Mindenképpen talán (Definitely, Maybe)

Az van, hogy az épphogy, de nézhető Míg a jackpot el nem választ, meg a borzasztó 27 idegen igen már elfelejtette velem, hogy vannak nézhető romantikus filmek is. A Mindenképpen talán nem első randis mozi, a dráma túlsúlyos, méghozzá úgy, hogy nem mondvacsinált indokokkal nincsenek együtt a szerelmesek. Pont ezért jó romantikus film.

Definitely maybe - Ryan Reynolds és a gyönyörű Isla Fisher
kampányirodai buli és dekoltázsbemutató

A leírása alapján jöttem itt a How I Met hasonlósággal, de azért a film közel sem olyan, na meg 100 perc alatt tényleg megtudjuk ki az anyuka, nem ülünk a 3. évad végén nulla tudással még mindig. A történet azért gyorsan elmondva annyi, hogy Will a lányának mesél arról, hogyan ismerkedett meg édesanyjával. Mindezt egy kicsit nyomozós köntösbe öltöztetve, hiszen 3 fontosabb nőt is felemleget az eddigi életéből, de nem árulja el melyikük az pontosan.

A film negatívuma is látszik meg amúgy, hiszen amikor a nők múltjáról beszél, akkor simán vannak olyan információk, amit a lánynak tudni kéne a szüleiről. Mittomén, hogy hova járt egyetemre, mivel foglalkozott a Will-lel való házasság előtt, ilyesmit. De, és itt jön be a de, simán kikapcsolható ez a logikai baki a fejünkben, hiszen mi nem tudunk semmit az anyukák múltjáról, szóval nekünk tényleg nem olyan könnyű kitalálni. Azért az 50. perc környékére sikerült.

Ami miatt nagyon bejött, az a szereplőgárda. A csajoknak ott van Ryan Reynolds, persze, a férfinézőknek meg kettő imádnivaló nő. Ez a különbség egy Vegashoz képest, ahol nagyon nehezen kedvelhető meg Cameron Diaz, hogy itt viszont könnyedén imádható mindegyik női főszereplő. Ezen kívül még nagyobb pozitívum, hogy nem vettek nagyon hülyére minket, nézőket. Hogy is mondjam, nem mentek le kutyába egy-két poénért. Plusz még, ez sokak nem fog tetszeni, bár a film dohányzás ellenes “megjött az eszem, leszoktam”, meg ilyeneket mondanak, mégis ebben van az utóbbi évek legromantikusabb dohányzós jelenete.

Mindenképpen talán főszereplők

Ezen kívül már öregszünk vazz, legalábbis a 90-es évek nosztalgiája teljesen megfogott. Semmi extra kirívóság nincs benne, semmi trapézgatya vagy neonfények, mégis jó volt amikor a Nirvanát emlegették, meg hasonló. Itt ér meg egy külön sort, hogy a soundtrack összeállítójának külön gratulációk. Tökéletesen illett ehhez a feelgood végkicsengésű mozihoz. Merthogy erről van itt szó. Akad dráma, persze, de mégis sokszor lehet mosolyogni. Nem nevetni hangosan, csak simán elmosolyodni apróságokon.

Mindenképpen talán értékelés

Hiába na, tetszett a film, dobok is rá egy 8/10-et simán, a 7 pontrol a kezdő főcím lökte fel 8-ra, mert ilyen jó hangulatalapozó montázst ritkán látni. És lehetett volna mondani negatívumokat, mert pár dolgot kölcsönöz innen-onnan a film, pl Serendipityből, de ezek fölött simán szemet tudtam hunyni. Azért nem nő fel egy Before Sunrise/Sunset pároshoz, de így is marha jó volt. Ja ezt már mondtam, akkor ennyi.

52 hozzászólás a “Mindenképpen talán (Definitely, Maybe)” bejegyzéshez

  1. Nagyon jó film :) Nekem is tetszett :)
    De human, az miért van, hogy mindig miután megnéztem egy filmet szsószerint aznap vagy rá egy napra te már kritikát írsz róla ? :D Remélem nem egy rejtett énem vagy a végén :P :D
    Éljenek a skizók! :D

  2. bezonyám zseniális, de nagyon =) és egyébként meg az elején mondta a lányának, h neveket és tényeket fog változtatni, h ne jöjjön rá, h ki az anyja =) Barátnővel muszájnézős, egyedül meg csak a feelgood miatt is =) és a zeneösszállítást meg Clint Mansellnek köszönhetjük ha jól vettem észre, szal nem véletlen annak is a jósága =)

  3. Ha romantikus film akkor a héten bemutatásra kerülő Once-t ajánlom (méltó társa a két nagy kedvencemnek, a Before Sunrise/Sunset-nek)

  4. Na egy kis történet, bár én nem láttam a filmet :)
    Hugom moziba akart menni élettársával, de nem tudtunk neki olyan filmet amit ő is, és a srác is megnézne, ezért mi megnéztük a 10000BC-t ők meg ezt a filmet barátnőjével. Jövünk ki a moziból találkozunk, kérdezik milyen volt a film. Véleményünk: Háááát…nem volt rossz de… És a tiétek? Az ő véleményük: Háááát…nem volt rossz de… És kiegyeztünk abban, hogy lehet el se kellett volna menni moziba :)
    Ez két tipikus “élünk-halunk a romantikus filmekért” nő véleménye volt :D

  5. nekem annyira nem tetszett. túl hosszú volt, csajok karakterei elég felszínesek voltak. weisz mondjuk tetszett, kevin kline is de nem sok szerepe volt (szó szerint se). kicsi sunshine csaj engem már idegesített, reynolds meg kábé azt játszotta mint a chaos theory-ben

  6. Király! 8 pont, nem olvasom el a kritikát, mert kíváncsi vagyok rá, és nem akarok semmi Spoilert. Ez a Reynolds srác egyre jobb, kezdem nagyon megszeretni! Még a másik Káosz elméletesre leszek kíváncsi!
    Na meg persze ő lesz DEADPOOL! The Merc with a Mouth!

  7. pont most akartam megnézni, és mondom rákeresek filmbuzin hátha van róla valami, és lám rögtön a szemem elé tárult eme poszt. amibe ugyan bele nem olvastam, csak a nyolcpertiz taget vizsgáltam meg, és most megnézem jól :)

  8. Csak egyetérteni tudok, nagyon jó film, régebben láttam, jó volt olvasni az írást róla!

  9. nekem ez sajnos 5/10 lett anno… annyira nem ragadt meg bennem, hogy már nem is emlékszem mik nem tetszettek benne, de talán a főszereplő szerencsétlen jeleneteinek egymásra halmozása és azon jelenetek rendezésének esetlensége…

  10. “a férfinézőknek meg kettő imádnivaló nő”
    ki nem tetszett?

    amúgy szintén aranyosnak találtam, de tényleg nem volt elég romantikus és vicces, hogy sokáig megmaradjon, pedig Ryan Reynolds azért mindig jó arc. és Isla Fishert is kezdem megkedvelni az őzikeszemeivel. ;)

    hmm, és imdb szerint 6/10et adtam rá, pedig azt hittem nem voltam ilyen szigorú…

  11. Szerintem hosszabb, mint kellene, de egyébként teljesen jól sikerült film, bár én egy 4kor kezdődö vetítésen láttam és mellettem IQ light lányok ültek akiknek be nem állt a szájuk…

  12. (FÉL)Spoiler

    kiderül az hamarabb, nem kell 50 perc és rájössz ki az anyuka. Van 1 jelenet, amikor ……. -őn kiejti ezt a 2 szót a száján valaki…
    (A nines után főleg) kedvelem RR-t, de ez a film engem sem hatott meg…bár apukának cuki volt :)
    Bizony nem ér fel a Before Sunset-hez…

  13. Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem erre a filmre, nagyon kedves film volt, jól esett most így.

  14. Premier után nem sokkal láttam, kb. 40-ed magammal a moziban.
    Nekem tetszett, pontosan azért, mert nem akarta hatásvadász lenni.
    És azért is, mert volt benne egy irgalmatlan nagy poén, amin konkrétan két percig nevettünk, de úgy, hogy a végén könnyeztünk már.
    Az ominózus jelenet, amikor meglátja a parkban az elnököt.
    Rajtunk kívül senki nem nevetett, érdeklődnék, hogy ez csak nekünk volt behalás, vagy más is észrevette benne az abszurd humort?

  15. Ez meglepoen jo volt, definitely (maybe? bocs, muszaj volt) az egyik legjobb feelgood romantikus dramedy. (Komolynak meg még mindig ott van a City of Angels)

  16. Vacillaltam jódarabig, hogy megnézzem-e, majd láttam a kritikád, s lesz ami lesz alapon adtam Neki egy esélyt… Ismét jót tettél velem :) Köszi ;)

  17. pedig ezt szerintem már beírtam délután…

    “itt viszont könnyedén imádható mindegyik női főszereplő.”

    szóval ez nekem nagyonnagyon nem volt igaz, szerintem marhára nem poén, hogy kivétel nélkül mindegyik főszereplő összevissza mással smárol. meg úgy általában, szerintem nagyon nem korrekt, ahogy ezek egymással viselkednek.

  18. Én egyedül néztem, és nagyon tetszett. Nálam 9/10. Az az egy pont csak azért hiányzik, mert vártam volna 1-2 nagy poént. Mindemelett szerintem nagyon jó film, minden szempontból

  19. Nem tudom mikor láttam már ilyen jó romantikus filmet, de az biztos ott van a top3 romi filmek között nálam

  20. ma délután néztük a párommal, szerintem nagyon szép filmecske volt, így vizsgaidőszakban tökéletes kikapcsolódás.
    Végén volt könnyes szemmel párommal egymásra nézés :D szóval szerintem jó volt.

  21. Nagyon aranyos film volt, 8/10-et egyértelműen megérdemli. Azt viszont nehezen hiszem, hogy bárki is kitalálná az első 50 perc alapján, hogy ki az anyuka…

  22. Azért érződött rajta, hogy nem nő ült a rendezői székben, ami az előnye is volt + hátránya is. Előnye, hogy a férfi szemszög legalább előtérbe került, hátránya, hogy néhol túlságosan is, így a nőnemű egyedeké viszont kicsit felszínes maradt és egysíkú, főleg, hogy sztereotip női karaktereket vett alapul a film, de hát ez nem csak nőknek szóló mozi.
    Ryan ebben a szerepben nagyon új, a Buliszervíz, az Én és én, meg a tehén után mindenképpen, de kezdetnek nem rossz.:))
    A 27 idegen igen, Csak a testeden át című romantikusnak kikiáltott szörnyszülött filmekkel ez egy lapon sem említhető, szerencsére!

  23. Gyerekek, mi 35 percig bírtuk ezt a durmoltatót. S még mielőtt, nem, nem vagyok anti-romanti. Lehet, később beindul, esetleg máskor kellett volna nekiülnünk, de ez most úgy érzem, egy óriási nagy nulla volt. Azért később majd újra bepróbáljuk, mert lehetetlen, hogy csak nekünk nem tetszett.

  24. Láttam már Ryantől a vígjáték szerepein kívül a Rettegés házát, a Penge 3-at, és ami leginkább neki való szerep – szerintem – az a Füstölgő ászok. Romantikus szerepben még szokom, de kezdetnek nem rossz. Majd belejön.:))

  25. Nagyon tetszett a film, megnéztem moziba is anno, meg most is, továbbra is nagyon jó a hangulata. Könnyed, és nagyon könnyen emészthető.

  26. Tegnap este úgy döntöttünk barátnőmmel, hogy nekivágunk a filmnek. Szerintem nagyon jóra sikerült, nem az a tipikus romantikus film és én a végéig nem tudtam a lényeget :) csajomnak annyira már nem jött be mert szerinte elég lassan csordogáltak a dolgok, de szerintem ez tette különlegesség a filmet, hogy szépen lassan csordogált és mindig megtudtunk valami újat. 10/8

  27. Human pozitív kritikája miatt néztem csak meg, de mindenképp megérte.Én a végéig nem tudtam, h meik csaj lesz az anyuka. Jó story , jó színészek, jó zene,( + Bill Clinton:D) vasárnap délutáni filmnek tökéletes volt. Nálam 7/10 .

  28. Mi tegnap néztük meg a barátnőmmel, és mindketten úgy voltunk vele, hogy nagyon vontatott… olyan lassan történik minden. Talán 1:30 alatt emészthető lenne.

  29. A Love Actually producerei biztos sikert jelentenek. Szirupos, szerelmes, aranyos, bájos, kellemes lefolyású, nagyszerű párbeszédekkel tarkított igazi kis gyöngyszem… imádtuk moziban és itthon is :)

  30. Nekem nagyon bejött a film, szerintem egyáltalán nem volt vontatott, bár nem haragudtam volna meg, ha egy kicsivel rövidebbre sikeredik:) Engem végig izgalomban tartott, de néha már belezavarodtam, hogy melyik csajt hogy hívják. (Ez csak nálam volt így?:S)

    Amúgy az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha nem akadok rá erre az oldalra, és nem nézem meg a Definetely, maybe címkét, akkor most nem szórakoztam volna ilyen jót:) Nagyon tetszik az oldal, csak így tovább!

  31. pepe53:Amúgy az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha nem akadok rá erre az oldalra, és nem nézem meg a Definetely, maybe címkét, akkor most nem szórakoztam volna ilyen jót:) Nagyon tetszik az oldal, csak így tovább!

    ne haragudj de, ez nálam is így van :) ezt akartam írni (: tök jó az oldal nekm is nagyon bejön meg minden egyéb jo dolog csak így tovább(: és a definetely,maybe nálam 9.5/10 már megnéztem 2x de még mindig nagyon érdekel nálam igy van ha megfog egy film nézem, nézem és nézem..nekm nagyon bejött az egész ahogy van(: és még egy kicsit bele iséltem magam, mert már éltem át 1-2 szerelmi krimit csak másképp…(:

  32. Sztem annyira nem nagy cucc..De legalább bemutatta reálisan, h-ha nagyon szeretik egymást akk még sokadik alkalomkor is lehet újra kapcsolatuk.

  33. Még februárban láttam moziban a párommal…
    Psy írta feljebb: “Végén volt könnyes szemmel párommal egymásra nézés”…hát, én is valami ilyesmit vártam a páromtól…és döbbenten láttam, h (pedig azóta tudom, h rajong ezért a filmért) ez elmaradt…hát azóta már nem vagyunk egy pár…de a film örök emlék marad.
    S én nem átallom egy lapon említeni a Before sunrise-zal. Mert az is örök emlék.
    Szóval most néztem meg újra dvd-n. S ezzel szimbólumává vált egy letűnt kapcsolatnak. Nagyon szeretem ezt a filmet!

  34. Hát szerintem messze jobb, mint a Before sunrise, meg a P.S. I love you… az előbbit nem bírtam végignézni, valahogy nem volt izgalmas. A Definitely, maybe-nél nem volt ilyen. Jó volt h a csávót az új munkahelyén először ien hülye feladatokkal bízták meg, amikor meg le tudott foglaltatni x asztalt, akkor mindenki együtt örült neki, meg minden. A legjobb romantikus film, amit eddig láttam! (Igaz nem láttam olyan sokat.)

  35. beleszerettem Aprilbe…hiába, én nagyon beleéltem magam a filmbe, és ezért is nagyon tetszett! mostani hangulatomhoz pont egy ilyen film dukált..

  36. “simán vannak olyan információk, amit a lánynak tudni kéne a szüleiről. Mittomén, hogy hova járt egyetemre, mivel foglalkozott a Will-lel való házasság előtt, ilyesmit.”

    “I’m changing all the names and some of the facts…”

    amúgy a Suburban Girl-höz hasonlóan nagyon tetszett a film, mivel nem voltak benne 1000 éves romantikus filmes klisék (összejövünk juijj szakítunk jajj összejövünk a végére ismét), April-be tényleg bele lehet szeretni, a kiscsajt is nagyon bírtam főleg az elején milyen szövegeket tolt :D

  37. Sziasztok!nekem sajnos nincs meg a film,de láttam már.ÉS úgy 30és 40percnél van az a rész mikor April segítségével gyakorolja a lánykérést.szerintem olyan gyönyörű,ha valakinek van ideje begépelné nekem azt a szöveget amit a főszereplő mond el Aprilnek?nagyon hálás lennék érte,előre is köszönöm.pusz

  38. 48. Panda:
    Erre gondoltál?

    – Én vagyok a te egyetemi egyetlened! Nem akartál kérdezni valamit?
    – Eeeehh, Emily!
    – Várj! Féltérdre kell ereszkedned!
    – Nem fogok letérdelni…
    – Tetszeni fog neki, ha féltérden lát!
    – Én nem fogok letérdelni…!
    – Ah, öreg hiba. Najóh!
    – Emily!
    – Igen, William?
    – Ne nevettess! Emily! Leszel… a… a feleségem?
    – Neeeeem!
    – Arghhhh! Hát ez kész…
    – Miaz, hogy leszel aaaam feleségem?! Hetek óta nem láttalak! Nem tűnsz boldognak, vagy izgatottnak a házasság ötletétől. Arra kérsz, hogy adjam fel a… a szabadságomat, az élet örömét egy intézményért, amely csak 50%-ban végződik jól, és külömben is, mért mennék hozzád? Vagyis mért akarsz engem elvenni? Azon kívül, hogy burzsoává hajt egy ideál felé, amit kiskorunktól belénktáplálnak, hogy a fogyasztás kapitalista programját eladják.
    – Óóóóóh! Ahhhaha! Te jó ég!
    – Le kellett volna térdelned!
    – Fogd már be! (kis szünet) Tessék! Öö légy a feleségem, mert téged akarlak meglátni először, amikor felébredek reggel és neked akarok jóéjt puszit adni, mert mikor először megláttam a kezedet, nem tudtam elképzelni, hogy ne foghassam meg… de főleg… mert ha valaki úgy szeret valakit, mint én téged, abból csak házasság lehet, tehát… leszel… aööm… a feleségem?
    – Mindenképpen, talán! Még gondolkozom rajta. Haza kísérsz?

  39. Bár ebben volt egy kis limonádé, picit más műfaj, de nálam az Eternal Sunshine of the Spotless Mind mellé zárkózott fel. Akkor is pont szakítás után voltam első nézéskor, utána az új kedvessel néztem újra. Ezt is az újjal fogom újranézni…?

    Egyébként meg bennem a kitalálható ki lesz a befutó úgy zajlott le, hogy a befutónak “szurkoltam”. Mesés.

  40. Kicsit késve néztem meg a filmet, azért mert nem volt más. Mostanába valahogy félek a romantikus filmektől. Ez nagyon tetszett, meg nem is. Valahogy éreztem a végét, a címre való utalásból. Az zavart, hogy a kiscsaj összehozza azzal, aki nemis az anyja,… hát nekem kicsit természetellenes. Midenesetre úgy érzem ez nekem fájt, tehát a film nagyon jól eltalálta a dolgokat, és igen, ezt most mi, férfiak csesztük el.
    A srác miért nem tartott ki egy csaj mellett?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.