19 hozzászólás a “Így készült a Tron Legacy” bejegyzéshez

  1. Hát ez kicsit megdöbbentett hogy a digitális világ 100%-osan CGI, minden mozgást a szereplők eljátszották digitalizálták a mozgásukat aztán ezt a mozgást hozzáadták a CGI-s karakterre, kicsit fura de végül is 100%-osan azt jeleníti meg amit a színész játszott el

  2. Fehencke: Szerintem nem meglepő. Azt hitted, tényleg felépítették a Gridet? (Részben is, akár.)

  3. nem azt vágtam h CGI az (én is mellesleg 3d-ben szerkeztek) csak azt hogy a szinészek is de akkor csak Jeff meg az akciojelentekebe mindenki (:

  4. Csak én érzem azt, hogy ez a CGI-s fiatalítós technológia hatásosabb volt a Benjamin Button-ben?

  5. Nekem nagyon tetszett ez a videó, és még tovább emelte az elismerésem a látvány iránt.

  6. A Benjaminban gondolom tudtak mértéket tartani, nem teljesen CGI volt. Szerintem nem áll olyan szinten ez a technika, hogy ilyen bátran alkalmazzák. Bántja az ember szemét, azonnal észrevenni, hogy nem valódi. Pl. Arnold a Terminátor 4 ben. Mintha a Beowulf egyik szereplői lennének. Animációs filmbe oké, de élőszereplősbe szerintem gyenge.

  7. Nekem mondjuk azok a részek és díszletek tetszettek a legjobban ami nem CGI volt, pl az idősebb Flynn kérója a világító plafon és padlóval… :)
    El nem vesz az élményből hogy nagyrészt bluescreen előtt vették fel… (legalább nem CGI ellen kardozunk mint a SW 1-3)

  8. Benjamin Button filmben eszméletlen gagyi volt a CGI Pitt modell, olyan szinten,hogy az évekkel azt megelőző Final FAntasy rajzfilmben különb arcmodellek vannak kb. Terminator 4 CGI ARnold is borzasztó silány, az teszi tönkre az egész negyedik rész minőségét, pont mint egy műbőr üllés egy Ferrariban. Olyan hatást kelt.Nem illik bele. Messze itt volt a legjobb arcmodell ezidáig a tronban, de még kell egykét év,van még hova csiszolni a jót jobbá.

  9. “Benjamin Button filmben eszméletlen gagyi volt a CGI Pitt modell, olyan szinten,hogy az évekkel azt megelőző Final FAntasy rajzfilmben különb arcmodellek vannak kb.”

    Bocs, de ne általánosíts a véleményedből. A nézők legalább 90%-át teljesen átverték vele, és hiába ugyanaz a stáb mint Clu, valahogy mégis az működött, ez meg nem. Valószínűleg azzal függ össze, hogy egy öregebb színész arcmozgását nehezebb visszafiatalítani, márpedig Bridges nagyon nyomatta a színművészetet (ami sok esetben okzott komoly problémákat a stábnak, de hát ő volt a sztár)

    Amúgy a többi szereplő a Tronban szintén teljesen vegyesen CG és valódi, akárcsak a díszletek.

  10. CGI Pitt alatt a Button film végét értem,kb amikor tinikorúságot éri el,azt a részt, nem az öreges maszkot,tehát ott is fiatalításról van szó. Végefelé van ez a filmnek.

  11. Az tényleg gagyi, viszont nem árt azért tisztázni hogy itt két teljesen különböző technológiáról van szó.

    Az öreg Brad Pitt az, ami ténylegesen CGI; azaz nulláról csináltak egy 3D modellt a fejről, leanimálták, feltextúrázták, bevilágították, lekövették a színészek mozgását és kicserélték az igazi fejet a rendereltre. SZVSZ ez a mai napig benne van a top 5 CG karakterben, ha az Avatar gárdáját egynek vesszük (többiek Gollum Kong és Davy Jones a Karib tenger 2-ből).

    A fiatal Brad Pittnél meg lényegében Photoshop jellegű retusálásos technikákat alkalmaztak a meglévő forgatott anyag feldolgozásánál. Ezt egyébként egy tök más stúdió csinálta, nem a Digital Domain (amit asszem eredetileg James Cameron alapított, ma meg Michael Bay tulajdonában van)

    A Tronban Clu (és Tron!) az első technikával készült, a második módszer a 60 éves Bridgesre sose működött volna. Hogy pontosan miért nem lett olyan jó, mint BB, azt nem nagyon tudja megmondani senki, de olyan 90% élethűség felett minden plusz egytized százalék exponenciálisan egyre nehezebb feladat…

  12. Javaslom nézzetek már pár régebbi Bridges filmet. Sosem tudott komoly fejet vágni, mindig volt benne valami “debilség”. Pár jelenetben ez jól átjött, tényleg Bridges fejet vágott CLU, de máskor meg… az is lehet, hogy rendezői utasításra lett “egyhangúbb” a cgi.

  13. Háát, én nem rég néztem újra a Benjamin Buttont HD-be, és egy pillanatig se fogott el a CGI érzés. Nagyon valóságosnak hat, inkább sminknek tűnt az öreg, mg a fiatal arc is. Clu-n sajnos végig éreztem, hogy nem valódi, kivéve egy két jelenetben. Az Avataron is nagyon látszik, mai szemmel King Kong és Gollum is eléggé CGI érzést hagy. Talán még Davy Jones aki megállja a helyét.

  14. Durva. Szeretem az ilyen videókat. Nem is tudtam hogy itt is az Avatarban használt arc előtt kamera technikát használták.

  15. Valójában nagyon különböző a két technológia, szinte csak annyi a közös bennük hogy fejre rögzített kamerákat használnak. Ezen túl viszont mindkét stúdió eltérő, jórészt saját belső fejlesztésű módszereket, szoftvereket alkalmaz.
    Ráadásul mindkét esetben nagyon sok szerepe van a hagyományos animátorok munkájának is, hiába szól a promóció arról hogy ez 100%-ban az eredeti színész játéka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.