Nem kellesz eléggé (He’s Just Not That Into You)

Igaznak bizonyult, amit a főszereplő srácok ígértek hülyéskedve, azaz férfiaknak is nézhető romantikus, meg kapcsolatos, meg drámás, meg vígjátékos filmet tettek fel a vászonra. Mondjuk a magyar férfiaknak kevesen szóltak erről, mert a pasijuk helyett főleg barátnővel tűntek fel a lányok a moziban.

Kellesz Scarlett!

Az egész ott kezdődik, hogy ovis korában a lányt kicsúfolja a fiú, az anyuka pedig elmondja gyermekének, hogy csak azért volt szemét vele a srác, mert tetszik neki. Hirtelen váltás, jöhet a felnőttkor, amiben a lány(ok) továbbra is azt hiszi(k), hogy ha valaki szemét vele(ük), akkor annak tetszik(enek), és ez minden bajnak a forrása. Meg az, hogy a nők egymást különböző sztorikkal megnyugtatják. Mondok egy példát: vegyük Katit, aki egy olyan srácba habarodik bele, aki reptében is, bármit, és ekkor érkeznek a barátnők, hogy “Az Éva is egy ilyen pasiba zúgott, emlékszel? De aztán a srác visszazúgott belé és teljesen normális meg hűséges lett”. Erre Kati felbuzdul, aztán persze összetöreti a szívét párszor, mert az ő szerelme természetesen nem javul meg. Na most ez így konkrétan nincs a filmben, de hasonló helyzeteket képzeljünk el, nálam sokkal ügyesebb írók tollából, jó szereplőgárdával, és máris kijöhet egy egész furcsa egyveleg, melyben a humor teljesen feldobja a kapcsolati drámákat. Aki viszont nem tud magán nevetni, az biztosan utálni fogja a filmet, mert vannak benne valóságszagú dolgok is (a vége felé már nem sok sajnos), esetleg magadra ismerősek.

Azt muszáj megemlítenem, a bevezető ellenére is, hogy ez azért főleg nőknek szól, pasik számára csak nézhető, szemben egy Szex és NY mozifilmmel, ami viszont válóindoknak is beillik. Akad benne olyasmi, ami miatt a 3 éve barátnőd lánnyal ne menj el, ha nem akarsz házasodni, mert meg lesz róla győződve, hogy csak egy apró lökés kell, és végre rászánod magad. De persze csak akkor, ha elhiszi, hogy ő a kivétel. Ilyen optimista csajod van?

Te tényleg nem kellesz eléggé

Jaj, alig beszéltem a filmről. Tehát a lényeg, hogy egy viszonylag jól megírt, baromi jó szereplőgárdával rendelkező filmről van szó. Azért érdekes, hogy fiú oldalról főleg sorozatokban szereplő arcok virítanak, míg a női válogatottba mozifilmes bigék érkeztek. Ezen is érezni azért a fő célcsoportot. A film legjobbja mindenképp Scarlett Johansson amúgy, aki tökre 60-as évek beli szépség szerűséget tudott felmutatni, nem modern modell-ideált, hanem olyan barátnősen telt, de nem túlsúlyos nőt. Na jó, picit bele lehet habarodni, szemben a fő-főszereplő lánnyal, aki többnyire teljesen idegesítően követi el a hibákat az ismerkedései során.

Remélem (akár a film hatására) pár lány végre ráébred, hogy nem kell minden apróság mögé eszméletlen elméleteket gyártani, és ha véletlen nem beszél veled egy napig az első randi után, akkor nem biztos, hogy utál, ellenben ha egy hétig nem hív, akkor tényleg azért nem hívott, mert nem akar semmit. Bár vannak kivételek, de 99%, hogy nem vesztette el a számod, és 99%, hogy nem te leszel az említett kivétel. Már megint csak félig beszélek a filmről, de ez ilyen.

Nem kellesz eléggé értékelés

Szórakozás faktorilag ez simán 7/10 volt. Oké, majdnem 6 pontot adtam, de aztán eszembe jutott a “nagyon jó barátok leszünk” jelenet (majd ha nézed a filmet ráismersz), és inkább felfelé kerekítettem.

30 hozzászólás a “Nem kellesz eléggé (He’s Just Not That Into You)” bejegyzéshez

  1. elképesztően ostoba film. majd minden karaktere, megszólalása fájt. nálam eddig simán az év egyik legrosszabbja.

  2. borzalmas volt szerintem, pedig az ötlet tök jó. csaj létemre igen, sokszor magamra ismertem, de nem azért utáltam a filmet mert nincs valóságérzetem vagy önkritikám,hanem azért mert unalmas. és ami a legjobban idegesített, hogy nem volt a filmben zene, vagyis ami volt az meg olyan mintha nem is lett volna. ki sem tudom fejezni, mekkorát csalódtam, és a másik 3 lány, akikkel voltam, meg a mozi többi nézője is egyetértett velem. sorry

  3. Majd minden karaktere és megszólalása VALÓS. Igen, ilyen hülyék és ostobák a nők, ezen nincs mit szépíteni, a film tökéletesen lefestette a különböző jellemeket. Az utolsó 10 perc (a film leggyengébb, de kötelező része) pedig bemutatja, hogy ennek ellénre a férfiak mégis behódolnak…
    Nekem nagyon tetszett! 8/10

  4. Én lányokkal körülvéve néztem és eszméletlen jó volt a hangulat a moziban. Sőt, a hölgy akivel néztem, hazaérve az összes barátnőjének ajánlani kezdte a filmet… Mellesleg én is rengeteget röhögtem, a férfi és női szereplőkön egyaránt.

  5. Szombat délutáni matinének elmegy, de valótlan képet fest le a nőkről. Nem mindegyikük ennyire kapcsolatfüggő. Tipikus sztereotípia, de nem szabad ennyire általánosítani.

  6. Scarlet tehetségessége :) miatt simán felértékeltem egy 8asra. Ez egy teljesen simán újranézős vigjáték. Abból meg kevés van.

  7. húúúú…. moziban még nem aludtam :) Eddig a filmig…
    Nálam még vígjátéknak is gyenge volt, de nagyon…

  8. elég szélsőséges vélemények. nekem semmi xtra egy hagyományos agykikapcs és nézem film….

  9. Ezen a filmen én is bealudtam. a tükörtörés ébresztett fel:)
    Amúgy a fő bajom az volt vele, hogy valahogy csak egymásra voltak dobálva a jelenetek. Jajj 5 perce nem szerepelt már Anniston kisasszony gyorsan jöjjön 2 perc vele, aztán né má Drew Barrymore se volt má 12 perce, nah akkor most ő jön. És kb így ment végig.

  10. korrekt kis mozi, néhol üresjáratokkal és felesleges körökkel. a film legjobbja egyértelműen Justin Long volt. 7-8/10, majd az újranézés eldönti

  11. Szerintem ennek a filmnek kifejezetten megártott a sok szereplő. Nagyon szét volt szakadva apró darabokra, amik ráadásul számomra nem is voltak túl érdekesek. Nevetni sem sokat tudtam rajta, 4-5 nevetés volt az egész film alatt. A csajok közül kettő kifejezetten idegesített, szimpatikus egyik sem volt, bár azt hiszem, szimpatikus az egész filmben senki sem volt nekem. 4/10

  12. nem volt rossz, sőőt a sok szereplő miaat volt élvezhető, mert különben egy nagyon lapos romantikus film lett volna belőle. A moziélményt nálam megdobta a 2 mögöttem ülő 40es hölgy akik kommentálták az eseményeket, így még a poénok is jobban ütöttek. Slusszpoén volt amikor a film közepén a kopasz kigyúrt állat kicsörtettett a moziteremből a platinaszőke barátnőjével. Priceless

  13. Nagyon korrekt az interjú és minden dolog szinte mindig úgy van ahogy leírtad.Ugyhogy kiváncsivá tettél majd meglessük ezt a filmet mert érdekel igy már nagyon!

  14. hja, az a 10 klisé tényleg nem volt benne amivel rávettek, hogy megnézzem ezt a kétórás unalmat, de volt benne 100 másik kezdve a szekrényes jelenettel, vagy a “tollas” dolgokkal.

  15. én már kétszer aludtam el rajta… ma megprobálom mégegyszer… de egyenlőre nagyon nem bejövős…

  16. ez gyengus lett sajnos. nem katasztrófa, mert tényleg sok valós szitut dobtak be, de ez kevés volt, mintahogy a poénok is. tele pakolták nevekkel, mégis olyan súlytalan szerepeik voltak h ha nem is dögunalmas a film, de távolról sem egy gyöngyszem. így ez csak egy gyengus 6/10.

  17. nekem majdnem tetszett, csak néhány dologgal elrontották.
    ginnifer goodwin pl idegesítő volt, de a csávó tök aranyos (és szerintem neki volt igaza, amikor összebalhéztak).
    a scarlett johanssonos szál is jó, meg hiteles volt, csak a végén a kis egypercesekben az jött le belőlük, hogy iszonyú boldogtalanok.
    a jennifer anistonos is oké lett volna, ha a végén nem kéri meg. ezzel viszont hiteltelen lett az a nagyonszép rész, hogy “te jobb férj voltál így, mint a testvéreim férjei”, stb

  18. Sztem nagyon gyenge film. Ennyi ismert arccal sokkal jobb filmet is lehetett volna készíteni. Vhogy nem sikerült mosolyt csalnia az arcomra. Múlt héten csekkoltam a nem túl ismert arcokat felvonultató Hajrá Boldogság!-ot és ezerszer jobb, mint ez!!
    4/10

  19. Nem volt ez rossz,de igazán jó sem. 4-5 poénon nevettem kb. az egyik csajszi meg borzasztóan idegesítő volt..Ezért 10/5. Moziban nem érte meg abszolut nézni.

  20. Ennyire 1200 forintot még életemben nem sajnáltam, mint azt, amit erre a filmre dobtam ki. Gyaníthattam volna, hogy a sztárparádét szánták a fő vonzerőnek egy szerintem borzalmas film mellé, de neem, én naiv vagyok, így végigülhettem másfél órányi poéntalan szörnyűséget. 1/10, az is csak akkor ha nagyon jóindulatú vagyok…

  21. Csatlakozom az előttem szólóhoz. Minden fillérért kár volt. Attól még, hogy nagy nevekkel játsszatják, egy kalap szar marad.
    Higgy benne, hogy te vagy a kivétel, és talán úgy lesz…? Egy rajzfilmnél elmegy, de itt ennél ezért többre számítottam…
    A szálak elvarrása meg tényleg olyan “reálisra” sikeredett, mint az élet maga :)

  22. Ez egy jó film? Úgy éreztem mint ha valamilyen dokumentum filmet néztem volna párokról… Semmi filmes nem volt benne, torténtek a dolgok, hát torténtek… se rendes bekezdés, se rendes zárás!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.