Bűbáj (Enchanted)

Ott kezdeném, hogy nem túlzottan vagyok oda a dalbetétekért, mégis most, amikor ezt a bejegyzést írom, épp a That’s How You Know szól, hogy felidézzem a hangulatot. A dal alatt teljesen tipikus “asszisztál a tömeg” jelenet van, amiben szépen mindenkit letarol Amy Adams Bűbájos dala, a nézőt meg a filmje. Hát igen, egy jó főszereplővel kell kezdeni, meg valami történettel.

Enchanted részlet

A történet teljesen szokásos meseként kezdődik. A lány várja hercegét és a tökéletes csókot. Feltűnik egy hatalmas troll, akitől megmenti a herceg, másnapra már be is tervezik az esküvőt, de a gonosz királyné megakadályozza a szertartást, méghozzá úgy, hogy Gisellet (tudjátok, az említett lány) átvarázsolja a mi valóságunkba. De gond nincs, hiszen a lány ugyanúgy viselkedik, mintha még mindig a mesevilágban lenne. Mellesleg egy segítő válóperes ügyvédbe botlik, akit Patrick Dempsey játszik, és meglepően jó a szerepben. Persze ő már nem hisz a boldogan éltek amíg meg nem haltakban. Viszont bonyolítandó a kalandot,Giselle hercege szintén átugrik a valóságba, megkeresni és menteni szíve hölgyét.

– Is this a big habit of yours, falling off of stuff?
– Well, usually someone catches me…

Amellett, hogy végig feelgood a movie, még a régi mesékre való utalások is marhajók. Ahogy a vadidegen városban levő csaj keres egy törpét, hogy útbaigazítsa, meg még csomó mesét felemleget valóságos helyzetekben, mint lehetséges megoldást, és ahogy néz amikor kiderül, hogy az nem úgy van, az is marha jó. Vagy az utána jövő herceg, aki végig megingathatatlanul keresi szerelmét, és őt egyáltalán nem befolyásolja annyira a valóság, mint az Amy Adams által játszott Gisellet. Természetesen a herceg így rengeteg vicces helyzetbe kerül. Nem kell aggódni, sidekick is van, aki egy mókus, enyhe hátránnyal a valóságban, mivel itt a mesevilággal szemben nem tud beszélni, így eleinte sokat segíteni sem. Szegény.

Tényleg, nem akarom tovább sorolni, rengeteg apróság miatt kerül az arcodra a mosoly, és marad ott a végéig. Mese, teljesen. Azért a Stardust-ot nem üti, hiszen azzal szemben ez jobban konvencionális, de még így is felhőtlen szórakozás.

Bűbáj értékelés tarararamtamtam

Egy 7/10-et adok az Enchantednek, de szerintem majd dvd-n nézze meg mindenki jól. Legalábbis aki nem irtózik zsigerből a meséktől. Én végül csak megnéztem moziban, még amíg vetítik. Kb tizen voltunk a teremben, ebből egy tinilánypár, akik minden csóknál vihogtak, meg azon is vihogtak hogy elgurult a kólásüvegük a sötétben. Hát nem vihognivaló? Dehogynem! Mellesleg a szinkron is rendben volt, bár a soundtracket hallgatva azért az eredeti dalok jobbak.

14 hozzászólás a “Bűbáj (Enchanted)” bejegyzéshez

 1. Jó film volt, én 80%ot adtam neki. Csak az zavart, hogy a való világból is némi idő elteltével mese lett, pedig sok dolgot ki lehetett volna figurázni.

 2. Én is moziban láttam, szerencsére értőbb közönség körében (30-as párok, középkorú hölgyek). Talán a grandiózus végkifejlet-et kivéve végig rendben volt a film (az valahogy nem jött be nekem.) A herceg megszólalásai ;) viszont rendre mosolyra fakasztottak. Amy Adams is nagyon rendben volt, a éneklős-táncos jelenet pedig tényleg mindent vitt! Nálam 8/10

 3. ezt nem hiszem el hogy mindenkinek így tetszik? imdb 8.1 volt amikor moziba mentünk, itt 7/10 és 2x 8/10?

  én a kb 2/10-re tenném. szerintem nagyon rossz volt. 3-4 poénon tudtam csak nevetni kb.

 4. nem gondoltam h rá lehet dumálni..:) de eztetet akkor mégiscsak na.

  OFF
  Pizsama: még 1x, hátha ott nem ért el az üzi, a Semi-Pro trailere alatt Csajkovszkij Diótörője hallható ;)

 5. Üdv! Hehe, nekem nagyon tetszett a film, mögöttünk két kisgyerek volt, és olyan édesek voltak, hogy ott mondogatták, hogy ne harapjon bele a mérgezett almába Giselle. ^^ Amúgy nekem is a legjobban a klasszikus disney motivumok tetszettek. Az a mérgezett alma, tényleg úgy nézett ki a valóságban is, mint ahogy a mesében (mármint a rajta lévő halálfejminta). XD Ami kicsit tulzás volt sztem a vége, ahogy ti is említettték, hogy szinte már a valóságból is mese lett. De ennek ellenére is tetszett. Kedvenc jelenetem a báljelenet volt. Olyan szépek voltak a kosztümök benne és a zene is csodálatos volt. Meg ahogy össze volt vágva a táncrész is. Ahhh. XD No be fejezem mert elfolyik a képernyő. XD Örülök, hogy irtatok erről a filmről is véleményt! ^^

 6. Ezt a filmet karácsonykor néztem anyámmal és öcsémmel, nálunk a xmas mozi már ien 7-8 éves hagyomány :D
  kicsit furcsak volt h körülöttem csak anyukák voltak a 5-10 éves kislányaikkal :D gondoltam eltévedtem XD
  de egyébként nem volt rossz film!
  csak túúúúl sok a boldogság benne

 7. Én is a moziba láttam először meg másodszor is a b.nőimmel.A közönség naon jó volt. Mellettem 3 srác ült és mit ne mondjak megleptek vele. De nagyon élvezték ők is a filmet!! Szuper volt!

 8. Bűbájos film, 10/10! :-) A Verdák óta az első film, ami hatással van rám :-) Hétfőn fel is hívom az összes barátnőmet és megmondom nekik, hogy Giselle sokkal szuperebb náluk:-)))

 9. Amy Addams valóban a lehető legjobb választás ehhez a könnyed kis filmhez, egyszerűen lehengerlő…még szirupossága ellenére is 8/10…nálam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.