Karácsonyi ajándék a Warnernak és a Watchmen-rajongóknak

Justice!?A FOX vs WB perben a bíró azt mondta, hogy a Watchmen terjesztési joga akkor most így a FOX-é, deal with it. Elvileg a Warnernek meg a FOX-nak valahogy január közepéig meg kéne egyezni mindenről, hogy az eredeti bemutató idejét tartani tudják. Ha fellebezésbe torkollik az ügy, akkor meg még messze van a Watchmen bemutatója, de nagyon.

Mellesleg akkor is bűzös ez az egész, ha a FOX-nak van igaza, és tényleg az övék a megfilmesítés joga vagy mi. Oké, hogy küldtek leveleket már a készítés alatt is a Warnernak, akik meg ezt figyelmen kívül hagyták, de komolyan a legvégéig kellett várni azzal a tényleges pereléssel? Amikor már kész a film, látszik mekkora hiszti van körülötte, látszik, hogy nem zsákbamacska? “Kösz Warner, akkor most innen átvesszük. Rendes tőletek, hogy kerítettek egy normális rendezőt, aki valamennyire kielégített pár rajongót is, meg a képregényt amúgy nem ismerő publikot is megragadta.” Gondolom azért a Warnernak valahogy visszajön a beleölt pénz, mármint olyan helyzet csak nem lehet, hogy akkor most lenyúlja az eddigi pénzt kvázi a FOX, de akkor is kérdésesebb lett a bemutató időpontja.

human
írta
2008. 12. 25. 15:39
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Karácsonyi ajándék a Warnernak és a Watchmen-rajongóknak” bejegyzéshez

  1. Nehogy eltolják a bemutatót, már így is 3 hónapot kell várni 2009 első igazán jó filmjére! Nekem már március 6.-án foglalt jegyem van a 10.sor közepére:)

  2. Nem vagyok jogász, de 99% a megfilmesítési jog miatt nem lesz a leforgatott film a FOX-é, az a Warner tulajdona marad, csak nem adhatják le. Kb a film a Warneré, annak a joga, hogy pénzt csináljanak belőle, a FOX-é. Szóval meg kell egyezni, mert ha másként nem ítél a bíró egymás nélkül egyik se kap egy fillért se.

    Amúgy miattam a süllyesztőbe is kerülhetne, hátam közepére se kívánom már ezt a képregénydömpinget.

  3. Teljesen egyetértek flimoval, tuti, hogy nem lesz a film a FOX-é, max, ha fizet érte. Az más kérdés, hogy lehet sose egyeznek meg, akkor csak reménykedhetünk, hogy valaki kilopja a filmet. :)

    Amúgy meg, ha küldött levelet a Fox, hogy nem nagyon kéne beleélni magukat a forgatásba, és ezt nagyképűen le se szarta a WB, akkor kurvára nem tudom sajnálni őket.

  4. Na a Fox tömheti a zsebét, kemény lóvét fog leperkáltatni, nemhiába perelt! Így a legjobb neki, neki a fix lóvé meglesz a kockázat meg a Warneré, ha nem sikeres a film! Szószerint azt íratnak alá a Warnerrel amit akarnak, akár fix lóvét+részesedést! Remélem a vágásba nem szól bele, mert azt is megteheti+milyen korosztály legyen, mikor adják, mindent.
    “…Szóval meg kell egyezni, mert ha másként nem ítél a bíró egymás nélkül egyik se kap egy fillért se…” a Fox semmit nem kockáztat, neki max. a per költség, de még lehet azt is a Warner fizeti, hogy vesztett (ezt nem tudom pontosan)+ a kifizetett jogdíj ennyi. Szóval itt csak a WB bukhat, de keményen. Mondjuk azért a WB-nél is hullatnék pár fejet, hogy tudták ezt összehozni!

  5. Én azért nagyon várom ezt a filmet, remélem nem tolják el, így is soká van a kitűzött időpont.

    Remélem nem fogjnak emiatt elrontani egy igazán jónak ígérkező képregényfilmet, ha már ennyit várunk rá. Nem lenne túl szerencsés.

  6. Valahogy nem tudom sajnálni a Warner-t… Szerintem az lesz, hogy fizet szépen a Foxnak, aztán majd bemutatják. Kötve hiszem, hogy engednék elveszni a filmet a süllyesztőbe :P

  7. Mivel Amerikában case-law rendszer müködik, bíztam benne, hogy értelmes ítélet születik. A bíróságnak nem kellene megengednie, hogy a konkurencia-harc eszközévé váljon. Másrészt igazából a Warner szúrta el, és megérdemelné, hogy a filmbe befektetett pénzen kívül ne kapjon egy fillért se.

  8. Én az első hozzászólással értek egyet.
    De vazze, azért a Fox kicsit szemét volt, hogy megvárta amíg befejezik a filmet (tudom hamarabb is szólt, de akkor is direkt várt szerintem), de a Warnert sem sajnálom. Csak nehogy a film rovására mennyen.

  9. Azt ugye tudjátok hogy ez azt jelenti hogy akkor ez a film szinkronizált lesz. :S FOX és az intercom között van egy megállapodás hogy minden foxos film szinkronizált legyen.

  10. mirrors? deception? ezek is szinkronizáltak lettek volna?

    (a film alapból szinkronos lesz amúgy, ha warner, akkor is.)

  11. “FOX és az intercom között van egy megállapodás hogy minden foxos film szinkronizált legyen.”

    Vicces vagy.

  12. az oké, de szerintem ne csak sértegesd, személyeskedj (a szabályzatot megszegve), hanem mondjad miért butaság amit mond.

  13. A filmet nem az intercom fogja forgalmazni, hanem az UIP dunafilm; legalábbis jelenleg még így áll a helyzet és nem biztos, h ez változni fog. Bár tudom, h ez nem ide tartozik, de én személyszerint jobban örülnék az intercomnak pontosan a szinkronfiaskó miatt. Boldog karácsont!:-)

  14. Z.S. 190!!! percesre vágta a Watchment eredetileg. Aztán “rádumálták” egy 165 percesre. Most meg ez a per. El fog fogyni a film fele, mire a mozikba ér;)!

  15. Én se értek a joghoz, de ez a döntés nekem is olyannak tűnik, ami egyszerűen megegyezésre kényszeríti a feleket, ha már eddig nem tudtak. A Warnernek szarabb, hogy benne áll a pénze. Azt viszont meg is érdemlik ekkora balfaszság után, még ha a Fox köcsög is a perelés ideje miatt, de az meg az ő szemszögükből tisztán csak üzlet.
    Azt viszont nem értem, hogy a forgalmazási jogok birtoklása miként befolyásolhatja a vágást? Ennek van valami alapja vagy csak ilyen rajongói aggódás?

  16. Nem, csak úgy felvetődött :) Remélhetőleg a Fox nem szól bele a már szinte kész Watchmen filmbe :) És hogy sok mindenen keresztül ment már a film… remélhetőleg nem lesz újabb vágás áldozata pár jelenet.

  17. a fox azt csinál a filmmel amit akar, mert ő dönti el, hogy leadhatja-e a warner, mert bár persze nem az övék a film, olyan feltételeket szabhat amit akar, ha akarja azt is kérheti, hogy övé legyen a végső vágás, vagy egy tucat rózsaszín cadillacet kér stb. a warner meg vagy bele megy vagy nem . + a fox nem nagyon jár rosszul ha nem lesz megegyezés, eddig se nagyon akart watchmen filmet csinálni, gondolom anno filléreké vették meg a jogot, eddig is ültek rajta. Warner jól megszívta , de meg is érdemli ha ilyennek nem járt utána.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.