23 hozzászólás a “Akkor most lássuk nagyobb felbontásban” bejegyzéshez

  1. ahogy telt az idő meg egyre több mindent hallottam a filmmel kapcsolatban egyre több értelmét láttam h elkészüljön ráadásul az a bootleg teaser is bejött, szóval drukkolok nagyon a filmnek, mégis ahogy nézem az írókat nem nagyon érzem h valami klasszikus fog sikerülni, de bár ne legyen igazam

  2. Tényleg nagyon vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban…egyrészt olyan gagyinak tűnik pl. az űrhajó belseje, másrészt pedig örülök, hogy következetesek, mert ugye még az első film előtt járunk, tehát nem is lehetne másmilyen. Csak mégis, bántja a szememet : )

  3. David: nem csak Te…
    Ami meg az űrhajó belsejét illeti, szerintem zseniális, h az 1.részt idézi. Kár, h a szkafanderek nem :-/

  4. A fej világítás még mindig nem teszik, tényleg olyan hatást kelt, mintha oda lenne photoshopolva a szereplők feje. A szkafander nagyon modernek tűnik kvázi előzmény filmbe. Eleve nem szeretem az ilyen szörfös ruhára tegyünk egy kis műanyagot itt ott jellegű űröltözeteket. Theronon a hajóban jó egy ilyen tesre feszülős ruha, de ki ne ilyenbe mászkáljanak már. Legyen már annak a ruhának valami védő öltözet hatása. Na mindegy. Ettől függetlenül hangulatosnak tűnik a helyszín, az űrhajó is teszik.

  5. úgy csináltok, mintha ez lenne az első olyan cucc, ahol hiába előzmény, sokkal modernebbek a dolgok.
    lámpa ide vagy oda, én kíváncsian várom!

  6. Űrhajóra nem kell védőszerkó,mert ha szükség van rá,akkor rég megdöglött.Ellenben lehetnek olyan terek,akkor jó mozgékonyság kell(kis zsilip egyéb),illetve az izmok is szabadon mozogjanak..mesterséges gravitáció ide vagy oda…Ami funkcionális szerepet egy ilyen ruha betölt,az a hőmegtartási képesség.

  7. Csigusz: Bizony.Megnéztem volna,hogy mit szólnak a 14 évesek,ha a Star Trek 2009-ben apró,kihajthatós mobiltelefonszerűség a kommunikátor,a hajó belső tere pedig szovjetszürkés,némi színes berakással,mint a The Original Series-ben :D

  8. Válasz Ádám:
    -Ha előzményfilm,elvileg nem az.Amúgy az Alien filmek világában játszódik.
    Jó lesz ez a rendezőre és a szereplőgárdára nem lehet panasz.

  9. Szerintem siman lehetett volna jobb az ürhajo. Nem kellett volna Ripley ürhajo elötti. (persze hangulatos de akkor is)

    Mindig ki lehet dumalni, hogy nekik a legeslegujabb fejlesztes van, a Nostromo meg egy 30 eves “teherkamion”.
    Amennyit nalunk fejlodik a tudomany manapsag.
    Ha elment volna egy Nostromo tipusu urhajo a marsra 15 evvel ezelott, es most ha visszajonne mar szinte hologrammok meg 3d-s dolgok lennenek mindenutt Ipaddal a fedelzeten.

    Vagy csak retro erzes, mint a Starwarsban amikor Vader nagyur megszueletett es minden kocka lett az ürhajokban.

  10. Lehet, hogy nem lesz nagy újdonság az elképzelésem, de ha előzményfilm, akkor már:

    Ugye az Alien-sorozatból kiderült, rögtön az első rész vége felé, hogy az a szignál, amit a Nostromo fogott, az valójában egy vészjelzés, valami olyasmi, hogy “nehogy ide gyertek!”. Ezzel a Társaság androidja, Ash tökéletesen tisztában volt.

    Mi van akkor, ha most kitalálták, hogy a vészjelzést évekkel a Nostromo indulása előtt is fogták már és megpróbáltak még a Nostromo előtt az eredetére bukkanni? Mi van, ha a Space Jockey űrhajója még az űrben volt, amikor a Prometheus találkozik azzal? Mi van akkor, ha az eredeti szignált – más egyéb eszköz hiányában addigra… – éppen a Prometheus utolsó, életben maradt űrhajósa adja majd le?

    Oké, nekem sem áll még így össze a kép, meg nagyon The Thing 2011, de azért ilyesmik fordulnak meg a fejemben, amikor ezeket a képeket nézem. (Talán még a gyerek Ripley is felbukkan majd egy snitt erejéig… :D)

    Azt is tudom, hogy állítólag ez nem Alien-film lesz, de mi van, ha mégis? Elvégre én látok alien-tojásokat a képeken… Ha pedig akad egy tojás és egy hozzá közeli ember, akkor be fog következni az, aminek be kell következnie…

  11. Sehol nem látok alien-tojásokat. Azok fém cuccok, nézd meg a harmadik képet. Ha még mindig tojásokat látsz, javaslom, hogy csináltass szemüveget.

  12. Kurva jó az űrhajó. Minimál, ipari design, céleszköz. Amilyen egy űrhajónak lennie kell. Nem pedig elszabadult designerek agymenése.
    És nagyon rég vártam ennyire filmet.

  13. Üdv!

    A képek és a bootleg-teaser is eléggé hangulatos (bár az elő-előzetesből leginkább a 79-es Alien-előzetes zenéje ugrott be, a többiről meg a jobb minőség esetén), így a jövő év egyik (ha nem a) legnagyobb várományosa. Abban nagyon bízom, hogy az Alien világának “földhöz ragadtságát” azért megőrzik, lásd: semmi teleportálás, hologramos baromságok, szuper ion-lézer-kutyaf.sza ágyú és még sorolhatnám. Eddig óriási bizalom és a várakozás, remélem nem pukkad ki a lufi idő előtt.

  14. mogyi: database.aliensonline.hu/idegenek/urutas.html Javaslom az oldalt tanulmányozásra!

    Vox: Én is ebben reménykedem!

  15. Alien Bull: Bocsánat, én voltam kissé felületes… De mik azok a fémhengerek? Sztázis-tartályok? :)))

  16. Az űrruhák igazából elég realisztikusak és futurisztikusak is.
    Alapvetően kétféle ruhát lehet csinálni, ennek az a fő oka hogy az űrben zéró a légnyomás. Az egyik megoldás az, ha a ruha saját belső légnyomással rendelkezik – kvázi felfújódik, mint egy lufi. Ezeknél speciális merevítéseket pakolnak az ízületekhez, hogy lehessen mozogni benne, mivel gyűrődni nem tud. Gyakorlatilag az összes ma használt űrruha ilyen.

    A másik megoldás az, ha teljesen testhez álló, nincs levegő a bőr és a ruha között, és ezért nem is fújódik fel a vákuumban. Ilyet viszonylag nehéz csinálni, mert a ruhának egy csomó funkciót kell ellátnia (pl. hűtés-fűtés, izzadság és egyebek elvezetése, esetleg kozmikus sugárzás és mikrometeorok elleni védelem) és az ehhez szükséges sok rétegű anyagú ruhát 100% testre kell szabni és baromi nehéz felvenni, legalábbis a mai technológiával. Persze ettől még erőteljesen foglalkoznak a fejlesztéssel, mert kisebb és könnyebb lehetne az űrruha, és lehetne gravitációban is könnyedén használni (Mars-misszió).

    Szóval a képeken látható ruhák teljesen rendben vannak.

  17. Elvileg úgy lenne logikus, hogy ez a csapat lesz az első, akik rábukkannak az idegenekre, és értesítik a céget (innen fognak majd tudni az alienek létezéséről.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.