Másnaposok (The Hangover)

Egy rossz hírrel kezdeném, a trailerek rombolják az élményt, mert a poénok harmada legalább bennük van. A jó hírt már ki is következtethettétek az előző mondatból: maradt a filmre is marha sok, sőt, az utóbbi hónapok, de talán az év legjobb vígjátéka megérkezett. Azt hozzátenném, hogy csak ritkán hangosan röhögős, de a vigyorgás szinte végig garantált.

Másnaposan csomagtartóba nézni de jó

Pedig a történet nem valami nagy show, annyi az egész, hogy 4 pasi Las Vegas-ba megy egyikük, Doug legénybúcsúját megtartani. Látjuk az első koccintást, aztán másnap reggel van és Doug eltűnt, a maradék három meg semmire nem emlékszik. A nyomokat követve megpróbálják kideríteni, hova tűnhetett Doug, de a romokban levő lakosztályuk már az eszmélős reggelen bőven előrevetíti, hogy kegyetlen éjszakán vannak túl, nem lesz az a kutatás olyan egyszerű. Erre fel még egy gyereket is találnak az egyik szekrényben.

– So, uh, are you sure you’re qualified to be taking care of that baby?
– What are you talking about? I’ve found a baby before.

Igen, egy kicsit a Hé Haver hol a kocsimra hajaz, meg még pár filmre, de eme tény fölött szemet kell — vagyis rosszul mondom, lehet hunyni simán. Ha valamihez igazán hasonlítani akarnám, akkor az az Ünneprontók ünnepe lenne. Ugyanolyan friss sugallat a R-besorolású vígjátékok között, főleg, hogy ehhez végre nem volt Apatownak köze. Bírom a munkáit meg producerkedését, de kell másfajta alapanyag is, és hát a Hangover nem nagyon hasonlít egyik Apatow cuccra sem. Azért hoztam fel a csávót, mert a 40 éves szűz óta szinte ő uralta az R-kategóriás, pénzt hozó vígjátékok piacát. Hát most nem, ez olyan régimódibb móka kicsit, nem lowkey, hanem bizony nagyszabású, csillogó komikum.

Amúgy a legegyszerűbben úgy lehetne összefoglalni, hogy sikeresen eltalálták a készítők az arányt. A poénokat nem valami idióta, hanem egy elég korrekten összeszedett történetre rakták, legalábbis vígjáték szinten. Nem nézték teljesen hülyének a nézőt, hogy a tinik is bemehessenek és értsék. A legkisebb szereplők dumája sem volt elhanyagolva, például van egy nő aki kétszer tűnik fel 1 percre és emlékszel. Ahogy emlékszel a dealerre is aki 1 percet volt, satöbbi.

A másnaposok jelentkeznek

A szereplőgárdáról csak jókat tudok mondani, mert bár egyik főszereplő sem A-listás sztár, de talán pont ez ad a frissességhez. Mindannyian jók: a fura, szakállas standupkomikus Zach Galifianakis, meg Bradley Cooper akinek a legjobb szerepe eddig a Kitchen Confidential volt (a csávó lehet az új Clooney?), na meg Ed Helms aki az Officeból jelentkezett be. Talán ez lesz a nagy kiugrásuk? Merthogy a film durván kaszál odakinn, a nép egymásnak újságolja, hogy milyen fasza, nézze meg mindenki, szóval megcsinálták. Na jó, ha már nevek, akkor nem szabad azt sem kihagyni, hogy a Road Trip-et és Old Schoolt jegyző Todd Phillips rendezte ezt a Másnapot most, szóval jó kezekben voltak a srácok.

Még mielőtt pontszámot osztanék megemlítem, hogy a film legjobb részei talán a homage-ek voltak. Ahogy átvettek és jól belefűztek a saját sztorijukba jeleneteket a Casinoból meg az Esőemberből például.

Másnaposok értékelés

Most irigylek mindenkit, aki nem látta a trailereket, mert úgy sima 9/10 lenne. Igazából ennyit adok, mert ennyi jár. Az összes előzetes videóanyag ismeretében is végigvigyorogtam, azokat a jeleneteket is amiket már láttam 10*, hiába volt a közepesnél kicsit rosszabb kedvem. Heltai fordítás amúgy, és ránézésre simán a szinkronos szöveget feliratozták, szóval duplán hátránnyal indult a kép alsó tizede, de sikerült többnyire kizárnom. Ez a film tuti dvd-n/blu-ray-en beszerzős lesz.

70 hozzászólás a “Másnaposok (The Hangover)” bejegyzéshez

  1. Hatalmas! Nálam mindenképp az év vígjátéka, de lehet hogy az elmúlt évek legjobbja. Totális kikapcsolódás, nem volt olyan 5 perc, hogy ne röhögtem volna, pedig nagy kritikus vagyok. Jók a szereplők, és ezt a magaslabda sztorit maradéktalanul lecsapják. 10/10

  2. eh, én sajna láttam véletlenül (tévében) és rögtön úgy kezdődik, hogy a lényeget mondja a narrátor.
    nem tudom mi ez az új hülyeség, hogy azonnal spoilerezik a filmeket a trailerekben.

  3. a film bejött,viszont azt a heltai kurvát fejbe kéne már lőni,annyira nem ért ahoz amit csinál…

  4. Tegnap voltam én is moziban rajta és ma mikor kollégáknak meséltem, kb ugyanezzekkel a szavakkal írtam le. Ezekszerint itthon is működik, hogy az emberek elmesélik és mondják, hogy menj el nézd meg. Mindenesetre én rég nem nevettem ennyit vígjátékon, tökéletes szórakozás volt.

  5. Én is megnéztem tegnap, és szerintem az utóbbi évek legjobb vígjátéka. Ráadásul az első pár perc után megállás nélkül jönnek a poénok, nincs egy kis pihenő sem. Amikor a legtöbb filmben egy kis nyugis rész jönne, itt kiderül egy újabb ökörség az estéről. De a trailer tényleg sokat elárult, viszont így sem tudta elrontani a szórakozást (nem mint sok film esetében). Én megadom rá a 10/10et, mivel úgy gondolom, hogy mi érdemelné meg, ha ez nem? Ráadásul biztos hogy most pár évig nem lesz hasonló film. (kivéve talán az új Apatow filmeketugye)

  6. Bradley Cooper a Kés/alattban is szerepelt nem egy részben, nem értem hogy ezt miért nem emlegeti sehol senki

  7. Nekem is nagyon tetszett, legutóbb az I Love You, Man-t tudtam ugyanígy végigvigyorogni. Szegény Bradley Cooper (Phil) viszont nálam örökre összeforrt a Wedding Crashers-ben alakított törtető faszkalap karakterrel. Egyszerűen ellenszenves a feje, minden szerepében az jut róla eszembe, mekkora pöcs volt volt abban a filmben. És szerintem a mi Fábry Sanyi bácsinkra is hasonlít, simán lehetne a fia.
    De ez az egész azt bizonyítja, hogy jó színész, meg azt, hogy én előítéletes vagyok.
    Zach Galifianakis előtt meg nagyon nagy jövő áll. Nem tudom, milyen, ha levágja a haját, meg a szakállát, mert így baromi karakteres, és ha csak őt kellett volna nézni (hangsáv nélkül), akkor is összeszartam volna magam a röhögéstől. Seth Rogen reszkessen! Ez a Zach gyerek VALÓBAN vicces!!!

  8. 1 trailert néztem eddig meg szerencsére! Tudtam, hogy nem is kell több.
    Ma pedig moziban lesz nézve a film!

  9. Érdekes, hogy Bradley Cooper-rel kapcsolatban senkinek nem ugrott be az Alias, ahol évekig az egyik főszereplő volt. Igaz ott nem komikusi szerepkörben, de én már akkor is láttam rajta, hogy kiváló színész.
    A film amúgy nekem nagyon várós. Én sajnos láttam a trailer-t, remélem nem fog sokat rombolni az élményen. Az tuti, hogy az előzetes alapján hatalmasnak tűnik.

  10. Nekem is nagyon bejött!Szerintem meg lehet előlegezni az év vígjátéka címet neki!Szinte végig tartogat megmosolyogtató/nevettető jeleneteket, a karakterek is állatok, az őket alakító színészek nemkülönben!Rohanás a moziba!!10/8,5

  11. Ennek most nagyon örülök. :) Nálam a legjobban várt vígjáték. Trélerből egyet láttam az bőven elég is, mert hát ugye nem akarom rombolni majd az élményt. Még nem láttam, de nagyon kiváncsi vagyok rá és amint lehet majd megtekintem. Ennél jobb kritikát elöljáróban nem is olvashattam volna róla.

    Zsír, hogy mindenki jónak tartja

  12. Nekem is nagyon bejött, nem emlékszem olyan filmre, aminek a stáblsitáján végög röhögtem volna:D Jó ráhangolás volt a jövő heti BOSSZÚRA

  13. Nem láttam a trailert. Sőt, azt sem tudtam, hogy létezik ez a film.

    Fuck yeah :D Akkor ezt most megnézzük

  14. Zach elvitte a hátán a filmet, ő vitte nálam a pálmát, egészvégig nyomta a poénokat megállás nélkül. Rég láttam ennyire kiemelkedő vígjátékot. nálam simán viszi a 10/10-et!

  15. Remek kis film volt ez! Vérbeli vígjáték a javából. Ed Helms csaján vinnyogva röhögtem. Az a nő nagyon készen volt. :)) De Mike Tyson is ütött annak ellenére, hogy a trailerben szinte az egészet ellőtték. Jó volt, na! 8/10

    Bradley Cooper egyértelműen Will Tippin, nem is lehet más! :)

  16. Már Tysonnal megvettek ezerrel, pedig ez csak a jéghegy csúcsa, mert ezentúl máshogy szól a Genesis. Ezt mindenkinek látni kell!

  17. Hála az égnek a MOM Park létezéséért, mert azok a szövegek amik a feliratban voltak katasztrofálisak. Miért nem elég soha a fordítónak a poénmennyiség amit az alkotók beleraktak? Rejtély. Amúgy 9/10, csak a rendőr faszi miatt vonok le egy pontot, mert utálom a színészt.

  18. én szinkronizálva láttam és nálam nagyobb szinkron-utáló nincs a világon..azt kell, hogy mondjam, hogy valaki nagyon eltalálta a fordítást, illetve a szinkronhangokat is, végig szakadtunk a röhögéstől, jók voltak a szövegek, nem volt szépítés , simán ment a fasszopózás és társai..Szóval nyugodt szivvel ajánlom a szinkronos verziót is, aztán majd DVD-n megnézzük eredetiben..ja, és 10 pont!

  19. nem akarok szinkronvitát, de nekem marhára úgy tűnt, hogy megint túlkáromkodta az eredeti filmet Heltai, legalábbis a felirat alapján. Szal nem attól jó meg felnőtt egy szinkron ám, ha káromkodnak, ennek ellenére simán elhiszem, hogy alap lesz idővel.

  20. A végén a képek voltak a legjobbak :D
    “Csak egyszer nézzük meg, aztán töröljük a bizonyítékot” v vmi hasonló :D az egész mozi sírva röhögött rajtuk :D

  21. Szalad a film mindenhol…
    A szakállas ürgét(Zach)a nézők üditően fogják fogadni.
    A film egyik ereje,hogy szinte ismeretlen szinészek mászkálnak benne(jobban elhiszük,nincs sztáregóra készitve)..
    Heather Graham-re pedig nincs az a férfi,aki ne zárná rá az ajtót 1 hétig:)))))
    Todd Phillips-nek ez újgyakorlat.Miért? Mert ugyanazt adja el(csak idősebbek a figurái),de most zsákot fog vele lopni.
    10/9

  22. A filmet mindenkinek ajánlom én és még 2 haverom végigröhögtük és jót tett csak a filmnek az R besorolás mert anélül langyi lenne :D Én is látam az előzeteseket vagy 20x de még így is szétröhögtem magam mert a film bővelkedik rengeteg rengeteg beszólásal,jelenettel ami odavág xD

    Spolier
    A képek a végén külön dobtak a film hangulatán szal állat :D
    Spolier vége

    Nálam 10/10 :D,csak ajánlani tudom :)

  23. Mi tegynap este néztük meg,és ma szinte egész nap ezt meséltem az ismerőseimnek!Gázsit fogok kérni azt hiszem a reklámért,mert mindenkit meggyőztem hogy menjen el!!:-)ÉN Nő létemre röfögve röhögtem,hatalmas arcok vannak benne,óriási karakterrel,spontán poénokkal!Mindenkinek ajánlom,ez az évtized vígjátéka!!!

  24. Ami nem tetszik, azt le szoktam hurrogni, de erre rossz szavam nem lehet:) Végre egy film, amivel meg vagyok elégedve. És látom nem egyedül vagyok ezzel. Egész végig vigyor volt a fejemen.
    Főszereplők nagyon jók, viszont 1-2 mellék szereplő nem igazán tetszett (csak, hogy még is fikázzak valamit)

    SPOILER

    Kifejezetten az ázsiai fickó volt idegesítő, lehet csak a szinkronja miatt. De szerencsére keveset szerepel.

    /SPOILER

    Idén látott filmek listájában felkerült nálam a 2. helyre, első még mindig a Gran Torino.

  25. annyira azért nem volt ez jó, néha vártam a poént aztán meg elmaradt. a végén is mi az a veszekedés, semmi értelme. a zenék újak, meg belepasszoltak nagyon. who let the dogs out??? valamit a képsorozat a végén tényleg adja

  26. annyira kész ez a film hogy már a röhögéstől sírtam rajta :D nagyon bejött, tényleg rég volt ilyen jó vígjáték!
    a végén azok képsorok! odab@ssz! :D
    részemről 10/10 mert rég röhögtem ilyen jókat 1 filmen! :)

  27. Azt hittem, már nem készülnek ilyen jó vígjátékok… szerencsére tévedtem! Hatalmas film!

  28. akkor elkezdem én. (vagyis második leszek.)

    jópofa film volt, de. mindvégig ott volt az a “de”. pedig a trailert sem láttam, azt sem tudtam,miről szól, még az is meglepett, hogy van egy 4. főszereplő a hármakon kívül.

    zach ‘szakáll’ galafinakis régről ismerjük, hátha kiugrik (de nem, mert ősztől sorozata lesz, mint kenny fucking powers-nek:)

    szóval csalódás volt, de csak olyan tekintetben, hogy nem árt fel a hype-hoz. de még így is 6/10, szóval, ha jól számolom az év legjobb komédiája:)

  29. Hatalmas volt.A kritika , és nem a trailer miatt mentünk el, simán 9/10.
    Az ázsiai csákó pajszeres megjelenésekor lettünk készek teljesen /bár az ő szinkronja kicsit valóban gagyi , majd kiderül eredetiben is így nyávog-e…./

  30. Én tegnap este láttam a filmet de megnézem még többször is az tuti:) Nemtudja valaki annak a számnak a címét ami akkor kezdődik amikor a kocsiban egy GYÖPÖS fickóról dumálnak és akkor végződik amikor megérkeznek a szállodába?

  31. Most jövök a moziból, rég láttam ennyire jó filmet ebben a kategóriában. 9/10

  32. Tegnap néztem meg, és még szinkronosan is az év vígjátéka, sima 10/10. Az egész mozi hangosan röhögött szinte végig :)
    Külön királyság benne a zene, nagyon eltalálták.

  33. nekem nagy csalódás volt a film, főleg hogy előre olvastam a kritikát. 9/10 oké, akkor megnézzük. szerintem a trailerekben az összes poén benne volt, mondjuk azokon még így is nevettem, szóval ez nem olyan vészes. de nekem szimplán uncsi volt, pedig nagyon akartam, hogy ne legyen. amúgy az idei felhozatalból az i love you, man szerintem százszor többet ér, kétszer mentem el rá moziba és még másodszorra is sírva röhögős. próbáljátok inkább azt..

  34. tegnap néztük meg…végig röhögtök. Kimosta a fejünkből a f*s transformers élményét….

    a legjobb az volt, amikor nézték a biztosnsági felvételt és vitték a tigrist a kocsiba… XD

  35. Ez a film tényleg zseniális. Minden perce élmény. Csak a kínai csóka miatt 9/10 és nem maximális. Ő valahogy kilógott, gyengébbek voltak a poénjai. (de lehet h a szinkronja idegesített csak)

  36. jó hogy nem volt nálunk popcorn… mert vagy megfulladunk, vagy röhögve dobjuk el :)
    persze az ost albumra nem tették fel a végefőcím dalt (right round) pfff! na de erre van a …… meg a letöltés, azóta persze ahányszor meghallom AZOK a képek ugranak be.
    adok én is a szerzői jogoknak és megveszem eredetbe’.
    9/10

  37. rob, amire gondolsz: Can’t tell me Nothing! Krva sok feldolgozás van, keresd meg, ami neked a legjobban tetszik :D

  38. Így van.. Can’t tell me Nothing – Kanye West (legalábbis ami a filmben szól) egyébként 8/10. Sztem voltak benne felesleges részek meg “poénok”. Egyébként simán dvd-s.

  39. Annie: na, erre nem is gondoltam ;)

    Most vettem észre, hogy Zach Galifianakist már a What Happens in Vegasban is láttam, igaz ott kevésbé nyújtott maradandót, na meg persze a film is B-kategóriás..

  40. tényleg váratlan boldogság volt. :) én azért egy 8/10nél megállok mert nálam így utólag, nem feltétlen a hamarosan újranézős kategória, de tény és való oázis volt az elmúlt időszak vígjátéksivatagában.

    asszem jöhet a Rockhajó.

  41. Valahogy nekem sem jött annyira be,a trailer tényleg mindent lelőtt…nálam csak Bradley Cooper kinézete húzza fel 7 pontosra

  42. Hát…szerény véleményem, hogy egy újabb tipikus amerikai vígjátékkal gazdagodtunk, moziban volt alkalmam látni, semmilyen hangosan nevetős poénban nem volt részem, esetleg a baba miatt, meg a szakállas fiú miatt sikerült 1-1 szélesebb mosolyt eleresztenem. Bátran állítom: egyszernézős kategória.

  43. vettem a poénokat és az utalások egy részét is (bár magyar szinkronnal láttam). az elmúlt évek hollywoodi komédiái közül abszolút kiemelkedik. kíváncsi vagyok a dvd-re kerülő kivágott/kibővített részekre, ha lesznek.
    “…várj ez a kedvenc részem!”

  44. winnie-vel kell hogy egyetértsek, nem volt olyan erős,valami nagyon hiányzott belőle

    a zenék meg kifejezetten idegesítőek voltak, kivéve a genesis-t
    Zach Galfinakis viszont tényleg kiemelkedett a többi közül, plusz pont a rainman jelenetért

  45. lehet, hogy amúgy jó film, de senkinek sem ajánlom, hogy szinkronnal nézze meg!
    nem hiszem el, hogy még mindig annyira hülyének nézik a magyar közönséget, hogy egy vígjáték szinkronjában idióta hangon béna szövegeket kelljen mondani.. az egyik legrosszabb a kínai csávó szinkronja.
    egyelőre biztos nem fogom újranézni, egy jó időre elment a kedvem a direkt vígjátéknak készült filmektől (értsd: amiben nincs olyan mögöttes tartalom, ami bárkit is érdekelne)..

  46. hát akkor az eleve egy szar poén..
    mindenesetre nekem az egész szinkronból az sugárzott, hogy vagy a szinkronkészítők nem látták, vagy attól tartottak, hogy a közönségnek nem lesz elég jó, ha meghagyják a helyzetkomikumokat anélkül, hogy rápakolnának valami idióta szinkront. bár ha az erdeti is ilyen, akkor nemtom miért vagytok annyira oda..

  47. sztem is az utóbbi évek egyik legjobb vígjátéka.
    érdekes mögöttes tartalom miatt nézni meg egy vígjátékot…
    sztem a vígjátéknak pont az a lényege hogy ki tudsz kapcsolódni vagy másfél órára. ennyi.

  48. @ 66. Gegeny
    nagyon félreértetted. nem az a bajom, hogy nincs mögöttes tartalom, hanem az, hogy ötlettelen.
    amúgy sztem ilyen szempontból a legtöbb filmnek az a célja, hogy kikapcsoljon. ez nem a vígjátékok sajátossága.
    a vígjátéknak az a lényege, hogy vicces legyen. én viszont kezdem úgy érezni, hogy ha egy egész filmet arra tesznek rá, hogy “ezt majd jól végig lehet röhögni”, az általában nem jön össze, sőt, inkább az ellenkező irányba sül el.
    szvsz

    én többet nevettem a Be Kind Rewind-on, de a The Boat That Rocked-en is.
    vígjáték? Mafia!, Top Secret, Airplane, The Naked Gun.

  49. most néztem br verziót. a felénél kikapcsoltam annyira gyenge. idegesítő klisés szar. apatowot!

  50. Elég rég láttam, de pár mondatot így utólag bevésnék ide.

    Szóval a film tényleg szórakoztató, csak hát nem mindegy hogy hogyan.

    Ezt azért írom, mert “sajnos” nekem fontos a film tartalma is. Akkor is, ha csak egy laza vígjáték, meg akkor is, ha nem. Ez a film végül is megmutatta nekünk azt, hogy hogyan kell egy filmet szinte teljesen sablonos dolgokból összerakni. Nem szeretnék spoilerezni, döntse el mindenki maga, miután megnézte, hogy mi sablon és abból mennyi van benne. Ráadásul meg nem csak a történet olyan, hanem még a karakterek is.

    Olyan érzésem van mintha minden olyan dolgot beleakartak volna dobni, ami vicces lehet egy ilyen történetben, ráadásul már egy szinten kevésbé vicces, mint hihetetlen.

  51. na tegnap végre eljött az nagy nap, lássuk az utóbbi évek egyik legjobb vígjátékát!

    wait for it…

    mi ez a szar? de tényleg. 40 perc után kikapcs, egy röhintésre nem futotta – ez egy vígjátéktól azért elég halvány. ENNYIRE unalmas kliséktől sújtott filmet nem is tudom mikor láttam utoljára. meg mondom – nem vicces. inkább kínos. pedig itthon néztük, kettesben, nem kellett feszengenünk. ezért nyugodt szívvel lőttük ki a lejátszót.

    múlt héten megnéztük a Fantastic Mr. Fox-ot, na AZ vígjáték. pedig… 9/10, ne viccelj már human. na mindegy, azért bírlak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.