Blockbuster Watch: Watchmen

És akkor lássuk röviden a bazinagy pénzeket amiket zsebelt. A Watchmen besorolása R, így álmában sem nyithatott úgy, mint például a Transformers 2 fog, hiszen alapban kevesebben mehettek el rá, plusz vannak sokan akiket zavar a túlzott eRőszak. Na meg a film hossza is visszatartó zényező lehetett pár kocanézőnek, hiszen több mint két és fél órás filmre kevesebben kíváncsiak (ez van, felesleges ezért oltani őket, nem buták (legalábbis nem mind az), egyszerűen csak nem érdekli őket olyan hosszan és kész).

Watchmen bevételekTehát úgy néz ki, hogy Amerikában 55 milliót kaszált a film a pénztáraknál. Ez úgy minden idők harmadik legjobb márciusi nyitánya. Hiába, nem véletlenül nincs ide időzítve a Terminátor meg a többi nagyágyú, ez a hónap a kisérletezésé, mert azért lehet itt kaszálni –a Watchmennél kevesebbe kerülő 300 is itt nyitott, méghozzá 70 millás hétvégével–, de kétesélyes a dolog: ha bejön, akkor nincs hasonló kaliberű vetélytárs, ha bukta akkor viszont durva.

És hogy hozott a Watchmen a hazai mozikban? Itthon főleg a nézőszámot figyeljük, legalábbis ha a sikerére vagyunk kíváncsiak így laikusként, és a 14 179 néző az nem sok. Ha mondjuk a Slumdoghoz hasonlítjuk, ami már a harmadik hetét húzta és még most is 12 410 nézőt vonzott moziba, akkor láthatjuk, hogy az Őrzők alig hagyta le. (mindkettő csak Budapesti adat).

A hazai forgalmazónál amúgy valaki nagyon ráizgulhatott a filmre, mert baromi sok helyen vetítették, meg ugye világpremier meg minden, de ez szerintem sosem nézett ki 30ezres nyitánynak. Na persze a Terminátorra majd várhatunk 2 hetet itthon, fck…

Amúgy, hogy belső adat is legyen, a Watchmen messze a legolvasottab recenzió a siteon az elmúlt hónapban, a Voltot (az előző sláger) majdnem 2000 olvasással előzve.

27 hozzászólás a “Blockbuster Watch: Watchmen” bejegyzéshez

  1. vegul is, nem is rossz, bar Warnerek ha jol tudom, azt vartak, h tulszarnyalja a 300-at, azert remelem amerikaban a 150 millas gyartasi koltseg melle nemi profitot is termel, vegul is jo, h nem lett sikeres, mert a studio nem akar majd folytatast :D (mint most a 300-nal :P)

  2. arra leszek kíváncsi, ha itthon mondjuk kihozzák a motion comicot dvd/bluray-en, az milyen reakciókra találna – mert szvsz megeszi a filmet, bár önnön hatórás játékidejével nem is csoda, hogy.

  3. +1 fővel több néző lett volna, ha elhozták volna Kaposvárra. De nem, még ezen a héten sem mutatják be itt…áááááááá!!!!!

    Mehetek le Pécsre mozizni :(

  4. “Watchmen messze a legolvasottab recenzió a siteon”

    Meg lehetne tudni pontossan, hogy mennyi az az annyi? (csak szimplán kiváncsi lennék rá, semmi egyéb oka nincs)

  5. normális, több hozzászólással rendelkező nick nélkül semmit nem lehet megtudni.

  6. madcows : nem is lehetne hogy folytatni, még akkor se ha nagyot ütne.

    _david._ : a motion comicot szted le fogják fordítani ? :) vagy akár szinkronozni…mert sztem nem.

  7. szandekoan csak utolag olvasok el barmit a filmekrol, sorozatokrol
    a film elejen rendesen sokkolo volt a komedias megoleset megelozo verekedes, rendesen meglepett.
    utolsg tetszik,h mertek nyersek maradni. a film hossza is meglepett. de ezt csak utolag tudtam meg mikor kijottunk a terembol :)
    8 pontot adtam a imdb-n. es csak remelem,h ezt a vonalat kovetve lesz meg par film.

  8. Nagyon drukkolok a Watchmannek, hogy legalább a költségeit behozza, de azt se bánnám, ha többet. Megértem, ha valakinek nem jött be (nekem nagyon tetszett), de szerintem szükség van ilyen filmekre.

  9. Azért azt se felejtsük el, hogy a 3 órás hossz nem csak elriaszt nézőket, hanem azt is eredményezni, hogy egy nap kb feleannyiszor lehet leadni egy teremben, mint egy 80 perces filmet, ergo kevesebben tudják megnézni…

  10. Angelo: ezért vetítették baromi sok teremben, ithton is westendben 3 teremben is ment

  11. SamS: a Motion Comicból a tengerentúlon 12 részes, egyenként 30-30 perces animált sorozat készült, amit le is adtak a TV-ben, és már úton van a Bluray/DVD is, ezért írtam, amit. :-) ha elérhető lesz, az száz hogy berendelem magamnak. a szinkron/felirat ötletétől pedig eleve ódzkodom, de ez egyéni problémám. :-))

  12. Azért remélem lesz egy 300 millás bevétele Amerikában. Szerintem lazán megérdemelné. Nekem nagyon bejött.

  13. Jha én végignéztem a motion comic-ot… nagyon király :) És mivel a mi kis városkánkban nincs mozi ezért kénytelen leszek r5-re várni… :@

  14. De tényleg, az miért van, hogy ha világpremier, nem játszotta minden Palace mozi? Azért a nagy ászokat illene vetíteni mindenhol… :(

  15. Ilyen nyitóhétvégével valószínűbb hogy 200M lesz a vége amcsiföldön.
    A közönség imdb alapján komálja.

  16. A motion comicból csak olyan van, hogy végig férfi beszél? Mert az egy picit idegesitö, hogy a nöknél is. A képet viszont nagyon jol megcsinálták.

  17. nem, 10 félét gyártottak legalább. Van olyan változata, amiben egy szextelefonos nő mondja végig pl.

  18. Master: 55-ös nyitás után a 150 sem biztos (a film összeségében (dvd meg tvvetítés meg ilyesmi) fog pénzt hozni, de nem a többszörösét a befektetettnek.)

  19. Hát én 4 nap alatt kétszer néztem moziban ismerősök miatt. De nem bántam meg sőt volt sok dolog ami csak most tűnt fel nekem igazán a filmben.

  20. Várható volt, hogy itthon nem kavar nagy hullámokat. Engem már az is meglepett, hogy itt Pécsett a legnagyobb teremben játszották. Csütörtökön este néztem, akkor kb. kétharmadig volt. Ha most azt nézem, hogy egy jó részük végig rihi-röhizte, meg dumálta, mert nem értette, akkor a szájhagyomány sem fogja növelni a nézettséget. Itthon átlagos képregényfilmes bukta. Kint sem ez lesz az év blockbustere.

  21. Hát Human én úgy vettem észre hogy a közönség által kedvelt filmek (és az imdb szerintem ezt tükrözi általában) nyitóhétvégéje olyan 30%-a a végösszegnek. Ez így 180M lenne a Watchmen esetében, de majd meglátjuk…
    Mostanában sok jó filmnél ez az arány 20-25%…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.