Watchmen – Az őrzők

Feltűnik egy öltönyös figura, feszeng picit, nem szokott a nyakkendőhöz. Odamegy az asztalhoz, egy szigorú arcú ember rámutat a borítékokra, és azt mondja, hogy húzzon egyet. Az öltönyös figura kicsit izgulva elveszi az egyiket, kinyitja, arcán nagy megkönnyebbülés figyelhető meg, hiszen a Watchmen akadt a kezébe, abból kell felelnie. Zack (mert hogy Zack Snyderől van szó) neki is áll a tétel előadásának.

A komédiás azért mulat a Watchmenen

Na, valami ilyesmi érzés volt nekem ez a film. Zack felmondta az anyagot, szívből, de nem sok kreativitást tett hozzá. Néhol kicsit megkeverte az eseményeket, meg pár apróságot kihagyott vagy átugrott, de nincs nagy változás, kivéve… na szóval, a végén kreatívkodott, vagyis átiratta, és ha azt nézzük, akkor jó, hogy máshol nem eresztették el a hajukat az eredetitől való eltérés jegyében.

A történet amúgy annyi röviden, hogy a föld az atomháború szélén, és közben valaki elkezdi kinyírni a törvényi rendelkezés miatt visszavonult maszkos hősöket, akiknek nincs szuperképessége, csak néhány extra kütyüje, de azzal is elég hatékonynak bizonyultak a maguk idejében.

A kidolgozásra viszont egy rossz szavam sincs, merthogy látványra valami rohadtul bejött az egész. A film fő része ugye nyomozás, de még ott is alig lehet pislogni, mert egy sima kis temetésből látványorgia születik. Az akciókról pedig csak jót lehet mondani, tényleg feltúrbózták a képregényben levőket, de nem raktak bele kilógó dolgokat, csak több az ellenfél meg a vér. A közelharcoknál kicsit kijött a rendező részéről a 300-ban bejáratott lassít-gyorsít dolog, de ez legyen a legnagyobb baj, nem? Ide még külön említeni kell az akciókhoz tartozó hangokat, mert hát egyszerűen minden ütés és csontreccsenés ott van a toppon.

Rorschach rendet rak

Amúgy akinek kicsit érzékeny a gyomra, annak néhol be kell majd csuknia a szemét, mert a brutalitással nem tököltek tényleg, itt egy bizonyos börtöncella kinyitás ugrik be, mint legdurvább jelenet (és utána a WC-ajtós megoldás marhajó lett). Erről jut eszembe, hogy a hősök modernizált ruhája elég tökösre sikerült (pedig az eredeti direkt nem olyan), talán ez még árt is a filmnek, hiszen Nite Owl a kicsit esetlen eredeti figurához képest már-már cool lett.

Bár a képregényben kedvenc részem sikerült jól vászonra vinniük — a Dr. Manhattanes füzet volt az, aminél végképp beleszerettem a műbe —, de valami hiányzott. Vagyis ahogy már fentebb említettem, olyan felelés szerű az egész. Elbeszéli szépen sorban, hogy mik történnek. Nem is annyira film, hanem mozgó képregény élő szereplőkkel. Ezáltal lehetne a utóbbi idők legjobb képregényfilmje is, de pont úgy, ahogy papírra lett vetve, úgy nem működik annyira a vásznon.

Watchmen – Az őrzők

Hát ez nem lett az év legnagyobb durranása. Látványilag valami veszett jó, Komédiás és Rorschach szintén, de végül csak egy 6/10-et tudok adni. Néhol untam, és nem a hosszúsága miatt, mert még így is alig fért bele a lényeg. Aztán majd meglátjuk, hogy aki nem ismeri az alapanyagot, az hogy nyilatkozik, de szerintem nekik meg túl kapkodó lesz, egy ideig alig érthető, de tulajdonképpen banális okokkal, meg elnagyolt “nyomozással”.

223 hozzászólás a “Watchmen – Az őrzők” bejegyzéshez

  1. Én azok közé tartozok akik nem 2 napja olvasták a regényt, ezért képregényes szemmel nézem a dolgokat és nem érdekel ha egy adaptáció majdnem 3 órás, minél hosszabb annál jobb, nálam a visszaadása számít ha már feldolgozzák!
    (ezután már vannak spoilerek)
    Igazából nem is dícsérek semmit rajta, csak annyit, hogy le a kalappal Watchmenes fiúk! Ez a film DVD polcra kerül, de olyan film amit nem tud az ember kétszer megnézni egymás után, de az elkövetkező 20 évben 1-2 évente egy nézés kötelező lesz, és ugyan ez vonatkozik a képregényre is. Nagyon reménykedem egy bővített DVD kiadásban, habár így is elég hosszú a film, fél óra még kellene a végére a karakter visszaemlékezéseknél. Amitől féltem az a maszk nélküli Rorschach, de nagyon jól visszaadták a börtönös jeleneteket. A végét elfogadom. Nem az alien invázió, hanem Manhattan a bűnös, ez teljesen jogos, hogy igazították a 85-ös dolgokhoz képest. Viszont sajnáltam, hogy úgy lerövidítették a Marson történő emlékeket és hogy Ozymandias karakterét nem mutatták be jobban, esetleg régi emlékekkel mint a többieket, mert ő volt az egyik legérdekesebb a sorozatban és a képregényben jobban megértjük a motivációját és talán még jobban egyet is értünk vele. Hogy miért is ő a legokosabb ember a földön, itt nem éreztem ezt át mint a kötetben, pedig szükség van rá, hiszen azon van a csattanó.
    Biztos, hogy sok embernek lehúzó lesz aki csak egy jó filmet akar, de nekem akkor is megér egy 8-ast, mert képregénybuzi vagyok! :D

    Már csak annyit, hogy:
    My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!

  2. ez az a film, ami eddig kapott hideget-meleget. ennek ellenére mindenféleképpen nézős még a napokban. a képregényt nem ismerem, direkt nem is szereztem be, majd esetleg a film megtekintése után, ha érdemesnek találom erre. nagyon szeretni akarom ezt a filmet, de nagyon félek, hogy csalódni fogok. meglátjuk…

  3. Én se mostanába olvastam a képregényt, de azért elötte is elövettem. Szerintem sokkal jobban fog azoknak tetszeni akik nem olvasták ezt a remek alkotst!De egyébként rengeteg helyen vissza tudta adni a regény hangulatát, de szerintema zenvel kicsit “Komédiássá” (hehe) tették. Mert nekem a Képregényböl egy jóval komorabb sötétebb hangulat jött le. A végét én is megértem de azért kicsit sajnálom is. Ha még rászántak volna vagy 30 percet, akkor tökélees lett volna (ja és ha egy picit változtattak volna a zenén). Igy csak 10/7-et adok neki. Nem rosz de többre vártam! :-(

  4. Hajdú B. István:
    Zack Snyder 11-es készülődik…- a közönség felhördül, izgatottan dobol a lelátón, és Snyder ellövi,de…-KAPUFA! FÖLÉ! KIHAGYJA! MICSODA ZICCER HÖLGYEIM ÉS URAIM!

    Eh. 6/10

    UI: olvastam a képregényt. Imádom. De ez…

  5. Tegnap melóhelyról az utolsó előadásra lélekszakadva rohantam. Exemmmel megvettük a mozijegyet, kóla popcorn meg ami illik. A terem tele, villany lekapcs, kezdődik a film. Az elején beleborzongtam, mennyire egy az egyben adja a képregény világát. Természetes, hogy nem tudtak beletenni mindet, tudtam, hogy nem fog olyan élményt adni, mint a papírváltozat. A hang és képvilág valóban elbűvölő, akciók is valóban rendben vannak, kicsit erőltetettnek hatott, de aki nem ismeri a képregényt annak is kell nyújtani valami szórakozást. Részletes volt, sokszor feltűnt egy-egy részlet (poszterek, Holis könyve, reklámtáblák ki tudja még mennyi minden) ami a képkockákon a háttérben van de mégis szerves része az egésznek, harmadszori olvasás után is van olyan a háttérben ami eddig fel sem tűnt. Éppen ezért az a sok minden kimaradt aprócska részlet ami nagyon fusztrált, és amiket mégiscsak beletettünk volna de úgy kimaradt, mind egyszeri lánynál egy fergeteges buli utána a piros betűs ünnepek (gondolok itt Rorschach arcára, a fürészes jelenetre, egy két szereplő bemutatása) . A film storyját az eredetihez képest pedig tényleg Human hasonlatával lehetne jellemezni, mintha valaki emlékezetből elmondana egy történetet. Kihagyott jelenetek, szereplők, a képregénybeli pár kulcscselekmény, mellékszál – nem akarom, nem akarom!!! Persze tisztában vagyok, hogy nem fért bele minden ebbe a szűk 2.5 órába. Tudom hogy ez lehetetlen vállalkozás volt, sőt ugye ezt Moore is megmondta. Sajnos épp fentiek miatt szerettem volna sírva kirohanni a teremből de nem tettem, kíváncsi voltam a végére, amit sajnos nem tudtam a megnézés előtt megúszni, mert elkaptam egy-egy spoilert, hogy smint viszonyul a eredeti képregényhez. A végét személy szerint katasztófának tartom, kb olyan mint amikor beteszel egy popcort a mikróba beállítod az időt. Jelez a mikró, kimész a konyhába, erre csak a fele kukorica van kipattogva, a másik fele meg szénné van égve.

    Nem azt kaptam amit vártam, és szerintem ezen a rendezői változat sem fog már változtatni…

  6. Tömören: Ebből ennyit lehetett köbö kihozni ennyi idő alatt. Gratulálok Zack Snydernek!!!
    Bővebben: Nyilván egy legalább 3 részes Trilógia kellett volna az értlemesebb fejtegetésekhez. A főcím alatt mondjuk ledarálták nagy részét az egésznek.
    Nekem sántított persze a vége, de lássuk be, mai szemmel furcsa lett volna valami hasonlót látni
    a vásznon, mint a képregényben. Imádkoztam, hogy Rohrsach sztoriját ne fojtsák el és lám, szerintem kellőképpen ki volt emelve a lényeg. Az is biztos, hogy az Ő története volt a leginkább alkalmas arra,
    hogy azoknak is üssön, akik egy agyatlan akciófilmet akratak látni a pénzükért. Itt köszönném meg annak a pár igaz kőbaromnak az ÁLLANDÓ kuncogást (mi a f@szom vicces a megerőszakoláson, meg az akciójeleneteken, hogy már Manhattan kukijáról ne is beszéljünk?), akik mögöttem ülnek. Laurie karaktere erőtlen volt, gyakorlatilag csak a szexből állt ki, csakúgy mint az anyja. Kár. A comicban azért árnyaltabb személyiség ennél. Ozymandias szerintem ratyi volt. Ne már,most komolyan, hol áll Goode a képregénybeli karakterhez képest bármilyen téren. Babaarcú, CalvinKlein alsógatyamodellnek tűnt inkább, kár érte. Rohrsach kiváló volt. Csakúgy, mint Dan. A legnagyobb alakítás díja nálam egyértelműen a Komédiásé. FTW. Komolyan qrva jó volt. Most pedig

    SPOILERTENGER:
    Szerintem kár volt kihagyni Hollis lincselését, a tudósok halálának “pillangós” érzékeltetése pedig
    szélesvászonért kiáltott. A golyóelkapás meg szerintem sokat veszített az értékéből azzal, hogy a filmben kevláron
    akad meg, míg a regényben valóban kézzel kapja el. A sok akciópronyóság, meg dugás helyett meg inkább Laurie meg Manhattan marsi beszélgetését kellett volna hosszabb lére engedni.Most hirtelen ennyi.

    SPOILERTENGER vége.
    A zenei összeállítás szerintem, nincs mit mellébeszélni, szar volt a javából. Kuncogó köcsög barátaink alá adták
    csak a lovat a Halleluja-kuffantás párossal. Nena megjelenésénel azt hittem valakinek a telefonja szól. Mi a vért keresett az ott, akkor!? Amúgy nincs vmi szabályozás arra, hogy hány dB lehet a hangerő a moziban? Legyen
    két anyám, ha nem üvöltött legalább 120 dB-el minden. Komolyan mondom, fájt. A cg nagyon raj volt, period. A
    fiatal Rohrsach amúgy Zack Snyder fia, Eli Snyder, a.k.a. fiatal Leonidas. Így könnyű, kérem;)!
    7/10

  7. Egyszeruen tokeletes!

    SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
    Ketto dolgot hianyoltam osszvissz a kihagyott dolgok kozul:
    – az ora sztorija: Manhattan/Osterman ugye a csajanak csinalt orat, amit bent hagyott a laborban, mielott atvaltozott. A filmben siman “otthagytam az oramat”.
    – Rorschach maszkjanak a sztorija, ez fajos hogy kimaradt, aki nem olvasta elotte, fingja sincs mitol mocorog :)

    De amugy 10/10!!!!!

  8. BoNo spoiler tagok között leirnád hogy Rorschach maszkja mitől mozog nagyon kiváncsi vagyok rá

  9. SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

    16 evesen egy ruhagyarban dolgozott, miutan lelepett a nevelootthonbol; ott keszult egy ilyen ruha, amiben a ket ruhareteg kozott volt ez a specialis folyekony akarmi. Egy olasz no rendelte, aki aztan valamiert elfelejtett elmenni erte – igy Kovacs megtartotta. Kesobb kiderult, hogy a rendelo – Kitty Genovese – nemi eroszak es gyilkossag aldozata lett, ezert nem vette at soha a ruhat.

  10. Nagyjából kihozták a maximumot belőle. Egyértelmű volt, hogy a képregény rengeteg rétegét, zseniális szerkezeti bravúrjait, a mélységet adó idézeteket nem lehet visszaadni a vásznon. Az is nyilvánvaló, hogy ki kell hagyni dolgokat, másokon pedig változtatni kell, és szerencsére a végét sem kúrták el olyan értelemben, hogy a lényeg megmaradt. Az akciójeleneteket fel kell nagyítani, néhány karakterre kevesebb idő jut, de Rorschachból hál’ istennek kaptunk eleget :D

    Nálam sima 8-as, és már most nagyon várom a rendezőit.

  11. Na hát elég sokmindent leírtatok már, bennem eléggé ingadoznak az érzelmek a filmről, szeretem, és az is lehet hogy azért mert szeretni akarom, de nem érdekel.
    Szerintem elég sokmindent kihoztak belőle.
    Egy bajom van… Trailerek stb alapján arra számítottam hogy s Komédiás kicsit több szerepet kap, ő a kedvenc karakter.
    Pontszámokat nem szoktam adni, de nekem tetszett, várjuk a HDt hogy lehessen élvezkedni.

  12. A képregényt nem olvastam, de ezután elfogom, ez a film… nyomasztó… beteg… brutális…

    Nálam ez bekerült a 9/10es kategóriába és majd DVD-n is felkerül majd a polcra.

  13. SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

    Tomi@Bono: Az az anyag Dr. Manhattan egyik kisérletének mellékterméke, hő és nyomásérzékeny. Formaváltás közben is megtartja az éles körvonalait, nem halványul a széleinél. Nem elfelejtett elmenni érte, nem tetszett Kitty-nek a ruha, mert szerinte csúnya volt. Bezzeg Kovacs szerint….

  14. Én még mindig nem tudom eldönteni, hogy tetszett e a film vagy sem. Egy biztos, 3 barátommal voltam, akik nem ismerték az eredetit, és nagyon nem voltak elégedettek. Szerintem itt hibáztak a készítők. Amúgy a látvány tényleg marha jó, bár a CGI nekem néha nem tetszett.

  15. gyusi, fordítva kell. A képregény a műfajában mindenképpen a top3-ban van, a film meg… nálam ugyan 8/10, de nem vagyok teljesen elégedett.

    warcry, ennél több szerepe az eredeti sztoriban sem volt Blake-nek, és az meg durva lett volna, ha beleírnak csak neki valamit…

  16. Ez így sajnos ebben a formában mellé.
    Nagyon röviden: Aki olvasta annak kevés, aki nem olvasta annak meg kusza.
    Hosszabban:

    Innentől – !SPOILEREK! –

    Trilógiát el tudtam volna képzelni esetleg, de az tényleg csak a rajongóknak szólt volna. Így viszont nem tudták, hogy kinek csinálják a filmet. Nekem mint aki olvasta és tűkön ülve várta, kevés volt. Kevés volt az eredeti mű filozófiájából, összetettségéből, az apró részletekből, amik a képregényt komplex élménnyé tették.

    Természetesen azt nem lehetett filmre vinni. Halványan azért reménykedem, hogy a rendezői változat azért kicsit még húz fel a filmen, de nem lesz az sem az igazi.
    Manhattan időérzékelését (15 perc múlva a jövőben, valaki megbotránkozik ezen a hozzászóláson. 14 órával a múltban, a moziban ülök és a film kezdetét veszi.) nem sikerült átadni.
    Rorschach maszkjának története hiányzott, csakúgy mint Hollis halála, és még lehetne sorolni az apró és kevésbé apró dolgokat. (Majd a rendezői után esetleg…)

    A befejezés az valami katasztrófa lett az eredetihez képest. Azt eredeti szerintem működne. Az inváziótól való félelem és az arra való felkészülés jegyében el tudom képzelni a békét. De Manhattan a tettes? Ellene fognak össze? Mivel? Hogyan akarnak neki ártani? Arról nem beszélve, hogy Manhattan amerikai… Nem hiszem, hogy ezt az apróságot mindenki csak úgy elfelejtené. Értem én, hogy városokat megsemmisít az USA területén is de attól még ő egy “renegát amcsi” marad. Logikátlan. Nincs oka ilyet tenni. Ha ártani akarna egyszerűen a Földet szanálná azt köszöni szépen. Megsemmisít pár várost? Nem dühöngök inkább tovább emiatt.

    Jöjjön némi pozitívum is. Sőt. Tulajdonképpen eddig egyetlen negatív dolgot fejtettem ki, az pedig a forgatókönyv.
    Megfilmesíthetetlen volt, az is maradt. Ellenben a látvány, a hangok, a zene, a színészek, az operatőri munka, vágás, minden kiváló lett. Az egyetlen hiba ami nem szigorúan a történethez köthető, és amit kicsit furcsának találtam, hogy néhol komikussá válnak olyan részek, amiknek nem kellene annak lennie. Nem tudom megmagyarázni miért, de például Rorschach halála. A moziban szinte mindenki nevetett. Minek kellett az a nagy vérpaca a hóba? Tényleg elég viccesen festett. Amikor Manhattan megsemmisít néhány tagot egy kocsmában dettó. Mondjuk ott annyira nem volt zavaró.

    SPOILEREK vége.

    Aki olvasta úgyis megnézi, aki nem olvasta annak sajnos nem tudom igazán jó szívvel ajánlani. A képregényt amikor olvastam az ütött. Megborzongtam rajta. A filmnél semmi. Lehet azért mert olvastam, nyilván nem tudott “meglepni”, de ettől még a dráma meglehetett volna. A haverom akivel néztem nem olvasta, annyit mondott, hogy érdekes, egynek jó volt, de kusza, és nem üt. Azt vártam, hogy felpofozza és maradandó legyen. Nálam ezt elérte a képregény. A film erre nem képes.

    Kicsit hosszúra sikerült, de a film megkövetelte. :)

    Megvalósítás 10/10
    Forgatókönyv 3/10
    Összességében 6/10

  17. Én sem olvastam a képregényt…még. Éppen ezért nálam egyértelmű a 9/10, egyszerűen lenyűgöző. Snyder “látnokisága” meg kimerült a színek váltogatásában illetve a jelenetekhez totál nem illő zenék válogatásában. Ami viszont erénye, hogy minimális az üresjárat, télleg feszesre fogta a hosszúságához képest. Akárhogy is, számomra ütős filmélmény volt, ezek után biztos, hogy beszerzem a képregényt is.

  18. A 99 luftballons egy hidegháborúellenes dal, valami olyasmiről szól hogy a felszálló lufik megjelennek a radaron és erre az oroszok és az amcsik is indítják a rakettákat vagy mi – na ezért került be a filmbe. Gondolom ha elég idős voltál a nyolcvanas években, akkor emlékszel erre, én speciel nem értettem volna ha nem olvasok róla.
    A Hallelujah, hát, az nem volt igazán jó azzal a jelenettel, se a végén a My Chemical Romance.
    Hendrix, a Dylan szám az elején, a Sound of Silence, na ezek viszont jó választások voltak nagyon. Még a diszkózene is a tömegoszlatás alatt :)

  19. Tegnap zéró watchmen előélettel űltünk be haverral a 19:00órás Mammutban lévő előadásra.

    Hát nekem ez a film kimerítette a “nagyon szar, kár volt moziban megnézni” jelzőt.
    Látvány az jó elismerem, de könyörgöm össze vissza az egész film.
    A 99 luftballon az WTF????Senki sem értette a teremben.

    Ettől még a képregényt megszerzem, mert érdekel érdekel hogy milyen jóból sikerült ilyen szart gyártani.

    Bocsánat, ha túl erős voltam. De erre nem tudok mást mondani.

  20. Én csak a film után olvastam el a képregényt tegnap, direkt nem akartam korábban:) Kicsit vegyesek voltak az érzéseim a film megnézése után. Mert unatkozni egy pillanatig sem unatkoztam. Volt elég sok monotonabb rész a filmben, de azokat mindig feldobták valamivel mielőtt túl sok lett volna belőlük. Viszont nem tudom negatívumnak sem venni, mivel annyi háttérinfo van amit meg kell ismernie annak, aki nem olvasta a képregényt. Így tényleg szükségszerűek ezek a részek, csak az újranézést nehezítik majd, így elsőre rendben voltak:) Nekem igazából egy dolog rontotta el nagyon az összképet. Mégpedig a zene. A filmnek borzasztó jó régies atmoszférája volt, teljesen behúzott. Erre kb negyed óránként olyan zenék szólaltak meg, amiktől legszívesebben kifutottam volna a teremből. (Najnundnanjcig, hello darkness, stb) Ezek nagyon nem illettek a filmhez. Amúgy a brutális részek nagyon jóra sikerültek. Pont a nyersségük miatt gondolkoztatják el az embert (főleg a Komédiásos részek, és a Komédiás “viccei”). A film vége megint egy érdekes kérdést vet fel. Mivel maga az elv (SPOILER: Hogy a népek egyesülnek egy közös fenyegetés miatt) nagyon jó ötlet, és igazán elgondolkodtató. De valahogy logikátlan, hogy Dr Manhattantől fél mindenki, úgysem árthatnak neki. Akkor meg tök mind1. És ami kicsit furcsa, viszont nekem nagyon tetszik, hogy nincsen egy igazi, kézzel fogható főgonosz. Viszont nem tudom, hogy más mai mozinézőknek ez hogyan jön le, sok embernek kell valaki aki ellen szurkolhat. Hát röviden ennyi jutott eszembe bocsi ha kicsit összevissza:) Mozi után 8/10 volt nekem a film, képregény elolvasása után 7/10 inkább. Ennek ellenére az év egyik kötelezően nézendő filmje, mert a majdnem 3 óra alatt amíg tart senki sem fog unatkozni. Csak a gyerekeket hagyjátok otthon, ez nem egy szuperhősös film:D (jah azis mekkora, hogy csak Dr. Manhattennek vanak szuperképességei, nekem ugye ez őj volt:) )

  21. Szerintem túl elvont ez az egész, bár nekem az alapkoncepcióval volt bajom, ergo a képregényért sem kapkodok. Számomra a karakterek néha határozottan viccesek voltak, amolyan paródiába illők :) Lehet azért zavar a többi képregénnyel ellentétben, mert itt egy filmben vagy több beöltözött figura, és emberi mivoltuk sem olyan, akikkel lehetne azonosulni :) Elvont, hosszú, és semmi eget rengető. Látvány terén jár a piros pont.

  22. Rövid vélemények
    Amiért érdemes volt megcsinálni
    + hangulat, látvány, zene
    + sok jelenet nagyon hatásos lett filmen
    + a színészgárda férfi fele jó választás volt (bár Veidt talán lehetett volna jobb, más megközelítéssel)

    – ugyanakkor Moore-nak is igaza volt, a képregény hiába tűnik filmszerűnek és használ filmes beállításokat és technikákat, a dramaturgiája sok helyen mégsem működik (a temetésnél a flashback-sorozat írásban zseniális, de szanaszét esik filmként a zene, tempó és a hangulatváltások miatt)
    – szinte teljesen eltűnt a képregény szimbolizmusa, vagy rosszul adják elő; pl. a doki az évek során folyamatosan hagyja el a ruházatának az elemeit, ahogy az emberi léttel való kapcsolatát is elveszíti – így viszont hogy eleve gatyában tűnik fel és aztán meg minden átmenet nélkül tök pucér, ez mind elvész, és a kék bré csak arra lesz elég hogy a közönség hülyébbik fele hisztérikusan röhögjön rajta
    – bántó az, ahogy sok esetben lebutítják és szó szerint a nézőbe verik a cselekmény és a szereplők egyes dolgait, amiket a képregény sokszor zseniális megoldásokkal, irodalmi szinten megírt szöveggel adott át (pl. Manhattan időérzékelése)
    – kapcsolódó kihagyott ziccer hogy szinte semmi eredeti filmes vagy vizuális ötlet nem született ezek helyett; tessék megnézni hogy a Fight Club milyen apró, de mégis óriási trükköket használt (pl. megelevenedő Ikea katalógus a narrátor lakásában)
    – a nagyközönség kedvéért a hősök és akciók “cool” jelleget kaptak, holott a képregény fontos eleme az egész koncepció lehozása a földre, például ahogy Hollis összefut a szupermarketben egy volt főgonosszal, aki azóta megtért Jézushoz, és telefonszámot cserélnek
    – bár érthető hogy túlhúzták az erőszakot, mert ami a képregényben 86-ban sokkolt az ma már megszokott; de sok esetben túlzásba esnek és nem mindig a kívánt hatást érik el… Comedian amikor nekiesik Sally-nek, sokan még a harmadik rúgáskor is röhögtek a moziban, igaz, a végére már bekussoltak ők is
    – ugyanígy hiába érthető, hogy Dan és Laurie sokkal betegesebbnek tűnik, és Rorschach totál őrült a képregényben látott hideg, kiszámított erőszakosság helyett, az eredeti jellemek talán ilyennek érződtek 86-ban; de akkor is sok szempontból átértékelődnek ami nem szerencsés
    – nagy kár a zseniális monológokért, pl. Rorscach-pszichiáter (és a tisztító tűz is kimaradt, hurm)

    Összességében azért nem rossz, remélem a rendezői változat sok hibát ki tud azért javítani. De nem a lehető legjobb film, ami készülhetett volna… Bár el tudom képzelni hogy sok kompromisszumot a puszta anyagi érdekek miatt kellett meghozni, ennél elvontabb egy 120 milliós költségvetésű film már nem nagyon lehetne. Szóval nagyon vegyes, nagyon skizo.

  23. Én is úgy ültem be, hogy nem olvastam, de nekem pozitív élményem van a filmmel kapcsolatban. Előszőr is a Sound of Silence jelenet (temetés) az egyik legjobb jelenet, amit valaha láttam.
    Rorschach karakte pedig abszolút kiemelkedik a többi Watchmen közül (talán a Komédiás van ott vele) Úgy néz ki be kell szereznem a képregényt, mert nagyon sok érdekes kérdést pendít meg a film, ami valószínüleg ott jobban ki van dolgozva. Valamint ez a melankólikus hangulat nagyon megfogja az embert.

  24. Mi ma megyünk megnézni este, nálam az év egyik legjobban várt filmje, de nem a képregény miatt, soha életemben nem olvastam képregényt. De szeretem ezeket a képregény-adaptációkat. Snyder pedig a holtak hajnalával és a 300-al nekem már bizonyított, így tehát szerintem nekem óriási lesz. Főleg azért is mert amit olvastam róla, abban ugye a sztory is nagy szerepet játszik, tehát a látvány mellett végre talán valami fasza történetet is kapok. Egyébként szerintem sokkal jobban fog nekem tetszeni majd mint aki már olvasta képregényben, mivel nekem nincs összehasonlítási alapom. Szóval kicsit sajnálom azokat akik olvasták, nekik ilyenkor szinte mindig csalódás.

  25. @predakon, a 80-as években játszódik, nem tehetnek bele Basshuntert:) Amúgy meg ott a magyarázat az előtted levő postban

    Mi tegnap néztük a Westendben a 22:45-ös előadáson, kb a terem háromnegyede volt tele. Durván 30 perc után két szőke plázacica kiment, gondolom elvesztették a fonalat, de a többiek teljes kussban ülték végig, miután vége lett csak ültek a helyükön

  26. zolij hozzaszolasahoz: igen, ez velunk is megesett tegnap, igaz itt nem kimentek, hanem nehany “bomberdzsekis betkocipos faszagyerek” azt hitte vmi jo kis pokfasz-szeru hosos akciora ult be, es a film feleig folyamatosan pofaztak (aztan rajuk szolt vmi benga allat akkor kuss lett)… ezt koszonhetjuk az igencsak elbaszott, sima durrdurr-filmet sugallo tv-spotoknak.

  27. Én tegnap este néztem meg, és igazából semmit sem tudtam róla.
    Ez film üt, elgondolkodtat, nyomaszt, beléd mászik és én nem olvastam a képregényt és nem is fogom. Úgy gondolom ennek a filmnek elég komoly mondanivalója van és itt sokan elmennek ezek mellett.
    Örülök amikor a moziban sokan ásítoznak és nem veszik észre, hogy valami más kapnak mint a megszokott.
    Ez történt anno idején a Fight Clubnál(kedvencem, több mint film, az eszeveszett valóság)!
    Ez is belém mászott és megfogott és mégsem tudnám megmondani, hogy miért és miért?
    Várom Zack Snyder következő alkotását esetleg összedolgozását David Fincherrel.
    Kíváncsi vagyok egy hónap múlva is igy fogok e visszagondolni a filmre!?

  28. Szerintem aki nem olvasta a képregényt, annak elég megfoghatatlan, és unalmas volt a film (én is ebbe a kategóriába tartozom). A haverom aki olvasta, szintén nem volt elragadtatva, szerinte ami működött képregényben, az filmen nem. Volt egy speciális hangulata, de a sztori nem vágott földhöz, mozgalmasabb filmben bíztam, kevés volt az akció.Mindegy, ezt is láttuk, én valószínűleg tegnap 2x is…

  29. Kis SPOILER lehet benne.

    Hát nem tudom gyerekek, én a film előtt fejeztem be közvetlenül a képregényt. Szerintem kihozták, amit lehetett. Volt néhány dolog amitől féltem ,hogy mai szemmel gagyi lesz, esetleg a vásznon nem fog működni, de azokat ügyesen ugrották át. Igazából én úgy látom, hogy több dolgot oldottak meg jól, mint rosszul.
    A végéről meg… Nos volt egy érv melyet Heads kolléga szolgáltatott. Hát kicsit talán azzal értek egyet, de még így is megértem, amiért az alkotók ezt a lehetőséget választották.

  30. vargatom: Igazából ez a két zene volt nagyon zavaró. A 99 Luftballons szerintem akkor sem illett a kávézós rész felvezetéséhez. Bob Dylan (már csak a comicbeli “jelenléte” miatt is), Janis, és Jimmy nyilván mindig tökéletes, minden helyen;)! (Nem is tudtam, hogy Bob Dylan írta az All along the watchtowert-már ezért is megérte végigülni a stáblistát:D). A Valkűrök lovaglását bevágni egy háborús jelenet alá meg annyira magas labda, hogy bűn meglépni szerintem, (még ha a Budapesti Filharmonikusok adják elő is).

  31. Igzából nem is tudom, hogy mit mondjak a filmről. Felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban. Lehet ha olvastam volna a képregényt méginkább az lenne. Szerintem olyan sokmindenről akartak beszélni, hogy azok számára, akik nem olvaták a képregényt , sok értékes infomáció kimaradt. Tetszett a film mondanivalója, és még a befejezés is, de az egész együtt em nagyon állt nekem össze egészként. Nem távoztam csalódottan a moziból, de nem is úgy jöttem ki, hogy ez baromira megérte. Kicsit nehézkes a film hangulatát átvenni, de mikor sikerül addigra épp vége van. Érdekes 2 részt lehetett volna még belőle csinálni, de persze ha elharmadolják, megőrültem volna a folytatásig. Öszíntén szólva nemtudom hanyas osztájzatot tudnék adni. Talán 6os a jó mondanivaló miatt. A képi világ nagyon ott volt. De mondjuk azt nem értem, hogy a főgonosz miért erősebb ennyivel 3 olyan figuránál (egyszerre) akik végigvertek mindenkit az egész film alatt.

  32. Tegnap este Aréna. Páran ismerősök beültünk 20:30-as előadásra minden előítélet nélkül, képregényt egyikünk se olvasta. Azt kell hogy mondjam egyáltalán nem volt kusza a történet sőt, persze pár rész kicsit magyarázatra szorult volna de így is jó volt számunkra. Karakterek jók voltak, mind érdekes és egyedi. Nekünk még a zenék is tetszettek alatta az egész fura világhoz adtak még valami pluszt ami más. Olvasva mások hozzászólásait ha olvastuk volna a képregényt akkor biztos más élmény lett volna de örülök hogy csak ezután fogjuk mert így nem csalódtunk a filmben :)

  33. “én nem olvastam a képregényt és nem is fogom”
    alexq, és mégis miért? Nagy kár lenne, ha kihagynád. Lehet, itt is elhangzott már: a világ valaha megírt 100 legjobb könyve közé egyedüli képregényként a Watchment választották be. Persze nem (csak) ezért ajánlott elolvasni, és ha a film tetszett, akkor pláne nem értem az álláspontodat.
    Egyébként a Fight Club is egy regény alapján készült, de ez csak úgy eszembe jutott.

  34. Mondták hogy nem lehet adaptálni rendesen.
    Sikerült?
    Ezek szerint nem.

    Már csak az érdekel hogy mi a tökömnek csinálnak a Fekete Hajó meséiből rajzfilmet ha a végét teljesen megváltoztatták (aminek egyébként nagyon nem örülök, követelem a polipot.)

  35. Kötelező moziélmény, pont. Minden akció jelenet nagyon el volt találva, az ütéseknek volt súlya, a zenék egytől egyig nagyon bejöttek. Még én sem olvastam előtte a képregényt, de pótolni fogom. Ezért is tudok rá 8/10-et adni.

  36. Sok mindennel egyetértek, amit leirtatok.
    Én néhány éve olvastam még eredetiben a képregényt és meghatározó élmény volt.
    Bugyuta;spiderman -szerű képregényeken nőttem fel, s ez a mű -mint másoknak is- gyökeresen megváltoztatta a hozzáállásom a műfajhoz.

    Vegyes érzelmekkel vártam a filmet és ez az érzés a tegnapi mozizás után is megmaradt.
    Nagyon akartam szeretni!
    De egyet kell értenem azokkal , akik azt mondják aki olvasta annak talán csalódás, aki nem annak pedig felfoghatatlan.

    Most értettem meg igazán Alan Moore aggályait a a megfilmesitéssel kapcsolatban, rengeteg minden , ami a képregényben működött, itt a vásznon már nem.

    Szinte lehetetlen lett volna minden részletet átvinni a filmre, és a rendezővel kapcsolatban végig a görcsös megfelelési vágyat éreztem. Megfelelni a fanbase-nek, azoknak akik nem olvasták, a stúdiónak és saját magának.

    Pont abban rejtőzött a csapda , hogy egy ilyen komplex, felkavaró, rendhagyó mű megfilmesitésénél mindig lesz, ami kimarad, de lesz aminek benne kell lennie, és hol huzzuk meg a határt és a balanc-ot hogy tartjuk.

    A leirtaktól függetlenül azt kell mondanom, hogy egy nem mindennapi, ambiciózus film született, ami a The Dark Knight után ujra egy más dimenzióba helyezte a comicbook filmeket.

    Félek, kint (US) az első hetek után már nem lesz oly sikeres, de örülnünk kell , hogy ilyen filmek készülnek, mikor manapság olyan borzalmak születnek ebben a genre-ban , mint a Spiderman sorozat.

    Összegezve egy must-see, mindenképpen ajánlani tudom, mindenkinek, aki szeret még gondolkodni, és igényli, hogy egy film megérintse .

  37. Hát most ezt olvasva kicsit csalódott vagyok. Meg is szereztem az első képregénykötetet magyarul, mert annyira nagyon bejött a trailer, meg minden, hogy nagyon kíváncsi lettem rá. És végülis a képregény nagyon jó, így három kötetes, mert négyet belegyömöszöltek egybe. És mégis… most eléggé elszomorodtam. Azt vártam, minimum 8/10 pontot fogsz rá adni human, de ez még nem veszi el a kedvem a filmtől, megnézem. Mert olyan nincs, hogy én ezt ne lássam, mivel imádom a képregényeket, mangákat, és kiváncsi vagyok a filmadaptációjára. És jegyezzük meg, még egy kéregényből illetve mangából készült film sem lett EGYÁLTALÁN jó.

  38. Én értem, hogy az eredetinél nem lehet jobbat csinálni. na de ezt eddig is tudtuk.
    Szerintem jó film volt annak ellenére hogy a vége tényleg nem sikerült olyan kiforrottra, mint az eleje.
    Viszont a Dark Knight-ér persze mindenki oda volt. Szakmailag Nolan valszeg jobb rendező, mint Snyder, de azért egy Batmanből könnyebb jobbat csinálni.
    Nekem az volt az érzésem a film végén, hogy Sötét lovag felvet pár témát, mintha valami bevezető óra lenne filozófiából vagy pszihológiából. A Watchmen pedig a félév végi összegzése a tanultaknak. Sokkolóan bonyolult, és elgondolkodtató. Ezek után már csak röhögni lehet azokon akik szerint a képregény a gyerekeknek való.
    És ha már vicc: nekem tetszett ez az egész egy vicc visszatérő toposz a filmben (Woody Allen jut eszembe róla, aki szerint az élet egyszerre komikus és tragikus)

  39. kultszgot érzek!

    ma megyek – pedig vasárnap szerettem volna, de nem bírom ki:)

    Kult-szag azért, mert ‘tipikusnak’ mondhatóak a reakciók: vagy nagyon tetszik az embereknek, vagy nagyon lehúzzák, egy azonban közös marad: hangulat odabasz – ahogy írjátok.

    Kult filmeknél mindig így van.
    és minden ‘szélsőséges’ alkotásnál

    (lásd nemrég: Benjamin Button…. )

    SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

    polip nélkül kíváncsi vagyok így a végére…

  40. Sztem nem lett rossz film.
    Igaz voltak részek vagy 2 kb ahol majdnem bealudtam :D
    De engem lekötött végig, és élveztem az egészet. szal egy jó 8/10

  41. Azért amit Dan és Laurie műveltek Archie belsejében (a filmben) az nálam bekerült a top 10 leggagyibb szexjelenet közé. Eddig a Pop végén lévő borzadály volt az első, de trónfosztás történt.

    Amit pedig Rorschach tisztító tűzes jelenetével műveltek… Az bizar! A temetős jelenetnél a hangulat el volt találva, de a rossz kamerakezelés, és a flashback-ek helytelen időzítése miatt nagyon el lett cseszve! Ami pedig a Marson történt.. Hát… Arra már szavak sincsenek! Órákig tudnám még sorolni a kihagyott ziccereket, egyiket a másik után…

  42. nem olvastam el a kepregenyt,
    de a film abszolut nem ulte meg a helyet, ket evadnyi sorozatra elegendo otletet es tortenetszalat vonultatnak fel.

    Folosleges mentegetni, mert aki nem olvasta a kepregenyt, annak abszolut semmit nem ad at a film, az egyetlen mukodo karakter Rorschach. (meg az eyecandy heroin)

    a Zack Snyder meg monnyonle!

  43. Tényleg eléggé megosztja a közönséget a film, de én azok közé tartozom, akinek kimondottan tetszett. Még a folyamatosan popcornt zabáló köcsögök sem tudták elrontani az élményt, és ez nálam azt jelenti, hatott rám a film.
    U.i: a képregényt nem olvastam.

  44. No hát tegnap megvolt a mom parkban, 3/4es nézőtérrel, 2 másik filmbuzival (mellettünk a kigyúrt szoláriumtöltelék plusz plasztikbarbi, szűnni nem akaró vihogással…)

    Azt kell, hogy mondjam, megkaptam amit vártam. Nagy elvárásokkal ültem be, nem teljesítette mindegyiküket, de hát sejthető volt, hogy Moore mesternek igaza van: ebből nem lehet jó filmet csinálni (azért a rendezői változat ott lesz a polcon). A film sok szempontból nagyon jó volt, de volt egy-két fájó hiányosságom nekem is.

    A pozitívumok: vágás, effektek, szinészek (nagyon jól átjött az, ami a képregényben, hogy igazából csak 3 személyiség van köztük (Rorschach, Manhattan, Comedian) és a többiek mind többé-kevésbe egysíkú figurák), zene (eltekintve az űbergáz Cohen-féle Hallelujától) és amit imádtam, az ilyen-olyan utalások más filmekre (az elején az ajtószámról letörik az 1es, 300 lesz belőle; Nixon és tábornokainak asztala egyértelmű utalás a Dr. Strangelove-ra; az Apokalipszis most ziccer szerintem nagyon jó pont volt; amikor Ozymandias tévézik, tisztán látszik, hogy az egyik központi képernyőn az 1984 megy, nyilván nem véletlenül tették oda:); a lezbicsók az elején egy nagyon híres fotó parafrázisa; Andy Warhol, a Kennedy-gyilkosság, a kubai rakétaválság stb).

    A negatívumok: a hiányosságok (Mason halála, az újságosbódé jelenetei, a maszk története, Ozymandias története, a pszichológus és Rorschach beszélgetései, a Mars jelenetek rövidsége és Manhattan időérzékelésének hiánya, Dreiberg bemutatja a pincéjét stb) és ami nagyon, de nagyon fájt: a filmnek alig volt hangulata. Nagyon kevés olyan jelenet volt, ahol átjött a képregényben végig nyomasztó világvége-hangulat és ez nagyon fájó pont.

    A vége szerintem nagyon korrekt volt, megkockáztatom kijelenteni, hogy a polip-megoldás egyszerűen röhejesen nézett volna ki, abban a pontban (sajnos) nem lehettek hűek a könyvhöz.

    7/10, meglátjuk mit hoz a directors.

  45. Tökéletesen egyetértek az írással. A képregényes narratíva filmen nem működött. Szép, de üres.

  46. én nem olvastam előtte a képregényt, trailert se néztem meg semmit, szóval teljesen tiszta fejjel ültem le
    a sztori nem volt kusza, ellenben unalmas a fő csavar kiszámítható volt, akció kevés és banális, és 1szer majdnem be is aludtam rajta, szóval kidobott 2e volt, 4es

  47. Tényleg felelés jellegű lett, amennyiben a leghívebb adaptáció, amit valaha láttam, sokszor volt az az érzésem, hogy ezt a filmet már láttam, annyira jól megoldották a beállításokat és a szövegeket(többnyire)
    A végén az átírás egész jól jött ki, akik nem olvasták a képregényt valószínűleg nem tudták volna hova tenni azt, ami végül is történt, meg bevallom, kicsit erőltetett klisé szagú lett volna vásznon a képregény befejezése.
    Ez persze szükségszerű volt a sok side-story kihagyás miatt, meg hogy nem lehetett belevinni azt a többszintű történetmesélést.
    A képi megvalósítás szerintem tökéletes, én csak Dr.Manhattent éreztem néha túl CGI-snek, de belefért.

    Zenékről még: az elején Bob Dylan Times they are a-changingje felejthetetlen volt, az az összefoglaló…baromi nagy lett.
    A 99 luftballoons, Nenától, szemléltetve egy nyilvánvaló románc kialakulását viszont megért volna egy cigi szünetnyi átgondolást.Lehet kettőt is:)

    Értékelni nem akarom, egyszerűen nem tudom milyen szempontból vizsgáljam.
    Adaptációnak tökéletes, de épp ezért, mivel ennyire hű átvétel, a hangulat nincs meg, így egyet értek a 6-al.
    Ha nem olvastam volna, akció filmnek simán adnék neki egy 8,5-t.

    Dvd-s verzió azonban azt hiszem, minden rajongónak feljebb fogja tornázni az értékelését..

  48. Na majd megnézem én is, bár sokat nem várok rőle ezek után.
    Hasonló helyzet van itt is mint anno a Max Payne-nel. Csak azt vártam, ezt meg nem. Mondjuk ennek még nagyobb HYPE-ja volt itt filmbuzin.

  49. Na most urja irok, kicsit hosszabban! :-)
    Egyértemű hogy akik olvasták a képregényt, azok csalódtak, mert mindanyian kik ugye olvasták nagyon nagyon vártuk már! De azok akik nem olvasták, azok közül akik kaphatoak az iylesmire, azoknak is tetszeni fog szerintem! Elöször lehet kesze-kusza lesz de egymásután töbször megnézve és elolvasva a képregényt, megfogják benne találni az “Easter Egg”-eket, és ez majd sokat dob rajta.
    A Trailer viszont nagyon nagyott ütött! Az alapján senkise hitte volna hogy nem tudják megcsinálni a lehetetlent.(Nem tudom, de ismerös nektek hogy ez történt a 300-nál is?)Nagyon sajnálom hogy kihagyták a Rorschach maskot, nem vezették le teljesen a börtön Phszihiáter-es történetet, megváltoztatták azt ahogyan csöbehuzzák (viszont az a jelenet önmagába nagyon jo volt!), és ami nekem még nagyon nem tetszett az az hogy Daniel ment el az Ozymandiashoz és nem Rorschach, kihagyták Metropolis Kapitányt, az ujságárusos rész teljesen kimaradt (de szerencsére a képregény a képregénybe rajta lesz a DVD-n), sokszor Rorschach-et inkább egy örültnek ábárzolták, pedig nállam egyáltalán nem az. A teljesfoku világvége hangualt egyáltalán nem jött átt és persze Dr. Manhattan monologjai, valamit egy-két Rorschach mondolog és még sok más. Persze ezeket nem tudták beleszöni 2 és fél orába.Kicsit meghosszitották a sex jeleneteket (de még igy is kihagytak egyet :-D) A zenék viszont többnyire borzasztoak voltak. Bár lehet a rendezö mikor elolvasta a képregényt, ez a hangualt fogta meg, de nekem nagyon nem tetszett, egy sokkal komolyabb hangvételű alkotás ez mintsem hogy iylen poénosra vegyék.
    Viszont a látványvilág, a szinészek és minden más tökéletes volt!
    Összeségében sikerült megérinteni a képregényt, de tejljesen eltalálni ugy hogy a nagy közönségnek is tetszedjen, lehetetlen lett volna.A végét pedig nem merték pont ezért oylanra megcsinálni mint ahogy lett volna. Így hát én 8/10-at adnék neki!

  50. nem akarok Spamaelni de, azt elfelejtettem irni, hogy, Miss Jupiter-t eléggé “Jo Kislánynak” ábrázolták. a Képregénybe azért sokkal durvábban beszélt, és inkább hasonlitot az anyára. Ja és dohányzott is.

  51. én hasonlóan érzek most a Watchmennel mint annó a LOTR-al: a filmet szeretem a könyvet meg imádom. nem szokványos képregényhez egy szokványos képregény filmet kanyarítani nem könnyű. szokványos abban az értelemben, hogy noha tényleg igyekezett visszaadni amit a képregény nyújt élményt, de természetesen technikailag ez itt nem megoldható. alapvető probléma, hogy ami 6 füzetben elfér az itt 3 órában az már sok ill. így is kevés. magyarán minimum 2 filmbe fért volna el kényelmesen, de annak meg szvsz nem lett volna értelme.
    látvány, színészi munka, zene, stb. tudjuk milyen (aki nem látta és érdekli/műfajt szereti, szerintem feltétlen nézze meg!!!), én kellemesen szórakoztam, igazi mozis élményt kapva (havernak jövök egy sörrel ;)).

  52. még 1 gondolat:
    hasonlóan a Parfüm-höz (szintén elvileg a “megfilmesíthetetlen” kategória) ahhoz hogy az ember értse hogy miről van szó (a kis utalások stb.) el kell olvasnia regényt, viszont ahhoz hogy élvezni tudja igazán a filmet, el kell tudni vonatkoztatni tőle.

  53. Hát én nekem őszintén szólva csalódás volt. A képregényt előtte pár nappal fejeztem be, de nem bántam, hogy előre elolvastam. Feleslegesen felturbózott, és túl erőszakosra vett akció jelenetek, ott is ahol eredetileg nem volt, túlságosan erőltetett szex jelenet. Rorschach “átváltozása” sokkal hatásosabb a képregénybeli megoldással. Mondjuk ő volt a legjobb az egészben. A színész szerintem nagyon jól vissza adta a karaktert. A látvány világ tagadhatatlanul pazar. Összességében egy 7/10.

    SPOILER

    A vége szerintem eléggé elcseszett lett ezzel a Dr. Manhattan a bűnös dologgal. Különösen úgy, hogy Night Owl azt mondja a csajnak a végén, hogy nem lesz baj, amíg az emberek azt hiszik a doki figyeli őket. WFT? Úgy sem tudnak vele mit kezdeni, akkor nem tök mindegy? A polip kicsit nevetséges lett volna mai szemmel, de így is volt egy csomó kretén, aki a doki pucérságán meg a hálelújás szex jelenten röhögött, szóval majdnem mindegy lett volna.

  54. Nekem marhára bejött, semmi infóm nincs a képregényről, azt se tudom az miről szólt. Nekem egyáltalán nem volt unalmas, tetszett végig, csak a legvégén volt egy kicsit sok a magyarázkodás, meg az anyja-lánya jelenetet kihagytam volna…

  55. Tyberius: a jelenetkihagyást csak azért mondod, mert nem ismered a képregényt. De nagyon okosan mutatsz rá egyébként a legnagyobb problémára: a szolgai másolás rákfenéje ezt a filmet is elérte, mert hiába kerül át szinte minden jelenet a mozifilmbe, a kimaradtak megbontják a komplexitást, és az utána következő jelenetek beillesztésénél már akkora lesz a kavarodás, hogy nem lehet tudni, melyiket érdemes belerakni. Snyder a film felénél veszthette el a fonalat, és belerakta az anya-lánya jelenetet a végére, csak mert felcsapta a képregényt, és az ott volt, miközben a filmben ezt tényleg semmi nem indokolja. Magyarán az anya-lánya kapcsolat kissé elsikkadt a moziban. A képregényben viszont igenis fontos szerepet tölt be az a kis jelenetecske. Tessék elolvasni a képregényt, hogy tudd tényleg, miből csinálták azt, ami neked marhára bejött. :)

    más: mi ez a nagy NEMOLVASOMELELŐTTENEHOGYLELÖVŐDJÖNAPOÉN-hszáradat? Jó, nem áradat, de akkor is volt ilyen. Igazság szerint nem is kellene, hogy legyen olyan ember, aki az eredeti nélkül ül be moziba. Rómeó és Júlia, Moby Dick: ezeket sem olvasnátok, csak hogy jó legyen a moziban? Az adaptációknál már régóta nem a poénlelövésen van a hangsúly, hanem hogy képes e egy újabb réteget belevinni, esetleg az idők folyamán aktualizálni, vagy egy problémát újabb szemszögből megláttatni a nézővel. Nekem a film majdhogynem semmit nem jelentett a zseniális kezdő képsorok után. És? Nem baj, jó volt látni egyszer mozgásban is a szereplőket, de hogy én egy adaptációtól reméljem a lehető legnagyobb fokú katarzist? Kétlem, és nem is tévedtem. :)

  56. Hát még nem láttam, de a Hsz-ek alapján remélem DVD-n lesz rajta “alternatív” (azaz az eredeti) befejezés a rajongóknak.
    Szerintem akkor mindenkinél feljebb csúszik az a mérce.

  57. A zenéhez én annyit fűznék hozzá, hogy akik vájkálnak a mögöttes tartalmakban, meg keresik a háttérben az utalásokat – és hiányérzetük van velük kapcsolatban – azok ne feledkezzenek meg a film alatt felcsendülő számokról sem, mert egyik sem véletlen került oda ahova. Tessék a dalszöveget figyelni, meg a képeket hozzá.

  58. “6/10???? :D
    ez most komoly? és erre volt a hype? ….”

    szerintem valamit most nagyon benéztél. a film előtt még nem lehet tudni, hogy milyen lesz. hype ide vagy oda, lehet 10/10 és 1/10 is. gondolkozz, mielőtt csacsit írsz.

  59. “A 99 luftballon az WTF????Senki sem értette a teremben”

    akkor a teremben elég buta emberek ülhettek…:) vagy csak senki nem tud németül.

  60. Tök képregényes volt az egész film :)
    És a korhű zenék is nagyon jók voltak.

    Egy messzi vándor jött, ki ős romok
    Felől regélt: A pusztán szörnyü két
    Nagy csonka láb áll. Arrább lágy homok
    Lep egy kőarcot. Homloka setét.
    A vont ajk vén parancsszóktól konok
    S vad szenvedélye még kivésve ég
    A hűs kövön, bár, mely véste, a kéz,
    S a szív, hol dúlt e dölyf, temetve rég.
    A talpkövön kevély igék sora:
    „Király légy bár, jöjj, és reszketve nézz:
    nevem Ozymandiás, urak ura.”
    Más semmi jel. A roppant rom körül
    Határtalan szélesre s hosszura
    A holt homoksík némán szétterül.

  61. valaki írta fentebb, hogy erre volt a hype? a hypeolt filmek véleményem szerint 70% ban tök gyengék lesznek…

  62. hát nemtom srácok, nekem igenis tetszett. direkt nem olvastam a képregényt a film előtt, hogy ne csalódjak, és nem is csalódtam. a zenék tényleg nagyon nagyok voltak – 99 Luftballons XD – látványban is ötös, meg a verekedések is ott voltak keményen. jól összerakták, maga a sztori is megfog, mostmár alig várom hogy elolvassam a képregényt, kíváncsi leszek mennyit tesz még hozzá. valószínűleg tényleg nem az év filmje de engem megfogott.

  63. Képregényeken nőttem fel és most felnőve lassan visszatérek hozzájuk. A Watchmen sokáig kimaradt az életemből,a képregény jelentősége csak az X-Men kézhezvételével nőtt meg számomra igen fiatalon. Kezdtem rájönni a történetek mondanivalójára a színes kosztümök, meseszerű képességek, maszkok mögött. Értékítéletet kezdtek kialakítani bennem – nem szégyellem, mert így volt – segítettek az előítéletek, elnyomás, sőt az erőszak mibenlétének megértésében, a félelmek örökletességének meglátásában. 10 évesen olvastam azt a képregény-jelenetet, amiben Árnyékot, annak külseje miatt meg akarják lincselni és egy pajtában szorítják sarokba gyülöletes félelemmel teli emberek a már félig összetört alakját. Klüklopsz, Árnymacska és még páran emberi alakban, közé és támadói közé állva, nem felfedve valódi mutáns hatalmukat, pusztán szavaikkal szembesítik előítéleteikkel a csőcseléket (szülőket, keresztényeket stb,)és szétoszlatják azt érveikkel, felébresztve saját szégyenüket tetteik iránt. Azóta “magas” irodalommal kapcsolatban is olvasott embernek mondhatom magam, mégis ennek a képregénynek és hasonló társainak máig tartó hatása vitathatatlan a meggyöződésimre. Hatalmas hálával tartozom-e képregények alkotóinak erkölcsi megközelítéseiért, képkockába zárt tanaikért.

    Viszonylag későn megismerve a Watchment, a legjobbak egyikét ebben a műfajban, Moore láttatását, ha úgy tetszik ítéletét az emberiség hősepigonjainak igénye és történelme felett sok emléket ébresztett bennem.

    A film elkészült és létrehozásához nem kis felelősség párosult, lehetett volna másmilyen és bár nem ez alapján kell megítélni egy önálló filmélményt én szubjektíve nem tudom elválasztani a képregény emlékétől, képeitől a mozit. Jónak találom a filmet és pontosnak, bátran ajálva mindenkinek. A komoly(!) képregények feldolgozásához szerintem ez teszi le az alapokat, mert a film tisztelettel bánik az eredetivel sok más szörnyű adaptációhoz képest

  64. Ugyan még csak a képregény első négy fejezetét olvastam, de nem estem hasra tőle. Akármennyire is mestermű, alapvetően egy szórakoztató, elgondolkodtató fikció, ami a képregény műfajának elemeit újraértelmezve teremt egy különleges hangulatot.

    NEKEM tetszett a film. Még ma délelőtt is a jelenetein töprengtem. Nem éreztem hosszúnak a 3 órát. Kellemes esti szórakozás volt.

    8,5 10-ből.

  65. A Sounds of Silence, azon túl hogy hangulatában illik a temetéshez, még a szövegében is kapcsolható a Komédiáshoz. SZVSZ az egyik legjobb zeneválasztás, a bevezető alatti Dylan szám csak a jobb ötlet és talán a Watchtower.
    A 99 luftballons meg szövegében, mondandójában illik a jelenethez, zeneileg viszont tényleg kicsit gagyi.

  66. SPOILERES LEHET

    ma néztük meg, barátnőm csak annyit ismert belőle, amennyit meséltem. én olvastam az első két kötetet és nagyon örülök, hogy a 3. előtt néztem meg a filmet, mert ekkora fordulatra gondolni se mertem volna, pont így volt jó.
    nagyon tetszett, a képregény kevésbé, az túl monoton volt nekem, ez így pörgött és megtöltötte élettel a sztorit.
    azért annál a bizonyos jelenetnél én is elfordítottam a fejem meg mondjuk a menzásnál is és egy kicsit a kutyás résznél (jó, nem vagyok valami sokat bíró :D), de ezeket leszámítva nagyon tetszett.
    barátnőm is már a főcím alatt, mikor bevillantak a képek folyton mondta, mennyire tetszik neki, már kölcsön is kérte a képregényt.
    nekem ez 9/10 (csak a fej elfordítások miatt :D)

  67. NE SPOILEREZZETEK MÁR JELÖLÉS NÉLKÜL

    hát nekem a legfőbb bajom az, hogy vették komolyan ezt a filmet. mert csak egy képregényből készült, vagy nemtudom miért, de nézzük meg az idősb silk spectre-t…nem egy észlény az eredetiben sem, de amit itt művelnek vele…a karakterek nincsenek kidolgozva, a motivációkat alig érteni, elnagyolt minden. nem fogta át a történetet, ami képregényen tiszta dráma, az itt vicces dolgokba fordul. kicsit kevesebb max payne is elég lett volna, pont azok a dolgok lettek hangsúlyozva (szex és erőszak) ami kevéssé kellett volna, sokkal több mindent el lehetett volna mesélni, árnyalni a képet. a zene a legjobb bizonyíték h szartak a hangulatra, és elvitték komolytalanba az egészet. ezt sajnálom a legjobban, a manhattanre kenés meg logikusabb/érthetőbb, de nem teljesen magyarázza meg nekem h miért fognak össze az oroszokkal – akkor már inkább a shocking verzió, ami amúgy egy nagy vicc :D de az is igaz, hogy a film végén nagyon értelmetlen lett volna, így elfogadom ezt a befejezést. de a sok hiány miatt is csak olyan 4-5/10, ami kevés

  68. Nekem is a WC ajtós jelenet volt ami megfogott, illetve amikor a csajszi belerakja a virágot a puskacsőbe.
    A Börtönfolyosós jelenet, pedig egy az egyben a 300-at idézte, ami persze számomra hatalmas plusz pont.
    Egy kérdésem lenne, bocsi ha már valaki kérdezte: Úgy vettem ki a filmből, hogy Dr. Manhattan kivételével itt hétköznapi emberek harcolnak maszkban. De akkor mitől bírnak ki akkora ütéseket röhögve, amitől egy normál ember ötször meghal?

  69. Symor!

    Nagyon értékelem, hogy azok közé az emberek közé tartozol, akiknek a képregények valóban mondanak is valamit. Le a kalappal.
    (Bevallom régóta olvasója vagyok a filmbuzi oldalnak, de eddig még nem regisztráltam be, és most is csak azért tettem, hogy Symornak válaszolni tudjak :).)

    De azok közé is tartozom, akik egy ilyen kaliberü filmet már első nap megnéznek moziban, úgyhogy írok kicsit a filmről:

    Én nem olvastam a képregényt, de megvan és csak belelapoztam. Én nem vagyok annak híve, hogy közvetlenül a film előtt (vagy akár egy héttel) feltétlenül el kell olvasni az eredeti művet. Szerintem ez hülyeség.
    A film (úgy általában a film) annál sokkal több (és sokkal kevesebb), hogy bármi értelme is legyen ennyire precízen összevetni egy könyvvel vagy képregénnyel. A filmeket a filmekért kell nézni, könyörgöm. Mint ahogy a színházban sem azt kapod vissza, amit könyv alakban, hát itt sem.
    Na kérem ez itt egy FILM, aminek mondanivalója, nagyon eredeti története és jól felépített karakterei vannak.
    Én közel sem adnék erre a filmre 6/10-et, mert ezzel egyenranguvá tenném a Hulk(2)-kal, a Hellboy 2-vel meg a Hancock-kal. Legalábbis itt ezen az oldalon.

    Én egy 10/10-et adok rá.

    SPOILER!

    Nekem nagyon tetszett a film.
    Nagyon jó volt kidolgozott alternatív múlt (a csóka 5x szavazott Nixonra ezen kész voltam:)), a zenék szerintem 90%-osan odaillettek. De a legjobban azok az utalósok tetszettek, amik akár egy-egy “megváltozott” törtélmi eseményre, akár egy másik film egy-egy jelenetére/karakterére vonatkoztak. Rengeteg ilyet fedeztem fel így elsőre is, de ez számomra egy többször nézős darab és le merem fogadni, hogy 2x annyi mögöttes tartalom van benne, mint amennyi így elsőre lejött.

    A karakterek nagyon tetszettek. Rorschach az igazság megszállotja, nagyon hiteles volt. Még az armageddon küszöbén sem alkuszik. Ilyen embereket termelne ki ez a mai (azaz 20 évvel ezelőtti) világ, ha lenne sütnivalója.
    Nite Owl pedig a megrögzött agglegény, aki egy nálánál öregebb baráthoz jár el beszélgetni, egy nagyon szerethető karakter számomra. Nem tudom, hogy másnak is volt-e hasonló érzése, vagy csak én képzelgek, de számomra egy az egyben a Tim Burton-ös Michael Keaton által alakított Bruce Wayne képe lebegett a szemem előtt. A nagyon visszafogott, otthonülő, szolid, néhol hebegő-habogó, kissé le(vagy meg)csúszott igazság bajnokáé.
    Miss Jupiter személyisége pedig szinten beleillett a képbe. Minden ésszerüséget kerülő, kizárólag az érzelmei által irányított nő (az igazi nő), aki mindent megtesz a barátaiért, és mindent megtesz saját magáért (!). A végén, mikor köszönetet mond az anyjának, szerintem katartikus.

  70. A véleményem nagyrészt egybecseng az előttem “megszólalók” által előadottakkal (megfilmesíthetetlen, néha kusza, stb.), azonban néhány esetet konkretizálnék.

    A hangulatot elkapta Snyder, szerintem azzal nem volt gond.

    A történet képre vitele kicsit olyan volt, mintha valaki a markába szorítana egy Raffaello desszertet: a mag a kezében marad, de a legfinomabb részek összetörnek, és az igaz ízt adó krémmel (Rorschach maszkja, a marsi jelentek jó része, stb.) együtt kifolynak, kipotyognak az ember ujjai közül.

    A karakterekábrázolás néha telitalálat (Rorschach + Komédiás), néha katasztrófa (Ozymandias), de összességében elmegy.

    Mindent egybevetve a film első egy órája sztem gyakorlatilag hibátlan, aztán a felelősség és a szükséges játékidő szűkössége idegessé tette Snydert, erősen szorította a Raffaellot, és ezzel megfosztott minket a krémtől.

    A zenéről annyit, hogy a főcímmel és a temetési jelenettel
    a rendező olyan közel zseniálisat alkotott, melyet a jövőben tanítani is fognak.

    Mindezek után leszögezném, hogy 27 éves fejjel a képregény életem egyik meghatározó irodalmi élménye volt (egyébként 2008-ban olvastam, tehát viszonylag friss emlék), ennek tükrében én a filmet 8/10 pontra értékelem azza, hogy a rendezői változat remélem feltornássza ezt 9-re.

  71. Én nem olvastam az eredetit, lehet hogy mostmár megtszem.
    Nem igazán tutdtam semmit a történetről, és nagyon tetszett a film!
    10/10

    ami nagyon bántott, az az hogy premier elött néztem ingyenjegyes vetítésen és legalább 30 ember kiment a filmről, tényleg elég keskeny rétegnek fog tetszeni a film, de örülök hogy én ebben benne vagyok.

  72. Hát srácok…
    Én szeretem a mondanivalót. Vágyom rá. Szeretem a képregényeket kicsi gyerekkorom óta. De ez nagyon rossz volt. Sőt. Ez szar volt. Engedtessék meg, hogy úgy mondom ezt, nem olvastam az eredeti képregényt,de nem is kell. A mozi mindenkinek kell, hogy szóljon, és ez nem sikerült. borzalom a zene, Paca és Komédiás jól játszik, de….

    SPOLIER!!!

    komédiás hasbalövi a terhes vietnami anyukát? bazzeg…ez most komoly? Ezzel mutatjuk be, milyen gonosz és sekély a lelke? Hogy a háború ezt szüli? MASZLAG. Olcsó maszlag. Olcsó eszközök…

    Lehet, hogy parasztok akik ezen röhögnek ( én kínomban, ismétlem KÍNOMBAN röhögtem már a kék pénisznek a néha direkt módon történő beplánolásán, de könyörgöm, miért? És a hallelujára dugni? Az miért?

    És ha spirituális és a többi maszlag, miért a csonkolás? Miért jó ez az egész? ennyire szar a képregény is? ( nem lehet, hiszen rajongtok érte…)

    Akkor kérdem én, mi a franc volt ez? nem fájt, nem sírtam, nem izgultam, a darabolós részeken 26 éves férfi fejjel már néha becsuktam a szemem. ( ilyet soha nem csináltam még más filmnél, nem vagyok egy beszari gyerek )

    Tudjátok, már-már olyan érzésem volt, mint ha egy szar magyar művészfilmet látnék. Dugás, rák, hazugság,háború,vér,darabolás,csonkolás,pöcs,kutyák akik hullamaradékot falnak….

    És akkor sírjak, mert áldozatokat kell hozni? És a világ mögé kell nézni? És az egységes energia, érzelmek nélküli? De a szerelem az fontos? És a megbocsátás? És a rossz olykor szülhet jót, avagy minden relatív, avagy az ember nem igazán érti, mit is keres itt és mit i takar az “lélek”…? De azért alapvetően egy geci barbár, önpusztító állat?

    SPOILER OFF

    Nekem 3/10 az effektekért.

    A magyar filmeknél jobb. Ez pozitív. Amúgy NE nézze meg senki, aki:

    -15 év alatti
    -hisz a jóban és az emberiségben mikron szinten is
    -nagyival/apuval/hugival van
    -szakitott a nojevel
    -beteg
    -rakos
    -szuperhosos filmet akar….

    Csak ennyit akartam, persze tiszteletben tartva mindenkinek a véleményét, aki szereti, vagy az eredeti könyvet szereti…

  73. Nah hogy csak előre is közöljem én nem olvastam a képregényt úgy jöttem el, de sztem nem is fogom mer igazából a Filmek érdekelnek. És mint említve lett már előbb más kommentekben ez egy film. Sajna sztem akit magáévá tett a képregény és minden porcikáját lenyűgözte, az nem tud erről a filmről objektív értékelést adni, mert ez ugyebár így szokott lenni. Ezzel semmi baj sincs szerintem.
    A film végülis mindenképpen nagy élmény volt. Fantáziadús, eszetlen látványos, nagyon okos megoldásokkal, és emlékezetes részekkel. A story jah jah lehet kicsit sablonos vagy nem tom, kicsit kiszámítható meg minden, dehát ez egy adaptáció! Főleg ahogy írják azok is akik olvasták h kifejezetten hű az eredetileg. Hát akkor végülis valamennyire adott volt hogy mi lesz az egészből. Ezért is mégha nekem a vége picit elnagyoltnak és nem eléggé kidolgozottnak tűnt, azt nem a filmrendező és a cast számlájára írnám. /mégha természetesen lehetett is volna jobbat csinálni/
    Innentől SPOILERek:
    A sok pozitívum közül a látvány egyértelműen kiemelendő, mintahogy a film nagyon tempós irama, a jó múltbéli visszaemlékezések, a főcím, az utalások összerakása. A szereplők között ugye egyértelműen Roscarch kiemelkedő, és sztem képregényfilm szinten /amit ugyebár egyre magasabbra emelnek a mostanában megjelent alkotások/ abszolút lenyűgöző. Hozzáfűződik a wc ajtós jelenettől /zseniális/, a konyhai négerleforrázósig /”Mikor jegyzitek meg? Nem én vagyok veletek összezárva, ti vagytok velem…”/ (fenomenális volt…/, és persze a végkifejlet amikor leveszi a maszkját… /no compromises… just do it already…/ veszett jól megcsinált és odabasz részek voltak. A többi szereplő is korrekt, mintahogy a comedian is. Sajna tán Veidt karaktere kicsit triviális, és oda rakhattak volna egy jó színészt.
    A zenék tény h néhol picit meglepőek, meg bohém természetűek, de sok naon jól eltalált betét is van /virágos-puskacsős jelenet is fantasztikus/.
    Negatívumként télleg csak még egy vagy két jó alakítás kellett volna, kicsit súlyosabb karakterrel, és itt inkább Veidt meg Silk Spectre-re gondolok/, plusz, mintha egy picit elpoénkodtak volna pár dolgot /smiley a marson…/
    Kicsit komolyabban veszik, finomítgatnak, egy két jobb színész, és a végkifejlett drámaibb kidolgozása és 10/10es alkotás de így is simán 10/8,5 nekem. Szép volt Snyder4

  74. én most értem haza róla, hát nem egyszerű anyag, szerintem két nagyobb részre bontható, első fele tökéletes lenyűgöző és magával ragadó, a második fele kicsit szerintem “túmáccs”, de a 6 pont mindenképp alulértékelés ér. Nem olvastam a képregényt, csak hogy ezt sokáig megfilmesíthetetlennek tartották, hát szerintem Zack S. a felmondásnál azért jóval többet vitt véghez, bár sokszor a 300 II. forgatásán érezhette magát. Mindent röviden összevetve: baromi ütős nyitójelenet, páratlanul magával ragadó főcím (de tényleg, az a zene, és az “áttekintés” tele kultúrális ás politikia utalásokkal, nagyon nagy lett), aztán fasza karakterek, érdekes történetvezetés és visszautalások/ugrások, az egésznek nagyon el van találva a hangulata és az atmoszférája, jók a szövegek, meg úgy minden egyben van, engem lenyügözött, a zenékkel is, meg mindennel, aztán úgy kb a felétől kicsit átvált szokványos comic-movie klisékre, a szerelmi szál elnyújtott, túlzott belső vívódások, összeszedetlenek az ugrálások és váltások, és ami nem tudom mennyire jellemzője az eredetinek, de túlzottan fantasys és elrugaszkodott az addig kialakult képtől, és itt mintha Zack S. kezéből kicsit kicsúsznának a dolgok: 300 utánérzés, cgi-orgia, videoklippek sorozata, egy szóval egy kicsit itt mederbe került számomra a történet és karakvezetés is valamint nem tűnt olyan egységesnek és szépen felépítettnek mint az első fele. A vége sem volt rossz de valahogy elmaradt a “katarzis”, jó volt de kicsit el lett nyújtva, és a filmet lezáró főcím alatti zene is kilógott. de mégis egy páratlan és élvezetes film melynek ami odaszögez a székhez és magával rgad/elgondolkodhat néha, jó volt az egésznek a politika társadalmi érzelmi töltete, a felvázolt univerzum abszurd és annak rosszul működő elemei, Roscharch nyomozósdija és narrálása. a 2. fele kicsit kisiklik nálam, de így is emlékezes alkotás és pozitív az összkép….
    Moziközönség nagyrészt normálisan viselkedett, de Dr.Manhattan péniszén nálatok is sokat röhögtek? :D

    na most pedig beteszem a főcímzenét.

  75. élveztem a filmet, annak ellenére, hogy nem olvastam a képregényt, és a történetről sem tudtam túl sokat (szinte semmit) de számomra így is egésznek hatott. persze, voltak kikacsintások és nyitva hagyott kérdések amit csak a “beavatottak” ismerhetnek, de szerintem simán emészthető volt készülés nélkül is.
    ujjongok, hogy kerülték a kliséket, hogy nagyon kevés jelenetnél volt “ezt már láttam” érzésem. a zenék meg szerintem illettek a jelenetekhez, főleg a film elején. egy-két kivétellel, de ott eleve a szám nem tetszett, tehát semelyik filmben nem szerettem volna, de hát ez már az én bajom. sokszor megcsapott a kilátástalanság elkeseredettség szele, és szerencsére ezeket sem hatásvadász jelenetekkel érték el. rorschach tetszett a legjobban. cellás jelenetek :)
    komédiás “fekete humora”, kár hogy ilyen nyúlfarknyi szerep jutott neki. dr. manhattan fantasztikus volt a maga superman súlycsoportjával.
    /SPOILER
    a kutyákat sajnáltam (mindig sajnálom őket) viszont a gazdit nem, sajnos elég gyorsan ért véget, többet érdemelt volna
    /SPOILER
    el fogom olvasni a képregényt, és utána mégegyszer megnézem majd moziban, kíváncsi leszek mennyit változtat az élményen.
    szerencsére elég normális közönség volt, nem volt kék bráner röhögés, meg “figyeld, most kurvajó rész jön”-özés sem. bár mondjuk mögöttem valaki elég rendesen zörömpölt a k. popcornos zacskójával, negyed óra után hátra néztem, és 2-3, 12-13 éves kölök volt mögöttem. azt hitték hogy x-men 4 lesz vagy mi? mert hogy szerintem a “kék fószeren” kívül másra nem emlékeznek holnap az fix. az már más lapra tartozik, hogy mit kerestetk egy szemmel láthatóan nem az ő korosztályukra besorolt filmen. úgyhogy viszonylagos nyugalomban lehetett a filmet élvezni.
    az akció jelenetek
    hálát adtam az égnek, hogy végre nem egy epilepsziás kezébe adták a kamerát. profin kidolgozott koreográfia, és a kellemes gyorsulós-lassulós trükk, amit a 300-ban megszerettem. az viszont tényleg érdekes, hogy normál halandókhoz képest afféle smith ügynökösen verekedtek. gondolom erre is a képregényből kapok majd választ. a képi világ meg egy orgazmus volt SPOILER az atombombás csóknál majdnem magam alá csurrantottam annyira gyönyörű volt SPOILER OFF
    abszolút pozitív élmény volt számomra, és nem is tünt 2,5 órásnak. már látom magam előtt a (remélhetőleg) 2 lemezes extraváltozat dvd tokját a szekrényemben :)

  76. SPOILER
    A harcokról: a képregényben egyedül az utcai verekedés részletesebb, kábé ugyanúgy a realista erőszakkal sokkolás a fő célja ott is. Bár kicsit jobban megviseli Dant és Laurie-t (lihegés, remegő kezek), és ezzel nagyon erősen érzékelteti hogy ők is csak emberek. Ez Snyder egyik nagy hibája szerintem, és a végén a Mátrixos repkedős harccal adja meg a kegyelemdöfést Moore földön járó, demisztifikált szuperhősfiguráinak.

    A börtönből szöktetés meg kb. 2 képkocka volt – a filmben azért hosszabb, hogy megértsük, miért is hiányzik Dannek ez az élet. Továbbá hogy egyértelműen lássuk, még a szimpatikusabb hősök sem kizárólag a közjó érdekében szeretik ezt csinálni.

  77. Aki a zenet fikazta az olvasson utana mindegik szamnak? mégis mit kellet volna ala tenni NIN-t?
    80-as évek.
    nekem tetszettem remelem a tobbi blokbuster ennel csak jobb lesz 8/10.

  78. Mostnemnéztemmeg06!:
    Pont akkor jelent meg az írásod amikor az enyémet írtam, így pont elolvastam azt gondoltam csak reflektálok pár dologra amit írtál.
    Egyrészt de most komoan elég nagyokat röhögtem a commented legnagyobb részén /DE JÓ ÉRTELEMBEN! nem ironikusan télleg vicces volt/
    Ez volt ami tetszett.
    Ami nem az sajna az h mint sok más kommentelő te is a végletekben nyilatkozol. Nem értem mért csak fantasztikus meg ultraszar filmek léteznek a világon pár ember szemében. Hát elméletileg ez a két kategória csak ha monjuk a minőségre az al és felső 5%ot nézzük, ez kb azt jelenti h a filmek ugyanekkora hányada jut ide, de ennél még kevesebb is, mert nagyon sok az elvárás a, szabványa mi még kisebbé teszi ezt az arányt. Nah ennyit a filózófálásról, az a lényeg, h ez a film sztem legalább képviseli a standardot, és a hallelujahs dugás télleg nincs eltalálva, de nem hagyok abba egy film nézését 1 percnyi ien miatt. Tom több mindent említettél, de azt nem hiszem el, h ezek mellett nem voltak oan részek amelyek mellett azért éreztél egy kis beleélést. Lehetséges persze, de akk nincs értelme ebben a műfajban filmeket nézned. Ez egy bátor film, ezért van tele zseniális pillanatokkal, és kiseb nagyobb gikszerekkel. De ne említsük már egyszinten a magyar filmekkel…
    Meg 3/10? Disaster movie, meg paris hilton filmek? mer ez kb az a szint lenne…

  79. két kis nyűgöm azért mégis akadt:
    mr. bagolynak a jelmeze néhol inkább mosolyfakasztó volt mint cool. nem tudom, hogy a batman-től való elhatárolódás miatt lett ilyen amilyen, vagy más okból, de szerintem nem ez lett a legjobb megoldás.
    a másik, hogy selyemasszonynak miért nincs maszkja? úgyértem többször is úgy hivatkozik magára mint maszkos hős, de hát egyáltalán nincs maszkja, mostanában a tizenéves kis csitrik is komolyabb sminkkel az arcukon mennek dizsibe.

  80. ja, és annak is örvendjünk, hogy most nem sikerült ultragáz magyar címet kitalálniuk a fordítóknak

  81. Muhahaha, kolléga pont azt hozta fel a film ellen, hogy bagoly túl cool lett a képregényhez képest :D

    Asszonynak meg a mamája – ez nem derült ki elég egyértelműen a filmből – az arcát vállalva hősködött, hogy felpörgesse a modellkedésből álló karrierjét, és ebből szép pénzt csinált. Logikusan ez lehetett a cél a lányával is, akin keresztül a saját fiatalságát akarta újraélni – csak aztán közbejött a betiltás meg a doki.

  82. SPOILER
    és ozy-nak az a macskaféléje? a kutyatáppá változáson kívül még mit tudna?

  83. WTB edit button:
    SPOILER
    a végén a tévé falos jelenetnél tök jó volt a mad maxet látni.

  84. vargatom, köszi a háttérinfot
    és bocs a sok kommentért, de már nem tudok összefüggően írni :)

  85. No megnéztem és nagyon bejött. Képregényt nem olvastam így előismeretem nem igazán volt, ennek ellenére szerintem azért elég érthető volt a sztori. Képileg csillagos ötös, a harcok is jók voltak meg a karakterek is tetszettek. 8/10

  86. KÉPREGÉNY SPOILER

    TÉNYLEG BAZI NAGY SPOILER

    A képregényben Ozy nem Manhattan dokira keni a dolgot, hanem a génszebészei kitenyésztenek egy bazi nagy polipszerű lényt, amit NY közepére teleportálnak. Ebbe bele is döglik (Jon felügyelő elméje nélkül nem akar működni a dolog) de pont ez a cél, a halálakor felszabaduló energiák pusztítanak el mindenkit, és lerombolt város helyett minden épségben várja Lauire-ékat, de milliónyi halott hever az utcákon. Az utolsó fejezet első oldalai ezek a képek, minden szöveg nélkül.
    Így aztán az oroszok meg az amcsik azt hiszik, hogy földönkívüli inváziót úsztak meg, és ezért egyesítik az erejüket.

    Na Bubastis ezt a befejezést sejteti előre, egy egész rakás egyéb jelenettel együtt, amik első olvasásra teljesen elvesznek a többi mellékszál között… A képregényben ugyanis Moore vagy 8-10 olyan szereplő mindennapi problémáit és világvégétől való félelmét is részletesen bemutatja, akiknek szinte semmi közük a sztorihoz – pl a kriminálpszichológus meg a két rendőrfelügyelő, az újságos, egy taxis – aztán jön a polip és jól kinyírja őket.

  87. SPOILER!

    A moziélményről annyit, hogy eléggé elől ültem középen és annak a sornak a szélén volt egy pár, és a kedves női tag kb a film negyedétől fogva folyamatosan “úristen ez de szar”-ozott meg “minek nézzük ezt? ez fos”-ozott, na nem olyan hangosan, de azért nekem jó a fülem. Aztán jött a gyerekmentős -dugós rész és akkor megnyugodott, lehetett hallani tőle egy megelégedett “Naaah!”-t :), na onnantól már egy szava sem volt :).

  88. Tévéfalon én Ridley Scott-féle Apple reklámot láttam a kalapáccsal futó csajjal, de állítólag 1984 is megy, lesz mit kukkolni a DVD-ről…

    Ja és Mad Max: Rorscach azt csinálja eredetileg a gyerekrablóval, amit Max az első rész végén az utolsó bandataggal: bilincs, fűrész és gyufa – de azóta a Saw már rongyosra használt közhelyet csinált belőle, ezért változtathatták meg.

  89. én először azt hittem, hogy daraboláj következik, kb mint a sin city-ben amikor elijah-t nézték párizsinak :)
    örvendetes az is, hogy keményen brutálisan láthattuk a dolgokat.
    viszont a kék himbilimbi után igazán megérdemeltünk volna egy rózsaszín erszényt is.

  90. Én nem olvastam a képregényt, inkább a film utánra hagyom – emiatt én teljesen máshogy látom a filmet, mint a legtöbb kommentelő (most szólok, hogy néhány kommentet nem tudtam elolvasni, mert a spoiler szóból nem derült ki, hogy most a képregényt spoilerezi az illető, vagy a filmet – az én esetemben nem mindegy)

    Azt azért leszögezném, hogy egyetértek Cornelius-sal, tényleg simán érthető volt a történet olyannak aki nem olvasta a képregényt.
    Az viszont nem igaz, hogy képregényből készült film nem lett jó, mert a TDK az lett. Szerintem ez a film főleg a TDK után érződik gyengének, pedig ahhoz hasonlónak kellett volna lennie.

    Innentől van SPOILER

    Érdekes azért, hogy a filmnek volt számos olyan jelenete, amire a legtöbb ember még sokáig emlékezni fog (WC ajtós, , virág a puskában, temetés – meg azért a vér a smiley-kitűzőn is, csak azt már láttuk a trailerben), emiatt is úgy gondolom, hogy azért emellett a film mellett nem lehet olyan könnyen elmenni. Szerintem egy erre adott 6 pont nem ugyanaz, mint mondjuk egy tinivígjátékra adott 6 pont – ezért senki ne ez alapján döntse el, hogy elmegy-e rá.

    Nagyon érdekes volt látni, hogy egyes karakterek mennyire üresek, mások meg mennyire életteliek! Veidt karaktere például számomra teljesen üres volt, a motivációjának megértéséhez azért elég nagy emberi érzékenységre volt szükség – ellenben Jackie Earle Haley úgy, hogy kb 80%-ban maszk takarta el, mennyit ki tudott hozni belőle! (hát nem volt véletlen az az Oscar-jelölés két éve) Kár, hogy 150M-ból nem jutott pénz néhány jobb színészre..

    Összességében van valami, ami viszont valószínűleg leginkább a képregény érdeme lehet: a vége. Nem tudom, hogy a képregényben mi a végkifejlet, viszont ami a filmben volt, az diplomáciailag (mármint én kb öt éve ezt tanulom, ki tudom fejteni, hogy miért, ha valaki vitatkozni akar ezzel) kb ötven-száz évre szavatolná a békét és összefogást kb a világ felében (mondjuk a világ másik felében ugyanúgy lennének háborúk..). A nagy kérdés az, hogy Te mit tennél? Ez nagyon érdekes volt! Rorschach az igazság mellett döntött, dr. Manhattan a helyzetet abban a pontban értékelte és elfogadta ezt a megoldást, Dan viszont szerintem a gyenge embert testesítette meg – szóval nagyon sok minden volt ebben a jelenetben! Én rengeteg gondolkodtam azon, hogy vajon mit tennék? Elfogadnám a helyzetet vagy nem? Mit választanék? Az igazságot vagy ezt a látszat-békét?

    De az amerikai rendezők új generációjára szerintem érdemes lesz odafigyelni, erről jó cikket lehetne írni: vajon J.J. Abrams, Zack Snyder, McG vagy Christopher Nolan már túlnőtt Bryan Singeren (Valkűr) vagy David Fincheren? Szerintem ez izgalmas kérdés..

  91. nem akarok kötözködni, de te sem írtad, hogy film, vagy képregény spoiler jön :)
    film spoiler

    SPOILER, MÉG A MEGÁLLT A FÖLDET IS ELLŐTTEM JELÖLÉS NÉLKÜL MERT COOL

    egyet értek veled a végkifejlet emberiségre gyakorolt hatásával. ugyanez volt az amikor megállt a földben is, csak ott valahogy súlytalanabbra sikerült az egész. érdekes volt a karakterek reakciója is az adott helyzetre. rorschachot (de utálom leírni :D ) sajnáltam azért, persze megértem hogy a szerep ezt kívánta, de egy kicsit értelmetlennek éreztem a halálát.

  92. brianaspirin: nem írtam hogy milyen spoiler, de azt igen, hogy nem olvastam a képregényt, így azt nem is tudnám spoilerezni :)

  93. SPOILER! (filmes)

    Pont amennyire értelmetlennek érezted Rorschach halálát, annyira volt a Kékisten számára totál mindegy, hogy él-e hal-e.
    Ez szerintem nagyon jól kihangsúlyozódott.
    Az egyetlen magyar szuperhősünk, Kovacs Valter, egy ügyért halt meg, és tudta és nem alkudott.

    Csak azt nem értettem, hogy miért mondta a saját nevét “kováksz”-nak? Dejszen tudnia kell jól kiejteni, no.

  94. SPOILER
    mert szerintem nem magyar kovács
    mint a vészhelyzetes kovács sem azt, szerintem őt is csak nekünk kovácsozták le. vagy esetleg magyar lenne?

  95. Nézd, ha nem magyar, akkor is tudnia kell, hogyan ejtik a nevét helyesen. Ha mástól nem, a nagyapjától tuti.

    Az Oscar-átadáson, mikor Heath Ledger apja beszélt a fia nevét “hejsz”-nek ejtette, bár senki nem hívta így, de ő csak jobban tudja.

  96. KÉPREGÉNY SPOILER
    A képregényben az apja volt Kovacs, de az anyja még a keresztnevére sem emlékezett… Rorschach ettől is komplexusos és lelkesen idealizálja az ismeretlen férfit.

    Egyébként a halála szükségszerű is, képtelen lenne sokáig együttélni az élet által megkövetelt kompromisszumokkal. Ez sem jön át elég egyértelműen a filmben, de Rorschach kifordult személyiségének Kovács a maszk és a tintafoltok a saját arca. Így Kovács egy mocskos bérleményben lakik a piroslámpás negyed közepén, állandóan borostás és mosdatlan, a ruhája is szakadt és koszos. Egy igazán elhivatott igazságtevőt nem érdeklik az ilyen világi hívságok, Batman a valóságban nem érne rá kikent-kifent playboy arcot fenntartani ;)

  97. Miért tetszett?
    A film első öt perce, a múlt bemutatása, ahogy összekeverték a valódi történelmet a képregény eseményeivel.ű

    SPOILEREK, LÉCCI MÁS JELÖLJE HELYETTEM

    A karakterek. (Megnéztem a színészek valódi fotóit és leesett az állam. Fel se ismertem a Supernatural Winchester tesók apját a Komédiásban!) Nagyon jók voltak a jelmezek és a sminkek is.
    Volt néhány jelenet, ami kiváló volt: kezdve a Komédiás, életéhez méltó, brutális halálával, vagy, ahogy a képregény kockáit pontosan visszaadta a film. Pl. folt a smile kitűzőn, ahogy kérdi Bagoly: Ez itt a bab leve? A válasz Rorschach-tól: Emberi bab leve.
    Mivel az első négy fejezetet olvastam, így az ismerős jelenetek szó szerinti lemásolása mellbe vágott. Azért ilyet még nem nagyon láttam képregények filmes adaptálásakor.
    A zenék. Nekem tetszett Bagoly és Jupiter egymásra találásakor a könnyed, német szám, és pontosan visszaadta a szerelem felszabadult érzését.
    Mégis Dr. Manhattan szerelmi vallomása jobban tetszett. Nekem a marsi jelenet volt a film csúcspontja. Ültem a fotelban és némán suttogtam, hogy ez mennyire jó!
    A film végét is jól eltalálták, mert nem éreztem gonosz karakternek Ozymandias-t. Sajnáltam.
    Amit negatívnak találtam: az erőszak valósághű ábrázolása. A nyílt töréseknél és a spriccelős, véres részeknél félrenéztem. A vécéajtós jelenet, ahogy utalt a várható durvaságra, jobban visszaadta az erőszak lényegét.

    Ui.: Miért erős Ozymandias és miért van neki hibrid nagymacskája? Genetikai kutatásokkal is foglalkozik. Gondolom, feljavította önmagát.

    A képregény kiolvasása után, ha majd kint lesz dvd-n, újra megnézem.

    SPOILER
    Komédiás nálam abszolút negatív karakter. Egy igazi bérmunkás, aki pénzért, de akár csak úgy a móka kedvéért is teljesíti a parancsokat és kifacsart örömérzetet okoz neki mások bántalmazása. A terhes nő lelövése után csöppet se volt hiteles a megtörése. Vagy az arányok zavarták? Hogy egy pitiáner gyilkos Ozymandias grandiózus tervéhez mérten?
    Dr. Manhattan megvezetése, ahogyan Ozymandias felhasználta a világbéke megteremtéséhez, összezavart. Bár okos csavar volt, hogy a föld legokosabb ember sem a korlátlan energiában látja a béke forrását, hanem egy fegyver bevetésében, és közös ellenségkép megteremtésében. Öljünk meg pár milliót, hogy megmentsünk pár milliárdot, és a tömeggyilkosságot fogjuk rá az emberfeletti szuperlényre, aki valójában a béke más eszközét vélte megalkotni, a tiszta energiaforrást.
    Végül is találóan mutatta be, hogy az ember mennyire „hülye állat”.

    Továbbra is tartom, hogy 10-ből 8,5 nálam a film.

  98. DDavid, lehet hogy igazad van, és kissé eros volt a magyar film hasonlat. De magyar filmeknel ereztem utoljara ennyire, mennyire szegyenletes embernek lenni, és minden milyen depi es rossz :) ( mikozben allitolag mindig az ellenkezojet kene ereznem )

    Nagyon furcsa elegy ez a film, dráma-akció-trash keverve a Tao-val…

    Úgyhogy zanzásítva mindenki készüljön fel egy olyan mozira, ahol olyan érzéssel fog távozni, mintha pl. egy filmben Hulk meditálás után egy szál ormányosban szétverne egy falut, ott szerelembe esne az utolsó túlélő nővel ( aki rákos ), majd azért őt is szétverné egy bottal. Aztán mondjuk a Pet Shop Boys egy zenéjére bejönne egy táncoló törpe a Willow-ból meg az öreg fószer a Matrixból, aki svédül meséli el az atomikus részecskék a világ energiái által megszabott rezgésszámának, és a szerelemnek az összefüggéseit, miközben Hulk a háttérben (sírva ) szétver egy óvodát, ahol Max Payne és David Lynch közös gyereke is ott van….

    Azért megéri megnézni egyszer, nem tudom, mennyire nehéz az eredeti anyag megfilmesítes szempontjabol, ezert Zack bacsi most nem is kap da-da-t….

  99. sziasztok
    most jöttem a moziból, úgy, hogy kb 1 trailert láttam és úgy gondoltam, hogy a látvány jó lesz. az végülis jó is lett.
    de az első 1 órát úgy néztem, hogy “most akkor mi van??”
    a másodikra felidegesítettem magam, a harmadikra meg csak azért maradtam ott, mert nem akartam otthagyni a többieket.
    ennek a filmnek NINCS egységes hangulata, NINCS egységes világképe, nem ad magyarázatot az átlag nézőnek!
    és egyetértek azzal a megállapítással, hogy az amerikaiak olyan hülyék (az a része, aki nem vágja a képregényt), hogy annyira nem értik, hogy magasra fogják értékelni.
    az egyszeri szerencsétlen mozinéző nagyon messzire kerülje el ezt a filmet!

  100. ja, és ne haragudjatok, de szerintem annyira béna volt néhány helyen ez a film, hogy bizony kibuggyant belőlem a röhögés. mintha túl komolyan vette volna magát az egész, de mégis elnagyolt volt..
    vagy lehet, hogy csak én nem értékelem, és az első óra után már kedvtelenül álltam hozzá. csak az a baj, hogy sokan így voltak vele a moziban, nemcsak én…

  101. szerintem az lehet a baj, hogy minden negatív véleményt valami skatujával akarnak megmagyarázni a rajongók :P

  102. irreleváns, neki nem tetszett és kész, ez van, ezért nem kell belekötni, hogy biztos mert XY dolgot képzelt előre.

  103. szia human és brianaspirin!
    nem vagyok képregényrajongó, de gondoltam, teszek egy próbát ezzel, nem jött be. igazából semmit sem vártam ettől a filmtől, csak egy kellemes, izgalmas estét, ami elvétve megvolt, de nem állt össze.
    köszi human!
    én teljes mértékben elfogadom azt, ha valaki élvezte ezt a filmet, tényleg, örülök neki.
    csak leírtam a véleményemet, mert egy másik szemszöget képviselek, mint az előttem szólók.
    jó éjt!

  104. Énis nulla előismerettel ültem be a filmre.Nekem az eleje nagyon tetszett, habár már az is egy kicsit lassú volt, de ez az első 1 órában egyátalán nem zavart, viszont utána sem akart felgyorsulni. A látvány és a hangulat nagyon jó volt végig. Nem mondom, hogy nem érte meg a pénzét, de ezt a filmet szerintem igazán csak azok élvezhetik, akik olvasták a képregényt.

  105. minden, a rajongók elleni kötekedés nélkül!:

    nem ismerem a képregényt, vszeg ez változni fog, de

    – ez a film egyáltalán nem azt adta a “mezei” názőnek, mint amit sugallt a promó előzetesen – ehhez nem kell pókemberes/betmenes bemagyarázással sem élni

    – forgatókönyv szempontjából kb azt kaptam mintha a 3 Gyűrűk Urát nyomták volna bele egy 2ésfél órás izébe. ugye klassz lett volna.

    – látvány okés, de emellett azt is el kell fogadni, h ez bizony egy abszolút a képregény univerzumát és stílusát követő nem kicsit “underground” világ megjelenítése.

    – a karakterek tényleges teljes megértéséhez kevés lett ez így, ergo az élvezhetőségi faktor emiatt megint csökken. jaja, pl nagyon fasza volt a komédiás figurája, igen, főleg úgy h a film kétharmadáig a kutya nem értette ki ez a hitlerista agyatlan f@sz, és mért is kell csípni, vagy nem.

    – a zenét nem bírálom, szélsőséges mezsgén mozgó film, erre még rákontrázott zenével. zsír. de inkább nem.

    szumma: nem akarok lebeszélni senkit a moziról, de a kedves rajongóknak megjegyezném, azért mert egy laikus számára ez az egész egy kurtán-furcsán elb@szott dolognak tűnik, az nem azért van mert a “mi” készülékünkben van a hiba.
    csak más csatornát néztünk. ;)

    nálam ez így, alapismeretek nélkűl is talán 5/10. talán.

    písz!

  106. Nesztek, unatkoztam, itt egy vers :)

    SPOILER !!!

    Az Őrzők :)

    Bár nem értem, de elhiszem neked,
    Az istennek nagy kék pucája van,
    És kedvtelen, mint egy szárnyaszegett
    Madár, de lám valami bája van.

    S ez isten nem öl meg ezer embert,
    De ha megtennéd, beleegyezik,
    És részéről a téma ezennel,
    Csupasz közönnyel, bevégeztetik.

    Tintafejnek, mint az igazságnak,
    Ezer meg ezer arca van lehet,
    De nem tudni, hogy embert szolgálnak,
    Vagy csak valami önös kényüket.

    Az éjjeli műszakos bagoly, lám
    Súlytólég módjára rettentőt üt,
    El is hinném, ha közben nem látnám,
    Hogy sörhasa közben milyen petyhüdt.

    Aztán ott a római főisten,
    Csak itt női testet kapott és “-né”-t,
    S ezzel a testtel semmi baj sincsen,
    Be is vágják neki kétszer a brét.

    A mókás fickó sírni eliszkol
    Nemeziséhez, kit otthon talál,
    De hinned kell, élete egy vicc volt,
    S a poén a végén meg a halál.

    És van még egy hős, csak ő meg “anti-“,
    Minden emberből a legokosabb,
    Olyan passzt képest a gépnek adni,
    Mit feltörnek húsz másodperc alatt.

    De mindezt elhiszem, mert akarom,
    Hiszen az egész csak egy fikció,
    A filmnek hundert pontból megadom
    A najnundnajncigot, mert kurvajó.

  107. Ja! Ja! Jut is eszembe! Azért számomra csoda is történt, mert végre a trailer zenéje is be került a filmbe! Ave maria a Marson! Azta k…!

  108. (Egy, a képregényt még nem ismerő, de beszerezni tervező ember véleménye): Ilyen szépen, jól kidolgozott filmet régen láttam. A látványvilág valami egészen fantasztikussá sikerült. Minden a helyén volt, még a zene is telitalálat.

    Az első bő másfél óráig nekem az “új kedvenc” státuszban mozgott, de sajnos a végére némileg leült, egyszerűen sokkal vérszegényebbek (szó szerinti értelemben is :) ) éreztem.

    Jó filmélmény volt, annyira mindenképpen, hogy beszerezzem a képregényt. Hét a tízből.

  109. Nem rossz film ez, mondom én, csak hát nem is a legjobb. Valaki előttem már írta, hogy az fogja igazán élvezni a filmet, aki olvasta a képregényt. Hát, a véleményem még mindig az, hogy mindenkinek ismernie kéne a képregényt, és úgy beülni, mert akkor nem bújhat a rendező a coolság mögé, hanem tényleg melóznia kell azért, hogy mindenkit elkápráztasson. Aki ismeri a képregényt, annak nem egy nagy kunszt ez a cucc, de tényleg: számomra öröm volt látni “hőseinket” mozgófilmen is. Az a rengeteg réteg, ami a lassú folyású képregényben felmerült, tényleg megfilmesíthetetlenné teszi. Szerintem Alan Moore direkt azért ír ilyeneket, hogy az esetleges feldolgozással kacérkodó rendezőket később az elmebajba kergesse…:D
    Azt is írta valaki, hogy odakint sokan nem fogják érteni a filmet, és jól felpontozzák majd. Tény, hogy a mostani imdb pontszám köszönőviszonyban sincs azzal, amit valójában ér a mozi, de az is tény, hogy a Watchmen tavaly elképesztő példányszámban ment el Amerikában. Most pontos számot nem tudok, de nekem milliós nagyságrend ugrik be, majd utánanézek. Szóval a Watchmen ott az irodalom teljes jogú tagja, amit illik ismerni.
    Ja és mi ez a dobálózás Batmannel meg Pókemberrel? Na ne vicceljetek már! Batmant mindenki istenítette a TDK idején!!! hahaha:D (én még most is, ahogy Pókemberrel sincs bajom, amikor éppen nem agyatlan hülyeség kalandokat írnak neki az alkotók):)

  110. Nem olvastam végig a hozzzászólásokat, de valószínű nem mondok új dolgokat!

    A moziból kijövetel egy nagy semmit éreztem! Ilyen még nemigazán történt velem, vagy az mondtam h óóóóóóóó::(((, vagy jóóóóóóó:)))

    Komolyra fordítva a szót Snyder annyira hozni akarta a képregényben leírtakat, hogy nálam elvesztette az értékét, nem ütött igazán! Nem jött ki az az élmény, mint a képregényben, hogy magával ragadjon a mélybe és ne engedjen vissza a szürke valóságba!

    Valóban mintha egy betanult anyagot magolt volna és felmondta 5-re, de csak fakón, nagyon kevés egyedi ötletet felvonultatva!

    Nálam a zene hibádzott nagyon, nem kéne erőltetni a már kiadott slágereket! Sokkal jobban beívódott volna a film az idegeinkbe, ha teletűzdeli pont ide való, egyenesen a kép alá komponált zenékkel! Nagyrészt ezért, nem sikerült igazán “eladnia” a filmet (szerény véleményem szerint)!

    Látvány, hangok valóban nagy piros pont!

    Én külön kiemelném a díszlettervezőt! Sikerült neki hozni azokat a háttér dolgokat, melyek a képregényben is nagyon jól meg voltak írva, rajzolva!

    Félreértés ne essék, nem fikázni akarom a filmet (jó volt látni ahogy a képregény megelevenedik, nem csak a lelki szemeinkkel látjuk)! Snyder nem rossz rendező, csak ezt a filmet eléggé nehéz úgy megvalósítani, hogy a képregény fanok elélvezzenek tőle! Ami nagyban igaz más képregényekre is!

  111. én most akadtam erre, avi formátumban:

    Watchmen Motion Comic – Chapter I-XII

    As a promotion for the upcoming film, Warner Bros. Entertainment released Watchmen: Motion Comics, a series of narrated animations of the original graphic novel.

    imdb.com/title/tt1322240/

    12×27 perc, csak az elsőbe néztem bele de tetszik, érdekes, azt nem tudom mennyire ugyanaz mint a képregény, majd kiderül

  112. SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

    Sajna kölcsön adtam a képregényem! A képregényben az kiderül h a Komédiás lőtte le JFK-t, vagy csak árnyaltan van benne? Sajna nem ugrik be!

  113. Hálisten nem olvastam előtte a képregényt. Valszeg akkor csalódtam volna kicsit a filmben. Igy viszont ez hihetetlenül jó volt. Egy üditő szinfolt a sok sablonfilm között. És ha most elolvasom a képregényt, az egy igazi pluszt fog adni a filmhez, kibőviti. Meggyőződésem, hogy egy bizonyos inteligencia és műveltségi szint alatt ez a film nem élvezhető. Annyira rétegelt, annyi sok kérdést vet fel (fú, előbukott belőlem az értelmisegi, de azért a bunyók is marha jók voltak vazze).
    A zenét meg nem értem miért fikázzátok, pont az oda nem illésük adta meg a jelenet varázsát (mint a bélszin ribizlimártással – szokatlan de valami fantázia). Mosolyogtam a vietnami jelenet zenéje alatt – tisztelgés Coppola előtt?

  114. Jajaja: mármint a képregény vet fel egy rakás kérdést, a film pedig adaptálta azt. ;)

  115. SPOILER
    Blake egy partin mond valami olyat, hogy csak azt ne kérdezzék tőle, hol volt amikor JFK-t lelőtték.

  116. 1 héttel ezelőttig azt sem tudtam, hogy van ilyen, hogy Watchman. 1 hete láttam egy trailert, és gondoltam, hogy “nézzük majd meg”. Azt sem tudtam, hogy mikor fogják játszani. Tegnap megnéztük, úgy, hogy fogalmunk sem volt ki kicsoda, miről szól, kult-e vagy nem.

    Tipikusan az a film, amit nem tudok elhelyezni a jó és a rossz dimenziójában; egyrészt ez marhára szubjektív; másrészt van az a helyzet, hogy a film bűnrossz, mégis szereted; s fordítva. Jó, de idegesít, utálod, akármi.

    Film után pont erről beszéltünk barátnővel, hogy akkor ez most jó vagy rossz film volt. Semmiképp sem rossz, ebben maradtunk. Nekem valószínűleg 2x jobban bejött, de a hölgy sem panaszkodott.

    Szerintem nem igaz az “aki nem olvasta a képregényt, nem tudja összerakni” elmélet. Nem mindenki állt le a fejlődésben a mikrohullámú sütő ki-bekapcsolásánál; sőt, pont ez a szórakoztató, hogy halvány lila fingod sincs, hogy mi fog történni. Ez egy marha nagy előnye a Superman-Batman-Pókember-X-men szuperhős filmekkel szemben; már mint, ha nem vagy rajongó. Igen, tényleg voltak fekete lyukak a sztoriban; de összességében ez nem volt zavaró. Nem estem volna akkor sem nagyobb esztétikai révületbe, ha a fentebb olvasott-hiányolt eredeti motívumok megjelennek a filmben.

    Azért azt tessék elfogadni, hogy egy ilyen mű nemcsak a rajongóknak szól, persze rájuk is kell figyelni.

    Zene 10-es, látvány 10-es, (főbb) szereplők rendben voltak, ez 9-es, sztori 9-es. Picit hosszú, Dr. Manhattan kék fütyivel tényleg röhejes; nekem ilyen ócska B-movie hangulatom volt tőle.
    Ha ezek alapján ítélem meg, akkor 9 pont a 10-ből.

    Viszont egyes jelenetek hosszú időre bevésődtek az agyamba.

    SPOILER

    A Komédiás halála; tyű. Nekem így még senki nem játszotta le Nat King Cole zenéjét; a temetés; a gyerekgyilkos megölése, a börtönben játszódó részek.

    /SPOILER

    Amit hozzátennék a film, a rendező védelméhez, az az, hogy Snyder ismét nem filmsztárokat alkalmaz. Ez egyrészt nagyon jó; el tudsz attól vonatkoztatni, hogy nem Brad Pitt a főhős és Gary Oldman a gonosz. Ez jó azért, mert nem az van, hogy “XY” sztár vitte a hátán a filmet; valamint jó azért, mert elénk került megint 1-2 olyan színész, akiket láttunk, láthattunk más filmben, sorozatban, de nem mutathatták meg eddig igazán magukat. Lásd Komédiást és Rorschach-ot alakító színészek.

    Viszont itt jön elő az, hogy 1-2 karakter talán megérdemelt volna jobb színészt is; fene tudja.

    Akarva-akaratlanul előjön a Dark Knight-tal való hasonlítgatás. Imádom a legutóbbi Batmant, szerintem jobb a Watchmennél; de nem kell elfelejteni, hogy Nolan sokkal híresebb, nevesebb, ismertebb, jobb színészgárdával dolgozott (piti szerepekben is Oscar-díjasok, de elmúlt évek nevesebb-félnevesebb arcai is beugrottak egy meghalás erejére), valamint sokkal kevésbé kellett kötnie magát valami sztorifonálhoz, gondolom kicsivel többet is költött.
    Ellenben a fent említett 1-2 jelenet (Komédiás halála pl., visszaemlékezések) olyan, amilyen nincs a Batmanben; és ebben Watchmen jobb.

    Alapjában a Watchmen véve nem éri el a Dark Knight szintjét, de az ilyen f*spermet Pókember, Szupermen dolgokat simán üti.

  117. Engem az új Batman felidegesített. Csöppet se volt jó moziélmény.
    Ellenben a Watchmen-ről elégedetten jöttem ki. Én nem spiláztam túl az igényeimet, csak egy képregény adaptációt akartam látni “tisztességes iparosmunka” jellegűt. Ezt megkaptam.

    Na, ne már! Hogy egyesek Dr. Manhattan kukiján akadtak fenn! Nekem a szemének CGI megoldása tetszett, hogy van szembogara, csak éppen hogy látható.

  118. Tegnap megnéztem és baromira élveztem , majd a mozizás után nem tudtam eldönteni, hogy most akkor tényleg szeretem e ezt a filmet, vagy csak szeretni akarom. Mára kitisztult minden: ez kérem JÓ volt. 8/10. Kíváncsi leszek a bővített verzióra, Black Freighter-re. Snyder egy kicsit talán tényleg túl képregényhű volt, de nekem pont ez tetszett a filmben, nameg a remek zeneválogatás. (egyedül a Halleluja volt erős nagyon, de annál a jelenetnél kárpótolt a színésznő eszméletlen dögössége). Nem igazán értem a fanyalgókat…

  119. Bevallom, nem vagyok kifejezetten képregényrajongó, nem is gyűjtöm őket, de került már a kezembe gyermekkoromtól kezdve Pókember, Zórád Ernő, Moebius, Sin City és Alien képregények is. A megfilmesítésük már annál jobban érdekel, és a képregény-filmeket nagyon szeretem, főleg, ha jók.
    A Watchmen-ről annyit hallottam, hogy a legjobb képregények közé sorolható, és többször kell olvasni ahhoz, hogy az ember megértse. Szóval úgy néztem meg a filmet, hogy jóformán semmit nem tudtam a sztoriról és a karakterekről sem. De annyi biztos, hogy a film meghozta a kedvem ahhoz, hogy elolvassam a képregényt! Még most is a film hatása alatt vagyok, mindenképp pozitív élmény! A 300 után hasonlót vártam Snyder-től, mintha eleve garanciát jelentett volna nekem a neve.
    Volt jó pár olyan jelenet a filmben, ami egyszerűen lenyűgözött és még a szám is tátva maradt. Még a brutális részeket is bírtam, pedig én aztán kikészülök hamar az ilyesmitől..
    Egy dolgot említenék, ami számomra zavaró volt: Patrick Wilsont választani Dan szerepére…háát..néztem, néztem és azt gondoltam magamban folyamatosan, hogy ő az anti-férfi.. De ez teljesen szubjektív, sokan irtó szexinek találják, ez van!
    Megértem a képregényrajongókat, hogy sokuknak csalódás a film az eredeti mű után, de valaki itt már írta, hogy el kell tudni vonatkoztatni valahogy, hisz más azért a két műfaj. Persze, vannak hasonlóságok és rengeteg film készül megrajzolt jelenetek alapján, de azért mégse ugyanaz..
    Képregény-filmek terén abszolút megállja a helyét, sőt! Ennél sose legyen rosszabb, 10-est adok :)

  120. Én nem is irok ide már ennyit, csak hogy volt bennem csalodás, nem tudom még megfogalmazni. Talán ha majd 2x nézem. Képregény jobb. Ennyit tudok mondani. pusz

  121. Nem olvastam a képregényt, de már régóta vártam a filmet, az első trailerek meghozták a kedvet.
    Amikor vége lett, az első szavam az volt, hogy huss az alexandrába, megveszem a képregényt. Bementem, de majd inkább online rendelem…
    A film nagyon tetszett, nem éreztem unalmat egy pillanatig se. Az egyetlen dolog, ami rombolta az összképet, az az égőházas jelenet, meg utánna az épp-mindenki-jóhelyen-jóidőben szituáció, de egyébként minden rendben volt. 8/10

  122. Már lassan lassan percre pontosan 2 napja láttama filmet, és ez már a 4. commentem, de egyre jobban kezdenek jelentezni azok a jelek amik egy adaptácíó során jönnek elö. Mostmár mindenki ismerni fogja a történetet, kicsit hibásan. És a naggyának csak egy film lesz semmi több. Szóval ha egy találkozon beöltözöl Rorschach-nek mindeki azt fogja hinni hogy egy filmböl vagy valaki, és nem azt hogy te egy képregényböl öltöztél be. Mindeki csak a film, film, film, és nema képregényre gondolnak majd elöször. Szerintem ez minden képregény fanatikusnak és gyüjtönek nagy szív fájdalma! (remélem érthető volt hogy mire célzok)

  123. Nagyon jó a film, bár a képregényt még nem olvastam végig. Egyedül az rontott az élvezeti értéken, hogy egy gyomorbajos a közelben az ebédre fogyasztott kolbász aromáját fújkálta a levegőbe kellemesen andalító gyomorszaggal keverve. Bár erről nem Zack Schneider tehet:)

  124. Nyilván lesznek benne spoilerek.

    Na, szal ez a film 100% nekem! Tényleg, piszkosul jó.
    Olvastam a képregényt is, mielőtt elmentem volna moziban megnézni, végig akartam olvasni. A képregény végig marha jó, de ez a polipszerű lény nekem annyira nem tetszett, maradt így is a színvonal végig magas, mert nagy ötlet az idegen invázió, de valahogy mást akartam oda. A filmben csak ezen változtattak, s persze a végeredmény ugyanaz maradt, s nekem így jobban tetszett. Apróságokat hagytak ki a filmből. Minden nem lehetett benne, majd a bővítetten. De R. maszkjának eredete nagy kár hogy nem volt benne. A film brutális volt. Nehezen emészthető, de ez így nagyon jó. Voltak benne olyan részek, ahol reccs, uhhhm, ez dúrva volt, meg jajj stb. R.-ot nagyon eltalálták, Dan is olyan mintha a képregényből pattant volna elő, Komédiás is csúcs. A doki is el van találva, még Laurival is meg vagyok elégedve, pedig rosszat sejtettem. Veidttől tartottam a leginkább, de ő is klassz volt, bár sokkal idősebbnek kellett volna lennie. Na nem tom mit írjak. Egyszerűen ez egy klassz mozi volt, s mindenképpen moziban nézős. Lenne pénzem megnézném még egyszer ott, de majd itthon ha kiadják a bővített dvd-t.

  125. Azatoth!

    “Meggyőződésem, hogy egy bizonyos inteligencia és műveltségi szint alatt ez a film nem élvezhető. Annyira rétegelt, annyira sok kérdést vet fel.. ”

    Ne haragudj, de igen sok embernek fingja nincs, mi az a watchmen, megnézik, nem tetszik, ettől még nem buták.
    Egyszerűen nem tudtam beleélni magam, talán nem is érdekelt annyira, hogy megpróbáljam, már említett okok miatt.
    Lehet, hogy kell hozzá egyfajta türelem és tudatosság, hogy valaki élvezze, de nem mindenki úgy megy moziba, hogy infót gyűjt. Van, aki plakát vagy barát tanácsa vagy mittudomén mi alapján dönt, és azt is ugyanúgy ki kéne szolgálni, mint azt, aki benne van a témában. Ez itt nem volt meg.

  126. MasterPeter!
    Ha én öltöznék be Rorschachnak (a legjobb karakter szerintem), és megkérdeznék, minek is öltöztem be, azt mondanám, képregényhős vagyok!! És látod, nekem meghozta a kedvem ahhoz, hogy megszerezzem a képregényt és elolvassam. Jó, lehet kivételes eset vagyok, mert a bátyám nagy képregényrajongó/gyűjtő, és mellette vagy általa szerettem meg én is ezt a műfajt, bár én már inkább a filmeket.
    Hidd el, azok az emberek, akik számodra fontosak, tudni fogják, hogy a képregényre gondolsz. A többiek meg… számít? Az én véleményem számít most? Na, látod.

  127. Jah, az kimaradt, hogy a zenék is nagyon jók voltak, a Bob Dylan-es dalt már 5x-re hallgatom épp, de az összes zsír. Hendrix is megbújt a dalok között. Jeah.

  128. örülök, hogy megcsinálták filmre ezt a képregényt, mert legalább kiadták magyarul, értettem és rájöttem h zseniális. az, hogy egyesek “nemolvasomelaképregényt” satöbbi hozzáállása szépen eltűntet egy remekművet már meg sem lep, a sznobizmus tör belő előlem, mert énis csak a film miatt kezdtem érdeklődni, de gondolom a filmet többen nézik meg, mint a képregényt elolvasnák, és felírják h snyder milyen ötletekkel áll elő. pedig kvajó alapanyagból hozott egy gyenge közepes alkotást, psze aki nem olvasta annak megértem h wtf élmény, főleg ha képregényben mininmális szinten otthon van.

  129. Képregényt nem olvastam.

    Zene jó volt, Komédiás és Rorschach jó volt. A többi, hogy úgy mondjam…

    Inkább nem mondom, mindenki ki tudja találni.

  130. “Meggyőződésem, hogy egy bizonyos inteligencia és műveltségi szint alatt ez a film nem élvezhető. Annyira rétegelt, annyira sok kérdést vet fel.. ”

    Teljes mertekben egyetertek. Bemutato ota minden nap megneztem, ma is meg fogom, es tovabbra is 10/10, pedig ma a kepregeny is megvolt ujra.

  131. A postban lényegi részével 100%osan egyetértek, leckefelmondásnak tűnt semmi extrával. De nem tudnám megmondani, hogy mit lehetett volna jelentősen jobban csinálni

    Szal egy 7-et megelőlegezek azért neki a következö megnézésig

  132. én pont a film előtt olvatsam a képregényt, és három barátommal mentem, kik úgyszintén, mégis mindhármunknak más volt a véleménye.
    szerintem egyórás részekből álló mozisorozatként lett volna jó, és egyáltalán nem Snyder rendezésében.
    a hangulata nem volt olyan feltűnően jól sikerült, de nem erre figyeltem, hanem, hogy mennyire hű a képregényhez.
    —SPOILER—
    a zenékkel nekem semmi problémám, viszont a kihagyott részek hiányoznak, már a Dark Knight-ban is túl sokat akartak egyszerre elmondani. ebben viszont még egy oscar-jelölésre való főgonosz sincs (egyáltalán nincs).
    összességében 7.5/10, de még egyszer még meg kell néznem. azután soha több lassítós-gyorsítós szexszel töltött vágóhidat Snydertől…

  133. Nekem abszolút bejött a film – bár a képregényt nem olvstam MARVEL rulz :P – a sok negatív előrejelzés ellenére kellemesen csalódtam. A film hosszúsága meg fel sem tűnt, vhogy nagyon elmélyültem a film eszményi világában. Snyder stílusát meg így kell elfogadni, vagy ügyebár nem.

  134. Horvath911

    Igazad van. A film reklámkampánya nagyon félrevezető volt szerintem is. Az USA ban nem is annyira mint ideát, mert ott valszeg nagyobb hire van a képregénynek. Ha nincsenek a filmbuzis kommentek, én máig azt hiszem, hogy ez valami x-men szerű adaptáció és el sem megyek rá a moziba. Rossz rétegnek szólt a reklám. Engem a trailerek, poszterek teljesen hidegen hagytak, egyedül ti keltettétek föl az érdeklődésem a képregényről való áradozással. És nem is csalódtam. A szomszéd tuninggolfos srác meg azt hitte, valami jó, zúzós szupermacsó filmet kap, aztán meg csak nézett mint a moziban és nem tudta merre van észak és dél. Számára ez a film csak – idézem – tiszta összevissza volt, meg volt benne valami kék csávó, meg a faszinak lefűrészelték a karját – id. vége.
    Úgyhogy pontositok: egy bizonyos szint fölött ez a film szerethető is meg nem is, de egy szint alatt bizony nem élvezhető.

  135. @Szkítör: hol lehet ezt megszerezni?

    Igyekszem nem SPOILERezni,de lehetnek benne…

    Én nem olvastam a képregényt,de a hype miatt nagyon kíváncsi voltam a filmre. Végül is nekem nagyon-nagyon bejött a hangulata,szerintem jó kis sötét anti-utópiát varázsolt a vászonra Snyder,és én sem értem a zenén fanyalgókat,talán a Hallelujah-t megspórolhatták volna. A karakterek közül szerintem is magasan kiemelkedik Rorschach,elképesztő volt a fazon,a leghidegrázósabb részek a maszk nélküli börtönjelenetek voltak nekem emiatt. A Komédiás is nagyon jó volt,viszont Ozymandias helyére jó lett volna egy olyan színész,aki kicsit jobban,árnyaltabban tudja bemutatni a karaktert…ha nem mondják el a filmben kb 10-20 percenként,hogy ő a világ legokosabb embere,akkor Matthew Goode játéka nem is sejtette volna (bár ez lehet,hogy a rendező/forgatókönyvíró hibája).Én adnék rá egy olyan 7,5-8/10-et,leginkább amiatt,mert a végkifejlet nem üt akkorát,mint várná az ember,ráadásul a vége el is van nyújtva kissé.

  136. Tegnap láttam a filmet, és sokkal jobban bejött mint a 300. Féltem is kicsit a Snyder miatt, mert a stílusa nem tetszik annyira. Kicsit olyanok a filmjei, hogy mindenki kapja be úgyis én vagyok a legjobb rendező a világon. De itt a trükkök, az akciók, a szinészek, a díszletek mind a helyén voltak és a film hossza meg a vágás meg a dinamika is. A befejezés pedig jobban tetszett mint az eredeti, pedig az egyik kedvenc íróm Alan Moore, de így befejezve talán még jobb. Azért is tetszett a film, mert végre egy véres, szókimondó, durva képregény filmet kaptunk. Annak ellenére hogy mostanában mindent megtesznek azért hogy még a 10év alattiak is megnézhessenek egy filmet.

  137. SPOILER

    Na bocsi de elfelejtettem hogy Veid szerepére ennél gyengébb szereplöt nem találtak. Meg volt vmi akcentusa is, mind1. Nekem a képregénybe egy félistennek jött le, és a világ legokosabb emberének. Itt meg..:S

  138. Haat..

    vegigneztem de legszivesebben kimentem volna. Unalmas lassssu, semmitmondo, meg normalis akcio (kepregenyes) sincs benne. 4/10 de csak azert mert sokan sokat dolgoztak vele

    ui: a vájp utan ami a film korul volt nagyon nem ezt vartam

    L

  139. Nem olvastam a képregényt, de a rtrailer nagyon bejött, meg utána is olvastam és nagyon vártam, ehhez képest óriási csalódás, már a kezdetekkor éreztem, hogy rossz lesz és valószínúleg elég unalmas.. az akciójelenetek.. komolyan az ananász expresszbe jobbak voltak.. Abszolút csalódás ez a film. Ami még zavaró volt, hogy annyi mindent próbáltak belerakni(ez érthető persze, mert képregény és egy képregénysorozat nem 10részből áll blabla) de szerintem lazán 2részre lehetett volna bontani.

  140. “147. kanalas_megatron
    2009. 03. 08. 11:07
    @Szkítör:hol lehet ezt megszerezni?”

    fent van jópár publikus torrentoldalon, amúgy megvalósításra olyan kb mintha a scooby doo rajzfilm keveredne a Született feleségek főcímével :-)

  141. Azatoth!

    Így már egyet értünk! A tuninggolfos hasonlat jó volt! :]
    (megjegyzem, nincs tuninggolfom, szeretem az igényes és elgondolkodtató filmeket, amelyek természetesen egy bizonyos igényesség és “szint” alatt nem élvezhetőek.)

  142. a képregényt nem olvastam, de ez a film jó volt. :) majd idővel túlesek a képregényen.
    de nem valószínű, hogy jobb lenne, mint az Éledő Csillagok. annál nincs jobb. :)

  143. nah haló!hátakkor énis írok most,sohasem halottam a wacthmenről..mármint a képregényből,talán a korom miatt(19)…és gyerek koromba csak 1-2 batman meg ilyesmi képregényt olvasgattam…aztán láttam trailereket meg hallottam hogy ez a film az eggyik legmeghatározobb képregény volt meg ilyesmik
    ma megnéztem…és leesett az állam,nagyon tetszett mint képileg mint történetileg..ésa film megfejtése is nagyon ütősre sikeredett,nagyon megragadott!…nagyon megfogott a történelem “megmásítása”..és ennek következménye!valaki leirná hogy melyik elme szüleménye volt ez?:Dkitalálta ki ezt az egészet…mert komolyan mondom le kalappal elötte!:)
    nálam 10/10

  144. én most kezdtem el olvasni a képregényt, a 7. fejezetnél tartok. és azt kell mondjam, jól döntöttem, hogy a filmet láttam először. tényleg nagyon ragaszkodtak a történethez, és tetszik így összehasonlítani a filmmel. ha kiolvastam teljesen, akkor megnézem ismét a filmet és akkor lesz kerek az élmény.
    amúgy nem értem, hogy miért mondják azt hogy komplikált és bonyolult. néhol egy kicsit szájbarágósnak is érzem.

  145. hát megnéztem…cinema cityben…életem legrosszabb mozis élménye…a teli sorokból 15 ember távozott a film alatt:D nem hozta azta színvonalat amit vártam

  146. Hát, ma néztem meg. Kezdek rájönni, h ez az ember mit tud jól kihozni a filmjeiből: szex és erőszak. Nekem többet mondott a képregény…
    Azért nem lett olyan borzasztó, de mivel a képregény sem egy leányregény, nem ezt kellett volna kidomborítani belőle.

  147. Szerintem ennél többet nem nagyon lehetett kihozni a képregényből filmes szinten. Képi világ odavág, zenék nagyon jók (kivéve azt a Hallelujaht mert az iszonyat szar volt sztem), és azért sokmindent jól át is ad. Persze sokminden hiányzik, mert a képregény olyan hogy nem nagyon vannak benne olyan képek amik nem határozzák meg vagy viszik valahogy tovább a történetet, tehát ilyen átvezetők, szinte minden dolog lényeges benne, így sztem nagy dolog egy ilyet összehozni. Néha kicsit szétesőnek érzem, de ezt is a képregény felé tett talán túlságosan nagy hűség számlájára tudnám írni. Talán Moore besegíthetett volna a forgatókönyvben mint anno Miller a Sin Citynél:)

  148. Székesfehérvár, csütörtök 2i előadás. 7 ember a teremben, villany leolt.
    Hát, nem kellett volna sietni rá.

    Nekem alapvetően tetszett, bőven megérte azt a 950 forintot, amit a mozijegyre költöttem, mégis, valahogy jobbnak képzeltem el. Egyrészt hosszúnak és néhol unalmasnak éreztem (lehet, hogy csak a képregény miatt), másrészt pedig nekem nem volt elég darkos vagy mi a képregényhez képest.
    Mindegy, 6/10.

  149. hm, tényleg nem tudom, ezt hogy lehetett volna ennél jobban megcsinálni? kíváncsi lennék rá

  150. mindenkinek respekt, de ezen a filmen én csak röhögni tudok, főleg a jelmezeken ahogy kinéznek

  151. Spoiler

    Csak megjegyezném, hogy hatalmas ötlet (poén?) volt a készítőktől, hogy a Komédiás temetése alatt azt a zenét (Simon and Garfunkel – Sound Of Silence) játszották, amit a zeneíró – Paul Simon – John F. Kennedy meggyilkolása miatt írt meg, ami meg ugye, a Komédiás “műve”. :D

  152. Komolyan mondom nem éretm ezt az agyonfikázást a film körül. A legtöbb képregényrajongó (köztük én is) azon szenved folyton hogy, miért nem csinálnak végre egy az eredetihez hű képregény adaptációt. Erre itt van. Az papir verzió mondanivalója teljesen meg van a filmben. Sőt, ami a 300-ban is tetszett, hogy még aktuális is (ott a kelet vs. nyugat itt pedig nyakunkon a válság és senki nem tesz semmit az idő meg egyre fogy). És mit csinálnak a fanok? Hiányzik ez meg hiányzik az, ami a képregényben volt. Egy szinte megfilmesithetelen művet sikerült a lehető legjobban megcsinálni. Nem azt mondom, hogy tökéletes, de 6/10 meg ilyenek? És a Fantasztikus 4-es? Minusz 126/10? Bocs, tudom hogy ez subjektiv meg minden, csak kicsit úgy érzem meg kell védenem a filmet. Szerintem az már nagy dolog, hogy a Watchment (az egyik kedvenc képregényem) filmre merte vinni valaki. Ja, és bocs hogy ilyen hosszút irtam (ez is csak egy vélemény).

  153. clinteastwood,
    teljesen osztom a véleményed, de úgyis le fognak hurrogni minket. úgy érzem, hogy sokan csak divatból fikáznak, és közben meg titokban meg harry potteres alsót hordanak

  154. Apszolúte egyetértek az előttem szólóval. Az a 6/10 nagyon gyengusnak tünteti fel a filmet, ha szembeállítjuk más képregény adaptációkkal. Persze kinek, hogy…

  155. Harry Potteres alsó. LOL XD
    Ezen most szakadtam. Jah, hát az embereknek semmi sem, jó természetüknél fogva ilyenek… :)

  156. Én is osztom ClintEastwood véleményét. Az utóbbi idők legjobb adaptációja a film (nem is csak képregényadaptációk közül). A látvány egyértelműen remek, de a többivel sincs semmi baj. Zack Snyder remekül közelítette meg a képregényt. Mivel ilyen kultikus anyaghoz nyúlt, egyértelmű, hogy szöveghű (és képhű) adaptáció az elfogadott, de a feladat nehézsége miatt változtatások is kellenek. És ezek a kisebb-nagyobb eltérések a képregénytől nem rosszak, mondom ezt annak ellenére, hogy imádom a képregényt, és nagy várakozásokkal ültem le megnézni. Persze vannak dolgok, amik a képregény összetettsége miatt elsilányultak a vásznon, vagy a kulturális referenciák többsége elenyészett, de ezt nem vettem a szívemre, mert a végkicsengése, az érzésem a film végén, olyan volt, mint a képregény befejezésekor. Ezek, ahogy a változtatások is szükségesek és/vagy elkerülhetetlenek voltak.

    SPOILER

    Egyetlen dolog amiben nem vagyok biztos, hogy a polipszörny valóban nevetséges lett-e volna. (Bár sajnos azt kell mondanom, hogy sok korlátolt embernek igen, akik azon kuncognak, hogy Dr. Manhattan meztelen, de ez már off). És én jó ötletnek tartom ezt a Dr. Manhattanre kenjük a dolgot megoldást; és Dan kirohanása is rendben volt a végén.
    Mellesleg Jackie Earle Haley baromi jól hozta Rorschach zseniális karakterét.

    Szóval nálam ez 9/10, amellett, hogy elismerem, nem tudta hozni a képregény szintjét, dehát ezt nem is várhattuk tőle.

  157. ClintEastwood, teljesen így van.
    Részemről ez egy többszörnézős film, abszolút megérte a jegy árát. Két totál eltérő dolog felfogni és értelmezni a filmet, vagy úgy nemtetszést nyilvánítani,hogy atomnyi fingja nincs az illetőnek h miről is volt szó abban a 2 és fél órában.. no offense, de sok hsz-ből egyértelműen az utóbbi jött le.
    10/10 (egy Hulk-ot fényévekkel leelőz)

  158. Nemtudom spoiler-e?
    paranoid android én a polipos befejezést a könyvben egy picit nemodaillőnek éreztem mindig is (bár ezen lehetne vitatkozni), de a lényeg hogy az üzenete ugyanaz maradt.

  159. BlaiSeCT

    Érdekes nagyon amit a Sound of Silence-ről írsz… én a film alatt úgy éreztem, hogy a szöveg is nagyon jól illik Blake-hez, aki úgy érezte magát hogy egyedül van egy nagyon elb***ott világban…

  160. Spoiler

    ClintEastwood, megértem a kisebb ellenérzéseidet ezzel kapcsolatban, talán bennem is voltak hasonlók de én egy alkotoi gesztusnak is érzem ezt. A polipszörnyet, és a Veidt féle “elmesélem a tervem” véget egyfajta iróniaként és öniróniaként(?) fogtam én fel, mintegy kikacsintás, üzenet más alkotóknak. De persze nem biztos hogy jól látom.

  161. jaj, nehoyg elkezdjétek az “akinek nem tetszett az nem értette” című parttalan flame-et

  162. Igazából ez télleg csak egy hat/tízes film lenne bizonyos dolgok miatt, melyek a film hibáinak is tekinthetők, sztem ezek:
    – a cast egyik fele marha jó /de csak 1 zseniális/; a másik fele sajna full átlagos
    – Van egy két zenei – vágási – forgatókönyvbeli gikszer, zavarosság
    – Néhol úgy tűnik, mintha elpoénkodták volna a filmet.
    Ami miatt viszont ez egy kiemelkedőbb, egyedibb és értékesebb film, az:
    – Egy zseniális performance /Roscarch/(lehetetlen jól leírni a nevét)
    -Egy eszméletlen nehezen adaptálható képregény teljesen korrekt adaptációja
    – Mégha nem is egy 10/10 es de egy qvázi tökéletesen kivitelezett látványvilág, filmhangulat
    – És az a bizonyos két – három jelenet, és zenei betét ami fantasztikusan eltalált, és sokáig emlékezetes marad. /mégha volt 1-2 nem túl jól eltalált zenei bevágás is…
    Így én úgy gondolom, h objektíve nem lehet egy ezt a filmet egy pókember, fantastic four, vagy superman film szintjén kezelni, de egyértelműen nem is egy Dark Knight. /mégha közelebb is van az utóbbihoz, mint az előzőekhez./
    Megkell nézni az imdb pontszámot, 8,4en van kb 8ezer szavazattal, kb lemegy 8,2ig majd ha lesz 40 ezer. Az egy korrekt pontszám.
    Ez mindenképp egy stílusos és kiemelkedő lépés a képregényfilmek színvonal emelésében. Lesz ennél jobb, de az már egy új dark knight lesz:)

  163. nem akarunk mi itt flamelni human, csak szerintem azt ki lehet venni, hogy ki az aki élből lesajnálja a filmet és ki az aki meg tudja magyarázni, hogy miért is nem tetszett neki.

  164. Akik kiváncsi egy olyan ember véleményére aki nem olvasta a képregényt az figyeljen!

    Rövid és tömör leszek.

    POZITÍVUMOK:

    Látványilag és főleg hangzásilag a film nagyon ott van! A karkaterekről felemásak az érzéseim. Roscarch, Dr.Manhattan és a Komédiás ott vannak a szeren bár az utóbbi tényleg nagyon keveset szerepel.

    NEGATÍVUMOK:

    A többi szereplő szerintem nem nagy szám. Volt egy-két rész a filmnél ahol ásítoztam egy kicsit de még így sem mondhatom,hogy unatkoztam. Kevésnek is tűnt ez a 2 és fél óra. A story szerintem követhető volt és nem is túl bonyolult. (bár a barátnőm semmit nem értett belőle és végig engem a faggatott) A vége valahogy nem jött be. Valami hiányzott ebből a filmből de nem tudok rájönni,hogy mi volt az. Lehet tényleg jobb lett volna ha trilógia készül belőle.

    Nálam a film 7/10. Az említett pozitívumok miatt többször nézhetős így számomra tuti vétel a rendezői változat. A képregényt pedig mindenképpen kiolvasom.

    Tudja valaki mi a szám címe ami a film elején megy?

  165. nem tudom, nekem ozymandius is megfelelt a szerepre. meg mr. bagoly is. sokkal inkább mint egy ismert színész. ez bevált a 300-ban is. vagy esetleg még úgy tudnám elképzelni, mint mondjuk mickey-t a sín szitiben, a felismerhetetlenségig elmaszkírozva

  166. Ejha.
    Látom kap hideget meleget egyaránt a film.
    Nem is fogok leállni a részletezésbe, hogy nekem mi tetszett, mi nem, ujat nem tudnék mondani.
    Nekem kamaszkorom egyik meghatározó napja volt amikor kezembe került a Watchmen képregény, többet mutatva a képregény művészetéből mint addig a Spawn és Pókmen kiadványok.
    A filmet iszonyat lelkesedéssel vártam, és egyáltalán nem csalódtam. Egyik kollégámal sikerült megismertessem a képregényt, és mindketten a film hatása alá kerültünk teljesen, egyik legjobb moziélményem volt.
    Az, hogy lehetetlen megfilmesiteni az eredetit az lehet hogy igaz, de pl. ha egy kötelező olvasmánybol csinálnak filmet, a tanár is kihangsulyozza, hogy előtte érdemes elolvasni, sőt, ajánlott.
    Elsőre pofaleszakadás volt, másodjára már jobban beleássa magát az ember a filmbe, a zenék is jobban hozzák a hangulatot.
    9/10 részemről, az az egy pont az Nite Owl és Silk Spectre miatt hiányzik, ők az egyedüliek akiket nem sikerült elkapni, meg persze az atomháborus hangulat se ütött át annyira amennyire kellett volna.
    Rendezőit várjuk, minden perc kárhozat addig…

  167. minden szám rajta van az OST-n (kivéve a 99 lufi), tessék beszerzeni akinek zenei kérdése van.

  168. Csak annyit szeretnék ismét hozzáfűzni a filmhez, hogy mindenkinek ajánlom, hogy még egyszer nézze meg. (vagy egyáltalán nézze meg)

    Ma néztem meg ujra és már irtam róla, de most sokkal árnyaltabban fogalmaznék, anélkül , hogy visszaszivjam elhamarkodott véleményem.

    Sokkal jobban tetszett, mit először, még több részletet megfigyeltem, átadtam magamnak az élménynek, a valódi filmes eksztázisnak!

    Belegondolva, a legtöbb fanyalgó (én is), a The Dark KInight-ot hozta fel, mint legjobb képregény adaptációt, elfelejtve, hogy a Watchmen egy one-shot. a Batman egy mitosz. A Batman legendánál, sokkal kevesebb dolognak kell megfelelni, mindenki azt tesz hozzá, vagy azt hagy ki , amit úgy érez elbir a story. Itt már azon is kiakadtunk, ha egy jelenet hiányzott. Bár azt hiszem, ha ennyi komment született, és ennyit beszélünk róla , már az jelképes!

    Őszintén szólva, a legjobb comics-ból készült filmnek mindig is az X-Men 2.-őt tartottam, de most már a Watchmen letaszitotta a trónról.
    Valahol örülök is, hogy kint sem szólt akkorát, főleg nem itthon.

    Az igazán értékes filmek nem a nagyközönséget érintik meg!

  169. Igencsak kultgyanús mű.
    A film erénye az adaptáció mikéntje,
    ettől való eltérések bármely irányba csak rontottak volna az összképen.
    És le a kalappal Z. Snyder és a csapata előtt, hogy ilyen eltorzult, elbuzult, nyálas, minden kreatívitást nélkülöző hálivudi tendenciák mellett kiálltak egy ilyen merész, mondanivalójában hű adaptációval!

  170. No, elmentem a Watchmenre, hogy láthassam moziban is a Star Trek trailerét :)

    Komolyra fordítva nekem tetszett a film, bár néhol kicsit vontatott volt. De ez kellett, hogy az is értse, aki nem olvasta a képregényt. Én is ebbe a táborba tartozok, sőt, finoman mondva tököm tele van már a sok gagyi képregényes filmmel.

    A főcím megvett kilóra, úgyhogy mégis megnéztem, szerencsére. Adok rá egy 7/10-et, biztos lehetne jobb is, ha szeretném a képregényeket. Bár nagy pozitívum, hogy dr Manhattenen kívül a többiek “normális” emberek, és a sztori is érdekes volt, nem egy “jaj-itt-a-főgonosz-de-pókember/batman/szupernagyi-megment” sablon. És a zene, az valami nagyon odabaszós, még egy blockbusternek szánt filmhez is:)

    Elég is ennyi a méltatásból, mert a végén még nyolcast adok neki.

    PS: Good luck, Mr Gorsky :)) Kár, hogy ezt nem sokan értették rajtam kívül a teremben..

  171. elolvastam mégegyszer így a film után, most tűnt fel, hogy a Nostalgi szlogenje: the times they are a’changing, nem csak a watchtower szó miatt van ott pont az a bob dylan:)

  172. megnéztem, olvasni nem olvastam a képregényt, pótolni fogom, de látványra 10/10 viszont képregény olvasás nélkül nekem a többi egy gyenge 5/10 csak :(

  173. Na most hogy hagytam 2-3 napig kicsit leülepedni normálisabban is tudok írni:) A varázsa még mindig él bennem, a látványvilág valahogy eszelősre sikerült, akárcsak rorschach karaktere(ezek után megkérdezne egy pszihiáter mit látok bajban lennék:)) a komédiás is fergeteges volt csak keveset szerepelt.A képregényt nem olvastam,de ezek után kötelezőnek érzem, de meg kell említenem a zenéket is mert sztem mind a tyler féle – nemistudom hogy annak nevezzem e – komponált zene is olyan fantasztikus volt, mint a másik ost, hallgassátok csak meg I’ll tell you about Rorschach-ot:) negatívumokat is meg kell említenem mert voltak az tény, de a történetet nem mondanám vontatottnak. Dan karaktere pedig a hallottak alapján esetlen volt, még itt tényleg mármár fasza. A börtönös jelenetsort bármikor megtudnám ismételni, csakúgy mint a kezdő főcímet. Mindezek mellett milyen ilyesfajta filmre számíthatunk még? Talán a Potter lesz még ami kicsit a sötétebb árnyalatba kalauzolja el a nézőt, de ne nekem legyen igazam. Tudom hogy így elolvasva minden egy összevisszaságnak tűnik, de így jutottak eszembe:D Simán az egyik legjobb moziélményem volt 9/10 rendezői meg majd a polcról leemelve 10/10:)

  174. Nah gyerekek. Én végre ma eljutottam rá és ez simán 9/10.

    Pozítivum egyértelműen Rorschach karaktere. A színész amien átéléssel zárja az az utolsó pár pillanatot. Hihetetlen. A történetet sem rontották el annyira, sőt így hogy csak az esemény más, amúgy minden ua, nem is lett oan rossz mint amennyire gondoltam. Remélem azért DVD-n lesz alter befejezés is :P

    Negatívumként említeném, hogy Ozzy túl “nyálas” volt nekem, és Night Owl pedig túl cool. Nem ilyennek képzeltem a képregény alapján.

    Ez az év második legjobban várt filmje volt számomra eddig (az első a Transfomers 2), és valószínűleg ebből is DVD vétel lesz, márha kiadják normális tokban(nem olyanban mint szegény TT-t :()

  175. Hja és még valami. Rorschach szagát szinte tényleg lehetett érezni a teremben a karakter alapján…

  176. Merész, szemkápráztató és föleg SZÓRAKOZTATÓ-még néztem volna egy-két órát:) Ilyen filmekért érdemes moziba járni… Nem tudom mennyire jó feldolgozás, de mint “egyszerü” film erös 9/10.

    U.i. tudom, hogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez, meg semmi közöm hozzá, de 6/10-et adni erre, amikor mondjuk a Max Payne 5/10-et kapott… Szerintem túl szigorú voltál human:)

  177. Szerintem 2 film pontozása egyáltalán nem függ össze, mert ha mások az elvárások akkor más a pontok értéke is. Szerintem human is ilyen módon pontozott. ( De ez már abszolút nagyon OFF.)

    Tényleg, a filmről:D
    Az az igazság ,hogy már minden pozitívumot és negatívumot írtak már, szerintem kiváló film volt, 9/10.

  178. Sokan írták, hogy nem tetszett nekik a Hallelujah a filmben… pedig az szvsz teljesen rendben volt annál a jelenetnél. Dan dreiberg azóta nem találta a helyét, amióta betiltották a hősködést; az egyetlen emberi kapcsolata az volt, hogy átjárt Hollishoz sörözni; amikor végre egy gyönyörű nővel összejött volna, besült…
    Ehhez képest miután visszavette a maszkját, megint megindult a vérében az adrenalin, és Laurie-t is sikerült normálisan kielégítenie – abban a pillanatban (szigorúan szvsz még mindig!) a Hallelujah, mint háttér egy tökéletes pillanathoz, remek választás zenének. [igen, itt én is elröhögtem magam halkan aa moziban, igaz, én azért, mert iróniát éreztem a választásban…]

  179. Most estem haza a moziból, és igazából szeretném megköszönni a filmet fikázóknak, hogy miattuk nem támasztottam túl nagy igényeket az alkotással szemben, mert így eszméletlenül bejött. Nem olvastam a képregényt és a trailer alapján is csak egy suta látványorgiának tűnt az egész, de így utólag eszméletlen jól szórakoztam, és nagyon földhözvágott az hangulat. Mindent vártam tőle, csak egy filozófikus film-noir retro utópiát (retropiát?) nem. Mintha a Sin City-t összekeverték volna a The Fountain-nel. Lehet, hogy az is hozzásegített a pozitív értékeléshez, hogy nem olvastam előtte a képregényt, de ez igazából mindegy is, mert ezután el fogom olvasni, ahogy a filmet is újra fogom nézni, mert elég súlyos egyszeri fogyasztásra. Naturalisztikus és szürreális volt egyben, a zeneválasztás pedig szerintem kiemelkedően jó és hatásos lett. Ez nálam egy erős, korrekt, egyedi 8/10-es alkotás.

  180. Mondjuk ha a Fasntasztikus 4-es meg a Hulk a viszonyítási alap, akkor tényleg lehet 10/10-es. :D

  181. én tegnap este néztem meg eurocenterben nővéremmel Zoltán nap alkalmából

    Cyclohoz hasonlóan, én is a fikázók miatt kicsit félve ültem be, és mivel nem olvastam el a könyvet, nem is mertem a film megnézése elött megtudni, hogy mi az eredeti sztory vége, de így iszonyatosan jó volt, bár érezhető volt, hogy néhány szálat jobban ki lehetett volna bontani de ennek ellenére nálam egy erős 8/10.

    Nemsokára beszerzem a könyvet, hogy megtudjam pontosan mi hogy van, de elég nagy élmény volt a film szinte laikus szemmel.

    az újranézés nálam kicsit később lesz, de megfogom, mindenképpen a könyvet akarom elolvasni előbb.

    zene, kép, vágás, látvány nagyon ott volt .. főleg a sok szlómósün elég hatásos volt … a 88 lufinál persze nővéremmel kisit hangosan nevettünk :D meg volt pár jó poén
    ja és persze Rorschach hangja és játéka nekem nagyon bejött!

    8/10 8/10 8/10

  182. Tegnap néztük meg arénába 7 kor. hát nem voltunk túlságosan elragadtatva tőle meg ahogy néztem a többi néző is wtf?!! fejjel jött ki hogy inkább nézték volna meg a largo winchet. a film kb szexről meg nagy kék pöcsökről szól. hát komolyan azoknál a részeknél szakadt a mozi a röhögéstől :D

  183. és a vicces jelmezek? :D
    meg az a hülye rorschach is :D
    meg hogy mars :D
    meg komédiás :D
    ekkora hülyeséget :D

  184. Én inkább nézek elvontabb, de NORMÁLIS filmet, mint beüljek egy ezresért valami k-l kategóriás akciódús szarra.

    Csak ennyit akartam

  185. Huh tegnap néztem. Nekem akkor is 9/10. A filmnek ill. a képregénynek meg nem kevés mondanivalója volt. Nekem bejött. Kíváncsi leszek a bővített változatra, nameg az animált filmre is.

  186. Nem tudom mi ez a sok lehúzó kritika a film zenéjével, brutális ábrázolásmódjával kapcsolatban.Már a képregény is elég durva volt, a film se lett tündérmese ez igy van jól.Na meg a hallelujára most mért ne kefélhettek volna emberek.Na most annak aki nem tudná, mindegy mi megy a rádióban,vagy,hogy milyen a háttérzaj az emberek akkor is képesek kefélni.Szal a film 10/10 egy darabig kedvenc lesz,bár lehet,hogy ezért csökkent értelmünek fogtok gondolni,de kit érdekel?!

  187. Nekem nagyon bejött a film (sejtelmem sem volt, mire ülök be, egyedül C. Guginót ismertem más filmekből, meg a Komédiást játszó színészt egy sorozatból).
    Nem lett tökéletes (nem mint képregényadaptáció, mint film), de szerintem szerethető a hibáival együtt is. Nekem az egyik legjobb szuperhősös film, összetett, eredeti (a filmes utalásaival együtt is), külön dicséret, amiért nem agyonszerepeltetett színészek vannak benne.
    Rorschach meg egyszerűen lebilincselő volt. Bár hosszan vívódtunk, hogy nem Edward James Olmos adta-e a hangját ;-)

  188. Nekem egyáltalán nem tetszett a film. A látvány az tényleg fantasztikus volt, talán ez az egy dolog, ami tetszett benne. Ja és még a hangulata, végig szuper volt a hangulata. De cselekmény, megoldás, felépítés stb szempontjából szerintem nagyon gyenge film lett. 4/10

  189. Sokkal jobb volt, mint amit vártam. Remek hangulat, nagyszerű látvány. A történet tényleg nem egy nagy szám, de a többi kárpótolt érte!

  190. Nem tudok elvonatkoztatni a kepregenytol jelen esetben, igy jo indulattal 2,5/10. Hosszu is, meg unalmas is, a latvany meg majd akkor fog erdekelni, ha anyam atkeresztelteti magat Belara vagy Imrere.

  191. Nekem tetszett. Főleg a vége. Azért senki ne mondja hogy erre számított aki nem olvasta a képregényt. Én olvastam és még így is az újdonság erejével hatott. Ez a hidegháborús hangulat is jól átjött a képregényből szerintem.

  192. Szerintem jó film lett, bár egy kicsit csalódtam és többet vártam volna tőle(előzetesek, poszterek alapján).Néhol tényleg kicsit unalmas de a kis akció részek “kiverték” belőlem az álmosságot :D A story nekem végülis tetszett és a szinészek is jól alakítottak, főleg Rorschach(azért én is kiváncsci lennék rá hogy ki a hangja mert szerintem nem J.A.Haley:D)Nekem a látvány viszont néhol nem jött be pl:a marsos jeleneteknél.Viszont a lassítások pazarok voltak, meg a bunyók is!
    Nekem ez egy 10/8 :)A képregényt amugy nem olvastam de mad hétfőn szülinapomra megkapom, és már kiváncsi vagyok rá h milyen. :)
    Na de majd a 190 perces DVD változat! :D Már várom!

  193. Én tegnap néztem meg a filmet moziban…olvastam a képregényt…fantasztikus.megnéztem a filmet és arra gondoltam:hát a képregényből sokkal többet nem lehetett volna kihozni. szóval szerintem megér egy 8/10-est,esetleg 9-est mert azért odab…ott.a lényeg is megmaradt azért bár elég keszekuszán.látványilag nagyon jó volt, Jackie Earl Haley pedig nagyszerűen játszott. és annak ellenére h sokaknak nem tetszett h ozymandias-t ien idézem “tejfelesszájú” játssza nekem az ő karaktere is tetszett.a komédiás…ő nagyon tuti volt.zene nálam rendben volt nagyon,látvány is,szereplők is, de nem a legjobb film amit valaha láttam kategória, hanem egy nagyon jó film kategória.

  194. Sin city és X-men V-mint-vérbosszú-tónusú egyesítése. Átlagos látvány- és akcióturbózás, elnagyolt utópiával. Realitása alig van, nem elég konzekvens, bonyolultnak látszó története valójában kimerül egy összeesküvés utáni nyomozással. Unaloműzőnek a TV-ben majd megteszi, de komoly mozialkotásnak semmiképp se tudok tekinteni rá.

  195. Én semmit nem tudtam a képregényről mielőtt megnéztem a filmet, csak 2-3 trailert láttam róla és nekem nagyon nagy élmény volt. Kicsit bezombultam tőle, de alig várom, hogy újra megnézhessem. Nagyon jó volt a hang, a képi világ, néha a zene nem jött be, de összességében TOP10, szerintem.

  196. Hat vegre eljuttam, hogy megnezzem, es hat ez uber szuper egy film. Egyszeruen szuper. Szuper a zene, szuper a sztori, szuper, ez a Ying-Yang tipusu megkozelites. Es orvendek, hogy nem csinaltak egy sablonos szuperhos sztorit belole. Varom a bovitett kiaadast az szent. Nekem egybol Top 5-os film lett.

  197. Amennyire vártam a filmet, akkorát csalódtam, egy dolog maradt meg: BIG&BLUE azaz pro BOB:P

  198. Én a hangos képregényt olvastam, az nagyon bejött, bár ez az egy ember az isten nem annyira. Bár ahogy a vietnámi háborút megnyeri, az nagyon komoly.
    A film emiatt nem nagyon jött be, de tekintve, hogy a világ egyik legelismertebb képregénye, ez nem is csoda.
    Szerintem a képregénnyel tegyen mindenki egy próbát, akár monitoron is, nem muszáj a papír.

  199. Hát nekem tetszett. Egyedül annyit tudtam róla hogy valami szuperhős cucc, de nem szokvány. Ezt mondták.
    És tényleg.

    SPOILER!

    Már az “atomóra” felmutatásakor láttam hogy ez komolyabb mint egy Batman /aminek azért szintén van mögöttes tartalma/. Viszont a Komédiás mondata ütött legjobban: ” Mi lett az Amerikai álommal? – Nézz körül: valóra vált!”
    Nem olvastam a képregényt, azt sem tudom hol lehet beszerezni, de még így is feltűnt hogy Dr. Manhattan, meg Rorschach mennyire összetett jellem.

    SPOILER END

    A zenéket alapból szövegértelmezéssel hallgatom, és szerintem mind ott volt a helyén. Az meg hogy korhűek voltak, amég dobott a hangulaton.

    Nekem 7.5/10 – jó film nagyon, de én ennél sokkal mélyebbeket is szoktam nézni. Bár kétségkívül az egyik legjobb szuperhősfilm amit láttam.

  200. Nem olvastam a képregényt és igazából nem is hallottam róla a film előtt. Talán ezért ütött nálam ekkorát, mert olyan szinten betalált, hogy a vércseppek csak úgy sűvítettek el a fülem mellett Rohrscach érces hangja mellett! Durván jó!

  201. Ezt kár lett volna kihagyni, jó, hogy eszembe jutott tegnap. Ez a film biztosan klasszikus lesz, minden perce élmény volt. Nem is nagyon tudok mit mondani, kb. tökéletes volt.

  202. Most sikerült megnéznem. A képregényt nem olvastam eddig, de mindenképp bepótolom. A film. Számomra hibátlan. Rorschach karaktere nagyon egyben volt, illetve Manhattan ezzel a kimért, nyugodt beszédével. Óriási élmény volt. Nálam Sin City magasságokba ért fel.

  203. Valaki válaszoljon! Nem értem miért fanyalognak azok akik olvasták a képregényt. Én csak a boltban néztem, olvastam bele, nem volt pofám végig, de nagy vonalakban ugyan az a film, közben mindenki sír, hogy mennyire más. Nem lehet teljesen ugyan az, ott az idő. Papíron ott vannak a penelek, álló képek, a köztes részeket az olvasó találja ki a fejében. És a vászon nem biztos, hogy elbírja a papírt (és fordítva). Olvastam olyat aki szerint hosszú. Mások szerint így is sok mindent kimaradt. Fasza. Nem értem.

  204. Én először a filmet láttam, ami nagyon tetszett, pont ilyent vártam és pont a negatív kritikák miatt, amikkel látatlanban sem értettem egyet, vagyis éreztem, hogy amilyen érvekkel lehúzzák a filmet, na az pont tetszeni fog nekem.

    És tényleg. Kurva jó a film. Nálam 10/10. Művészfilm, és mint ilyen megkövetelheti a befogadótól az erőfeszítést a megértésre. Ezért nem probléma, hogy hosszú, én nem éreztem ezt hibának. Ott a Sátántangó, az 8 óra hosszú és egy percig sem unalmas. A Watchmen-t sem untam egy pillanatig sem.

    Alig várom, hogy Torent Bácsi meghozza postán a dvd verziót.

    Megvettem a képregényt is, bár még csak az első két részt olvastam, ezek alapján szerintem a film nagyon jól adaptálta a történetet, sőt, talán még jobban is.

    Iszonyú erős a zene (egyedül a Hendrix számot nem éreztem helyénvalónak, de a Philip Glass Koyaanisqatsi témának iszonyúan örültem), nagyon jók a karakterek, Rorschach telitalálat, és szerintem Ozymandias sem gond.

    Egyetlen dolog van, ami nem tetszett a történetben, ez pedig a Rorschach-al Rorschach tesztet felvevő pszichológus karaktere, az szerintem kicsit szájbarágós, főként a képregényben.

    A film és a képregény is szerintem ki fogja állni az idők próbáját, akárhányszori újranézésre is fel lehet majd fedezni benne új rétegeket, szimbolikát, összefüggést.

    Jó érzés így a viszonylag biztonságos kétezres évek elejéből visszanézni és beleélni magunkat a hetvenes-nyolcvanas évek nukleáris holokauszt paranoiájába. Jó érzés tudni, hogy remélhetőleg soha nem kell azért aggódnunk, amit a film megjelenít.

    Úgy gondolom ezzel a filmmel a filmtörténet is ugyanúgy gazdagodott, mint az irodalom a képregénnyel. Maradandó érték született.

  205. A képregényt nem olvastam, teljesen ismeretlen a sztori.
    Valami gagyit vártam és helyette kaptam egy qrva jó hangulatú filmet. Engem megvett! 8/10 fölé

  206. Azon gondolkozom, hogy én a bővített verziót láttam-e a maga 3 órás játékidejével. De mindegy is.
    Nagyon jó atmoszférája volt a filmnek.
    Nyitó jelenetsor tényleg frenetikus.
    Végig kellett koncentrálni, amitől már-már elszoktam.
    Összességében 7,5/10. Engem megvett, pedig nem bíztam benne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.