Iron Man a csúcson!

Most látom milyen félreérhető lett a cím, na mindegy. A lényeg: első hétvégéjén amerikában a bevétele $100 millió. Ez pedig egy dolgot jelent emberek, Iron Man 2! Már csütörtökön nyilatkozta valaki a stúdiótól, hogyha az elvárásokat hozza (a stúdió 60-65 millióra mérsékelte ezt a limitet), akkor 2010-ben jön a következő vaskaland. Hát az első hétvége felülmúlta a várakozásokat, a kritikai visszhang is iszonyat pozitív, szóval hawaii. A Vasember filmkritika itt van. Kérem aki a filmről írna, az oda tegye. Aki viszont a bevételről, az ne habozzon ide. Például.

Nekem egyetlen félelmem lett a fantasztikus nyitás után: eljő a mindent elspoilereznek előre korszak? Merthogy az Iron Mannél minden akciójelenet benne volt a trailerekben, és a beszólások többsége is. A sok marketing-zealot most látja, hogy “hátde ezek mekkorát kaszáltak a szokásosnál többet felfedő kampánnyal, tuti ez a titok”. Az véletenül sem lehet, hogy a film jó, és mivel szombatra nem esett (általában esni szoktak szombatra a bevételek), így a kritikai visszhang és az emberek “tefigyu ez jó film” kampánya működött. Vagy ha belátják, hogy ez is közrejátszott, azért mégis bepróbálják, hátha.

Amúgy ez a nyitás olyan szinten is durva, visszakanyarodva a 100 milliós összegre, hogy ez minden idők második legjobb nyitánya azon filmek között, amik nem sokadik részek. Azaz a Karib 2 jobban nyitott ennél, de a Karib első része az nem, a Harrypotter első része sem. ilyesmi. Az első legjobb nem-folytatás film az a Spiderman 1, maradhatott a 114 millióval kibérelt trónján.

19 hozzászólás a “Iron Man a csúcson!” bejegyzéshez

  1. Engem is ma flasheltett be egy csaj nem éjjelnappalfilmetletöltős ismerősöm hogy te báz az ironman rottentomatoes vmi 90% körül van, tehát még nem annyira tudatos mozilátogató is felfigyelt a kritikai visszhangra. Persze én nem várok túl sokat tőle.

  2. Bár jövő hétre meglesz sztem bőven egy 50% feletti esés ( sztem 55 körül lesz), de ezzel együtt is úgy 250-280 millió körül lehet a végösszeg.

  3. Orulok, hogy igy alakultak a bevetelek. Ezek utan talan a keszitok jobban el merik majd engedni a fantaziajukat, na mega a nyomi Tobey Maguire-k meg Kirsten Dunstok helyett vegre igazi szineszeket alkalmaznak, akik nemcsak eljatszak a szerepet, de oda is teszik magukat. Remelem egyszer meg megerjuk azt a kort, hogy olyan kepregenyes filmet lathatunk, mint az Iron Manhez keszult Hulkos-Spidermanes 3 reszes promo-animacios minisorozat volt:)

  4. Jee! Lesz második rész, talán ezt már Rhodey is sejtette mikor beszólt a páncélra: Next time Baby!
    De ott már tuti nem nézek meg minden kis Spottot, mert ez majdnem elrontotta az élményt!

    Ja és nehogy Mandarin legyen az ellen, mert az nagyon nem jönne ki jól (bár a Rhas Al Ghul jó volt, de folytatásba nem való)

  5. Valóban sok volt a spoiler a trailerben (túlzásba vitték, no), de azért azt mondani, hogy “az Iron Mannél minden akciójelenet benne volt a trailerekben, és a beszólások többsége is” eléggé merész!

    A beszlásokból volt a legkevesebb a trailerben – a jobbak a filmben maradtak (bőven!), akciójelenetből sem volt hiány a trailerben bemutattokon kívül.

    Sorry Human: de ez már csak utólagos fanyalgás a részedről! :)

  6. mi is gyarapítottuk 2180 jó magyar forinttal…

    aki meg trailer/teaser/poster/promo stb fetisiszta és minden film előtt végignézi az összeset az magát cuccolja szét, ez van, nem kell ezt a sok sz*rt előre megnézni…. nekem pl egy elspoilerezett dolog se volt a filmben, max vagy 3 jelentéktelen kép…

    amúgy lassan kialakul a trailer-nézés kultusza is, ritkán járok moziba már (sajnos), de én ott szinte mindig k**vajó előzeteseket látok, lassan már csak trailerket fogunk nézni 90 percig :-)
    mondjuk a Wanted-é az büntetés volt, úristen az a film, fájdalas lehet

  7. konzerv: what? az összes akació bennevan a trailerekben. Még amikor a rakátékat megy likvidálni az is.

  8. Szerintem az emberek 90%ahoz a promo kampany negyede se jutott el, szoval mi sajat magunknak spoilereztuk el a filmet. Hiaba, filmbuzik vagyunk:) Nem hiszem, hogy a marketingstrategian valtoztatnanak, de az tuti, hogy ezek utan igyekszem majd visszafogni magam trailernezes ugyben:)

  9. Tényleg ennyire jó? Valahogy ezek a szuperhősös-képregényes cuccok engem naggyon hidegen hagynak.

  10. Igen ez tényleg ennyire kurva jó!!!!!!
    Amúgy lehet megnéztem a sok spoilert,de hidegen hagy,mert mikor ma csücsültem a moziban és bámultan a Vascsávót akkor aztán tök mindegy volt,mert a nagyvászont nem tudja kárpótolni egy sima kis videó a neten még a hd sem.Én amúgy sem tom megfékezni magam a trailerek ügyében.Egyszerűen nem tom nem megnézni ha kijön valami új, sőt egyre csak kedvet kapok és gyözöm kivárni a filmek premierjét.Ez volt ezzel a filmmel is,bár csak ma értem rá moziba menni,de szinte el sem hittem hogy ott ülök.

  11. Ráadásul egy belső forrás azt állítja, hogy a The Incredible Hulk, az X-Men Origins: Wolverine és a Vasember története valamilyen módon összekapcsolódik, bizonyos pontokon keresztezik egymást.

    Ez még egy régebbi írásban volt, de állitolag ezzeket a filmeket tartják az Avengers film előkészitésének .. Wolverines mellet 2009-ben kapcsolodni fog a Pókfejhez és igy alakul teljesé a sztori 2010-re amikora kivan tüzve az Avengers mozi .. ;) !

  12. Mekkora lenne ha Tony elkezdene poénkodni Bannernek,mikor az épp Hulk alakban van és nyomna neki valami laza szöveget,hogy nincs-e kedve majd beugrani egy szuperhőscsapatba,de ruhát nem tudnak vállalni neki így döntsön LOL+ :)

  13. ki forgalmazza itthon a filmet és birtokolja a jogokat? remélem ua. mint a Transformerst, mert ugye itt alap lenne a fémdobozos dvd, remélem így is lesz, mert tuti hogy itthon is jól megy a film

  14. Hát engem egyáltalán nem kapott el a spoilerkampány, láttam egy trailert, eldöntöttem, hogy ez engem érdekel aztán kész. Ha minden jól alakul akkor pénteken nézem meg. Nem nagyon emlékszem mikor volt olyan, hogy szinte mindenhol pozitív kritikákat olvassak egy filmről szóvl már várom.

  15. Őszintén szolva nekem kevés film az,ami egyáltalán nem fog meg,de ez eléggé olyan volt. Nézhető-nézhető volt,de ennyi. De lehet, hogy velem van a baj:D

  16. Én megnézek egy trailert és annyi. Minek több info? A legnagyobb moziélményeim között olyan filmek is vannak, amikről egy 1mondatos plotot tudtam előre. A Hetedikről annyit, hogy “valami thriller” – nálam kedvenc, be lehet vésni a kedvencfilmes kommentekhez. (human, azt a kommenthegyet nem akarod feldolgozni és leelemezni posztban?)

    Magára vessen aki minden kis infót megcsócsál. Őszintén szólva, human, te is kicsit visszafoghatnád itt a blogon ezt az “itt egy kép, ott egy japán trailer, amott egy mobilkamerás videó a forgatásról” áradatot, és koncentrálhatnál inkább háttéranyagok, informatív cikkek írására, a szakértelmedből nyilván futná rá. < Ez csak 1 vélemény persze...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.