A hihetetlen Hulk (The Incredible Hulk)

Van egy olyan érzésem, hogy lesz itt némi “hulk out”-olás (dühöt jelenet), de ez a film moziban, egyszer mindenképpen fasza volt. Tartottam a CGI-től, bíztam Nortonban, és majdnem fordítva lett a pozitivitás mérleg. Azért világmegváltást nem szabad várni, de talán pont a közepes érdeklődésem miatt lobogtatta a vigyorgó fejemen a hajamat Hulk üvöltése a mélynyomóból.

A hihetetlen Hulk - Edward Noton valamit kémiázik

A történet az, hogy Hulk van, és keresi az ellenszerét ennek a gamma sugárzás dolognak. Persze csak akkor, amikor épp Edward Nortonként mászkál, hiszen amikor zöld, akkor zúz. Hulk smash, hogy úgy mondjam. Ide a történethez besuvasztom azt a pozitívumot, miszerint a főcímben 2 perc alatt mesélik el az egész eredetét, aztán sitty-sutty, már a katonák elől menekül Norton. Nem igazi eredet sztori tehát, hanem félig a lecsóba csapnak rögtön.

Térjünk a negatívumokra? Hát jól van. Tim Roth. Ugye már régóta tudjuk, hogy ő a badass katona, akiből Hulk barnás (szar?) színű ellenfele lesz. Szóval Tim Rothot általában bírom, amikor feltűnik filmekben, de itt elég nulla volt a szerepben. Főleg mert ő lenne a szuperkatona, az ősprofi. Haha, most épp mosolygok gépelés közben. Aztán ott volt Willam Hurt. Na, ő akár meg is felelt volna, csak hát szegényt olyan butára írták, hogy rossz volt nézni (támadjatok már – jaj ott a lányom). És Liv Tyler…

Na nem mintha Edward Norton olyan nagyon villoghatott volna. Ehhez képest Downey-nak a Vasemberben nagyon hálás szerepe volt. Van egy olyan érzésem, hogy nem voltak annyira alaptalanok azok a pletykák, amikben Norton és a stúdió közötti civakodásról volt szó. Ezért így is akadt egy marhajó pillanata, az a bizonyos oh shit, csak kár, hogy ki sem ejthette a korhatár besorolásnak hála. ere fel még berágtak valmai családvédők, hogy a főszeplő ezredes mennyit szivarozik a filmben, és ezért rated R kellett volna, hogy legyen. Nevetséges. Amikor kijön a 13 éves akkor, mert az ellenszenves ezredes szivarozott, rögtön rohan a boltba… ahol nem kap, mert nincs személyie. Áh, hagyjuk.

A hihetetlen Hulk keménykedik

És, hogy a trailerek alapján legjobban vitatott témára is kitérjek: a CGI tökre rendben volt, kivéve a helikopterek. Ez utóbbiak olyan borzasztóan mozogtak, hogy nem tudom ki bólinthatott rá, hogy az úgy jó. Viszont Hulk szerintem tök normálisra sikerült, és a legnagyobb, egyetemi harca pompás volt. Az tény, hogy az Iron man minőséghez nem nő fel, de a film hánytatott sorsát tekintve ez nem meglepő. Sajnos. Ha kicsit jobban átgondolják az elején, hogy pontosan mit akarnak a filmbe, és utána hagynak mindenkit eleget dolgozni rajta, nem pedig 3 felé szakadva próbálják elkészíteni, akkor most újabb remekművet tisztelhetnénk itt a Hulk-ban.

A hihetetlen Hulk értékelés

Összeségében egy szórakoztató popcorn film, a Vasembertől messze, de a mozibamenetelt nem bántam meg, 6/10. Jó volt ez nagyvásznon, bár az újranézési faktora szinte nulla. Néhol olyan borzasztó volt a csatákat összekötő rész, hogy csak nevetni lehet rajta. De ilyen “áh, ha már lúd legyen kövér” húzásokkal van tele.Pl a hősnő (Liv Tyler) meglátja hősüünket egy pillanatra, aki elbújuk előle, hogy ne találkozzanak. Erre a következő jelenetben az utca szélén gyalogol az esőben (mert úgy drámaibb!), és amikor feltűnik a nő, akkor örömködve futnak egymás felé, hogyolyna tipikus filmes ölelkezést lenyomjanak. Nevetséges volt.

Amúgy azt olvastam, hogy a dvd-n majdnem 70 percnyi plusz jelenet lesz. Úgy tűnik szétszabdalták, hogy egy nem túl hosszú, szórakoztató porpcorn film legyen, aztán a dvd/ray kiadáshoz majd felturbózzák a sztorimániásoknak is. Már előre tippelhető, hogy a gazdagabb sztori miatt felkúszik majd a dvdnél pár ember értékelése.

62 hozzászólás a “A hihetetlen Hulk (The Incredible Hulk)” bejegyzéshez

  1. + stan lee feltűnése kurvajó volt. Bírom az öreget, hogy ilyen cameókat bevállal.

  2. Az előző Hulk filmhez képest milyenre sikerült? Nekem momentán azzal se volt semmi bajom.

  3. én azt nem szerettem túlzottan, szal szerintem annál jobb. De ez valahol butább film, persze.

  4. Én szombaton menek megnézni, jó kis zúzós filmet várok ettől a filmtől semmi mást:) Szóval azt mondod 1x érdemes legalább moziban megnézni?:D

  5. Na végre! :)

    Azta, Stan Lee cameo? Arról lemaradtam, na mindegy.

    (SPOILER ALERT!)

    De nagyon szívemből szóltál: nagyon borzasztó a csatákat összekötő rész. Csakhogy szerintem a csatákat összekötő részekből áll össze a film – az eksön csak egy eleme a dolognak. És elismerem, hogy azok tényleg nem lettek annyira pocsékok (leszámítva a végső leszámolást, és azt, hogy érthetetlen, miért kell mindig először a gyalogoknak, aztán az ágyúknak, aztán a helikopoknak, aztán a titkos fegyvernek támadni, szép sorban, unalmasan), de azok az iszonyatosan lapos párbeszédek… Meg a kialakuló semmitmondó történet… Meg ezek a klisék, amiket te is említesz, a tipikus filmes ölelkezésekkel, meg szerelmes sóhajtásokkal meg…

    Ááá. Na, bocsi, fele ennyiből is lehet érteni a lényeget; a nem is túl eredeti akciókon kívül nincs benne semmi jó szerintem.

  6. Mondjuk várható volt, hogy ez “akciódúsabb” lesz. Még annyit, hogy volt pletyka Hulk beszélni fog ebben a filmben. Végül belekerült? A másik Hulkban asszem egyszer szólalt csak meg:)

  7. Az az igazság, hogy rosszabbra számítottam, és ehhez képest egészen jól szórakoztam a filmen.

    Ami viszont nekem nagyon nem tetszett, az a párbeszédek voltak, főleg amiben Liv Tyler benne van, na jó, alapból szar volt szerintem minden jelenetben. De ezek a kínos beszélgetések, mint pl. fekvés előtt, utána meg a nagy zokogás….

    Viszont CGI rendben volt, Hulk jókat ordibált, és az utolsó percek pedig vittek mindent ;)

    És ha már hasonlítani kell, az “első” Hulk nagyon nem jött be, ez jobban sikerült, viszont a Vasemberhez nagyon nem nő fel.

  8. na, majd ha megnézem, én is megmondom, milyen a régihez képest, mert nekem az bejött, és olyan véleményét még nem olvastam

  9. Ez a Hulk nagyon ütött, most jöttem haza a moziból és nagyon ámultam és elképzeltem milyen lenne a folytatás ha lesz, mert ebből már nézném is a következőt.
    Sztem amilyen rossz lett az előző annyira jó lett ez a rész, mindenkinek nagyon ajánlom.

  10. Ilyenkor sajnálom, hogy Baján már a mozi is bezárt.. =/ nem marad más, mint hogy leszedjem. Remélem, hogy még éjszaka meg tudom nézni. Amit írtál róla az mindenesetre kíváncsivá tett.

  11. Az előző Hulknál jobb volt, de a szinészi teljesítmények nagyon a béka feneke alatt voltak… :S
    CGI közepes, sztori nulla, de mindezek ellenére popcorn mozinak nem volt rossz. Főleg a SHIELD-es utalások, ill. Tony Stark bekukkantása.

  12. én most néztem meg moziban
    történet tekintetében jobbra, látványt illetően rosszabbra számítottam
    azért nem volt rossz…

    SPOILER ! ! !
    Lou Ferrigno feltűnése, mint portás, az nem volt semmi :-))

  13. Hát, felemás érzésekkel jöttem ki a moziból…
    A történet az első részben jobban megvolt csinálva, talán az akciók is. Ebben a részben látszódik igazán, hogy Hulk egy képregényfigura, a végső összecspás mintha a képregényből került volna ki. Az előző rész valósághűbb volt, viszont itt több a zúzás, főleg a film végén. Kinek mi tetszik, a kisfiúknak ez a rész jobban be fog jönni… Amúgy rendben volt a film 10/6.5 :).

  14. Jó volt az előző Hulk is. Nem egy Batman Begins, vagy egy Sin City, de azért okés. Egyetlen igazi nagy hibája azok a xar mutáns pudlik voltak.

  15. Nagyon gáz volt, h a “hulk smash”-t “hulk zöld ököl”-nek mondja szinkronosan. Sztem kár volt magyarul nézni..
    Amúgy rendben volt, jól kikapcsolta az agyam, maximális lazítás:)

  16. A Hulk sosem szólt semmiről, mint a zúzásról. Sztem fölös agonizálni, hogy ez szar, meg az szar. Benne kellett hogy legyen, mert abból áll össze egy egész film. Stan Lee, pedig mint tudjuk, minden általa kitalált képregény megfilmesített változatában benne van. Így benne volt egészen a Pókembertől kezdve, az Xmenen át, a Vasembert érintve a Hulkig bezárólag az összes filmben. Igen, Vasemberben is, a vén playboyt a partyn ő nyomta. Meg az xmen elején amikor a locsolóból felfelé száll a víz az is ő volt. A többiben nem emlékszem hogy pontosan mikor tűnt fel, de ott van. Asszem a Daredevilben is.

    A zöld csulára kíváncsi vagyok, nekem az előző is tetszett, bár tény hogy sosem lesz minden idők legjobb szuperhősös filmje. Arra ottvan az Xmen Trilógia, mely igaz hogy egy rossz kezdéssel mutatkozott be, mert az első rész írtó gyengusz lett, de a 2-3. rész az ütött és klasszikussá vált sztem.

  17. Szerintem kurvajó volt a film! Remélem a következő részben benne lesz a The Leader mint főgonosz, mert már kezdett “nőni” a kobakja! :D

  18. Brekicc: akkor is cool. amúgy ahősökben is volt, pedig az nem az ő képregénye

  19. nekem megérte a moziban!:D

    Spolieres!

    Szinkronnal néztem, és rájöttem, hogy hatalmas hiba volt… amikor megszólalt…

  20. na akkor olyan amilyenre számitottam, majd leszedem elkezdem nézni és szerintem 40 percnél törlöm egy fos jelzővel…
    lásd vasember:)

  21. Itt is érdemes megvárni a legeslegvégét? A nevek után van még valami jelenet?

  22. nincs mögötte semmi elvileg, mert elé tették. gondolták, hogy senki nem várja ki :)

  23. Bakker, hogy itt Ausztriában váratnak minket még egy hónapig. Mindjárt hazaugrom gyorsan, hogy megnézzem a filmet. Legalább valamelyik mozi OV-ben nyomja? (gondolom MOM)

  24. Én se azt akartam kihozni Human hogy szar lenne a Hulk, csak azt hogy nem kell tőle többet várni minthogy bezúzza a fél világot. Erre pont jó. Én pl. a Burnout autós játékot szintén pont ezért szeretem, mert tömegkarambólokat lehet előidézni és be lehet zúzni 30-40 autót is akár.:)

  25. Brekicc:
    Stan Lee a Fantasztikus négyesben is feltűnik. A második részben az esküvőre akar bemenni, de elhajtják, mondván nincs a neve a listán :-)

  26. Stan Lee cameok; amik eszembe jutnak:

    Pókember: egy kislányt ránt el a lezuhanó törmelék útjából, miközben a Manó és Pókember küzdenek a fesztiválon.

    Pókember 3: bölcselkedik Peternek, miközben az a fényújságot (vagy mit?) olvassa az utcán.

    Hulk (2003): Mikor Bruce Banner felnőtt karakterével először találkozunk, miközben épp a munkába érkezik biciklivel, akkor lép ki egy ajtón és egy tagbaszakadt biztonsági őrrel diskurál, aki pedig nem más mint Lou Ferrigno.

    Fantasztikus négyes: Willie Lumpkin-t, a Négyes postását játsza.

    Daredevil: A még gyerek Murdock épp a zebránál áll és megakadályozza, hogy egy öreg úr, aki éppen újságot olvas, figyelmetlenül kilépjen a száguldó autók elé.

    Fantasztikus négyes 2: nem engedik be az esküvőre. Azt hiszem az eredeti nevén szerepel, ezért is vicces ahogy elégedetlenkedik.

    Vasember: egy partin összefut Tony-val, de előtte még, ha jól emlékszem, össze is keverik Hugh Heffner-vel.

    Az imdb szerint az első X-Men-ben is benne van, de abból nem ugrik be a jelenete. Az X-Men 3-at már feljebb valaki említette, ezért nem írtam. A Pókember 2-ben rémlik, hogy feltűnt, de nem emlékszem, hogy hol is pontosan, azt tudom, hogy éppen csak egy fél pillanatra látható. Az új Hulk-beli szereplését meg nem említem, hátha valakinek spoilernek számít.

  27. Szerintem az elözö hulk is jó volt meg az új is jó lesz bár azt még nem láttam!a vasemberbe lehetett volna több akció mert csak arról szólt hogy hogy rakja össze!

  28. nah szal spoileres lesz!

    nekem a filmel a legnagyobb bajom az volt h túl sok volt a betty, ha értitek mire gondolok. meg a szinkron is ótvar volt. de a film ezektől eltekintve, meg a kissé hibás cgi-tól is, akkor egy elég pofás zúzós hulk:D
    tetszett h volt hulk-smash(zöld ököl!?), meg amikor tapsolt xD.

  29. SPOILERVESZÉLY…

    A Pókember 2-ben egy nőt ránt félre a lezuhanó törmelék elől, miközben spidey doc ockkal bunyózik a homlokzaton…

    Az X-men 1-ben amikor a szenátor kijön a partra, a hot dogos standnál áll…

    És a Mallrats-ban pedig saját magát alakítja, és több percig látható, hallható…

  30. SPOILER

    Senki nem említette a lila rövidnadrágot, azon röhögtem :)
    A Hulk Smash meg lehetett volna Hulk csapás mondjuk

  31. Az elsőnél jobb volt, amit ki lehetett hozni belőle azt kihozták.Nekem személy szerint a CGI-vel nem volt semmi bajom, a végső párbaj is látványosra sikeredett, Hulk is jobban lett megcsinálva…persze eltelt 5év.
    Amit már kicsit unok, h minden képregényfilmet úgy kell megcsinálni, h a vége ki legyen hajazva a következőre, vagy utalgassanak rá h lesz folytatás…ez már nekem kicsit uncsi.
    Összeségében:70%

  32. esetleges SPOILER

    nem csak a vége volt utalás az Avengers-re, az introban feltűnik a Stark Industries és Nick Fury neve is

  33. Azt a 70 perc pluszt dvd-n beleillesztve majd elviselném…Nagy példám ilyenkor,hogy a Daredevilt anno a plusz 20 perc nagyon helyrerakta,csak pislogtam…meghatároznám nekik,hogy képegény adaptáción 120 perc alatt ne,mert agyatlan lesz:)

  34. Szerintem nagyon rendbe volt.( habár nem a legjobb képregény adaptáció)Idén egyenlőre még magasan vezet az Iron-men ezen a fronton. És tudom, hogy elhamarkodott ilyet mondani, de a Dark Knight valőszínüleg utni fogja az összes idei képregény filmet.

  35. Wale én is Bajai vagyok:) bár én Pécsen néztem csütörtökön

    nekem nagyon bejött..Edward sokkalta jobb Hulk mint Bana ..(bár nekem az a film is bejött) és a zene nagyon ott volt. ez külön pont, na a párpeszédek gagyik de van 1-2 külön jó poén a csaj és a főszereplő között. nem tudom milyen a Vasember (nem nagyon tetszene sztem) de a Hihetetlen hulk az nálam 8/10 pontot megérdemel (azért mert képregény film még lehet jó)

  36. Jó film volt nagyon – ma néztem meg.
    Ha a Vasember 9/10 nálam akkor ez 8/10-es! Kicsit kikerekíthettek volna belőle valami jobb storyt, meg a párbeszédek is sokszor egysíkúak voltak, de nem volt ez rossz mozi. Hulk meg teljesen élethű volt. Egyetlen bajom, az amúgy jó szinkronnal az az volt, hogy a Hulk smash-et, Hulk zöld ökölre fordították. Ekkor felröhögtem a moziban. XD Mennyire állatul szólt már volna, hogy Hulk zúúúúúz!!!! :D
    A végén amúgy jobban is püffölhették volna egymást, de tetszett a mozi!

  37. Na megnéztem!

    Sztem nemrossz, bár erősen érződik hogy a film megsínylette Norton és a stúdió ellentétét. Legalábbis, kicsit töprengős akart lenni minden jelenetben amikor Norton a vásznon volt és nagyon akciófilm volt amit a studió rakott bele és a 2 valahogy kioltotta egymást kicsit. De attól még tetszett.

  38. Bocs, hogy ezzel kezdem és már megint erről megy a duma, de az előző Hulk nekem sokkal jobban tetszett.
    Itt a színészi játék és a sztori is nulla, az akció tényleg ütős általában, csak kevés. A végső harc például még tarthatott volna 10 percig. Az egész közepes, de inkább gyenge összességében. Nálam 4.5.
    És én se veszem elő többször, az biztos.

  39. Én a finálétól vártam pöttynyit többet.
    Viszont nagyon örültem, hogy a tömeg nem kezdett éljenezni mikor Hulk legyőzte Abominationt… az leoltott volna.
    Naaaaagyon messze lesz még az az Avengers film…

  40. Figyi akinek eddig nem tetszett az szerintem csukott szemmel és mp3 mal nézte végig. A látvány egyszerűen szuper meg a többi is. Tim Roth nak az az idegbeteg természete pedig egyszerűen mesés.

  41. Én úgy tudtam, de lehet hogy tévesen, hogy a főhős akkor változik Hulkká, ha felidegesítik, de ebben a filmben kiderült, hogy mástól is;D

    Ha meg áltváltozik olyan, mint egy bamba kisgyerek. Persze ha szereteiért kell küzdeni sokkal erősebb, mint ha a saját életéért küzdene. érdekes. De amúgy jó volt:) 10/6 nekem

  42. Tetszett, nagyon. Bár az előzetesek után érezni lehetett, h egy csomó jelenet nem volt a helyén és a végét már nagyon elkapkodták sztem. A hangulat remek, a látvány is pazar és az angol hang nagyon jól szólt szerencsére – ezt a filmet könnyebb megérteni, mint az Ironman-t; így aki teheti, az próbálja megnézni a MOM-ban. Már várom a DVD-t. És örülnék neki ha lenne folytatás is, amire persze nem kéne újabb öt évet várni:)

  43. Na, ez k*rvajó volt!! :D
    én marhára élveztem, bár nem jobb, mint az Iron Man, de megállja a helyét
    Tony Stark meg hatalmas xD nagyon készülnek az Avangers-re

  44. A helikoptereknél nagyon kilógott a lóláb a CGI-ből. főleg a parkos jelenetnél.
    A “bádogember” film jobb lett. Ez nekem kb. a F4 szintjén mozog.

    SPOILER
    Amikor az esőben a sziklákhoz vitte a csajt, valahogy a King Kongra emlékeztett. És tényleg túl sok volt a Betty-s szenvedés a filmben.

    Nálam összegében: 4/10

  45. spoil
    ott a barlangban meg beüti a fejét és fáj neki, de két órával előtte gránátokkal lőtték és akkor meg fel se nyögött :)

  46. nem igazán volt jó! én Nortontól többet vártam!

    bár a barátaimmal 1-1 részen szakadtunk a röhögéstől!
    pl.:a taxis jelenet,ágyjelenet(azt folyton emlegetjük:), a pizzás jelenet a laborba, és a kihagyhatatlan “ZÖLD ÖKÖL” :D
    egyszeri megnézésre pont elég volt (bár hozzá kell tennem imádom Nortont és az összes filmje megvan de ezzel lehet nem csúfítom a gyüjteményem BOCSI)
    a jelenet az egyetemnél tetszett szerintem azt jól megoldották!
    rá kellett jönnöm,hogy Liv nem is olyan jó mint amilyennek hittem:(

    remélem a 3. rész jobb lesz! bár a Hulkból nem tudom mit lehet még kihozni mert az első nagyon lehúzza (és eleve énis kételkedve keztem nézni).
    nem tudom lehet ebből többet kihozni? Norton megprobálta nem sok sikerrel de majd legközelebb!

    hát ez volt az én szerény véleményem!

  47. na itt van nálam a soundtrack és most is táttot száljal hallgatom, egyáltalán nem Hulk jutt róla az eszembe:) és 2 lemezes igy 45 track került fel rá
    a nyitó szám nem igazán fogott meg és utána jön csaka mein title ami elég erős!! az egész filzene valahogy pörög és dallamos:) nagy vtozások éve ez a soundtrack készitésben is ugyláttom mert ez már a 3. ik filmzene ami megfog (wanted, war) és már a Batman : the dark knight is erősnek igérkezik azért a Hulkot is kiemelném:) a filmről meg irtam h szerintem jó volt egy jelenetett leszámitva..a “king kong” utánzatott mikor Liv-vel vana barlangnál..nekem az nem jött be

  48. …pár perccel ezelőtt láttam , nem volt rossz (10-ből 5-öt adnék a hülye átkötések illetve gyenge forgatókönyv miatt)…az első részt nem láttam, ezt is csak Norton és Roth
    művészurak miatt néztem meg…meg talán azért mert szeretem az ilyen képregényből kreált filmeket…
    (az utsó perc tényleg jó…)

  49. Én csak azt nem értem, hogy miért kell mindig ilyen okos toprongyoknak lenni akik ilyen filmkritikákat írnak? Megfigyeltem, hogy az ilyenek mind így k f@sza embernek hiszik magukat, akik mint ha tudnának minden mozzanatról ami a film készítésével kapcsolatos. Azért annyira nem volt szar ez a Hulk, mindenképpen élvezed ha megnézed. Nem tudom miért nem lehet azt felfogni, hogy egyes filmek nem azért lettek megalkotva, hogy hihetetlen cselekményekkel és storykkal fordulatokkal legyenek tele. A Hulk nem más mint az őserő, itt inkább az egyszerűségnek kell dominálni, Hulk jön és lezúz mindenkit! Erről szól az ilyen film szerintem!

  50. Tegnap sikerült megnéznem a filmet. Őszintén szólva én szerettem a másik Hulkot. És az előzetes hírekkel ellentétben, nem volt több akció a filmben. A cgi sem volt rendben. Nem leszólás, de meg lehet nézni a ’98- as Godzillát, na nekem a városban ugrálós jelenetnél az jutott eszembe, ott láttam ilyen kartondoboz kinézetű modell-felhőkarcolókat. Nem volt jobb az arcok mimikája egy átlagos Tekken játékétól. Nem vártam nagy történetet,mert:

    “A Hulk nem más mint az őserő, itt inkább az egyszerűségnek kell dominálni, Hulk jön és lezúz mindenkit! Erről szól az ilyen film szerintem!”

    Na ezt nem kaptuk meg, jóü volt a film végi csata, gyalulták egymást rendesen, de az sem volt az igazi, én kicsit többet vártam egy 2008-as filmtől. Én sok film elé úgy ülök le, hogy szeretném őket szeretni(jó ez most hülyén hangzik). De ez a film el lett b.szva annak rendje és módja szerint. Az is rendben van, hogy nem akartak hosszú bevezetőt, de ez meg így egyenesen vicces volt. Először nem is értettem, minek mutogatják a történteket, 2 perc kellett, hogy leessen, így mutatják be a kezdeteket.

    Nagyon szerettem volna, ha sikerül a film, mert sz egyik kedvencem a Hulk a szuperhősök közül, de a régi film jobb volt. És nem csak történetben, kidolgozásban(történetben nem is volt jobb, mert kb ugyanarról szól az egész), de akcióban is több nyomot hagyott. Mellesleg ott szerintem szebb volt a szörny kidolgozása is.

  51. nekem Liv Tyler alakítás önmagában nevetséges volt. alapból nem ő illett volna filmbe sztem de amit szegény alakít jaj

  52. megnéztem és sztem ku.va jó de én nem Liv Tylert
    képzeltem oda.na mindegy, igy is jó lett.

  53. Láttam. Nem volt rossz így se, csak kár, hogy kiherélték az egészet, no meg az a fránya cgi. 7/10 simán.

  54. Nem tudom, hogy olvassa-e még valaki ezt a topikot, de azért leírom. Valami ütősebbet vártam így 2008-ban. El kell ismerni pl. Hulk kidolgozása sokkal jobb volt ebben a filmben, az első részben olyan gumiszerű volt. Na de a főszereplők megváltozatása, a harmatgyenge sztori, a béna szinkron nálam igencsak lehúzza a filmet. Meg istenem az a gagyi “szuperkatona”, ahogy lefutja a többi katonát, meg mindig alulól veszik, mert törpe az a Tim Roth + a tábornok megkérdezi tőle hány éves 45? erre ő 39, pedig az életben 47. Na mind1 megszokhattuk, hogy pl. 30-32 éves csajok játszanak középiskolás kislányokat, szóval ahhoz képest ez semmi. Látszódott a filmen, hogy a technikával nem volt gondjuk a készítőknek, a CGI ütősre sikeredett, de a párbeszédek, meg a maga a kis sztori ami az akciójelenetek közötti űrt hivatottak kitölteni az nagyon gyenge lett. Olyan az egész, mintha egy fasza, ütős, látványos képregényadaptációt (ezek a Hulk-os zúzós jelenetek)összevágtak volna egy C kategóriás 70-es évekbeli tudományos/romantikus filmmel. Tehát a technika adott volt számukra, de mégis sikerült a gagyi benyomást kelteniük a nem akciójelenetekkel. Meg az engem is megmosolyogtatott, hogy beveri a buksiját a sziklába és az nagyon fáj neki, de a rakétákat meg lesöpri magáról. A lényeg a lényeg: látványban, CGI-ben, Hulk kidolgozásában felül; sztoriban, átvezetőjelenetekben pedig alulmúlta az előző részt. Nekem 7/10. A Downey Jr.-os ending pedig remélem fasza filmeket takar a jövőre nézve.

  55. Ha már 2 külön film is született Hulk figurájának köszönhetöen, érdemes megemlíteni, hogy egyik változat sem találta fején a szöget! Mindkettöben vannak hiányosságok. Az elsönek a legnagyobb negatívuma, hogy tulzottan drámaivá akarták tenni a történetet, ami unalmassá tette kissé, ahelyett,hogy zúzós akciófilmet csináltak volna. Viszont dícséretes, hogy 5 évvel ezelött így megvalósitották a filmet, és látszik, hogy nem összecsapták, hanem dolgoztak vele(ez a bonus dvd-böl is kiderül).
    A második film legnagyobb negatívuma, hogy csapnivaló párbeszédekkel van teletüzdelve, olyan mintha csak ki akarták volna tölteni az akciók közti idöt valamivel. Nem sikerült fényesre. Viszont ebben sokkal ütösebb zúzós jelenetek vannak.
    Ahány rendező, annyi féle megvalósítás. Az a baj a képregényadaptációs filmekkel, hogy hasonlitani akarnak a képregénybeli dolgokra, amit az olvasoi megszoktak, de ha egy az egyben azt valósítanák meg, ami a képregényben szerepel, akkor túl unalmas lenne. Így kikapkodnak pár fontos jelenetet, ami szorosan kötödik a figurához,hogy legyen már valami köze az eredetihez, plusz raknak hozzá újításnak pár dolgot, ami általában nagyon nincs eltalálva. Az egészböl lesz egy fura keverék,ami senkinek az ízlését nem elégíti ki. Ahelyett, hogy a figura történetéböl innen onnan kiollóznak egypár klisét, nem lesz eredeti a film. Inkább kreálni kéne egy belevaló , jól átgondolt történetet, humorral, látvánnyal, és érdekes párbeszédekkel. Ez az én véleményem.
    10/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.