Blockbuster Watch: Watchmen #2

Már látszik, hogy baromira fanboy film a Watchmen, és a szájról szájra terejedő jó híre sem valósult meg, azaz bukta lesz a végére. A konkrét számadat az, hogy a második hétvégén csak 17,8 milliót kaszált a film (az elsőn ugye 55-öt), és hát ez az esés brutális.

Az egyedüli aki ezzel jól járt, az a FOX. Egy kis pereskedés után jön most nekik az ingyen pénz, míg a Warner bukta a kockázatot.

26 hozzászólás a “Blockbuster Watch: Watchmen #2” bejegyzéshez

  1. Még szerencse, hogy befejezték a történetet és nem a “ha sok pénz akkor folytatás” kategória. Amúgy meg sajnálom, nekem tetszett a film, de én comic geek vagyok. DVDn azért beszerzem.
    Amúgy mennyit kapott a Fox? Emlékszem a perre, de az összegre nem.

  2. Na talán ezért ült a fox a jogokon és nem akarta megcsinálni. A 2. hétre történő visszaesés brutális, kíváncsi leszek 3. hétre mennyit fog. Tényleg bukta szag a levegőben a mozikban, lehet Dvd-n azért még biztos fog hozni még. Ja és úgy volt nem, ha sikeres akkor rendezői változatot is nyomják majd moziban, gondolom így az is ugrott. Nem vagyok kárörvendő, de remélem lesz még pár ilyen comic-hasalás és kicsit visszavesznek a comic-filmekből (Punisher 2. is hasalt) szóval ezentúl remélem nem fognak minden utolsó semmiből is filmet csinálni. Betmen, Supi, Spideman,x-men ok, de ilyen green lanterektől stb. remélem megkímélnek majd idővel. Tudom nem kötelező nézni, de gondolom minden stúdiónak van egy “keret” mennyiből csinálhat egy évben filmet kb. és + 1 comic film – egy másmilyen film, bocs de már folyásom van a sok comc-filmtől, mondjuk idén csak 2 lesz nem? Wacsmen+wolvi.

  3. ez így már nem bukta (főleg nem a kritikák fényében), csak tipikus képregényfilmes pályát ír le.

  4. winnie:
    Hollywoodban tudtommal azt tekintik buktának, ami az USA-ban lévő mozikban nem hozza vissza a költségeit. A boxofficemojo szerint ez jelen esetben 150 millió dollár volt, és jelenleg 87,3 millió az otthoni bevétel (nemzetközi 49,3 M), szóval ez eddig bukta.

  5. Ellenben,elképzelhető szerintem,hogy a film visszahozza az árát csak nem a mozikban.Anno a Batman kezdődik is nagyot hasalt,de a DVD rekordot döntött.

  6. Szerintem a trailer és a promózása is hiba volt. Mondom ezt azért, mert nem vagyok otthon a képregényekben, így erről se hallottam még soha, és a trailer alapján valami eszméletlen gagyira számítottam, de egyik ismerősöm, akinek adok a véleményére, ajánlotta nekem, és tényleg eszméletlen jó volt. Nem feltétlenül a legjobb comic-adaptáció, amit láttam, de talán a legsúlyosabb. Ezerszer több volt benne a mondanivaló, a dráma és a retro- valamint apokalipszis-hangulat, mint amit a trailer sejtetett a laikusok számára. Számomra mindenképpen félrevezető volt a bemutató és valami 300-szerű szart vártam, aztán sokkal többet kaptám annál. De az is lehet, hogy csak egyedül vagyok így ezzel :S

  7. sandor8206: speciel a Watchmen jobb helyeken jobb képregénynek számít, mint az átlagos Batman/X-Men/stb. történetek (mondom ezt képregényfanatikusként, aki azért ismeri a fent említetteket is); és hidd el, az amerikaiaknál egy jól megvalósított Justice League, Avengers vagy Green Lantern is borzalmasan nagyot tudna szólni (nálunk ugye gyakorlatilag buknak a képregénymozik). Nem mellesleg idén a Wolverine mellett lesz még egy Transformers 2 is a műfajban, és az őszi premierekkel kapcsolatban nem is vagyok képben.

  8. Én is a DVDben reménykedem, tuti sok Geek megveszi majd a korongot, főleg ha lesz valami extra 20 perc, és nagyon remélem hogy lesz.
    A Batman Begins tényleg bukta volt odakint elsőnek? (pedig egyik legkedvencebb)

  9. human: bocsi csak úgy éreztem, hogy a boxoffice-ra hatással volt az elszabott trailer, de valóban egy kicsit elkalandoztam, sorry :S

  10. Olyan lesz ez, mint a Fight Club. Lassan lassan majd hozza ez a lovet, csak ki kell varni. Foleg DVD-n. Nekem a masodik fele nem tetszett, de Walter Kovacs miatt valoszinuleg megveszem.

    No compromise. Even in the face of armageddon.

  11. Most jövök második nézésről, Westend, félház volt, ha jól számolom öten mentek ki róla. Kifelé menet úgy tűnt hogy az emberek egy része olvasta magyarul, de a többség alaposan meglepődött azért…

    “de remélem lesz még pár ilyen comic-hasalás és kicsit visszavesznek a comic-filmekből”

    Marvelnél betárazva:
    – Iron Man 2 (forgatják)
    – Thor (kvázi elkezdték, asszem Kenneth Branagh! a rendező)
    – Spiderman 4
    – Captain America
    – Avengers
    Foxnál:
    – Daredevil reboot
    – Fantastic Four reboot
    Warner:
    – Batman 3 (Nolantól)
    – Superman akármicsinál

    Plusz a fene tudja mi mindenen ülnek még rajta, van szó pl. 300 folytatásról, Miller már írja direkt a film miatt, meg elvileg lesz Sin City 2 is.
    Ez van, gazdasági válságban aztán főleg csak biztos lóra fogadnak, bevált, eladható történetekre és karakterekre a kipróbálatlan forgatókönyvírói ötletek helyett…

    Ja és olvastam egy Wolverine szinopszist, ha valódi akkor a film egyszerű lesz mint egy faék…

  12. “Big Figure…Small World…”

    “Hollywoodban tudtommal azt tekintik buktának, ami az USA-ban lévő mozikban nem hozza vissza a költségeit. A boxofficemojo szerint ez jelen esetben 150 millió dollár volt, és jelenleg 87,3 millió az otthoni bevétel (nemzetközi 49,3 M), szóval ez eddig bukta.”

    ???
    Szerintem a bukta mindenhol olyan bukta, hogy sehol nem hozza vissza a költségeit.
    Ezeket a számokat add össze (már ha igaz), és ezt fejeld meg a plusz vetítésekkel (fél év) és a DVD, BlueRay kiadásokkal…etc, etc…
    (Lásd Eragon: itt forgatták 100 misiből. Nagy fos és busásan megtérült…hiába volt bukó a moziban

    Egyelőre nekem nagyon úgy tűnik, hogy a brutális esés ellenére sem bukta.
    És bár pl nekem sem 100 a film és volt olyan része a filmnek, ami nagyon ült, de ahogy ülepszik a dolog (1x láttam), annál jobban tetszik. Ez tényleg harcosok klubja effektus: évente 2x előveszed majd a polcról, ha ‘jobban akarod’ érezni magad…

  13. háát a film készítési költségei nem fedezik a dvd blureay költségeket szerintem, szóval annyival még azért toldjátok meg a 150 gurigát, mielőtt ezek bevételeit kivonjátok belőle….a másik pedig, hogy azt irta valaki, EDDIG bukta, szóval az hogy mit számolsz fél évvel előre..egy az, hogy igencsak képlékeny, a másik meg hogy felesleges vitába merülni róla, mert nincsenek tények. nem vitatkozni akartam csak csi-t nézek, és a tények fontosak :D:D:D

  14. meg a 150-re ra kell meg tenni megint vagy 100-at, mert brutalis kampanya volt. Szoval 250-et biztos kell csinalnia, hogy nullszaldon legyen. De meglesz ez, no para.

  15. Meglenni meg lesz, de te sem azért fogsz bele egy vállalkozásba, hogy “hátha megtérül amit belefektettem”. Ha vissza is jön a pénz nem félre fogják rakni, max ha nem kerül sok pénzbe akkor a DVDt bővítik plusz pár misiért.

  16. Wolverine, én is ismerem a Wacsment, de a filmet untam. Én is nagy comic-fan voltam gyerekként, marvel extra, x-men és még pár comic összes magyar kiadása megvan, de pl: x-men a kedvencem, filmek is tetszettek de valahogy Wolverine mozi se hozott lázba 2009 top 3-ban várt közt nincsen nálam. Transformers az Hasbro-figura, csak lett belőle képregény is, nem? G.I. Joe-nak és Terminátornak is van comic-ja, mégse comic-film, de nem ez a lényeg. Max 1-2 comic évente belefér, de pl: 2008 brutális volt.

  17. azért mondom vargatom, hogy ezek be vannak tervezve (én is a jövőre utaltam), jó sok, na ha ebből jó pár hasalna, akkor csak a tutira mennének, tehát betmen, superman stb. és ilyen elektra, daredevel, green lanterek, flashek ugranának, remélem.

  18. Amúgy ezen a bevételen nincs mit szépíteni, ez kérem szépen moziban egy nagy BUKTA, akárhogy számolod. Dvd-n már más kérdés. Sztem Warner őrül majd ha 0-ra kijön + azért számoljátok hozzá, hogy a Fox-nak is kell lóvét pergetni, na még azt is ki kell termelnie. És a lényeg ebben a hírben abban van, hogy jó nyitás után kb. 67 % esett vissza, és az óriási és ahogy human írta 2 dolgot jelent, csak fanaket sikerült becsábítani rá + nem jött be sok embernek a film (elég SZÉLSŐSÉGESEK a vélemények) így jó szájhagyomány és újranézési faktor nem volt.

  19. Sztem termelni fog egy kicsi nyereséget is a film ha szerencséjük van. A BOM-on a 150M-s költség már a rekámmal együtt számolt összköltséget jelenti sztem és a film most jár 137M-nál. Ha még pár hétig pörgetni tudják, akkor reális, hogy ilyen 17-nél fejezi be a pályafutását. És akkor még hátravan a DVD, BluRay.

    Más: bocs, hogy itt kérdezem meg de egyszerűen sehol nem találok rá választ. Az, hogy egy filmnek írják (BOM-on IMDB-n), h pl jelen esteben 137M a bevétele, az a színtiszta nyereség vagy csak a mozis jegybevétel? Mert ha utóbbi akkor itt még csúnyán buktáról van szó. És egyáltalán, tudja vki, hogy egy mozijegyből mennyi megy vissza a stúdiónak és mennyi marad a mozinak?

  20. Addict az a bevétel, nyereség még odébb van. Világ összbevételt vedd el a (gyártási költség+marketing költség)*2-ből és sacc-per kb. arányaiban ott vagy mennyit kellett volna hozni, tehát nagyjából lehet látni zakó vagy nagy nyereség. Wacsmen nagy zakónak néz ki!

  21. Azért szívesen látnék erről konkrét adatokat, mert mindenki ezeket a mozibevételi adatokat úgy szokta kezelni (én is), hogy az a színtiszta nyereség.

    És ha így vesszük, akkor a filmek 90%-a zakó, nem?

  22. az a jegybevétel ami ott van, abból mgé lejön az amerikai mozik haszna, nemzetközi piacon meg az ottani terjesztőé, szal abből általában még kevesebb az övék (aki “mindenki” színtiszta haszonnak kezeli azokat a számokat az hülye). A 150ben meg nem biztos, hogy benne van a marketingköltség.

    És nem azért bukta, mert nem hozza vissza a befektett összeget, ezt fogjátok már fel, hiszen a dvdvel, a tvvetítési jogokkal meg ezekkel simán meg fogjta tenni azt mi is tudjuk, spanyolviasz, hanem mert 150 milliót azért költenek el, hogy hasznot hozzon, ne nullszaldót.

  23. Addict:
    Az csak a mozis bevétel. Szépen is nézne ki ha csak a nyereség lenne. Külföldi bevételekkel együtt biztosan túllépi a 150 M-ót, de akkor abból már gondolom a külföldi forgalmazó is részesedik.

    konzervman:
    “Szerintem a bukta mindenhol olyan bukta, hogy sehol nem hozza vissza a költségeit.”
    Akkor pl. nézd meg a Vox magazin januári v. februári számát (nem emlékszem melyikben van) és a tavalyi év összefoglalójánál ott van jó pár film, amit Hollywood/a gyártó buktának könyvelt el attól függetlenül, hogy a külföldi bevételeik akár a gyártási költségek többszörösei is voltak, de az USA-ban nem hozták azt vissza.

    “Ezeket a számokat add össze (már ha igaz)”
    Most engem kérdőjelezel meg, vagy a forrást, amit adtam? Nekem nem muszáj hinni, de egy tekintélyes mozis weboldal szerkesztői valószínűleg nem hasra ütve írnak be számokat, amik ráadásul máshol is szerepelnek (pl. rottentomatoes.com).

    “ezt fejeld meg a plusz vetítésekkel (fél év)”
    Erre semmi garancia nincs és összefügg a következőkkel
    “nekem nagyon úgy tűnik, hogy a brutális esés ellenére sem bukta”
    Határozottan kijelenteni még nyilván nem lehet, de a jelek arra utalnak. A brutális esés meg nem azt jelenti, hogy második hétre ennyit esett és akkor már így is marad. Ha a következő hétvégére is hasonlót zuhan, akkor már 10 M se lesz a hétvégi bevétele, és a forgalmazó rövid úton elkezdi csökkenteni a vásznak számát, aztán ha még úgy is gáz van akkor meg hamar kivonják a mozikból. Így meg már lehet májusban sem lesz a moziban, nemhogy fél év múlva.

    DVD, BlueRay
    Az már egy másik kör, aminek szintén vannak költségei, azt most ne keverjük a mozibevételhez. Lehet, hogy összességében 1-2-x hónap/év alatt még nyereség is lesz belőle, de attól még mozis buktának lesz elkönyvelve (ha az lesz)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.