A dilemma

A film amit vígjátéknak reklámoztak. Bár általában nem vagyok veletek abban, hogy “minden trailer hazudik”, mert többnyire az könnyű belőni a film tényleges minőségét belőle, miután osztottuk kettővel, de itt bizony csont nélkül hantáztak.

Röviden tisztázhatjuk, a film nem vicces. Nem vígjáték, hanem egy párkapcsolati dráma, amiben az egyik főszereplőnek a pénz és a barátság között kell választani. Üzletpartnerével az életük szerződése előtt állnak, amikor megtudja, hogy a felesége bizony csalja a csávót. Elmondja-e? Ha megteszi, akkor valószínűleg ugrik az egész szerződés, ha nem, akkor pedig szar barát. Mindezt úgy reklámozták, hogy viccesen őrlődik a választáson a csávó, miközben a feleséget is szembesíti azzal, hogy ő tudja. Mindez úgy lett előadva, hogy abszolút bénán őrlődik rajta, a feleség pedig két másodperc alatt befenyíti, hogy ne mondja el.

Mivel drámáról van szó, így bizony a főszereplők kiválasztása még nagyobb melléfogás. Egy komoly filmben higgyük el, hogy Kevin James zseniális mérnök? Már a leírása is nehezen megy. Vince Vaughn még elmegy, de már az idegesítő felé hajlik itt. A női szereplőknek nem sok értelmes dolog jut, mivel ők nem dilemmáznak annyira. Ja igen, ez már régóta fúrja az oldalam, lehet nem itt kéne feltenni a kérdést, de Queen Latifah mi a fenéért nagy szó? Minden egyes filmben amiben láttam ugyanazt csinálja.

Lépjünk túl a közepes rendezésen, azon, hogy a főszereplők között semmilyen kapcsolat nem érződik a barátságból, házasságból, ezáltal súlytalanná téve a főszereplő nehézségét. Eljutunk oda, hogy miközben a döntésén filózik még az élete párjával sem beszéli meg a dolgot, ezáltal egy olyan felesleges mellékszálat teremtve, amitől a hajad téped. A forgatókönyvíró úgy érezte, hogy elég ha ezt a baromságot egy-két magyarázó mondattal oldja fel a végén. Így legalább meglett a 100 perc, ami ugye kötelező, mert ki ad pénzt 80 perces drámára amiben van 4 közepes poén csak a trailerrel való eladhatóság kedvééért?

A dilemma értékelés

Tudjátok mi a durva? Amikor Channing Tatum a legszórakoztatóbb egy filmben. Itt megtörtént. Lehet jó dramedyt csinálni, de A dilemma simán leült a vígjáték és a dráma között a földre. 2/10 talán.

17 hozzászólás a “A dilemma” bejegyzéshez

  1. Teljesen egyetértek az értékeléssel.Nagy csalódás volt számomra ez a film.Vince Vaugh-nak megpróbálták a szokásos figurát adni,de ez most nagyon nem sikerült.És a színészi játék is elég gyengus.Kár volt megnézni…

  2. Hu, már nagyon vártam a végét.
    Kínszenvedés volt az egész.
    Senkinek nem ajánlom.

  3. Ahogy elnézem én megint egyedül leszek… Nekem tetszett… Na jó, ez erős kifejezés, de nem volt annyira rossz… én simán 4,5/10-et adok… :)

  4. Tetszett és 4,5 pontot adsz? Nekem az a “nem jó” kategória. Amúgy a film tényleg pocsék, hiszen a filmben pont az nem érződik, ami a címe. Hol itt a dilemma? Vince V. erőltetve szenved, Kevin J. meg pont olyan, amilyen lenni szokott (semmilyen)! A nők pedig abszolút mellékszereplők, amit most nem is bántam. De hogy megnéztem, na azt nagyon!

    Spoiler

    Az, hogy a végén még Vince V. a szar barát és nem a csaj a rossz feleség, na az kiakasztott! Primitív dilemma volt ez!

  5. Cast és bemutató alapján azt hittem ez egy jó film lesz, de felénél már ki akartam kapcsolni, de végigszenvedtem. Iszonyú volt sajnos… :(

  6. az egyetlen dilemmám az volt, hogy megéri-e megnéznem, de a visszajelzések alapján sikerült megoldanom XD

  7. Ben Linus ez méltatlan kérdés volt:).

    Örülök, hogy végre csináltak egy olyan rossz filmet amiben Tatum lehetett a legjobb, a karrierépítés erről szól.

  8. Ezt elkezdtem nézni, aztán néztem és semmi érdekes nem volt. Legalább háromszor leállítottam, kaját csináltam közbe… Nem bírtam végignézni, pedig akartam volna, de nem ment. Szerintem a vágás lehetett rossz vagy nem tudom, mert jó a rendező, jók a színészek…
    Értékelhetetlen, olyan semmilyen volt az egész.

  9. Az a legszomorúbb az egészben, hogy Vaughn amúgy nem rossz színész, csak vonzza az ilyen gagyi vígjátékokat. Olyan, mint Sandler. Ez a Kevin James gyerek meg valahol jó, hogy kitört a sorozatokból, mert a Férjek Gyöngyeként kiváló volt, de nem is tudom, láttam-e jó mozifilmben…

    Ja, amúgy ez a Dilemma tényleg nem egy nagy eresztés…

  10. Nekem is az a dilemmám, hogy megnézzem-e, tervben volt, de ez a 2/10 eléggé hátrasorolta a megnézendő listán. Talán amikor már elfogyott minden (megnézendő) film, akkor végigszenvedem. Tatumra kíváncsi vagyok, de nem szeretem az ilyen végű filmeket SPOILER hogy még a végén a barát lesz a fosch, nem pedig a köchög megcsaló asszonka SPOILER VÉGE.

  11. De örülök, hogy a barátnőim végül nem tudtak rávenni erre a filmre, és inkább a Megaagyat néztük meg! :D

  12. Hatalmas csalódás volt a film, bár nem vártam tőle sokat. Ron Howard miatt “néztem meg” (idéző jel, hogy nem sikerült végig nézni.) Teljesen egyetértek a kritikával. Baromi csapnivaló volt ez a film. Nem tudok semmi pozitívat hozzáfűzni, így 0/10.

  13. uhh látom nagyon lehúzták itt a filmet. moziban nekem tetszett kifejezetten, én 7/10-et adok rá.. :D ui.: jöhetnek a kövek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.