Vigyázz, kész, szörf! (Surf’s Up)

Azt hiszem megadom a Pixarnak az utolsó esélyt majd a L’ecsóval, de miután az Arthur és a Villangók enyhén lehagyta a Pixar műveket, azután most itt van ez a Vigyázz kész szörf ami egész egyszerűen földbe döngölte nálam az összes Nemo után készült Pixar filmet. Köszönet Sony Pictures akármi, fel fogom kapni a fejem majd, amikor jön a következő animációs film azzal, hogy “a Surf’s up alkotóitól”.

Vigyázz, kész, szörf! részlet

Igen, lehetne belekötni az animáció minőségébe ennél a filmnél is, főleg néhány esés volt gáz “fizikájú”, de összességében az animáció rendben volt. Bámulatos hova fejlődtünk a Toy Story-tól a Szörny RT szőrös lényén át ide, hogy az összes pingvinnek szőre volt, a víz animációs szinten szintén remekelt ebben a túlszínezett világban.

Persze, én is húztam a számat, hogy Szörfölő pingvinek, de szerencsére nem volt igazam. A film arról szól, hogy az Antarktiszi lakhelyéből ki akar emelkedni az ott a szörfőrülete miatt lenézett pingvin. Hogy-hogynem bekerül egy szörfversenyre stb. Nem a történet a lényeg, hanem az elmesélése. Egyrészt fogtak egy enyhe Karate Kid sztorit, de a jó oldalon ragadták meg, aztán nyakon öntötték a dokumentarista hangulattal.

Ez utóbbi az ami miatt kiemelkedik most a többi közül. Hogy is mondtam, tudjátok, amikor interjúszerűen, visszaemlékezve beszélnek dolgokról a szereplők. “Z olyan volt” “Ez meg azt csináltam akkor”. És mindezt olyan apróságokkal, hogy belógó mikrofon (a fenti képen is), néha szereplővé tett forgatóstáb, akik a kamera mögött felnevetnek. Ilyesmi. Mondom, ez adta meg a szórakoztató pluszt, az utolsó cseppet a mosolyokba.

Azon kívül meg egy feelgood film. Persze arcba tolt mondanivalóval, de el tudtam neki nézni könnyedén, mert a vigyor az arcomon valahogy végig ott volt. Az aranyos kispingvinek interjúitól kezdve, a bolondos geeken át a pattogó főhösig mindenki mosolyt váltott ki. 7/10 a vége.

18 hozzászólás a “Vigyázz, kész, szörf! (Surf’s Up)” bejegyzéshez

  1. Annyira nem jött be, inkább maradok a Pixarnál. Hihetetlen családnak pl tolhatnának egy folytatást, mert szerintem simán verte ezt a filmet.

  2. hiába ez a jó kis mese majd A kis Vuk bealáz mindenkit Hihetetlen Családostul (egyébként sztem nem kéne neki folytatás így volt a legjobb sztem a többi már rókabőr lenne, a Macskafogó után a második animációs film amit megvettem originalba) :S (érezzétek az iróniát)

    egyébként a Sony csinálta a Monster House-t is ha jól tudom (bár nem azok akik ezt írták) és nekem pl az is nagyon bejött!

  3. Azért a profi animfilmeket még mindig a pixar hozza szerintem. Lehet ezen többet mosolyogtál, de azok tökéletesen kidolgozott kerek mesék, mint régen a disneytől a hófehérke, kishableány és társaik.. A L’ecsónak pedig hihetetlen jó látványvilága van, majd meglátod..

  4. mondjuk azért nekem – és dobáljatok meg kővel – de néha hiányoznak a 2d figurák a 2d mesékben, persze mostmár a látványvilág is szemetgyönyörködtet meg kifolyik a szemed, de azért a régi klasszikusokat nem nagyon lehet agyonvágni (Miyazaki filmek, régi magyar klasszikusok, Oroszlánkirály

  5. Nekem/nekünk a L’ecsó nagyon tetszett, ezt még nem láttam :)

    Szóval igen, Pixar a némóval nagyon lehúzta magát.. :|

  6. Nem láttam még a Surf’s Upot, sem a L’ecsót de őszintén szólva nem ez a kettő fogja megrengetni a bizalmam a Pixar felé. Megérzés. De általában bejön.

  7. Fura. a L’ecso tök nézhető film volt. Láttam moziban. Viszont a Surf’s Up-ot a repülőn láttam, és 10 percnél tovább nem bírtam.

  8. Huhh hát én sem akartam először megnézni. Aztán nagy nehezen megnéztem és most örülök neki, mert szerintem nagyon jó mese. Egyébként nekem is hiányoznak a 2D-s filmek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.