Még bemutatók: Vámpírok, Testrablók, Rakétatudósok

  • 30 Days of Night – Nagyon csúnya vámpírok lecsapnak egy északi kisvárosra és még idejük is van kiélni minden hajlamuk, hiszen 30 napos az éjszaka. De nem kell aggódni, mert Josh Hartnett lecsap rájuk. Bevallom én nem ismerem a képregényt ami alapján készült, csak annyit tudtam róla hogy kult, még amikor a Walking Dead-et olvastam akkoriban emlegették nekem azt hiszem. Vagy nem. A lényeg hogy a kisvárosba alkotnak a vámpírok és ellenük a népek baltával meg puskákkal.
  • The Invasion – Ebben meg Nicole Kidman szembesül a testrablók támadásával kvázi. Annyira nem hozott lázba, mert a trailer szerintem nem sikerült túl izgalmasra, na és kisgyerekkel menekülés az csak kivételes esetekben nézhető el.
  • Rocket Science – Erre meg azt próbálják emlegetni, hogy az új Little Miss Sunshine vagy az új Napoleon Dynamite. Egyrész a Dynamite trailere legalább vicces volt, A család kicsi kincse meg szerethető. Ez a trailer ehhez képst nem fogott meg, de innen csalódni a legszebb.
human
írta
2007. 06. 16. 11:52
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Még bemutatók: Vámpírok, Testrablók, Rakétatudósok” bejegyzéshez

  1. Csúnya dolog az önreklám, meg különben is, de ez mellett nem tudtam elmenni szó nélkül:

    Nézzetek be a Hálózsákra, Magyarország egyik legjobb honosító oldalára (10 képregényrajongóból 9 ezt (is) ajánlja :), ahol Tomgrey volt a fordító és szerény személyem követte el a 30 Days Of Night beírását. Bár feltételezem, hogy többé-kevésbé tartják majd magukat az eredeti sztorihoz, így viszont űber-spojleres lesz a képregény, de mivel kult státuszban van… :)

    Steve Niles története alapjában véve nem egy korszakalkotó mű, kicsit B-horroros beütése van, és úgy összességében talán csak a történet lezárása az, ami egy kissé szokatlan (na meg persze a helyválasztás). Viszont Ben Templesmith olyan képekkel keltette életre ezt a lidércnyomást, ami azóta is sok képregényben köszön vissza. Maszatos, festett képek a Marvel vagy a DC szuperhőseivel foglakozó képregények tuskihúzott, kicsit steril képeihez képest szinte megmozdulnak. Élettel (vagy inkább ebben az esetben halállal) telt igazi mozgó képek, amik bár festettek, de bármikor visszaköszönhettek volna a filmvászonról is.

    Tudom, kicsit elfogult vagyok, mert valahol ez a képregény egy kicsit az én gyermekem is, de szerintem mindenkinek érdemes egy pillantást vetnie rá, hátha elragadja a pillanat és a képek varázsa, és még többen döbbennek rá arra, amit mi honosítók már évek óta szajkózunk: a képregény nemcsak az olvasni nem szerető 8-10 éves gyerekek (b)irodalma.

    http://halozsak.tlof.hu/down-30days-001.htm

  2. kár h semmit nem ér a “képnéző” rész a siteon, mert rosszul kicsinyíti le őket

  3. Frostbite is ilyesmi volt anno, csak svéd gyártás, sztem ők is ebből a comicból vették az alapötletet.

  4. A képnéző egy igazi őskövület az oldalon, még az oldal indulásakor készült, és igazából csak a mazochistáknak készült, mivel majdnem mindenki a Letöltés pontot használja, majd a letöltött JPG-ket a saját kedvenc képnézegetőjével nézi meg. Ha pedig a teljes oldalt szeretnéd egyszerre a képernyőn látni és így olvasni, akkor magaddal tolsz ki, ugyanis a képek 1024×1500 (illetve a dupla oldalak 2048×1500) pixel körüli felbontásúak, és ott olvashatóak is rendesen a betűk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.