G. I. Joe: A kobra árnyéka

A világ legdurvábbnál is durvább katonái. Ha a felső 1%-ba tartozol, akkor is csak azért kerülhetsz be, mert valaha viszonyod volt a gyönyörű gonoszcsajjal, de aztán némi összetűzésetek támadt az öccse halálának körülményeit illetően. Esetleg ha alibinéger vagy, “a viccesfigura”. Go Joe!

kikerülték cselesen a rakétákat, így csak 30 másik ember halt meg

Amit muszáj a pozitívumok közé sorolni, hogy meg sem próbáltak valami sötét eredetsztorit csinálni, inkább a faék és az író fejének találkozása után született gondolatok kerültek papírra. Szóval igazi hősök a katonák, a legjobbak legjobbjai, akik kiirtják fél Párizst ha kell. Nem, nem is. Valójában van ez a MARS-ot (nem a csoki vagy a bolygó!) irányító figura, aki csinál egy zöld trutyit tartalmazó robbanófejet, vagyis rögtön 4-et, szuperveszélyes nanorobotokkal, amik minden fémet el tudnak porlasztani, vagy valami ilyesmit csinálni velük. Aztán ezt a szuperfegyvert 5 kocsiból és két helikopterből álló konvojjal szállítja pár tökös katona, de nyilván rajtuk ütnek, és kettő kivételével mindenki meghal. Innen még jön mindenféle árulás meg világuralom, meg egy bevetett rakéta (az előzetesben ellőtték mi kapja be zöld trutyit), miközben rengeteg ember elhullik.

Valahol hihetetlennek tartom, hogy ahogy a Transformers kettőnél, úgy itt is több száz ember esik áldozatul a harcoknak, aztán mehet pg-13-ba a dolog, mert nem mutatnak konkrétan semmit. Ott hajók süllyedtek el meg ilyesmi, a Joe-ban pedig van egy olyan üldözés, ahol a szövetségesek területén — ja igen, a GI Joe az világszervezet, rengeteg ország van benne — egy üldözés során sima utcai járókelők kapják oldalukba a kaszást. Így konkrétan, menekül a gonosz, futnak utánuk a gyorsító ruhában — mit gyorsít az öltözet? – titeket! — a Joe-k, és a civilek kocsijai repkednek meg robbannak jobbra-balra (fenti kép). Lehet elkalandoztam, de mindegy.

Van még negatívum: a trükkök. Valahol el sem akarom hinni, hogy ez a film 175 millióba került, többe mint a Star Trek! Nem azokkal a jelenetekkel van gond, amikor tényleg robbantottak, hiszen bevetették azt a technikát is, hanem a CGI az, ami katasztrófa. Olyan, mintha legalább 2-3 évvel le lett volna maradva a csúcstechnikától, pedig a filmre költött összeget ti is látjátok. Hülyén mozgó elnagyolt járművek (a csaj a motoron volt talán a legnagyobb vicc, a VAS magasságaiba emelkedtek ott), mert fizika az többnyire minek, közben meg néha meg kurvajó lassított jelenetek. Ilyen kettősség féle a látvány.

Snake Eyes odabasz

Ellenben ha már oltom a CGI-t, azt meg kell jegyeznem, hogy az akció ritmusa teljesen rendben volt. Ez alól kivétel a halálcsillag főbázis elleni csata. Konkrétan a Párizsban játszódó üldözésre gondolok, ami jobban megvalósítva sokkal nagyobbat üthetett volna, de még így is a film csúcspontjának bizonyult számomra.

G. I. Joe: A kobra árnyéka értékelés

Nem tudom felpontozni, pedig vannak erényei a filmnek. Például remekül idézi a 80-90-es évek blockbustereit, amikor még nem a hatalmas vívódás volt a központ, hanem “ott a gonosz, ezt akarja, mi meg nem akarjuk azt, tegyünk ellene. Na jó, drámázzunk is picit, 5-10 percben.” De emellett sajnos nincs benne plusz. Egy túl jóindulatú 6/10, mert a TF2-nél kevesebbet nem ért (míg az szebb, ez valahol normálisabb), de többet sem.

Az durva, hogy ennek szerintem folytatást is gondoltak, hiszen kvázi az orrunk előtt születnek meg a főellenségek, itt még csak kispisták szinte végig.

human
írta
2009. 08. 09. 17:24
megjelenés
85
hozzászolás


85 hozzászólás a “G. I. Joe: A kobra árnyéka” bejegyzéshez

  1. A film erős közepes, én jól szórakoztam rajta, kivéve azokat a párbeszédeket, ahol ki akartam menekülni a moziból a néger srác és a csaj a között. Viszont valaki magyarázza el nekem plz, miért lett a film magyar címe a kobra árnyéka? Film után nekem, tök egyértelmű, hogy az angol cím arra utal, hogy a parancsnok, aki a kobra volt, elfoglalja a helyét, egy egész jelenet fogalkozik ezzel a filmben, honnan jött az árnyék, miért nem kobra felemelkedése, kobra születése, kobra eljövetele stb. lett a cím. Már a tranformers nél is a bukott bosszúja helyett lett bukottak. Azt értem hogy azelőtt adják sokszor a magyar címet, mielőtt látták a filmet, de miért nem lehet kijavítani az egyértelmű faszságokat, azt fel nem tudom fogni.

  2. Én is csak ajánlom a filmet,látványos,és egy generáció nőtt fel az alap ötleten! Megéri meglesni! :)

  3. Én úgy hallottam, trilógiát terveznek a készítők.
    Egyébként én valami butább filmre számítottam, olyasmire, mint a Transformers volt. Ha már játék(ok) alapján készült.

  4. Teljesen korrekt csihi-puhi dirr-durr film nyárra, műfajában abszolút bejött, a TF2-nől klasszisokkal szórakoztatóbb.

    és latex szerkós Sienna Millert minden filmbe!

  5. Minden, mint ez is relativ. Sztem a TF2 “felül” is lett értékelve, de azért majd egyszer megnézzük ezt a filmet is…mondjuk DVD-n.

  6. Szerintem ez így nyárra tökéletes. Latex, robbanás, bugyuta egyszerűség, akció. Komolytalan 7/10et dobnék rá :))

  7. Nekem is tetszett nem volt vele semmi baj igazi popcornmozi… de hogy 175milla ez azért nekem is sok volt.
    6.2 imdb elég egy nyári mozihoz? Elég szerintem.
    Én nem mondanám hogy buta film volt hisz hagytak lehetőséget szépen a folytatásra…

    ( SPOiLER: Elnöki kegyelem? XDDD )

  8. Igenis jó film volt. Pont olyan, mint amilyennek lennie kell! Igazi nosztalgikus érzés volt nézni, ha 10-en akárhány évvel ezelőtt készült volt, akkor most már tele lenne a szobám poszterekkel! XD

    Bárcsak a TF1-2 is ennyire elkapta volna azt a hangulatot, amit kisgyerekként éreztem, amikor néztem a rajzfilmet, vagy játszottunk a katonákkal :)

    Baromira nem érdekel, hogy bugyutácska a történet, vagy néhol nevetségesek a párbeszédek.

    Alig várom, hogy egyszer legyen egy G.I.Joe vs. Transformers film (természetesen Májkülbéj nélkül ;)

  9. Sztem nagyon jó volt, a nyár kellemes meglepetése. A cgi-nél egy helyen én is felsíkítottam (sivatagban a repülőgép a bázis felé tart), de belefért, összességében remekül szórakozott a gyermeki énem.

  10. a filmet tegnap láttam, késő esti adáson voltunk és szerintem tök korrekt lett, simán újranézős vmikor, 7/10

  11. Kb. ez egy olyan szórakozás volt, amit a T4-től, vagy a TF2-től is elvártam volna, igaz a TF2 számomra majdnem hozta is ezt…

    A CG vállalható, de botrány, h ennyire elnagyolják manapság, a párizsi jelenetknél sírtam vissza a Matrix2 sztrádás üldözéses jelenetét, a repcsis hangáros részeknél meg könnyekkel telve gondoltam vissza akármelyik újtrilós Star Wars hangárjaira… viszont ami nem Cg volt, az nagyon pöpecül nézett ki, a T4-ben pl. sírtam h gyakorlatilag semmi nem volt igazi robbantás vagy üldözés, itt legalább ezek megvoltak.

    Számokat nem mondok, sztem amennyire fél tőle az ember, h gagyi lesz, annyira kellemes csalódás, mert nem akarták komolyan venni a dolgot és nagyon is átjön, és élvezhető ez a gagyizós szuperkütyüs túlozgatás. Kb. ennyi :)

  12. Még nem láttam a filmet, de azt el tudja nekem mondani valaki, hogy megmagyarázzák-e a filmben, miért hasznosabb a gonoszoknak, ha fémevőbombát vetnek be sima, mindent elpusztító bomba helyett? Mármint ezek humanisták vagy mi? Komolyan kérdem.

  13. Én egy 5/10-es értékelést vártam előzetesek alapján, de ez a plusz pont már egy jó nyomós ok hogy megnézzem :D

  14. mer tez egy egész város szétszed és egy kis szatyorban elfér, míg egy egész várost elpusztító atom az más kaliber

  15. nézzétek, én sírva röhögtem a párbeszédeken a végén már, de imádtam hogy nem vették komolyan csak tolták a bugyuta akciót a képembe, simán megérte a mozijegyet, a tf2 pedig nem, ez az én véleményem

  16. Én az elején még örültem is mien jó pörgős film, de annyira pörgött már, hoyg a végén már teljesen lefárasztott az a dirr durr csihi puhi! De még ezt el is lehet nézni, inkább ezek a nagy feszültségek…
    mindeki izgul a filmbe hogy jaj csak szólaljon meg – szólaljon meg…. és wáááá megszólalt… “jeeeee”
    ….ajj hagyjuk már :/

    Hát tényleg jobb volt mint a TF2, de az is biztos hogy NEM 16 éven felülieknek lett kitalálva!

  17. Spoileres:

    Egyébként vicces hogy msot néztem meg nemrég a “Hurt Locker” -t és azok után hogy a csávó BOMBAÁLLÓ RUHÁBA!!! szalad a bomba elől… már vagy 50 méterre van tőle és meghal!

    Ahhoz képest a Stepup sztárja a felrobbanó ház előtt hátra repül és 2 karc az arcán…. elég vicces volt! :D

  18. Jaja Dennis, ez olyan mint a fentebb említett süllyedő jég esete. :)
    mellesleg a kritikával egyetértek, de azzal nem aki ezt a TF2 elé helyezi.

  19. A film sztem teljesen jó volt, a poénokon lehetett röhögni, az ember tényleg érezte, hogy nem a sztorival fogják eladni a filmet.
    A látvány nálam 8/10, néhány jelenet tényleg kicsit elnagyolt, de ezenfelül simán élvezetes.

  20. Egyértelműen a Star Trek után az év második legjobb akciója. CGI-vel itt-ott voltak gondok, de belefér, kicsit buta is volt, de mérföldekkel jobb, mint a TF2 vagy T4. Spoiler: A nanorobotok meg megesznek mindent, nem csak a fémet. Addig zabálnak, míg le nem állítják őket, azaz gyakorlatilag az egész földet szétszedhetnék. A végén a csávónak azért kellett katapultálnia.

  21. Spoiler: Vagy azért, mert különben kiette volna alóla a gépet és nem kap a pofájába maszkot? Mind1, az első verzió jobb :)

  22. Simán a nyár legjobb blockbuster cucca a Star Trek után, fun az egész film! Nagy nagy pozitívum trailer “ígérete” = a film!
    Snake Eye meg kibas*ott coll lett! Szerencse, hogy nem vették magukat komolyan a srácok, ha elkezdenek “drámázni” meg “epikus”-zni, akkor fogtam volna fejem :-) szuper jók vs. szuper rosszak, ninjákkal megerősítve áhhhhh!

  23. Megmondom őszíntén sokkal szarabbra számítottam a trailerek alapján, de a végén úgy jöttem ki a moziból, h ez a nyár egyik legjobb akciófilmje a Star Trek mellett. Simán lekőrözi a Terminátort és az új Transformerst is fényévekkel. Nagyon ötletes, látványos és jól követhető az akció, érdekes kütyüket, járműveket mutatnak benne, minimális a nyálas rész, gyakorlatilag végig pörög az akció. Tény, h a sztori lehetne egy picit jobb, meg a dialógus végig nagyon gyerekes + 0 jellemfejlődésen mennek át az amúgyis egydimenziós karakterek, de aki ilyen téren elvárásokkal ül be egy ilyen filmre az meg is érdemli.

    A film büdzséje sztem reális, rengeteg akciójelenetet láthattunk, full cgi helyszínek lásd vízalatti bázis, az autós üldözés is nagyon látványosra sikerült. Ha összevetem a költségvetést egy Wolverine-nel, Spider-Man 3-al vagy egy Terminator: Salvationnel, ahol szinte semmi nem volt, akkor meg pláne.

    Nálam a film simán 8/10, végre pozitív csalódás a sok elcseszett folytatás mellett.

  24. 2 ok miatt fizettem ki a mozijegy árát:
    1. hogy megnézzem az év egyik legrosszabb filmek
    2. hogy megnézzem a plakáton lévő csajokat

    mindkét pontot kipipálhattam a végén.

    ez a film brutálszar, de tényleg.

    vannak olyan popcorn mozik, amiknél a suspension of disbelief tök jó élményt biztosít, de itt még ez se segített.
    a transformers sem a világ legfaszább filmje, de amire készült, arra pont jó, és ha leülünk a haverokkal és pár sörrel megnézni, akkor teljesen rendben van, _élvezhető_

    a gi joe ezzel szemben egy mindenhonnan összelopott ötletekből építkező orbitális klisékkel telerakott b-movie lett, aminek a megtekintése már-már fizikai fájdalmat okoz, legalábbis nekem.

    a cgi-be zsákszámra ölték a pénzt, ez látszott is, a csajok is abszolút rendben voltak, de ez nem elég ahhoz, hogy akár 6/10-et is érdemeljen.

  25. human: végülis biztos volt igazi tüzijáték is a T4-ben, csak eléggé csalódtam, mikor kiderült, hogy azzal a nagy dög trailerrel vagy nemtom milyen járművel mikor menekültek a puszta közepén az úton, ott kb. az egész cgi, a pördülő autók, az ütközések, stb.

    mondjuk ez már off, de ilyen téren szerintem rossz irányba tart a filmkészítés, benjamin button verkjét is meg lehet nézni, mennyi minden cgi benne, vagy ott az angyalok és démonok… engem elszomorít… ezért vagyok hepi, amikor igazi robbanást látok, még akkor is, ha egyébként maga a cgi, elég halovány minőségű…

  26. Rég élveztem ennyire egy popcorn mozit, lelkesedtem mint egy hülye gyerek :). A legfőbb érdeme hogy nagyon hozta a GI JOE érzést !!!

  27. Még jó, hogy a rajzfilmben:

    sosem vetkőzőtt a fehér kobra

    szóval eddig mínusz egy.

  28. 6/10

    nem egy ész történet, az fix, de nem is ezt vártuk tőle
    a két ninja nagyon el lett találva, de azt vártam h a fekete a végén megszólal
    ami zavart: hogy a neveket is lefordították. minek?
    ja igen: Hawk ezredes csinált is valamit a filmben? mert én nem vettem észre
    annak ellenére, hogy elvileg Ő is JOE, simán leamortizálták
    meg a többi őrt is :-D
    a CGI nekem is szemet szúrt (a csaj a motoron, a helikopterek az elején, a gyorsítós ruhás futás, stb.)
    de egy esti kikapcsolódásnak jó volt, talán DVD-n újranézem

  29. Lehet, hogy csak én vagyok nagyon öreg, de nekem ez a film minden csak nem G.I.Joe – nekem anno volt több mint 30 figurám és hát ezek a karakterek a kanyarban sincsenek ahhoz képest – nézték volna meg egyszer is a rajzfilmet.
    szóval inkább hívták volna gyorsítóruhás csávók-nak vagy valami.
    botrány.
    a történet hiánya / bugyutasága nem bántó hiszen az anno itthon is futott rajzfilm nem lövi magasra a mércét:
    – Hello itt Késes, mindjárt folytatjuk!

    jóindulatú 3/10

  30. Ilyen egy igazi blockbuster!
    Semmi komolyság.Helyette high-tech kütyük,jó és a rossz harca meg akció ezerrel az arcunkba!Ez a G.I.Joe film, aminem is akar több lenni.
    Simán 9/10

  31. Mint film elmegy, összegében szórakoztató. Bár a neveken kívűl nem sok köze van a G.I. JOE világhoz. Sok helyen kilóg a CGI, de ezeket inkább nem is sorolom.
    A film a közepéig stabilan hozott egy 7/10, de utána erős lejtmenet következett…

    SPOILER

    Jégtáblák szerintem azért süllyednek, mert előtte a tervrajzokon mutatták, hogy a jégben is járatok vannak épületekkel. De ebben a fimben nem kell a fizikát keresni…

    Összegében egy 5/10-nek jó a film.

  32. ja igen, a GI Joe az világszervezet, rengeteg ország van benne

    na ez mondjuk jó pont, engem a transformersben kifejezetten idegesített hogy az még hagyján hogy az amcsik parancsolgatnak a földönkívülieknek a többi ország meg le van szarva de azt egyáltalán nem értem hogy miért pont az amerikai hadsereg lődözné szét japán belvárosát? ilyen soha nem lenne

  33. diceman, ki mondta, hogy a 80-as évekbeli rajzfilmet veszik alapul, bár jót röhögtem volna amikor Duke teljes menetfelszerelésben nyomja Kirgisztánban az akciót mint kiskatona, amikor meg bekerül a full extrás über szuper elit kommandó csapatba akkor meg kap egy flanel inget :-D

  34. 24. Dennis: azert az is vicces, hogy egy olyan filmnel, amit nem neznek meg sose (GIJoe), ezert batran elolvasom a spoilert, bepakolsz egy olyan film spoileret, amit megneznek es ezert nem olvasnam el a spoilert.

  35. Ez a film az év akciófilmje simán, egy hiba volt csak, az a motoros 4 másodperces részlet(CGI botrány), de megeszi akcióban a TF2-őt, és sajna a Terminátort is. Itt végig volt valami, nem lankadtam egy pillanatig sem. A párbeszédek jók, a szereplők szimpik, a tini poénok mellőzve, és csak kétszer viccelődtek akció közben. Úgyhogy előre mindenki, Jóóó JOeeee!!

  36. G.I.JOE személyében végre vetéjtársat kapott a 2009 LEGROSSZABB FILMJE címért a Transformers 2. és az új Harry Potter!

  37. Ma este megnéztem én is, mert nagyon ráértem, amúgy nem nagyon érdekelt a film! Kellemesen csalódtam, látványos, végig pörög, jó csajok… Egy mozit simán megér! Popcorn movie, semmi több! Barátnőmnek is nagyon tetszett!

  38. egyszer valaki itt említette, a “kobra árnyéka” bújtatott jelentését. azóta nem bírok szabadulni attól a gondolattól :)
    de azért meg fogom nézni

  39. Aki látott már Sommers filmet és tetszett neki aztán úgy ült be Joe-ra az ne fikázzon az tudta mi fog következni.A többiek meg így jártak. :-)

  40. Megnéztem, és ugyanolyan jól szórakoztam mint az Iron Man-en… Eléggé megosztja a közönséget a film, de a tények azt mutatják hogy ez biza fasza volt :D
    Nálam 8/10.
    ÉS tudjátok mit? Nem zavart hogy kilógott a CGI lóláb, mert magával ragadott a pörgés, meg a látvány.
    Jah és aki szerint ez a “legalja” az nézzen Asylum studio-s “filmeket” :D

  41. Szerintem kimondottan jo film lehetett volna. Igy sem volt rossz, de sokkal jobb lehetett volna. Tul sok speci dolgot akartak bele rakni. Egy csomo minden felesleges is volt. Inkabb kevesebb cgi jelenet kellett volna, de azokat nagyon faszan megvalositani. Tenyleg tul sok jelenet volt ahol nagyon zavaro volt. Human jol mondja, 4 eve meg amultam volna rajta, ma mar inkabb gagyi. A masik amit nem tudok hova tenni az Hawk tabornok. Dennis Quaid nem vallalt nagyobb szerepet vagy nem is osztottak ra? En mindenesetre varom a masodik reszt! Remelem elkeszul es a filmtortenelemben eloszor a masodik resz jobb lesz mint az elso:)

  42. Sok filmnek sikerült már ezt elérnie…
    Nem is olyan rég, egy “hasonló” (szuperhősös) témájú film második része tartotta lázban a világot…

  43. Fúú de megosztotta a közönséget ez a film, repkednek a 3/10-ek meg a 9/10-ek. Nem gondoltam volna.

  44. Ajjaj…ez minden volt csak nem G.I. JOE! Egyáltalán nem tudta visszaadni az érzést. Gyerekkorom szuperkatonáit úgy seggbek*rták a készítők, hogy az nekem fájt. Nagyon nem jött be a film és ez a CGI egy okádék. Mi a rákra költöttek ezek 175 millát?? Mert nem a CGI-ra az tuti.:S Méghogy oda-vissza veri a TF-t…pff..hagyjuk már. Még a T4-nek sem ér a nyomába.. Év legnagyobb csalódása számomra. HP-n is tűltesz. Pontokat sem érdemel.

  45. Valóban nem hozta az eredeti GI.JOE fílinget, de szerintem ez eléggé kiderült a trailerekből is. Meg aztán gondoljunk bele. Ha hűek akartak volna lenni a rajzfilm-sorozathoz, akkor nagyjából a Predator Svarci-féle elit alakulatát kellett volna összehozniuk az meg lássuk be, ma már kissé poros.
    Kellett a hi-tech, ami mai szemmel is hi-tech.
    Szerintem ez a mozi teljesen a helyén volt. Illetve pont a helyén volt. Vagyis nem akart több lenni, mint ami és ez manapság eleve jó pont.

    Pörgős, látványos, az akciók ritmusa rendben, még a visszaemlékezős részek sem voltak unalmasak vagy nagyon bugyuták (na jó, azt az egy táncolóst kivéve, de az meg nem volt túl hosszú). Most komolyan… mi kellene még?

    CGI-hibák. Oké, gáz ilyen költségvetésnél, de én szerencsére végig tudtam, hogy egy multiplexben ülök egy sci-fibe hajló akciómozin és nem szemléltető filmet nézek a Műszaki Egyetem fizika tanszékén, úgyhogy engem annyira nem zavart ez sem.

    SPOILER—

    Mondjuk azok a Borg technológiával előállított Universal Soldierek elég könnyen hullottak ahhoz képest, hogy milyen hosszú jelenetben szemléltették, ezek milyen faja gyerekek, de sebaj.
    Az utánérzéseket pedig nem vettem zokon, inkább növelte a fan-faktort, amikor néhány jelenetnél beugrott egy-egy korábbi filmélmény.
    — A Sziget spoiler!
    “Jé, ez pont úgy ment át a házon, mint a menekülő klónok a Szigetben annó a siklóval”
    ——————–
    “A neved pedig legyen mostantól: Dart Vader…” azaz dehogy! :)
    Az endori csata víz alatti remake-jét is élvezettel néztem.
    S még lehetne sorolni, de minek.

    Nekem bejött annak, amit vártam tőle. 7/10

  46. Outlier: igazad van :D ne haragudj! legközelebb jelzem azt is! Egyébként az trailerbe is benne volt és azért mertem mondani! De legközelebb jelzem!

  47. Igazából az a bajom ezzel a filmmel, hogy szinte minden eleme lopott valahonnan. Persze ha egy filmben zéró meglepetés van, az még nem lenne önmagában olyan rettenetes, de ezek gyakorlatilag feltalálták a nagy költségvetésű B/C kategóriát. 4/10 mert legalább a CGI-t nem sajnálták.

  48. tegnap néztem meg, és én élveztem. csak ültem és bámultam ki a fejemből és sok helyen mosolyogtam, mert tetszett az akció. nem tudtam nem észre a sok cgi-t de én könnyen megbarátkoztam vele, és ha ez kellet a pörgősséghez ám legyen. tetszettek a helikopterek, a gyorsító ruhák sőt még a motoros rész is. úgy voltam vele, hogy egy hosszú videóklippet nézek, vagy összeillesztett trailerek sorát :) csak a látvány számított. snake eyes volt a legfaszább az összes között, imádtam hogy nem dumált sokat, ilyen legyen egy ninja, ne pedig olyan szószátyár pojáca mint a stormshadow. poénok gyenguszok voltak, de egynémelyiken röhögtem “szénaboglya a bányában”.
    viszont volt egy dolog ami zavart, de nem csak itt, hanem sok más hasonló filmnél is, nevezetesen pedig, a kézirángatózós kamerázás. azt még odáig megértem, ha szaladnak, lőnek, vetődnek, akkor kell nekünk az érzés, de amikor fedezékben beszélnek egymáshoz, miért kell azt a kibszott kamerát rángatni mint egy hülye? ezen sosem tudom túl tenni magam, nagyon szeretném már ha ezt a marhaságot hanyagolnák.
    egy szó mint száz, én azt kaptam amit vártam jól éreztem magam és ez a lényeg.

  49. Én akkor nevettem a legjobban amikor a “parancsnok” a végén erős vastüdős hangon szólongatja Lukot izé Duke-ot.

  50. jól el van szállva mindenki ettől valamelyik irányba. szerintem ez egy pontosan közepes, teljesen sablonos, látványos, egyszer nézhető akcióvígjáték.

  51. Ez full akcófilm volt, se több se kevesebb, de az akció legalább folyamatos volt, a 2 óra alatt nem éreztem, hogy lassúlna a film, inkább a történet kicsit bonyolultabb szálait hiányoltam :), túl sok szereplőt akartak bemutatni, és erre nem volt elég idő, rendesen elhúzni. Nem rossz film attól, de nem is remekmű :)

  52. Nekem az volt vicces,hogy ott van több tucat jól képzett Joe és amikor a világ kerül veszélybe akkor meg bevetik a két újoncot? Hol van mindenki más (ülnek a kocsiban?)?

    De aztán rájöttem a film végén h a Joe-k feladata, tapsolni a monitorok előtt amikor valaki megmenekül (mindegy hányan haltak bele…) Nem?

  53. Hát, ez eddig az év csalódása. Nem is, az év átbasz*sa. Megcsináltak három percnyi akciót élvezhetö szinten, berakták a trailerbe, hogy elcsalják az embereket a filmre aztán az egész produkciót elbambáskodták. Legtöbbször olyan érzésem volt, hogy valami 2001-es videojáték intróját nézem…
    4/10, de csak a vörös csaj mellei és a párizsi jelenet miatt.

    Vicces, hogy ez az a film, amelyiknek csak az elsö, rövid, trailerét láttam, mivel nem akartam elspoilerezni. Azt is csak egyszer néztem meg, nehogy “Iron Man szindrómám” legyen. Ha látok több jelenetet, lehet még DVD-n se nézem meg. Hát így ne nézzen az ember trailert…:)

  54. Istenem.

    Tegnap megnéztem,pedig tudtam.Tudtam,hogy egy….az egész.
    Mondták mások:Jók benne az effektek!
    Lóf*szt.

    Az egész egy hányás.Az alibi néger és a Jet Li nindzsa.
    Nem is tudom,talán a régi Mortal Kombat filmekbe láttam ilyen harcokat(Fekete nindzsa a fehér nindzsa ellen,mellékszereplő “jó”srác a mellékszereplő “gonosz” srác ellen,és mellékszereplő nő…)
    Az egész filmbe egy pozitívum volt.Annyit nevettem rajta.
    Persze nem azokon a nagy szintű poénokon amit mond a alibi néger mond,stb..
    Hanem amikor megpróbálnak menők lenni,vagy valami szart benyögni.(Szinkron dobott rajta)
    Lásd:
    Xyz:-Akkor indulás Párízsba!
    Alibi néger:-Szeretem a croissant.

    Aki írta a forgarókönyvbe ezeket a “menő dialógusokat”…nah,mindegy.

    A végén a halálcsillag ütős volt.Azon már könnyeztem.

    Amikor a Véder nagyúr ellkezdi:
    Mától a te neve Destros és az enyém,(Felvesz egy bilit a fejére) a Parancsnok!

    Szóval….no comment.

    Az effektekről annyit,hogy borzalmasan ellmaradott volt(mind).Félkész munkák amik nem voltak feltextúrázva.A csodálatos “kocsin lassítva ugrálós nindzsa” pedig kb 4 éve is volt a Pókemberbe.

    Ennyi.Gyerekek meg kajolják majd mindenütt.

  55. Ha a két főhősnő “akciózott” volna egymással, talán több pontot kapott volna tőlem, de így csak szörnyűlködtem az óriási képtelenségeken, és “színészi” alakításokon, stb. Értem én ,hogy mese de ekkora túlzásokat!? Nálam ez a valami pont 3 pont,pont

  56. Bazsitának igaza van. tényleg jó film megéri meglesni…
    csak igaz szava lehet neki, hiszen jó barátom :P

  57. nem szándékozom a feleslegesen flémelők ellen menni, de megint azt érzem, h ettől vártátok a modern akciómozik grandmasterzét. minek?
    ha már más nem, a T4-es v. TF2-es lehúzás áradatnál lehetett érzékelni, h hiába a múlt, hiába a hype, hiába adott a technika – hiába édes a torta, attól még nem biztos h le fog menni a torkodon. legfőképpen meg nem biztos h ízleni is fog..
    pont semmit sem várva Joeéktól, kaptam megint az arcomba csilivili popcornmozit, tibicsokit, taximozit. ennyi. és bár nekem a TF2 még jobban is tetszett, nem adott az sem sokkal többet, maximum máshogy tette rá a habot a tetejére. ennyi.
    szar cgi, fos szereplők meg gagyi párbeszédek??! mivel más ez mint a pékemberek, terminátor4ek, TFek, meg meg meg meg.. (nyílván a klasszisokat nem sorolom ide) attól még ezek szinte ugyanazt adják, nem sokkal többet, és nem kevesebbet. szo nálam sem lett az év filmje, de nem is kuka a 6/10.

  58. A Transformers 2-ben, ahogy a T4-ben is, szemkápráztató CGI volt, a G.I. Joeban meg nem. Ettöl jobb az a két film ennél.

  59. Nem ajánlom a filmet, most néztem meg moziban. Hát csak otthon, olcsón beszerezve talán megéri azt a pocsékba ment időt, amit rászántunk. A TF2 sokkalta élvezetesebb volt, mint ez. Moziba csak látványfilmeket nézek, de ez látványnak is szar volt. Pedig minimális elvárásaim közé nem tartozik a jó sztori, vagy a nagyszerű színészi alakítások. De a fizika törvényeit: minthogy “a jég lebeg a vízen” ne írják már felül! [na ez a tesóm megjegyzése volt]

  60. Véleményem szerint…
    Alaposan meggyalázták az egykori, legendás, szegény-szerencsétlen jobb sorsra érdemelt rajzfilmet. Én valami hatalmas nosztalgia-feelingre számítottam (gyermekkorom kedvenc meséje volt ugyanis a G.I. Joe), de ez elég csúnyán elmaradt. Most csak az ilyen alap-dolgokkal, hogy Kobra, Duke, Hawk, stb. nem lehet visszaadni valamit.
    A kobra-jelmez sem olyan, amilyennek lennie kell: a rajzfilmben a Kobrák ugyanis azért viseltek tükör-álarcot, mert a G.I. Joe ugyebár a saját magában rejlő gonosszal is megkűzdött – vagyis valami ehhez hasonló volt annak idején a rajzfilm lényege.
    Tömegfilm lett ez a mozi, és a legszomorúbb az, hogy amíg bennem a G.I. Joe egy eszméletlen jó rajzfilmsorozatként maradt meg, addig a mai gyerekekben ez a mozi hagy emléket, magyarul egy teljesen más képet.
    Sajnos nekem nem jött be, pedig nagyon vártam :(

  61. Ez a film egy vicc…
    3/10

    CGI gagyi, viccesnek szánt Wayans nem vicces, butyuta sztori, etc…
    időpocséklás bár a TF2 se volt egy nagy durranás de ez a vmi nyomába se érhet.
    vagy lehet én lettem tul igényes? még a számomra ultra gagyinak vélt (bár végül kellemes csalódás lett) G-FORCE -t is jócskán alulmulta…

    pedig volt itt sztár kérem szépen dögivel…
    még Brendan Fraser is feltünt egy jelentéktelen szerepben…
    értem én hogy ez egyfajta bevezető film volt amikor be kellett mutatni a halandó népnek is hogy ki kicsoda de a régi rajzfilm sokalta szórakoztatóbb volt anno mint ez a rakás celluloid halmaz…

  62. Ez a film egy kliséhalmaz. Már-már nevetséges az egész. Ha 16 múltál lehet nem fog bejönni. 6pont. (2 jó csaj van benne, az megmaradt)

  63. no, eljutottam eddig. tegnap este kezdtem el nézni, minek utána valamelyik ker.tévé nem adta le a meghirdetett Indiana Jones-t (Frigyláda talán?). mély mondanivalót nem vártam tőle, és eltelt azóta több, mint 20 év, hogy beszereztem az utolsó g.i.joe katonámat. ennek dacára nem volt rossz, talán azért nem, mert kb. semmit sem vártam tőle, látványos volt, pörgős, és rendesen osztották benne a jónépet is. két-három alkalommal ugyan belebólitottam, kimaradt pár perc, de ennek dacára kellemes volt. mivel az ilyen filmek alapból hátrányból indulnak, így max. 6 pontot adnék rá, ha kellene pontozni.

  64. Szerintem nagyon jó volt. Nálam simán verte a Wolverinet meg még a T4-et is. Erre számítottam, lebutított gyakjuk a gonoszokat sztorira. Meg h mindenkinek van riválisa, kibontakozó története, szerintem kurva jó volt. A látványos jelenetek, meg simán kurvára bejöttek, sőt legjobban a “nindzsa ugrálós rész”. Ki nem szarja le, hogy volt a pókemberbe, de itt a karakterből kifolyólag talán stílusosabb volt.

    Ezért imádtam én gyerekkoromban a G.I. Joekat, plusz csomó katonám volt, szerettem na. A film visszaidézte picit ezt az időszakot.

  65. CGI gut, a többi kaka…
    És mától tudom, hogy a jég a sarkkörön csak azért nem süllyed el, mert egyben van, de ha felrobbantják… :)

  66. Heló.
    Mindenekelőtt a fanoktól kérnék elnézést, de nálam a film elbukott. A főhős lehetett volna valamivel elszántabb, mint ez a srác. Lehet hogy a StepUp – ban jó ez az álmodozó arc, de a világ megmentéséhez egy kicsit több kell. Amit egyáltalán nem értettem, az a hosszú szaladgálás a városban a furgon után. Hatalmas szaltók abban a szerelésben, kazalszám törnek az autók de egy rendőr nem jelent meg hogy legalább megpróbálja őket megállítani, mintha Franciaországban ez mindennapos lenne. A csaj a motoron elég motogp pc game volt, Snake a furgonon pedig leginkább Sam Fisher a splinter cellből, de az tetszett, szépen megcsinálták a mozgását. Amit szintén nem értek, az az, hogy ha már kisfestenek egy nőt véres arccal és nyakkal aki beront egy épületbe, akkor miért lesz hirtelen tökéletes az arcán a smink, majd később újra tiszta vér. Ennyire nehéz volt leforgatni hogy beszáll a liftbe? Ha a sisak irányítja a gyorsítóruhát, akkor hogy ugrik át Duke a háztetőről a repülőre sisak nélkül? Vagy a jeges, extrém hideg Északi Sarkon miért tavaszi ruhában szállnak ki egy repülőből? Még ha Franciaországban nem is volt tél. De még a nő is, és nem fáznak. A rakétát meg fellövik úgy, hogy kb. 20 méterre állnak tőle és nem ég meg senki. A süllyedő jég is fájdalmas, de ami végképp, az a Darth Vadert idéző jelenet a film végén. Bakker! A cikk íróját kérem hogy ne haragudjon, de az erőltetett poénjai a filmnél is rosszabbak voltak. Legközelebb próbálja meg igényesebben.
    Üdv.

  67. DelMare, tényleg: ki az a Pékember? :-DDD A másik meg a Pikulás, aki decemberben jár piros ruhában?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.