Blockbuster watch: Ben Stiller a Kiborgok ellen

Így, hogy túlestünk a pótláson, lássuk a mostani hétvégét, amikor is a Terminátor 4 és az Éjszaka a múzeumban 2 küzdött odakinn. Hosszú hétvégéjük volt, a Terminátor meg a szokásos péntek helyett csütörtökön kezdett, így plusz egy napja volt Stiller ellen, ezért most akkor a kedd reggeli adatokra vetjük figyelő tekintetünk, legyen az a harc vége:

  • Terminator 4: $65.3M
  • Night at the Museum 2: $70.1M

Jól látjátok, Amerikában az ellenállás alulmaradt a családi filmmel szemben. McG besült, mert a 200 millióból készült filmje így nehezen szedi össze a zsét.

Itthon ugye még csak múzeum van, ami szépen meg is bukott, nagyon helyes. Izé, vagy nem helyes, de tényleg, remélem sok kiborg-rajongó kihagyta, ledumálta a csaját, akármi. Budapesten 13 743 botor lélek vett jegyet rá, ami bizony kevés, tippre 30 körül várhattak valahol. Amúgy még érdekes, hogy anno az első rész tökismeretlenül 20 ezer néző körül nyitott itthon, így durva az esés. Úgy tűnik nagyon csalódtak a hazaiak benne, ami érthető, hiszen nem volt jó film, ezért tojnak a második részre.

Most akkor sajnos a Terminátornak sem kéne sikernek lenni itthon, hogy a csúsztatásért büntetést kapjanak, de igazából nem tudok a film ellen szurkolni.

30 hozzászólás a “Blockbuster watch: Ben Stiller a Kiborgok ellen” bejegyzéshez

  1. No. Kedden végre hacsak egy hajszállal is de a Terminator 4 lett az első. :)
    A számadatok meg furcsák nálad mert alig vesztett a Múzeumhoz képest a T4 eddig is mostanra meg már szinte beérte a Múzeum 2. részét, persze így is nagy csalódás a bevételt tekintve.

    Múzeum 2
    $73,660,735 100.0%

    Terminator 4
    $69,004,255 100.0%

  2. Most jól rápacsált a magyar forgalmazó ezzel a húzással, hogy elhalasztották a T:S-t. Ők is sejtették, hogy bukás lesz a Stiller-film, úgyhogy inkább gyorsan túlestek rajta, mielőtt még a kritikák tovább rontanak a helyzeten, a Terminatornak meg, azt hitték, majd még jót is tesznek a fasza kritikák, erre pont fordítva sült el a dolog. Azért még én is szurkolok a Terminatornak.

  3. de ezóta vetítették még hétfő-szerdán is, és a hétfő szünnap volt.

    de hm, megnézem még egyszer

  4. na megvan, T4 egy nappal előbb jött, ezért furcsák az adatai. Hétvégén ennyit szerzett, de neki még a csütörtök is hozzájön ezért áll mostanra 69-en

    javítom a posztot, hogy világosabb legyen

  5. Azért az is érdekes, hogy a világon eddig nem sok helyen mutatták be az Új Terminatort. A legtöbb országba csak jövő héten érkezik.

    Jobb nyitányt vártam a bádogemberektől, de hátha kisebb lesz az esés, mint a Múzeum 2-nél. Talán így lehet értékelni a keddi adatokat.

  6. Hát ha megnézitek a T3 bevételeit akkor látszik, hogy Amerikában az is elég szépet bukott. A múzeum sikere meg annyira azért nem lepett meg, hiába Pg-13 a T4, szerintem aki családosan megy moziba az előbb ül be egy vígjátékra mint egy posztapokaliptikus háborús filmre.

  7. Terminátornak ha csak a hétvégi adatokat néznénk, nagyon gyenge és ha összességében akkor se lehet túl büszke magára! Ha esik rendesen a nézettség (meg van rá az esély, elég vegyes a fogadtatás) + nemzetközileg nem hoz eleget, sztem lőttek az új trilógiának vagy ha lesz is, nem úgy ahogy képzelték. Nem tudom elképzelni, hogy ilyen bevételi adatok után valaki újra 200 M$ környéki büdzsét adna a filmnek. Persze odébb van még, de a jóslatok elég haloványak a 4. hetébe lépő ST majdnem annyit fog hozni mint a 2. heti Terminátor:Megváltás, szégyen!
    Pár dolog csak ami eszembe jutott, C. Bale még nem húzónév + trailerek, kiadott “anyagok” stb. nem győzték meg a T-fanakat (vagyis nem mindenkit lsd: itt is elég vegyes kommentek voltak), de valószínű Night…2 is vett el pár milkót, de akkor is csak átlagos lett volna.
    Valószínű amcsiban már nem termeli meg a büdzsét, ami egy ilyen blockbusternél nem jó.

  8. A T4, bár még nem láthattuk de szerintem a bevételeket lényegesen befolyásolja 3. rész fogadtatása. Elvégre mindenki a 3.at még az első 2 részhez hasonlította, a külföldi oldalakon olvasott kommentekből pedig a 4. részt mindenki a 3.al hozza kapcsolatba. Tehát jobb/rosszabb mint az. És aki már azt mondja, (nem is kevesen), hogy ugyanolyan ott az emberek már nem mennek el. Nah meg azért tényleg, voltak olyan félresikerült elemei a reklámozásnak is amelyek nem tettek jót. A Transformers2 alkotói remekül kihasználták az alkalmat,hogy csak ritkán bocsátottak ki valamit az új filmről, a T4 lényegében nem volt olyan hét,hogy ne adtak volna ki egy TV-Spotot.Érdekes egyébként,hogy miért is kapta Mostow és McG a rendezéseket a 3. és 4.részre. Jellemző Hollywoodra, hogy az ilyen projekteket nem engedi ki a kezéből,hacsak ők maguk sem érzik a buktaszagot.Ez olyan mint David Fincher 3.Alienje,ami szintúgy a Cameron által lezárt sztorit próbálta folytatni.Ilyenkor azért a nagyobb rendezők is szerintem érzik,hogy sérelem érné a hírnevüket,ha egy ilyet megrendeznének.

  9. “Nah meg azért tényleg, voltak olyan félresikerült elemei a reklámozásnak is amelyek nem tettek jót. A Transformers2 alkotói remekül kihasználták az alkalmat,hogy csak ritkán bocsátottak ki valamit az új filmről, a T4 lényegében nem volt olyan hét,hogy ne adtak volna ki egy TV-Spotot”

    A Star Trek is ezt csinálta mégis hozta az elvárásokat.

    Szerintem erős volt a kokurencia, az ütött be a leginkább.

  10. A Night At The Museum azért volt ilyen jó Amerikában, mert 2 hónapja nem volt nagyköltségvetésű családi film kint és a hosszú hétvégén sokan gyerekkel inkább arra ültek be. Mondjuk sztem ennél többre már nem is képes, jövő héten már seholsem lesz (remélhetőleg).
    A T:S meg azért nem hozott annyit mert nem túl jó film a kritikák alapján – eleve felesleges volt folytatni az egészet – , én akárhol olvasom csak rosszat írnak róla. McG egy rossz rendező, nekem már a trailer sem nyújtott sok jót, ma megnézem a filmet, kíváncsi leszek igazam lett-e.

  11. Nyírjatok ki, de egészen tűrhető volt a NatM2, az első után mindenképp. Engem nem lep meg, hogy jól hozott. Inkább az, hogy itthon nem.

  12. hat a muzeum es a t4 egymast kicsinalta, ha nem egy hetvegen mutatjak be, szerintem mindketto 70-essel nyitott volna…

  13. madcows: te elolvastad amit írtál? mindkettő 70 körül nyitott, semmi volna nincs.

  14. “mindkettő 70 körül nyitott”

    Ez szerintem így nem teljesen igaz, mert a T4 hétvégéje – amit box office-nál figyelembe vesznek – csak 52 volt, szemben a Múzeum 70 milliójával. Vagy mi van.

  15. “aki családosan megy moziba az előbb ül be egy vígjátékra mint egy posztapokaliptikus háborús filmre.”

    Már csak ezért is hülyeség volt pg-13-ra csinálni. :/

  16. Passer: leírtam mi van, elolvasni nem megy? A terminátor csütörtökön nyitott, a múzeum pénteken. A “hétvégébe” nem számolták bele a csütörtököt, de én meg beleszámoltam. Legközelebb olvasd el, ott van, a kedd reggeli összbevételeket vettem

  17. “Izé, az nem lehet, hogy egyszerűen szar a T4, és ez ütött be leginkább?”

    Pont ezt akartam én is kérdezni! Mindenki keresi itt a kifogásokat,hogy miért nem döngetik az eget a bevételi adatok…. :-S

  18. Ha szar a T4, annak a most hétvégi adatokon kéne látszódnia, de biztos, hogy nem a csütörtöki, pénteki számokon.

  19. Hu, elolvastam, sőt, máshol hamarabb,bővebben, de a 70-el nyitott akkor sem pontos, mert a T4-nek a statisztikák nem 70-et fognak feljegyezni.
    Amúgy arrogancia nélküli válasz nem megy?

  20. “C. Bale még nem húzónév”
    Ezt azért te se gondoltad komolyan sandor ?!

  21. prodigy107, természetesen igen! Terminátor névvel+Bale együtt és így se tudott egy 50 milkós hétvégét csinálni? Bale filmjei közül a betmenen kívül csinált valamelyik filmje legalább 50 milkós nyitóbevételt, sztem nem. Jó ha összesen összejött annyi. Még nem húzónév, lehet az lesz, de számomra ez a nyitány bebizonyította, hogy még nem!
    Vagy csak az ő nevére ültek be és senki nem volt eleve kíváncsi egy Terminátor filmre :-)
    Egy Tom Hanks húzónév, egy C. Bale aki szinte “semmit” nem rakott le az asztalra.

  22. sandor8206: Azért nézd meg az amerikai ízlést.Ők még egy Dark Knightra is kiosztanának 50 oscart. Azért az, hogy éppen a tengeren túlon már “elbukik” egy olyan film, aminél én személy szerint pont azt hittem, hogy ott fog kaszálni, és nálunk kevésbé. Főleg azt, hogy pl a 3 részben is megmerték csinálni azt, ami még Cameronnak sem jutott eszébe, hogy amerikai zászlót lobogtassanak az ellenállás tagjai a háború közepén. És ha jobban megnézed az előzeteseket,mikor Marcus kérdi milyen év van, a leégett Hollywood felirat mellett halad el. Tehát ez erősen Amerika központú volt.

  23. Nem akarok kötözködni, de hiába népszerűbb Tom Hanks én nem tudom elképzelni egy Terminator filmben. :-) Valakinek csak el kellett játszani a főszerepet. Én személy szerint bármilyen filmet megnézek az Amerikai Psycho után amelyikben Bale szerepel. Nem hinném, hogy Balen múlott volna az eddigi átlagos nyitány odaát (remélem). Két ok: a film a szar, vagy az amerikaiak idióták.
    Nem a témához kapcsolódik de a másik főszereplő Sam Worthington pedig csak most indul be és remélem az Avatarral belép az “A” kategóriás színészek közé.

  24. prodigy107 pedig sztem tök jó terminátor lett volna Hanks :-) nekem sincs bajom Bale-lel, csak azt mondom betmenen kívül eddig nem nagyon tudott alkotni valamit anyagilag (az meg annyira nem az ő érdeme, mindegy kijátssza BW)
    Worthington meg már befutott és van egy olyan érzésem, hogy nagyobb sztár lesz mint Bale (T kritikákban is szinte csak őt dicsérik), folyamatosan kapja a szerepajánlatokat. Már forgatják vele a Clash of the Titanst, ha elfogadta volna ő lehetett volna Green Lantern stb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.