18 hozzászólás a “Véres Let The Right One In részlet” bejegyzéshez

  1. Butaság, egy vámpír eleve nem tud bemenni, ha nem hívják be! Mellesleg, egy vámpír nem vérzik, mert nincs vére, mert tulajdonképpen egy hulla. Ez így kicsit hülyeség. :(

  2. gábor: maradjunk annyiban, hogy egyes vámpírtörténetek szerint nem mehetnek be, és nincs vérük. viszont ezek nem kőbe vésett törvények, hanem elképzelések, legendák, mesékre épülő hiedelmek, vagy filmélmények. :)

  3. dimitrij: pont ezektől vámpír egy vámpír. Ha már nem létező fogalmakról beszélünk legalább a rájuk vonatkozó létező szabályokat tartsuk be:) (erről a nem jöhetnek be dologról nem is hallottam, de letesztelem a haverjaimat, biztos ami biztos)

    A Penge trilógiában mondjuk járkáltak ezerrel mindenfelé.

  4. “dimitrij: pont ezektől vámpír egy vámpír. Ha már nem létező fogalmakról beszélünk legalább a rájuk vonatkozó létező szabályokat tartsuk be:) ”

    szerinem meg ne tartsunk be olyat, ami nincs. :) illetve ha van is ilyen, akkor grantáltan találunk amolyat is.

  5. :D A film jónak néz ki, alig várok már egy jó vámpírfilmet, nem azokat a szokásos Vámpír-Zombiekat akik nem tudnak gondolkodni.
    A bejönni dolog az alap, az elveszett fiúkból tanultam meg, de talán Draculában is benne volt, de tetszett ez a megmutatás, hogy mi is történne.
    Vére van, mert attól, hogy hulla az illető nem azt jelenti, hogy csak úgy elpárolog a vére (főleg ha közben újratölti. Miért, akkor azt kipisilné?)

    Amúgy azt hittem azért, hogy vérjszomja van azért lélegzik úgy a kiscsaj/srác?

  6. “(erről a nem jöhetnek be dologról nem is hallottam, de letesztelem a haverjaimat, biztos ami biztos)
    A Penge trilógiában mondjuk járkáltak ezerrel mindenfelé.”

    dimitrij-nek teljesen igaza van, ez egy létező mítosz / legenda, hogy a vámpír nem léphet be egy élő házába, amíg nem hívják és elég sok filmben-sorozatban megjelenik, de ez nem vmi aranyszabály. :D Igazából nagyon sok mítosz van róluk, gyakorlatilag szerzőtől függ, hogy neki melyik tetszik és mi jelenjen meg az alkotásában és mi ne.
    A Penge filmekben is van egy vámpír-elképzelés saját szabályokkal, de nem hiszem, hogy pont ezek a megfelelő filmek az “alap-vámpírfilm” kategóriára. :D

    Ez a kis részlet teljesen meggyőzött róla, hogy ez egy nagyon érdekes vámpíros film lesz, én biztos megnézem.

  7. gábor: Létezhetnek, ahogy sárkányok, pegazusok, unikornisok és kanteurok is. Igazad van.

    A van vére/nincs vére dolog meg ne azon alapuljon, hogy mit Eszik (és ez itt a kulcsszó kérem. Ugyanis attól, hogy valaki rántottcsirkét eszik még nem biztos, hogy ha megvágod akkor csirkecsontok potyognak a sebből. A vámpírok vérrel Táplálkoznak és nem intravénásan, hanem gyomorba. Goymorsavuk pedig nekik is van és ilyen szempontból Trib, valszeg tényleg kipisilik, ahogy te is a reggeli kávét, vagy a nap közben elfogyasztott ásványvizet/sört.

  8. Na mostmár legalább azt is tudjuk, hogy a vámpírok hívatlanul is be tudnak jönni annyi ideig, hogy agyoncsapjanak, és kivonszoljanak, mielőtt koponyaalapi vérzésük lenne.

  9. Ha már vámpírmítoszoknál tartunk szerintem az egyik legátfogóbb és leghasználhatóbb a Vampire szerepjáték szabályai (Kindred the Embraced http://www.imdb.com/title/tt0115232/ – hogy említsek filmet mely erre épül).
    Idevágó rész a vámpírban található vérrel kapcsolatban: benne alapvetően semmilyen folyadék nem található, a belső szervei nem működnek, a gyomra sem (alapvetően élőhalottnak minősül a vámpír), stb. Ezért nem tud ételt elfogyasztani. A vér amit másoktól vesz el tartja életben. Ez nem távozik a szervezetéből, teljesen felemészti idővel (vámpírképességek alkalmazása gyorsítja a folyamatot). Amikor fel van “töltődve” akkor eltűnik a hullasápadtsága (ez sok filmben előjön, hogy mikor kivéreztetik a vámpírt akkor egyre jobban elfehéredik). Mivel semmilyen más folyadék nincs benne ezért van az is, hogy mikor sírnak (igen, ilyen is van) vér folyik a szemükből.
    A másik rész a házba meghívás pedig tényleg mítoszfüggő van ahol van, máshol nincs.

  10. DeluksZ legalább annyira léteznek mint szellemek, meg isten, meg ilyesmik… honnan tudod, hogy nem? He? A levegőt sem látod, mégis ott van mindenhol… :)

  11. EGYRE JOBBAN varos!!! Borzongos volt, tetszik! Azt lehet tudni,hogy nalunk mikorra kerul vaszonra/dobozba?

  12. “A levegőt sem látod, mégis ott van mindenhol…”

    Jééééééééézusom! :D Ezzel legutóbb talán az előző századforduló környékén lehetett eredményesen érvelni.
    Amúgy is teljesen más Istenben, mint magasabb értelemben hinni, mint a Földön járkáló vérszívó élőhalottakban (vagy a jetiben, a Loch Ness-i szörnyben, Csubakkában és társaikban).

  13. A vámpírnaknincsenevére vita helyett én is inkább arra lennék kiváncsi, mikor lesz itthon a film, ha lesz?

  14. LEHET SPOILERES

    Nekem nagyon tetszett, igaz nem állnak távol tőlem a svéd filmek és a téma is kedvemre való. Élvezet volt megint egy echte európai filmet nézni. Egyébként ha vámpír “szabályokról” beszélgetünk számomra a Mark Rein·Hagen féle Vampire: The Masquerade a mérvadó, de művészi alkotásról lévén szó a költői szabadság megengedett.
    Nagyon jól választották ki a két főszereplőt, főleg a kislányt – iszonyat foglyul ejtő tekintete van. Tetszik az atmoszférája a filmnek, amit nagyban befolyásolnak a remek cinematográfia (játék a fókusszal / fénnyel) és a filmzene. A történet itt sem megértést hanem átérzést kíván, jó pár apró elvarratlan szál van benne ami gyakorlatilag nem szorosan része a fő motívumnak, kvázi “csak úgy történik” amit aztán el kell fogadnunk hogy ez van a story megy tovább. Alapvetően jó a felvetés a szerelmi szál két nagyban különböző mégis sokban hasonló karakter között. Külön pikantériát ad ennek a serdülő kor megválasztása, hiszen az ember életében ez az ártatlan és igaz szerelem időszaka amivel kontrasztban áll hogy egy vámpír kora nem a fizikai kinézete alapján dől el. A látvány világon látszik hogy nem fektettek túlzott hangsúlyt a horror effektekre (szvsz a vérnek is más jelentése van itt), de azért vannak ötletes megoldások ill. 1-2 meglepetés is ;)
    Élmény volt, tényleg!

  15. Érdekesnek tűnik.
    Amúgy a vámpír ténleg nincs benne a kis-állat-határozóban, szal kár ezen vitatkozni. Végülis tényleg nincs bebizonyítva, hogy nem létezik… épp ezért akár saját vére is lehet, de felteszem a filmben nem szerepel david etenborough és nem valós vámpírok tojásrakási szokásait mutatja be, szal azt a néphagyományt, irodalmi alkotást veszi figyelembe az író, rendező, akárki, ami neki tetszik :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.