Alien Apocalypse

Ha már a múltkor megemlítettem a Man with The Screaming Brain kapcsán, hogy Bulgáriában anno két Sci Fi Channel film is készült egyidejűleg Bruce Campbellel, ideje lenne a másikról is írnom pár sort, hát íme.

A négy asztronauta, akik 40 évet töltöttek az űrben, visszatérnek a Földre, de ami itt fogadja őket, korántsem az, amire számítottak. Egy poszt-apokaliptikus világ tárul a szemük elé, ahol a Földet az elfoglaló idegen, hangyaszerű lények uralják, az embereket rabszolgasorba taszítva, kicsit megcsavarva A majmok bolygója sztoriját. Természetes, hogy ilyen körülményekhez nem szokott asztronautáink egyáltalán nem fogadják el, hogy ennek legyenek a részesei, és már a terv is összeállt, felkelést kell szítani, Spartacus után szabadon.

Just call me a… great healer.

Alien Apocalypse with Bruce Campbell

Az asztronauták sorát erősíti Bruce Campbell, Dr. Ivan Hood szerepében, akinek már az első megnyilvánulásából is látszik, hogy nem egyszerű eset, miszerint kihasználva a helyzetet, máris új babérokra törne “a nagy gyógyítóként”. Társa Kelly, akit a Xenaból ismert Renee O’Connor játszik, de a szokásos eyecandy vonulatot inkább egy másik színésznő hozza, Rosi Chernogorova, akit a film előtt egy másik B-ben, a Shark Attack 3-ban láthattunk, szintén lenge szerelésben.

– What’s TV?
– None of your damn business.

Igazából ez tisztára olyan, mint valami családi produkció, mivel a készítők már rég ismerik egymást. A rendező és író Josh Becker Bruce régi barátja, már többször dolgoztak együtt, mint ahogy ugyebár a társíró Robert G. Taperttel is. Mint ahogy Renee O’Connor sem lóg ki, mivel mindannyiuknak volt némi közük a Xenahoz is.

Sajnos a történet nem lett olyan jó, mint pár korábbi filmjüké, de persze ettől még mindenképpen szórakoztató, bár egy kicsit lassan indul be ez a része. Bruce karaktereiben általában a közös pont a poénos beszólások, ezeket itt is megkapta, és ez nálam minden esetben pozitívumként hat. A rendezéssel sincs gond, az effektek pedig a szokásos SFC szintet hozzák, így semmiképpen sem negatív tényezők. Talán csak O’Connortól vártam volna többet, ha már a bolgár statisztáktól nem.

Sci Fi Channel szinten a közepes filmek között helyezkedik el valahol, nem kifejezetten az eredeti fajta, mondjuk, láttam már rosszabbat, ugyanakkor jobbat is, de eléggé fun, szóval könnyedén az újranézhető kategóriába tartozik, így legyen egy 6/10.

3 hozzászólás a “Alien Apocalypse” bejegyzéshez

  1. Ezt a két Bruce Campbell filmet ezt a mostanit meg a Man wit the screaming Briant meg akarom nézni,de sehonan sem tom megszerezni esetleg adja valamikor a tv?!

  2. a közeljövőben biztos nem, de tekintve, hogy tegnap is leadtak egy 3 évvel régebbi filmet premierként, bármi megeshet

  3. pont ez fogalmazódott meg bennem is. szeretem bruce campbell-t, gonosz halottak ugye, és ezeket is szeretném megnézni, de hogy lenne rá módom? várok és bízok benne hogy leadják a tévében?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.