Shark Night 3D

Ha logikával állsz neki, akkor fájni fog a fejed. A doktor tanácsa, hogy ebben az esetben kerüld a filmet. A baj inkább az, hogy Shark Night 3D címmel egy PG-13 besorolású gagyit kapunk.

Képek a Shark Night 3d-ből

A Piranha 3D bemutatta tavaly, hogy ilyen címmel egyszerűen nem szabad komolyan hozzáállni bármihez. Itt mégis ezt tették. Sőt, a az egyik fordulat során próbáltak reális magyarázatot adni az egészre, de ettől csak még nevetségesebb lett az egész. Komolyan, egy Sand Shark (létező film!) legalább tudja a helyét, a Shark Night viszont moziban ment, egész korrekten játszottak benne a színészek, és próbált komoly lenni, ahelyett, hogy az over-the-top hülyülésre mentek volna rá, legalábbis a forgatókönyv véglegesítése után. Amúgy az az alaptörténet, hogy pár tini egy szigetre megy nyaralni, aztán jön a cápa.

Képek a Shark Night 3d-ből

Biztos vagyok benne, hogy lehetne normális horrort is forgatni, akár még a sós vizű tavas helyszínhez kötődve is, de a Shark Night készítőinek be kellett volna látni, hogy ezt nem ők fogják megcsinálni. Basszus próbálok nem spoilerezni, de néha nehéz. Olyan béna fordulat van benne, ami után egyszerűen át kellett volna írni a gyilkolós jeleneteket poénosabbra – bár így is akadt pár, hiszen az egyik csávú úgy hal meg, hogy egy fára kapaszkodik, de a vízből kigurik egy cápa és lekapja (ez nem parodizálás, tényleg ez történik!) – a ciciket pedig arcba tolni mellé 3D-ben. Ehelyett szűzkurváznak, és kikacsintások nélkül leforgatják az egészet. Mindezt egy olyan filmben, amiben a cápa képes lehagyni egy sportmotorcsónakot.

Képek a Shark Night 3d-ből

A Shark Night 3D legjobb húzása talán a végefőcím utáni zenei videó. Érdemes megnézni, kiderül, hogy a fiatalok azért tudták, hogy mennyire szabad erre építeniük a színész karrierjüket. Igazából lehetne annyira rossz, hogy jó, de azt meg mostanában a már említett Sand Sharks elorozhatta. Meg amúgy is, valami nem klappol ehhez a besoroláshoz.

Ami a legszomorúbb, hogy tulajdonképpen azt látjuk ahogy David R. Ellis betérdelt a pénzért a PG-13 besorolással. A csávó rendezte a Final Destination 2-t – na jó, a 2009-est is, de még ott is több humor volt az elhalálozós jelenetekben, mint itt, “a vizen lebeg sejtelmesen egy vérfolt” kidolgozással – és a Snakes on a Plane-t. Áh.

human
írta
2012. 01. 25. 17:41
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Shark Night 3D” bejegyzéshez

  1. Hehe, én is most lestem meg, Piranha 3D jobb volt :D És igen, a “A Shark Night 3D legjobb húzása talán a végefőcím utáni zenei videó”.

  2. Nem is kell ide sós vízű tó. A “Sand Sharks” című gyöngyszem ezt már megmutatta. :)

  3. ebben a közegben sokkal jobb lett volna, ha poénra veszik a filmet, az tuti, meg piranha után eleve vmi hasonlót vártam, szóval nagy csalódás volt ilyen szempontból, de azért egynek elment habbal

    sand sharksban viszont Nemec tiszta dilis, látszik rajta, hogy egy pillanatig sem vette komolyan, bár sajnos a többiekről ez már nem mondható el, és a film sem sikerült annyira jóra, van pár megmosolygós, zs-filmesített jaws-jelenet, de ennyi

    a swamp sharkot kéne már befejeznem, de még mindig nem jutottam el a komolyabb cápás részekig, túl hosszú a felvezetés :)

  4. winnie,nincs az külön hangsúlyozva,szimplán ez a címük (és a piranha folytatás ugye majd a “3DD”-vel)

    am reménykedtem h lesz legalább olyan agymenés mint a piranha volt,de úgylátom nagyon nem sikerült nekik..nembaj,van másfél óra amit kitölthetek más filmmel legalább

  5. Mult heten lattuk, hat remenykedtem en is benne, hogy Piranha lesz es itt is leszakitjak valamelyik srac töket. De nem. Ha legalabb egy dolog igaz lett volna benne, csak egyetlen egy. Vagy ha az egeszet teljesen szürrealisra es poenra vettek volna…
    Mint buvar (aki mar merült parszor, es lattam egyszer egy kisebb capat!) remelem, hogy emiatt senkinek nem lesz viziszonya! Ilyen az eletben nincs.
    Merem allitani, hogy a paraszt csavo aki allitolag nem hagyna ott a tavat semmi penzert, az eletben nem lathatott 35 vagy mennyi fajta capat (hacsak nem akvarium, de akkor en is lattam 50-et mar)

    Annyi esely van a tamadasokra a filmben, mintha egy jol lakott kiseger tamadna egy langszoros katonat.
    Es meg mellet sem lattunk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.