Az igenember (Yes Man)

Lehet csak nekem tűnik úgy, vagy Zooey Deschanel tehet róla, de ez teljesen indie hangulatot árasztott, nem pedig stúdió által agyonreklámozott kommersz vígjátékost. Főleg mert nem vígjáték, bár akad benne pár poén (aki nem vigyorog Carrey redbullos fotózásán, annak kifinomult humorérzéke van).

Az igenember épp bajban

A történetet már tudjátok, hiszen annyira egyszerű, hogy nagyszerű. Carl Allen éli unalmas éltét, rengeteg mindenre nemet mond, ezzel kiszorítja a saját pici világán kívüli életet szépen lassan a mindennapjaiból, míg egy napsütötte ebédszünet eredményeként, a régi munkatársa el nem rángatja erre a YES szemináriumra, ahol igenember lesz belőle gyorsan, mert a gyűlés után igent mond pár képtelen dologra, amik élvezetes eseményekhez vezetnek. Bevallom, hogy maga az igenemberré válás szerintem rossz volt, de szükséges, és elnézhető rossz.

Azért mindenkit figyelmeztetnék, hogy ez nem igazán vígjáték, a poénok felét simán ellőtték a trailerben, de nem baj, hiszen egy Zooey Deschaneles romantikus film maradt nekünk. Imádom a csajt, nem titok, akármilyen furák is a szemei, hiszen mindig az a kicsit kattant, de jó nőt alakítja, akibe könnyen bele lehet habarodni. Az elején említettem az indie hangulatot, hát azért Carrey nagyobb, kilógó sztárnak érződött a filmben, de ha őt lefokozzuk, akkor tényleg sikerült megtartaniuk azt a kis szikrát, ami miatt nem az a tipikus “5 perc alatt elfelejtjük, de egynek jó vígjáték” lett belőle.

Amit még megemlítenék, hogy hiába rossz az igenemberré válás a filmben, maga az igenemberkedés egyszerűen felpumpál kicsit arra, hogy kipróbáld, és mindenféle hülyeségre igent mondj, hátha valami jó sül ki belőle. Ok, aki minden nap sziklát mászik meg bicajosfutár meg mittomén annak lehet nem hat így, de a gépnyomók között tuti akadnak sorstársak, akik kicsit feltöltődnek némi pozitivizmussal.

Az igenember értékelés

Hát ez bejött, de azért nem agyeldobós. Legyen mondjuk 7/10, aranyos, majd újranézős valamikor. Erről jut eszembe, a kampánynak ne dőljetek be, nem Hanta Boy-os az egész, az igazmondás helyett yes-ezéssel, hanem ahogy feljebb említettem, teljesen más hangulattal operálják itt a szemeinket.

26 hozzászólás a “Az igenember (Yes Man)” bejegyzéshez

  1. Tuti nézős film.
    Lehet, hogy én vagyok a hülye, de a képen, baloldalon az a srác véletlen nem a Nip/Tuck-ban játszott? Vagy csak hasonlít rá?

  2. Szeretem Jim Carrey filmjeit, így “tuti nézős” :)

    Még az is lehet ha nagyon unatkozom ma elugrom és megnézem.

  3. Nekem is bejött a film, bár maga a történetvezetés kicsit sablonos, de a romantikus szál miatt nagyon is szerethető. A haverkedő agyament főnök meg csak hab a tortán.

  4. Megéri a pénzét, nekem bejött. Valóban nem a történetbeli “csavarok”, hanem az apró kis poénok viszik el a filmet. Így utólag belegondolva valóban nem 100% vígjáték… talán éppen azért volt kellemes csalódás. Nekem a tékás jelenet is nagyon tetszett :)

  5. Nekem volt 8/10es is. Nagyon bejött, és tényleg kicsit elgondolkoztató is.
    Tetszettek a poénok, néhol megható is volt, szal jól összerakott film. Alig várom h újra nézhessem. :)

  6. Oscee: ha összeadjuk a korukat, és megszorozzuk 8,7631578947368421052631578947368-cal, pont 666 jön ki.

    Nyert a Barca.

    Ha üti a Minden6ó szintjét, már jó.

  7. A YesMan 10/10!
    YES!:D
    Végigröhögtem a filmet, Ace VenturaI-II után ez a kedvenc Jim Carrey filmem:D
    A Valami Amerika2 után ez a legkellemesebb csalódásom a moziban!
    Mindenki nézze meg és legyen élő:P

    Ui: nem csak néha poén: az egész terem folyamatos vigyorban úszott a film elejétől a végéig!
    Mind dőltunk a nevetéstől!
    YES:P

    [egy felkiáltójel is sok, legközelebb ha 10-et raksz akkor repül a komment a pcsába a javítás helyett – a zerk.]

  8. Jól szórakoztam a filmen. Bejövős.
    Ennél rosszabb filmet ne lássak idén és akkor baromi jó év lesz:)

    SPOILER

    Másnak is feltűnt, hogy a végén, mikor átmegy a volt barátnőjéhez, 1408-as számú a szoba?

  9. rég láttam már ilyen felderítő filmet, így télen ez pont jól jön.

    alma, az egésztermes vigyor szintén megvolt, néha felhangzott egy-két taps is:)

  10. Csodálkozom, hogy mindenkinek mennyire tetszett… Nem azt mondom, hogy rossz volt, sőt egy-két poén tényleg ütött. Az egyetlen probléma, hogy ezt a filmet már megcsinálták egyszer Jim Carrey-vel, mégpedig Hantaboy címen….

  11. Szerintem zseniális film. Engem nem emlékeztet a Hantaboyra. Carrey zseniális. Mi végigröhögtük a filmet. Az egész terem végigröhögte. Ezt nagyon nehéz lesz űberelni 2009ben bárkinek is vígjáték téren (szerintem teljes mértékben az, nem csak pár pojén van benne).

    Mindenkinek ajánlom!

  12. Nagyon nagy film! Minden percben van valami jó poén! Jim Carrey ismét nagyot alakított!
    Spoiler: hatalmas amikor megissza a red bull-t!

    Üdv.

  13. “de a gépnyomók között tuti akadnak sorstársak, akik kicsit feltöltődnek némi pozitivizmussal.”

    Jelen!:D

  14. Én megkockáztatok egy ez a legjobb Jim Carrey vígjáték (ha ez nem kimondottan vígjáték akkor mi) címkét, és a Truman Show mögött a második legjobb Carrey film.

  15. en tegnap neztem meg es nagyon tetszett. valamiert nekem az adam sandleres tavkapcs jutott rola az eszembe.
    a 7/10 pedig korrekt es jo osztalyzat

  16. Nagyonagyonjóóófilm!!!
    Szerintem minden 5. percbe röhögsz. Nincs közte nagyon olyan rész ahol ne nevetnék egy jót!!

    etiop: azért az hogy a legjobb film az szerintem hatalmas túlzás. gondolj az Ace Ventura, Hantaboy, vagy az én személyes kedvencemre, a Dumb és Dumberre. Ezeket nem körözi ez le soha.

    Az IgenEmber : 9/10

  17. megnéztük barátnőmmel, bár ő ezen kritika olvasása után nem nagyon akarta, de aztán pozitívan csalódott

    bár nem sokan voltunk a moziban, de kb mindenki szétnevette magát, még az idősek is :D

    spoiler:
    A HP és a 300as rész szétalázott :D

  18. Saját kritika a PBÚ-ba.

    Mielőtt belevágnék a film ismertetésébe, felteszek egy egyszerű kérdést. Ki az, aki hiányolta az utóbbi években a klasszikus Carrey-figurát? Amennyiben a válaszod Igen, úgy ne is olvasd tovább a cikket, irány a mozi és az Igenember c. vígjáték, melyben mindenki visszakaphatja a saját Ace Venturáját, Hanta Boy-ját, vagy Kábelbarátját.
    Talán közületek is vannak páran, akik életük bizonyos szakaszát antiszociálisan, mindenre kifogásokat keresve, a világtól elzárkózva töltötték. Ilyenkor az is baj, ha süt a nap, és ha a legjobb barátunk hív el minket bulizni, akkor is inkább otthon maradunk iwiwet böngészve, vagy ezerszer nézett filmeket bambulva. Főhősünk, Carl is hasonló helyzetben van mióta élete nagy szerelme faképnél hagyta. Befásult hitelügyintézőként tengeti mindennapjait, egészen addig, amíg egy régi ismerőse be nem szervezi egy életigenlő szemináriumra, mely fenekestől forgatja fel Carl eddigi életét.
    Carrey, habár az utóbbi években tanúbizonyságát adta színészi zsenialitásának, úgy lubickol a szerepben, mint egy régóta parton vergődő delfin, ha visszakerül a vízbe. Zooey Deschanel pedig – azon túl, hogy minden bizonnyal a világ legszebb teremtése – mindenképpen kellett ahhoz, hogy ne egy újabb Carrey parádét, hanem egy felettébb szórakoztató mozit lássunk, amit a későbbiekben is elő lehet venni, hiszen örökérvényű mondanivalója az idővel nem veszít értékéből.
    A hollywoodi feel-good moviek minden kötelező kellékét felsorakoztatva sem válik az alkotás elcsépeltté, és nem is tudok jobb alkalmat a film megnézésére, mint az új szorgalmi időszak kezdetét, ráadásul ilyen közel az újévi fogadalmakhoz. Én minden esetre már beszéltem egy gitártanárral…

    Véleményem szerint pár év múlva ugyanolyan klasszikus lesz, mint a Ventúrák és/vagy a Hanta Boy. Szerintem ízig-vérig vígjáték, bár ez kihallik a kritikából.

  19. Sziasztok!
    Szerintem nagyon jó a film,a kedvenc filmem lett!
    Amikor a srácokkal kimentünk a moziból,mindenkiben megmozdított valamit a film,és persze mindenki Igennel válaszolt mindenre…
    Erre én:
    -“Adunk a csövesnek egy százast?:D”
    -Ekkor a srácok előkapartak 500 forintot amiből vettünk neki kaját.
    Szóval már most megérte ezt a filmet megcsinálni,és megnézni!
    10/10 ( A maga műfajában minden film jó,hiszen nincs egyforma alakítás. Nem lehet ezt az Alien vs. Predator 2-vel összehasonlítani.)
    Csáó:D

  20. Sziasztok!
    Szerintem nagyon jó a film,a kedvenc filmem lett!
    Amikor a srácokkal kimentünk a moziból,mindenkiben megmozdított valamit a film,és persze mindenki Igennel válaszolt mindenre…
    Erre én:
    -“Adunk a csövesnek egy százast?:D”
    -Ekkor a srácok előkapartak 500 forintot amiből vettünk neki kaját.
    Szóval már most megérte ezt a filmet megcsinálni,és megnézni!
    10/10 ( A maga műfajában minden film jó,hiszen nincs egyforma alakítás. Nem lehet ezt az Alien vs. Predator 2-vel összehasonlítani.)
    Csáó:D

  21. Nekem már a cím is fura volt. A végkifejlet nem tetszett.
    Carrey-nek ennél sokkal jobb filmjei is vannak.
    Hát nem nagyon hasonlítanám a Maszkhoz. Azt az alakítást nem éri el az film. Sem forgatókönyvben, sem történetben, sem pedig karakterileg. Hülye egy karakter volt ez Jim Carrey-nek. Nem rossz film. Egyszer megnéztem, de többször nem fogom.

  22. “de nem baj, hiszen egy Zooey Deschaneles romantikus film maradt nekünk. Imádom a csajt, nem titok, akármilyen furák is a szemei, hiszen mindig az a kicsit kattant, de jó nőt alakítja, akibe könnyen bele lehet habarodni. Az elején említettem az indie hangulatot, hát azért Carrey nagyobb, kilógó sztárnak érződött a filmben, de ha őt lefokozzuk, akkor tényleg sikerült megtartaniuk azt a kis szikrát, ami miatt nem az a tipikus “5 perc alatt elfelejtjük, de egynek jó vígjáték” lett belőle” – 100%ban egyetértek az egésszel amit irtal a filmröl de ez a rész ez olyan hogy megnéztem most a filmet , gondoltam megnézem mit irtak róla itt, és pont ugyanezek jutottak nekem is eszembe erröl.

    Nagyon tetszett a film , és Zooey Deschanel annyira szép , és olyan nagyon szép szemei vannak , Istenem egyszer talákoznék egy ilyan csajjal ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.