RoboCop és Red Dawn remake

Éjjel már nem volt sok erőm megírni, most sincs nagyon, de azért muszáj megemlíteni.

Cannesban az MGM stúdió bejelentette, hogy a RoboCop-ot és a Red Dawn-t is remakelik. Az elsőt mindenki ismeri, és jöhetnek a kövek, nem rázott meg ez a remake hír kivételesen. Talán mert nem all-time kedvencem? (A szerkesztőségben mammut anyázott a hír hallatán) Azt mondjuk kötve hiszem, hogy Verhoeven zsenialitását meg tudják akárcsak karcolni is, szóval egy robotos akciófilm várható, amit a névvel adnak el. Tippre.

A Red Dawn-t Vörös hajnal magyar címmel látta már mindenki. Aki nem, annak annyit, hogy amerikában ejtőernyősök jelennek meg, akik elkezdik írtani a lakosságot. A fiatal Patrick Sawyze és Charlie Sheen (iskolásokat játszanak) meg a hegyekből vezeti az ellenállást. El nem tudom képzelni, hogy lehet ezt remakelni. Mármint manapság nem tud csak úgy partraszállni számottevő katonaság sehol, nemhogy egy 300 millió lakosú országot megtámadni csak úgy. Szal ez a “remake” valószínűleg csak nagyon kicsit fog hasonlítani az eredetire, és a névvel adják el.

25 hozzászólás a “RoboCop és Red Dawn remake” bejegyzéshez

  1. jó hír. a robotzsaru elég régi film, remake-ért kiáltott. hátha sikerül valami látványos csihipuhi, ticsung-ticsungot összehozni.

  2. pff, egy remake sem jó hír, soha, pont

    pont az a baj, hogy csupán egy nagy ticsung-ticsungra redukálják majd…

    a red dawn meg a másik fele lesz, rambo 5-té változik

  3. A Robotzsaru abszolút nem kiáltott remake-ért. Ma szemmel nézve is látványos DURVA és VÉRES, ahogy azt a sztori megköveteli. Az új film nem tud sztori és szatíra szinten hozzátenni, pláne hogy garantált a PG13-as besorolás. Robotzsaru majd mindig melléllő (WTF?), és nagy okosságokat mond a gyerekeknek, miközben legyőzi az abszolút béna, tutira túl fiatal főgonoszt. A design-t majd szépen elszabják, és tulajdonképpen majd szépen ki is herélik a filmet. Mert ez ma Hollywood és a remakek receptje. FÚJ.

  4. Azért a RoboCop-ra befizetek :) Az eredeti jó volt, na persze már a folytatások is szörnyűre sikerültek…

  5. Raven mért mondod a 2 szerintem méltó volt az első filmhez. Műsziv yamaha jobb mint az igazi. :)

  6. Abszolút egyetértek Daprincével, a Robotzsaru meglepően erőszakos és durva volt, nem egy habkönnyű terminátorsztori. csak herélni képesek.

  7. Azt, hogy a Robotzsarut újraforgatják nem újdonság, Körülbelül két hónapos hír, már akkor szó volt erről. Az csak hab a tortán, hogy Cannesban is bejelentették.

  8. A Robocop máig a top5 akciófilmek között van nálam számontartva a 2. résszel egyetemben. Mai szemmel nézve is simán lenyomja az ún. akciófilmeket, miket az utóbbi években szörnyülködnek össze a hálivúdiak.

    Hál isten az eredeti Robocop film nem lesz kevesebb azáltal, hogy csinálnak egy feldolgozást belőle.

    Ja, és véleményem szerint az 50-60 éves filmek érettek meg a rimékre, nem pedig az ilyenek, amelyek most is ütik a mércét, hiába 20 éves filmek.

  9. fantomasz: akkor csak meg volt említve ja, hogy a jövőben majd valmaikor robocop, most viszont már hivatalos, megerősített hír.

  10. “Hál isten az eredeti Robocop film nem lesz kevesebb azáltal, hogy csinálnak egy feldolgozást belőle.”

    sajnos pont ez az, hogy de, mivel jó pár ember nem nézi meg az eredetit, csak a remake-t

  11. Mammut, viszont jópár ( de tény hogy kevesebb ) ember ugyanúgy rá is akadhat az eredetire, mert kedvet kap a remake hallatán. :)

    + ha a remake gyenge lesz, akkor el lehet majd mondani, hogy ‘bezzeg az eredeti még mindig jobb’ és ezzel is az eredeti hírnevét fogja öregbíteni.

    Nem kell mindig pesszimistán hozzáállni. :)

  12. Sajnos eggyett kell értenem Mammuttal. A next generation megnézi az új butított Robocopot és nem fogja őket érdekelni Paul Verhoeven és Frank Miller zseniális filmje ami feledésbe nem fog merülni de a fénye meg fog kopni.

    Ugyanez volt a bajom Jackson King Kongjával is hiszen ő állítólag az eredeti előtt akar tisztelegni, de úgy nem lehet, hogy valamit újra csinálsz és ezáltal a régit elhalványítod.

  13. RoboCop remake? Mi a facér, kérdem én? Online petíció vagyon -e már? :)

  14. ÉS akkor még nem is szóltunk az eredeti Robotzsaru zseniális zenéjéről!

  15. mammut, mikor fogsz írni a robocop-ról egyet? most ez pont jó alkalom lenne erre.

  16. ne vicceljetek már! a robotzsaru egy szar volt. már 10 éve is , amikor nagyon kicsi voltam, lejött a gagyi.

  17. Amire azt mondják az emberek, hogy szar, azt igazából nem értik. Csak hát egyszerűbb kijelenteni, hogy “szar”.
    Először én is azt mondtam, hogy ez borzalmas nézhetetlen, amikor megnéztem a Vörös sivatagot (Antonioni), de igazából nem értem teljesen és nem csak ezért, de nem tartom egy jó filmnek. Nekem egyáltalán nem tetszett.
    Robotzsaru viszont király!

  18. nekem nagy kedvencem volt a Robotzsaru tizenpár évesen, amikor bemutatták itthon… asszem ez is alámondásosan volt meg, jóval a hazai mozibemutató előtt… így rémlik, lehet hogy tévedek. :)

    de az biztos, hogy robotzsaru lázban égtünk akkor, imádtuk, rengetegszer megnéztük… a második még talán, de a többi folytatás katasztrófa volt, igazi szarok, egy remake sem fog annyit ártani a Robocop első részének, mint a negyedik, vagy ötödik rész.

    egy biztos, ezekkel a remake-ekkel nem nagyon tudok kibékülni… mi lesz a következő? W tesók, esetleg mások újraforgatják a Mátrixot? :)

  19. ajánlom mindenkinek a rendezői változatot, murphy halála pöpec lett :)

  20. Ami RoboCop 4-5 név alatt futott az voltaképpen a rövid életű tévésorozat volt, ha jól tudom…

  21. Legalabb majd a premier elott megint leadja a TV2 a regi robotzsarut, en meg megnezem. Asszem a remake pozitivumainak listaja ezzel le is zarul:)

  22. Silberman: jaja, és volt 6 is asszem, 6 kis rész és az egyben a 4-5-6, 2-2 rész egy filmnek számolva, vagy vmi ilyesmi rémlik

  23. ellenben a robotzsaru 3 jo volt, en legalabbis jol szorakoztam. kis vicces pg13as film, repulo robotzsaruval. ha ugy nezzuk, semmi koze az eredetihez, de elvezheto volt.

    a ketto feleslegesen volt durva es foleg ismetelte az elsot.

    az egyet pedig ujra kene nezni, de biztos, hogy nem a tv2n fogom, mert annyira csapnivalo szinkronja volt, hogy 5 perc utan abba kellett hagyjam.

    a red dawn viszont jo hir, kedveltem. majd ha tobb lesz az informacio, akkor jo lenne tudni, hogy ugyanugy a hideghaboru alatt fog jatszodni vagy a mai korban?
    az arab alvo sejtek beveszik a varost es leigaznak mindenkit. es sehol egy Jack Bauer a kozelben! :)

  24. há ne már.

    egyiket sem támogatom, ez borzalmas. CGI-robocop lesz, v mi?

    és ez a lehető legrosszabb, nem csak szimpla-remake szaga van ennek, hanem akkor jönnek majd a remekbeszabott(nak tartott) folytatások is, tökre irritáló dolog ez.

    …de már az se lepne meg, ha azért porolnák le, h utána a transformers 4-be, v a terminátor 12-be beletegyék mint jófiút, pff.. jesszus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.