Elite játékot végig játszottam. Nem mindig vagy
    náci sniper, van úgy, hogy amerikai vagy éppen orosz vagy.

    Ha jól olvasom a film nem igazán hiteles. Az baj. Láttam
    mindhárom LOPAKODÓK-at és mondhatom, a filmek egyre
    rosszabbak lettek.

    Na majd dvd-n…. Esetleg….

  15. Ma néztem a filmet. Miután végigolvastam az itt található hozzászólásokat, tűkön ülve vártam a nagy eseményt! ;)
    A véleményem az, hogy a film tökéletesen “elvégezte a dolgát”. 2 óra hosszára kikapcsolta az agyam, vérzombiként kapva a véres húscafatok után! :D
    A 10es skálán sííímán megérdemli legalább a 6-ost. Nézze meg aki nem látta. Ne agyalj. Csak nézd….

  16. Nekem is tetszett a film, ha valaki nem áll le szőrözni minden kis botlásnál, magával ragadja.

    Off: A Sniper Elitet én is nyomom, és ha már a realisztikusságnál járunk, sokkal kevésbé az, mint a film… Ebben a játékban már nagyon kis távolságokon is jócskán az ellen feje fölé kell célozni – röhejes, akár a film, de ugyanúgy élvezhető.
    És csak egyetlen embert vezérelhetünk single playerben, aki nem tudja váltogatni nemzeti identitását…:-D

  17. Még annyit, ami most eszembe jutott: a sok kis hülyeség mellett engem MW kényelmes futása is zavart, mikor lövik harminc oldalról… Az egy dolog, hogy nem találják el, elvégre főszereplő, miért lenne jó, ha már a 25. percben kinyírnák, de ez a kényelmes, macsós menekülés az orosz mesterlövész házánál elég lelombozó volt.

    A rendező helyett igazi gépfegyverekkel durrantottam volna alá, hadd lássuk, mennyivel fut, amikor tényleg veszélyben érzi magát, nem csak egy filmben kocog.:-)

  18. Összességében nem is bejött a film. Amiken kiakadtam, azokat már leírták elöttem jópáran, úgyhogy ebbe nem is mennék bele. Viszont.
    Sikerült olyan verzióba megszereznem, hogy pont a vége hiányzik a filmnek. Addig láttam, hogy jönnek az fbi-os csávók helikopterrel a havas tájon. Na innentől mi történik? (úgy nagyvonalakban…)

  19. Szerintem a film kurva jóra sikeredett…akinek nem teccik az nem tudja mi is az igazi SNIPER-es film ,nagyon hasonlit a BOURNE trilógiara, csak egy reszben van kivitelezve az egész !!!szerintem ez egy jo film!

  20. Mesterlövész ha lehet fejre nem lő! Mozgó célpont fejére meg főleg nem. Sajnos pont szakmailag volt gyenge a film. Szakmailag is…

  21. VaZso: gondolom volt már szerencséd emberi fejet látni egy 10×42-es céltávcsövön keresztül 5-600 yardról, gondolom tudod mekkora a képe, és tudod mekkora valószínűséggel lehet eltalálni, főleg ha mozog. Bizonyára azért mondasz ilyeneket.
    Az általad említett szituáció elég valószínűtlen tényleges harci helyzetben, ha tudnád mik a katonai mesterlövész feladatai egy lövéssel, tudnád, hogy az esetek 99%-ban teljesen lényegtelen, hogy az áldozatnak marad-e még egy századmásodpercnyi ideje a fegyvere elsütésére, vagy sem.

    Szabygyerek: mondj egy igazi sniperes filmet! Sajnos az a baj ezekkel, hogy ha igazán reálisak, és “szakmaközeliek” lennének, akkor a nagyérdemű számára nem sok minden történne a filmben, 1-2 lövésen kívül.
    Nekem igazából ez a film is tetszett, a lopakodók is, bár szakmai szempontból mindegyik rém gyenge. (Csakúgy mint az összes ilyen témájú játék.)

  22. Hát én nem tudom! Nem egy nagy durranás a film, de tény hogy vannak benne jó jelenetek! Jah és persze az ahogy a lövész kidogozza a merényletet! Hát kiványcsi vagyok ki tudná azt megcsinálni!

  23. Apám mennyi szőrszálhasogató ürge :))

    Elárulom nektek, hogy ez nem dokumentum filmnek készült, miért várjátok el, hogy az életre hasonlítson? Pont az a lényege egy filmnek, hogy kitalált történet. Persze elméletileg jobban bele tudjátok magatokat élni ha minden “akár meg is történhetne”. Ja, nekem is azért nem tetszett a mátrix mert sötétben napszemüvegben mászkáltak és ez olyan hihetetlen volt…:))

  24. Emberek!
    Kérdem én, aki csak a film első 15 percét láttam, miért kell mindennek a rossz oldalát nézni? Van egy film, egy jó storyval, pár remek színésszel, egy két hihetetlen dologgal… Nem értem miért kell fikázni egy majdnem reális filmet? Kíváncsi lennék, hányan vártátok csöpögő szemekkel a Gyűrűk Ura trilógiát, vagy mondhatnám a Mátrixot, esetleg a Csillagok Háborúját! Szerintem egy film arra való, hogy kikapcsoljon arra 90-100 percre amíg megy…

  25. szerintem az első akcióval keveseknek volt baja, inkább a közepén egy bizonyos háznál. majd meglátod.

  26. Mark Walhberg csodálatos színész. Szerintem mindegyik filmje nagyszerű.Főleg az orlövész!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nagyon jó. A kedvenc szinészem…………………..

  27. Szerintem egy kicsit összecsapott hatást kelt a film, mintha kivágtak volna részeket, nem nagyon érteni a történetet. Az akciójelenetek elég jók, a sztori viszont gyengusz. Ez a film remek példa arra, hogy egy jó színész sem menthet meg egy filmet, ha a rendező nincs a toppon. Aki úgy gondolja, hogy Mark nem jó színész, az nézze meg a Boogie NIghts-ot. Ebben olyan alakítást nyújt, amitől nálam abszolút top 10-es (top 5-ös?)

  28. Én azt mondom hogy Mark Wahlberg kifogástalanul alakít a filmben, hozzáteszem nem azt figyeltem mikor bakizik vmit, hanem élvezni próbáltam a filmet, és ez maximálisan összejött, 2 szer láttam és nagyon teccett, aki nem filmkritikus és jó filmet akar annak ajánlom, aki meg filmkritikus és hisztériázik ha vmi nem jó akkor ne nézze tovább az éppen aktuális filmet, nah bye

  29. na, megnéztem én is

    “meg kellet szakítaniuk egy ilyen “rohan a mezőn fedezék nélkül és 6 gépfegyveres meg egy helikopter lő rá mégsem találják” el jelenettel.”

    nem értem, mi bajod van vele, mohaa-ban én pont ugyanígy rohangászok :D

    én csak azt sajnáltam, hogy az akciókat állandóan unalmas részekkel szakították meg, sokszor ült a film, 5/10

  30. Piff-Puff, Dirr-Durr, Csitt-Csatt, Sitty-Sutty!!!
    Wahlberg ügyes fiú, megtanulta amit meg kellett, már rohadt gazdag lehet.
    A kutyákat sajnáltam, az őrmesterét is meg a németjuhászt is.
    Ennyi.
    5/10

  31. Bocs ha hosszú lesz a hozzászólásom, de véletlenül “szakmabeli” vagyok:-)

    600 ról csak szívet-tüdőt,gerincoszlopot…
    Mozgó emberen versenylőszerrel, és szélcsendben is max 20 % nyi esély van rá 350 ről…..
    600: Ezen a távon a környezeti tényezők már befolyásolhatnak egy .30 as kaliberű fegyver szórásán, hogy ugyanakkora a szerencse, hogy a lányt lője le, mint a rosszfiút…ebből kifolyólag: az ellenlövész épp jól helyezi a mi baráti FBI os fiúnkra a szívlövést, és a főhősünk tudása van túlmisztifikálva a három ellenség fejlövésével.!

    “súter” mondta helyesen, hogy orr és kisagy lövés,illetve oldalprofilon pedig a fül-egyensúlyszerv,gerinc a cél.A filmben egy .308 as Remington szerepel, az elején egy M24 es verzióban, és később a POLICE verziójából vesznek 2 darabot a vadászboltban.Azzal a távcsővel ölni lehet, de precíziós tűzhöz elégtelen a tudása.

    Az eredeti angol szöveg abszolút értelemben közelebb van a valósághoz, és kicsit igényesebb szinkronstúdiók az igazi szakmai fordításokhoz kereshetnének profilbavágó embereket : esetleg tudnék értelmet csiholni abba ami most csak süketelésnek hathat a magyar szinkronos verzióban….Mindezekhez:nyilván film, de 1 mérföldről eltalált egy konzervdobozt, és 600 ról egy fegyvert tartó kéz ujjait: ezt nem kell elhinni .
    Nagyon kedvelem a filmet, a lehetetlen határait súrolja a technikai részletekben,nagyon gyenge a szakmai angolja annak, aki fordította,de nekem sokkal jobban bejön mint pl a Lopakodók 2.
    Izgalmas , akciódús, és ha nem mesterlövész szemmel nézzük:megnyerő.Bejött Mark nak a katonaszerep, pl a sivatagi cápákban is jól alakított-mutatott uniformisban.
    Jó kis film, meg kell nézni angolul és a hosszúváltozatban.Fincsi!!

  32. Először is elismerem és tiszteletben tartom mások hozzászólásait, éppen ezért elvárom, hogy az én hozzászólásomat is hasonlóképp kezeljék.

    El kell mondanom, hogy nagy rajongója vagyok mind a sniperes filmeknek, mind a játékoknak. Érdekel ez a világ.

    Alapvetően és elsősorban nem értek egyet a 3. hozzászólással. Köztudottak, illetve mesterlövészek körében jól ismertek a következő tények:
    (amennyiben egy 1000 méteres lövésről beszélünk)
    -4 km/órás (épp hogy érzékelhető) szél 90 cm-el tolja odébb a találatot,
    -5 °C-kal melegebb levegő 20 cm-t emel a találaton,
    -1%-os hiba a távolságmérésben (1000 m 990 helyett) 38 cm-t ejt a találaton,
    -A szélmérésnél külön probléma, hogy nem csak a lövés helyén, hanem az egész útvonal során ismerni kellene a szélviszonyokat, mivel az közben igen jelentősen megváltozhat.

    Ezek után úgy gondolom, hogy teljes mértékben érthető, hogy 7-800 méterről inkább lőnek mellalakra, mint fejre, vagy mint az orr alá.

    Bocs hogy ilyen hosszúra nyújt a kommentem, de nem mehettem el ekkora méretű tudatlanság mellett a témában.

    Egyébként egyértelmű, hogy a fikmben, mivel Holywood-i, vannak ferdítések. De ezt meg kell szokni.

    (A fent szereplő adatokat a wikipédia forrásaiból idéztem.)

  33. Egyébként akit valóban érdekel a téma, annak tudnám ajánlani Donald A. Davis, A mesterlövész című könyvét, amelyben egy amerikai lövész beszél a bevetésiről…

    A másik amit az előzőből lefelejtettem, hogy nekem tetszett a film, az összes ferdítéssel és szakmaiatlan szinkronnal együtt.

    A harmadik, hogy itt lehet akármilyen film terítéken, minden lehúzná a “tisztelt publikum”!

  34. csomó filmet éltet a tisztelt publikum. ez mint film egy közepes volt. ez nem zárja ki, hogy neked tetszik, nekem is tetszenek olyyan filmek amik 4-5 pontot érnek.

  35. sniper78: véletlenül én is! :)
    A magyar szinkron tényleg rettenetes, de az első két lövés ettől függetlenül is rendesen fájt! Én egyébként azt sajnáltam a legjobban, hogy csak az elején meg a végén volt érdekes helyzet, közben teljesen átlagos akciófilm volt. Igaz, egy életszerű film lehet elég unalmas lenne filmnek.
    Meg aztán félelmetes, hogy pc játékokok micsoda profit varázsolnak az emberből! :)

  36. Nekem nem jött be, mert a kezdeti Bourneból hirtelen átcsap Rambóba a végén, no meg ott volt a megszámlálhatatlanul sok klisé is,

    SPOILER

    pl: az elején a hívnak nem megyek, aztán mégis, nőrablás és ha nem adod fel akko megöljük(jaj),stb…

  37. Ez egy kaki film és a kaki filmekről még egy ürgefejnyit se nyilvánítanék róla, hogy milyen! (szóval egy egy malac)
    most, hogy finoman, hogy a pi..be tudták a hegyen felvinni… ja és… uhh ennyi :D 20 zuhant az IQ.

  38. Nemhiszem, hogy a mai paradigmatikus világban, meg fog az e történni, hogy egy normális filmet csinálnak!
    egy 50 éves könyvet olvasok, ami ennél 2x izgalmasabb :D

  39. Cső!

    Én nem is értem ezt az egészet, bár lehet csak a magyar szinkron az oka. Hogy az istenbe tudták azt a golyót még egyszer kilőni, amivel a konzervdobozt szétlőtte?
    Ujra olvasztották aztán papírba csavarva kilőtték egy másik puskából?
    Most ezt tényleg komoly? Vagy én értettem félre?
    Amit én felfogtam:
    1. A srác kilővi a golyót a konzervdobozra.
    2. Aztán ez a golyót az érsek fejéböl szedik ki, teljesen kilapulva.
    3. Honnét tudják hogy azt abból a puskából lötték ki?
    Valami fémanalízisről van benne szó. Ami FELTESZEM azt jelenti, hogy a puska csövének fémanyagát megtalálták a lövedéken.
    4. Aztán ott van a faszi aki azt mondja, a fémanalízis miatt úgy lőhető ki egy másik puskából, hogy papírba csomagolják, ami “lejön a csőszájnál”.

    Hát ha jól értem arra képesek, hogy megtaláljanak egy konzervre kilőtt golyót, újra beletegyék egy fegyverbe, és ismét kilőjjék. Mindezt persze úgy, hogy az új kilővés miatt keletkezett fém-nyomokat eltüntetik valami papírba csomagolással (Így már biztos kurva pontos lesz a lövés. Az ujra felhasznált lövedék és a papír ugyanis biztos jót tesz a huzagolásnak, és tuti hogy csak javíthat a röppálya stabilitásán. Pláne 1600 méteren. LOL.)

    Na most vagy én értettem valamit kibaszottul félre, vagy az nem normális aki ezt a szart kitalálta.
    És ha ilyen mégis lehetséges lenne, akkor nehogy már ezek az emberek (akik megtalálnak egy kilőtt golyót), ne vegyék észre, hogy a bizonyítéknak otthagyott puskából hiányzik az ötőszeg.

    Légyszi mondjátok már el, ha valamit félreértettem, mert nem hiszem el, hogy ezt el akarják velünk hitetni. Remélem én tévedek, mert ha nem sírva fakadok…

  40. Még egy apróság. Ha a fémanalízis kimutatta a lövedéken a puska csövének anyagát, az miért nem tűnt fel, hogy valami konzervdoboz maradvány is van a lőszeren? Vagy azt eltávolították, és a puska anyagát nem?
    Ez meg hogyan lehet? Nanotechnológia? Űrtechnika? Mágia?

  41. Szerintem akkor is jó a film, nekem teccet, és hát igen, voltak benne olyan jelenetek, amelyeket inkább a kukába kellett volna dobni, de melyik filmbe nincs ilyen?Az alapstory is kezd unalmassá válni, de a lövöldözős jelenetek, azok mindenben kárpótoltak -legalábbis engem.

  42. Nekem az egyik kedvencem lett.
    Az viszont igaz, hogy néhány rész kiszámitható volt.
    9,5/10
    Aki Mark Wahlberg rajongó azok nézzék meg az eseményt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.