A szellemlovas (Ghost Rider)

Egy a gond ezzel a filmmel, hogy van egy olyan érzésem, miszerint komolyan gondolták. Ellenben mint vígjáték, már simán megérne egy közepes pontszámot. A film legnagyobb baromsága talán a kötelező szerelmi szál volt (jól belevágtam a közepébe, mi?). WTF, de komolyan. Tök előzmény nélkül történt ott minden, elég volt csak farolni egyet a motorral és már feküdt is Eva Mendes. Semmi udvarlás, mert az minek.

A sztori? Fiatal srác eladja a lelkét az ördögnek az apja egészségéért. Az ördög átveri, de még így is, a szerződés alapján, a fejvadásza lesz. Rögtön 4 rakoncátlankodó pokolszökevényt el is kell kapnia, és ennyi.

Ez a film lehetett volna cool, annyira eltúlzott motoros hülyeségekkel meg lángoló koponyával (edgy, but he can pull it off), szerintem benne volt (a rendező szerint is, csak neki nem sikerült előcsalogatni). Ehhez persze egyrészt nem szabadott volna Nic “How’d it get burnt” Cage-t betolni a főszerepbe, másrész meg a gonosz oldalon valami jobb csapatnak kellett volna lenni. Az mondjuk tetszett, ahogy elkente az elkényeztetett taknyosok képét. Amúgy a film ott nyírta ki végleg magát szerintem, amikor a rendőrség elkapta és bezárta az ördög szellemlovasát egy cellába, aztán amikor megszökött, akkor teljes aparátussal üldözték, erre az a lángoló motoron beleugratott a vízbe, aztán elhajtott a folyó tetején. Annyira nevetséges volt az egész, hogy nézni is rossz volt. Áh, abba is hagyom, ez 3/10. Ne kérdezzétek, miért néztem meg.

Ghostrider - A szellemlovas Nic Cage!

25 hozzászólás a “A szellemlovas (Ghost Rider)” bejegyzéshez

  1. A motoros jelenetek kb olyanok voltak, mint az Ultravioletban, igaz abban valószínű tényleg nem komolyan gondolták.

  2. valóban rém gyenge mozi lett és mégis amerika 100M+-os sikerre kihozta. általában tökéletesen jósolható az amerikai bevétel, de ez totálisan meglepett.

  3. Bocsi, hogy csak beugatok, de iszonyatosan magyartalan kifejezés a “nem szabadott volna” kifejezés! Helyesebb lenne a “nem lett volna szabad”.

    Mellesleg tényleg rém gyenge a film!

  4. nagyon nehéz ám a rendezőnek, hogy olyan filmet rendezzen, ami tetszik a laikus mozizónak és a képregényőrültnek egyaránt. az előbbiből van a bevétel, utóbbiból pedig a kult státusz évek múlva.

  5. Írtó szar film, alig bírtam végignézni! Írtó gagyi volt az egész… a szinkron meg… felírattal néztem mert ááá:D

  6. Nekem mint Marvel buzinak be kell ide írnom! (még akkor is ha nincs semmi normális mondanivalóm)
    Szerintem a gonoszokkal kúrták el a filmet. Azok a hülye kis jelenetek mikor a kamerába hírtelen beleüvölt a főgonosz az nagyon de nagyon gagyi volt. Azért GR-nek a képregényben vannak cool ellenfelei akiktől tényleg be lehet ….ni, még így olvasva is. Nem csak azért, mert csúnyán néznek, hanem mert tényleg érezhető, hogy ezek a pokolból jöttek. Ehelyett beraknak néhány idióta lúzert aki csak maximum csúnyán tud nézni.
    Ha meg nem tetszik a vizen elhajtás, ami szerintem képregényben már volt, akkor sem lett volna jobb ha azt a jelenetet rakták volna be mikor felhőkarcolóról iszonyat gyorsra felpörögve átugrik a fél városon, majd csak úgy landol a földön. (GhostRider vs Hulk szám)

    (ja azok az “innocent” meg “vengeance” beszólások mindig vannak képregényben is, azok GR-höz tartoznak)

  7. “Bocsi, hogy csak beugatok, de iszonyatosan magyartalan kifejezés a “nem szabadott volna” kifejezés! Helyesebb lenne a “nem lett volna szabad” – Nos, ehhez csak annyit, hogy Human épp bestsellert ír, szóval maximum Ő adhatna Neked stilisztikai tanácsokat.:-)

  8. könyvnél azért van korrektor meg ilyesmi, nem kell aggódni :) (bár ha jól látom hivatalos iratokban meg olyasmi cikkeben szeretik ezt a nem szabadott volnát is.) De ez offtopik, ha helyesírással van gond azt levélben kéne osztani, mert így sajnos rengeteg karaktert vetettünk már megint ide, és nem pont a filmről.

  9. Kedves Ízeltlábú!

    egyszerűen nem tudsz normális “kritikát” írni. nem tudom, neked ez nem megy (csak akkor miért erőlteted?). azt alapból nem értem, hogy miért nevezed te ezt kritikának, de hagyjuk. komolyan, nevetséges amit itt is előadtál:

    ne tessék félreérteni: a ghost rider valóban egy rémgyenge eresztés, de korántsem azokból az okokból kifolyólag amit felsoroltál. a képregény, mint olyan ismerősen cseng számodra? mert ugyanis ez egy képregény alapján készült, amikben mit ad isten lángoló fejű figurák vízen motoroznak, tinédzserek pókhálót szövögetnek és (halkan megsúgom, csak neked) az űrből érkező böszme robotok ütik verik egymást. nah ennyit erről.

  10. A legidiótább része:
    -Amikor a Szellemlovas teátrális mozdulattal beint és beszól mindenkinek.
    Ja meg a nyálgép a Jack és Bobby-ból nem hasonlít, mint kis-Cage.

  11. csak mert nem értek egyet veled? aha, így már értem. Halkan megsúgom, hogy a transformersben marhára nem a hatalmas robotok miatt negatív a kritikám, ha esetleg végigolvastad.

    És hajtson el a vizen (mint látod a házon felhajtást nem hoztam fel, mivel illett a képbe. A lángoló koponyában sem találtam kivetnivalót), ezt lehet hülyén fogalmaztam meg, de leginkább az volt benne vicces, ahogy a rendőrség nézi a partról a nagy szökési manővert (az hogy a vízben lángolt kedélyesen, az azért necces picit – de a “suprise” jól jött ki abból is később).

    Szóval nyugodtan lehet ellentétes véleménnyel jönni, de attól még nem a tied lesz az egyedüli igazság, és nem is az enyém. Tudod, máshogy nézzük a filmet, máson vigyorgunk. Akármi. (írhattad volna, hogy “szerintem emiatt meg emiatt nem nagy eresztés a film, nem pedig mert elhajt a vizen”, mennyivel kevésbé lettél volna tapló? Nagyon.)

  12. G@bee–> ha nem tetszik Human írása nem kötelező elolvasni vagy ezt az oldalt nézegetni, van máshol is filmkritika amit elolvashatsz.

  13. mondjuk a vizen való motorozás tény, ghost rider egyik erőssége volt comicban is :) no de max. annyi jött le, hogy nem láttad a comicot, kövképp egy olyan írást olvastam, ami egy ilyen szemszögből nézi a filmet, logikusan mint film, a képregénytől eltekintve is érdekes látni, aki olvasta a comicot, ezt nehezen tudja megtenni

  14. Szerintem nem volt ez olyan rossz film. Egyszer mindenképp nézhető. (Na jó, szerintem egyszer minden film nézhető)

    Gondban kicsit azért vagyok, mert a képregényről bár hallottam olvasni nem olvastam, ezért ahhoz nem is tudom hasonlítani. (De a feljebb levő írásokból úgy látom, hogy ez nem is olyan nagy baj)

  15. egyetértek a kritikával csak én még 3ast se adtam volna a fimnek. amúgy ha jól emlékszem a főgonosz végig azért teper hogy magába szívjon sokmillió lelket ezáltal kinyirassa magát GR-rel (mert elvileg nincs neki lelke szóval semmit se tudna kezdeni vele hősünk). még valami legcikibb sztem amikor a vén GR ellovagol vele aztán amikor jönne az eksön visszafordul, majdnem leestem a székről.

  16. engem leginkább a párbeszédek borzasztottak el a szinkronban, belepörgettem, meghalgattam pár jelenetet, megnéztem egy két fightot aztán letöröltem :D

  17. furcsa, hogy nem említi senki, de nekem volt reményem a Ghost Riderben, mégpedig a Daredevil miatt. ugyanaz a rendező és az számomra egy egész jól összerakott film volt.
    abban jobbak voltak a karakterek. ebből én már nem is emlékszem ki volt a gonosz.
    meg főként az zavart, hogy olyan gyorsan ledarálódik az eleje, ahogy a srácból Nic Cage lesz. ok, minden benne van, de az a rész sztem lehetett volna hosszabb.

    valaki látta az extended változatot?

  18. Én is nagyot csalódtam ebben a filmben. A képregény egy kellemes darkos, westernes, misztikus, szuperhőssztori, de ez, hát…A karakterekben zuhantam leginkább pl.: a sátán a comicban inkáb Hanibal Lecterre emlékeztet (persze csak stílusban nem külsöben :)) ravasz, ijesztő és mindig nyugodtan sőt viccesen lát mindent. Sötétszív tényleg egy lázadó, de nem olyan idegesítően mint a filmben, a poén az, hogy nem is igazán gonosz csak az apját gyűlöli és rossz módszerekkel akarja megfi*gatni.De itt ááá…Egy közepes popcorn mozi.

  19. Human, arra lennék kíváncsi, hogy minden szart megnézzel úgy mond “munkahelyi kötelezségből”, vagy előzetesen érdekelt is a film? Nem kötekedésből kérdezem, tényleg kíváncsi vagyok.

  20. Amikor kiderült, hogy ezt is Mark Steven Johnson rendezi már sejteni lehetett, hogy gyenge lesz a végeredmény.
    -Egyébként milyen bestsellert írsz Human?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.