A meztelen dobos (The Rocker)

Két dolog miatt is tartottam a The Rockertől: egyrészt a trailerben nagyon a fizikai humort erőltették, másrészt pedig mert nem kimondottan szeretem a sikítós hosszúhajmetált. Nekem egy rocksztár énekeljen, ne pedig sikítozzon, vagy legalábbis keveset sikítozzon. Szerencsére mindkettő fentebbi túlzott félelemnek tűnik így a film megtekintése után, bár a soundtrack sikítós részével legalább egy pontot azért vesztettek a végére.

Kép a The Rocker című filmből

A történet ugye annyi, hogy volt egy kis banda dobosa, akit kitettek a csúcsra jutáshoz vezető úton. Aztán éli átlagos életét, míg az unokaöccse fel nem kéri, hogy játsszon az ő fiatal bandájukban, mivel a dobosukat szobafogságra ítélték (gondolom a srác később verte a fejét a falba, haha, ez kimaradt a filmből). Semmi extra, kicsikből sikeres sztárok (a youtube közreműködésével, mivel nagyon fiatalos a film) lesznek sztori, láttuk már sokszor, de mégis működik a film.

Mindenképp kitérnék arra, hogy a fizikai humorból szinte mindent betettek a trailerbe, szóval nem arról szól másfél órában a film, hogy Rainn Wilson milyen módokon sérül meg 349-szer. Ehelyett inkább egy kedves, már-már feelgood sztorit nézhetünk, amiben a rockkal a szívében büszkén járó banda érvényesül, és közben igaz marad a rajongóihoz is (idealista kép). Mondom, egyszerűen aranyos a filmnek ez a része.

Aztán ott van az is, hogy ez tulajdonképpen a sorozatsztárok mozija. De tényleg, ennyi TV-ből ismerős arcot rég láttam mozifilmben, ehhez képest egy Get Smartban alig voltak kisképernyőről ismert szereplők (pedig Masi Oka, Steve Carell stb…). Komolyan mondom, van egy kis szerep valahol a filmben, akkor az sorozatos embernek jut. Az egyik szereplő csak egy számot mutat meg a munkahelyén? Beugrik a Chuckból valaki. De ez kiragadott példa, és talán nem is a legjobb, mert a kirúgott dobos volt bandáját olyan csapat alakítja, hogy el sem hittem, főleg mert annyira szét vannak sminkelve: Bradley Cooper és Will Arnett meg a harmadik csávó nem ugrik be. Aztán pedig a főszereplő ugye egyenesen az office-ból ugrott be picit.

De a legjobb mindenképp a zenész figuráját egy az egyben Love Monkeyból átemelő Teddy Geiger volt. Oké, valójában nem a legnagyobb színész a srác, viszont tényleg zenész, itt is ő adta elő a dalokat tényleg, nem pedig komputer varázslat volt. Ez adott még több szerethető bájt a filmnek. Továbbra is tény, nem A meztelen dobos az a film amin gurulsz a röhögéstől, de feldobott a végére. Ez nekem 7/10 (valójában 6 lenne, de most kihagyom a sikítós számokat mégis a végső képletből.)

26 hozzászólás a “A meztelen dobos (The Rocker)” bejegyzéshez

  1. Csak ne lett volna ennyire kiszámítható a cselekmény, sokszor előre tudtam milyen fordulat fog jönni. Ettől eltekintve a hangulata megvan, nálam 6/10.

  2. Köszi a kritikát! Amúgy is megnéztem volna, de így tuti. Egyébként ha nem szerted a sikítós metal-t, akkor kerüld el azokat a zenéket, ahol Tim “Ripper” Owens feltűnik… :D
    Egyébként már kérdeztem human, csak sztem akkor már nem nézted a Death Race trailernél – tudod mikor egy csomóan behőzöngtek, hogy, hogy mered leszólni a Welcome To The Jungle című számot – hogy milyen zenéket kedvelsz. Csak mert ott kaptál hideget meleget (Tokyo Hotel-t meg mindent). Szóval ha leírod, akkor köszi. :)

  3. Szabyrock: Meséld már el, hogy mi is a rock, ha már így leírod, hogy valakinek fogalma sincs róla. Mert ebből azt feltételezi az olvasó, hogy neked van fogalmad róla, és akkor okíts egy kicsit. Ha wikipédiáról beszúrsz valamit, kiröhöglek, mint a….

  4. a film csakis Rainn Wilson miatt működik, elviszi a hátán az egész filmet. Egyszernézős, szórakoztató mozi. 6/10

  5. “Mert ebből azt feltételezi az olvasó, hogy neked van fogalmad róla, ”

    hehe, én is ezen röhögtem fel hangosan. mert ezzel a beírással az ember nem azt mondja, hogy “te nem értesz hozzá”, hanem azt, hogy “én kenem-vágom a témát”, ergó nagy arc ON. öntökönlövés.

    a film.

    amekkorát bukott kint és amekkorát fog itthon (totálisan érthetetlen a hazai premier, szerintem már nem lehetett kibújni alóla, mint a meet dave-nél) annyira nem gáz a film. oké, nem elismerés az, hogy nem gáz, de fogyasztható és valóban rainn wilson. más kérdés, hogy ugye őt az átlagnéző nem ismeri. (ami nem szégyen, nehogy félreértse valaki, viszont ismeretlenül sokkal nagyobb lehet a ripacsfaktora a filmnek.)

    “hogy milyen zenéket kedvelsz.”

    csekk a yummie.hu-t, ott sok zenés post van.

  6. Dwight miatt nézős lesz, de annyira nem is érdekel a film.

    Amúgy én is utálom ezeket a sikítós metál gagyikat.

  7. A gagyikat én is utálom, de van közöttük nagyon jó is. Lásd a fentebb általam emlegetett emberke jónéhány száma. De mondhatok egy Judas Priest-et is (ott is énekelt egy darabig, míg Halford vissza nem jött) ami minden csak nem gagyi, mégis sok a sikítás benne. Ha meg nem tetszik, az ugye az ízlés dolga…

  8. Judas Priest szerintem oltári rossz, de mindegy.

    Elég legyen az Off-ból, legyen inkább a film a téma.

  9. komolyan, ha valakinek nem tetszik valami zene, akkor már nem ért hozzá? Hallgattam már sok klasszikus Rockot, utálom is a nagyját, de egy Zeppelin simán végigmegy.

  10. Amúgy winnie: én azt nem értem miért nem látták 200 méterről, hogy ennek a bemutatóját nem kell erőltetni? Ellenben ott a Nick and Norah playlistje ami jókis víjgtéknak néz ki de azt persze nem hozzák pár hét késéssel. Na mindegy.

  11. meglestem ma du ezt a gyönyörűséget. semmi újat nem hozott ahogy vártam, de egyszer elment. nálam 6-os.
    nothing but a good timeot elénekeltették valami sráccal, le is adták 2x a filmben, de hogy az milyen egy gyalázat cover lett, többet értek volna ha benyomják az eredeti poisont.

  12. furamód inkább dráma volt ez mint vígjáték. persze rain wilson hozta a figurát, akadt kacagás bőven,nem kellett benne csalódni. tetszett a kiscsaj, michelle monaghan húga is lehetne.

  13. Kiszámítható cselekmény, sablonos poénok, közhelyes mondanivaló, ám ettől függetlenül még párszor biztosan megnézem a filmet. Ezt is, mint a Zsenikémet a The Office szereplőgárda iránt érzett mérhetetlen imádatom miatt csekkoltam, és megérte a mozijegyet.

    A csaj úgy néz ki mint a fénykorában lévő Lindsay Lohan, Applegate-től mindig leesett az állam, akárhányszor feltűnt a filmben, Dwight egyszerűen zseniális figura. Steve Carell és az Ő humorát egy olyan alternatív kategoriába tudnám beilleszteni, mint Ben Stiller Zoolanderét, ami az egyik legnagyszerűbb, legmesteribb alkotás amit ember valaha vászonra vitt. (apropó ben Stiller. Most jövök ma trópusi Viharról:)

  14. Metált…bírod?! :D:D:D

    Ez volt az egyik jelölt film Moziünnep alatt, de aztán a Miss Petigrew-t (?) néztük meg barátnőmmel. Úgyhogy sajna szerintem ez már így a közeljövőben nem nézős… Majd ha adja a TV XD

  15. “Amúgy winnie: én azt nem értem miért nem látták 200 méterről, hogy ennek a bemutatóját nem kell erőltetni?”

    jaja. 1509 néző a hétvégén, tapsoljuk meg az intercomot.

    örülök a mozipremiernek, szó se róla, de a vak nem látta, hogy a kutyát sem érdekli:(

  16. Nah megneztem. Kaptam 1,5 ora tenyleg felhotlen szorakozast, jo sok zenevel, izzadsaggal, esessel es a legfontosabb: mosolygassal. Nem egy rohogos film, de lehetlen lett volna levakarni az allando vigyort az arcomrol. Az egyetlen dolog amit sajnaltam, es ami sztem a 1,5 oras mozik tipikus rakfeneje, az a nagyon osszecsapott befejezes. A vilagot ugyan meg csak tavolrol sem valtja meg, ellenben remekul szorakoztam vegre egyszer egy kozonsegfilmen, eros 7/10, koszonjuk :))

  17. hat. en pl rockernek tartom magam (van meg ilyen szo 2008ban? :P) de a sikitosmetalt en sem birom. pl manowartol ugy maszok falra h ihaj. judaspistat pl sosem szerettem hallgattam, de veletlenul ottragadtam a novarockon az elso sorokban, es eletem egyik legnagyobb koncertelmenye volt.

    a ki mihez nemert/ert az meg oltari nagy faszsag.

    a film nalam siman nezos, mondjuk en megnezek mindent aminek rockhoz metalhoz koze van. hehe beugrott thewire arcnak a mittom en milyen dragon metalbandas filmje, az is mekkora volt :)

  18. Én bizony hangosan visítottam jó pár jelenetnél. Demetri Martin is feltűnik a színen, na akkor besírtam. “Move a tiny bit”. hahaha! (bocs a nyúlásért busface –>)

    Éljen a Rock! Rockjon az éj!

  19. Szerintem is félig feel-good movie, félig vígjáték. Jobb kedvre derültem, miután megnéztem. Sikítós metál meg szerintem nincs is igazán benne, a Vesuvius inkább glam – rockot mint metált játszik. Ezzel csak arra akrok utalni, hogy az is simán megnézheti, aki ki nem állhatja a rockot.
    Amúgy csak én szerettem bele Emma Stoneba arra a 102 percre?:)

  20. Pr0d16Y!
    Az a Dragonos metálbandás film, amire gondolsz az a Rockstar, ami tulajdonképpen arról szól, hogyan került be Ripper Owens (Mark Wahlberg) a Judas Priestbe, a filmben a zenekar Steel Dragon álnéven fut, és elég nézhető kis film, szerintem :)

  21. pistike: a fél világ beleszeretett, de csak arrra a 102 percre (tud kevésbé jol is kinézni) illetve azért mert ugy néz ki mint a fénykorában lévő Lindsay Lohen (akibe szintén a fél világ fülig bele volt zúgva).

  22. Nekem is pont az ment a fejemben hogy ez a film ha pár éve jön ki egy picit erősebb forgatókönyvvel, Jack Black-el, Lohan-nel, és Matt szerepében pedig Jonah Hill-el, akkor legenda lene, így meg csak egy B film B színészekkel, nah jó Applegate-et szeressük :) Ő húzza fel 7/10-re 6-ról nálam.

  23. ez kegyetlen gyenge volt………….
    kizárólag az office-os srác miatt néztem meg és kicsit azért mert az “alul semmi” rendezőjének új filmje…
    nagyon gagyi :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.