Fűrész 5 (Saw V.)

Na ez az a rész, amit igazából csak Saw rajongóknak lehet ajánlani nyugodt szívvel, random nézőknek nem annyira. Vagy csak egyszerűen unalmas volt? Mondhatnám, hogy a film vége után ez volt az első gondolatom, a rajongós, de valójában már közben is végig ez járt a fejemben, mert hát egy kicsit unatkoztam. Amúgy kíváncsi lennék arra, hogy azok között, akiknek a Saw 5 tetszik, hányan gondolják azt, hogy a sorozatok gagyik. Mert ez az egész annyira TV-sorozat szerű, évente rendszeresen új rész, olyan ami teljesen kapcsolódik az előzőkhöz, hogy azt már leírni is felesleges. Kár, hogy ilyen sorozat nincs.

az egyik játékos a Fűrész 5-ben

Ha már a sorozatozással jöttem, akkor a történet említéséhez tökéletes lesz. Ha tévében menne, akkor ez lett volna a finálé felvezető rész. Vagy maga a finálé? Rengeteg mindent elővettek az előző részekről, és a háttérbe bezsúfolták a Jigsaw segítőket olyan “játékoknál”, ahol eddig azt hittük, hogy csak Jigsaw bácsi tevékenykedett. Egy rendesebb nyomozással mutatták be őket, ez lett volna a thriller szerű rész, közben meg azért megy egy játék, mert Saw film nincs csapdák nélkül. Hát a nyomozás gyenge volt, a játék pedig nem elég a teljes filmre. Mármint fröcsögött a vér, de inkább felvezető lehetne a komolyabb csapdákig, mert olyan gagyi volt az egész “miért vagyunk ott, mit kéne csinálnunk” dolog.

Igazából sokkal többet nincs kedvem írni, láttam már ennél sokkal jobb Saw epizódot is. A thrilleres tortúra pornnak van létjogosultsága, de nem így, hanem ennél sokkal izgalmasabban. Ez volt az eddigi legrosszabb Saw, pedig az első 2-3 még tetszett is, így csak 4/10-et tudok rá adni.

Ellenben a rajongóknak meg ez a rész talán üthetett, főleg ha rendesen emlékeznek az előző részekre, vagy mostanában nézték újra őket, mert akkor nem csak halvány memóriadarabokhoz kapcsolódik a visszautalások, hanem jobban összeáll egy nagyobb filmmé. Azért nekem is akadt pár “aha, szóval ez volt az pillanat”, olyanok amikre tisztán emlékeztem.

Amúgy Dexter nője szerepelt benne, de imdbn ellenőriznem kellett, annyira kitömték mellben, hogy alig lehetett felismerni.

human
írta
2009. 01. 09. 18:46
megjelenés
75
hozzászolás


75 hozzászólás a “Fűrész 5 (Saw V.)” bejegyzéshez

  1. Sokáig úgy gondoltam, hogy Saw= értelmetlen emberkínzás. Aztán elkezdték mondani, hogy milyen jó a történet meg így úgy. Egy napra terveztem be az összes részt 1-5. Sajnos eddig tényleg az 5 a leggyengébb, szinte unalmas volt az előzőek után. A történet szerintem nagyon jó, csak le kéne már zárni.

  2. tényleg gagyi lett ez a rész! jobbra számítottam. a Saw 1-2-3 na ott kellett volna vége lennie a storynak. szerintem! nálam 5/10 !

  3. SPOILERZORZ

    sztem nem volt rossz, de az elég nagy baromság volt, mikor a végén a srác meg a csaj nyomta befelé a kezét a körfűrészbe, és ott üvöltöztek ééés mééég tolták beljebb.
    szerintem bárki elájult volna amikor a kezéhez ér a fűrész, szóval az nem nagyon tetszett.
    tudom hogy nem a legreálisabb filmek ezek, de így visszaemlékezve nem találtam ilyet ami arról szólt volna, hogy ekkora fájdalmat kellett volna elviselniük hosszú ideig. mindig csak hirtelen fájdalmat kellett túlélni.

    bár biztos volt még ilyesmi, de majd a kommentelők felvilágosítanak.

    SPOLIERZORZ OFFLINE

    szóval tetszett, a történetet télleg csak ugy lehet követni, ha megnézed egyszerre mind az 5 részt, de azér ilyen elhatározáshoz eléggé a padlón kell lenni :P

  4. Én nem vagyok sorozatrajongó, de nálam a Saw egyfajta guilty pleasure. Tudom, hogy az egy (max még a kettő) kivételével szar az egész, mégis marhára szórakoztat és minden évben baromira várom az új részt.
    Egyébként szerintem nem kell abbahagyni, ezek a folytatások még mindig jóval kreatívabbak, ötletesebbek, mint a legtöbb horrorsorozat folytatásai (lásd Péntek 13, Elm utca…).

  5. én még nem láttam de érdekes, a rajongókat biztos nem hagyják cserben és ahogy a bevételeket elnéztem nem is hagyták :D. Egy hozzáfűznivalóm van csak, hogy nem csak Dexter huga játszik benne hanem Luke is!! :D

  6. sztem is gyenge volt ez a rész,nem bírtam sehogy sem elhelyezkedni alatta,viszont a vége…

    SPOILER

    …nagyon ütős lett,ahogy a nyomozó “beadja a kulcsot”,csak az zavart hogy “Jigsaw Junior” folytatja a szakmát…

    SPOILER OFF

  7. jo volt ez a resz szerintem,
    mindegyik resz nagyon szorakoztato, de szerintem a 4 resz vege az majd a 6 resz eleje lesz, onnan folytatodik, mert az 5 resz nem arrol szolt.
    az sg en azt olvastam hogy a 6 resszel veget er jigsaw tortenete, vagyis a befejezo epizod.
    de utana meg lehet hasonlo film.

  8. elaludtam rajta valahol a közepénél. De felébredtem az utsó csapdánál, az meg gyönyörű egy trancsír volt.

  9. “szerintem bárki elájult volna amikor a kezéhez ér a fűrész, szóval az nem nagyon tetszett.”

    ezt nem értem. ők nem ájultak el. mutatták a filmben.

  10. cinema:
    ezt most nem értem…ez a rész ott folytatódott kerek perec ahol a 4 véget ért…egyenes folytatás,meg egy kis összekapcsolás az eddigi részekkel…

  11. Ennek akkor neki se ülök. Már az első 2-t se szerettem, a kövi kettőt félig gépezve néztem, és egyszer se láttam többet benne , mint valami perverz szadista vértócsagyárat, még ha a történetben vannak is csavarok.

  12. Szerintem se volt ez túl jó.

    [AZÉRT NEM JELÖLTED, HOGY SPOILEREZEL? LEGKÖZELEBB NE CSINÁLJ ILYET – a zerk]

    Láttam a 2.-3.-4. részt, igaz nem mostanában, de elég sokmindent nemértettem. Mondták, hogy Fűrész meghalt, aztán volt egy másik muki aki Fűrész lett és ő az igazi Fűrész, akkor ki a másik csávó aki meghalt az elején? Nah mind1… A story is elég unalmas volt,,, Az a másik pisztolyos csávó aki a végén összetrancsolodik az a film közepétől(amikor a diktafont leszakitja) onnantól kezdve egész végig csakment-ment-ment-ment unalmas helyeken aztán a végén meghal. Ami a film “jóságát” megadja az az izgalom, akármijen uncsi is volt, amikor kelett akkor nagyon izgultam, hogy milesz meg h jajj, amikor a csávó felemelte a kezét ami félbevolt vágva kb. rosszulettem…

    Nekem is olyan 4/10-et ér.

  13. Gabesz: szerintem jól teszed, minek kínoztad magad a 4. résszel ha a 3 nem jött be? Például én most el fogok gondolkozni azon, hogy megnézzem-e majd a folytatást.

  14. human:a gond az , hogy a bnőm imádja. Így, ha ő nagy szemekkel néz rám, akkor felállok a kanapéról, és leülök a géphez nagy duzzogva… De most megmakacsolom magam. :D

  15. majd ha elkészül a 6. rész, akkor lehet, kellene csinálni egy időrendbe vágott verziót az egészből. gy.k.
    OFF
    Egy ismerősöm egyszer (nem vicc!) megreklamálta a Ponyvaregény-dvd-t, merthogy összevissza vannak rajta a jelenetek. És az illető mágcsak nem is szőke nő.
    ON

  16. hááát ez a film… nem is tudom..
    Spoiler!!:
    a teaserben az volt h “nem fogod elhinnu hogy végződik” de ebben én nem éreztem semmi csattanót annyi h a csapda volt a menekülő út és h a másik zsarura tereli a gyanút? (én ezt vettem le)
    ennél azért bőven kreatívabbak voltak az írók az elöző részeknél…
    Spoiler vége!!
    sztem még a 2 jó volt de aztán abba kellett volna hagyni .. a 3-4-5 csak a pénz miatt de van jól is keresnek belőle ez tény a kritika korrekt sztem is 4/10

  17. Az első résznél kellett volna abbahagyni az egészet és akkor az emberek úgy beszéltek volna róla,hogy”AHA a FŰRÉSZ,igen láttam!”.Nem úgy,mint most ,hogy”jah……láttam őket..sajnos”.

  18. Hát az igazat megvallva tényleg gyengus lett a történet. A végén egyébként már vártam, hogy mikor fogják mondani, hogy “A játék csak most kezdődik”. (ami már az előző 4 részben is csak most kezdődött):D

  19. pont ma neztem meg
    szerintem irto gyenge es unalmas a tobbi reszekhez kepest
    szamomra is guilty pleasure a sorozat, de azt hiszem, a 6. reszre mar ennek ellenere sem fogok maradni

  20. “Az első résznél kellett volna abbahagyni az egészet és akkor az emberek úgy beszéltek volna róla,hogy”AHA a FŰRÉSZ,igen láttam!”.Nem úgy,mint most ,hogy”jah……láttam őket..sajnos”.”

    te = emberek.

    szabad nevetni?

  21. SPOILER lehet:

    Ja igen, kiderült, hogy mi van a dobozban, amit a csaj kapott? Mert én nem nagyon vettem észre, hogy foglalkoznak azzal a történeti szállal, vagy csak már annyira fáradt voltam, hogy nem foglalkoztam vele különösebben.

  22. [SPOILER meg ha a kérdést spoiler mögött teszik fel, akkor talán a válasz is az, nem? – zerk]

    Nem, nem derült ki! Peddig abbóla dobozos kezdetből valami izgit lehetett volna kihozni de nem sikerült.. A csaj lelépett a dobozzal és utána ennyi… Van 1 doboza amiről nemtudjuk meg, hogy mi…talán majd a 6. részben…

  23. “Egyébként szerintem nem kell abbahagyni, ezek a folytatások még mindig jóval kreatívabbak, ötletesebbek, mint a legtöbb horrorsorozat folytatásai (lásd Péntek 13, Elm utca…).”

    Annyi hozzáfűzni valóm volna, hogy azért szerintem azért a Péntek 13 és Freddy Krueger sorozatokat (amiből a 7.rész azért tényleg extra nevetséges volt) nem lehet összehosonlítani a Fűrésszekkel szerintem, bár lehet csak én érzem így…

    Egyébként engem is szórakoztatott ez a rész, szóval adok rá 7 pontot, és akkor jól ellent mondok a népnek :D

  24. na ez volt az első fűrész-film, amit nem bírtam végignézni. és nem azért, mert olyan durva, (a 2-3-4-et egy este néztem meg :Đ ) hanem mert olyan unalmas. már a negyediknél is kilógott a lóláb, amikor elkezdtek belemagyarázni az előző részekbe, de ott még elment. viszont lassan kezdek elgondolkodni azon, hogy egyáltalán, van-e még valaki, aki nem készített fűrész-“játékot”? (rajtam kívül). az a baj, hogy itt már nem kreativitás jelenik meg, hanem felesleges bonyolítás.

  25. A történet igenis jó, ahogy a film is. Simán 8/10!!!
    Imádom ahogy egyre jobban átlátjuk Jigsaw tiszteletreméltó karakterét!

  26. Horror rajongüként mondom, szerintem a Fűrész filmek mindig az adott év legjobb thrillerei közé tartoznak…Sajnos a műfaj nagyon gyengélkedik, ritka a jó film. Elnéznék még egy Fűrész trilógiát simán :)

  27. Dexter csaja tipix hollywood pályát befut sztem.

    Eleinte pornó, amiről nem tudunk, volt sorozat, amiről tudunk, 1-2 B és A film közötti erőlködés, mint pl ez, meg az új Wes Craven film (a ház a tónál hentelés light kivitelben), aztán majd eldől egy 2-3 film alatt h A v. B filmekben fogják erőltetni a csajt.

  28. hát én már a négyben elvesztettem a fonalat, pár dolog ott beugrott, de fene se emlékezett pontosan a korábbi részekre, és semmi kedvem nem volt visszanézni az előző 3 részt azért… de végül is nem volt rossz a 4, közepes, sajnos ahogy jönnek a folytatások ugy csökken a színvonal is, majd vmikor szakítok rá időt, azért kiváncsi vagyok rá.

  29. Nem ártana esetleg egy olyan újítást belevinni a filmbe, hogy valaki esetleg megmenekül. Eddig az első 5 percet láttam, ami anno meg is jelent előtte, de már abba is lejön, hogy:
    -van benne egy gépezet, ami megállítható, azzal, ami
    – kínzás árán érvényesíthető, mert anélkül nem lenne ennyire drámai a helyzet.

    És itt jön le, hogy az egész már tényleg csak arra megy rá, hogy minél drámaibb legyen, csak a vicc az, hogy attól lenne szerintem drámaibb, ha nem lenne teli ilyen részekkel… mert most spec a kínzások nálam elvesztették a súlyukat.

    Amúgy a 3. rész egy hulladék, a negyedik viszont tetszett :) Ezért lehet ezt is végignézem.

  30. sztem meg kurvajó rész volt (amugy is nagy sorozat fan vagyok.-24, supernatural, Menedék, prison break) de iylet hrrorba pláne mozifilmbe nem láttam még:) szorakoztat is meg gondolkodtat is engem, szóval várom a 6. részt, jah és a 3. fűrészt simán verte

  31. Az első rész még úgy ahogy bejött, aztán hanyagoltam főleg amikor elkezdtem látni a sorszámok – számomra – irreális gyarapodását. aztán minap haver kérve kérlelt hogy “nézzükmámeg lécci lécci” az 5-öt, én meg beadtam a derekam, de előtte pótolnom kellett rendesen ugye: 1-4 maraton + most az 5. végül is nem bántam meg, nem volt olyan végigszenvedés mint amire számítottam, de egy dolog biztosan körvonalazódott bennem, egy dolog amit nem értek, hogy ezeket miért mozifilmeknek szánják?! mármint tökéletesen jó lenne ilyen TV-s produkciónak, vmi Elitalakulat féle rövid sorozatnak: cirka másfél órás epizódok, csavaros (fogjuk rá) sztori, remek trancsír jelenetek, színvonalas horror / thriller elemek, de ezért kár pazarolni a celluloidot! teljesen jó lenne szombat esti TV programnak hétről hétre vagy kéthetente és mondjuk lehetne sorozatként értékelni az egészet hol jobb hol rosszabb részekkel, de így számomra értelmetlen kicsit. abban pedig biztos vagyok, hogy ha így folytatódik akkor lesz Fűrész X. is mert gyakorlatilag az effektív cselekmény szövés / cselekmény tovább szövés lehetőségére minden eszköz adott, szépen bővítik tovább körről körre kifele haladva stb. szummárum: sorozatnak jó, egybe vetve több mint az egyes részek összegzése.

  32. úgy voltam a fűrészekkel eddig, hogy a csavarok a végén -nem tudok jobb szót rá- ütöttek. de most ez valahogy elmaradt, na meg a játék…

    SPOILER bejárat

    a játék levágós volt, a nyomozós rész meg elég uncsi. a vége, a kicsúcsosodás az aztán nagyon gyengus volt. vagy ez most direkt volt úgy megoldva, hogy az eleső hősön kívül már mindenki tudja a vesztét és így még nagyobb a drámaiság ? vagy egyszerűen ennyire kifulladt ez ‘a végén dobunk vmi jó csakavart’ sablon ?

    SPOILER kijárat

    azon értékelések egyike amivel egyet tudok érteni, 40%

  33. rofl most látom már 720pbe is lehet tölteni. lehet csekkolom, bár már az uccsó 2 is elég ratyli volt

  34. Chloe férje is játszik bent, Julie Benz a Dexter 3.évadában már ilyen erős volt mellben:)legalábbis nekem akkor tűnt fel
    A filmre vissza térve, nekem tetszett.
    Örülök, h egy kerek történetet hoztak így össze. Kicsit lehetett volna ütőssebb, de majd a következő.

  35. Kristu!
    Én igenis úgy látom az öt rész alapján, hogy Jigsaw megérdemli a tiszteletet.
    Ő nem gyilkos, ő rá akarja ébreszteni az életüket ‘elherdáló’ embereket, hogy milyen érték is van a birtokukban. Még a leggaládabb gyilkosról is ezt mondta Hoffmannak: Mindenki érdemel egy esélyt!
    Nehéz meglátni a sok vérengzés és csapda mellett a mögöttes tartalmat, mely az egész Fűrész sorozatot átjárja?

  36. SPOILER

    Nekem tetszett ez a rész is, egyáltalán nem mondanám szarnak. Tetszett ahogy az elején a kopasz 24-es durvult a társaival:D meg ahogy végén összeállt a kép az épületről. Sajnálom hogy a végén az a két fal összenyomta a nemjuteszembe a nevét:) Azért remélem a 6-ba még vhogy visszahozzák az igazi Jigsawot, a dobozba meg sztem eszközök vannak h használja a csaj.

    Spoiler off
    Sztem simán nézhető film,rajongóknak kötelező, 7/10 szvsz

    Off: Dexter csaja téll ponrózott?:D

  37. Szerintem az első három rész egy kerek trilógia,van lezárása is.A 4.résszel belekezdtek a második trilógiába ami már kevésbé jó de még azért bőven élvezhető.A visszautalások meg kellenek,mert a rajongók elpártoltak volna azzal,hogy:helló csak a címe Saw,de mi ez a sz.r!

  38. SPOILERezek de kérdés.

    Miután megnéztük, eszembe jutott egy halvány emlék a fizikaóráról.
    Volt ugye az a kádas jelenet, és Dexter nője kitalálta, hogy nem is kellett volna kinyírni senkit, elég lett volna, ha mindenki magára köt egy kábelt, és akkor túlélik.
    Most én vagyok hülye, vagy ez tényleg hülyeség? Csak mert ha öten magukra kötnek egy kábelt, akkor nem történik semmi, mert nem zár a rendszer. Viszont ha mindenki beledugja a lábát a vízbe, akkor mindenkit szanaszéjjel vág az áram. Most akkor mivan?
    Valaki ezt meg tudná magyarázni? (tudom, hogy szőkenős kérdés, de tényleg gondolkoztunk rajta, és nem tudom, ez hiba-e, vagy csak kihagytunk valamit)

    mondjuk már régen rossz, ha az ember nekiáll filózni egy fűrész-filmen :))

  39. Nem volt olyan nagyon rossz, de azt én is sajnáltam, hogy végig számítani lehetett a történet következő lépésére. Kicsit úgy éreztem magam, mintha hülyének néznék a készítők a nézőket. Egyszóval nagyon szájbarágós volt, és tényleg semmi csavar nem jutott a végére. Azért kíváncsi vagyok mit mutatnak majd a 6. részben. Remélem faszább trancsírozások lesznek mint ebben. :D

  40. Szerintem akik szeretik a fűrészt, azoknak biztos bejött.
    Nekem nagyon tetszett, ugyanúgy az összes többi része is. A saw az saw. ennyi

  41. Én szeretem a fűrész filmeket sőt az összes megvan eredetibe,de ez a rész a leggyengébb volt:( igérték,hogy véresebb és kegyetlenebb lesz hát nem tudom szerintem nem azt kaptuk amit igértek jó egy két csapda tényleg durva de akkor sem az igazi:( nálam 5 pontnál többet nem ér sajnos:(

  42. A 4 se volt vmi nagy dobás, sőt a csapdák kezdtek szánalmassá válni, de az 5… Ennél roszabb Saw filmet/részt már nem tudnak csinálni szvsz. Lényegében már nincs történet, csak vmi ürügy, hogy legyen mire fogni a film 80-90 percét. Nálam 10/2 mert elég szép csonkolások voltak, de minden más sz*r”. A képminőség a 3. rész óta a béka segge alatt van, pedig dvd minőségben néztem őket. Érdekes, hogy az 1. részt 1 millából hozták össze és igazi nyomozós (mozi)film, a többi meg egyre nevetségesebb.
    Ezektől eltekintve a 6. filmet is megnézem, de már semmit nem várok tőle.
    Vissza kéne hozni a első filmben bevált 1 ember/csapdát, nekem az jobban tetszett.

  43. gyakoraltilag olyan ócska mint egy másodrendú sorozat. Tvbe esetleg elmenne. A szinvonala nem való a moziba, kíváncsi vagyok mikor bukik már meg végre egy rész

  44. nem fog megbukni, csak szünetelni… akárcsak freddy vagy jason… pár évente mindig előveszik

  45. Én nem értem minek kell egy filmnek akár 3. részt is csinálni. Egy idő után nem lehet megújítani, szerintem. Bár a 3. még nem volt olyan rossz, de az 1 2 a legjobb.

  46. vicvega, N3O – persze vágom hogy mi van az egyenlőség jel után, csupán azt mondom én is amit daniba, hogy mint alkotás nem mozi hanem TV kategória és pl. szinte vártam a 4 vagy az 5 végén a “To Be Continued…” feliratot mivel abszolút dukálna, főleg hogy rendre visszamenőleg játszanak le jeleneteket az előző részekből.

  47. Fri: itt nem az újítás a lényeg, hanem Fűrész elmebeteg életének felfedése és ezt gondolom a készítők több részben gondolták bemutatni, persze mindig más-más beteg csapdával és halálokkal. Amúgy abszolút egyetértek, hogy az 1-2 a legjobb, de nekem a mostani is kellemes csalódást hozott! Várom a 6.-ot!

  48. Az első rész volt a legjobb és a legeredetibb, a többi rész meg se közelítette a szintjét.

  49. SPOILER

    Nekem két bajom volt csak a filmmel:
    1. Az előzőekhez képest túl egyszerű volt. Itt kaptunk egy egyenes történetvezetést, miközben végig azon gondolkodtunk, vajon hol fogják megcsavarni a sztorit. Sehol. Egyszerűen egy fűrész filmhez kevés a végén lévő csavar. Jó egy ilyen nyomozós film, ahol az ember azt kapja, amire számít, csak hát nem ezért ülünk be egy fűrészre.

    2. Zavart, hogy nincsenek elvarrva a szálak. Akárhogy is nézzük, eddig minden részben elvarrták az aktuális szálakat, még, ha a következőben ki is pótolták azt, de itt engem pl nagyon zavart, hogy nem tudjuk meg mi van a dobozban, és, hogy végül ténylegesen ki tette Hoffman asztalára a levelet. (csak utalás van arra, hogy Peter, és, hogy ezért vonja be őt Hoffman a játékba, de ez egyértelműen nem derült ki számomra).

    SPOILER vége

  50. Szerintem ez volt az 1 után a legjobb rész. (aztán 4-2-3).
    Tetszett a nyomozás, tetszett a sok kis apróság a múltból. Tobin Bell zseniális volt, elviszi a hátán az egész sorozatot.
    Spoiler
    Amit itt páran kifogásoltak, hogy nem tudjuk, mi van a dobozban, meg ilyenek, én biztosra veszem, hogy a 6.ból kiderül majd. Amúgy zseniális volt a csattanó, nekem nagyon bejött az FBIos csávó bemártása.
    Spoiler off.
    7/10 -de én rajongó vagyok.

  51. hát nem tudom, de szerintem a SAW éra utolsó részeihez képest ez még tetszett is. na nem volt egy horrortörténeti mérföldkő, de 1etértek avval h TBell simán viszi a sorozatot. engem meg nemhogy untatattak a visszaemlékezések, hanem kifejezetten tetszett az is, h próbálják picit rendezni a sorokat. na így sem több 5/10-nél, de 1x jó volt.

  52. Nem vagyok, valami nagy Saw rajongó, de minden részt láttam. És szerintem egész jól oldották meg a sztorit. Mert, ha most megint valami hatalmas csavar lett volna akkor a károgók most nem azt mondanák, h nincs csavar, de szar, hanem, hogy már megint valami erőltetett fordulattal kellett elrontani a részt, ráadásul én már 5 perc utána rájöttem. XD
    A másik dolog: aki meg azt várja, hogy bukjon meg, ne menjen moziba, ne vegye meg DVD-n, ne is töltse le(lázadjon!). Azt meg nem hiszem, hogy ne lehessen túlélni, ha van róla egy poszt, vagy valakik beszélnek róla az utcán. Nem kell elolvasni, meghallani.

  53. Azt hiszem nem lesz több rész, bár ez még nem biztos… ugy emlékeszm talán a 3. résznél bejelentették hogy lesz 4. és 5. rész de ott befejezik

  54. OMEN: Már bejelentették októberre a 6. részt.

    Valóban ez a leggyengébb és legunalmasabb Fűrész rész, de még így is adnék rá 50%-ot. Tobin Bell remekelt most is.

    SPOILER
    Az elején az inga elég brutális volt.
    A végén a körfűrészes rész hülyeség volt. Az emberi véren kívül más testnedvvel nem lehetett volna megtölteni azt az üveget?
    Az ügynököt sajnáltam. Valaki túlélhetné már a játékot.

  55. igazából ez nem is horror, hanem valami gore szerűség de nem igazán rajongok a műfajért, érdekességből néztem meg az összes részét, de egyre nagyobb sz*r az egész, mitöbb már értelmetlen, majd a Saw 40ben már ismeretlen csövesek fogják folytatni saw “zseniális” :D:D módszerét ami szerintem eléggé, istenkomplekszustól szenvedő, de ráadásul még nem is zseniális a fazon, mert ha lennének kurva egyedi dolgok, de ez az álandó fejlevágó, testrész vágó dolog már unalmas. 2/10 azért nem kevesebb, mert azért a ruinsot negativ értelemben nem tudta überelni:D

  56. Egyetértek, lehetett volna jobb a nyomozós rész, és a csapdás játék is több, de minden esetre nagyszerű kiegészítője volt a film-sorozatnak, magyarázatot adva mindenre. És az is tetszik benne, hogy nem előre mondják el mi volt, vagy mi lesz, hanem folyamatosan utána érted meg. Ezért az AHA feelingért jó volt megnézni, és én simán nézős kategóriába beteszem, persze az előző részek megnézése után.

    Human: Ha nem csak a női szereplők mellére emlékeznél, hanem arcukra, akkor könnyebb lenne azonosítani egy női szereplőt. Nekem egyből feltűnt :)

  57. Én nem vagyok rajongó, de én is mindet láttam eddig.
    Ez nem volt jó(vagy csak én nem értettem meg vmit…).
    Nálam 2,5/10, de inkább Tobin Bell miatt ez is.

    SPOILER

    48. Madmoazell kérdése az én fejemben is szöget ütött, akárcsak az hogy miért nem hugyozták inkább tele az üvegládát, miért nem hoztak vért/bármit a kádból, miért csukták be folyton az ajtókat olyan hamar?
    Az áramos dolgot sokkal humánusabban is megoldhatták volna ha figyelnek ált.iskola fizikaóráin.(a film paródiájában Öveges professzor kéne hogy megjelenjen a tv-ben…)

    Megjegyzem a leggyanúsabb dolog a égső túlélő csaj viselkedése volt: mindig mindent tudott, ő csukogatta az ajtókat, túlélte és sose láttuk pontosan milyen ‘áldozatot’ is hozott…

    SPOILER off

    Naszóval, beteg egy film ez(is).
    Képzelem a lelkivilágát ezen történetek/Kés alatt c. sorozat kitalálójának-írójának.

    Gesundheit!

  58. Hááát… szerintem a rész vége csavar a

    SPOILER

    Hogy a ‘jó’ nyomozó azt hitte, hogy azaz üveg izé az egy csapda, de ha belemegy, akkor menekult volna meg nem? kicsit zavaros… majd a 6.ben tisztázzák :D SPOILER VÉGE

    amugy én sem éreztem azt a ‘u wont believe how it ends’ feelinget…

  59. ahogy haladnak felfelé a számok, annál gyengébbek a filmek…de ha fordítva történt volna mindenki el lenne ájulva tőlük:) egyre kevesebb bennük a fantázia…ez van…

  60. Hát én így már alig vártam az 5. részt.. annyira nem volt egetrengetően jó, meg gyakran elveszítettem a fonalat, de végülis a hatása megvolt. Az az utolsó dolog a végén, amikor az üvegkoprosó és a kedves Hofmann ügynök találkoznak, nagyon odavágott. Én eléggé meglepődtema végén és jol látszik, hogy lesz folytatása:’D ..de lassan tényleg le kéne zárni..

  61. Desmond Wallace-nak

    Az ügynök kivégzése egy faszság volt. Én is sajnáltam őtA legújabb gyilkos meg csak a képébe röhög. Tök IQ volt :)
    Mit akarnak itt még működni a forgatókönyvírók a 8ig SAWig? komolyan nem értem itt a SAW-gyártókat. Már rég kifulladt a sorozat motorja. Nem tudnak újítani. Meg fogom nézni, hogy a sok hülye (csak az első Fűrész jött be nekem, de az nagyon!) mozinéző mire izgul fel egy olyan műfajnál, aminek csak az . Mindet meg fogom nézni elejétől végéig. A történetnek már se füle se farka, de azért meg fogom nézni őket :)
    A film kezdése volt a legjobb :) Utána gyakorlatilag az első 20 percet követően az egész mozit untam. Ennél hatszázszor meghökkentőbb befejezést vártam.

  62. spyblatnek

    Nem vagy vele egyedül. Az első volt a KIRÁLY
    A 3ig még (mérsékelten) ki voltam békülve a FŰRÉSZszel, de utána már katasztrofális az egész. Én sem szeretem, ha ennyire rejtik a szálakat. Nem élvezhető számomra így egy film. Túlságosan felcsigázzák a mozinézőt. Mark Hoffman nyomozó bemártása hülye ötlet volt a forgatókönyvíróktól, Peter Strahm nyomozó kinyirattatása meg kifejezetten illúziórombolónak hat. Ennél hülyébben le se zárhatták volna az 5öt. Jigsaw már labdába se tudott rúgni ebben a moziban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.