Végső állomás (Final Destination)

Mondtam, hogy még van bőven pótolni valóm. Tessék, itt van ez a tinihorror, amiről szinte csak jót hallani itthon és én még nem láttam. Nosza, kellemes szombat délutáni filmnek ígérkezett.

Végső állomás
Este 6 után mindenhol ingyenes a parkolás

Az alapfelállás az, hogy egy iskolai csoport két tanárral Párizsba indul, de az egyik diák, Alex furcsát álmodik amitől bepánikol és kitör egy apróbb káosz, ezért valahogy lekerülnek a gépről heten. 1 tanár és 6 diák. Alex azért pánikolt be, mert azt álmodta, hogy a gép felrobban… ami viszont a valóságban is megtörténik, csak hát nekik is a gépen kellett volna lenni, így kicselezték a halált, aki viszont ennek nem túlzottan örül és utánuk ered.

Nos az a helyzet, hogy ez a film bejött. Nem igazán horror, nincs semmi nagyon félelmetes jelenet, nincs szörny, csak a halál különféle trükkös módon elkezdi tizedelni hőseinket. Ilyen háztartási furcsa balesetek meg hasonlók által. Na tehát, annyira nem ijesztős egyik halál sem, inkább érdekes, meg néhol vicces ami történik (meg hogy hívhatnak egy FBI-ost Shrek ügynönek?). De tényleg, szerintem hatalmas abszurd humor volt a vonatos jelenet, meg a film vége is. Már csak a pattogatott kukorica hiányzott a kezemből.

Végső állomás robbanásrajz

Bevallom egyedül a főszereplő csávó volt az, aki bénán játszott szerintem (meg Ali lánykának mintha nagyobb lenne a melle mint a Heroes-ban). Azon kívül a kidolgozás kellemes volt, még a gép lezuhanás is jól sikerült megoldani, bár az elején kicsit féltem tőle hogy elcseszik (csak nekem ugrott be egy bizonyos modell terroristacsoport és Viktor bunyója, meg mellé a leírás?).

Most már értem miért imádják páran, és irány a második rész, csak ezt még előtte meg akartam írni. Ja, pontszámnak azért ne túlozzunk, 6/10 mondjuk, hátha a második rész jobb lesz.

13 hozzászólás a “Végső állomás (Final Destination)” bejegyzéshez

  1. nagyon szeretem ezt a filmet, habár nem szeretem sokszor megnézni, ugyanis mindig nyomaszt a gondolat, hogy bárhol, bármikor elvághatják a madzagot… a közhelyes tinihatás ellenére magasan kiemelkedik a tinihorrorok közül. nálam 10/8.

    a második rész pure fun iszonyú jó kaszkadőrjelenetekkel, tapsolnivaló halálokkal. 10/7

    a harmadik viszont csak egy újabb rókabőr közepesen gyenge halálnemekkel, kevés kiemelkedő húzással. 10/5

  2. Jól sikerült film ez. A főszereplő csávó szerintem is béna.
    A második rész is majdnem olyan jó, mint az első, s abban még ott van a Gyilkos elmékből A. J. Cook is; barna hajjal.

  3. első jó volt, másodikat meglehet még nézni de a harmadikat kerüld el jó messziről! idegesítően szar

  4. Kivételesen egyetértek aeon_flux-szal, az értékelésem hasonló az összes résznél. :)

  5. Kikölcsönöztem többször is, mert mondták, hogy jó, de nem néztem meg, mert belenéztem ide oda és hát úgy tűnt valami gagyi tinihorror ez is. Aztán egyszer csak megsikerült nézni. Hű, hát elég frankó volt. Kár, hogy a második rész már nem volt ilyen, de az is tetszett. A harmadik meg a kettő között valahol. Első rész 80 %, második 60 %, harmadik 70 %

  6. sztem az első rész a beszt a második egész jó a harmadik meg egyenesen katasztrofális :DD á nem, azért megnézhető, csak elég h is mondjam…..már kicsit erőltetett :P vagy nem??? XD

  7. Szerintem jó volt a film, ahhoz képest amiket mostanában csinálnak!
    A második is tetszett, a harmadik már túl eröltett volt nekem!
    De azért jó volt megnézni, és elgondolkoldni azon, hogy télleg bármikor meghalhatunk! Félelmetes? Ugye?

  8. nagyon jó ez a film ez a kedvenc filmem nem tom. soha megunni még ha egész napis ezt kéne néznem. Teccik mindennél is jobb az összes része:)

  9. Emlékszem pár éve köztem (É) és unokatesóm (U)között a következő párbeszéd zajlott le:
    U: szereztem egy tök jó filmet
    É: mi a címe?
    U: végső állomás
    É: és miről szól?
    U:hát hogy ugrál a halál
    És akkor én elképzeltem h fekete kámzsás csontváz fog ugrálni 1,5 órán keresztül, egy bazi nagy kaszával a vállán
    Mindenki tudja h a film nem pont erről szól, de kb ugyanilyen élményt nyújtott szvsz

  10. Nekem az összes része teccik, de a 3. része az tényleg egy kicsit erőltetett. És nekem a 2. rész jobban teccik, mint az 1. rész. (Nekem a 2. részébe az a brutális karambol teccik nagyon). :D

  11. Szerintem nagyon jo film:) én imádtam:D csak ne folytatták volna…a kettőt még megnéztem csapni való volt…hihetetlen..ha van pénzük meg szinészek meg stáb…akkor miért nem lehet kitalálni egy uj sztorit?? ezért szerintem kár…

  12. az első azért volt jó, mert valami újat adott. a másodikban egy kicsit megcsavartak,de a harmadik sajnos az első gyenge koppintása.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.