Persze hogy 3D lesz az Alapítvány trilóga

Fél év alatt el is készült a forgatókönyv, így Emmerich már a megvalósításról beszél. Nem kertel, kimondja, hogy a 3D fasza dolog, mert többet lehet kérni a pénztárban az élményért, minden nagy filmnek muszáj 3D-ben készülni, az Avatart is bedobja az interjúba. Nem konvertálós munka lesz, 3D-ben forgatja végig, és motion capture móka is be lesz vetve, szóval lesz itt minden mi szem és fülnek ingere.

47 hozzászólás a “Persze hogy 3D lesz az Alapítvány trilóga” bejegyzéshez

  1. Ki volt az az idióta aki Emmerichet az Alapítvány közelébe engedte? Itt nem lesz mit lerombolni, vagy elpusztítani, maximum a filmet. Asimov forog a sírjában…

  2. Lehet kicsit off lesz, de akkor most ezt rendezi előbb Emmerich, és utána a Függetlenség napja 2-t? Szerintem sem kellett volna a film közelébe engedni, félek hogy elront egy amúgy jó történetet/alapanyagot. De persze az is lehet, hogy kellemesen csalódunk.

  3. Megcsinálják az Alapítványt? Hányszor elképzeltem, amikor századjára olvastam, hogy milyen jó lenne ez filmben… De mindig elhessegettem, hiszen Asimov nem filmrevaló. Ráadásul Emmerich. Nagyon félek.

  4. ez biztosan csak valami vicc ugye? de komolyan, ugye nem igaz, hogy Emmerich kapta az Alapítványt? könyörgöm MIÉRT???

  5. Valahol azt olvastam, hogy Emmerich nagy rajongója Asimov könyveinek és az alapítványnak!
    Ha ebből indulunk ki, hogy az elmúlt évtizedben hány rajongó csinálta meg rajongásának tárgyát akkor van ok bizakodásra!

  6. Lehet, hogy egyedül leszek a véleményemmel de Emmerich-kel nincs szerintem semmi baj, a Függetlenség Napja minden idők legjobb popcorn sci-fi-je valahol a Star Wars és az Avatar után, és a többi filmje is igazábol tök jó és látványos, más kérdés, hogy szájbarágós, bugyuta sztorija van a legtöbbnek.

    Az Alapítvány univerzum meg hemzseg a potenciális látványorgiát kínáló jelenetektől, úgy hogy nem is kell csodálkozni, hogy egy hasonló fronton már bizonyított rendező kapja meg az alapanyagot. Persze, más kérdés, ha elismert, filmjeiben értelmes gondolatokat közlő rendező készíthetné, jó nem lennék boldogtalan, de így is kiváncsi vagyok, és hagyom neki, hogy tessék mit kezd ezzel az alapanyaggal.

    A 3d meg ideális, ha megfelelően fogják itt is használni, mint az Avatar esetében.

  7. disfear:

    Az Alapítvány nem az a film, amiről Te írtál.
    Ott nem kell a látványorgia és a popcorn sci-fi.
    Szét fogja kúrni Emmerich az egészet.
    Nem biztos, de 90%.

  8. Attól függ mit várunk. Hónapokkal ezelőtt én is káromkodtam, csak közben más szemszögből is átgondoltam. Végül is az egész Alapítvány trilógia és a többi Asimov mű is papírborítós “B” kategóriás sci-fi. Asimov ennek írta eleve, hangvételét, történetvezetését tekintve nem lóg ki a kora átlagából és ez különösen igaz a hangulatára. Mindössze a szokatlan témaválasztás tette kultikus művé, ami ma már megakadályozza, hogy ponyvaként tekintsünk rá. Pedig az. Ha Emmerich egy látványos csihipuhi űrhajós B-mozit csinál belőle, akkor jó úton jár. Akkor következik itt be katasztrófa, ha megpróbálja túl komolyanvenni, mert egyrészt nincs mit, a történetek maguk igen egyszerűek, másrészt a pszichohistóriás geek cucc vásznon feldolgozhatatlan. Ez kicsit olyan mint a Csillagközi Invázió, ott se lehetett az eredeti művet filmre vinni, de ez kvázi paródiába fúló B-mozi, ami lett belőlle a maga nemében tökéletes lett.

    A legjobban akkor járnánk, ha Tarantino rendezné az Alapítvány trilógiát az ötvenes évek szkifialapanyagát feldolgozva!

  9. Most nem azért, de az Alapítványban nincs SEMMI, ami 3D-re kívánkozna. Sőt, szinte csak párbeszédből áll, igazából annyi scifi van benne, hogy a messzi-messzi jövőben játszódik, de valójában -szerintem- inkább filozófikus-elgondolkodtató történet a történelmi folyamatokról és azok szükségszerűségéről általában. Én már sokszor összevetettem a valódi történelemmel az ókortól napjainkig. És sokszor gondoltam rá, milyen lenne filmen, de mindig oda lyukadtam ki, hogy a mai fiatalok halálra unnák, mert alapvetően nem történik benne semmi, de legalábbis semmi látványos.* Hát most majd fog történni. Broáf.

    *Ha meg véletlenül van benne csatajelenet, az rohadtul NEM lényegi eleme a történetnek.

  10. azert a szonovizor kialt a 3dheert ahogy hari seldon holobejelentkezesei, trantori konyvtar stb… ha a szovegeket atultetik egy az egybe akkor nem lesz gond.

  11. na de ne már, Emmerich mondjuk jó abban amit csinál – látványosan törni, zúzni, pusztítani, nulla vagy minimál bonyolultságú sztori mellett. ez oké.

    de egy Alapítvány? mégis mi a fenét tudna kihozni belőle a rendezői eszközeivel? elképzelni nem tudom.

  12. Peter Jackson? Ő szerintem tud történetet is mesélni, nem csak csatajeleneteket rendezni.

    Amit Emmerich csinalt a 2012ben az alá nehéz menni A kategáriás filmben.

  13. en valahogy az Alapitvanyt csak sorozatos formatumban tudom elkepzelni. es ugy elegge utne. Emmerich meg…

  14. Azért Emmerich-et Uwe Boll-hoz hasonlítani…
    Én szeretem a filmjeit, van egy-két nagyon jó, sok jó és igazán rossz nem nagyon akad. A 2012-t is meg lehetett nézni egyszer simán, aki meg a sztori alapján nem azt várta, hogy elpusztul a világ azzal tényleg nem tudok mit tenni:)

    Stargate, Függetlenség napja, ezek a mai napig nagy nevek. A Holnapután is egész jó katasztrófa-kategórián belül. Szóval ez a divat utálat nekem egyáltalán nem tetszik, de hát mindenkinek szíve joga, hogy mi a véleménye, vagy molyen divatvéleményt követ maga is.
    Na de elég ebből a rohadt OFF-ból, hír is van amire reagálni kellene:

    Nem való Emmerich-nek az alapítvány.
    Ő nem ilyen jellegű filmekben jó. Emlékeztek még a Will Smith-es Én, a robot-ra? Na az nagyon jó kis film volt, és minimálisan még kötődött is az alapítványhoz, magát az alapítványt mégsem így kellene vászonra vinni, nem ilyen jellegű filmet alkotni belőle. Emmerich pedig papírforma alapján ezt fogja csinálni, és hiába lesz jó kis film, alapítvány feldolgozásnak nagy valószínűséggel el fog hasalni. Ezzel együtt azt nehezen tudnám elképzelni, hogy rossz filmet csinálna, hiszen én még nézhetetlen filmjét nem láttam…persze ez csak az egyéni véleményem.

    Ja és annyit még írnék, hogy láttunk mi már olyat, hogy egy rendező tőle szokatlan témát szokatlan módon dolgoz fel, szóval az, hogy eddig nem csinált ilyen jellegű filmet, még nem feltétlenül jelenti, hogy nem is tud egyáltalán. Csak mondjuk nem értem, egyáltalán minek akarna:)

    A 3D meg no komment…de igazából ártani nem árthat a filmnek, csak ha emiatt másból se fog állnii, mint látványorgiából…ha meg nem akkor meg nem igazán értem mire fel a 3D. Mind1, egy napon ez úgyis alapkövetelmény lesz már, de azért Avatar ide-oda, bőven van még mit dolgozni a technológiáján.

    Szóval összefoglalva, én más rendezőt szeretnék, és a jelenlegi rendező divatfikázásának a mellőzését, ha lehetséges. idén ezt kérem a Télapótól…:)

  15. “megcsinálják az alapítványt” “emmerich rendezi?” hát srácok, már mióta írom, a legkisebb híreket a filmről, szóval kösz hogy figyeltek :P

  16. bocs, hogy nem magolunk be minden hírt elsőre. :D
    nekem tényleg csak most esett le, hogy ez lesz.

    szörnyű, komolyan, garantálom, hogy döbbenetesen pocsék feldolgozást látunk majd.

  17. Jó kis sci-fi lesz ez, akinek meg nem teszik attól még ott lesz a könyv nem szűnik meg létezni vagy nem lesz kevesebb. Én örlük neki, hogy egy újabb sci-epic film készül. 3D-nél meg külön örülük neki, hogy a 3D kamerát használják és nem a “szar” utólagos megcsinálást. Profi Emmerich. Rossz filmjei vannak ,de “sci-fi”-ből azért a Stargate és ID nagy név. Nekem jó lesz popcornosítva is.

  18. én nem várom a filmtől, hogy visszaadja a könyvet. ha csinálnak belőle egy jó kis ütős 3x 2,5 órás sci-fit akkor már jó lesz és ehhez emmerich ért.
    akárcsak a gyűrűk uránál, ott is inkább csak irányadó volt a könyv, éppen csak megközelítette annak hangulatát, mégis fogyasztható film lett belőle.
    az alapitványból, ha igazán szeretnék a regényt visszaadni, inkább egy három évados, HBO- vagy syfy-os sorozatot kellene forgatni.

  19. …hááát…nem tudom mennyire lehetek optimista Emmerich feldolgozásával kapcsolatban…
    …a 2012-t másodszor csak a trükkorgia miatt néztem meg , átpörgetve a barom részeket…
    …lehet velem van baj…

  20. Nem tudom, hogy miért fikázzák annyit Emmerich filmjeit! A 2012-es filmet mindenki nagyon várta, mégis miután kifutott mindenki (persze, kivételek mindig akadnak)egy csomóan ócsárolták. Nagyon kevés katasztrófa film készül, évente csak 1-2. A Star Gate anno nagy durranásnak számított, később A Hazafi már kevésbé, de nekem a film tetszett. Jó nem lett belőle kedvenc, de nem aludtam el rajta. Szerintem várjuk ki ezt az új filmet.

    Egy másik példa: most éppen az ellenkezője zajlik M. Night Shyalaman filmjével, pedig az utóbbi két filmje borzasztó volt (Lány a vízben, Az esemény). Még soha nem láttam tőle egyetlen olyan filmet, amitől megugrott volna az adneralin szintem. Fogadni mernék, hogy ha lefut a film, sokan fognak benne csalódni. Emlékszem arra, amikor a Lány a vízben előzetesét néztem meg, azt hittem jó cucc lesz. De a film nagyon naív karaktereket mutatott be, pedig az ötlet nem volt rossz! Ráadásul a csajszit úgy távozot a madárkájával a végén, hogy semmit nem tett az emberekért.

  21. Egy kritikai megjegyzés, mellyel maximálisan egyetértek:

    Each foundation novel is several hundred pages of solid politics and intrigue. There is really no action to speak of. And yet… “It has to be done all CG because I would not know how to shoot this thing in real.” Why aren’t there alarm bells and sirens going off at Sony right now?

  22. @Blogen: pont attól lenne jó az Alapitvány film, amihez kevés Emmerich. Karakter központú mese, komoly szinészvezetést megkövetelve. Na ehhez nem ért ez a pali. A látvány abszolút másodlagos itt. Persze a 3D rohadt jó lenne, de ehhez kellene komoly rendező, aki a látvány mellé a történetre tudna rohadt magas szinten koncentrálni.

  23. @Human: szerintem sokan olvasták már korábban is a hirt, de mindenki reménykedett benne, hogy csak egy vicc. Hát nem az:(

  24. Mint minden rendezőnek, így Emmerich-nek is vannak jó és kevésbé jó filmjei. Nyilván, aki eleve nem szívleli, annak egy filmje sem tetszik.
    Azt, hogy az “Alapítvány”-ból mit csinál még nem tudhatjuk, hisz’ még forgatókönyv sincs. Szóval előre leírni a filmet…hát nem tudom…talán még nem kéne.

  25. Két lehetőség van. Vagy csinálnak egy sokak által várt látványos filmet (neadj Isten trilógiát) vagy csinálnak egy mélyen szántó, bonyolult mondanivalójú filozófikus filmet….amire a kutya sem ülne be néhány igazi rajongón kívül persze. Szerintetek melyiket fogják a filmstúdiók választani. Higyjétek el ha olyan filmet csinálna, ami nem látványos, ellenben véget nem érő párbeszédekkel és okfejtésekkel van tele, akkor még nagyobb lenne a felháborodás és sokan lennének csalódottak. Bár, ha jobban belegondolok teljesen mindegy hogyan fogja feldolgozni az Alapítványt úgyis lesznek olyanok, akik köpködni fogják:)

    OFF
    Warhammer 40.000-et a mozikba teljes 3D-ben :DDD
    ON

  26. végül is jobban belegondolva jobb lett volna, ha hagyják a fenébe az egészet.

    pontosan az lesz, amit Yakhead mond: egy látványos akciófilm, amire viszont kár az Alapítvány címet elpazarolni.

    ellenben, ha mélyebb film lenne, senki nem háborodna fel, mert eleve csak azok ülnének be rá, akik tudják mit várhatnak. mondjuk úgy biztosan nem jönne vissza az a 150 millió, amit majd beletesznek.

  27. Ha mély mondanivalójú, látványelemekben nem bővelkedő film volna, akkor nem kerülne 150 milkába. Lehet, hogy Tarantino kéne ide, 50-60 milkából összehozna valamit, amiből még egy-két nevesbb fajta színész is beleférne, és szerintem visszahozná bőven az árát, igaz nem millárdos bevétellel.
    Így a káposzta is megmarad, és a kecske is jól lakik. :)

  28. human, igazad van, nem ez az első hír róla, de úgy látszik, a nagy sokkok közepette, egyszerűen elfeledkeztem róla. vagy jobbnak láttam nem agyalni rajta. Emmerich, mi? Jé, mi az ott Trantor közepén? A Szabadság szobor??? És pont most viszi el valami galaktikusinvázióbólidekerültkékfényűhidegcunami!

  29. Emmerich-nek megy a sci-fi: Függetlenség napja, plusz amit mindig elfelejtenek: Csillagkapu …azt is ő csinálta ám, s nem volt rossz (más kérdés, h csináltak hozzá egy tré sorozatot, de film fasza volt).
    Katasztrófafilmek nem a legjobbak nála, de őszintén! Létezik igazán jó katasztrófafilm? Benne van a stílus nevében a lényeg…
    Szal, talán végre megint csinál egy jó sci-fi-t, annyira nem tartok tőle… jól is elsülhet.

  30. Jah, s azt elfelejtettem hozzátenni, hogy nem csak rendezte az említett 2 sci-fit, hanem ő írta a forgatókönyvet is. Ami a Csillagkapunál főleg plusz pont.

  31. Igazából minden okom meglenne a kétségbeesésre, de valamiért mégis örülök, hogy végre Alapítvány-film érkezik, és inkább kíváncsi vagyok, mintsem borúlátó. Emmerich filmjeit nem igazán csipázom (1x nézős móka mind), de hátha majd most bebizonyítja, hogy többre termett ő annál, hogy a 300 millióba kerülő B-filmek császára legyen :) És igen, a szonovizor+3D dolog NAGYON jól hangzik.

  32. Hát végül is az Alapítvány egy kalandregény, csak Asimov intellektusa kiemeli a ponyvából. Így aztán mikor olvassa az ember, akkor nem egy csili-vili sci-fit képzel el, mint amit eddig Emmerich csinált, hanem egy sokkal finomabb elmésebb filmet. Ráadásul 1 filmbe belesűríteni…

  33. Én várom. Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle. Ha szar, majd fikázzuk, mint állat. 30-on innen úgysem ismeri senki, nem lesz mihez hasonlítani. Nekünk meg, akik még a KFK (gyk: Kozmosz Fantasztikus Könyvek) kiadásban olvastuk még, úgysem lesz ugyanaz – de miért is lenne?
    Végül is egy “utazásos” kalandregény, nem? :) Lehet belőle jó filmet csinálni. Űrcsata viszonylag kevés van benne (hmm, a trilógiában – egy sem?:) csak utalások csatákra, az Öszvér korában).
    Mondjuk, én a Teremtés utolsó napját (Wolfgang Jeschke) látnám szívesen filmen, na az ütős lenne.:D

  34. Értelmes 3d sci-fi a Randevú a Rámával sorozat lehetne, pont.
    De sajnos nem lesz ilyen.

  35. Hát igazán megdöbbentem, mikor meghallottam, hogy Emmerich rendezi. A szar is megfagyott bennem. Imádom az Alapítványt, és nem tudom, hogy hogy lehet egy ilyen gagyi rendezőre bízni. Lehet, hogy inkább meg sem nézem, majd megvárom a reakciókat. Egyetlen reményem van: mikor több mint 10 évvel ezelőtt megtudtam, hogy a Gyűrűk urát egy olyan rendező csinálja, akinek egyetlen filmje egy horrorparódia, akkor eléggé hitetlen lettem, hogy ki tud-e hozni belőle bármit is. És csinált egy kurvajó trilógiát. Hátha Emmerichet is megihleti az “igazi” Alapítvány :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.