Halálfutam (Death Race)

A leg-B-filmesebb B-film ami mostanában mozikba jutott, pedig olyan egyenesenvideóra alapanyag, hogy jó nézni. Rendben, csak egy kicsit jó nézni, többnyire pedig megmosolyogtató dolgokkal van tele, amit teljesen komoly arccal vezettek fel.

Statham bá a kocsija mellett a Death Race-ben

A történet röviden annyi, hogy 2012 után összeomlott Amerika gazdasága, a bűnözés határtalan mérteket öltött és a börtönök amellett, hogy többszörösen tele lettek, még vállalatok kezébe is kerültek az állam helyett. Erre engedélyezték a halállal végződő bunyókat elítéltek között, mindezt tévében közvetítve. A halálos reality nézettsége az egekben nyilván (ez tényleg így lenne, ha a gagyi realityket is milliók bámulják), aztán csökkent, mert már nem érdekelte az embereket sima kis agyonverés, és így született meg a Death Race. A halálos verseny, ahol 5 nyert futam után az elítélt szabadon távozhat. Ami miatt a győzelem nem olyan egyszerű, az pedig a napalm, a gépfegyverek és a rakétavetők, amik a kocsikra vannak szerelve. Mindezt a pályán úgy körözve, hogy mint a Mario Kartban vagy a Death Rallyban, az aszfalton levő jelekre kell ráhajtaniuk, hogy kapjanak fegyvert vagy védekező eszközt. Egyszerűen amikor megláttam, hogy így kell felvenniük a fegyvert, már csak röhögni tudtam. Ezt bárki komolyan gondolta egy filmben?

Ami durva, hogy a Bourne trilógia második és harmadik részében tök jót alakító hűvös Joan Allen-t hogy csábították be erre a filmre? Mert Statham bár jó akciókat vállal be, de azért az életrajzába ez a film is simán beillik, a Deadwood cancel után pedig Ian McShane is nagyon ráérhetett, a többieket pedig nem is említeném, hiszen senki sem kiemelkedő színész közülük, de ebben az izomfilmben simán elférnek, ellenben Joan fura volt.

Igazából ha a hülye fegyver felvételen és a versenyek képtelenségén tovább tekintünk, akkor egy viszonylag nézhető vérengzős filmet láthatunk. Sokszor nem spórolnak a vörös folyadékkal, mint ahogy a robbanások és balesetek is elég korrekten lettek megvalósítva. De ennek ellenére ez nem mozifilm, mint ahogy ott meg is bukott, ellenben szerintem videón szárnyalni fog.

Halálfutam értékelés

Talán 5/10, és ebből az egyik mínuszpont legalább a zene, ami olyan hallványosan NIN lopás szerű akart lenni, hogy az zavart. Újranézési faktor az viszont nekem nulla, de ezt a másfél órát üsse kő, nem bánom. Buta volt, de legalább nem pg-13-mazták le.

70 hozzászólás a “Halálfutam (Death Race)” bejegyzéshez

  1. nem hozza mert versenypályán van, nem szabad terepen. Egy ártatlan gyalogos sem esik áldozatul. a “ez tisztára olyan mint xy játék” kommentek meg ki lesznek törölve mert ez egy 70-es évek beli film remake-je

  2. Konkrétan ebből játék is van a 70es évek végéről , Atari-ra. Talán mintha valami olyasmit olvastam volna hogy a
    “az első játék amit betiltottak”.

  3. Nincsenek gyalogos áldozatok?
    A 70-es évekbeli verzióban plussz pontot kapott a versenyző, ha elgázolt egyet a pályán. Nem mondod, hogy a legkeményebb részt kiszedték?

  4. kár érte, mármint azért, hogy nem “A”, azért még így is bízom benne. kell a jó “B”. de stathamet ezzel eltemetik, így hogy ez is bukta anyagilag…

    ha látta valaki az asylum films-es koppincsot, a death racers-t, akkor bejelezhetne, hogy milyen. elvileg az is “B” és ilyen alapon akár lehet is korrekt.

  5. Szerintem alábecsülöd a filmet!
    Nagyon jó és Statham az egyik legtehetségesebb fiatal akciószínész! (szerintem még alulértékelt de talán elismerik a mozikban is)
    Nálam ez a film simán megér 8/10et is!

  6. Daniba!

    Azért Anderson és Boll között van “némi” különbség Anderson javára…nem egy kategória a két rendező.

    Szerintem egyébként nem féltétlen Anderson miatt bukta ez a film. Hozzá (mármint Andersonhoz) képest jó kritikákat kapott a, csak nem sokan nézhetik meg ugye, mert R besorolású. Szóval ezért is bukta.
    Ja és nem is a jó sztori miatt jó ez a film, hanem a hentelés miatt. Én meg fogom nézni tuti.

  7. A baj az volt szerintem a filmmel, hogy próbált lavírozni egy játék színvonala és egy futurisztikus-való világ között. Vagy vették volna játékosabbra az egészet, vagy egy kis komolyságot kellett volna erőltetni magukba. De ez így pont olyan semmilyen volt. Statham-nak meg nem kellene olyan motivációkat adni, amik érzelmen alapszanak, mert az arca nem képes azok lereagálására. A film egy unalmas vasárnap este 1x nézhető. Sokat nem szabad tőle várni.

  8. pont most néztem meg, és valószínűleg az autóbuziságomnak köszönhetően, de baromira tetszett. B-film a javából igen, de remek szórakozás.

  9. az eredetit nem veri oda ugyse
    stallone – carradine, igazi b-film volt…. ilyen nevek és költségvetés mellett szar filmet lehet csinállni de b-moviet nem igazánn legalábbis szvsz

  10. “csak nem sokan nézhetik meg ugye, mert R besorolású. Szóval ezért is bukta.”

    Komolyan, mielőtt ilyen elméleteket gyártotok legalább nézzetek utána mekkorákat tudnak akasztani R besorolású filmek simán (most nyáron a Wanted meg a Szex és NY baromi nagyot kaszált) és mennyit a Death Race. Mondjuk szerintem sem Anderson, hanem Anderson és Statham miatt bukta. Ez utóbbi nagyon kevés tényleg mozisikerben szerepelt. Most attól tekintsünk el, hogy milyenek azok a filmek minőségre (sok jó van közöttük), csak a bevételről beszélek.

  11. statham igazi dvd-menő, ott mindig pörögnek a filmjei :-) szerintem ezért van még “életben”

  12. Na megnéztem én is és egy 7/10et megér szerintem. Nem váltja meg a világot de néha szükség van ilyenekre is. Az autós részek nagyon bejöttek /a többi meg úgyis csak körítés/, és nekem Humannal ellentétben éppen az tetszett, hogy a fegyverek aktiválása a jelekre való ráhajtással történik. Tényleg mint valami játékban de szerintem ez inkább pozitívum. Szóval jó film ez, ha nem vágysz többre agyatlan kikapcsolódásnál. Anderson ezt tudja, többet nem kell tőle várni. Ennyi.

  13. Sztem is az egy pozitívum, nekem is tetszett…

    SPOILER Amikor a kamion neki megy az akadálynak az nagyon jól, meglett csinálva, többször is megnéztem SPOILER VÉGE

    8/10

  14. Most néztem végig. Őszinténszólva még mindig mosolygok. Ha az elején odaírták volna, hogy akciófilm paródia és beletettek volna egy két feketehumorú poént, komolyan mondom megtapsoltam volna. Mindíg úgy ülök le filmet nézni, hogy ez egy film, nem érdekelnek a realitások, mert szórakozni akarok. Most lesznek SPOILER ek is: az egy dolog, hogy összeomlott a gazdaság és nem a kormány tartja fent a börtönöket, de az ország törvényei vonatkoznak rá. Ha odaírták volna, hogy 2345-ben játszódik a film nem kötnék bele ilyenbe, de ez 2012ben van, tehát az élőben nézhető gyilkolászás maximum paródiaelem lehetne egy filmben.Human nagyon jól írta, hogy röhej néhány dolog, amit ebben a filmben komolyan gondoltak. A másik ami nagyon zavart: meghalt egy rakat őr a verseny közben. Basszus azok egyszerű munkájukat végző emberek voltak, nem bűnözők. Az hogy a végén felrobbant pár rendőr, hihető, mert egy fegyencszökést próbáltak megakadályozni. A fegyverek felvételét abszolút nem tartom baromságnak, mert nem vettek fel semmit. Egyszerűen elhaladtak valamilyen elektromos vagy mágneses mező felett, ami aktiválta a megfelelő fegyvert az autón, ami már előre be volt szerelve, a lőszert meg versenyek előtt tették bele. A történet tényleg egy vicc, de a megvalósítás nagyon jó. Iszonyat jók az autós jelenetek, nagyon durvák a killek, tényleg tipikusan olyan a film, mint egy agyatlan hentelés egy PC játékban. A film vége meg vicc a szarházi igazgatónő felrobbantásával, meg azzal, hogy a kutya nem keresi a 2 szökevényt. Csak úgy elvannak.

    Statham pedig igenis qva jó színész. Letett már egy két olyan filmet az asztalra, amit sok hollywoodi sztárocska az életben nem fog.Ez egy vicc volt, nézzük el neki és várjuk a következő filmjeit.;)

  15. nemtudom hogy vagytok vele, nekem abszolút agykikapcsolós film volt, és ezért baromira jól szórakoztam! Kiszámítható, buta film, de cserébe olyan faintosan meg van csinálva hogy pozitív a mérce

  16. Szerintem is szórakoztató film, nekem tetszett. Itt is – mint pl. a Doomsday esetében – csak annyit kell várni a filmtől, mint ami. Aki egy kidolgozott, realisztikus, csavarokkal teli történetre számít, az biztos csalódni fog. Ez a film nem más, mint másfél óra tömény zúzás, viszont annak tökéletes.

  17. Ha a közelmúlt másik B filmjével hasonlítom össze, a Doomsday-el, nekem ez sokkal jobban tetszett. Végig szórakoztató, pörgős, meg persze rettentő buta film, de én valahogy pont ezt vártam. Vagyis nem is vártam igazán semmit, lehet ezért tetszett.

    6/10

  18. én azt mondom kell az ilyen agyatlan, de mégis fun szórakozás is… simán jó volt ez egy szombat estére, 7/10 gond nélkül mehet rá

  19. Jó film volt, ha kemény versenyt akarunk ez az. A kaszkadőrök vmi fenomenális munkát végeztek! Ilyet filmben nagyon ritkán látunk!
    7/10 simán!

  20. 10/10 ?????? Ne túlozzunk! Azért hagy kívánnivalót maga után bőven. Nekem egy rész tetszett nagyon, mikor azt a hatalmas kamiont gallyravágták. Ennyi. De ahogy a fegyvereket felvették, azt nemtom hova rakni. Nem rossz ötlet, mert raboknak fegyver?? De mégis. Bár jobb ötletem nekem se lett volna…

  21. Szerintem semmi baj nincs vele. Én jól szórakoztam. Nem egy magasröptű film, de az akciók, a látványvilág, az effektek kárpótolják az embert a nagy fordulatok vagy mély mondanivaló helyett. Még moziban is élvezetes lehet. De DVD-n tuti.
    Statham meg jó színész a maga kategóriájában. Én bírom a filmeit, ha nem is világsikerek. (szerintem egyébként is más az értékítéletem, mint akik lehúzzák az ilyen filmeket). Egyébként valahogy jobban áll neki, ha nem köré írják a történetet (pl. Ravasz az agy…, Blöff, Olasz meló, stb.)

  22. A film olyan amilyen egy erős közepes.Stathan viszont akkor jó mikor angol akcentussal pergeti(Ravasz,Blöff,Banki meló).Ha átmegy yenkeeföldre tré lesz(Szállítók,Felpörgetve).Összességében elég jó és nem kéne elvárni tőle,hogy Raszputyint,Robespierre-t vagy III.Ricsit formáljon meg.

  23. A Felpörgetve szerintem még tőle se volt rossz :)
    A Szállító meg Luc Besson miatt TOP az agyatlan akciófilmek között nálam. :) A csávó egy zseni.

  24. Szeretem Statham-et én is, de tény, hogy egyféle karaktert tud játszani, de azt vérprofin. Én az eddigi összes filmjét láttam, volt ami nagyon tetszett, volt ami kevésbé, de utálni egyiket sem utálom. Nekem pont a Crank a kedvencem tőle, mert sztem az a szerep állt eddig neki a legjobban (plusz a Blöff), jobban tetszik, mint a Szállítóban alakított szerep.
    Szóval Statham király… de ez a film tényleg erős közepes

  25. Basszus, azért mikor lyen szóvirágokat olvasok, hogy “Nekem pont a Crank a kedvencem tőle” “10/10. nagyon jo!” “Nem egy magasröptű film, de az akciók, a látványvilág, az effektek kárpótolják az embert a nagy fordulatok vagy mély mondanivaló helyett.” “…Statham az egyik legtehetségesebb fiatal akciószínész!” sírok a röhögéstől. Most nem azt mondom, hogy mindenki nézzem értelmes filmeket, de, hogy valakinek a Crank, meg Statham legyen a filmművészet csúcsa, az azért kemény…

  26. Szerintem senki nem állította, hogy bármelyik “a filmművészet csúcsa…”
    Csak arról van szó, hogy annyira nem sz*r, mint amilyennek sokan leírják. Sem a csávó, sem a filmei. Akinek nem jön be, maradjon a drámáknál, meg a többinél, ami neki a “filmművészet csúcsa”…
    És azzal meg legyen ő a kemény! :))

  27. Hát, ilyen magasröptű érvelés előtt nincs más választásom, fejet hajtok, elszégyellem magam és megyek “drámát, meg a többit” nézni, mert ugye minden ami nem Statham film az csak ebbe a maradék két kategóriába eshet bele. :D ROTFLOL! Ekkora sekélyes…

  28. Bocs a magasröptű érvelésért. Látom nem volt elég egyértelmű.
    Nyilván létezik élet Statham filmjein túl, de ezeknek is megvan a maguk feeling-je, ami ezek szerint téged egyáltalán nem érint meg.
    Nyilván mindenki más meg ízlés ficamos (“sekélyes”), hogy jó időtöltésnek tartja őket. Az említett kettő, és az összes többi kategória mellett.

  29. “maradjon a drámáknál, meg a többinél”

    “mert ugye minden ami nem Statham film az csak ebbe a maradék két kategóriába eshet bele.”

    a dráma meg a többi logikusan nem két műfaj. az egyik nevesítve van, az összes többi meg rád van bízva. ha ez neked kettőt jelent, akkor az csak annyit jelent, hogy egy kicsit hiányosak az imsereteid.

    egyébként miért ne lehetne valaki számára Statham, meg az ő filmjei kedvesebbek, mint a többi, elismerve azok értékét. miért kell általánosítani? mit akarsz belemagyarázni készakarva félreértett-féremagyarázott mondatba? nem vagy képes egyszerű dolgokat megérteni?

    elég egyértelmű, hogy nem érvelés, hanem vélemény volt.

    ugye nem próbálod senki véleményformálási jogát elvitatni? elég szarul venné ki magát.

  30. Amúgy, hogy ne csak egymást osszuk és szétoffoljuk a topicot, szerintem is nagyonnagy a látvány, a díszlet, az effektek a jelmezek. A sztori meg a rendezés… Hát… Mindegy…

  31. A Death Race effektjei, helyszínei, díszletei, fényképezése és jelmezei, szerintem mind rendben vannak, még a szar színészi teljesítménytől is simán el lehet tekinteni, hisz ők nem, pl. Anthony Hopkins, vagy Michael Cane, de a sztori, az tényleg izomgyenge volt. A végén azt sem tudtam sírjak vagy nevessek.
    Mármint, például a Tyrese alakította karakter aki az arcába vagdossa az áldozatai számával megegyező vonalat, gondolom nem viccből került be oda, de a végén jó kisfiú lesz és elmegy autószerelőnek! :D
    A rendezőtől még nem láttam másik filmet, de nem írnám le feltétlenül, míg Uwe Bollhoz hasonló emberek garázdálkodhatnak a filmiparban.
    Amit viszont nem értek, az Joan Allen elsiratása. Könyörgöm, ha egy Ben Kingsley (!) olyan szeméthez adja a nevét, mint mindannyiunk Uwejének Blood Rayne-je, akkor egy általam eddig három mellékszerepből ismert színésznő simán játszhat ebben.
    Az 5/10 szerintem teljesen korrekt értéelés, bár én nem ismertem fel a zenében a NIN-es beütést, inkább volt hip-hopos.
    Legjobbakat!

  32. Zoli bazmeg egy kurva szóval nem mondtam, hogy ő a filmtörténet csúcsa. Akciókategóriában egyik kedvencem, de nem fogok magyarázkodni, inkább ne csak olvassál, hanem értsd is meg, amit mások írnak vazz.

  33. Az tényleg az egyik legelcseszettebb elgondolás, hogy a tömeggyilkos fekete vadállatból barátságos autószerelő lesz egyik pillanatról a másikra. Biztos gyorsan be kellett fejezni valahogy a filmet :)

    Még csak annyit:
    A rendező: Paul W.S. Anderson
    Egyéb filmei, amiben rendező volt:
    Alien vs. Predator
    A Kaptár
    (a másik két Kaptárban és egyebekben producer, és/vagy író)
    Szerintem biztos láttad valamelyiket :)

  34. Hihtetlen b+ hogy flamelni kell minden baromságon nekem meg percekig bogozni hogy melyik volt értelmes komment. Legközelebb iylen után simán bármelyik veszekedő nevét meglátom akkro Del, akármilyen rételmeset ír flame mellé.

    Tőleg meg főleg szomorú dimitrij amikor tudod, hogy törlöm a flamet úgyis, de csak csinálod a munkát, csak csinálod.

  35. Aranyosan buta filmecske. Vannak benne pillanatok amiért moziban érdemes meglesni. Bár a kommentelők fele – mivel magyar premier előtt nézte – gondolom max otthon tette :)

    Egyébként most hallgatom a zenét, koppintás ide vagy oda azért jóóó ezz :) (Paul Haslinger -> Paul-ok filmje ez!!)

  36. Szerintem nagyon jó agykikapcsolós film. Az egésznek szinte semmi realitása nem volt, de én nagyon jól szórakoztam rajta.A másfél óra míg tartott nekem max fél órának tünt, úgy pörögtek az események. A zene is passzolt (nem tudom tényleg koppintás volt e, de tetszett). Hát a színészek játéka tényleg siralmas, viszont itt nem is az volt a lényeg. Hét pontot adok rá.

  37. Közeli ismerősöm (konkrétan bátyám :D )jókat mondott a filmről. Mondjuk vele elég sokat toltuk a Death Rallyt és azt mondta, hogy nem nagyon tudott elvonatkoztatni, ezért a filmet -többé, kevésbé- a játék filmes reinkarnációjaként tekintette. Ez alapján nagyon is érdekel a film. (Clint West rulez! :D)

  38. Én ma néztem meg, sztem durván atom volt a film, robbanások-gépágyú-rakéta-Statham-vér-és végre nem Pg-13 vmi. Baromira jól szórakoztam rajta.
    Amikor meg bejött az h az aszfaltról veszik fel a cuccokat, ott elkezdtem vigyorogni :D ötlet basszus :D

    jobban elvoltam rajta mint a Batmanen

  39. Tegnap néztem meg, azt hozta amit vártam egy szolid 7/10-et megér a maga kategóriájában. Statham vitáról, sztem a London-os szerepét is jól lehozza, pedig az nem 1 pörgős akciófilm.

  40. Jason Statham nem Anthony Hopkins, tehát ennél többet nem lehet elvárni.

    Az akciójelenetek nagyon ott vannak, különösen a kamion effektje zúz.

    SOPILER Sztem Joan Allen megölését jobban is meg lehetett volna oldani, emiatt -1 pont, de egyébként ez egy szinte szuper akciófilm :)

  41. csak a látvány, a kocsik, a fegyverropogás, a robbanások, meg a mitfahrer csajok… a sztori lapos, a befejezés sztenderd, tizenkető ilyen pont egy tucat.

    azé egy 6/10 csúszik rá.

  42. Tudtam mire számítsak, ezért nem kezdek el anyázni. A legBébb B film, de annak nagyon jó. (egyvalamit mondjuk nem értek, miért kell egyáltalán mindenféle mindless criminal ilyen filmbe. Ugyértem ha bemutatják őket, mint klinikai pszichopata, árja testvériség, triádos keménycsávó stb akkor [SPOILER] legalább ne halljon meg minde az első 4 percben.[SPOILER] Annyira felesleges filler hogy zseniális.

  43. valahol olvastam egy kritikát a Sasszemről egy művészfilm rajongó csajtól. azt írta h kezdett csömöre lenni az alternatív filmművészettől, megnézte hát a Sasszemet és h nem érti a többségnek mi volt vele a baja, mert hát pont azt hozta amit hozni kellett. plussz és minusz. eszébe nem jutott olyat írni h hát ez így röhejes, úgy meg aztán nem is reális és különben is.

    lehet h megint fejbe fog vágni valaki azzal h gondolkodjak mielőtt írok és játszom az agyam. de b*szki! öszintén, ezzel mi a frász volt a baj?! kérdezem úgy h egyáltlán nem vagyok se B film, se bármiáron akciófilm rajongó!

    nem arról van szó h mindenki csak olataná itt, de összességében ez jön le a kommentekből: erősen közepes B kategória, röhejes, irreális megoldásokkal. mér? mitől? mit várunk egy ilyen stílusú mozitól?

    egy biztos, ez nem az a film amit otthon szimpla cuccon lehet élvezni. pont h mozi, de minimum a nagyképernyő 5.1el kell neki. ez erre lett kitalálva. de arra kibaszott jó.

    szó sincs róla h egekig magasztalnám, nyílván nem a 10/10 kaszt, de nem is játsza túl magát, és igenis odabasz.

    Statham tuti jól hozza a bedeszt az összes “színészi” képességével. ő pont az a kategória akinek csak jelen kell lennie és kurvára semmit se túlszínészkedni. megint csak a klasszkusokkal példálozhatok: Sly, Arnie, vagy akár Segal – azért mind versenyben lennének egy betonarc díjért.

    a filmről meg csak annyit h naná h voltak tipikus túlzások, de mondja már meg valaki h melyik klasszikusban nem. az egész hajazott a Death Rally-ra ez látszott is, de még ezt is ügyesen hozták a videójáték fílinggel és a zenével.

    sztem egy totál nézhető, de csakis moziban vagy profi technika mellett élvezhető, tényleg pőrgős-püfölős eksönmúvi lett ez. végre!

    átlagba 7/10, a maga kategóriájában megkockáztatom a 8/10-et.

    na bocs, h így kifakadtam, i love this game, lets partytime..! ;)

  44. szórakoztató B mozit várunk, ahol a képtelenségek nem zavarnak.

    Death rallyt meg hagyjuk már, amikor ez egy 70-es évek beli film remakeje.

    Az meg tényleg fontos infó, hogy művészfilm rajongó csaj.

  45. “a művészfilm rajongó csaj” féle betéteket ígérem legközelebb hagyom h feleslegesen ne foglaljanak helyet. :)

    a death rally-re való hajazásnak köze nincs ahhoz h ne lehetne ez egy 70es film rimékje, a valóban erős videójáték fíling miatt érződött ki nálam. nem értem miért kötöttél bele.

    a többi oké, izlések és pofonok, nincs kérdés. písz.;)

  46. Nekem az 1xrű történetével 1ütt tetszett. A zene meg a képi világa direkt bejött. Szükség van az ilyen agyatlan izomerő filmekre is!
    8/10 simán.

  47. személy szerint semmi jóra nem számítottam a plakát és mr. szállító miatt, ezért kellemes meglepetés volt számomra a képvilága és az autós jelenetek. a sztori és színészi teljesítmények teljesen minimálon vannak persze, de legalább atomul meg volt csinálva a verseny. ezért úgy érzem nem volt időpazarlás. (se a régi filmet, se a játékot nem ismerem ezért nem háborított fel)

  48. 5 pontot adni…5…beszarok, komolyan. Én a film mindegyik percét élveztem, simán megtudnám neki adni a 10 pontot, de így még1x megnéztem itthon, és rájöttem egy csomó mindenre, ami miatt 9/10 lett nekem a film! Egyszerűen szenzációsak az effektek! A színészekkel is megvoltam elégedve,a zenével is,de legfőképp a kocsikkal:P

  49. Én belenéztem az 1975.ösbe. A trailert megnézve kigúvadtak először a szemeim, aztán majdnem elröhögtem magam. Ez a 2008-as film viszont odabasz. Semmi bajom vele, csak épp a végét csinálhatták volna 600x jobbra is

  50. Csatlakozok az előttem szólóhoz, szerintem is a vége húzza le csak egy kicsit az értékelést.

    Alapvetően Death Rally rajongó vagyok (és pont emiatt marha elfogult.. az a kis játék valami félelmetes volt, 5 kör és 2 percnyi futam alatt annyi adrenalint felszabadítani a vérben, ritka jó kis gáma), ezért a film trailer után mindenféle kétségek szálltak meg, hogy ebből vajon a készítők ki tudnak-e hozni bármi izgalmasat.. mert elég nehéz eltalálni az akció/halál arányt, hogy senki se haljon meg túl gyorsan, és ne is maradjon túl sokáig életben.. hogy annyi vér folyjon, amennyi kell, se több, se kevesebb.. és az a meglepő, hogy ennek baromira jól megfelel a film..

    SPOILER
    nincs az, mint sok B akcióban, hogy gumicsuzlival lövöldöznek egymásra 5 m távolságból két órán keresztül, aztán senki meg se sérül.. a feka machine gun harcos navigátorai pl. marha viccesen halnak el (szegény fogyóeszköz feketék) .. és ahogy lőnek egymásra, tényleg amortizálódik a váz, kopik a páncél, szakad a kaszni.. egyszerűen ijesztő nézni, annyira jól megcsinálták.. a halálok nem hiperreálisak, az ütközések fizikája jó, de az “értékesebb szereplőknek” nem törik szét a szegycsontjuk, ahogy az egy igazi ütközésnél történik..pont, mint egy jó értelemben vett akciófilmben.

    A dramaturgiai vonal viszont harmatgyenge. Érdemes pl. a börtönfelügyelő fap*csa cselekedetein és halálán eltöprengeni.. harmatgyenge B az egész. A főhös lelki élete is B, túl gyorsan teszi magát túl a felesége halálán, és túl gyorsan köt barátságot a pszichopata fekával. Alakítások nincsenek, a főhős összes alakítása annyi, hogy hibátlanra ki van gyúrva, és folyton mutogatják a testét, meg hallgat és bámul, ebből mindenki rögtön leveszi, milyen kemény csóka is. Az autóversenyő múltja nincs kidolgozva. Sajnos ehhez képest még a Tolvajtempó is egy mély értelmű és rengeteg dimenzióval rendelkező autósmozi, amire szerintem a jó öreg kilencvenes évek végén még senki sem gondolt.. de egyszer simán nézhető, 5/10-es film ez is, az akciójelenetek meg 9.5/10-esek.
    SPOILER vége

    Még annyi, hogy szerintem ez nem remake.. az eredeti egy “flúgos futam” stílusára hangolt, ízig vérig B film volt, vacak filmre véve, vacak kamerabeállításokkal, vacak operatőrrel, ripacs színészekkel, és néhány elborult ötlettel (kár, hogy a magyarok sose forgattak kis költségvetésből ilyen kult filmeket.. nem kell sok hozzá pedig).. ez pedig egy magas minőségű, minden centijében kimért, tökéletes adrenalinmozi, nulla történettel.. inkább ellenpólusa ez az új a réginek, mint remake.. mondjuk én jobban szeretem az eredetit, de ez teljesen stílus kérdése.

  51. Heh, csak most jutottam a megnézéshez :) Szerintem egész korrekt múvi lett, nem mondom hogy nem csináltam volna máshogy 1-2 dolgot, de nekem 7/10.

  52. Jason Stahamről soha nem fog eltünni ez a pókerarc amit mindig hórd a filmjeiben, ezért nem tudom “imádni”, hasonlóan Nicholas Caget se, mindig eszembe juttatja, mikor meglátom valami új filmben.

    Spojler. Az azért már mekkora baromság volt benne, hogy az a 10. generációs kínai triádos faszi MIT bukott diák xD. Miből akart diplomát , erőszakból, megfélemlittésből, illegális üzletelésből, qrvafuttatásból? A bőrtőn igazgató meg csak tátja a pofáját mikor két fegyenc szökésre használja az állig felfegyverzett kocsijukat…huu hát igen, micsoda meglepetés, ki gondolta volna, hogy ez valaha meg is történhet…
    Az autóból való kigurulás pedig hab volt a tortán számomra. Ezt a filmet inkább a C kategóriába kéne besorolni, 98 ban még elmentek az ilyen cselek, 2008-ban kiadni ilyent már röhej.

  53. szerintem kár igy lepontozni
    nekem nagyon bejött ez a film.
    kicsit keveredett a fegyver felvevös modszer a számitogépes játékokkal.
    de azér ért volna egy 8/10 et

  54. Serintem a világ legjonbb filmje 10 ből 100 pont és nemtom amugy is mit vártatok???

  55. A powerup-okat nem “veszik föl”, azok már a kocsikon vannak, csak deaktiválva. Ahogy elmennek a powerup-ok fölött úgy aktiválódik a cuccos a kocsin és tudja használni.

    Nem is akarták elhitetni, hogy hirtelen a kocsin terem milliónyi lőszer egy csatornafedél fölött való elhajtás után…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.