Becstelen Brigantyk (Inglourious Basterds)

Tarantino megcsinálta. Muszáj ezzel kezdeni. Abbahagyta a szórakoztató játékot, mint amilyen a Deathproof vagy a Kill Bill volt, aztán elénk tolta ezt a majdnem mesterművet. Hihetetlen precíz és feszes az egész.

Két becstelen brigaty

A történetet felületesen úgy lehet összefoglalni, hogy egy Hitler elleni merényletről volt itt szó. Meg egy csapat Brigantyról, akik nem túl okosak, ellenben elhivatottak a németek gyilkolászásában, meg hát az a szakmájuk és virágzik az üz-let. Valójában ez még mind semmi. Az biztos, hogy Tarantino nem csak spagettiwesterneket és háborús filmeket nézett sokat a forgatókönyv megírása előtt, hanem a Coen tesók által jobban köztudatba rángatott történet és karakterbeli kavarások is hatottak rá (nekem ilyen érzés volt a majd meglátjátok mi).

Ugorjunk is rögtön a színészekre és arra, hogy mekkora hatalmas bagázst rántott össze QT. Pitt adja el a filmet, ezzel nincs semmi baj, de az alakításával sem. Az Inglourious Basterds legtöbb humorát mindenképp ő szállítja, ha éppen nem valami hatalmas dumával, akkor csak egy olyan arckifejezéssel, hogy vigyorogsz, mert nem tehetsz mást. A következő külön kiemelendő pedig Christoph Waltz, aki hatalmasat alakít a németek oldalán, az SS ezredeseként. Konkrétan a jelenetek amikben szerepel körülbelül a film legjobbjai. Tény, hogy a kihallgatásai köré hatalmas feszültséget sikerült teremteni, de a színész is rengeteget tesz hozzá. A Basterds egy Leone-szerű összecsapással kezdődik, csak épp a szavak dominálnak nem pedig az ‘így is lesz két felesleges’, de ahogy halad előre a nyitójelenet már érzed, hogy itt nem lesz kecmec, éljenenek a szögek meg a kalapács meg a szék, vagyis az ez utóbbiba szegezés.

Valójában a film két legjobbját kiemeltem, de a többiek is kitesznek magukért. Még a Farcry kaliberű szörnyszülöttben szereplő Til Schweiger is, vagy épp Eli Roth, aki nem a színésztehetségéről híres azért. Meg hát Mélanie Laurent sem elhanyagolható, meg.. mindenkit fel lehetne sorolni. Hitler is nagy arc, a Brigaty minden tagja kitűnik valami apró jellegzetességgel. Egyszerűen tökéletes a gárda.

Csak az egyikük becstelen

A Basterds minőségi film, össze van rakva az egész, kiforrott anyag végre. Nem érdekel mennyit kotlott a forgatókönyvön ténylegesen, a lényeg, hogy papírra került, megérkezett a pénz, és le is forgathatta. Üdítő felnőtt szórakozás az egész. Van benne brutalitás, hogyne lenne a háborúban. Van benne pár olyan párbeszéd, hogy le a kalappal. Akad benne humor is bőven. És hát az egész rövidebbnek érződik, mint amennyi, ami mindenképp jó jel.

A pár negatívum egyike meg az, hogy a tipikus popkultúrás dumát megint belerakta Tarantino, csak most nem madonna meg a többiek a fő téma, viszont teljesen háttérbe került az egész, hangyafasznyit ront csak az élményen. A másik, hogy egy hangyányit leült a közepe előtt nem sokkal, elvesztett 10 percre a film, de aztán újra megtaláltuk az ösvényt közösen, amikor a Gestapo tiszt elkezdett iszogatni.

Becstelen Brigantyk értékelés

Részemről ez 9/10-es élmény volt, nem tudom mikor élveztem ennyire Tarantino filmet, vagy úgy amúgy is filmet. Azért látszik, hogy vagdosta utólag rendesen, konkrétan a trailerben is volt olyan jelenet, ami már nem jutott be a kész anyagba végül, és ez egyáltalán nem baj. Nem akciófilm ez, hiába sugalltak valami olyasmit, így nem kell a folyosókon hatalmas gépfegyverrel rohangáló briganty nekünk.

168 hozzászólás a “Becstelen Brigantyk (Inglourious Basterds)” bejegyzéshez

  1. Nagyon vártam ezt a filmet, de most h csak jókat mondasz róla, lehet h meglesem moziban (annak ellenére, h nincs rá pénzem :( ).

  2. nagyon nagy a film, tegnap este néztük meg
    a két és fél óra hihetetlen gyorsan eltelt, miközben végig van valamilyen történés a filmben

    részemről 10/10

    tuti újranézős, most hallgatom a filmzenét, az is nagyon ottvan

  3. Nekem viszont van Kultúrális utalvánnyom.. mire költsem, ha nem amerikai filmek megnézésére; mint egy hete a G.I. Joet. Kultúra magasfokon :P

  4. Igen, de elég merész ahhoz, hogy néha tök lazán vígjátékba forduljon. Tényleg remek!

  5. Nagyon jó volt, de nem egy mestermű, kb. egy szinten van a Kill Billel. Rengeteg zseniális jelenet van benne, de sokszor tényleg nagyon leül a film, szemben mondjuk QT első két alkotásával. A film soknyelvűsége különösen tetszett.

  6. Szerintem Q.T. nagyot alkotott ismét nekem 10/10 a fil a szöveg a szereplők minden ott volt és Pitt még a vártnál is hatalmasabb volt számomra. Még elbirtam volna nézni 1-2 orát de majd ppótolom azzal h ujra beülök rá!

  7. A legjobb eddigi Tarantino! Zseniális! A legjobb akciojelenetek, a legjobb humor, a legjobb alakítás, egyszerűen minden fasza, tökéletes filmművészeti alkotás!!! Ez a szórakoztatás mesterműve! A mindenkori Top 10-be bekerült nálam! Christoph Waltz-ról még hallunk, az biztos!
    Erivdercsi!

  8. Nagyon jó film, volt benne minden ami kell. És külön jó, hogy nem egy átlagos háborús filmet kaptunk. Egy kicsivel több akciót elbírt volna, de így is fasza volt. Tetszett a többnyelvűség nekem is, és ezúton is szeretnék hálát adni az úrnak hogy nem szinkronizálták le. :)
    9/10.

  9. Nagyon vártam a filmet, örülök, hogy (szinte) csak jókat hallani róla, holnap nézem is a moziban.

  10. Teljesen egyetértek Human-al.
    Nagyon bejövős premieren néztem a “cukor” moziban, és nem csalódtam benne, bár nagyon elvoltam kenődve mikor bementem a gondjaim teljesen elfelejtettem amíg a fim tartott és nagyon jót szórakoztam rajta.

  11. SPOILER

    Amikor a moziban megszólal Pitt a déi akcentussal, hogy bándzsornó, azt hitem összehugyozom magam a röhögéstől.

  12. nekünk is nagyon tetszett, csak ne lett volna az az egy-két furcsa hiba a feliratban. nem voltunk rászorulva, de miért nem tudja megnézetni valakivel a művét Speier, mielőtt a mozikba kerül?

  13. egy 21-es karikás Leone film lett belőle, végülis jó, csak így frissiben nem tetszett nagyon.
    de a Tarantino filmek nálam “be szoktak érni”

  14. Mestermű. Minden porcikáját lehet szeretni, dícsérni, mert megérdemli. Waltz és Pitt ellopja a showt, főleg mikor mindketten jelen vannak; de mindenkit ki lehetne emelni, mert remekül hozzák a szerepüket és tálalják elénk a Tarantino által írt gyöngyszemeket.
    Én egy nagyon ínyenc, szórakoztató filmet vártam, de meg kell mondanom, hogy ilyen jóra nem számítottam.
    Már majdnem Halálbiztos szint. :D

  15. Egyetértek 9/10
    Remek színészek, remek szövegek, maga az egész szuper.
    Waltz és Pitt remekel (Raine hadnagy és az olasz nyelv jelenet a film legjobbja…)
    Til Schweiger meglepetésemre jó volt, Eli Roth is.
    És ami még feltünt, a film utolsó mondatát akár Tarantino is mondhatta volna…

  16. wáó :) Nem gondoltam, hogy ennyire pozitívak lesznek a visszajelzések. Eddig is érdekelt, de most már nagyon! Akarom nézni.. :)

  17. Claire8310: Én is rögtön arra gondoltam, hogy ez Tarantino kiszólása :) Ha így gondolta ő is, én egyetértek vele, 10/10. :D

  18. Tegnap este néztük mi is, részemről ez 9/10, nagyon jó film lett. Az olaszos jelenet pedig a film legjobbja. Azok az arcok amiket Pitt vág közben… :)

  19. Szeretném bővíteni a pozitív hozzászólások sorát.
    Íme.
    Nagyon tuti a film, 9/10.

  20. Ha csak negyed ilyen jó lett volna akkor is szét dícsérném ezt a filmet.A Death Proof után én már kissé elástam Tarantino-t,de ez mindent helyre hoz.A nő a kocsmában kiköpött IslaXD(Isla,She-Wolf of the SS).Ha a Roger Corman ideje beli killing nazisplotion filmek is valami ilyesmit nyújtanak csak kevesebb emberi jelenetttel és alakítással,akkor azonnal beszerzési címet és szélesvásznat.:DNagyon gyaláz.

  21. Tegnap néztem meg moziban (lényegtelen). Viszont, amit írtál, teljesen egyet értek. 149 perc és úgy elrepül, mintha 90 lenne. Pit alakítása rendben van, de a náci tiszt ellenfele jobban vitte a filmet.

    SPOILER

    A pincés jelenetnél éreztem egyedül, hogy taktikailag nagy hibát követtek a szövetségesek. 1 emberbe 5-6 golyót tolni….Jó tudom, nem úgy kell nézni egy QT filmet. Ill. a moziban 2 ember őrzi hitlert (csak azért kisbetű, hogy szövegből kevésbé legyen kiugró egy név)…

    /spoiler és fikázás off

    Párbeszédek terén nagyon jó, és az összes feszültség szinte itt mérhető. QT filmként kellő képen elborult, nem a barátnőt viszem rá kategória. (tom, általánosítás, de nézőtérről lejött 1-2 jelenetnél)

    9/10 helytálló, végre önmagát adta QT, soha roszabatt!

  22. És tényleg olyan véres, durva mint amilyennek ígérték? Mutatják totálba, hogy aprítják a nácikat??

  23. Elnézést a dupla hozzászólásért, de meg kell említenem, hogy a régi fekete-fehér filmek világítását néhol átvette QT és nagyon jól hatott. Érződik, hogy a forgatókönyvön dolgozott is! És az egész filmet filmre vette, néhol mesterkélt vibrálás, de CGI-t egy helyen fedeztem csak fel! Aki fogékonya néhol brutális, nyers ábrázolásra és átlag (Hollywood) filmekhez képest jó dialógusokhoz, annak javaslom.

  24. Qt eddig minden filmjét szerettem kivétel nélkül, a grindhouse és a kill bill nemtetszést még a kritikájuk olvasása után sem értem.

  25. Ma láttuk, nagyon király, egybe van az egész, a forgatókönyv író tudott is írni, nem csak ki volt adva valami iskolába fogalmazásnak, miért nincsenek ilyen filmek mostanában :(. Teljességgel megéri a moziárat. Fantasztikus

  26. 10/10.

    A Ponyvaregény után ez a legjobb filmje, a Kutyaszorítóbannnal megosztva a helyet. Zseniális. A mester megint alkotott.

  27. Számomra az év filmje, ha a szórakoztató faktort nézzük. Izgultam, idegeskedtem a drámai jeleneteknél, röhögtem a poénokon, élveztem a hatalmas színészi játékokat ill, hogy ha jól számoltam 4 nyelvet váltogattak benne. A nekem nem igazán tetsző Bábelnek is ez volt a nagy előnye. Szerencsére egész sokat értettem belőlük, így még jobban tetszett.

    10/10

    SPOILER:

    Amikor az az ujjmutogatós rész volt, akkor már sejtettem mi lesz, s le is csapták a magas labdát, s ez talán a film egyetlen negatívuma.

    /Spoiler

    OFF:

    Kicsit meglepett, hogy vége lett a filmnek, úgyhogy nem is igazán fogtam fel az utolsó mondatot. Mi is volt az?:D

  28. Nagyon bejött a film…9,5/10. és ami nagyon zseniális volt a FILMZENE! (mint minden Tarantino filmben)

  29. Furcsa, hogy ennyire sok a pozitív kritika, mert szerintem a film teljesen érdektelen, hosszú, átlagos és felejthető volt. Néhol pedig kifejezetten kínos.

    Elnyújtott, túlhúzott jelenetek, a szerkezet szétesve, a stílus sincs eltalálva, néha komoly, néha vicces, de azért mégsem annyira, nem is értem, hogy miért tartott két és fél óráig. Egyáltalán nem tett jót a filmnek a folyamatos spagetti western stílusának nyúlása, mert sokkal igalmasabbra is vehette volna.

    de hogy mondjak jót is, voltak azért remek jelenetek is (lsd. találkozás a pincében, a “bonzsornó” angolul) illetve nyilvánvalóan ki kell emelni két színészt aki zseniális volt:
    Christoph Waltz és Michael Fassbender.

    szóval kb. 4/10. nálam. ráadásul szerintem saját magát ismétli, mármint tarantino. nem értem – ennél sokkal jobbat tud.

  30. gyerekek ez a film getszinagy :D:D:D:D
    nem is érdemes kiemeleni egy részletet se, mind1ik zseniális volt, szerintem
    (barátnőmnek nem tetszett :'( ) :):):)

  31. Nagyon jó volt, dehát én a death proofot is imádtam, a film utolsó mondatát meg Tarantino persze h magára értette!:D

  32. Spoilers

    A végső fejezet tökéletes.
    Amikor Mélanie Laurent sminkeli magát, először nem tetszett a zene de összeállt egy női eye of the tiger bevonulsára.
    Eli roth fejét a hostel miatt képzeletben fejbevertem már párszor, de most neki is jár a jó pont. Legjobb akció, ami lehetett volna kicsit hosszabb ebben a stílusban az ahogy 2 olasz pincér barátunk bejut a páholyba.
    Csak Taratino lehet ilyen bastard ,hogy ezt meg merje csinálni a storyban.
    Az eleje jó volt, nekem viszont érdekes módon nem a vége elött kezdett leülni, hanem a közepe táján, Daniel Brühl csajozása, de ezt is ki kellett fejteni, a részt viszont a végén teljesen megmentette az ezredes megjelenése az étteremben ( bár nem értem mi értelme volt a tejszínhab közelinek, azon csak pislogtam hogy mi van? )
    Pince jelenet se volt valami nagyon pörgés de ott volt Schweiger és az a laza undor a fején(aki egyébként Németoszágban Uwe Boll film ide vagy oda igen elismertnek számít) .
    Ami viszont nem tetszett Hitler első megjelenése, ne karikatúrázzunk meg paródiázzunk vele.
    Párbeszédek kemények voltak, de hogy lesznek e belőle szállóigék, arra nem mernék fogadni.
    Ez jó volt.

  33. NAGY SPOILER

    Amikor Landa elintézi Bridget von Hammersmark-ot, akkor az a bizonyos kéz konkrétan Quentin-é. Nem tudom, hogy hányan hallottak errő, csak gondoltam bedobom, hátha valakinek új info.

    SPOILER OFF

    Ja és 10/10

  34. Blow up the basket! – Hát ez bizony jó film valóban, már péntek délután lecsaptam rá. Néha kicsit lassú a tempó, de engem nem zavart, tetszett az egész, na. 8/10 simán. That’s a bingo!

  35. Upsz ezt még megemlítem.

    SPOILER

    Szóval amit korábban említettek is már, hogy Hitlert ilyen gyéren őrzik, hát az valóban butaság, de hát macerás lett volna egy hadosztálynyi katonát elintézni a Brigantyknak :)

    Ami meg mókás, hogy pont Michael Fassbender akcentusára szállnak rá a filmben :D (Merthogy ő Hamburgban született, igaz Írországban nőtt fel és jelenleg Londonban él, de akkor is vicces momentum).

    SPOILER OFF

    A francia hölgy pedig baromi szép, oda vagyok meg vissza tőle.

  36. A film nálam is 9/10 és igen, egy 10 percre leült, de utána a finálét szerintem iszonyat jól vezette fel.

    Amúgy azt észrevettétek a pincejelenetnél hogy azok a kártyák magyar kártyák? (vagy vmi nagyon ahoz hasonló)

  37. pappjano

    A németeknél és az osztrákoknál megvan ugyanaz a kártya mint a magyar kártya. Ha megnézed a magyaron a neveket : Tell Vilmos Stüszi Vadász…

    Egyébként Mélanie Laurent tényleg gyönyörű.
    Ja és Mike Myers is remek (és persze a háttérben Churchill, hehe).

  38. Jó volt, bár a Ponyvaregényt nem üti.

    SPOILER

    Az mekkora volt már, amikor vetités közben kimegy Adolf a páholyból, nyújtozkodik, majd megkérdi a két SS őrt, hogy van e rágójuk :))

  39. SPOILER

    Szerintetek Eli Roth-ék csak elfeledkeztek a bombáról a lábukon a nagy lövöldözés hevében, vagy tényleg beáldozták magukat?

    Egyébként készülhetne Aldo-ról egy sorozat! Jó volna látni az előéletét vagy a háborús kalandjait. (Ugyebár annyira a háttérben volt az egész csapat). Nem azt mondom, hogy ezek a sztorik csak a háborúról meg az akcióról szóljanak; meg lehetne csinálni Tarantinósra, úgy, hogy a karakterekre helyeződjön a súly.

  40. Meg persze a dialógusokra :) És mondjuk egy-két kémkedős akciót sem lenne rossz tőlük látni.

  41. Nagyon érdekes ez a sok pozitív vélemény. Például nekem (pedig Quentin fan vagyok, és még a Halálbiztos is tetszett) nagyon nem jött átt ez a film. Az egész amolyan furcsa vígjáték szerintem. Teljesen komolytalan. Na persze nem fikázni akarok, csak a Kill Bill és a Halálbiztos után egy kicsit komolyabb filmet vártam. A karakterek, Adolf, Goebbels, Landa, Aldo nekem mind úgy tűntek mint egy Monty Python film szereplői. Persze minden Tarantino filmben kicsit komikusak a szereplők, de valahol valóságosak is. Mint Mr. Narancs, Vincent Vega, Jackie Brown vagy a Menyasszon. Itt a kis Shosanna Dreyfus akart lenni szerintem a komolyabb szál, csakhogy ezt a bosszú sztorit már láthattuk a Kill Bill-ben sokkal jobban kidolgozva. Nekem az egész film kicsit kidolgozalannak tűnt. Egy jelenet tetszett igazán a kocsmás (king kong). Nagyon sok a poén a filmben (ezek amúgy igen jók), csak a poénkodáson kívül nem sok minden történik. Nem szoktam pontozni ezért úgy fogalmaznék: számomra a leggyengébb Tarantino film.

  42. komolytalan? hans landa jelenetek igenis komolyak, némi iróniával megspékelve.
    3 napja néztem de azóta is a filmen jár az eszem. szeptemberbe ujranézem az tuti :)

    SPOILER

    kezdő jelenetnél, mikor h landa elöveszi pipáját, már tudtam h nem lesz egy mindennapi film. :)
    a film valahogy 9,5-10/10 nél van nálam . csak azért mert a ponyvaregény 10/10 és a bb pontosan egy hangyafinggal gyengébb, ezt talán annak a számlájára lehet irni h most már tarantno nem az ismeretlenségböl berobbanva rakta le ezt a mesterművet ( mint korábban a ponyvaregényt), hanem a néző pontosan tudja h tarantinotol mit várhat és igy kevesebb meglepetést kapunk. most lehetne mondani, hogy HA ez a film készült volna hamarabb és mondjuk a ponyvaregény meg késöbb akk arra mondanánk h nincs nem okozott meglepetést. de nincs HA …
    még jósokszor újranézős lesz a film az tuti!

  43. am vissza térve h komolyt arra irtam h a jétéka komoly = figyelemre méltó.
    és te birálóan irtad h komolytalan. hmm… emlékezz csak vissza a film legelejére.

    SPOILER

    Első fejezet
    Egyszer volt, hol nem volt, …egy nácik által megszált Franciaországban.

    Ezek után történelemkönyv hű filmet vártál?

    Erröl jut eszembe h elöbb olvastam egy másik forumos portálon, hogy : “Hitler nem is igy halt meg”
    xDDD

  44. SPOILER

    Dave Campestre: nem a lábuk robbant, hanem az ezredes cucca, ahogy mondja is amikor alkudozik, hogy berakták ők a bombát hitler széke alá (még mutatja is a film ahoyg megteszik)

  45. “Majdnem mestermű”? Nekem azért erős a kifejezés, és legalább akkora túllövés, mint amiket Tarantino tesz a filmben. Tény, hogy a saját határain belül jól meg van csinálva az egész, le is köt meg izgalmas is, viszont a rendező leginkább a saját kliséit fogalmazza újra, “járt utat járatlanért”, meg ott az a forró szerelem önmaga iránt. Vajon túl tud-e lépni ezen a szenvedélyen?

  46. SPOILER

    dave campestre és human:
    mindkettő robbant: a lábukon a dinamit és az ezredes cucca is

  47. SPOILER

    gab: a lábukon levő csak a másik miatt sztem, mármint ha egy rúd dinamit felrobban akkor az összes közelében levő felrobban

  48. Nekem nem tetszett annyira.Szerintem Pitt egy másodosztályu ripacs és ez a délről jött amcsi style nem hiteles,nem áll jól neki.Aki ebben a filmben mindent visz az a cikkiró által is emlitett Landa.Lehet az lesz most is,mint a Jackie Brownnál,hogy többszöri megtekintésre jött elő minden bája,de igy első nekifutásra és a kritikusok ömlengését látva és azon felbuzdulva nekem ez csalódás volt.Nem hatalmas,még azt sem mondanám,hogy szar a film,de messze van a Kill Billtől és a régebbi Tarantino klasszikusoktól.És hiányoznak,nagyon hiányoznak a kultikus figurák.minden filmjében minimum 3-4 kultfigura van szinen,itt sajna csak egyet láttam.Mindensetre kötelező nézni való,biztos bennem van a hiba :-D

  49. Ohhh,láttam Clint Eastwood is hasonlóan látja a dolgokat.

    Ha sorba vesszük a karaktereket és a szinészi teljesitményeket,akkor világit csak igazán,hogy ez egy túlértékelt Tarantino mű.Az okait nagyjából sejtem de le nem irom,mert kitiltanak egy életre :-D

  50. citydevil:
    Először is, nem te vagy az első, olvass vissza. Másodszor, a Kill Bill vagy más Tarantino film miben/miért jobbak, hogyan működnek, hatnak másképp? Erre ClintEastwood és mások is válaszolhatnak, akik szerint Tarantino ebben a filmben alulmúlta magát. Csak érvekkel, légyszi!

  51. SPOILEREK LESZNEK

    Nem volt tökéletes.
    Az elejét imádtam. A főcímnél megcsapott a western hangulat, és az első két fejezet zseniális volt, önfeledten vigyorogtam. Waltz nagy, Pitt szintén.
    Aztán a harmadik fejezetnél megtört a varázs, Tarantino megint elveszett a részletekben – ami az elején okés volt, itt unalmas. Még Waltz jelente se hozta fel nálam ezt a részt.
    A negyedik eleje se volt teljesen rendben (pince), valóban a gestapós előkerülése után állt kicsit helyre a dolog. Utána már rendben volt megint, csak ez a középső rész kicsit rossz szájízt hagyott nálam. (Mint amikor önfeledten eszel valami isteni kaját, és egyszer csak ráharapsz valami nagyon rosszra. Utána már nem tudod ugyanolyan felhőtlenül élvezni a többit).
    Mindenesetre nem bántam meg, kifejezetten jól szórakoztam. Csak bosszant h majdnem olyan film lett, amiről csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni, de elcsúszott a dolog a közepén.

  52. A NAGY TARANTINO SPOILERES POSZT

    Ma Chérie:

    Mivel a Kill Billt és más Tarantino filmet minimum tizszer láttam ezt pedig egyszer kb. 2 órája,ezért nehéz lesz,de megpróbálom.

    hogy a Kill Billnél maradjak,az egy csodálatos bosszu eposz olyan remek karakterekkel mint Bill ( Carradine szerintem nagyon nagy benne),Bud ( respect Madsennek ),Yoyo Yubari,az Istennő Elle vagy O’ Reen Ishi,Hattori Hanzo.Na ilyenek ebben a filmben sehol.
    Megyek tovább.Jackie Brown.Ott van idő szinészi játékra,karakterépitésre és ahogyan hasba löveti Q T Robert De Nirot Jacksonnal már az felér minden kinccsel.Ja,és a balfasz rendőrt alakitó Michael Keaton.Na ilyen itt megint nincs.

    Death Proof:ez egy nagyon csajos,picsogos film,mégis Kurt Russeltől borsodzott a hátam de tény,hogy talán a leggyengébb láncszem.

    Ponyvaregény és Kutyaszoritóban:Minden egyes szinész egy hatalmas meglepetés,hatalmas alakitás,pályafutás csúcs és a többi.

    Tiszta Románc:nem az Ő filmje,de az Ö kreaturái,minden szinészt Ö vitt bele.Walken,Hopper,és az überállat Gary Oldman.

    Ha kihagytam valamit szorri,de a 3 hetes kislányom nem hagy élni.

    Nem vagyok filmesztéta,sőt az érvelés is jobban megy sörözés mellett,mint itt a klavi felett görnyedve,de nekem hiányoztak a fura,érdekes,gonosz,mulatságos,gyarló karakterek.

    Christopher Waltz viszont……

  53. kár, hogy olvashatatlan amit írsz, mert a szóközt nem ismered, meg offtopik is valamennyire.

  54. human, melyik résznél ugrott be a Coen-tesók munkássága? (azon kívül, hogy a karakterek és a párbeszédek szempontjából egyébéként is hasonlítanak egymásra a Coen és Tarantino filmek?)

    a filmben nekem annyi isteni, és annyi rossz dolog is akadt, hogy még nem nagyon tudom, hogy hogy pontozom majd, de talán 7.5 lesz. ClintEastwood-dal és citydevil-lel értek inkább egyet, mint a “tizpertizesekkel” (kivéve h én szeretem Pittet, és semmi komolyságot nem vártam, sőt talán kevesebbet is).

  55. A film 10/10 nálam is.

    SPOILER

    Szerintem a réteskajálós jelenetet azért mutatta olyan részletesen taratino, mert lefizették a gyorskajáldák, ugyanis baromira megéheztem alatta :DDDD

  56. Asszem lesz benne Spoiler.

    Megértem ha valakinek tetszik a film, mert tényleg fasza dialógusok vannak benne meg nagyon jó alaktások / szinészek (még Brad Pitt is teszett). Valahogy nekem mégsem áll össze az egész. Valaki írta, hogy ne várjunk történelmi hűséget egy Tarantinotól. Hát ne is. Szerintem nem ez, hanem a hozzállás komolytalan.
    Ugye Tarantino filmből tudtuk meg azt, hogy ha egy sztorit mesélsz figyelj a részletekre. Milyen volt a szappan a klotyóban? Miért olyan fontos az óra a kengurubaba farkán? Louis Gara miért ült? Mi az a próba esküvő? Az összes QT filmben van ilyen milló.
    Itt pedig: Aldo Raine skalphobbija honnét ered? Mert félig apacs az kevés. Mozis néger faszi minden zogszó nélkül felrobbantsa magát, miért? Mert szereti a csajt?
    Ez nem sok. Hans Landa csupa kérdőjel (számomra).
    Nem azt mondom, hogy ez baj csak pont ezek az apróságok miatt szeretem Quentin-t. (a Big Mac és a le Big Mac)
    Úgyhogy nem utáltam meg QT-t, és semmi bajom azzal akinek tetszik. Ha új filmet rendez, arra is elmegyek a moziba. Lehet hogy az elvárásaim is túl nagyok a filmjeivel szemben, de szerintem azért ennél sokkal jobbat is tud Ő.

  57. A film abszolút 10/10.
    De fejtegetnék egy kicsit.

    SPOILER

    Arra miért nem gondol senki, hogy:
    Landa volt a biztonsági főnök. Ugyanúgy tudott Shosanna-ról, mint a Basterd-ek tevékenységéről:Miután elengedte az elején, biztosan tudhatta hova ment, hiszen remek detektív. Felismerte az étteremben is egyértelműen, az akartam még valamit kérdezni rész utalás erre szvsz. A Basterdek ugye lebuktak a pincében hagyott nyomok miatt(hogy miért maradtak ott a nyomok, az már más kérdés:bár abban a felfordulásban Hammersmarknak sem biztos, hogy az volt a dolga, hogy eltüntessen egy szalvétát meg felvegye a cipőjét. Nameg azért Landanak is össze kellett raknia fejben a dolgot)Szóval Landa az utolsó részre már valószínűleg teljesen összerakta, mit akar csinálni. Soha nem volt náci, mindig csak a saját érdekeit nézte, a végén is. Elfogatja Pittéket (az olasz nyelvvel való szívatásuk, meg a nevetése is azért van, mert tud ugye a tervről, és kiröhögi őket tervük bénasága miatt), hogy legyenek, akik fel tudják venni a szövetségesekkel a kapcsolatot, és meglegyen a sztorija. Valamint azért is érdemes volt őket elfognia, mert így úgy tűnik, hogy mindent megtesz a biztonság érdekében. És ezért is öli meg Hammersmarkot, hogy meglegyen az alibije arra az esetre is, ha a terve dugába dőlne. (azaz Raine-ék nem fogadják el az ajánlatát, kinyírja őket, odaszól telefonon a moziba, hogy bomba van elrejtve Hitler mellett/hogyezt hogyan magyarázza ki azt nem tudom/, meg van még két tettestárs basterd a moziban. Tökéletes terv.Shosanna-nál dettó:ezt elintéznie is csak egy telefonba kerül, mert biztosan tudott arról, hogy a lány valamit forral.(őellene is)
    Szóval a lényeg:az, hogy két ember vigyáz Hitlerrre, nem feltétlenül igaz. Ellenőrizhették a külső bejáratokat rendesen, akár több biztonsági kordonnal (torlasszal,mit tudom én:), erről érdemes lecsekkolni az első trailert, van benne egy jelenet, ami a filmből kimaradt.Az, hogy nem tűnik fel egy nagy halom nitrátfilm a vászon mögött? Shosannaék azt bármikor odarakhatták. Teszem azt 8kor kezdődik a film, az utolsó belső ellenőrzés délután 5, nem hiszem, hogy probléma lenne ezzel. De még ha előbb oda is rakták, Landa ezt is megoldhatta. (akár úgy, hogy odaszólt az embereinek, hogy azt a részt már ellenőrizte maga, hagyják a francba)

    Szövevényes tudom, de pont olyan, mint Landa:D

  58. SPOILERS:

    EASTWOOD:javíts ki, ha tévedek, de a négerről nem az volt az utolsó kép, hogy rádobja a cigijét a nitráfilmhalmazra? Ő még akár el is mehetett. Illetve mehetett volna, ha nem robban a bomba, amiről ők nem tudtak.Shosanna is megléphetett volna, miután látja a nácikat égni. Bár, mivel külső ellenőrzés is volt, lett volna pár nehéz kérdés. Arról nem is beszélve, hogy mindketten feláldozhatják magukat simán annak érdekében, hogy a világháború véget érjen, a náci főmuftik meghaljanak.

    Raine skalpcuccához csak annyit, hogy szerintem tökmindegy, mit csinált előtte. Vincent Vega-ról sem tudjuk pontosan, hogy mit csinált Hollandia előtt. Raine élte Tenessee-ben az életét. (egyébként Tarantino elmondta, hogy a srác utálja a rasszizmust, és Klu Klux klánosokra vadászott előtte, meg valszeg a háború után is)

  59. SPOILER

    Real013GSF
    Minta ugy láttam volna, hogy a felgyullad a vászon mögött. De ha nem, teljesen mindegy. Kiváncsi lettem volna hogy jönnek össze Shosannával. Ha Raine tényleg régebben Klu Klux klánosokra vadászott, akkor az milyen nagy lett volna már a filmben.
    Az igaz, hogy nem tudjuk meg mit csinált V. Vega Hollandia előtt, de megtudjuk, hogy volt ott.
    Tarantino bevezet a karakterekbe. Érdekessé teszi őket.

    Amit írtál Landáról tetszett.
    Mondjuk őt se értettem, hogy miért ilyen szuper-zsidóvadász, közben meg le se szarja a 3. birodalmat.
    Lehet túl szőrszálhasogató vagyok.

  60. Eastwood:
    SPOILER

    A film valami írtózatos mennyiségű anyagból lett kiollózva, összerakva. (az tuti, hogy Donny-nak volt flashbackje, ami a vágóasztalon végezte, a többieket nem tudom) Így is két és fél órás lett, sok mindent már nem lehetett volna hozzáadni, hogy moziban sikeres legyen. Egyébként nekem bejön ez a homályosság a karakterek eredetét,illetve néhány történeti szálat illetően:lehet agyalni(Landa lépésein mennyit agyaltam, kb. most raktam össze), meg jópofa előtörténeteket alkotni. De legalábbis lesz mit nézni a DVD-n kivágott jelenetként. Egyébként mivel mindenkinek teljesen világos a célja(Shosannaék szempontjából annyi a fontos, hogy felgyújtják a nácikat. Meg az, hogy az igazi hősöket elfelejtik, és csak Landa meg a basterdek kapnak elismerést-lerombolása a hősképnek), csak Landa ilyen homályba vesző, intrikus emberke, ez biztosan cél is volt Tarantinonál, hogy agyaljunk rajta.

  61. Jaj, és Eastwood:

    SPOILERS:

    Landa tényleg csak szimplán bohóc-detektív, intrikus emberke, nem náci. Tette, ami a dolga volt, amivel Hitler megbízta, de látod, amint igazi lehetősége volt rá, hogy jót tegyen magának, elárulta. (meg ha annyira akarta volna,Shosannat is lelövi, elkapja már rögtön az elején.)

  62. Real013GSF
    Landa oké. De akkor meg lehetett volna fél órával hosszabb a film. Lehet jobban tetszene. Csak hát 3 órás 2. világháborús dumafilm. Ezt még Tarantinonak se engednék meg.

  63. Eastwood:Örülök, hogy a végére értünk, ezen infók fényében azért remélem újranézed és megtalálod benne azt, amitől a többség nem kicsit szereti. (Szerencsére úgy tűnik, a bevétellel sem lesz gond.. minőségi, nem átlagfilm még jól is hoz, van még remény a világba:) Egyébként igen, ezt még Tarantinonak sem.

  64. Real013GSF, ClintEastwood:

    SPOILERS

    Számomra egyáltalán nem világos, hogy felismerte-e Landa Shosannát. Landa alapos. Nem hiszem, hogy ne fejezte volna be a sok éve elkezdettet.
    Ráadásul a színésznő és az amerikaiak merénylete csak az utolsó pillanatokban derül ki, ő se tudhatta, hányan lesznek, milyen eszközzel próbálkoznak majd. (A bombánál meg is jegyzi, hogy zseniális kis szerkezet.)

    A lány talán a senki által nem várt véletlen. Az is, hogy elszökött, az is, hogy lehetősége lett bosszút állni, és hogy állt is. Ennek ellenére végtelenül kétdimenziósnak tartom a jellemét, és ebben ClintEastwood-dal értek egyet, valahogy a karakterek lebegnek a semmiben.

    És lehet, hogy egy amerikai felületesebbnek és komolytalanabbnak látja ezt a témát, de Tarantino itt elsősorban rendező, a nemzetisége csak utána számít, és azért mégiscsak tragédiát filmez. Nyugodtan gúnyolódhat és játszhat, de én ezt így, a fasza rendezés és (nem mindig, de sok helyütt) ütős dialógusok ellenére sem tudom komolyan venni.
    Számomra a film nem sokkal több egy háborús keretekbe iktatott akciófilmnél. Fair darab, de ennyi.

  65. citydevil:

    Ahogy látom, főleg a színészek alapján ítéled meg Tarantino munkásságát, és ebben a filmjében Brad Pitt nem győzött meg. Végülis ez is egy dimenzió, de szerintem a Becstelen Brigantyknak nem célja, hogy a karakterek jellemét mélyebben bemutassa. (Felmerül a kérdés bennem, hogy akkor mi a fene egy film célja, ha egyáltalán van ilyenje, de ebbe itt inkább nem mennék bele.)

  66. De rég olvastam Real13 féle filmelemzést ráadásul ilyen alapos és összetettet :-) De igazad van mint mindig, de a többiek érvelése se rossz. Ha már ennyit beszélnek egy filmről, és ennyi elméletet gyártanak, akkor abban a filmben van valami, és szerintem ez teszi igazán naggyá Tarantino-t, hogy majd minden filmjénél ez van :-)

  67. Clint:Landa elmondja,hogy nem szereti a zsidóvadász titulust,mert ő elsősorban nyomozó és az után nyomoz amit éppen rábiznak.Gondolom neki tök mind1,hogy zsidók,cigányok vagy egy piti ékszertolvaj után nyomoz csak tehesse a dolgát,mert ehhez ért,ebben profi.

    Yoyo Yubarit elirtam,persze,hogy GoGo Yubari :-)

    Szeretem Pitt filmjeit és az ő játékát is.12 majom,Hetedik,Blöff,Fight Club mind-mind remek.Nekem itt eröltetett ripacsnak tünt,az előzetesek alapján többre és jobbra számitottam.

  68. Van itt rossz kritika is? :)
    Úgy látom nincs, de nem is az enyém lesz az első.
    Fantasztikus a film, mondanám, hogy mihez tudnám hasonlítani az élményt, de mivel még nagyon friss minden múlbélit elnyom. Különleges, újranézős film. Grat QT!

  69. Real13: azért előfordult párszor :-) De nekem mindegy, szeretem olvasni az elemzéseid :-)

    Pitt meg szerintem remekelt, jól adta a texasi vidéki gyereket :-)

  70. SPOILERES*******

    Én is azon az állásponton vagyok (főleg a 2. nézés után), hogy Landa felismerte Shosannát, mikor 2-jára találkoztak, erre utal(hat), hogy tejet kért neki.
    A film élvezhetősége nekem semmit sem romlott, anank ellenére, hogy már láttam egyszer, sőt érdekes részletekre lehet figyelni. Pl: valaki írta, hogy nincs múltja Aldonak: Ha sok nem is derül ki, de az igen, hogy szeszcsempész volt valahol lakókörzete környékén.
    Tudom, hogy ez nem kívánságműsor, de simán jelölhetnék a filmet Oscar-díjra is. Szerintem megérdemelné. :)

  71. SPOILER VESZÉLY**************
    Most értem haza a moziból, és már a film közben tudtam, hogy erről a filmről megírom a véleményem. Tarantino-fan vagyok, 3 filme (Kutyaszorítóban, Ponyvaregény és a Kill Bill 1-2) is alapmű a szememben. És itt a 4. Mindenkit átvert a Halálbiztossal, eltemették és most akkorát ütött… Mindenki hozza a kötelezőt (még többet is) a szereplők közül. Til Shweiger akkorát játszik, hogy rá se fér a vászonra (akár a végén, akár az elején a házban), hatalom. Pittről a Burn after Reading óta tudjuk hogy van érzéke a humorosabb karakterekhez is, vérprofin hozza az akcentussal beszélő Aldo Raine-t. Diane Kruger gyönyörűszép. Felesleges is mindenkiről írni, mindenki odatette magát. +1 pont a minimál főcímért (öreg tarantinos megoldás, nagyon bejön) és nálam plusz pontot ért a Dzsingisz Kahn-os “mediautalás” is :) Szerintem a teremben nem soknak esett le az öreg német sláger címe :D egy szó mint száz, elfogultság ide vagy oda, ez nálam 10/10. aki meg szinkronnal meri megnézni, annak meg ahogy a filmben is említik (csak ott a scotch-ra), külön helye lesz a pokolban :D (vagy vmi hasonló volt). egyszerűen bűn megfosztani magát a színészek hatalmas játékától

  72. Nemtudom h másnak is feltűnt e de a Dzsingisz Kán mellett említik Fu Manchu-t is aki az előző RR+QT film (Planet Terror+Deadproof) fake traileréből lehet ismerős.

  73. Nem tudom ki fogja elolvasni ennyi remek komment mellett, de azért leirom.
    A film elején megijedtem hogy 30percig tartott egy jelenet, mi lesz itt késöbb. De ahogy a végére értünk a filmnek ugy gyorsultak az események és komolyan hiányzott az elsö jelenet, annak a varázsa, a kiváncsiság, a feszültség. Karakterek zseniálisak, és hogy mindenki a saját nyelvén beszél. Tarantino bácsi, ezt ugy raktad össze ahogy azt kellett. Ujra csapatban játszol.

  74. Csatlakoznék dansi-hoz. Számomra is varázslatos az első jelenet varázsa, nem véletlen olvastam talán a Porton, hogy az 1. jelenet filmtörténeti klasszikussá válhat. Az Oscarrol pedig annyit, hogy Christoph Waltz-nak azt hiszem lesz esélye. Bár én a filmben is reménykedem, de nem valószínű :(

  75. !! S P O I L E R !!

    gyerekek, kikapcsolt az agyam es nem emlekszem:
    Donnie (Eli Roth) hogyan elte tul a bombat a laban?
    ugye a vege jelenetben nezi ahogy Brad vagdossa a keresztet Landa homlokaba. de akkor o nem robbant fel a moziban?

    SPOILER OFF
    Koszi a valaszokat elore is!

  76. Több mint 4 órája láttam a filmet, de még mindig a hatása alatt vagyok! Tarantino valami olyat csinált,ami hihetetlen! Ez a film egyszerűen tökéletes, abszolút 10/10! Simán az ÉV FILMJE!
    Remek forgatókönyv, remek színészek, remek rendezés, remek zene, egyszerűen fantasztikus!

    SPOILER
    Pitt is remekelt végig, de főleg az oalszos jelenetnél!:D az egész terem fetrengett a nevetéstől, hihetetlen volt!:D.
    De Lando ezredes jelenetei főleg az első és a végén a BINGO-s rész…na azok úgy voltak tökéletesek ahogy voltak!
    SPOILER OFF

    És új kedvenc színészem Christoph Waltz!!! Óriási színész, egyszerűen mindenkit lejátszott a vászonról!

    Eléggé úgy érzem, h ez még egyszer nézős… talán majd jövő héten. :)

  77. Nah Tarantino télleg megcsinálta. Ez nagyon nagyot szólt, eszméletlenül jól összerakott film. Tényleg fantasztikus, okos nem cliscés dialógusok, eszméletlen humor… A cast úgyszintén szuper. Waltzról már sokan írtak, a zsenialitásról, meg arról a hihetelenül erős temperamentumról amit elkövet a vásznon, de nekem a hatalmas pozitív meglepetés egyértelműen Pitt volt. Egyre nagyobb arc ez az ember, eccerüen minden megmozdulása, fintora, gesztusa eredeti és vicces.

    Innentől SPOILERS!

    A moziban az olaszos részt is ő teszi bravúrossá,(Bongiorno!)…meg persze Arrivederci!…):D:D mint ahogy ahol jelen van végig mindent. A nyitójelenet tényleg filmtörténetivé válhat, fantasztikus feszültség uralkodik rajta, Waltz nagyon ott, van, hihetetlenül okos, és intelligens az a párbeszéd. Tény hogy a kocsmás fejezet elején picit leül a hangulat de ez télleg csak 10 perc. Tán ott kellett volna vágni egyet, és mongyuk több “Basterdes” háborús részt berakni. A másik picit fura amit nehéz megszokni az a film szélsőségessége, mer nagyon vígjáték ez minden elemében, amibe persze belefér az hogy 12 ember 5 másodperc alatt lemészárolja egymást egy kocsmában, de akadtak azért egészen drámai jelenetek is amik azért nyomott hagynak az emberben (nyitójelenet, Shossanna és a Frederick mikor kinyírják egymást, stb…). Picit nehéz ienek után visszalendülni teljesen a vígjáték hangulatba meg Pitt állandóan vicces fejéhez…:) De ez azért összeségében akkor is fenomenális volt… 9/10

  78. Ennyire kiábrándítóan rossz filmet már rég láttam. Nagy film fun vagyok, a színészek zseniálisak voltak, de hogy ennyire botrányosan unalmas legyen egy film. Nem csak én gondolom így, mert a 60 perctől elkezdett kiürülni a mozi. Ilyet életemben nem láttam még mondjuk, én azért végig szenvedtem. Nem elég, hogy az izgalmi faktor, kb 5%-volt, de hogy a rendező, forgatókönyv író, “SPOILRE”, ne olvasd tovább ha nem láttad….. még Hitler mrgölését is megengette magának. lol
    Mindenki vonatkoztasson el a hype-tól és tényleg mondja meg mennyit ért számára ez a film. Én végleg leszámoltam QT-val…

  79. SPOILER-

    Nekem pont a kocsmás jelenet a kedvencem: feszültség, helytállás és kurva nagy szövegek. Desajnáltam Til-t, hogy kihentelik ott. Benne több volt.
    Hüléyk vagytok am? ezek lemészárolják hitlert, látott már valaki ilyet? zseniálisan merész!

    SPOILER OFF!

    én kitoltam volna a filmet 3órára, hogy minden jelenet értelmet kapjon. Sajnos a végén máűr eléggé kapkodós a vágás/tempó!

    MIndennek ellenére azonnali klasszikus 9/10!!!

  80. Human (és a film többi rajongója), most egy kicsit elrontottad nekem a moziélményt. Annyira lelkesen írtál erről a filmről, hogy óriási elvárásokkal ültem be rá, pedig tudhatnám már, hogy ez hiba. Ennek köszönhetően nem éreztem annyira átütőnek, mint ti, de azért nagyon jól szórakoztam, és ha a végén megkérdezik, hogy szerintem milyen hosszú volt, kb másfél órásra tippeltem volna. Tényleg mindig van mit nézni/hallgatni, nincs üresjárat. A sokak által leszólt mesterlövészes udvarlás sem lógott ki szerintem. KB annyira volt helye a filmben, mint mondjuk a pincés jelenetnek.

    Innentől SPOILEREK

    Nagyon meglepett a sok sok haláleset, mármint a főbb szereplőké. Nagy bátorság volt a rendezőtől. Ha belegondolok persze, mindegyiknek megvolt az oka, de akkor is meglepett.

    SPOILER vége

    Nem pontozok, de mindenkinek csak ajánlani tudom. Tényleg nagyon szórakoztató film. Ja, amúgy nekem mindig is a Jackie Brown tetszett a legjobban a Tarantino-filmek közül. És még valaki említette a zenét, hát ebben majdnem minden Morricone volt. Tényleg baromi jó ízléssel válogat zenéket a hapi. Még Bowie izom 80-as évekbeli Putting Out Fire With Fire-je is a helyén volt.

  81. Igazából egy órán át csak írnék erről a fimről, annyira zseniális, és persze, hogy a részletek és az egész, és persze, hogy óriási dunák és képek és vágások és játékok (Pitt rulez totálisan)…

    SPOILER

    De ami meglep, hogy nagyon keveset írtok az utalásokról!!!

    Vagy 5 különböző Kill Bill-utalás van, a legszemetebb (zseniális) a skalpolás után a völgyben az a zene, ami a Kill Bill-ben is az egyik bosszú után megszólal.. itt egyszerűen mellbe vágott… Aztán a mindenki 5 másodperc alatt megöl mindenkit az a Kutyaszorítóban-nak a tribute-ja, de van párbeszédes rész a Négy Szoba záró-negyedéből, és persze Death Proof és Bill, Bill, Bill minden mennyiségben.

    Tuti újranézős, de figyeljetek az utalásokra! Az nem is kérdés, hogy az utolsó mondat a “masterpiece”-szel az Tarantino, és a filmre vonatkozik.

    Te jó ég, na abba is hagyom… csaó!

    d.

  82. Ekkora szart.
    Ez volt az évben a második film amire jegyet váltottam. Nagy Tarantino rajongo vagyok, a jackie brown-t kb. 20 x láttam. a kill bill 2 különböző dvd-n van meg, hátha leég a ház vagy vmi.

    De a Becstelen B. szar. Tényleg senki nem látja, hogy egy rakás részletet a killbill-ből lopott? értem én hogy ő egy ilyen zseni, meg megengedheti magának, meg bla-bla-bla.

    PL.:
    1, a kocsma jelenet ,ahol alkudoznak, hogy most ki menjen le, ue: killbill 2 a kínai csaj meg amikor a.k.a Bridge megtudja, hogy terhes.

    2, még mondatok is lopottak: amikor azt mondja, hogy a zsidóvadász, hogy máskor nem tudom hány százalékban igaza lenne, de most nem. Ue. a killbill 2-ben.

    3,a francia csaj röhögése a “saját filmje” végén. ue.: Daryl Hannah a killbill 2-ben amikor megküzd uma thurman-nal a lakókocsiban.

    4. a zene. nem elég, hogy morricone, de ezt már, szintén a killbillben elhasználta.

    tisztára mint a viccben, csak kicsit kifodítva, amikor a 2 orosz “művész” sétálgat és azt mondja az egyik a másiknak: na, én asszem’ odaszaok a zongorára, mire a másik, ezeknek? úgysem értenék.
    na, tarantino odaszart a nézők arcába, tudván, úgyis mindenki, a sok művész sznob jól kielemzni,és megállapítja, hogy nem is szar, hanem a trágya új dimenzióba kerülése és még be is kenik az arcukat vele.

  83. kicsit időalagút mert nem tűnt olyan hosszúnak, mint amilyen (kb 2,5óra)
    Most néztük meg. összességében tetszett, de többet vártam, lehet hogy a lelkesítő szavak miatt.
    Ez a film teljesen más mint a többi QT, persze felfedezhetőek a tipikus QT jegyek (a szituációkba való belebonyolódás – ami nekem pl bejön, mert életszagúvá teszi az eseményeket). De ez a film más: valahol egy görbe tükör az összes amerikaihero-s arabterroristás filmiparnak, és valahol nagyon vegyes érzelmeket vált ki, amikor a legnagyobb poénok utáni jelenetsorokban, egy brutális lelkitraumának és kegyetlen mondanivalónak lehetünk szem és fültanui
    nem lesz olyan legendás mint a ponyvaregény, vagy a KillBill.

  84. SPOILERES
    human: ne haragudj h ezt mondom de nekem abszolút nem jött be ez a film…én is nagy filmrajongó vagyok meg minden, meg rendszeres látogatója az oldalnak,de ez a film nekem egyszerűen túl művészi volt vagy nem is tudom.Abszolút nem iesmit vártam 1 háborús filmtől…mármint nem avval volt gondom h nincs John Rambo-s szanaszét aprítás gépágyúval hanem hol maradt a hazafiasság az áldozat meg iesmik vagy a szomorúság mondjuk amit Aldonak kéne éreznie ,mivel épp megölték 3 emberét.Meg például mi motiválja őket az akciójuk végrehajtásában….Miért is haragszanak ők annyira a nácikra??nem tudjuk…mert nem mondják el.Egyedül Shosanna-ból kapunk valami kis felvilágosítást, hogy miért is áll bosszút.Alapvetően az sem tetszett ,hogy Schweigert miután annyira bemutatták még kisfilmje is volt csak úgy simán megölik a kocsmában.És a feliratozással is volt néhány nekem nem tetsző “baki” bár ez már nem a rendező gondja hanem a fordítóé gondolok itt a “Merci” meg a “wunderbar” kiirásokra….merthát biztos gondolja hogy ezeket mindenki érti meg iesmik énis értem őket de ennyi erővel a fél filmet kiírhatta volna idegen nyelven mert értettem…szóval nem értem mert ugye a felirat azoknak készül akik nemértik az idegen nyelveket.Azért ,hogy ne csak szidjam a filmet,a szereplők nagyon odatették magukat és hitler(azértírom kisbetűvel hogy nehogy kiszúrja valaki a spolert) megölése is tetszett mivel abszolút nem számítottam rá hanem azon agyaltam h vajon hogyan is menekül meg…hát ennyit gondolok a filmről én nemadtam volna neki 9 est hanem inkább egy 7 est ,merthát az is kimaradt hogy kijövök a moziból ésmég agyalok 1 et a filmen hogy “milett volna…” ,meg “mien jólenne ha” meg iesmik a zsidóvadász karaktere viszont nagyon bejött…röviden ennyi(XD) de azért figyelembe veszem a véleményed és ízlések és pofonok:D…amugy klassz az oldal:D.

  85. most így utólag, egyet ráaludva, azt kell mondjam hiányoltam, hogy a QT-re oly jellemző cselekményszálak szinte nem voltak egymásra hatással.
    A mozigépész helyiségben történtekre pedig tegnap még haragudtam, értetlenül álltam elötte, de mára rá kellett jönnöm, ilyen a való élet, ez történne bizony – A filmeket nézve mást várna az ember, de sajna ez van.

    A téma választással kapcsolatban, pedig az a véleményem, hogy ez is egy zseniálisan tipizált cucc abból az érából.

    Az utólsó mondaton, meg nagyon sokat gondolkoztam, mert itt olvastam, és eszembe jutott, hogy a mondat úgy hangzik el ALDO szájából, hogy a “kamerán dolgozik” mintha a nézőket jelölné meg….

  86. Tarantino féle morbid ,humor, jó dumák, faxa karakterek(Waltz +1 pont), ennyi elég is, 9/10.

    SPOILER:

    Én Hitler röhögésén szakadtam, vmint amikor mondja Goebbels-nek: “Ez eddig a legjobb filmed.”:D

  87. Szerintem sokkal több akció kellett volna bele és akkor azt mondanám, hogy: Igen ez egy kurva jó film! …így is tetszett, dé én végig valami epic aprításra vártam meg, hogy bemutatják egyesével a basterd-okat.

    Nem ájultam el, de elsőre a Ponyvaregény sem tetszett…

  88. Azért az se semmi, ahogy a nagyon okos német kitalálja a King Kong-ot… milyen jót röhögnek “az amerikai film”-en.

  89. Evok,nem igazán értem hogy Pitt mitől akkora meglepetés,hiszen rengeteg jó filmben zseniális volt már(Fight Club,Snatch,Twelve Monkeys,Burn After Reading,Se7en,Benjamin Button,és most ez is)….Waltz inkább a meglepetés kategória.

    a film is zseniális lett 10/9

  90. Nekem csak egy közepes alkotás, mivel több élethűséget vártam volna el. így csak egy második világháborús ponyveregény.
    Beépített brit őrnagy a szubtextuális német filmművészetről cseveg magával Winston Churchill-lel? göc.göc…

  91. Whysoserious: Én egy héttel a bemutató után néztem meg a filmet, és akkora már annyira sok pozitív kritika meg hype volt Waltz körül, hogy az már csak egyértelmű volt a film alatt,hogy ez télleg zseniális, de valljuk be azért hogy bár télleg nagyon jó szerepei voltak Pittnek (én a Benjamin Buttont nem sorolnám oda mongyuk), meg ,merem kockáztatni h ez élete eddigi egyik legnagyobb alakítása; és mostanában kezd kirajzolódni, h mien stílus áll neki jól, és hogy ebben mekkora nagy színész lehet. (itt a burn after readinges figurára gondolok még ezalatt). Tehát csak ennyi.

  92. SPOILERES

    “csak egy második világháborús ponyvaregény.” babszeg, én meg a Valkűrt untam baszottul. Ellenben imádom a ponyvákat. Tarantino kanyarított egy összekacsintós örömmozit, szarból épített várat, ami nekem még csak büdös sem volt. Ráadásul tette mindezt úgy, hogy magát a mozit, a saját különbejáratú jóistenét tette meg Hitler gyilkosának (hasogassuk azt a szőrszálat: ha Hitlert nem is, de pölö Bormannt meg a kosárnyi záptojást ugye a mozitűz emésztette fel a pokolba) – ez pedig gyönyörű. Mintha szerelmetes bökrímeket olvasnánk Varró Dani tollából. Isten. Csudálatos. 10/9.

  93. nos hát az van, h megnéztem és felfogtam. aztán végigolvastam itt a sok szép, talán túl szép kritikát és hozzászólást. végül arra jutottam, h hagyva magam befolyásolni h ez bizony nem egy összecsapott Tarantino mozi lett, hanem csudáltos Tarantino mozi lett, megnézem még1szer.
    és írok én is egy szépet. most nem tudnék.

  94. Hát, elég kevés az akció benne…reménykedtem egy jó kis henti-henti múviban, de azért nem bántam meg, hogy beültem. Tényleg jó…de akkor is, kevés a hent:/

  95. Nem mondom, hogy nem volt jó film, a poénok is jók voltak, talán csak a kocsmai jelenet volt unalmas. Váratlan fordulatok nem voltak a filmben. A mélypont a gomolygó füstbe vetített arc volt, sebaj, felejtsük el.
    A legnagyobb baj az volt, hogy ennek a filmnek nem volt vége, csak úgy befejeződött, mert lejárt az idő. Csatlakozom egy előttem szólóhoz:
    “Nem szoktam pontozni ezért úgy fogalmaznék: számomra a leggyengébb Tarantino film.”

  96. Az a gond,hogy annyi baromság van a filmben ami kicsit idegesítő.Ami működik a Tarantino előző filmjeiben az itt csődöt mond(laza párbeszédek).Nem áll jól neki a MV-s film.
    SPOILER
    Zsidó kommandó a német ellenőrzési területeken belül hírnrvet szerez:)))))A gestapo vagy az Abwehr 4-5 napon belül kicsontozta volna őket és mentek volna a levesbe!!!
    A másik óriási f@szság a filmben,hogy minden német katona náci(Egy wehrmacht-os katona mitől náci?) és ez itt már kezdett nagyon idegesítő lenni.
    Kventín én imádom a filmjeidet de ez nem a te műfajod és maradjál meg az alapoknál az USÁ-ban játszódó gangsterfilmeknél.
    6/10

  97. Csatlakozom Lau-hoz… Sajnálom nagyon, hogy nem tetszett, mert szerettem volna – de tényleg! Sokkal többet vártam a témától.
    Részekre bontva atomzsír volt, de egyben egy rakás… Hozzáteszem: szerintem. Unalmas és hosszú párbeszédek, Vinnie Jones monológok x 5, lopott ötletek. Csalódtam. Mindenki szinte verselte, hogy zseniális meg miegymás, de sajnálatomra…
    Ebben az évben nem láttam jó filmet. Azt hittem ez lesz AZ!

    Azért köszönöm!

  98. Ez végre egy igazán jó film! Brad Pittet sosem szerettem. Nem tudom miért..nekem nem gyere be. Sok filmjét pont ezért hagyom ki. Nah de ezt a filmet kár lett volna. A traileren is jót röhögtem…és tudtam ezt látni kell! Nem maradt el a várt hatás. 10/10.. ez az első ilyen film ebben az évben! :)

    És nem mellékesen Tarantino filmjeit soha nem tudtam végignézni..eddig..:D

  99. Na ez egy állati jó film volt! A Ponyvaregény óta nem tetszett ennyire Tarantino-film, mint most ez.

  100. Hát nekem ez nagyon nem jött át. Egy ideje már úgyis idegesít Tarantino, pedig a klasszikusokat bírom. Valami kevesebbet pofázós, többet lövöldözős jobban bejött volna. Tarantinot amúgy sem az eszéért szeretem, szóval ezek a nagystílű szájtépések egy idő után nem sokat érnek.
    Nálam ez egy 6/10. (Aztán egyszer majd újra nézem, és lehet hogy bejön.)

  101. Most értünk haza a filmről! Iszonyat durván király volt! Pedig nem szeretem Tarantino filmjeit(kivétel a Kutyaszorítóban), de ez tényleg nagyon jó, az egész felépítése, a párbeszédek, a karakterek, a hentes részek…bár ezekből lehetett volna több!! :) A 2.5 óra nagyon hamar eltelt! Végig fenn tartotta az érdeklődést, lekötött. Barátnőmnek is tetszett, csak a skalpolós részeket nem bírta! :)

  102. Nem akartam ide írni az első nézés után, ma megnéztem másodjára is. :)
    Így már eléggé átláttam, és azt kell mondjam 10/10-es film született, Tarantino nagyon belenyúlt a tutiba.

    Nem fejtegetek, megtettétek helyettem, remek észrevételek születtek.
    Várom a dvd-t, hátha lesz rendezői változat, mert elbírnék ebből a filmből egy 3 órás verziót is. :D

  103. Előljáróban annyit, hogy Tarantino eddigi filmjei nálam vegyes fogadtatásban részesültek, és SPOILEREKET ÍROK. A Reservoir Dogs nyers és újszerú stilusa miatt figyelt fel mindenki rá, de a Pulp Fiction tette sztárrendezővé. Nálam még a sorban a Kill Bill a felhőtlen szórakozás és ügyes utalások miatt kiemelkedő.
    A többi 2 súlyosan a felejhető kategóriába tartozik.
    Basterds: utoljára 4 éve történt meg velem , hogy ki akartam jönni egy filmről. NOs, most kevés tartott vissza (konkrétan a barátnőm, mert rég nem voltunk moziban )
    Azt hiszem egy film legnagyobb hibája az lehet , ha unalmas, hát én ezen az első másfél órán majdnem bealudtam, illetve ideges is voltam.
    Nem akarom most történelmileg vizsgálni az egészet , de maga a szituáció és alapötlet nevetséges (zsidó alakulat…a német vonalak mögött, abszolut nem örzött premier Hitler részvételével…na mindegy)
    Az erőszak a filmben céltalan és öncélú. Sem a történeteről, sem a karakterekről nem mond el semmit. Kifejezetten felesleges! A szereplők rajzfilmfigurák akikről semmit sem tudunk meg, sem a céljaikról , sem a motivációikról. A Tarantinós párbeszédek pedig fáradtak és idegesitőek. A film egyetlen pozitivuma a német (nem náci! másik bődületes hiba..)tiszt játéka.
    A legnagyobb baj, hogy ez a középszerű semmi sikeres lett és lesznek folytatások vagy prequelek……

    Tarantino is dead! For me anyway!

  104. 1 – 2 jelenettől eltekintve meglepően unalmas és sótlan ez a film. Sok sok kérdőjel: minek kell ismét más filmekből vett zenéket erőltetni ?
    Minek ez a fejezetesdi ?

    SPOILEREZEK JELÖLÉS NÉLKÜL

    Miért nincs egyik karakter se ( pláne az úgynevezett női főszereplő ) rendesen kidolgozva ?

    Miért kellett Mike Myerst belerakni ?

    Sosanna lelövéséig annyira elfásultam hogy már k – ra nem izgatott hogy mi van vele.

    Tarantino most már fényévekre van a Pulp Fiction zsenialitásától.

  105. Christoph Waltz nak oscart:) beszarás volt….
    A film: profi munka, de valahogy annyira mégsem jött át.

  106. wontbe: “A film egyetlen pozitivuma a német (nem náci! másik bődületes hiba..)tiszt játéka.” -nem német, hanem osztrák tiszt :)

    fotomán:
    Mi baj volt Myerssel, abban a bő 2 percben, amit kapott?

    3-jára néztem és még mindig oltári jól szórakoztam rajta. Tökéletes.

    ***SPOILER***
    Viszont egy hibát lehet, hogy találtam. Elvileg Hugo Stigliz hírhedt volt Németországban, sokan ismerték legalább az arcát, de a pincében mégse ismerte fel senki (Landa viszont elsőre).

  107. Mindenbe bele lehet kötni,de ahogy olvasom a negatív vélemények nagyrésze abból fakad,hogy a trailer félrevezető volt,hiszen egy akcióban dús filmet sugall,de valójában itt a kevesebb a jobb kategóriájába tartozik a film szerintem.Az a néhány ami van viszont üt,de dúrván!Plusz sokan komolyan akarták itt venni a filmet ezért csalódhattak,pedig ez egy 2-dik világháborús karikatúrának fogható fel,véres,felnőt szórakozás,kiváló zenei választással.
    Összefoglalva csak ajánlani tudom,tényleg más mint az eddigi Tarantino múvik,de kilométerekről észrevehetőek a rá jellemző stílúsjegyek.A 2,5 óra úgy eltelt,hogy észre se vettem.Christoph Waltz legyaláz mindenkit szinészileg,elképesztő,a semmiből jött elő ez a színész,de elképesztőt teljesít.Amúgy mindenkit csak dicsérni lehet,Brad Pitt déli akcentusától kész voltam,és hamár a humornál tartunk a film bővelkedik benne.Human értékelésével pedig teljesen egyetértek!Aki csak teheti nézze meg moziban.Tuti Dvd beszerzős+többször végignézős.
    9/10

    SPOILER ON!

    Érdekesnek találtam hogy a film elején landa az esemény után csak úgy futni hagyta a lányt,pedig elő is vette a pisztolyt,jó messze volt ugyan.Hatás vadász volt itt inkább,mint zsidóvadász.hehe Amikor meg ismét találkoztak,egyértelműen felismerte,akarom mondani fel kellett,hogy ismernie,sőt a tejszínhabosnyálcsorgatósjelenet,és a beszélgetésük után még rá is hozta a szívbajt,azzal,hogy kérdezni akar még valamit.Nem értettem ezt se,hiszen ekkor még nem tudhatta hogy a kiscsaj mozijában mi fog történni és milyen előnyökkel járhat ez számára.Nah mind1.
    A brigantik közül páran csak úgy eltűntek minden bemutatás nélkül,hogy mi is történt velük azt nem tudjuk,vagy legalábbis én nem emlékszem nah mind1.
    Csak Tarantino lehet ilyen állat hogy megváltoztatja a történelmet.Tudtam,hogy lesz valami,de ami fogadott arra azért nem számítottam,az a rész a páholyban,jájjj.
    A színésznőt miért folytotta meg a végén landa?
    hitlert csak két őr védte,perszehogyne,nah hát éppen ezért nem kell komolyan venni ezt a filmet.
    méglenne egy csomó kérdés,felvetés persze,de így istúl hosszú lett.

    SPOILER OFF!

  108. Nagyon tetszett,nagyon – nagyon jó film lett.Nem néztem meg egyetlen előzetest sem, nem olvastam kritikákat , ez így volt jó…de nagyon…
    10-ből 9 nálam (is).

  109. Christoph Waltz hihetetlenül zseniális volt, amikor olaszul megszólal, azt hittem leesek a székről. Remélem gyakrabban fogjuk őt majd látni.

  110. nem tetszett az előzetes, sem a plakátok meg egyéb promóanyagok, de hálisten egész más a film hangulata! szerintem nem csak Tarantino egyik legjobb munkája, de kb az elmúlt 10 év legjobb filmje! utoljára a kígyok a fedélzetenne szórakoztam hasonlóan jól, persze ott egész más okokból.. :P

  111. SPOILER GYANÚS
    Na nehogy már komolyan vegyétek a részleteket! Nem kell ezen kiakadni, hogy hitlert hányan őrzik meg felismeri-e a zsidó lányt landa. Én is egyetértek azokkal, akik szerint célzatosan elgondolkodásra sarkall QT.
    Az erőszak bemutatása a filmben nem öncélú, éppen annak totális értelmetlenségét és mindkét oldalon felfedezhető igazságtalanságát demonstrálja. A brigantik ostobák, pl. a baseball ütővel szétvert fejű, de társait el nem áruló tiszt szimpatikusabb náluk. A háborúnak pedig nincs arányérzéke vagy igazságérzete, gyilkold az ellenséged, még ha amúgy szeretnéd is (Daniel Brühl és Shosanna kettőse). Értelmét pont azért nem kell keresni, mert nincs az életben sem…
    SPOILER OFF
    Azt meg egyáltalán ne mondjátok, hogy a zseniális Christoph Waltz a semmiből jött–>Google!

  112. Nagyon kellemes meglepetés volt a film, mert a legkevésbé nekem a basterdes aprítás jött be, és már ettől tartottam a trailerben is, de visszafogták magukat. A két legkiemelkedőbb chapter az 1. és a kocsmajelenet, amihez még hozzácsapnám a rétesevést is. Egyszerűen ebben a 3 jelenetben annyira erős a dialógus, ami minden korábbi Tarantino filmet maga mögé állít, igen még a Pulp Fiction-t is. A gond az, hogy néha voltak számomra stílusidegen dolgok. Itt nem arra gondolok, hogy Brad Pitt elviccelt egy-két jelenetet, hanem a páholyba nyilazgatásról, meg az ilyen “B film” elemektől. A végkifejlet számomra elfogadható volt, de az 5. chaptert igazán csak a vetítőtermes showdown és a fekete-fehér náci film koncepciója vitte el. Ha kicsit rövidebbre veszi a mozis főhajtást a 3. chapter elején, és kevésbé primitívre szabja a brigantykat, akkor megadnám a 10/10-et, de így nekem is csak 9/10, részben a nyitó chapter és a rétesevés közötti részekért. Örülök, hogy újra ezen a vonalon mozog a mester, mert a Kill Bill-eket is imádtam, sőt én bevállalom azt is, hogy számomra a 2. rész odaverte az elsőt is, viszont a Deathproof az élete legnagyobb zsákutcája volt, remélem a jövőben nem csinál 9/10 alatti filmet.

  113. Moziünnepvan, megnéztem ezt is :)
    Egy 8/10et simán megér.
    Útálom gyűlölöm az értelmetlen erőszakot, a baseballütős jelenetnél azon gondolkodtam hogy mostazonnal kimegyek. Hálisten kevés ilyen jelenet volt benne. Landa sokkal szimpatikusabb volt benne mint ezek a jiddis baszterdek :D
    Nagyon gyorsan elment a 2,5 óra, tuti film, dvdn megvevős, sokszor megnézős!

  114. [írd le a véleményed konkrétumokkal, ne csak azt hogy “hülyeség a 9/10 mert ez 2/10” – az meg hatalmas baromság, hogy valaki csak azért ad rá sok pontot, mert én annyit adtam. – a zerk]

  115. Annak aki nem érti, mi volt Tarantino célja:
    Itt 144 hozzászólás, port-n 477, minden létező napilapban/hetilapban legalább egy kritika, cikk a filmről.

    Többször meg kell nézni a filmet, hogy minden világos legyen. Harmadik nézésemen is találtam benne új dolgot, ami Tarantino zsenialitását bizonyítja.

    Elég sok aspektusból lehet vizsgálni a filmet, mindenki eldöntheti melyik áll hozzá a legközelebb, de az biztos, hogy az Oscar gálán eldől, melyiknek van a legtöbb aktualitása.

    Azért nem fogalmaztam egyértelműen, nehogy parázsvitát keltsek… bár lehet pont ezt kéne tennem (lsd. első bekezdésem) :D

  116. Tegnap néztem meg a filmet. Nem elemezném, már mindenki leírta, amit én is leírnék. Simán repül rá a 10/10. Az év egyik legjobb filmje! Tuti újranézős.

  117. Ma láttam a filmet…de még soha ilyen jót! Tarantino ismét tutira pipát gyűjtött be tőlem, ahogy a Kill Billre is például. 10/10 természetesen. A legjobb az, hogy bár a címben benne van, mégsem kizárólag róluk szól. Nem hemzsegnek a róluk szóló jelenetek a filmben épp ezért a kronológiai sorrend sincs meg mindig. Otthonra is kell egy belőle.

  118. szep fenykepezes, jo szineszek, egesz jo vagasok, remek hangvagas es megis. ismet ugy alltam fel egy Tarantino film utan, h hat ez sem volt egy Jackie Brown. ennek ellenere iden boven a legjobb filmek kozott van, 7,5/10.

  119. nem tudom miért, de nekem első megnézésre nem jött át. így utólag másodjára, újranézve, be kell látnom, kell tépnem egy számot és beállni az igenelők sorába. bár számomra ez nem tarantino, végülis mégis mi az? szóval 9/10, és befogom a pofám.

  120. Tegnap láttam, véleményem:

    – Túlhúzott párbeszédek semmitmondó témákról, de sajnos semmitmondóan is! (ez már a Deathproofnál is zavart, de akkor betudtam a csajozós picsogásnak). Nos nem, QT valóban elfelejtett írni. :-(

    – Amikor vicces a film, utána hirtelen lesz undorító, vagy erőszakos. Képtelen voltam felvenni a ritmusát, holott régen Tarantino a humor és az erőszak vegyítésében mesteri volt.

    !! SPOILER !!

    Szétröhögtem magam az “Olaszok társalognak” jeleneten, majd jött az (amúgy tényleg zseniális) Landa fojtogatós snittje… miért?! Jó volt Pitt beszélgetése az elfogott náci tiszttel, erre jött a baseball-os kivégzés.. Jópofa poén volt az utolsó beszélgetés Landa-val, már tudtuk hogy mi jön, erre persze telibe kell mutatni a homlokba vésést bameg..

    !! SPOILER VÉGE !!

    -Sok jelenet túlhúzott időben/párbeszédben, vagy csak simán felesleges, a film hosszú és ezáltal határozottan untam helyenként. (Pl. pincés jelenet,a mozis csaj beszélgetése nagyjából bárkivel, a teljesen felesleges Mike Myers-es filmesztéta rész, de még a jól működő jelenetekben is sok a sallang duma)

    -QT mintha nem tudná eldönteni, hogy mit akar: ebből a filmből lehetett volna egy Kémek a sasfészekben, egy westernes beütésű-második világháborús film, egy erőszakfilm, meg egy vígjáték. Ehelyett egymásba vannak hányva ezek az elemek, rossz arányérzékkel,inkoherensen.

    Ez nekem egy harmatgyenge 4/10, és ebből legalább +1 pont Christoph Waltz, aki tényleg nagyon jó.

    QT nem tért vissza, Tarantinosan rendez, meg ír, de az “eredetit” messze alulmúlja, szó szerint önmaga árnyéka.

  121. Hát ez tényleg zseniális volt. Rég szórakoztam ilyen jót moziba. 9/10

    !! SPOILER !!
    A végén az olaszos részen nagyon nagyokat röhögtem és ezután még rátett a film egy kalappal mikor Hitler kilép a páholyból és kér egy rágót az őröktől. Nagyon nagy volt!

    Köszi QT

  122. Most olvasom a kommentekben, ez tényleg két és fél óra volt??? Én csak ültem a moziban az első sorban és tátott szájjal bámultam Tarantino talán eddigi legjobb filmjét és benne a hihetetlenül zseniálisat alakító Christoph Waltz-ot… Hans Landa a valaha volt legjobb QT karakter.

  123. SPOILERES LEHET

    Cheers: De ez a rétegződés miért baj? Én tegnap láttam a moziünnepen másodszor a filmet, és teljesen más a hatása második nézésre. Első vetítés után én is úgy voltam vele, hogy egy nagyon komoly, nagyon feszült film, amiből az összes poénkodást ki kellett volna őlni, és kb az Élet Szép mellett minden idők egyik legjobb 2. világháborús filmje lehetne. Aztán jött a második nézés, és elkezdett ez is szórakoztatni. A natúr kegyetlenség valóban zavaró és kizökkentő, dehát ez is a célja, hogy zavarjon és kizökkentsen, elvégre háború van vagy mi. Az “értelmetlen brutalitás” pedig a Tarantino filmek alapja, ha visszaidézed az összes filmjét, mindegyikben felüti a fejét ez a téma, hol viccesen, hol burkoltan, hol natúr az arcodba nyomva, éppen úgy, ahogy tálalni akarja. Az meg külön bámulatos számomra, hogy 2 és fél órás filmet úgy izgulsz végig, hogy gyakorlatilag nincs kiért, mert a film összes karaktere negatív karakter, egyik gecibb a másiknál. A túlnyújtott párbeszédek is túlzásak. Egyetlen filmjének se volt ilyen erős scriptje. Az egész 1. chapter, a kocsma jelenet, a King Kong-os játék, a rétesevés, a tárgyalás a film vége felé mind-mind zseniálisan volt megírva, egy kivételével mindegyik Waltz karakterére kihegyezve. Főleg neki köszönhető, hogy ennyire impulzív a film, ami részben megintcsak a script érdeme.

  124. Ma néztük meg. Brutálisabbara számítottunk, de Tarantino kárpótolt minket egyedi humorával. XD
    Brutális! nem olyan vérengzős, mint a Kill Bill, de a rendező igen megemberelte magát. Az eleje kicsit nyers volt. De a többi…az CSÚCS!!! :D

  125. pffff
    hatalmas csalódás a többi filmjéhez (meg amúgy is) képest.
    voltak benne hatalmas jelenetek, meg feszültség, meg minden de nekem nagyon semmilyen volt

  126. Hátnem tudom, én baromira untam, biztos bennem van a hiba, hogy nem értékelem Tarantino egyedi stílusát! (15 perc után ki akartam menni, de vártam hátha később feljavul…nos nem!) Eddig is tudtam hogy nem az én emberem, de ezután asszem egy filmjét sem fogom megnézni moziban. Hosszú, feleslegesen elnyújtott párbeszédek, lassan kibontakozó történet de tuti belőlem hiányzik a szakértő filmesztéta.

    Pitt jó volt benne, és most nem a többiek színészi játékát húzom le, csak egyszerűen, az ahogy a karaktereket előadják nálam nem menti meg a filmet.
    Barátnőmmel néztük és nem mi voltunk az egyedüliek akik szájukat húzva hagytuk el a termet.
    Még jó, hogy moziünnepen néztük, így nem buktam nagyot.

  127. Szerintem is gyenge sőt kifejezetten idegesítő film. Hangulattalan (főleg a zene nem odaillő)!! Olyan mintha a Kill Bill-t akarná becsomagolni a második világháborúba! Felénél abba is hagytam. A párbeszédek java silány, kivéve az elején a “vallatást”! 1/10 Hagyjuk!

  128. A Kutyaszorítóban után, ez a legjobban sikerült Tarantino film!!! Tegnap megvettem a DVD-t, beraktam és komolyan majdnem elsirtam magam annyira rossz (és ez enyhe kifejezés) lett Brad Pitt magyarhangja. Az eredetibe jó volt hallgatni azt az akcentus, a magyar változatba pedig csak simán monoton módon minden színészi játék nélkül adja elő a szinkronszinész. Ráadásul még csak nem is illik ez a hang Pitthez. De ugyanez elmondható a többi szinkronhangról is. Nagy csalódás volt és nagyon sokat rontott a film élményen. Amúgy a film (eredeti hangon) 9/10 nálam is!

  129. Nagyon jó film volt. Waltz óriásit játszott, az a nyitó jelenet…
    Zene is passzolt, képek is jók voltak, történet is frankó volt a jópár ütős jelenettel együtt. Egyre nagyobb QT rajongó leszek. 9/10, mert egy kicsi üresjárat volt benne, de tényleg csak kicsi. Szuper volt, köszönöm.

  130. Röviden: nagy csalódás.

    Az eddigi leggyengébb Tarantino film. Hiányoznak a kiérlelt, egymást erősítő karakterek (a kevés kivételtől eltekintve), akik eddigi filmjeiben mindig előtérben voltak és a hátukon vitték a történetet.
    Össze vissza ugrál a film a különböző műfajok közt, ennek következtében súlytalanná válnak a jelenetek.

    SPOILER
    A nagy katyvaszra a vége teszi fel a pontot.
    A mindenkinél két lépéssel előbbre járó Landa ezredes homlokára horogkeresztet vés egy könnyed mozdulattal az épp általa szabadon engedett Aldo…:)

    6/10

    ui.: A Death Proof-ot páran szidták a fenti kommentekben, pedig abban újat hozott Tarantino. Egyik legjobban eltalált filmje szerintem, ezzel ellentétben.

  131. Nagy élmény volt. Hihetetlen mekkora feszültséget okoztak a dialógusok. A színészek játéka és végre nem CGI szórakoztatott.

  132. Én szeretem a Tarantino filmeket, de ez most nagyon nem jött be. A rossz operatőri munka élvezhetetlenné tette számomra, meg olyan szar vágások voltak benne :S. De a színészi alakítások legalább jók voltak. Szerintem aza avatar jobb volt.

  133. Spoiler…

    Nekem legjobban stignitc tetszett, a pincés jelenetben, mikor mellé üllt a náci tiszt és fanyalgott meg, izzadt a tenyere, és elmerengett hogy hű de agyoncsapná most ezt a nácit. Sajna ilyen jelenet/karakter már volt a Gépállat SC ben a kapus/szerzetes nagy védésénél(neki is gondolatban eldurrant az agya…)

    Pitt a moziban a béna olasz tudásával és visszahúzódásával csalódás volt, azthittem alakítani fog ott is és lerázza a gestapó tisztet, egyébbként tetszett.

    Ellenben mikor a kameraman segéd “felmondta” a gestapósnak a nevét, és kb. ennyit is tudott olaszul, a gestapós meg hátbaverte hogy remek(… mint a tanár aki kihívja a diákot a táblához, aztán megdícséri) -szakadtam :)

    A sztori viszont a végére elveszti hitelességét. Nekem a képtelen nagy marhaságok nem tetszettek hogy hitlert le lehet merényelni, pár tősgyökeres parasztnak, sőt féligmeddig a mozis csaj is megtehette volna, a gestapós tiszt meg miután megöli a kettősügynök szinésznőt a két kezével megkegyelmez Aldóéknak és megadja magát a szövetségeseknek(csak pislogtam, és nem akarom megérteni).

    Jó utóbbiban még van is ráció, mert hát elég nagy szarban voltak a németek, érezni lehetett a végét, de a többi ilyen őrültséget csak Tarantínó ránkeröltetett agymenésének tartom amivel a sztorit akarta felturbózni hogy eltérjen a klisséktől, és eladható/egyedi legyen a film.
    Ennek ellenére a film egész jó…

  134. SPOILER
    Landa minden lépése teljesen érthető, nézd meg még párszor a filmet. Különben is gondolj bele, magasan így járt a legjobban. Illetve, járt volna, ha….nem történik meg az a végén.

  135. Jó kis film. Klassz feszült jelenetekkel. Kedvencem az eső epizód, de a kocsmás is jó. A vadász német nagyon jó színész.
    10/9

  136. Most pótoltam ezt az elmaradást.
    Ilyen bűnrossz filmet régen nem láttam.
    Ha összehúzták volna 80-90 percre, akkor a szódával elmegy jobb híján kategória, de így egy érdektelen és vontatott katyvasz volt.

  137. Őszintén örülök, hogy ez a cikk nem húzza le a filmet, sőt, épp ellenkezőleg!
    Én szeretem a Tarantino filmjeit és számomra a Becstelen Brigantyk az egyik legjobb (ha nem a legjobb) Tarantino film. A HUMAN által leírtakkal teljes egészében egyetértek, aki meg nem érti a Tarantino filmek lényegét (mint pl az engem megelőző hozzászóló) az nézze inkább a 2012-t (például).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.