Vaskabátok (Hot Fuzz)

Talán az a baj, hogy ez a filmet én szeretni akartam, vagy nem tudom. Rögtön belevágok a közepébe azzal, hogy annyira nem jött be, mint amennyire éltetve lett. Itt a filmbuzin is sokan álltak ki mellette. Értem én, hogy akciófilmek (meg más filmek) kifigurázása, de valahogy a ritmus nem lett eltalálva, vagy nem tudom. Kezdésnek vagy fél órával rövidebbre kellett volna vágni például.

Simon Pegg shotgunnal osztja a Vaskabátokban (Hot Fuzz)

A történet röviden annyi, hogy a kiváló Londoni rendőrt áthelyezik egy unalmas kisvárosba, ahol nyugodtan végzi a dolgát, amíg gyanút nem fog, hogy a sok baleset ami a környéken történik mégsem baleset. További infók és hangulat a trailerben, hátha nektek bejön.

Na, hogy ne legyek annyira negatív, az utolsó fél óra, a nagyi fejberúgása, meg a nagy leleplezés során baromi jókat röhögtem, és fel is kúszott a pontszám a nagyon alacsony tartományból, de akkor is sok unalmas rész volt előtte sajnos. Pozitívum az is, hogy nem tököltek, és rated R, ami meg is látszott pár nagyon brutál jeleneten. De ezen kívül a Leonos növénycipelős utalás, meg a káromkodásért fizetős Pusztító utalás, meg ezek csak egy halvány mosolyt váltottak ki sajnos.

Vaskabátok értékelés

Végül egy 6/10 részemről a filmnek a lassúbb részekért, de a vége miatt még pont nem kidobott idő bosszankodós. Az durva, hogy imdbn 8,3-mon áll.

41 hozzászólás a “Vaskabátok (Hot Fuzz)” bejegyzéshez

  1. inkább az durva, hogy így lepontoztad. :) a pegg/wright produkciók nem egyszerű paródiák: nem az a cél, hogy egyik poént lődözék a másik után. ettől eltekintve azért nagyon vicces filmek. nekem bejött a hot fuzz is.

  2. Alszol még rá 3at aztán fog az a pontszám még módosulni:) Nekem a vágás bejött. az eksönfilm zene bejött. a felvezetés előre minden poénra illetve nem maradt lezáratlan rész bejött. mi nem jött be? nem tok olyat mondani…:)

  3. Nekem sem jott be, meg talan annyira se mint Humannak. Van 1-2 jo poen , lovoldozes, meg ilyenek de akkor is baromi unalmas. A filmek kifigurazasa az meg hat… eszrevettem oket rendeben is volt de azon nevetni kellett volna?
    Osszesegeben nekem is egy nagyon gyenge 6/10!

  4. A 6/10 nálatok gyenge? :D Én mindenesetre kihagyom, nem vagyok a híve az ilyen filmeknek.

  5. Én is nagyon vártam, imdbn a 2. legjobb 2007-es film. (volt akkor)Nem rossz, de azért jó sem volt ennyire! 6 pont szerintem is. Talán ha nem várok olyan sokat jobban bejön.

  6. szenzációs film volt. 7/10.

    a végén a lövöldözés annyira nem jött be, de tudom, hogy az jól esik a kommerszebb nézőknek. viszont a kisvárosi portrayal, a kikacsintások és pegg szenzációsan adta a táglafejűt.

  7. pedig ott volt csomó poén a végén, nem az akció miatt, hanem pl amikor berakta csávót hűtőbe és utána kidumálják, meg ilyenek.

  8. Húú, Hot Fuzz. Nekem nagyon tetszett. Úgy ültem le megnézni, h egy régen látott traileren kívül nem nagyon tudtam róla semmit. Az első negyede-harmada tényleg kicsit lassú meg talán vontatott (amúgy 2 órás a film), de kell is a hangulathoz sztem. Aztán utána beindul, és jó. :) IMDb-re meg tudom, sokan nem adnak, de 8,3-al 131. helyen van jelenleg. Az is valami…

  9. Szerintem jó volt ez a film, egyetlen bajom, hogy valami jó akciórendezőt kellett volna az akciórészekhez találni, mert sajnos néha nem volt túl jól megcsinálva,

  10. Eleje döcögős kicsit, de aztán… valóban emészteni kell egyébként, nekem is megnézés után 1-2 nappal emelkedett a pontszám 8/10-re. Okos film ez, újranézős.

  11. Nekem nagyon tetszett, minden poénján fetrengtem a röhögéstől. Már az elején nagyokat nevettem, bill nighy, steve coogan meg Martin freeman jelenete is nagyon nagy volt. “ööö Yes, I can”, “Nyúúúúú” hát, nekem nagyon tetszett. Timothy Dalton is hihetetlen jó volt, legnagyobb poén, hogy állandóan rohadtgyanús volt. A Narp is jó volt. A szupermarketes lövöldözés is nagy volt a golyóálló henteses üvegekkel. Meg még sorolhatnám. Rég szórakoztam ilyen jót.

  12. Én imdb-n is 8at adtam rá. Igaz akciófilmet vártam az előzetes alapján, de ez az enyhe pszichozás is nagyon bejött, ahogy látszik Pegg fején az h bármelyik pillanatban elkattanhat, nagyon szórakoztató. És az ilyen kis lassú részek közben is betolják ezeket a hihetetlen akciófilmes vágásokat mint pl a gyorshajtónál. Szerintem nagyon jó kis film.
    Legjobbak spoilermentesen: Az elején a rendőrörsön, az akciófilmnézés, az akna, a nagyi, meg a shortcut

  13. Szerintem akinek unalmas volt/ nem tetszett az nézze meg mégegyszer. Figyelni kell minden apró szóra, mert a legtöbb valami hihetetlen blődség felvezetése, amitől annyival jobb lesz az összes. Szerintem sima 9/10. Ne mondjátok már, hogy színházos jeleneten nem estetek le a székről. Meg a pap. :D
    Úgy néz ki mint akivel járnék? És jelentekezik egy csóka aki ugyanúgy néz ki. Vagy a portás…………komolyan. Nézzél még egyszer bele és látni fogod, hogy minden második mondat valami nagyon fájdalmas. :D 9/10 mégegyszer.

  14. Én is nagyon szeretem ezt a filmet, bár az igaz, hogy lehetett volna kicsit vágni belőle. De nem volt számomra így sem csalódás. A Shaun of the Dead-nél mindenesetre jobban bejött.

  15. Állati jó film. A Zodiákus helyett inkább ezt kellett volna megnéznem harmadszor. Tényleg minden szóra figyelni kell, például amikor a nyomozó csávó azt mondja, hogy vidéken több a fegyver, mint a városban, mert a farmereknek és az anyjuknak is van.
    Az elején a kisvárosi hangulat, meg poénok tényleg sokkal ütősebb, mint a vége.

  16. Én is kb így voltam vele mint Human, monnyuk egy 6,5-öt biztos adnék esetleg 7et, de szoval nem baszott oda annyira.
    Mérce nálam hogy ezt pl nem fogom archiválni, a Shaunof the dead-et azt bizony archiváltam(értsd jol:)

  17. egyetértek humannal, ez a kommersz vesszőparipa a kedvencem, megértettem a poénok 99%át, de én azon aztán kurvára nem tudok röhögni amit pl etiop írt… szerintem baromi kiszámítható volt pont az ilyen rejtett utalások miatt.

    az utolsó fél óra tényleg jó volt, részemről 7/10 , röhögni egyszer sikerült talán, de az akció jó volt.

  18. Nekem le se esett a Leonos utalás :)

    Nekem a lövöldözés nem tetszett, uncsi volt …

    7/10

  19. Nagyon-nagy mozi,a szénné éltetett tinédzser vígjátékok helyett végre igazi jó humor,ráadásul komoly stíluskavalkád,Simon Pegg megint odatette magát.

  20. Azt nem mondom, hogy nem volt kiszámítható, de az szerintem semmit nem von le az élvezeti értékéből, a Prestige is baromi kiszámítható volt. Én ez után néztem meg a Shaun of The Deadet, és az szeintem közel sem volt ilyen vicces.

  21. Nos én sacoval és winnie-vel értek egyet, jó kis poénos film volt, nem az a sírva röhögős persze, de a végén az a fél seggel megült akció rész az tré volt nagyrészt. 1-2 vicces pillanat volt csak benne. Tehát Human-hez kapcsolódva: a felesleges fél óra nekem a végéből van :)

    ==SPOILER==

    “They were fuckin’ murdered!!!” – legjobb :D

  22. Nekem bejött. Előszőr néztem meg a Transformerst és utána a Hot Fuzz-t. Az angol fimen jobban szórakoztam. Igaz az eleje lassan indult. A filmről annyit tudtam, hogy akció-vigjátéknak sorolták be és vártam mikor pörög fel. A mai tini vigjátékokon már mosolyogni se tudok…

  23. Tökéletesen egyet értek Humannal. Én sem értem mi volt ez a felhajtás körülötte. Unalmas, gyenge poénokkal. Nálam 10/5.

  24. nagyon jo kis film volt. ahogy elkezdtek felepiteni a film elejetol kezdve a poenokat (gondolok itt egyebek kozt Danny idiota kerdeseire), hogy a vegen ellojek oket. a csavar nagyon beteg volt. angol akcentus is bejon nekem. a vagasok nagyon jok. egyaltalan nem ereztem lassunak vagy vontatnak. 9/10 nalam is legalabb

  25. Tipikus angol vígjáték!
    (az amerikaiakhoz ne hasonlítsuk már, nem egy kategória)

    Óriási. :)

  26. Nagyon álat film. Nekem bejött. Természetesen, akik nem szeretik, vagy nem értik az angol humort, azok lefikázzák. Semmit nem olvastam róla előre, mert nekem ne beszélje be senki, hogy milyen egy film. Azt majd én szeretném eldönteni! Nem tudom megfigyeltétek-e már magatokon, hogy ha egy filmről nagyon jó kritika jön ki, abban általában nagyot csalódtok, mert sokat vártok tőle. Én inkább nem várok tőle semmit és majd akkor döntöm el, hogy milyen, ha megnéztem.
    Ez a film a 9/10-et üti nálam. Rég láttam hasonló jó filmet.

  27. Húha….én ezt a filmet táttott szájjal néztem végig. Szakmán belül vagyok és nekem minden percben az az érzésem volt hogy egy senki vagyok hozzájuk képest… a vágás, a történet… nem szarakodnak… pörög az egész.. habár én ezt egy 3X4-es kivetítőn láttam… egy nem kisteljesítményű hangfal mellett… soha nem éreztem még ilyet film közben. Egyszerűen nem bírtam levenni a szemem a képernyőről. Azért hozzátenném hogy nem kis valami amit itt műveltek a készítők. Az hogy ugyanazokkal a szereplőkkel dolgoztak mint a Haláli Hullák Hajnalában alig döbbentett meg a helyszinekhez képest. Szanaszét röhögtem magam például a kerítésugráson… Egy az egyben a HHH… Ezek az elrejtett kis poénok eszméletlenül feldobták a látszólag ‘unalmas’ részeket is. Habár én tényleg szó szerint tátott szájjal néztem. Ezt a filmet nekem csinálták. :):):):) És bocs mindenkitől aki nem így gondolja.

  28. Nem voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban, mert a trailerét sem láttam meg nem is hallottam róla. Aztán amikor megnéztem, picit csalódtam, mert az elmélet(SPOILER)amivel a főszereplő előáll a boltosnak, akár igaz is lehetett volna, még az időközben elhintett “morzsák” is erre utaltak, de mégsem úgy lett. Azt az egyet bántam. Nem volt ez olyan rossz, 7-es 8-as közé tenném.

  29. Csak csatlakozni tudok azokhoz, aki szerint ez egy jó film. Állatok.:)))) A szó pozitív értelmében.:))) És maga a film is állatságok tömkelege.:)

  30. Kellemesen beteg, szórakoztató vígjáték akcióelemekkel fűszerezve, néhol hangosan röhögős poénokkal! Bejövős!

    7/10

  31. Sztem eleg fasza kis film volt,hozta az igazi angol kozossegi erzest.Sztem megerdemli a 8/10-et !

  32. Nem hallottam se előzetesről, se semmiről, mielőtt megnéztem.. Jó poénok voltak benne és akinek nem tetszik, keressen szórakoztatóbbat.. Való igaz, hogy az angol kisvárosokat idézi. Tipikus idill, ami mögött némi agresszió és gyilkosságok sora áll.. Kíváncsi vagyok, hogy itthon hol lehet ilyen helyet találni :D.

  33. utólag is 8 pontot adnék, várom a Three Flavoured Cornetto trilógia befejező részét :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.