A legenda alternatív vége

Kikerült a netre, és a filmbuzin a tovább mögé, az I Am Legend film alternatív befejezése. Ez az a verzió, amit meglátva a stúdió, gondolom a fókusz csoportoknak való levetítés után, újat kért. Az az új lett a film moziváltozatának a vége.

42 hozzászólás a “A legenda alternatív vége” bejegyzéshez

  1. hát szerintem ez sem jobb egy fokkal sem. nemtudom igazából hogy mi hiányzik, de a két oldalnak nem így kéne találkoznia akkor már inkább haljon meg a doki de aza túlélt kis közösség sem volt túl “okos” befejezés…

  2. Ez a bratyizás nem jön be a monsztákkal, viszont a mozis változatbban a halála szerintem értelmetlen volt…

  3. Ez túl happy? A lényeg a döntésen van amit hozott, és azon amit belátott, felismert. Ja lehet happynek is felfogni, de ez inkább olyan szürke és nem fekete vagy fehér, ami jó dolog. Ezek zombik, nem emberek, ebbe tessék belegondolni és már nem olyan happy, sőt bizarr.

    Bár a film kicsit felszínes szóval ez nem jön ki igazán. Mondjuk én is pesszimistább altendre számítottam, de az eredeti végnél azért jobb.

  4. Hát ha ez lett volna a vége, akkor én hangosan nevettem volna a moziban. A könyvet egy kicsit jobban követve sokkal jobbat is kilehetett volna hozni ebből.

  5. ez már a második olyan zombis film ami azt pedzegeti
    (legalábbis nekem ez jön le)
    attol független milyen természetük van a zombiknak öket is el kell fogadni a mint autonom egyéniségeket. nem teljesen egyértelmü h miért is kell irtani öket. Mármint ha el fogadjuk azt hogy a “modernkori” zombik képesek, ha nem is mind, emberi érzelmekre. Most már az ok h gyilkolnak nem csupán a vérszomj,hanem vmi emberi. Amiért nap mint nap mi is ölünk,harcolunk.
    De ez igy elég groteszk.
    Sztem.

  6. az eredet jobb, csak ott kellet volna véget érnie, amikor a csaj elindul a remélt telep felé, és nem ott ahol megérkezik a sok-sok ember közé…az elég kiábránditó volt sajnos…a többi rész sztem rendben volt, bár a könyvet sajnos megsem közeliti…

  7. Ramiz kommentje a Geekblog-ról:

    A könyv vége teljesen más: a magányos férfi, aki néha már nagyon kivan idegileg, de azért minden nappalt az “alvó” vámpírok módszeres kivégzésével igyekszik tölteni, és teljesen biztos a dolgában, találkozik egy nővel, aki bírja a napot, aki később lelép, majd sok társával együtt bukkan fel újra, a vámpírhordákat irtva. Kiderül, hogy a vámpír faj lassan alkalmazkodik a naphoz, és egyáltalán nem agyatlan hordák, hanem társadalmat kezdenek szervezni: nyilvánvalóan ők lesznek az új intelligens uralkodó létforma a Földön. És az ő szemükben az emberi főhős egy tömeggyilkos, tehát elkapják és kivégzik. Halála előtt a fickó azon gondolkozik, hogy mennyire féloldalas álláspont volt az övé, aki csak jót akart, és az emberiség fennmaradásáért küzdött, remélve, hogy nem egyedül, és tudja, hogy az új nép, a vámpírok számára ő lesz a leghíresebb, rettegett gyilkosa az ő fajuknak – már életében legendává vált, ám meg kell halnia, átadnia a helyét a Földön, amihez pedig úgy érezte, teljes joggal ragaszkodik.

  8. Ahhhh, akkor ez teljesen mas. Smith managere ezt tuti nem engedte volna. Milyen lenne, ha rossz fiut jatszana Will? Naugye…

  9. Nekem igy jobban tetszett a vege.
    Viszont ha verbeli zombis filmet akartok latni, akkor szerintem Dawn of the Dead es [REC].

  10. Ez unalmas, nyálas, erőltetett, és hűtlen az eredeti történethez, de a mozis befejezés se az igazi azzal a napalm-tartalmú kézigránáttal. Sehogy se jó ez, el se kellett volna készíteni.

  11. Szerintem is a könyves befejezés a jó! :D

    Amúgy pont ezért nem értettem a mozis verziónál, hogy Smith karaktere miért nem jön rá, hogy a zombik/vámpírok(?) nem agyatlan gyilkológépek és tudnak társadalmi szerveződést felmutatni, és hogy az alfahím a nő miatt támadt rá.
    Ebből a szempontból ez az alternatív befejezés logikusabb ugyan, de közben nevetségesi teszi az egész sztorit. A mozis befejezés tehát egy fokkal jobb, kevésbé nyálas és legalább meghal benne a főhős (ez nálam egy filmben pozitívum!).

  12. VVega: így már értheő számomra a könyv címe, a mozisban nagyon erőltetettnek hatott

  13. Szerintem a mozis befejezés jó. Úgyis már nem volt miért élnie mert meghalt az összes ember akihez köze volt. Szal amúgy se lett volna boldog.Hülyeség lett volna ha a végén összejön a bigével (bár jó csaj :)). A mozis jó és kész…

  14. Nemtom miert kinlodtok annyit a konyvvel? Eloszor is csak az alapotletet vettek at, masodszor meg, ez egy rohadt draga film volt. A producerek nem igazan engedik, hogy a filmesek az o penzukon feszegessenek bonyolult moralis kerdeseket. Ahhoz kepest, hogy ez egy pop-corn movie eleg jo. Sajnos igy mukodik a mainstream filmpiac mostansag, ez kell a kozonsegnek. Nem mindenki filmbuzi. Sajnos:)
    De hogy a CGI miert sikeredett ilyen bunszarra…?

  15. pisketi: Én azt nem értem, miért nem élő szereplőket alkalmaztak. A ’28 nappal később’ maszkmesterei kiváló zombikat tudtak alkotni. Persze divat a CGI, muszáj dicsekedni az animátorokkal, ááhhh Hollywood… :(

  16. Nekem ez a vég semmivel sem volt rosszabb vagy jobb mint a mozis. Bár az a szöveg, amit a nő levág a végén nyugodtan kimaradhatott volna xD

  17. Sparrow, az elején élő szereplőkkel akarták, csak aztán mégis CGI-re váltottak. Bár tényleg gyenge lett, de legalább fel tudtak mászni a ház falán. :D

  18. Nekem egyik vég sem jött be úgy igazán… és miért ne lehetett volna gonosz főhőst csinálni a végén.. egyszer már ráférne egy Hollywoodi filmre, ahol észreveszi magát…. Na mindegy…. ez sem az lett…. ez a két véglet meg olyan eröltetett… Főleg ha katona a pasas… :)

  19. Nem értem miért mondjátok, h Will gonolsz lett volna, ha a zombik kivégzik, mert egy gyilkológép! Elvégre a filmet nem zombik nézik, hanem emberek, ezért nekünk hős, sőt legenda, és nem egy gyilkos, mint ahogy ezt a “gondolkodó zombik” elképzelik! Amúgy meg valszeg Will is olyan zombifilmeken nőtt fel, amikben a zombik nem akarnak semmit csak kinyírni midnenkit, nem gondolta, hogy ezek gondolkodnak, szerintem midnenki gyapná őket a helyében, legalábbis én biztos!
    Amúgy nekem nem tetszett se ez a befejezés, se az eredeti, pedig a film az nagyon bejött, de a végén hiányérzetem volt! Szerintem még csiszolni kellett volna és valami 3. verziót kitalálni…

  20. Legalább megvan a trailerben feltűnt, de a filmből hiányzó 3 másodperc :)

    Ha már zombi-indivídum, akkor inkább Fido

  21. Sparrow: Szerintem azert nem lattunk rendes zombikat, hogy a filmre beulhessen az egesz csalad. Maszkokkal nehez lett volna egy 9 eves gyereknek is elfogadhato zomnbikat csinalni, szoval inkabb elnyujtottak a szajukat meg ovalisabb lett a fejuk, se haj, se fog:D Minden szarsag ellenere megerte megnezni a filmet. A kihalt varos, a mindennapi rutin, a kutya…a tobbi resze meg felejtos. Jo volt ez:)

  22. Kane: szerintem a Legenda az elmúlt évek egyik legjobb filmje a saját kategóriájában. Divat mindent fikázni :-P Mert az tök entellektüel :-P
    Másik: a könyv csak az alapötletet szolgáltatta, a film nem a könyv megfilmesítése.
    3.: nem értem mit szenvedtek, hogy túl happy a vége! És?
    Csak az a jó film, ahogy mindenki megdöglik a végén?

  23. Az I am legenddel az a gond, hogy egy nagyon-nagyon jó kezdés után a végére leereszt. Meg nem vágom, miért nem lehetett emberi statisztákkal eljátszatni a zombikat? A 28 nappal/héttel későbben, meg a Holtak hajnalában is emberek voltak, és mindhárom film jó volt, csak sokat kellett sminkelni. A legend-es zombikat szerintem kicsit összecsapták.
    Meg kicsit jobban oda lehetett volna figyelni a kezdetekre. Mondjuk láthattunk volna egy “átváltozást” emberből zombi. Annyi kihagyott lehetőség és logikai döccenő volt ebben a filmben, (és nem mondom, hogy rossz volt) hogy az már egy-két helyen bántott. Jobb film lehetett volna, ha valami jobbat találnak ki a közepétől a végéig.

  24. Nekem ez a befejezés jobban tetszik, mint a mozis:

    – mert a mozisnál nagyon gagyi volt, hogy a csaj a végén megtalálja azt a kolóniát.
    – a mozisból az se derült ki, hogy a zombik gondolkodnak (ahogy azt Will Smith rosszul feltételezte) és hogy a főnök a csajért jött, hanem csak eszetlenül támadtak.
    – a mozisnál az a gránát is túl nagyot robbant egy gránáthoz képest
    – én nem nyírtam volna ki Smith-t.

  25. A többségtől eltérően nekem sokkal jobban tetszett ez a befejezés, bár valóban picit “hepiend”es de legalább összehozott pár egyébként értelmetlen szálat, láttuk hogy valahol ők is tudnak szereni és ragaszkoni és nem agyatlan húspép, annyira kevés ilyen film van megfelelő minőségben hogy én ennek is nagyon örültem. Persze az se lnne baj ha egy a könyvhöz ragaszkodó verzió is lenne a könyvből, de legalább lehet folytatás…

  26. Szerintem pedig nektek kellene egy filmet megcsinálni, annyira mindent jobban tudnak egyesek.

    A zombikat is az emberek csinálták, és ebben az esetben pedig ők vannak többségben tehát az ember pusztító, mint ahogy pusztít a mindennapi életben is.

    Lehet ez a film rossz vagy jó, de a lényeget elérték a készítők, aki látta abban hagyott valamilyen nyomot és beszélnek róla ki így ki úgy!

    Egyértelmű mondanivalója van és nem csak az önfeláldozásról van itt szó, ez csak a szirup..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.