WALL·E

A Pixar megcsinálta. És ezt most úgy írtam le, hogy én a Hihetetlen Verdák duó óta marhára nem vagyok Pixar rajongó. Rendben, a Némó meg a Szörny Rt. meg a Toy Story-k a kedvenceim az animációs filmek között nyilván, de a halas kaland után a szememben vesztettek a varázsukból. Most viszont helyreállították az egyensúlyt. A Wall-E számomra szinte minden animációsat hátrataszított, és még csak nem is a gyönyörű kidolgozás miatt.

Wall-e és M-o dumál

Igazából össze lehetne foglalni a történetet 2-3 mondatban, de ha a rengeteg eddigi trailerben nem volt benne teljesen, akkor én sem fogom itt kifecsegni. Legyen elég annyi, hogy az emberiség a földön hagyta a Wall-E-kat, hogy rakjanak rendet. Aztán a hosszú évek alatt csak egy legény maradt talpon a vidéken, a főhősünk, aki két perc alatt simán megkedvelhető, és mellesleg személyisége van, a sima robotokkal ellentétben. Egy dolog zavarja csak, a magány, de mindez megváltozik egy szép napon, amikor Eve a földre érkezik.

Emlékszem sokan előre temették az egészet, mert “két órán át alig beszélnek? 10 perc alatt megunható”. Hát ebből egy dolog biztos, tényleg alig beszélnek benne, de a másik távolabb nem is állhatna a valóságtól. Bár nem bonyolult a történet, hiszen úgy van tervezve, hogy gyerekek is értsék, de tényleg nem annyi az egész, hogy 1 órán csak Wall-E-t bámuljuk, ahogy rendet rak a földön, nagyon nem. Végig gördül előre a sztori, nincs azzal gond, és még egy kevés tanulság is befért. A Pixarék tudják már rég, hogy fontosak a karakterek meg a történet is, nem elég a technikai megvalósítás meg előrelépés.

Wall-E invitál egy kis mozizásra

A film pedig egyszerűen gyönyörű, és megható. Gyönyörű, mert azért a kivitelezés természetesen olyan, hogy az állad leesik a padlóra néhol. A Kung Fu Pandánál említettem, hogy már elég magas szinten van az animáció ahhoz, hogy a történet legyen a lényeg, ne az előállítás, és ez ide is áll, de mégis rátettek a lapáttal. Legyen szó akár akár a szeméttel borított földről, vagy a fantasztikusan megalkotott főszereplőkről, akik gépek, és így korlátozottak a lehetőségeik a mimikára, mégis teletöltötték őket élettel. És megható, mert olyan szép szerelmi történet, mosolygással és izgalmakkal, amit öröm nézni. Tánc.

Wall-E értékelés

Először csak 8 pontot akartam rá adni, de hülyeség, még most is mosolyt varázsol az arcomra, és az animációs filmek között ez a kis robotos kaland az új király egy darabig. 9/10. A mese, ami kiragad a világból kicsit. Még meg akartam említeni, hogy a rengeteg apróság is segített a felfele kerekítésben. Egyszerűen olyan részletekre figyeltek, amik a második nézéssel (majd blu-ray-en) még jobbá fogják szerintem tenni az élményt. Meg azt is meg kell említeni, hogy M-o majdnem ellopja a showt a szeméttömörítő barátunkól, ahogy azt az első trailer beli feltűnése után lehetett látni előre.

Mellesleg mennyire jó volt az előtte levő kisfilm is? Plusz milyen cool cég már a Pixar. Most pedig beteszem a soundtracket, és subidubi. Louis Armstrong – La Vie En Rose.

human
írta
2008. 07. 25. 00:16
megjelenés
134
hozzászolás


134 hozzászólás a “WALL·E” bejegyzéshez

  1. Nekem is tetszett a Wall-E. Ettől függetlenül az elejét kicsit untam, mikor tényleg alig beszélnek benne, de persze nem aludtam el, mert a robot cuki, meg jól ki van dolgozva.
    Feltűnik Eve kicsit izgalmas kezd lenni és onnantól indul be a story. Na onnan sok a poén, főleg az emberek… de nem spoilerezek! :D
    Nem volt rossz, egy délutáni kikapcsolódást megért! :)

  2. Most este néztük barátaimmal. Egyszerűen lenyűgöző film. Nagyon tetszett. Sok-sok piros pont.. minden apróságért ami mosolyt csal az ember arcára :) Régóta vártam, hogy megleshessem ezt a gyöngyszemet és megérte. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Igazi szórakozás.

    U.I.: Szóval a kritikával nagyon egyetértek… :)

  3. Amúgy ET-t utáltam, s ugye ez a robi hasonlít rá, de ez valami fergetegesen cuki, de amúgy Eve is.

  4. “NEm volt rossz, egy délutáni kikapcsolódást megért! :)”

    Annál sokkal többet. A Hancock ért 1 délutáni szórakozást, ez a film igazi érték :D

  5. Szinkronosan nézted meg?
    Én azt nem tudom eldönteni, hogy megéri-e egy kisebb teremben origi nyelven nézni vagy mivel úgy sincs benne sok beszéd mehet szinkronosan is.
    Bár a magyar nyelvű előzetes eléggé rémisztő, igaz csak egyszer szólalnak meg benne, de az iszonyú.

  6. Köszönhetően human és a Filbuzi sorsolás jóvoltából már 23-án megnézhettem kedvesemmel a filmet, és egyszerűen teljesen egyetértek humannal. Imádtuk a filmet, lenyűgözött, érzést vittek egy fémmel teli rideg világba, mosolyt egy puszta környezetbe és humor egy humortalan, talán néha nagyon tanító jellegű dologba :)
    Nálam most ez a film viszi a pálmát, főleg animációk terén.
    Aki unalmasnak találta az elejét, az sztem nem értette miért nem beszéltek benne, mondhatni a Pixarosok ennek a filmnek több értelmezési hátteret adtak, mint amennyit elsőre lát az ember (persze lehet én értékelem túl, de az animéknél is így szokott lenni XD ).
    A fodításon én a gyerektanításnál rökönyödtem meg(“B, mint Bicikli, amit karácsonyta kérsz a szüleidtől”) LOL mondom… hisz ezek nem is mozognak…. na mindegy XD
    A film előtt meg remélem mindenkinek a nyuszi+mágus animáció ment le. Az egyszerűen felébresztett mindenkit a moziban és egy nagyonalaphangulatot teremtett.
    Köszönöm a nyert jegyeket mégegyszer, egyszerűen egy egyedülálló élmény volt látni a filmet a mostani választékból :)

  7. N3O
    NEKEM ért meg egy délutáni kikapcsolódást, mert ez az én véleményem, de örülök, hogy neked ennyire tetszik. NEkem a Hankock csalódás volt, ilyen értelmetlen zagyvalék, s a poénok 70 %-át ellőtték a trailerekben! :)

  8. Sikerült ide találni.
    Tényleg hihetetlen hogy mennyi emeberi tulajdonsággal tudták felruházni ezt a kis kockadobozt. Most hogy nézem a 2. képet, még mindig bennem van ahogy lehuppan, és lóbálja a lánctalpait:)
    Szinkron az johhny 5 kicsit elnyújtott hangon.

  9. én eredeti hangon néztem mert egyszerűen nem bíztam a magyar keverőmérnökben, hiszen a filmkészítőkhöz képest alig pár hete volt a melóra – és most effektezgetni is kellett a hangokat. Feadtam érte a westend tűéles képű digitális termét. Amúgy nem volt olyan kis teremben a MOM parkban sem az eredeti hangú.

  10. érdekes nézegetni ezeket a képeket, a moziban nem volt idő tanulmányozni, hogy mennyire zseniálisan is van kidolgozva minden.

  11. Süci -> igen én odavagyok érte :D A Hancock nekem egyszer nézős szórakozós volt, azért mondtam pont az a délutáni mókára :) Amúgy egyet érteke veled, de ezt majd a Hancockhoz…

    ..Wall-E -hoz még annyit, hogy a szinkronnal semmi baj, ott ahol van, jól működik a dolog :) Ennyi. :)

  12. Én nagyon sokat vártam a filmtől, de rég csalódtam ekkorát. A megvalóítás tényleg nagyon jó, a kamerakezelés meg ilyenek, de szerintem a forgatókönyv borzasztó. Nekem giccsesnek és túlontúl szájbarágósnak hatott.
    Sok résznél nevettem én is, mert vicces volt, de a végefele már nagyon untam. Olyan érzésem volt, mintha a Lassieből néznék egy részt.

    SPOILER

    Akkor ámultam el igazán, mikor felszállt Eve űrhajója, és Wall-E kapaszkodik rá, és az űrhajóra szerelt kamera képe egy az egyben ugyanúgy rázkodik meg mozog, mint a space shuttle esetében.

  13. human: heh, sztem egyazon előadáson voltunk :)
    egyébként meg nálam 8.5/10, mert magával ragadó és gyönyörű, de ez is talán idővel fog csak 10/10re érlelődni bennem (vannak ilyen filmek)

  14. Tényleg nagyon jóra sikeredett!
    Még az is beszédes h a Pandán (miközbe szét robbannak a hangfalak az effect-ektől) le-föl rohangásznak a gyerekek a lépcsőn és halmokba szórják a kukoricát.
    Wall*e-n meg síri csönd és nyugalom. Leszedált gyerekek és szülők hada. A legkisebbek is kushadva figyelnek. Max 1-2 pisi akció van a szinte teltházas előadások alatt.
    A vége jelenetnél a legdurvább.(szinte semmi hang nincs ekkor a filmben) döbbenet milyen csöndbe vannak.
    Szóval működik!
    Nomeg Presto. :D
    Visszatért a PIXAR! Hajrá! :)

  15. MR2-n tegnap volt róla kritika a Kultúrfitneszben, a kritikus 10/10-et adott rá …
    Jővőhétre tervezem a mozizást… :)

  16. Milyen sokan kommenteltek már bakker :) amúgy én még nem néztem meg, de nekem továbbra is a Hihetetlen Család a kedvencem. És a Verdák sem volt rossz egyáltalán. Szerintem ;)

  17. Hát nem volt a nézős filmek között, pedig bírom az animációs filmeket, de az utolsó ami nagyon bejött az a Hihetetlen család volt, de ennyi jó kritika után nagyon kíváncsi vagyok, mit felnőtt férfi ember bírom a cuki filmeket:-)

  18. Gondolkoztam rajta, hogy megéri e elmenni. De így a sok pozitív visszajelzésnek hála, garantáltan sort kerítek majd én is rá. De majd csak a jövő héten. ;)

  19. És természetesen azokat a képeket rakod ki, amik a legjobban megmaradnak az emberben :)
    “-WALL-E.
    -M-O!
    -…M-O?
    -M-O.”

    Prestot meg tegnap este szedtem le, sírva röhögtem 5 percig, rég volt ilyen :D

  20. aki a szinkronos változatot látta, az legyen szíves mondja el, hogy milyen élményt nyújtott? vagyis milyenre sikeredett a magyarítás?

  21. Ááááááh! Tegnap nem tudtam elmenni megnézni, ma meg még előttem az egész nap :( Legyen már este, hogy mehessek mozizni!!!

  22. Én a hétvégén tervezem megnézni. HA nem beszélnek benne sokat szinkronosan nézném digitális teremben. vagy elcseszhetik a nem szinkronos részeket is a hangmérnökök is gondolom…

  23. Sziasztok!

    Én tegnap láttam, de ma a barátnőmmel megint megyek megnézni. :)

    Azt hiszem, human összefoglalta az én véleményemet is: Gyönyörű kidolgozás, megható történet, szerethető szereplőkkel és igen, mese, amely segít kiszakadni egy kicsit a valódi világból.
    A magyar szinkron szerintem teljesen korrekt volt.

    Ja, és Presto rulez!

  24. Definiáld… WALL-E!
    10/10

    ever ever ever anim film nálam!
    :)
    tenkjú pixar!

    ui:
    Presto mellett még megemlíteném Alec nyulat is!
    :)

  25. Ha ennyien írjátok, hogy jó lett a szinkron, meg elvileg nem is beszélnek benne sokat, akkor lehet azt nézem meg, digitális előadáson úgysem voltam még soha. :)
    Bár én az Aréna Plázába mennék, a Westend soha nem volt szimpatikus.

  26. HÁT…HÁT…HÁT…HÁT…HÁT…EZ HIHETETLEN EGY FILM! 10/12
    Ilyet én még életemben nem láttam! Fantasztikus. Egyszerűen szerelmes lettem ebbe a filmbe! Wall-e hihetetlenül ari, Eve cuki!

    Tapsvihar a Pixar-nak!

    10/10+2

  27. Pár napja láttam szinkronosan egy premier előtti vetítésen. Az ember karakterek hangjaival nem volt gondom, de a Wall-e és Eve közötti párbeszédek magyarítása szerintem el lett cseszve.
    Ezért tegnap megnéztem eredeti nyelven is az Arénában, de sajnos csalódnom kellett, jó pár robotnál (legfőképp AUTO) egyszerűen nem értettem, hogy mit mondanak. Kicsit túlzásba vitték a hang-torzítást.

    Ezt leszámítva tényleg csak pozitív dolgokat lehet mondani róla. 10/10

  28. Nem igaz h a fele komment a szinkronról kell szóljon. Főleg h a robotok hangját is le kellett szinkronizálni, mert beszélnek is, így aztán az absz felesleges kérdés, hogy a robotokat békén hagyták-e…

    Térjünk már vissza a filmre.

  29. Mondjuk arra kíváncsi lettem volna, hogy Human miért “csak” 8/10et akart rá adni. A cikkből ez nem nagyon derül ki, hiszen kizárólag pozitív dolgokat ír. :)

  30. Annyira tökéletes ez a film, mint semmi. Egyszerűen ültem, hol kacagtam, hol meg könny szökött a szemembe. Egyszerűen zseniális.

  31. Nekem is nagyon bejott, kulonosen az elso fele a filmnek, ami a szemetes foldon jatszodik. Szamomra az nyomasztobb hangulatot teremtett, mint a Legenda vagyok elso par perce. De persze a Pixar erdemes, hogy ezt a komorsagot nagyon jol ellensulyozta Wall-E csetlese-botlasa, es maga ez a rettento aranyosan animalt robot.
    Szamomra emellett az volt lenyugozo, hogy Eve alakjaban, hogy tudott a Pixar szinte csak ket kek szemmel ezelmeket kifejezni. Elkepeszto! (Angolt tanulok itt, es egy tanarunk mondta, hogy az ugyanugy ejtendo wolly egy elromlott es butasagokat csinalo gepet jelent, olyan silly gepet jelent. Bocs, ha ez mar ismert info volt.)

  32. én egyáltalán nem vártam ezt a filmet , majd mikor láttam hogy sokat van említve itt meg az imdb-n is hatalmas a rajongás gondoltam megnézem és egyáltalán nem csalódtam.
    nem láttam még ekkora yo animációs filmet , nálam az összeset felülmúlta. animációs filmek között 10/10 a többi film között meg 10/9 ugyanis én külön szoktam venni az animációs filmeket. :D
    mindenkinek csak ajánlani tudom aki valami értelmeset is akar látni a mozikban és tartalommal telit.
    és egy erőltetett poén sincs benne szerintem és ez tök yo a mai filmeket elnézve…
    mondjuk remélem nem akarnak neki 2.részt mert szerintem azzal teljesen elrontanák. maradjon így ahogy szeretjük … :D

  33. Én mondjuk pont azt sajnáltam picit, hogy a Földön elég keveset vannak, aztán már jön is EVE és megy a sztori. Viszont ez nem rontotta el az élményt, egyáltalán nem.

  34. Valahol azt olvastam, hogy attól félt az illető, hogy olyan poénokra fog épülni az egész, hogy Wall-E csak csetlik botlik, meg minden, és írta, hogy elég primitív így. Na mármost, szerintem ő nem ezt a filmet látta, mivel nem CSAK ilyen poénok voltak benne, valamint teljesen más, ha mondjuk egy Robinson családban csetlik botlik az illető, vagy a Pixarosok által teremtett világban, egy rettentő aranyos robot. Ebben a filmben megvolt akkora varázs, és báj, hogy az embernek egy percig se jusson eszébe ez az igen abszurd kijelentés. Minden csetlése és botlása miatt egyre jobban szereti meg az ember.

    Szerintem a Wall-E túl is teljesítette a várakozásaimat, mert ekkora mondanivalóval megáldott mesét rég láttam, amire minden embernek jó lenne odafigyelni.
    Méghogy az Oroszlánkirálynál nincs jobb mese.

    10/*10

  35. Hát emberek. Örülök, hogy senki nem írt rá degradáló véleményt…erre a filmre ugyanis nem lehet. Ez a “mese” egyszerűen fenomenális, mind képileg, mind történetileg. A kontrasztok egyszerűen mellbevágják az embert. A rozsdás felületek tökéletesek, akárcsak Eve tükörsima felülete. Eszméletlen valósághű por- és részecskeeffektek. Ezt a filmet minimum kétszer kell megnézni. Egyszer a sztori miatt másodszor pedig a – most csúnyát fogok írni, de muszály – kibaszottul mesterien megjelenített környezet és a szereplők kidolgozottsága miatt.
    Azért nyugtassatok meg, hogy az elnöki duma az élőszereplős bevágás volt, mert figyeltem, mint a güzü, de nekem nem úgy tűnt, hogy animáció. Ha mégis az, akkor minden színész mehet milliós gázsit követelni máshová mert baromira nincs rájuk szükség. Ja, hogy majdnem annyi idő egy ilyen animációs filmet megcsinálni, mint egy élőszereplőset (vagy még több)? Hát istenem, de az eredmény mindenért kárpótol.

  36. mi tegnap délután néztük meg a Mammutban, 9,5/10.
    A végén mindenki síri csendben, erre egy kiskölyök “anyu, csak egy cseppet”, hát majdnem hozzávágtam a kólám

  37. Az elnöki élőszereplős volt, csak nem annyira ismert színészek, de pl az elnök játszott a back to youban idén, a sorozatban

  38. nem akarlak nagyon bántani, de ezt leírtam a fentebbi írásban.

    “az emberiség a földön hagyta a Wall-E-kat, hogy rakjanak rendet. Aztán a hosszú évek alatt csak egy legény maradt talpon a vidéken, a főhősünk”

    Azaz a többi elromlott. Köszönjük a részvételt?

  39. Én meg vagyok lepve, hogy mindenki ennyire odavan. Lehet, hogy engem nem megfelelő hangulatban talált el, de szerintem a korábbi Pixar filmek erősebbek voltak ennél. (Talán a Cars nem feltétlenül.)

    Természetesen a karakteranimáció és a látvány tökéletes, ahogy azt a Toy Story óta megszoktuk szóval ezt én már nem is emelném ki, mert ez természetes. Ha majd a Pixar vacakot csinál, akkor kiemelem. :)

    Ellenben a sztori… Hát nem nem volt egy tigris. Túlontúl egyszerű és banális. Egy Incredibles, Monsters Inc., és Ratatouille után mindenképpen. Anno pl. a Monsters felénél már azt hittem tudok mindent de aztán jöttek a csavarok… A korábbi Pixar filmekben jobban érthetőek a motivációk is, mint itt.

    Emellett természetesen szeretem a filmet, mert még így is kiemelkedik a mesefelhozatalból, de ezen a történeten még dolgozhattak volna.

    Presto-ról: Khmm. Voltak eddig is rövidfilmek. Pár percben elmondtak egy tanulságos, kedves történetet úgy, hogy közben az aktuális technikai lehetőségek határait feszegették vagy éppen új eszközöket mutattak be, de mindeképpen műalkotást készítettek. Elég csak a For the Brids-re, a Geri’s game-re, a Lifted-re vagy a Boundin’-re gondolni. Ezekhez képest a Presto egy pár perces ökörködés, amúgy Tom & Jerry módra. Se tanulság, se karakterek. A gyerekek mondjuk jókat kacagtak rajta, de én csak néha mosolyogtam.

    Hát ez a véleményem elfogult Pixar, Apple rajongóként… Steve Jobs rulez!

  40. elragadó.mindent elsöprő.fergeteges.
    10/10-es.amikor vége lett mindenki ült a seggén és így 5perc múlva a stáblista közepén kezdett leesni nekik hogy vége.lenyűgöző volt :)

  41. Akkor mesélem. Tegnap este 18-as előadás, terem félig, gyerek alig. Legtöbb a fiatal pár +szülők kombináció, néhol pár kisebb kölyök. Mondom mi a szar?! Végiggurul a film, apró kajacok, de nem röhögés… Végignézve a termen, mindenki csillogó szemmel vigyorog. Mellettem egy nagydarab, mohikán frizurás srác WALL-E figurás pohárból szürcsöli a löttyét, miközben fülig ér a szája és folyamatosan azt ecseteli a barátnőjének, hogy ilyet jót még nem látott. Aztán vége. Barátnőm mosolyogva a könnyeivel küzködik. A mohikán frizurás srác szemébe szerintem utoljára a Rambo utolsó jelenetei alatt futottak köncseppek, de most mégis úgy látom meghatotta a film.

    És akkor az ámulat. Villany felolt. Az emberek csak nem állnak fel. Szépen, ugyanazzal az ámulattal nézik tovább a stáblistát és az alatta gyönyörű stílusban megkomponált animációt.

    Hihetetlen! Egyszerűen olyan mozis élményt adott ez a film – láthatóan nem csak nekem – hogy öröm lesz újra és újra elővenni.

    Értékelhetetlen. Remekmű!

  42. Nekem a Wall-E az év filmje, ennyi. Tökéletes grafika, hihető történet, bombasztikus jellem ábrázolás, megkapó végkifejlet. TÖKÉLETES!

    10-ből 11, vagy több. Függő lettem tőle.

  43. …és örömmel olvasom, hogy férfi létemre nem csak engem bőgetett meg! A zene a képek alatt sokat tesz az összhatáshoz, ráadásképp olyannyira emberi az egész, hogy az leírhatatlan!

  44. Soha életemben nem élveztem még ennyire animációs filmet és biztosan nem is fogok. Gyakorlatilag végigvigyorogtam az egészet.

    Nagyon jó volt, egy igazi élmény.

  45. Ez nagyon ZSÍR volt. Azt kaptam, amire számítottam. Kár, hogy annyi előzetest megnéztam, poénok egy része nem volt így új.
    Egyedűl talán az élőszereplős videó anyagokat nem értettem benne. De sebaj. Vól Í for prezident!

    9/10 teljessen jogos.

  46. Ehh, valaki nem tudja véletlenül, mi a címe, és ki az előadója annak a bohókás dalnak, amit Wall-E dúdolgat egyfolytában, és táncol rá? :)

  47. Hát tegnap nekem is szerencsém volt ehhez a filmhez,és én is csak dicsérni tudom mint az előttem hozzászólók jó része.
    Ami nekem kimondottan tetszet a történet, az animáció, a poénok és a hangok! mellett az maguknak a robotoknak a kidolgozása, az hogy minden egyes alkatrésznek megvan a helye meg a funkciója nem pedig csak azért van, mert úgy jól néz ki hanem szerepet is kapnak. A másik nagy dolog, hogy Pixar-ék milyen életet tudtak bele lehelni a gépekbe, Wall-E lánctalpai,keze meg feje, ami úgy néz ki mintha egy távcső lenne de mégis több érzelmet tud kifejezni mint jópár “élő” igazi színész.
    Ja igen.., aki pedig még nem látta annak azt tanácsolom, hogy a film végén szerintem nem érdemes a stáblista elött elhagyni a termet;)
    !!SPOILER!!
    A másik dolog ami nagyon tetszett az a filmnek az utolsó képsorai, amikor a barlangrajzoktól kezdve különböző rajzi, festői stílusokkal vannak elkészítve az emberiség további történetét bemutató képek, illetve a stáblista közben játszódó pixeles-animációs képsorok. Ezeken látszott szerintem igazán, hogy a készítők mennyire élvezték a dolgukat, hogy még a végét is így megcsinálták.
    !!Spoiler off!!
    Aki pedig az elnököt játsza az Amerikai pite 3-ban is feltűnt, ő játszotta az egyik szülőt

  48. “More Human Than Human”

    A sok pozitív jelzőt már leírtátok előttem úgyhogy nem ismételném el ;) Pixar Film régen adott ennyit mint most a WALL-E, utoljára a Hihetetlen család bár az is másképp.

    Nagyon tetszik hogy egy ilyen aranyos karaktert tudtak kreálni, ennyi emberiességet: magány, kíváncsiság, vonzalom, önzetlen szeretet, törődés. Minden tekintetben szeretni való kis figura, egy percig nem érzi az ember hogy erőltetett lenne és mindezt szavak nélkül! ^-^ Akárkivel kontaktusba kerül az szinte életre kell, de legalábbis kiesik a hétköznapi kerékvágásból.

    Tetszik az is hogy nagyon keményen, de nem demagógon, nem szájbarágósan kritizálja a film az emberiséget amit a környezetével művel, szvsz az sem véletlen hogy a “múlt beli emberes” (-> valós jelen) jelenetek élő színészes felvételekkel készültek.

    A zenéjét imádom, poszt apokaliptikus atmoszférához szigorúan Louis Armstrong ;) (lásd Fall Out 2)

    A hangok (angol) szerintem frenetikusak voltak, Ben Burt-tól nem is vártam kevesebbet, de hogy az egyik karakter hangját a MacinTalk adja az besz*rás :D (Apple rulez ;))

    Még minimum kétszer meg fogom nézni és DVD beszerzős is az tutti!

  49. Magyarországon is a bűvészes+nyuszis kisfilmet nyomják előtte? az vmi fergeteges volt szvsz:) sajnos maga a film nem jött be:(
    folyton csalódások érnek az utóbbi pár hétben.

  50. gyenge volt a film azt kell h mondjam. az eleje unalmas, ugyan voltak benne jó részek, a társadalomkritika tetszett, ütősen meg lehetett volna csinálni, de a vége az valami szörnyű. majdnem sírtam, hogy ennyire hogy lehetett elrontani :( semmivel nem több, mint az összes többi rajzfilm amit az elmúlt 5-6 évben láthattunk.

  51. Szvsz így volt jó ahogy van. A befejezés meg (ahogy több kritika is írja) megható, szívet melengető. Ennyi. Mi kell még?

  52. Akik lehurrogják a filmet meg tudom érteni…biztos a Wall-E-re vettek jegyet, de egy másik terembe ültek be:DDD
    Nem tudom, ki hogy van vele, de engem kimondottan zavar ha kisgyerekek ülnek be egy-egy animációs filmre. Olyan “felnőtt” poénok és célzások vannak ezekben a “mesék”-ben, amit egy gyerek sem ért meg és azt veszem észre, hogy csak a felnőttek-apu, anyu- nevetnek rajta a gyerek meg bambán ül és nem érti, hogy anyuapu mit nevet. Például-nem akarok spoilerezni úgyhogy nem írom le pontosan a jelenetet, de aki látta az fogja tudni miről beszélek-amikor jól felismerhetően felhangzik Arthur C. Clark 2001 Űrodüsszeia-jának zenéje. A felnőttek legtöbbje azért nevetett, mert tudták mihez kötni azt a jelenetet. A gyerekek meg azért mert csetlett-botlott a szereplő. Néha felteszem magamban a kérdést, mi a fenét keresnek itt gyerekek? Jó hogy “rajzfilm” meg aranyos meg minden, de szerintem nagyon is felnőttes mondanivalója van. Ja, az meg már külön az idegösszeomlás szélére sodort, amikor a gyereknek ki kell mennie a film felénél pisálni….hát hogy az a….no comment. Ja, amúgy animációs filmeket késő esti időben szoktam megnézni, gondolván hátha nem lesz egy gyerek sem a moziban, ami rontja az élvezhetőséget:DD most azért “kellett” korán mennem, mert ment a vonatom:D
    Ja, és aki szerint jobban is meg lehetett volna csinálni ezt a filmet az olvasgasson utána, hogy mennyi munkaóra is fekszik egy ilyen pazarul megalkotott animációs film egyetlen percében.

  53. lesz benne 1-2 SPOILER

    srácok én tudom, hogy mennyi munka egy ilyen nem erről van szó. pont az a bajom amit yakhead kifejtett, hogy se gyerekeknek, se felnőtteknek nem szól teljesen. a gyerekek a legtöbb poént nem értik, tényleg csak azon nevetnek ha elesik a robot, meg h milyen aranyos, viszont a vége meg teljesen gyerekeknek szóló mese befejezés. olyan, mintha két részre lenne szakítva a film. a vége iszonyatosan nem illik oda, mert ez nem egy gyerekfilm, hogy ekkora fosmaszlag heppiend kell. (az emberek akik mindent letojtak előtte, most adogatják a virágot, hogy visszatérhessaenek a földre ahol kb egy szál fű nincs, és örömmel adják fel a luxust, hogy hazaernek pl de ez csak egy azok közül ami mutatja hogy mennyire rossz a vége, és ezt nem csak én gondolom így, most olvastam pár külföldi kritikát és még a nagyon ajnározók is megemlítik, hogy azért a vége az elég necces) az első 1 óra perfekt de utána jobb lett volna sztm inkább ha vége, ha már nem vállaltak be egy hasonlóan egyedi, és érdekes befejezést, hanem az átlagos mesebefejezést odaillesztették. nekem nagyon elrontotta a hangulatom. ennyi :\

  54. SPOIELRESRE VÁLASZOLOK, ÍGY AZ ÉN KOMMENTEM IS SPOILERES – BOCS H NEM JELEZTEM ELSŐRE

    “az emberek akik mindent letojtak előtte, most adogatják a virágot, hogy visszatérhessaenek a földre ahol kb egy szál fű nincs”

    Akkor te valószínűleg nem vetted észre, hogy úgy végződik a film, hogy távolodik a kamera Wall-Etól, és a dombokon újra nőttek növények.. Tiszta fű volt minden.

    “örömmel adják fel a luxust, hogy hazaernek”

    Változtatni akarásról hallottál már?

  55. helyenként spoiler
    azt oké megértem, hogy valinak a kedvenc filmje élőszereplős, de a videóüzenetek miért? aki érti kérem magyarázza el nekem
    számomra egyedül az “így kevesebb munka volt vele” jön csak számításba, de nem hiszem el, hogy egy ekkora munkánál pont ezen akarnának (energiát) spórolni. ez az egy dolog volt ami egy picit szúrta a szemem, amit oda nem illőnek tartottam
    amúgy meg remek film :)

  56. SPOILER
    Nagyon más véget kellett volna neki csinálni, úgy általában az emberes részek nagyon nem illenek a többihez se látvány, se cselekmény, se hangvétel szempontjából. Mit keres például ebben az egészben a két monitorról lekapcsolt ember? Erőltetett, gyenge, felesleges… akárcsak a kapitány… Meg az is sokkal jobb lett volna, ha a hajó vezérlése önhatalmúlag akarja szabotálni a változást, nem holmi titkos _emberi_ parancs hatására. Már persze ha muszáj lett volna ezt a cselekményt követni.

    Itt is ugyanazt érzem, mint a Carsnál, hogy jó felvetésből kiizzadtak egy alapvetően közepes történetet, a kelleténél kicsit több sziruppal, csak itt még ezzel a bazi nagy töréssel a közepén.
    De mivel két éven keresztül kotlott rajta a tényleg elképesztő forgatókönyves stábjuk, ezért ami jó poént és ötletet ki lehetett hozni belőle, az mind belekerült, az akadozós dramaturgiát és bénázásokat meg szépen kiköszörülgették belőle. Szépen megy előre a film, nincs üresjárat, zseniális az animáció ahogy még a sima láda robotok is életre kelnek…

    De az egész ennek ellenére mégis félkarú óriás, az átfogó történet hibái miatt. A közepétől szinte teljesen más film, itt-ott, amikor csak robotok vannak, azért még hozza a kezdeti irányt. Végeredményben így is jár a gratula a Pixarnak, azért az az egy óra is nagy merészség volt – de szívesen láttam volna egységesebb filmet.

  57. Egy G mint General Audiences filmnél miért vartok nagy sztorit?! Jó, van rá ellenpélda, de(!) szerintem a WALL-E pont annak készült ami: nagyon aranyos, szórakoztató, szemet kápráztató, elsősorban érzelmekre alapozó mese 0-99 éves korig. El lehetne rágódni sok bugyuta “bakin” pl. hogy lesz palánta egy bezárt hűtő mélyén fény nélkül, vagy a történet csavarait is lehetne húzni, de szerintem fölösleges, így jó ahogy van.

  58. Szerintem tisztára olyan mint az E.T. csak robotban. Tök olyan a fejformája, no meg a trailer alapján pont olyan aranyos és elveszett is. Míg nem olvastam utána, azt hittem Spealberg “gyermeke”. :o) már nagyon várom hogy lássam

  59. a hihetetlen családnál szerintem se jobb…

    annyi a bajom a wall-e-val, hogy gyerekfilm:) a hihetetlenekben azt élveztem nagyon, hogy folyamatosan volt benne finom humor a gyerekeknek szóló mellett, wall-e viszont a végére, mire az emberek megjelentek elég didaktikus lett.

  60. SPOILER

    bocsánat, ez most jutott eszembe

    “örömmel adják fel a luxust, hogy hazaernek”

    Változtatni akarásról hallottál már?

    nem az a baj, hogy változtatni akarnak, hanem hogy nem igazán lett megmagyarázva, hogy miért. a kapitánynál értem, (ő nagyon aranyos is, amikor odasúgja a computernek, hogy definiálja a táncot, amikor már aludni küldték:)), de a többiek…

  61. Tetszett, simán megérte megnézni. Jobb volt, mint az előző hihetetlen verdák. Viszont a végén én is éreztem, hogy leül kicsit.

    spoiler
    Az a sok üldözés és sok feltámadás már kicsit el volt húzva szerintem. De nem unatkoztam ezalatt sem, ez kétségtelen. Ilyet olvastam egy-két kommentben, hogy kiszakított kicsit a valóságból, vagy ilyesmi. Szerintem pont hogy a sok szeméthegy a valóságra akarja felhívni a figyelmet. Bár itt 2110-et említettek, de szerény számításaim szerint 2051-re bőven ki sem látunk a szeméthegyekből.

    Összességében király volt azért. Kár hogy nem szereztem menüs figurákat :(

  62. Lehet hogy az én hibám, mert egy sirva röhögős kedves kis animációs filmre számítottam de ez nekem eddig az év csalódása volt.
    Gyönyörűen ki van dolgozva, Wall E hihetetlenül aranyos és rendkívül jól meg volt oldva a kommunikáció és azzal sem volt gond hogy a robotokat megtöltsék élettel, de valahogy mégis langyosnak érzem ezt a filmet. Egyszer megnéztem, ok, de többször nem fogom kategóriába tartozik, igy nem tudok rá 5/10 nél többet adni.

    INNENTŐL SPOILEREK

    Párszor mosolyogtunk a párommal,de nevetni csak egyszer tudtunk a takarítóroboton.Hiába a társadalomkritika és a vigyázzunk a földre mondanivaló, ahogy előttem már elmondták ez a film nem felnőtteknek, de nem is gyerekeknek szólt.Rengeteg poént tehettek volna bele a lehetőség adott volt, de nem ragadták meg.
    Nem is beszélve a trailert látva valóban LÁTTUK AZ EGÉSZ FILMET!!!Legalábbis annak minden poénját.

    Mielőtt köpködnétek ujra leszögezem:nagyon szépen ki volt dolgozva, a stori jó volt, ahogy minden más is, de azzal hogy nem volt benne igazi poénáradat (vagy csak 4-5) amit én elvártam igy az év csalódása lett a várakozásom miatt.

    Az imdb erősen túlértékelt film ez kétségtelen.Remélem a The Dark Knight nem jár majd igy, mert minden idők legjobban várt filmje számomra!

  63. Hát ha te sírvaröhögős filmet vártál akkor nyilván nem tetszett, hiszen már a trailerekből látszott, h inkább aranyos lesz a film, mint sírvaröhögős.

  64. Lehet hogy az én hibám, hogy azt vártam.De akko is csalódtam, mint ahoyg a moziban ülők többséga, ahogy azt kifelemenet hallotam .Bocs a spoilerekért.

  65. Remek karakterek, gyönyörű képvilág, stbstbstb.
    Rég vártam már, és megérte, sokat nem lehet hozzáfűzni a kritikához, kedvesem még este is wall-e-zett, pedig nem mai csitri, kíváncsi vagyok, a gyerekekben nem okoz-e maradandó károsodást. :))

  66. Sziasztok.
    Végre mostanában egy film(animáció), ami nem volt csalódás. Már a trailer-ből látszódott, hogy egy egészestés korhatár nélküli mese lesz aranyos szereplőkkel. A story-ról nem derült ki semmi, legalábbis én nem vágtam a trailerek megnézése után sem, ami nem baj.
    A story is abszolút korrekt volt az aranyos képi világhoz nagyon passzolt a megható történet, nekem nagyon tetszett, jól szórakoztam végre. :)
    A magyar szinkronról csak annyit, hogy megnézhető eredetiben is szerintem, mert nem sok beszéd van benne, ami egy alapvetően robotos mesében így jó.

    Szóval csak ismételni tudom magam, nagyon tetszett, grat Pixar, csak így tovább… :)
    és most beteszek egy Wall-E háttérképet, mert annyire édes a bádogrobot. =) ♥

  67. WALL-E a legcukibb karakter, akit filmen lattam.
    Tortenet meg kivitelezes se erdekel, olyan aranyos, hogy elolvadok tole.

    Ez mese, nem varok tul nagy realitast.

    De a Batban???

  68. Húú, hát én most néztem meg másodszor, de döbbenet, hogy mindig ugyanaz a reakció. Végig röhögés, és az utolsó jelenetekben síri csend. Majd vége a filmnek, felkapcsolódnak a lámpák, de mindenki ül és bámulja azt a kis animációt, ami a nevek alatt megy:). És másodszorra is ugyanolyan élvezettel néztem meg, mint elsőre:). A sok-sok film után végre egy olyan, ami nem csak egy “egyszermegnézős” film… Amúgy az összes Pixaros filmet imádom, igaz még a hihetetlen családot nem láttam. Még a Cars-t is meg lehet nézni, nem annyira szar szerintem. De a rövidfilmek is iszonyatosan jók, nálam ez a Presto és a Lifted viszi a pálmát.

  69. Úgy mentem el ma a moziba, hogy ez hülyeség, és pofára fog esni, aki leendő kultfilmnek titulálta. Hát… én estem pofára. Hatalmas film, tényleg. Pizzafa. XDD

  70. Sziasztok!

    Szerintem semmi baj nincs ezzel a filmmel! Hogyan is lehetne, hiszen animációs-rajzfilm ami elsősorban a család-nak szól. Véres kritikát nem érdemes írni róla, amúgysem érdemelte ki. Nekem tetszett a film, mindenkinek ajánlom. Aranyos és igen szépen kidolgozott.

  71. Ez tényleg egy jó film! Az elnök nekem nagyon ismerős volt. Csillagkapu utolsó évadaiba tünt fel mint Vala apja…

  72. Nekem nagyon tettszett a film. Sokan írták, hogy Wall-e hasonlít E.T-re. Ebben van némi igazság, de nekem elsőre a Rövidzárlat című film 5-ös robotja jutott róla eszembe. Lehetne annak a gyereke. :)

  73. Waaaallllleeeee, kifelé a moziból jó sokan nézhettek őrültnek, hogy szegény barátnőmre adtam ilyen hangokat. De megfogott, megérintett, berosáltam, beröhögtem, és be is bőgtem egyszerre. 5-ből 6-os, 10-ből 10 és feles. Pixarék megint megmutatták, hogy a Verdák után is van élet a földön, már ha azt sikernek lehetett elkönyvelni.(from Hell to Heaven).
    Nekem anno Hihetetlenék jelentették A szintet. Volt szerencsém haverommal erős családias hangulatban, mondhatni privát vetítésre beülni a Corvinba (ketten voltunk, azt’ kalap), de az akkorát odab*szott, hogy azt hittem ilyen jellegű érzéseket nem is fogok egy mozi után érezni, de tegnap este a kis bádog doboz megmutatta mitől fingik a ló. A magyar szinkronnal nem volt SEMMI gáz, nagyon ügyesen megoldották az effektezést (ezért kár volt feladni a tűéles minőséget ;) ), de normálban is odaért a film, ahova tervezték, és nagyon ott is marad!

  74. most néztem meg szinkronosan, felirattal még nem néztem meg
    de szerintem elfogatható a magyar szinkron

    nem volt 100% élmény, de nálam viszi a pálmát az (mostani) animációk között, mondjuk nekem a panda is nagyon bejött

    nálam is 10ből 8as

  75. Szombaton volt szerencsém nekem is megtekinteni, és én is a kedvelők táborába tartozok. Kedves történet, iszonyat szimpatikus karakterek, gyönyörű kidolgozás, nagyszerű zeneválasztás és még sorolhatnám :-)
    Nem értem miért szidja mindenki a Cars-t, nekem a Toy Story után az az etalon Pixar movie, az Incredibles meg egy kellemes szórakozásnak elmegy (bár már kétszer láttam :-)). Röviden: a Pixar megint nagyot alkotott, várom a következő filmjüket is :-)

  76. A Tsöpögéstől én is kicsit félek, mert nem vagyok az a szentimentális típus. De. A Verdák talán azért nem jött be, mert az autosport nem a műfajom. A Hihetetlen Cs. klasszikus vonalai miatt emlékeztetett a DC-által kiadott Batman rajzfilmekre, bár a humora nagyon friss, és aktuális volt, a fordulat kiszámíthatóságáról pedig egyik Pixar mozi sem gondoskodott az egyszerű történetvezetés, és a fiatal nézők miatt. Engem Wall-E nem E.T.re emlékeztet, hanem olyan, mintha kikapták volna karakterét a “Rövidzárlat”-című klasszikusból, bár az a robot beszélt. Nyugtassatok meg, hogy a Wall-E nem zavarba ejtően kedves és nem túl aranyos humorral működik!

  77. Jó volt, ja…kedvenc pixar film lett. Kár, hogy nem elég felnőtt. Mert oké, hogy a gyerekek megértik, miért van a földön mindenhol szemét, és miért maradt Wall-E egyedül, és miért mentek el az emberek, és miért híztak meg…az utóbbin még kacaghatnak is. És nevelhetők ezáltal. De a szemetet ugyanúgy az Űrbe szórják, és végeredményben nem változik meg semmi. A vége persze szép, de valami nyomasztó érzés nem maradt bennetek?
    Megható, kedves filmke, de jobban örültem volna, ha az emberek teljesen kimaradnak belőle. Akinek meg a sok pofázás hiányzik, és azért nem vállalja be…azt sajnálom. :) 9/10

  78. Én premier előtt láttam a filmet, bár azt hittem dedós lesz. De nem az. A kedvenc filmem lett. Alig várom, hogy kijöjjön DVD-n. Aki tudja mikor, szóljon!

  79. Hello !

    Ez a film egyszeruen elragado foleg a szerelmi jelenet az leirhatatlanul emberi erzesekkel volt tele !
    Engemet nagyon megfogot ez a film mert egyreszbe az “Eletet” tarja elenk azt hogy sose adjuk fel a kituzot celjainkat es azt hogy az igaz szerelem mindent kepes legyozni. Ez az o eseteukbe is igy volt ! Minden elismeresem a Pixar studioe es persze: Wall e es Eve viszik a palmat nalam .

  80. nah végre megnéztem, pixar, tökély!:)
    minden a helyén van, állati sok a részlet,minden kivandolgozva az utolsó csavarig. 5-6szor megkell nézni hogy mindent észrevegyél. a presto meg haláli a nyúl az király, ez a kalapos szívatás kész, követhetetlen.:)

  81. egy bárgyú mosollyal az arcomon néztem végig a filmet, csak néha tűnt el, akkor őszntén nevettem… ennivaló, aranyos mese, finom tanulságokkal. :)

  82. Thomas Newman és Peter Gabriel … engem már “pusztán” ennyivel megvettek kilóra. A Define Dancing és a Down to Earth nem csak az utóbbi közel 20 év legjobb filmdalai.
    A legjobb filmzene és a legjobb filmdal Oscar-díj az, ami minimum járna a filmnek, de főképp a két zseninek.

  83. Én most jöttem haza a filmről 2 órája.
    Nagyonjó volt!!
    Teltház volt, háromnegyede gyerek volt, és minden poénon jot nevettek. (Akárcsak én :P)
    Nekem a film első fele tetszett nagyon!
    A második fele már nekem nem volt annyira jo. (A második fele az -nekem- onnnan kezdődik hogy wall-E elmegy Evevel arra a luxusrhajóra.)

    Pl.: Amikor ott vannak az űrhajón onnantol már azért uncsibb mert ott kergetőznek a robotok ellen, wall-e előtte még keresi Evet, aztán ott az emberekkel is szorakoznak a készítők.
    Nekem jobban tetszett amikor még a Földön játszodótt a történet.
    Ráadásul ha megnézitek a Földön van az összes poén.
    Az űrhajón sokkal kevesebb volt.(Lehet hogy csak én láttam így)

    Nah de szóval, lehet hogy most flegma meg csalódott hangvételű volt a kommentem DE NEM :)
    Csak leírtam a véleményem de ez nem rosszindulatu :)

    Összeségében 9/10
    :)

  84. Nagyon édes film,célja, mondanivalója van, hasonlóképpen a jövőre hivja fel a figyelmet mint a Táncoló Talpak is annó.. Ha nem változtatunk,ez lehet.. Talán enyhe tulzással.. Nekem nagyon bejött, Wall-e elragadó a filmben.. 10/8-at adnék rá))

  85. Aranyos volt, kétségtelen. És nem is számítottam fekve-röhögős filmre, de mégis kicsit olyan…hm “egyszerű (?)” volt. Gyerekfilm na, ezt nem lehet vitatni, de mosolyt csalt az arcomra :) És az 2010 Űrodüsszeia zenéje mellett ott volt ott volt a robotpilóta, ami meg tiszta HAL2000. LOL :D Igazából mikor megláttam, akkor már vártam a zenét :)

  86. Jaja télleg!!! Te is olvastad arthur c. clarke regényét? :)
    télleg olyan volt mint a HAL!

  87. Én a trailerbőr egy gyerekes filmnek néztem a Wall-E-t, de aztán egy csapásra a kedvencemmé vált (a mozi után). Edddig egyik “kedvenc filmem” sem emelkedett ki a többi közül, de a Wall-E igen. Mindegyik része tetszett a filmnek (de legjobban az, amikor Wall-E-nak vmi baja esik). Ha jól tudom (mert utánajártam) 2012-ig nemigen lesz Wall-E 2, bár nagyon várom (remélem ezzel mindenki így van). És a Pixar a következő években nagyokat fog égni, mert például nekem a következő filmjük, az Up nemigen jön be (és ott lesz a többi is!), úgyhogy sztem most jön csak még a java (tehát a Wall-E-val nem a jó útra tértek vissza, hanem ez csak egy nagyon jó kivétel a sok rossz közül). Szerintem ezt a filmet bűn nem folytatni.
    Sok gondolatom van még, de azt most nem írom le.
    Összesítve: a legkirályabb film az összes közül: 9/10 (minimum).

  88. Ja, és nekem is volt egy fura nyomasztó érzés a film után. (Nemtom mért, talán mert mindig a film szomorú részein gondolkozok.)

  89. Teljesen magával ragadott a történet és a képivilág.
    A Pixar stúdió egy lenyűgöző alkotást hozott létre.
    A kisrobot személyisége lenyűgöző. Nem kérdés , hogy ez az év a legjobb animációs filmje.Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg.

    Szaki75

  90. “Ha jól tudom (mert utánajártam) 2012-ig nemigen lesz Wall-E 2”

    Remélhetőleg SOHA nem lesz Wall-E 2, és nem azért mert rossz film, mert nem az (lásd feljebb a kommentem, kedvenc filmem lett stb) hanem mert ez így jó, ez így egész.. és azért mert tetszett valami, nem feltétlen kell még 2-3 folytatást kierőszakolni, hogy a színvonal lesüllyedjen a….

    “a Pixar a következő években nagyokat fog égni, mert például nekem a következő filmjük, az Up nemigen jön be”

    Hát jah, ha NEKED nem jön be, akkor tuti égés lesz :):)

    Butasáááág! Az Up is várós, nem kicsit :)

  91. ne már, hagyjuk ezt a walle2 dolgot vazz, elfelejtettem kitörölni az okost erre mgé válasz is rá? eh

    az ilyenekből lesznek az “úgy olvastam 2012 után jön walle 2” platykák, amik baromi idegesítőek

  92. Jaaa…. kérted, hogy ezzel kapcs ne legyen komment? :D Nem olvastam, sorry.. :) De főleg az Up-os dolog miatt írtam :)Csak hát ez itt a Wall-E-ról szól :P

  93. Gobdoltam jó lesz megnézni a premier filmet… Beültem a terembe és elkezdtem nézni a filmet. A végén tátva maradt a szám :D.. FENOMENÁLIS FILM VOLT!!! ELKÉPESZTŐEN JÓ, SZENZÁCIÓS!!!! Bele szerettem ebbe a filmbe. A poénok, a történet, a szinkron, nem lehet rá azt mondani hogy “rossz” egyszerűen nem. Ez a film volt életem álma hogy egy ehhez hasonló filmet lássak és tessék. Mindenből volt benne vígjáték, egy kis akció, és egy kis szerelemmel fűszerezve :D. Minden film közül ez volt a legjobb. A DÜBÖRGÖ NYÁR filmprogram fénypontja “Wall-E” A pólus Center-ben mindenhol ilyet lehet látni :D. Ez a film megérintette a szívem. Nagyon aranyos minden csetlése-botlása wall-e nak és eve is nagyon tetszett :D. Sosem írtam ilyen sokat de erről a filmről akár három oldalt is képes lennék írni és csak pozitívat :D. Annyira jó volt a film főleg a vége hogy minden “happy end” lesz. És a sok vicc. Itt egy példa:
    (kapitány)- jelszóval azonosítás!
    (robot)- jelszóval azonositás! (de ilyen gyors női hangon :D)
    (robot)- kérem a jelszót!
    (kapitány)- ő…
    (hangazonosító)-ő…
    (robot)-jelszó elfogadva!
    XD XD
    Hát az fergeteges volt.

    Minden tiszteletem a pixar-é! :D
    Köszönöm pixar!

  94. Bazz, sajnálom, hogy nekem nem ütött akkorát, mint a többségnek. Persze, jobb volt mint az átlag, de még így is csak egy éppenhogy átlagon felüli animációs film lett. Az eleje elég unalmas volt, Wall-E meg néha már szinte idegesítö. Igazából azt hittem, a történet miatt vagytok annyira oda, mert hát 9-et csaknem kap egy film azért, mert aranyos a föszereplö…De a sztori is teljesen átlagos, ahogy minden más a filmben, kivéve egy dolgot: a kivitelezést. A kamera mozgása, a kép élessége és elsösorban a színek (a legtöbbet talán EVE felületében gyönyörködtem) fantasztikusak. Wall-E: egy átlagos animációs film átlagon felüli kivitelezéssel – 6/10.

    Spoiler!

    Az0rt még most is elnevetem magam, amikor eszembe jut Wall-E és EVE liftezése miután eltünt a növény. Ahogy az a robot tapogatja a kezét…felejthetetlen^^

  95. Nekem nagyon bejött a film, kellemesen keveredett benne minden, amire egy kedves családi filmnek szüksége van. A gyerekek és a felnőttek egyaránt tudnak szórakozni rajta.

    SPOILER (bár már mindenki látta:)XD )

    Sok helyen megy a vita, hogy miért csak Wall-E van a földön. Ha jól emlékszem egy promovideoban mondta egy fejes, hogy őt “elfelejtették kikapcsolni”. Elég bugyuta indok, de alátámasztja a többi csilli-villi jól láthatólag szinte munka közben leállt robot és a “titkos üzenet” hiszen ha egyszer úgysem térnek vissza, akkor fölösleges takarítani a Földet. Magyarázza még az, hogy Wall-E környékén van csak nagyobb mértékben rendszerezve a szemét. Szerintetek?

    SPOILER vége

  96. En nem emlékszem arra hogy mondták volna h kikapcsolták.
    Szvsz. a többi bedöglött, csak úgy simán. Made in China, WALL-E (a megmaradt) meg made in Germany, mittomén XD

  97. Nekem is nagyon bejött a film! Nagyon jópofa az összes többi robot is tudjátok “Szennyeződés” :DDD

  98. a folytatásra én sem úgy gondoltam, hogy lerontsa a színvonalat (lásd shrek). ez a legjobb film, de nekem épp ezért kell egy legalább ilyen jó folytatás. amúgy utánajártam az up-nak, és nem vakon kritizáltam. sajnálom, hogy néhány agressziv mai ember nem tudja jól értékelni az ilyen jó filmeket. remélem ezt is elolvassák, akik beidéztek véleményükbe (és nemcsak azok).

  99. Dj.Gabee -> elolvastam! :) Így már okés. Csak ez a “Pixar nagyot fog égni” rész betett :D:D

    Hajrá Wall-E. DVD-n mikor várható? :P

  100. dvd-n november 19-én jön ki (duplalemezes extra kiadás). amúgy ezt az üzenetet már harmadjára küldöm el, nemtom eddigmér nem jelent meg a vélemények között

  101. bocs, hogy ilyen sokat írok, csak mage-t szeretném kritizálni.
    szerintem a wall-e nemcsak a világ legjobb filmje, hanem mérce is: az az ember aki véleményt mond róla magát is értékeli a filmmel együtt, mert szerintem az ilyen filmeket csak azok pocskondiázzák, akik már agresszívak, szeretik az idióta lövöldözős játékokat,a pornó- és horrorfilmeket. a wall-e minden idők legjobb filmje, de nem kell nagy dobra verni, mert az idegesítheti azokat, akik még nem látták, de nem is kéne dedósnak beállítani, ahogy azt a gyártója, a pixar teszi, pedig nem is ajánlja kisgyerekeknek. de ami a legjobban idegesít, hogy a pixar csak 3. legjobb filmjének titulálja. a mozijegyárak alapján is hülyeséd értékelni a filmeket, mert a mozik népszerűsége csökken (lásd házimozi). és én akármilyen unalmas filmen sem szoktam elaludni, ezen pedig sehogy. még fel is kelnék rá, ha aludnék.

  102. én szeretem az idióta lövöldözős játékokat, meg a wall-et is. Hagyjuk már az ilyen béna kategorizálást.

  103. én általánosságban beszéltem. amúgy itt már szinte nem is a wall-e-ról van szó. én az “unalmas” autós-száguldozós játékokat szeretem és ezt a filmet a legjobban. szinte teljesen megváltoztatott.

  104. Nah nagy sokára én is megnéztem :) Szerintem aranyos meg minden, de kicsit giccses és szájbarágós is, ezért én egy jóindulatú 7/10-et adok rá csak. (Human-nal ellentétben nekem ennél sokkal inkább bejött a Cars meg az Incredibles is).

  105. Whistleblower kritikájával értek egyet, habár tudom, ez elsődlegesen gyerekfilm, és a készítők nem mertek bejátszani a végére egy akkora fossáoltást, mint ami a nézőt az űrhajóra érkezéskor éri: totálisan elkényelmesedett, elbutított zsírdisznyó fogyasztói társadalom. Amúgy azt se értettem, miért reklámoznak mindent kapitalista stílusban, amikor testalkatból ítélve senki sem dolgozik, és gondolom pénzre sincs nagyon szükség. De ezt még betudom egyfajta görbe tükörnek. A végére viszont – ahogy többen írták – nagyon hiányzott egy ütős befejezés, egy nem happy end örökös kult kategóriába emelte volna kis robotunkat; így viszont kénytelenek vagyunk elhinni, hogy a földről feltápászkodni is képtelen tohonya emberek nekiálltak szántani és fölműveskedni. Ez egy kihagyott ziccer, persze még így is megérdemli a 8/10-et – nagyon rég láthattunk már ilyen szeretni való kis főszereplőt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.