Így neveld a sárkányodat (How to Train Your Dragon)

Erről van szó, ha feelgood mozit keresünk mostanában. Nem túl nagy elvárásokkal ültem be az Így neveld a sárkányodat előadásra, nem is voltunk sokan, de a Lilo és Stitch író- és rendezőpárosa miatt nem lehetett kihagyni, és az utóbbi hetek legjobb mozi élménye lett.

How To Train Your Catlike Dragon

Néha szoktam aggódni azon, hogy túlságosan cinikusan nézem a dolgokat, mindenféle, látszólag gyerekes viselkedésem ellenére azért már kevés van bennem a 12 éves humanból, így még pluszban örültem, hogy a klisés történet ellenére is simán tátott szájjal néztem a film nagyját. Míg az Alice in Wonderland vagy akár az Up alatt sem éreztem azt, hogy a 3D ad az élményhez, itt bizony megtette. Bár akadt vásári rész is azért, olyan amikor direkt felénk repül dolog, de amikor eltalálták az arányt akkor nagyon jó volt.

A történet ezer éves, nem is akarnék rá túl sok szót vesztegetni. Aki nem talál ki minden fordulatot 30 perc– már a film legelején, az nem látott sok filmet eddig, főleg nem gyerekeknek szóló általános mondanivalósat. Vannak az emberek, akiknek a faluját gyakran megtámadják a sárkányok. Van ez a különc srác, aki nyüzüge, de sárkányölő akar lenni. Aztán hogy-hogynem, az egyik éjszakai csata után talál az erdőben egy sérült sárkányt. Nyilván összebarátkozik vele, nagyon szerethetően. Az a helyzet, hogy a filmnek ez az igazán szerethető része. A nagyobb célok sajnos inkább csak a „kötelezően kell bele” érzést táplálják, legalábbis kellő előképzettséggel. No de semmi baj igazából, hiszen a barátságuk a macskásra sikerült sárkánydesign miatt marhajó volt.

Amit még muszáj kiemelni, az a zene, mivel rendesen hozzátesz az élményhez. John Powell hatalmasat alkotott, néhol felemelő, néhol csak simán szép, a végén meg Jónsi-val zárták tökéletesen, miközben peregtek a sárkányrajzok.

Így neveld a sárkányodat értékelés

Az imádnivaló sárkány miatt, a főszereplővel való barátságuk miatt, na és a fantasztikus repdesős jelenetek miatt egy 8/10 jár. Meg is adom, mivel nem akartak semmit megváltani, csak egy néhol szép sárkányos mesefilmet adni nekünk, ami jobban gyerekeknek szól, mint mondjuk az Up, de még így is élmény.

38 hozzászólás a “Így neveld a sárkányodat (How to Train Your Dragon)” bejegyzéshez

  1. “és az utóbbi hetek legjobb mozi élménye lett”
    Szívemből szóltál! Óriási volt :)

  2. Már nagyon várom, hogy lássam. Akik már látták: Van olyan jó mint a Kung fu panda?

  3. Szinkronosan adták gondolom, így elvesztek az eredeti hangok. Vagy jó lett a szinkron?

  4. Én a MOM-ban néztem feliratosan…ééés sokkal jobb mint a Kung fu panda szerintem! Nagyon érdekes és izgalmas. Elképesztően lekötött. A repülős részeknél meg egy IMAX 4. sor közepéért rimánkodtam :)

  5. Egyet tudok érteni a kritikával…:) Nagyon jó kis film volt. És a 3D is ügyes volt. Kezdem úgy érezni, hogy ez a cucc igazán az animációban érezhető/élvezhető. Részemről maximum pont.:)

  6. “a Lilo és Stitch író” -nem ugrott be, hogy honnan olyan ismerős a sárkány búrája. Stitch :)

  7. Most jöttem a filmről, rosszul néztem a műsorban, és így pont 3d vetítésre mentünk, de utólag nem bántuk meg a kis plusz kiadást, nagyon jó volt 3D-ben a film. Mondjuk én személy szerint nagyon szeretem a sárkányos dolgokat, de ettől eltekintve is nagyon jó a film, 8/10-et simán megérdemel, aki szereti a sárkányokat, annak 9-10 is:)

  8. nemnagyon szoktam rajzfilmeket nétni de most a DW kitett magáért a 8/10 simán megvan:D

  9. Eszméletlen jó volt… :thumbsup:

    (A srácommal néztük, de nekem még nála is jobban bejött. :-D )

  10. Állat, nagyon ott van:D
    Teljesen eltér minden eddig látott animációstól, mégis emlékeztet, nem tudnám megmondani melyikre. Nagyon tetszett.
    Jók a karakterek!:)

  11. Nem hittem volna, hogy ennyi idősen még rajongani fogok az animációs filmekért, de ez kérem fantasztikus lett!!!
    Két órája ért véget, de még mindig a hatása alatt vagyok. A főszereplő karakterét mintha a szinkronhangjáról (Jay Baruchel) mintázták volna. Jó lett volna eredetiben hallani, de a szinkron is jó volt.
    No és a zene. Nem is emlékszem mikor hallottam ilyen fasza zenei aláfestést animációs film alatt.
    Kötelező darab!

  12. Beszarás!!!!
    Szombaton délelőtt megnéztem a négyévessel, délután meg rettentő nyomatékosan kérdeztem, hogy ugye holnap is meg akarod nézni, ugye???, és mivel azt mondta, hogy igen, megnéztük vasárnap is.
    Ma hétfő van. Nem jön valaki?????

  13. Nagyon nagyon szuper mese volt, 24 éves fejjel is nagyon élveztem. A barátnőmnek is nagyon tetszett, kár hogy utána szakított velem :)FAIL

  14. Nekem is bejott, annyit hozzatennek, hogy szerintem a sarkany nem macskas, hanem egy francia bulldogrol mintaztak, iszonyat mennyi hasonlosagot mutat a szemeitol a viselkedeseig.

  15. a film soundtrackjén található, ahogy írtam. lehet rajta lesz a jónsi albumon, de az még nem jelent meg, így nem lehet tudni

  16. predakon 2010. 03. 29. 10:01
    Nagyon nagyon szuper mese volt, 24 éves fejjel is nagyon élveztem. A barátnőmnek is nagyon tetszett, és nem szakítottunk utána sem :) Bocs a gonosz poénért :)

  17. Én megnéztem kétszer egymás után, mert annyira jó volt, hogy azonnal meg kellett néznem. Biztos, ami biztos alapon, hogy tényleg ilyen jó a film :)… És tényleg fantasztikus lett a film.

  18. Ma sikerült megnéznem. A trailer alapján azt hittem, hogy nem érdemes megnézni, aztán olvastam itt az írást és kiváncsi lettem rá. És basszus ez a film tök aranyos, gyönyörű 3D vel. A story télelg ismert kitalálható elemekből építkezett, de pl Spoiler a sokféle sárkány-külön az a diszno krokodil szerű- a Fogatlannal való barátkozás,a a bárányoka legelőn:), nagyon szerethetővé tették a filmet, ami szerencsére felnőtebb, idősebb korosztálynak is remek szórakozás.
    10/8
    és kell 1 ilyen sárkány:)

  19. Hát ez a film szenzációs lett!. Most értem haza a mozibol, de még mindig a fejemben van a film.Évek óta végre egy jó animációs film, ami aranyos, komoly, és vannak benne megfelelően poénok:) Az a sárkány meg fenomenális:).SPOLIER!!Amikor a kisrác lépked a vonalaknál, és megérinti a sárkányt, na ott majdnem elsírtam magam, annyira meghatóttSPOLIER!!. Szóval nálam 10/10 :)

  20. Ez a film tényleg fantasztikus!! Én a moziból kijövet legszivesebben mégegyszer beültem volna megnézni! A film végét végigbőgtem! És ez komoly! Nekem nagyon bejött! Nálam is 10/10! :)

  21. Olyan cuki benne a sárkány,hasonlít is a macskámra, ezért 10-ből 11 pontot érdemel.

  22. HA olyan a film, akkor durván el tud gondolkodtatni, de most 3x katarzisba estem. Imádom a mesefilmeket, sárkánybúza vagyok és maga a film is elképesztően jó lett.
    Nem akarjátok tudni, eddig hányszor néztem meg…
    Lehet tudni valamit arról, hogy lesz-e folytatás?! (Figyelembe véve a könyvsorozatot, amiből írták, bármilyen linket is szívesen veszek.)

  23. Azért előnyös filmbuzit olvasni, mert anélkül ez a film valószínűleg kimaradt volna nekem. Aztán kíváncsi lettem mert jókat olvastam róla. A karakterdizájnért nem voltam oda előszörre, pedig nem is volt rossz, csak a promó anyagokba nem a legjobb képeket tették be.
    Végül is marha jó volt.
    Kíváncsi lennék Miyazaki Hayao mit mondana rá.
    Szerintem tetszene neki.

  24. Nagyon jó film!!!!! Engem teljesen lesokkolt, csak ez jár a fejemben. Megőrülök az ilyen szerencsétlen, esetlen, béna és szerény karakterekért akik valami hihetetlen dolgot csináltak és mégsem dicsekednek vele senkinek….a főszereplő srácot tökéletesre csinálták:D
    És a sárkány is nagyon édi. Szóval ez egy favourite film:D:D

  25. Sziasztok!
    Nekem 10/10 – nagyon várom már a DVD-t (okt.15)!
    Nem tudom, hogyan akarják folytatni, de valahol olvastam, hogy ez a film a regény előzménye tul.képp (SPOILER: hogy hogyan barátkoznak össze a vikingek a sárkányokkal/SPOILER), úgyhogy biztos lesz folytatás, lehet nem is egy. Bár én nem vagyok nagy híve a folytatásoknak, ritkán lesz jó, még ritkábban jobb, mint az első rész, de azért biztos meg fogom nézni azt is! :)
    U.i: Szerintem mozgásra lehet, hogy macska, de fejre egyértelműen axolotl!!! :)
    Nagyon cukor!

  26. Hát ez valami hatalmas lett, vááá annyira cuki a sárkány :D Igazából az összes az de a főszereplő sárkány -micsoda megfogalmazás :D- a legjobb, amilyen fejeket tud vágni :D

  27. nagyon remek lett ez a film, tetszettek benne a poénok és dícsérendő, hogy próbáltak nem a klisé-lexikonból dolgozni még rá tesz egy lapáttal. a megvalósítás is szuper lett. picit sajnálom, hogy moziban lecsúsztam róla, pedig élmény lett volna.
    akinek esetleg még lehetősége van rá, ne hagyja ki!

  28. Nagyon jó volt a film 10/10 ugyan csak most láttam de teljesen korrekt 2010 legjobb filmje nekem :)

  29. kellett egy biztos pont az év első filmjének, hogy jól induljon, és ezt választottam, és be is jött, simán jár neki a 8 pont

  30. Mammut: dettó, nekem is éppen ez volt az első filmem idén, nemrég fejeztem be, és a 8 pontot simán megérdemli sztem is :)

  31. December 31.-én beszéltem rá a négy és fél évesemet,hogy nézzük már meg ! Azóta asszem 6x láttam és még mindig szájtátva ülünk elötte..A gyerekem azóta sárkány és én vagyok Hablaty.. :-) most vadászhatok Éjfúriás polót, bábot vagy akármit… mert KELL egy ilyen sárkány

  32. Nem akarok flame-et.Előre is bocs,látom mindenkinek tetszett.
    Abszolút szubjektív lesz amit írok.
    A film borzalmas:unalmas, kiszámítható,szerintem nem is jópofa,maga az animáció halál hangulattalan,a kis buzi(hablaty) pedig egy borzasztó ellenszenves idegesítő p.nci(a többi főszereplő is ritka ellenszenves,de emellett idióta is),a szinkron pedig tolerálhatatlanul rossz. Arról nem beszélve ,hogy az egész annyira hatásvadász,hogy az már fáj.A poénok stílustalanok,agyonlopkodtak,de legalább szarok.Az éjfuriasárkány (asszem fogatlan a neve)pedig nem lesz attól aranyos,hogy úgy viselkedik,mint egy kutya.Egyszerűen az egész olyan,mint ha valami nagyon buta szappanoperát néznék,csak animációsat.
    Őszintén szólva voltak elvárásaim (filmbuzi+rottentomatoes),de nálam a film hatalmas bukta,soha többet nem akarom látni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.